• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beokon 2009

Started by Ghoul, 05-11-2008, 02:51:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Quote from: "Boban"Ljudi su čudni, ali mi smo Srbi, šta da se radi.

Ispravljeno.

angel011

Nije bilo Tardisa? Zašto?
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "Boban"Meni je žao što će veliki broj ljudi biti uskraćen za tvoje mišljenje o Beokonu jer verujem da mnogi jednostavno neće otići na taj blog. Ljudi su čudni, ali i mi smo ljudi, šta da se radi.

ma daaaaaj!
svi znaju gde je, a neće pročitati samo oni koji NEĆE da pročitaju – šta/ko tu ima da se žali?
ko hoće, čitaće; ko neće, nečitaće, i gotova stvar! srbi il nesrbi, svejedno!
:roll:
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Lepo.
Zašto onda svaki dan imaš potrebu da kokodačeš poput kokoške kada snese jaje?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

ko ko?

ko ko?

anabel

Samo da se zna Kasandra je i moja :wink: i bila je preponosna sto je svoje ogromno znanje negde primenila.

WARLOCK

Sto se tice tehnickih problema na tribini Zone,nema veze sa nama sa nasim uredjajima,problem je bio sto su nam pred tribinu ekipa iz zone doneli making of.u jebenom u avi formati koji nije kompresovan u drugi format,kocio nam se disk u jednom laptopu,a u drugom laptopu nije hteo da prepozna disk.. na neki nacin smo uspeli preko usb harda sa laptopa da pustimo.. toliko smo se izdrkavali,da su nam doneli bar dan ranije dok bi sve to pripremili..

Mica Milovanovic

QuoteSamo da se zna Kasandra je i moja

Šta ima gore od ponosnih roditelja...  :)
Mica

scallop

Quote from: "Mica Milovanovic"
QuoteSamo da se zna Kasandra je i moja

Šta ima gore od ponosnih roditelja...  :)

Nesnosni roditeji. :wink:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

svi koji su ignorisali moj blog do sada, sada imaju sjajnu priliku da zaobiđu i poslednji, treći (i najljući) deo te poslastice od POLUBEOKONSKOG IZVEŠTAJA!

nemoj posle da bude da niste upozoreni!

DušMan

Quote from: "angel011"Nije bilo Tardisa? Zašto?
Biće da je Dr Who opet ostao zaglavljen u nekom drugom vremenu. Prokleti Daleci.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Cornelius

Quote from: "Ghoul"svi koji su ignorisali moj blog do sada, sada imaju sjajnu priliku da zaobiđu i poslednji, treći (i najljući) deo te poslastice od POLUBEOKONSKOG IZVEŠTAJA!

...jer od sutra idemo po kućama, pa ko nije čito blog, će da ga nataknemo na glog. Prekosutra je pismeni zadatak.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

taurus-jor

Pročitao sam.

Šta da kažem, osim: "Moglo je biti i gore." :lol:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Dry-Na-Nord

Quote from: "Ghoul"

[/img]

Ghoul

stvarno ima nešto trulo u toj danskoj!  :(
ali srbija je na partijskoj liniji!  :!:

Shozo Hirono

Mene brine cinjenica da Norvezana ima sve manje. :evil:

Ghoul

začule su se, na jednom drugom topiku koji s tim nema veze, sledeće optužbe by Scallop:
"Joco, ti nama praviš četiri godine horor filmski festival i jesam li ti rekao jednu reč protiv? Ove godine ste napravili horor Beokon i - nema veze. Sve je to pošteno, jedino je nepošteno ako ja kažem da ne volim horor!"

želim da kažem da je to jedna od bezveznijih tvrdnji koje je scallop u poslednje vreme izneo, a konkurencija za tu titulu nije mala.

