• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

H2: Rob Zombie's HALLOWEEN II

Started by Kunac, 16-12-2008, 09:09:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Wow. Pa taj Zombi je načisto pobudalio, nije da je nekad bio normalan. Nadam se da će nekad da snimi kakav zombi film.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

borkes

Pogledao sam film večeras... Moglo je mnogo bolje iako nisam ništa novo očekivao od Zombija... Film je predvidljiv do zla boga...toliko nepotrebnih ubistava koji te teraju da gledaš na sat... Mada film po meni ima par odličnih trenutaka (tu smatram scene u kojim Lori i legendarni Bred Durif pronalaze telo drugarice/ćerke... jedine dve scene koje su me navele na pomisao da film MOŽDA ima smisla)

Još mi se svidelo i kako je Lori reagovala na saznanje da je Majklova sestra (alkohol i te fore, tipično za današnju omladinu kada ima problema) i to što je Lumis postao unovčeni snob željan medijske pažnje i popularnosti... Za ostatak filma mogu samo da kažem da je Zombi pljunuo u lice na samo helovin fanovima već i celom serijalu...

Tex Murphy

Prvo, ne postoji "nepotrebno ubistvo". To je oksimoron. Kao "nepotrebna scena tuširanja" ili "previše golotinje".
Drugo, sam Halloween serijal je sebi odavno pljunuo u lice sa šestim dijelom sebe.
Genetski četnik

Ghoul

ja sam se dvoumio dal da ovo uopće gledam, ali sam se prelomio kad mi ga je aca r. nazvao 'nesumnjivim autorskim filmom', 'trijumfom' i šta sve ne.
naravno, ne očekujem ništa slično tome, ali dopuštam mogućnost da se ovo možda IPAK MOŽE pogledati, bar jednom, pa ću to i pokušati, u narednim danima. kad prvo odgledam neke filmove od kojih imam jače razloge da očekujem mnogo.
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

aleksandar aca radivojević, idol mladih, knows best...
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

Quote from: Kunac on 14-12-2009, 08:53:14aleksandar aca radivojević, idol mladih, knows best...

ako ti tako kažeš.
ja ću, ipak, da proverim.

Milosh

Quote from: Kunac on 14-12-2009, 08:53:14aleksandar aca radivojević, idol mladih, knows best...

Ma, njega smo već čuli, ali šta kaže Dr. Kunac, idol mladih ljubiteljki Twilighta?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

mda, jedna -vidim, tamo na popboksu - čak oće da je đorđe ženi!

u svakom slučaju, dok ging ne donese svoj definitivni i neopozivi sud, moraćemo da se oslonimo (uz mnogo zadrške i predostrožnosti, naravno) na to što tvrdi onaj ignoramus, aca.

Kunac

Doktor će svoj sud o H:2 izložiti koliko još danas-sutra. Što se ostalog tiče, moja poruka glasi: get a life.

Ghoul

Quote from: Kunac on 14-12-2009, 09:47:13moja poruka glasi: get a life.

wow.
samo da taj život ne dobijem od doktora.
mislim, kunca.
he he.
'to je život, to nije reklama
nikom nije lepše nego nama...' i tako ti radovi.

borkes

Quote from: Harvester on 14-12-2009, 03:40:44
Prvo, ne postoji "nepotrebno ubistvo". To je oksimoron. Kao "nepotrebna scena tuširanja" ili "previše golotinje".
Drugo, sam Halloween serijal je sebi odavno pljunuo u lice sa šestim dijelom sebe.

Hoćeš da kažeš da je scena u kojoj Majkl ubija gazdu strptiz kluba bila potrebna filmu i da film bez nje ne bi mogao da funkcioniše? Šta, scena je pokazala da je Majkl ubilačka mašina? Hm, to sam shvatio i pre toga... A šesti deo ma koliko da je nepotreban celom serijalu i da mu je pljunuo u lice, meni je baš gledljiv i simpatičan :) Na stranu to što je priča banalna...

