• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

B-92 i hapšenja u Preševu

Started by varvarin, 27-12-2008, 20:40:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ayin

Quote from: "tiha voda"Jel ti stvarno mislis da je Zapad potresalo stradanje Albanaca ? Pa u pitanju su cisti interesi.
Kako im ne smeta sada prekomerna upotreba sile Izraela ? Hamas ubije dva Izraelca, a ovi 300 Palestinaca. Srbija je bombardovana zbog desetak ubijenih pripadnika OVK.
Kako im ne smeta sto je Turska za nekoliko decenija, unistila stotine kurdskih sela, i pobila hiljade ljudi? Upala je sa vojskom u severni Irak, na teritoriju susedne drzave. Da je Srbija izvrsila kopnenu ofanzivu na Albaniju, na nas bi bacili atomsku bombu  :x .

Ja ne zatvaram oci pred zlocinima koji su cinjeni u nase ime, ali isto tako necu da cutim o stradanju mog naroda. Podseticu te, posto sam pratio, kad je bila godisnjica Srebrenice, na b92 je bilo 4 sata programa o tome, 2 sata emisija, i 2 sata filma o Srebrenici. Na godisnjicu Oluje, bila je emisija od 45min. i to je sve. Jeste Srebrenica pojedinacno najveci zlocin, ali i u Oluji je poginulo oko hiljadu ljudi, 250 000 ljudi je isterano iz svojih domova, to je najvece etnicko ciscenje u Evropi posle 2.sv.rata.

I jos jedno pitanje za tebe.. ako je kod nas sve tako nazadno, retrogradno, klerikalno, nacionalisticki obojeno.. kako je moguce da je Srbija nacionalno najheterogenije drustvo u okruzenju, sa procentom manjina i 30 posto ? ...
... situacija nije ni blizu tako crno- bela kako je ti predstavljas..

Da li ti to mene ubedjujes? Ovde, na forumu znaka sagite!?
Prijatelju, ti nista ne razumes

"Javno mjenje" nije nesto Bogom dano. Ono se pravi NOVCEM.
Daleko od toga da su svi osim nas cvece, ali, treba u to da ubedis i svet u kojem zivis. Posto je taj svet retko gledao RTS u vreme Milosevica (izuzev, mozda, onog corneliusa, a on i nije neki svet), ako "tvoja istina" nije objavljena na CNN-u, ili BBC-u - onda ona i ne postoji. A da bi bila emitovana tamo - to kosta. To se placa.
E, Taci je platio, Tudjman je platio... a Milosevic je kupovao vile, zidao Bambilende, opremao policiju da se tuce sa narodom, Marko vozio trke, Marija pravila televiziju, Mira kupovala mesto ruskog profesora i akademika, a nas preko njihovog RTS-a ubedjivase kako mi nismo u ratu, kako ovde cvece cveta i potocici zubore, kako mi imamo struje za celu Evropu i kako mozemo da jedemo korenje hiljadu godina (mislim, "mi" mozemo, ne "oni") zbog "nepravednih i nicim izazvanih sankcija", kako je kod nas najjeftiniji hleb, zejtin, secer, benzin... PRC! jeste najjeftiniji ali ga NEMA...  
Pogresne investicije.
I sada zbog toga moramo da pojedemo govno koje smo posrali.
OK, B92 i meni po malo ide na zivce, zna se ko ga finansira, ali, hajde da nadjemo nekoga ko nam je "prijatelj", pa da taj prijatelj finansira nesto drugaciji medij.
Nema ga.
Mi nemamo "prijatelje". Svi su nam okrenuli ledja, i "drugo oko iz glave" je otislo od nas
Vidis, kada te svi napuste, onda je doslo vreme da stavis prst na celo i da se upitas da li su svi oni ludi, blesavi, potkupljeni... ili mozda nesto sa tobom nije u redu

ayin

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "ayin"Nema ko da nam objasni ko je za sta kriv.

Ayine, fala za objasnjenje ko je kriv.