AKO u sadržaju 'festivala' (tj. revije, ako ćemo pravo) koji joca organizuje ima velika prevlast horor filmova – ona je tu SAMO ZATO što ogromna većina današnje mladeži, kako u školama tako i po kućama, pretežno želi da pravi filmove o zombijima, psiho-ubicama i sl. čudima, a vrlo malo ili nimalo njih radi bilo šta sa svetlećim sabljama i letećim tanjirima.
kako i zašto je to tako, predmet je za neki ozbiljniji text na nekom ozbiljnijem mestu, ali je TAKO.

stoga je apsurdno optuživati jocu, ili bilo koga, da su "napravili horor Beokon": oni su program napravili od aktuelnog, ponuđenog materijala.
da nije možda trebalo primeniti neki princip iz scallopovog doba bratstva i jedinstva, da se ustanovi neki reciprocitet žanrova, pa da se traži za svaki kratki horor film da se prikaže – ako treba, da se NAPRAVI – po jedan SF film, da bi sve denominacije bile zadovoljene i da se nijedni ne bi suviše 'istakli'!?

tačno je da je na filmskoj tribini dominirao horor u razmeri 3:1.
najavljena su čak TRI domaća dugometražna horor filma, naspram JEDNOG animiranog SF-a.
jel to zato što je jor horor frik pa 'namestio' da rezultat bude 3:1 za horor?
ili zato što nije bilo ničega što ni izdaleka smrdi na SF, ali zato JESTE bilo TRI horor filma da se o njima priča!

pomiri se s tim, scallope: horror je IN, u srbiji a i šire; a tim vašim prevaziđenim alienima i vremeplovima niko se više ne bavi.
beokon je samo registrovao tu činjenicu.

a ako ćemo baš lično i subjektivno, možda su i meni, kao horor fanu, bile 'stravične' tribine na Beokonu o tako retro i passe stvarima kakve su velsova radio emisija od pre 70 godina (!) ili jebeni fleš gordon od pre 100 godina – ali ok, ako već SF-ovci žive u prošlosti, neka im ga taj retro ugođaj.
svakom svoje.

scallop

Ja ću sačekati da neko drugi primeti koliko laži liferuješ na malom prostoru. Nije moguće da niko ne primećuje kako izobličuješ činjenice, da bi na njima mogao da gradiš svoje izmišljotine.
Vidim ja to i u tvojim ozbiljnijim tekstovima, ali, sačekaćemo da se otvori topik.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: "scallop"Ja ću sačekati da neko drugi primeti koliko laži liferuješ na malom prostoru. Nije moguće da niko ne primećuje kako izobličuješ činjenice, da bi na njima mogao da gradiš svoje izmišljotine.
Vidim ja to i u tvojim ozbiljnijim tekstovima, ali, sačekaćemo da se otvori topik.

radmilo, ovo ti je jadnije vađenje od onoga: 'jao, šta sam ti napisao! al pukla veza i pojela mi post!'

il reci otvoreno ko čovek šta imaš, i za koje me laži optužuješ, il ćuti zauvek – nakon što priznaš da si pričao napamet.

taurus-jor

Quote from: "Ghoul"začule su se, na jednom drugom topiku koji s tim nema veze, sledeće optužbe by Scallop:
"Joco, ti nama praviš četiri godine horor filmski festival i jesam li ti rekao jednu reč protiv? Ove godine ste napravili horor Beokon i - nema veze. Sve je to pošteno, jedino je nepošteno ako ja kažem da ne volim horor!"

želim da kažem da je to jedna od bezveznijih tvrdnji koje je scallop u poslednje vreme izneo, a konkurencija za tu titulu nije mala.

AKO u sadržaju 'festivala' (tj. revije, ako ćemo pravo) koji joca organizuje ima velika prevlast horor filmova – ona je tu SAMO ZATO što ogromna većina današnje mladeži, kako u školama tako i po kućama, pretežno želi da pravi filmove o zombijima, psiho-ubicama i sl. čudima, a vrlo malo ili nimalo njih radi bilo šta sa svetlećim sabljama i letećim tanjirima.
kako i zašto je to tako, predmet je za neki ozbiljniji text na nekom ozbiljnijem mestu, ali je TAKO.