Tex Murphy

Nisam gledo film, pa ne znam. U svakom slučaju, ako nije potrebna filmu, potrebna je GLEDAOCIMA. Loš film je loš film, ali loš film bez ubistava je katastrofa.
Genetski četnik

Kunac

Čitao sam na nekim forumima da neki horor fanovi smatraju da su pojedina ubistva u H:2 previše sadistička, da je toliko količina nasilja nepotrebna i da se išlo na "šok radi šoka".

Setite se samo Carpenterovomg originala. Ne kažem da u njemu nije bilo ubistava, bilo je, ali su ona bila samo višnja na torti napravljenoj od najkvalitetnijeg saspensa. Uostalom, da se ne raspisujem - proveriću to sve i sam uskoro, pa ću se oglasiti.

Tex Murphy

Moja tvrdnja se odnosi na vrlo specifičnu grupu filmova, nejmli na slešere koje su radili manje kvalitetni reditelji i koji jedino mogu da apiluju na naše trešerske afinitete. Zombijevi filmovi svakako spadaju u tu grupu. Ko od njega očekuje saspens ili kvalitetan film, taj je lud. Dakle, nek nas bar počasti sa što više ubistava i što manje kenjanja i ja zadovoljan.

QuoteČitao sam na nekim forumima da neki horor fanovi smatraju da su pojedina ubistva u H:2 previše sadistička, da je toliko količina nasilja nepotrebna i da se išlo na "šok radi šoka".

Me likes it. Mnogi moroni su do sada pokušavali da nas šokiraju radi šoka (most prominently Gaspar Noe i onaj krkan iz Danske koji nema pojma sa snimanjem filmova), pa valjda i Zombi ima pravo na to. Ako već nije sposoban da snimi dobar film :evil:
Genetski četnik

Kunac

I ja se nadam krvavom trash festu... Nadam se da će do kraja film svi likovi biti mrtvi - uključujući i nesnosnu novu Laurie i onu travestiju od dokotra Loomisa...

Tex Murphy

Quote from: Kunac on 14-12-2009, 17:03:14
I ja se nadam krvavom trash festu... Nadam se da će do kraja film svi likovi biti mrtvi - uključujući i nesnosnu novu Laurie i onu travestiju od dokotra Loomisa...

To bi zaista bilo sjajno, ali čisto sumnjam da Zombi (sa svojim producentima) ima u sebi toliki nivo imaginacije.
Genetski četnik

borkes

Quote from: Harvester on 14-12-2009, 16:28:25
Moja tvrdnja se odnosi na vrlo specifičnu grupu filmova, nejmli na slešere koje su radili manje kvalitetni reditelji i koji jedino mogu da apiluju na naše trešerske afinitete. Zombijevi filmovi svakako spadaju u tu grupu. Ko od njega očekuje saspens ili kvalitetan film, taj je lud. Dakle, nek nas bar počasti sa što više ubistava i što manje kenjanja i ja zadovoljan.

QuoteČitao sam na nekim forumima da neki horor fanovi smatraju da su pojedina ubistva u H:2 previše sadistička, da je toliko količina nasilja nepotrebna i da se išlo na "šok radi šoka".

Me likes it. Mnogi moroni su do sada pokušavali da nas šokiraju radi šoka (most prominently Gaspar Noe i onaj krkan iz Danske koji nema pojma sa snimanjem filmova), pa valjda i Zombi ima pravo na to. Ako već nije sposoban da snimi dobar film :evil:

Xexe, pa dobro... Ti tako gledaš na Zombijeve filmove i donekle si u pravu... Ja to nisam tako gledao, samim tim H2 sada neću ni da posmatram kao slešer... kad već pominješ slešere, npr Vrisak ima bolju funkciju ubistava nego H2... Tamo se ubija sa razlogom, a ovde je Majkl ubio nekoliko ljudi više bez razloga...

