• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SKRAJNUTE VREDNOSTI I OSTALE PRIČE

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 04-11-2008, 11:44:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

Poznata spisateljica optužuje stranku
Biljana Srbljanović: LDP me izbrisao

Biljana Srbljanović, dra­mski pisac i član LDP, na forumu B92 optužila je ovu stranku da su je marginalizovali, skrajnuli, sklonili, izbrisali i da su se svi iz LDP, osim Vesne Pešić i Žarka Koraća, distancirali od nje. Ona je podvukla da je u LDP-u nisu ponudili ni republički mandat, koji je, kako kaže, pošteno izborila, niti mesto odbornika u Beogradu, a čak ni na opštini na kojoj živi.

Srbljanovićeva u tekstu navodi da joj stranka tokom predizborne kampanje za gradonačelnika Beograda nije obezbedila novac, resurse i logistiku, te da je nakon izbora ,,niko nije konsultovao o politici, odlukama o ulasku u koaliciju, pregovorima za Beograd". Kako kaže, ona je stalno dobijala uverenja iz vrha LDP da ovu stranku ne finansira nijedan tajkun, te da nije još jedna franšiza velike partije ,,Mišković, Beko & co", ali da je vremenom došla do saznanja da svako ima svoju cenu bilo da je reč o ,,ceni poslovnog prostora na našim opštinama koje pripadaju LDP, bilo da je reč o plaćenim mestima u upravnom odboru, ili mogućnošću budućeg ulaska u tal".
- U Srbiji politike nema. Postoje politička preduzeća, finansirana iz istih izvora na prljav način stečenim novcem, i postoji raspodela karata na stolu - piše Srbljanovićeva koja je za ,,Blic" kratko rekla da i pored svega što je iznela u tekstu nije napustila ovu stranku.

Andrić: Nije mi jasno zašto kritikuje
Ivan Andrić, član Predsedništva LDP, kaže da su mnogi iz ove stranke razočarani i povređeni načinom i stavovima koje je Srbljanovićeva iznela u svom tekstu, i tvrdi da su ,,njeni stavovi daleko od istine". Kako kaže, ona je u kampanji za gradonačelnika dobila mnogo više od drugih kandidata, mnogi su požrtvovano radili za kampanju, a dobila je i slobodu kakvu je tražila.
- U prošlosti smo se i ranije razilazili i događaji su potvrđivali da smo u pravu, a mi smo preko tog ćutke prelazili - kaže Andrić za ,,Blic" i ističe da su joj vrata u LDP uvek otvorena. Njemu nije jasan povod i trenutak koji je ona izabrala za kritike.
- Sve dok nam razbijaju prostorije i sve dok smo izdajnici za razne radikale, za Matije Bećkoviće ili smo izdajice u njenom tekstu, to nas učvršćuje u uverenju da smo u pravu za ono što radimo - kaže Andrić za naš list.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

Kada sam video naslov topica, pomislio sam da se radi o Novim kadrovima - kad ono: srpska Demi Mur/Dženifer Koneli. :)))
"zombi je mali žuti cvet"

Milosh

Quote from: "Kunac"kad ono: srpska Demi Mur/Dženifer Koneli. :)))

To zbog obrva? Ipak, jedna je Dženifer Koneli, ako mene neko pita...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

ginger toxiqo 2 gafotas

...Timofejev ju je u jednoj od svojih B92 davionica najavio kao "našu Dženifer O' Konoli"...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

Jedna je Džen, ne sporim to. Biljana tu dođe više kao starija (mada su isto godište) i ružnija sestra.
"zombi je mali žuti cvet"

Event Horizon

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"davionica
rekao si "davionica"...  :D ... morte de rire...
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Alexdelarge

Quote from: "Kunac"Kada sam video naslov topica, pomislio sam da se radi o Novim kadrovima - kad ono: srpska Demi Mur/Dženifer Koneli. :)))

Sinocke sam reprizirao The Amityville Horror, i odgovorno tvrdim da BS lici  na Margot Kidder.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.