stoga je apsurdno optuživati jocu, ili bilo koga, da su "napravili horor Beokon": oni su program napravili od aktuelnog, ponuđenog materijala.
da nije možda trebalo primeniti neki princip iz scallopovog doba bratstva i jedinstva, da se ustanovi neki reciprocitet žanrova, pa da se traži za svaki kratki horor film da se prikaže – ako treba, da se NAPRAVI – po jedan SF film, da bi sve denominacije bile zadovoljene i da se nijedni ne bi suviše 'istakli'!?

tačno je da je na filmskoj tribini dominirao horor u razmeri 3:1.
najavljena su čak TRI domaća dugometražna horor filma, naspram JEDNOG animiranog SF-a.
jel to zato što je jor horor frik pa 'namestio' da rezultat bude 3:1 za horor?
ili zato što nije bilo ničega što ni izdaleka smrdi na SF, ali zato JESTE bilo TRI horor filma da se o njima priča!

Pošteno. Recimo da sam nedavno dobio ponudu da govorim o srpskom SF filmu. Pre par godina, zamoljen sam da jedno gostovanje napravim isključivo od srpskih SF filmova. U oba slučaja imao sam vrlo malo za šta da se uhvatim. Ove godine FSFF je prvi put pohvalio određene filmove, po kategorijama, ali pitajte me kolika je konkurencija bila za SF a kolika za horor. Dovoljno je prelistati katalog. Od fentezija nije bilo ništa. Ogromna velika nula. I ko je onda tu kriv? I ima li uopšte mesta pominjanju krivice? FSFF je festival srpskih filmova fantastike. Polje je široko, pa je nešto moguće napraviti. Ali, da pravimo festival SF filmova, bilo bi seci uši krpi dupe.

scallop

Smem li ja da i dalje ne volim horor?

Ghoul

Quote from: "scallop"Smem li ja da i dalje ne volim horor?

smeš, na svoju odgovornost.

ali NE SMEŠ da ljude optužuješ da LAŽU - bez ikakvih argumenata ili dokaza.
:(  :cry:

Cornelius

Eto, Scallope, sad znam da smo obojica u grupi "na svoju odgovornost", sto nam daje, s jedne strane, status punoletnih, a sa druge strane, status pravih "Tontons flingueurs".  xcheers
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Ghoul

Quote from: "Cornelius"Eto, Scallope, sad znam da smo obojica u grupi "na svoju odgovornost", sto nam daje, s jedne strane, status punoletnih, a sa druge strane, status pravih "Tontons flingueurs".  xcheers

znači, vas dvojica ste Crooks in Clover?
ali, koji od vas je Mein Onkel, der Gangster?
jedino mi je izvesno da je kornelije u ovom duetu - Le Terminus des prétentieux!

možda slika pomogne da vidimo koji je ovde skalop a koji kornelijus okultis:

ko i dalje ne razume, neka vidi ovde:
http://www.imdb.com/title/tt0057591/

scallop

ali NE SMEŠ da ljude optužuješ da LAŽU - bez ikakvih argumenata ili dokaza.
:(  :cry:

Svakako da ne smem, samo ti smeš. Na svoju odgovornost. :evil:

Ghoul

Quote from: "scallop"Svakako da ne smem, samo ti smeš. Na svoju odgovornost. :evil:

aman, nedokazani čoveče: RECI, šta sam ja to slagao, iskrivio, falsifikovao, netačno predstavio?
ŠTA?
GDE?
KAD?

RECI!

a ti si direktno i explicitno slagao optuživši da su 'oni napravili horor beokon' - ako to nije laž, i to od nekog ko nije ni privirio na beokon - onda ne znam šta je!

Cornelius

Quote from: "Ghoul"jedino mi je izvesno da je kornelije u ovom duetu - Le Terminus des prétentieux!

« Tu es sur la pente fatale, le gars ! Tu t'endettes... » (Monsieur Fernand)

scallop

Quote from: "scallop"Svakako da ne smem, samo ti smeš. Na svoju odgovornost. :evil:

aman, nedokazani čoveče: RECI, šta sam ja to slagao, iskrivio, falsifikovao, netačno predstavio?
ŠTA?
GDE?
KAD?

RECI!

a ti si direktno i explicitno slagao optuživši da su 'oni napravili horor beokon' - ako to nije laž, i to od nekog ko nije ni privirio na beokon - onda ne znam šta je!

