• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novo izdanje Bleka

Started by kresha, 23-11-2008, 16:15:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kresha

Malopre sam na trafiki video Bleka-150 din,tvrde korice,lici na VC,ali nije!Izdavac nepoznat.Zato me zanima da li neko zna koji je ovo izdavac?Ovo je blek br.1,tako da je verovatno neki novi.
Skromnost je grah prema sebi.

SuperGoof

Ovoga sam se i plasio. To uopste ne lici na VC! Izdavac je Horus samo pod drugim imenom i izdaje epizode koje su vec bile u LMS i u njihovim izdanjima! A o ceni za onakvu stampu i prevaru i da ne govorimo...
We ain't getting any younger, you know!

kresha

...Pretpostavio sam da je Horus,ali zasto pod drugim imenom?

Ovako zbog naslovnice i zadnje unutrasnje strane,licilo mi je na Ludens,pa sam mislio da je neka njihova nova edicija...

Inace,jel ce izlaziti Mark u ovom izdanju?

SuperGoof

Ne verujem posto specijale izdaje VC. Wizard (to je novo ime Horusa) je najavio da ce da izdaje silna razlicita izdanja Bleka, a da ce da uvede i Kapetana Mikija.

Osim sto imaju najgori izbor junaka, kvalitet im je na nivou dnevnika i ne mogu da se porede sa VC. Zar nisu to oni isti ljudi koji su izdali 5 Dilana za 7 godina itd.? Njihovo pojavljivanje moze samo da skodi nasoj strip sceni kada se ljudi vec naviknu na VC i odredjedni kvalitet...

Savajat Erp

Свеједно, има баш да се усреће са Блеком и Кап.Микијем, по мени су то два најшугавија стрипа који су икад излазили код нас :?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Alexdelarge

Quote from: "Savajat Erp"Свеједно, има баш да се усреће са Блеком и Кап.Микијем, по мени су то два најшугавија стрипа који су икад излазили код нас :?

Ja bih dodao i Komandanta Marka.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Boban

mislim da brkate pojmove... nisu svi stripovi namenjeni svim uzrastima; nešto što je dobro za osmogodišnjake naravno da je glupo za matorce, ali bez tih serijala nema ni nove publike i novih ljubitelja ozbiljnog stripa.
Jedini je problem kada se tričarije namenjene nižim razredima osnovne škole pakuju u tvrde korice i uvaljuju "kolekcionarima". To je potpuno kontraproduktivno jer ne stvara novu publiku a smara starije koji pod poplavom takvih izdanja odustaju od kupovine svih stripova.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Nightflier

@Boban

Pa dok neko ne ponudi alternativu, naravno da ce gusiti trziste. Inace, nesto ne verujem da izdanja VC kupuju osnovnoskolci - koji bi trebalo da ih kupuju. Pre ce biti da se glavna publika sastoji od ljudi koje su devedesete zatekle u osnovnoj skoli i prekinule im taj stripovski razvoj (kao meni, recimo).
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

DušMan

Quote from: "Boban"To je potpuno kontraproduktivno jer ne stvara novu publiku a smara starije koji pod poplavom takvih izdanja odustaju od kupovine svih stripova.
Haha, onda su ti stariji baš matori.
Ko bi normalan rekao 'E, zato što postoji nešto što se meni ne sviđa, ja odustajem do svega!'?

Nema potrebe za oholim stavom prema serijalima koji su za klince, a kupuju ih 'stariji'. Pre samo godinu dana je (masovni) strip na kioscima bio čista fantazija. Ovako se utabavaju staze i šire lagumi za neka druga i eventualno 'starijim' zanimljiva izdanja.
Ko zna, možda iduće godine BP pokrene magazin za 'starije'?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Nightflier

Meni je ok to sto radi Veseli cetvrtak. Doduse, ne znam koliko je primamljivo najmladjim narastajima. Postoji li ikakva mogucnost da Veseli cetvrtak vaskrsne EKS almanah u nekoj inkarnaciji? Mozda bi to bilo zanimljivo danasnjim klincima. Vremena kauboja i indijanaca davno su prosla. Sada su elfovi i dvorfovi in.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

DušMan

Mogućnost verovatno postoji, ali ne i planovi, koliko ja znam.
Realno, ako Zagora smestimo u 'kauboje i indijance', a Dampyra u nešto što bi bilo modernije, činjenica je da publika (ko god nju sačinjavao) nekoliko puta više voli davno prošla vremena. Šta da im radiš...