Kunac

kakav drek od filma... upravo ga gledam, negde sam na polovini... odavno nešto ovako loše nije išlo u široku bioskopsku distribuciju - u americi, that is. h2 je uspeo da bude zanimljiviji od čekaj me ja sigurno neću doći, ali to mu je otprilike jedini domet... užasan scenario, užasna gluma, užasna režija... jedino su eksperimenti sa fotografijom koliko-toliko uspeli, ali to je premalo... ubistava ima i zaista su nasilna, ali u njima ne postoji ni gram napetosti... laurie se ponaša kao white rash drolja, anni je stalno nadrkana, loomis je pompezni idiot... i ostalim "likovima" da ne govorim.

upravo ide scena halloween žurke, idem to da pogledam------

Ghoul

Quote from: Kunac on 14-12-2009, 21:15:58kakav drek od filma...

Quote from: Kunac on 14-12-2009, 08:53:14
aleksandar aca radivojević, idol mladih, knows best...

ako je verovati kuncu, onda ispada da - kunac knows jack shit!

Kunac

Negledljivo. Ostalo mi je još 20-ak minuta, ali je sasvim jasno da je ovo najgori bioskopski horor godine. Moža i najgori bioskopski film u svim kategorijama. Pa još traje 2 sata. Nisam razočaran, pošto ništa dobro nisma ni očekivao, ali ipak... Sramotno.

Tex Murphy

Jesi odustao ili ćeš da istrpiš još tih dvadesetak minuta?
Genetski četnik

vilja

Quote from: Harvester on 14-12-2009, 21:46:53

Pusti čoveka, vidiš da je mazohista...  :lol:

Kunac

Retko kada prekinem film... ali ovoga puta sam bio blizu. Pogledao sam do kraja, ali čisto iz razloga da bih imao puno pravo da pljujem po ovoj abominaciji. Verujte, prvi Zombijev HALLOWEEN je u poređenju sa ovim remek-delo. Kra je ispunio neke od moji želja ali je posebno glup i nemaštovit. To stalno guranje Sheri Moon u svaki kadar je patologija. U prva dva filma je još bilo simpatično, u trećem je moglo da prođe - ali ovde nikako. Lepo je što se vole i što muž hoće da joj obezbedi posao ali treba imati granice. Tužno je kada jedan tupav filma kakav je ovaj pokušava da se pravi pametan i ubacuje nakakva pseudo-psihološka sranja u priču. Poštenije je bi bilo da je Michale došao, lepo sve poubijao za 80 minuta i the end. A ne da čitav film paradira Cheri kao duh i vuče nekakvog belog konja sa sobom...

Mislio sam da će Zombie posle tolikih muzičkih spotova, tri igrana filma, lažnog trjlera i animimrane gadosti naučiti nešto o tome kako se pravi film... Slaba vajda. H2 je loš da lošiji teško može da bude... Hajde, prvih 20-ak minuta su još đene-đene (segment u bolnici), ostalo je plač majke božje... Gledajte na vlastitu odgovornost... You've Been Warned.

Kunac

Quote from: vilja on 14-12-2009, 21:53:41
Pusti čoveka, vidiš da je mazohista...  :lol:
A Vilja je dokazani egzibicionista... :)

vilja

Quote from: Kunac on 14-12-2009, 22:00:43

Hej, hej, nisam rekla da je biti mazohista nešto loše...naprotiv.  :)
Ne moraš odmah da uzvraćaš sa "dokazani exibicionista"... mada, i to je za ljude... :lol:

Kunac

Quote from: vilja on 14-12-2009, 22:14:00
Quote from: Kunac on 14-12-2009, 22:00:43