I sad lažeš. Iskrivljuješ i falsifikuješ ono što sam ja napisao. I tako možemo čitavu večnost. Ti si prilično nadrkan brend, ali nisi trajan brend. Ljudi će početi da čitaju šta pišeš, a onda je gotovo.

Ghoul

Quote from: "scallop"I sad lažeš. Iskrivljuješ i falsifikuješ ono što sam ja napisao. I tako možemo čitavu večnost. Ti si prilično nadrkan brend, ali nisi trajan brend. Ljudi će početi da čitaju šta pišeš, a onda je gotovo.

uuuuu, sad sam se prepao!
najzad se našo neko da me dezavuiše!
ajd idući put kad rešiš da, umesto ovih praznih naklapanja i skretanja s teme, napišeš nešto KONKRETNO, to uradiš u wordu ili notepadu, pa ako taj prokleti američki internet opet 'pukne' – da imaš to sačuvano.
šteta da se baci, to već slutim!

a u međuvremenu, pojasni svoje tvrdnje da joca pravi horor festival, i optužbe da su ovi sa beokona napravili horor beokon.

scallop

Ti mi javi kad bude suđenje, pa da dođem.

Za ovo što ti mene optužuješ, da sam ja optužio Jocu, Beokon, Piševa i najbolju od svih književnosti.

Ja ću da kažem da se i dalje okreće i da ne volim horor, a sad ga volim još manje.

Ghoul

ti si izgubljen slučaj.

ne zato što ne voliš horor - šta voliš, a šta ne je totalno beside the point.

s tobom je na forumu nemoguće voditi razuman i argumentovan razgovor jer ti ko neka klimakterična snajka stalno ubacuješ iracionalne elemente.

aman.
shvatili smo da ne voliš horor.
koga pa zabole za to šta ti VOLIŠ?

pričali smo o nekim OPTUŽBAMA koje si izneo, a ne o tvojim preferencijama.

scallop

Quote from: "Ghoul"ti si izgubljen slučaj.

ne zato što ne voliš horor - šta voliš, a šta ne je totalno beside the point.

s tobom je na forumu nemoguće voditi razuman i argumentovan razgovor jer ti ko neka klimakterična snajka stalno ubacuješ iracionalne elemente.

aman.
shvatili smo da ne voliš horor.
koga pa zabole za to šta ti VOLIŠ?

pričali smo o nekim OPTUŽBAMA koje si izneo, a ne o tvojim preferencijama.

Pošto priznaješ da sam izgubljen slučaj, znači da ću smeti da se vratim kući. Nisi valjda računao da sam dobijen slučaj?

Ja nigde nisam napisao šta ja volim, pa mi je žao što te zabole za to. Da sam znao, ja ne bih to voleo samo da tebi bude dobro. Jel' ti već bolje? Ni-na, na-na...

Da, težak sam ja, ali bolje je kao klimakterična snajka, nego kao prepotentna baba. Znam da je teško sa mnom voditi razuman i argumentovan razgovor, jer nam se razumi i argumenti razlikuju. A, svaki voli svoga... razuma.

Na primer, ne možemo "da pričamo", ako samo ti pričaš. Ti navalio k'o Veliki Inkvizitor: "Priznaj, priznaj, PRIZNAJ!" Ostavi se kultova i pentagrama i idi malo na oporavak. Ja sam na oporavku, uživam. Noćas smo imali nekoliko tornada u komšiluku. Pusti malo i svoj tornado u komšiluk. Nemoj da ga isteruješ po Kler_Vojantu i meni. Pa se Boban posle brine.