Video sam sinoć ovog Bleka, o kom i jeste topic. Jebote, pa to je bukvalno prekopirano izdanje Horusa ili LMS, sa sve onim starim upisom (ručnim) teksta. Jedina izmena su nemušti i nepismeni pokušaji tekstova na početku i na kraju stripa.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Giovanni Larsson

Quote from: "DušMan"Realno, ako Zagora smestimo u 'kauboje i indijance', a Dampyra u nešto što bi bilo modernije

Modernije? Pa, tematski možda, ali crtački teško.

Savajat Erp

Quote from: "Alexdelarge"
Quote from: "Savajat Erp"Свеједно, има баш да се усреће са Блеком и Кап.Микијем, по мени су то два најшугавија стрипа који су икад излазили код нас :?

Ja bih dodao i Komandanta Marka.
Могло би се рећи, мада је у односу за њих врх врхова...бар по мени...Основци већ годинама на купују стрипове или бар не овакве.

Fidel

Osnovci uglavnom i ne znaju sta su to stripovi...verujte meni,radim u skoli i nisam zatekao nijedno dete sa stripom ispod klupe dok je u moje vreme to bila najcesca zabava dok profa drzi cas za decake pa cak i devojcice...

Man Of Steel

Quote from: "Fidel"Osnovci uglavnom i ne znaju sta su to stripovi...verujte meni,radim u skoli i nisam zatekao nijedno dete sa stripom ispod klupe dok je u moje vreme to bila najcesca zabava dok profa drzi cas za decake pa cak i devojcice...
To je daavna prošlost...
Sada u najboljem slučaju možeš naći neki tin-magazin ili mobilni telefon... :D
When ever you need hard center i will be there

Savajat Erp

Јеби га, свако време носи своје бреме...и те форе 8)

kresha

Ja sam sedmi razred,i u celoj Cupriji(gde zivim),znam samo jedno dete koje cita strpove.Ja sam poceo da citam zbog oca(koji je jednom bio veliki citilac i koji mi je ostavio mnoooogo stripova),a on je poceo jer sam mu ja stripove preporucio.Ako bi se izvrsila anketa medju osnovcima o tome da li citaju stripove ida li znaju da nabroje 5 strip-junaka,garantujem da ce rezultat biti 1 od 20...

Alex

Quote from: "kresha"Ja sam sedmi razred,i u celoj Cupriji(gde zivim),znam samo jedno dete koje cita strpove.Ja sam poceo da citam zbog oca(koji je jednom bio veliki citilac i koji mi je ostavio mnoooogo stripova),a on je poceo jer sam mu ja stripove preporucio.Ako bi se izvrsila anketa medju osnovcima o tome da li citaju stripove ida li znaju da nabroje 5 strip-junaka,garantujem da ce rezultat biti 1 od 20...

Baš ste tupava deca. Mislim, svi sem tebe kresho. :wink:

Inače, ukapirali smo, nije počeo otac jer si mu ti preporučio nego drug. :lol:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

kresha

SuperGoof

Quote from: "Alex"
Quote from: "kresha"Ja sam sedmi razred,i u celoj Cupriji(gde zivim),znam samo jedno dete koje cita strpove.Ja sam poceo da citam zbog oca(koji je jednom bio veliki citilac i koji mi je ostavio mnoooogo stripova),a on je poceo jer sam mu ja stripove preporucio.Ako bi se izvrsila anketa medju osnovcima o tome da li citaju stripove ida li znaju da nabroje 5 strip-junaka,garantujem da ce rezultat biti 1 od 20...

Baš ste tupava deca. Mislim, svi sem tebe kresho. :wink:

Inače, ukapirali smo, nije počeo otac jer si mu ti preporučio nego drug. :lol:

Hehe, i ja sam imao istih problema sa razumevanjem, kolega, ali se na kraju nekako razjasnilo... :D

Fidel

U citanci za 5.razred ima odlomak iz stripa Djordja Lobaceva Zenidba Dusanova i mislim da je to jedino sto klinci vide od stripa ali se maltene niko i ne zainteresuje da nadje neke druge stripove,to jednostavno vise nije cool medju njima,zanimljivije su im zabave gde nema citanja...

SuperGoof

Quote from: "Fidel"U citanci za 5.razred ima odlomak iz stripa Djordja Lobaceva Zenidba Dusanova

Hej, i ja sam ovo video, super izgleda, stavljen je odmah pored pesme i u boji je. Mislim da klinci ne shvataju kakvo je to blago...

Ipak je to odlican potez, bolje tako nego da neki amater crta neke gluposti za citanku, to tek moze da bude poguno.

Fidel

Pa mislim da neki stripovi Lobaceva kao Bas Celik i jos neki inspirisani nasom narodnom i umetnickom knjizevnoscu zasluzuju da budu u skolskoj lektiri,bar da se deca malo podstaknu na citanje...