Hej, hej, nisam rekla da je biti mazohista nešto loše...naprotiv.  :)
Ne moraš odmah da uzvraćaš sa "dokazani exibicionista"... mada, i to je za ljude... :lol:
nevaljalice jedna... :)

borkes

Quote from: Kunac on 14-12-2009, 22:00:18
Retko kada prekinem film... ali ovoga puta sam bio blizu. Pogledao sam do kraja, ali čisto iz razloga da bih imao puno pravo da pljujem po ovoj abominaciji. Verujte, prvi Zombijev HALLOWEEN je u poređenju sa ovim remek-delo. Kra je ispunio neke od moji želja ali je posebno glup i nemaštovit. To stalno guranje Sheri Moon u svaki kadar je patologija. U prva dva filma je još bilo simpatično, u trećem je moglo da prođe - ali ovde nikako. Lepo je što se vole i što muž hoće da joj obezbedi posao ali treba imati granice. Tužno je kada jedan tupav filma kakav je ovaj pokušava da se pravi pametan i ubacuje nakakva pseudo-psihološka sranja u priču. Poštenije je bi bilo da je Michale došao, lepo sve poubijao za 80 minuta i the end. A ne da čitav film paradira Cheri kao duh i vuče nekakvog belog konja sa sobom...

Mislio sam da će Zombie posle tolikih muzičkih spotova, tri igrana filma, lažnog trjlera i animimrane gadosti naučiti nešto o tome kako se pravi film... Slaba vajda. H2 je loš da lošiji teško može da bude... Hajde, prvih 20-ak minuta su još đene-đene (segment u bolnici), ostalo je plač majke božje... Gledajte na vlastitu odgovornost... You've Been Warned.

Plus je napravio Majkla više Lederfejsom nego Mr. Majersom

Kunac

MIchael Myers u carpenterovskom smislu reci u Zombijevom H2 ne postoji. Njegov MM je white trash psycho rmpalija koji pusta kosurinu i bradetinu i ide po strip klubovima kako bi nesrecnim potpuno obnazenim polovnjacama raymrskavao lica o ogledala.

Gde je ona suptilnost, ona klasa? Netragom nestali. Michael je bio plemstvo medju filmskim serijskim ubicama, Zombie je od njega nacinio sprdacinu.

A o Laurie i Loomisu bolje da i ne pocinjem...

Ghoul

prećeraše ga i jedni i drugi: ovo nit je najgori film nit je mnogo dobar, nego je jedno bizarno ludilo koje je i dobro i loše na zanimljiv način.

3- od mene, a razviću neke, nadam se, zanimljive teze - kad stignem.

Le Samourai

Quote from: Ghoul on 15-12-2009, 23:37:59prećeraše ga i jedni i drugi: ovo nit je najgori film nit je mnogo dobar
Ko je ovde rekao da je mnogo dobar? Chak sam i ja, kao jedan od dvojice-trojice kojima se donekle dopao rekao da je objektivno losh.

Ghoul

rekao je aleksandar aca radivojević, idol mladih, (who) knows best...

Le Samourai

A dobro, valjda se u Acine rechi unapred urachunava precutni uvod "Za tresh film," kada su u pitanju ovakva dela.

U kom sluchaju stoji i da je autorski i da je trijumf. Trijumf tresh autorskog ludila nad zdravorazumskim postulatima zhanra, scenaristichke i rezhijske veshtine.

Milosh

Quote from: Ghoul on 15-12-2009, 23:37:59prećeraše ga i jedni i drugi: ovo nit je najgori film nit je mnogo dobar, nego je jedno bizarno ludilo koje je i dobro i loše na zanimljiv način.

Nešto slično sam i ja ustvrdio, s tim što mislim da bih se ipak zadržao na 2+ kao oceni...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kunac

Miloshe i Samuraju, meni zaista nije jasno šta ste vi to pronašli u H2 što ga je (makar i donekele) iskupilo.

borkes

Quote from: Ghoul on 15-12-2009, 23:37:59
ovo nit je najgori film nit je mnogo dobar, nego je jedno bizarno ludilo koje je i dobro i loše na zanimljiv način.

slažem se :))

Kunac

Zanimljiva je i saobracajna nesreca... Bar ako pitate Balarda.