Ghoul

možeš ti da puštaš ta sipina mastila kolko oćeš, da zamagljuješ, iskrivljuješ, praviš se blesav, ubacuješ igre reči, pošalice, savete, telegrame podrške kleru vojantu i sl. otpadu, ali ja bih radije da nam između 2 tornada objasniš ove tvoje reči:

"Joco, ti nama praviš četiri godine horor filmski festival i jesam li ti rekao jednu reč protiv? Ove godine ste napravili horor Beokon i - nema veze."

možda tebi NEMA VEZE da tek tako lupiš nešto, pa ko da niej bilo.

ko i meni što si reko da LAŽEM - pa nema veze.

ima veze.

scallop

A, da mi se malo skineš s grbače? Dojadio si mi da te nosam naokolo kao da imaš nešto da kažeš. Optužio si me, zaključio da sam izgubljen slučaj i opet bi da ti nešto objasnim. E, neću. Rikni u neznanju.

Ghoul

Quote from: "scallop"A, da mi se malo skineš s grbače? Dojadio si mi da te nosam naokolo kao da imaš nešto da kažeš. Optužio si me, zaključio da sam izgubljen slučaj i opet bi da ti nešto objasnim. E, neću. Rikni u neznanju.

šta da ti radim, reko si šta si reko.

ne mož da porekneš, niti da obrišeš jednim - nema veze.

možeš da se duriš, da izigravaš čangrizavog starca, da se buniš, da ignorišeš, ali tvoje optužbe ostaće kao mrlja koju nisi hteo da obrišeš.

akhnaton

Tuča, Tuučaaa, Tuča!!! Ghoul i Scallop se tuku!?  :oops:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Bab Jaga

Tko se tuči taj se voli  :wink:
Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "akhnaton"Tuča, Tuučaaa, Tuča!!! Ghoul i Scallop se tuku!?  :oops:

nikad ne bih udario čoveka starijeg od 60 godina, a siguran sam da ni skalop ne bi udario nekog ko nosi naočare!

ovo je samo pokušaj intelektualne diskusije između dvojice džentlemana, od kojih je jedan drugome rekao da laže...

akhnaton

Quote from: "akhnaton"Tuča, Tuučaaa, Tuča!!! Ghoul i Scallop se tuku!?  :oops:

nikad ne bih udario čoveka starijeg od 60 godina, a siguran sam da ni skalop ne bi udario nekog ko nosi naočare!

ovo je samo pokušaj intelektualne diskusije između dvojice džentlemana, od kojih je jedan drugome rekao da laže...

Ma, samo sam se šalio! Zar nisi primetio emoticon?  :(
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

scallop

Quote from: "Ghoul"šta da ti radim, reko si šta si reko.

ne mož da porekneš, niti da obrišeš jednim - nema veze.

možeš da se duriš, da izigravaš čangrizavog starca, da se buniš, da ignorišeš, ali tvoje optužbe ostaće kao mrlja koju nisi hteo da obrišeš.

Uzmi VaHиш. Prvo se izbljuješ na portiklu, a onda bi da ti to drugi briše. I sad bi hteo da to bude "intelektualna rasprava dva džentlmena"? S tobom je to moguće samo kad nemaš publiku. Čim poveruješ da si na sceni ponašaš se ko Majk Tajson. Ugriz'o bi za uvo, ako je prilika.

Ghoul

ja sam lepo pito: kad sam, gde, i ŠTA slagao?
za koju LAŽ si me tako olako optužio?
o čemu ti pričaš?
kakav tajson, daj pričaj konkretno, ako umeš.
baci te metafore, poređenja, i ostale figurae veneris, i pričaj ko čovek – pitanje je vrlo linearno, straightforward takoreći!

Cornelius

Quote from: "Ghoul"siguran sam da ni skalop ne bi udario nekog ko nosi naočare!

Sad se setih kad je na jednom sastanku LKa, Scallop ustao i pošao na ABNa. Nerado smo ga zaustavili, ali uzevši u obzir razliku u kategoriji, sigurno bi se završilo masakrom.

Ghoul

Quote from: "Cornelius"

Sad se setih kad je na jednom sastanku LKa, Scallop ustao i pošao na ABNa. Nerado smo ga zaustavili, ali uzevši u obzir razliku u kategoriji, sigurno bi se završilo masakrom.

to se ne važi, ABN bi i mahatmu gandija naterao da mu od muke (barem) odgrize uvo!

scallop

Quote from: "Cornelius"

to se ne važi, ABN bi i mahatmu gandija naterao da mu od muke (barem) odgrize uvo!