Nema na cemu
Slobodno pitaj ako ti nesto nije jasno, rado cu pokusati da ti odgovorim

Eriops

Milosevic je mrtav, njegova politika je katastrofa bila, ali sada nema Milosevica, pa ne znam cime se sada pravda otimanje teritorije.
Nema tu uticaja javnog mnjenja, kakvo javno mnjenje, pa ne odlucuju oni o ratovima, ko njih za sta pita u SAD, Britaniji, bilo gde na svetu ? Milioni ljudi su protestovali zbog rata u Iraku, i nisu ga uspeli spreciti. Citavom svetu su jasno rekli da je prica o oruzju za masovno unistavanje laz, i nikom nista. Sili ne treba javno mnjenje, niti opravdanje za ratove. Ceo svet gleda kako stradaju civili u Gazi, i sta ? Oce im to pomoci ?
Zna svet vrlo dobro ko je Taci i Tudjman, onaj svet koji odlucuje o nasim sudbinama. A obicni svet, to javno mnjenje koje spominjes, njih niko ni za sta ne pita, ni u SAD, ni u Srbiji.
Mozemo samo da pricamo po forumima, bez stvarne moci da o necem odlucujemo, ili nesto da menjamo..

varvarin

Quote from: "ayin"
I sada zbog toga moramo da pojedemo govno koje smo posrali.
OK, B92 i meni po malo ide na zivce, zna se ko ga finansira, ali, hajde da nadjemo nekoga ko nam je "prijatelj", pa da taj prijatelj finansira nesto drugaciji medij.
Nema ga.
Mi nemamo "prijatelje". Svi su nam okrenuli ledja, i "drugo oko iz glave" je otislo od nas
Vidis, kada te svi napuste, onda je doslo vreme da stavis prst na celo i da se upitas da li su svi oni ludi, blesavi, potkupljeni... ili mozda nesto sa tobom nije u redu

Lepo. Ali da smo čak i najgori narod pod kapom nebeskom (a tu otvaraš jednu zanimljivu, potpuno novu temu, za koju nemam živaca, jer slušali smo već...) čak i tada: Ako konačno uhvate nekog Šiptara za jaja, zato što je čerečio Srbe (imaš opis sa vezivanjem čoveka između dva automobila, koji onda krenu na suprotne strane) - čak i tada, javi se specijalizovana, i na istinu pretplaćena TV stanica da kaže: Ma nije bitno to, nego da li su policajci prekoračili ovlašćenja, i da li su se siroti Šiptari uznemirili!!!
E pa, dokurčilo!!
Znam, nažalost, prilično o zločinima koje su počinili neki Srbi. ali svedok sam da se svaki zločin počinjen nad Srbima - gura pod tepih, uz jedno:No, no!!!
I da u tome prednjači B-92.
Mislim da su ovog puta preterali. A na pamet mi pada Nataša Kandić, od pre oko 4 godine, kad su ona srpska deca pobijena rafalima na reci, dok su se kupala: Gospođa je (prema B-92) hitno otputovala na Kosovo, da rodbinu pobijene dece, dok još ridaju, ubeđuje kako za ovo ne treba da krive albansku naciju u celini...
I sve to na B-92. Dokurčilo je odavno (iako, ja gledam Utisak nedelje!)
Odavno nije bilo takve stanice, koja pokušava da ocrni baš SVE što ima veze sa srpskom istinom, srpskim pravom, srpskim pitanjima...
I još: da, loše smo vodili ratove koje pominješ.
Ali, Alžir danas tereti Francusku za oko milion mrtvih civila u kolonijalnom ratu za očuvanje krunske kolonije - Alžira - u zagrljaju Francuske. Dok De Gol nije rekao: Ne vredi više, preskupo je...
Ali to je Francuska, i njoj ne zameraju danas to. Osim Alžiraca.
Odbijam da me B-92 uči gde sam pogrešio, i kako sam pogrešio, i šta ne smem da radim. I još se ne stidim što sam Srbin.

Cornelius

Quote from: "varvarin"Ali, Alžir danas tereti Francusku za oko milion mrtvih civila u kolonijalnom ratu za očuvanje krunske kolonije - Alžira - u zagrljaju Francuske. Dok De Gol nije rekao: Ne vredi više, preskupo je...
Ali to je Francuska, i njoj ne zameraju danas to. Osim Alžiraca.