Ghoul

a balard svakako mnogo bolje zna šta je zanimljivo nego 'doktor' kunac.

crippled_avenger

Pogledao sam novi HALLOWEEN 2 Roba Zombiea. U svetu heavy metal muzičara koji su se posvetili pravljenju filmova Zombie je realno nesporan autoritet, naročito od kad je Jonas Akerlund snimio onaj generic serial killer film, Snydera nema a Gervasi se posvetio pravljenju dokumentaraca o Anvilu. H2 je nesumnjivo primer tzv. "Zombiejevog parnog filma", dakle obično bi sa nekim neparnim filmom, tipa prvim 1000 CORPSES načeo neku temu a sa drugim bi je autorski zaokružio. U slučaju HALLOWEEN 2, lovo je nesumnjivo jedan autorski projekat i mislim da je zanimljivo to što je Zombie pokušao da napravi. Problem je samo u tome što film nema previše smisla.

Naime, Zombie je već u svom prvom rimejku pokušao da malo više pokaže Michaelov origin story, a u drugom delu, na tragu SCREAM 2 bavi se uticajem Myersovog masakra na okolinu plus nastavlja putem origin storyja objašnjavajući nam kako Myers inače provodi vreme kad je nemrtav na dane kad nije njegov omiljeni praznik. Doduše, Myers nije fokus ove priče, u fokusu su junaci koji su preživeli prvi masakr, dr Loomis i ekipa i svi oni na različite načine, uglavnom bez ikakve interakcije sa Myersom leče svoje traume.

Nije ovo prvi HALLOWEEN film u kome je Myers marginalizovan, ali svakako jeste neobično da bude ovoliko marginalizovan u filmu u kome igra bitnu ulogu. Kad kažem da je marginalizovan onda pod tim mislim da ima malo njegove prepoznatljive aktivnosti, a da isto tako ima previše njegovog origina, koji je uvek bolje ostaviti netaknut.

Međutim, Zombie očigledno u pšokušaju da se razlikuje od ostalih filmova preteruje i na kraju snima HALLOWEEN koji nema naročite veze sa izvbornom franšizom, i gubi se u besmislenim digresijama što nije karaktzeristika kanona ove serije. Ono što je još važnije jeste da su te digresije tip budalaštine koji može eventualno da bude zanimljiv čitaocima stripova koji se oduševljavaju F-bomb replikama, ali realno to je sve mahom neka usiljena šega ili usiljena psihologizacija, na tragun nekakvog pseudo-realizma. Rob Zombie je ipak heavy metal pevač i nije autor tog kalibra da može da ovlada jednom tako stilizovanom žanrovskom pričom i da je učini smislenim realizmom.

Otud je H2 hendikepirana drama koja se zbog naziva sporadično trudi da bude slasher.

Sam Myers osim što je banalizovan i što mu je psihološko stanje opisano na tragu spotova Tarsema Singha, po svom modus operandiju više liči na Leatherfacea ili Jasona, nego na Myersa.

Zombie zaslužuje priznanje za svoj pokušaj bendovanja žanra, i pokušaj da prevaziđe okvire svog hellbilly kiča koji ga je proslavio. Nažalost to proširenje područja borbe mu nije pošlo od ruke i H2 je film koji je možda dragoceniji od mnogih generic slashera ali od većine nije bolji.

Takođe ne bih rekao da je H2 najgori horor koji je stigao u bioskope 2009. Čak sam i ja pogledao par gorih kandidata.

* 1/2 / * * * *
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kunac

Đavolji škart i dalje ostaje njegov najbolji film. U njemu je našao, recimo, pravu meru. Sve ovo ostalo... Plač Majke Božje.

Tex Murphy

Da, s tim da je kraj Devil's Rejects čisti kretenizam kojim je u dobroj mjeri upropastio do tog trenutka vrlo dobar film.
Genetski četnik