Nisi ti daleko od ABNa. Ti si samo na različitoj strani iste tvrdoglave zatupljenosti: on u svoju verziju SF, a ti u svoju verziju horora.

Možda bih ja tebi i mogao da objasnim, ali ti ne bi mogao da prihvatiš. (Nisam napisao da ne bi mogao da razumeš.) To ti nije u opisu funkcionalnosti.

Ghoul

Quote from: "scallop"Možda bih ja tebi i mogao da objasnim, ali ti ne bi mogao da prihvatiš. (Nisam napisao da ne bi mogao da razumeš.) To ti nije u opisu funkcionalnosti.

ma nemoj meni ništa da objašnjavaš, ako sam ja problem.

objasni joru i organizatorima beokona.
evo, ja ću da ćutim dok ti objašnjavaš.
samo usput pomeni i onu moju laž, molimte. da ti ne upadam u reč dok objašnjavaš.

scallop

Quote from: "Ghoul"objasni joru i organizatorima beokona.

Čini mi se da sam Joru objasnio, vidiš da se više ne petlja o poštenju i nepoštenju. Organizatori nisu protestvovali.

Samo bi ti da saznaš još nešto. Ali, šta će ti, kad i ja umem da lažem?

taurus-jor

Iskreno, Radmilo, ništa nisi objasnio. Samo si dodao nove gluposti (horor festival? horor beokon?), s kojima nisam hteo da se bakćem, pa sam odlučio da se povučem iz besmislene rasprave. Sve je sadržano u tvom potpisu, i energiju ne treba trošiti. A raspravljao sam se zato što sam ustao na krivu nogu i onda pročitao ono što si napisao.

Često si isuviše ličan i svadljiv, pa ako krenem da se ćeram sa tobom, može mi se desiti isto što i Zakku, pa ćeš mi - ako zaista budem iskren u pogledu nekih tvojih tvrđenja - poručiti, sve boldovano, da ti se više ne obraćam. S koliko ćeš onda ljudi u LK biti u svađi? Takav kakav si, meni si i dalje drag.

Što se protesta tiče - zašto bih protestovao zbog očigledno odvaljene gluposti.

taurus-jor

I imam još jednu molbu. Veliku. I za Ghoula i za Scallopa. Probajte da Jocu, u svom przničenju, ne uzimate u usta barem dva dana, jer počeo je gadno da štuca.

Ghoul

jore, teško je imati iluzije a ne jesti govna!

naročito kad prznica s druge strane za moto ima: "Možda ste vi u pravu, ali se ja sa time ne slažem."

zakk

Jest', Radmilo je tvrdoglav i prznica, a u tebi je našao odličnog parnjaka za ćeranje.  :!:

Što se mene tiče, dok ostane makar i privid "pokušaja intelektualne diskusije između dvojice džentlemana", udrite do zore. Nije ovo nezanimljiva tema. :)

Molim i ostale da iznesu svoje utiske sa Beokona.

Ja ni na ovom Beokonu praktično ništa od programa nisam video kao posetilac. Il sam sedeo na bini (što jeste najužasnija varijanta, ja NISAM za takve stvari jer ih radim NEDOBRO a IMA ko može bolje) il sam trčao za nečim drugim okolo.

Ono što se definitivno pokazalo i kao neophodno i kao pun pogodak je prostor za sedenje, pijenje, priču. To što je piće bilo besplatno svakako je pomoglo.

Najviše kritika sam dobio na odluku da ne služimo alkohol. A ipak su ljudi išli negde po isti, i VRAĆALI se da cirkaju dole u holu, što pokazuje da im je bilo lepo.
E sad, da je alkohola bilo, i on bi bio džaba ko i ostalo, i onda bih imao MNOGO VIŠE problema da poizbacujem ljude kad dođe vreme za zatvaranje. (A imao sam ih i ovako. Mislim da smo ugostili i ugrejali dobar deo populacije klošara iz užeg centra. :) ) Stoga i dalje stojim iza te odluke. Nadam se da ćemo i sledeći put moći da tako nešto napravimo...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.