Sarkozi je nedavno pokusao da u skolske programe uturi da deca uce kako je francuska kolonizacija Severne Afrike donela civilizaciju i prosperitet lokalnom stanovnistvu. Srecom, te ovde jos uvek ima mudonja, pa su uspeli da ga nateraju da taj tekst stavi sebi u dupe, a ne deci.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

ayin

Quote from: "tiha voda"Milosevic je mrtav, njegova politika je katastrofa bila, ali sada nema Milosevica, pa ne znam cime se sada pravda otimanje teritorije.

I Brant se linjao i placao odstete koje je pocinila Hitlerova Nemacka. A teritorije.. pa dobro, DDR je postojao do nedavno, Berlin je bio podeljen (ili otet, kako vec volis). Desava se, kada izgubis rat. Budi OK i, mozda za pedesetak godina vratis teritorije. Mozda. Ali, sta ce ti teritorije bez ljudi? Bez Srba u konkretnom slucaju?!Sta ce ti teritorija koju jedino specijalnim jedinicama mozes da kontrolises. Tamo zive oni koji te ne vole. Pri tom, to je i njihova zemlja. Tamo su njihove kuce. Njihove porodice. Srbi su Kosovo prodali odavno. Za lovu. Veliku lovu. Sada zive na Senjaku. I na Banovom Brdu... I srbuju

varvarin@
Dobro, i sta cemo sada? Da bombardujemo B92
Da zakoljemo Natasu kandic, (koju, uzgred, ni ja ne volim) i Sonju Biserko, i onu Kovacevic - Vuco ?
Ne ide to tako, ali, mi smo narod kratkofitiljan, lako prsnemo, imidz nam je razvaljem, pogresni ljudi na pogresnim mestima su ga urusili skroz, a on se tesko i dugo gradi. Potrebno je vreme, i dobri zivci.
A sto se Alziraca i Francuza tice, pitaj corneliusa, u Marselju, recimo, zivi veliki broj Alziraca, ali tamo policija ne upada u kuce i ne ubija zene i decu na kucnom pragu zato sto su Alzirci zbog toga sto general De Gol nije zadrzao Alzir kao Francusku koloniju

scallop

Quote from: "ayin"Naravno.
Inace, coveka sretnem ponekad
Stanujemo u istom kraju
Ima tri cerke, neka su mu zive i zdrave
I nije jedini...
I niko od njih nije odgovarao
Da li da ga prijavim Ivici Dacicu
Ili Slavici Djukic-Dejanovic
Mozda Mrkonjicu?

Direktno u Hag. Jedva će da dočekaju. Bramercu lično. Ma, ja ću da prijavim da ti znaš! To ti je: Znanje - imanje!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

varvarin

Za ayin:
O ovome bi nešto rekli alžirski emigranti, koji su čini mi se pre oko godinu i po dana vodili ulične ratove s policijom u Marseju i Parizu, ali to je njihov problem...

Danas, u GLASU JAVNOSTI, piše Brana Crnčević (reći ćeš da mi pisac ni za kurac nije, ali - opet piše interesantno):
"Hag nemilosrdno nudi srpskoj naciji da do kraja , makar nestala, učestvuje u suđenju sebi. Suđeno nam je da sebi presudimo. Razumni ljudi zaprepašćeni su samoponiženjem u koje Srbija tone. MOŽE LI SE UČESTVOVATI VIŠE U SOPSTVENOM SAMOPONIŽENJU, NEGO ŠTO TO OD VAS TRAŽE? Izgleda, može!... Stanje nacije je zastrašujuće, B-92 svaki dan to dokazuje"
(Glas javnosti, strana 5)

ayin

Quote from: "varvarin"Za ayin:

Danas, u GLASU JAVNOSTI, piše Brana Crnčević (reći ćeš da mi pisac ni za kurac nije, ...

To ne bih rekao za Branu Crncevica kao pisca
Ali, kao covek, stvarno ni za kurac nije, napunio je dzepove, on je knjiski primer psa rata

ayin

Quote from: "scallop"
Quote from: "ayin"Naravno.
Inace, coveka sretnem ponekad
Stanujemo u istom kraju
Ima tri cerke, neka su mu zive i zdrave
I nije jedini...
I niko od njih nije odgovarao
Da li da ga prijavim Ivici Dacicu
Ili Slavici Djukic-Dejanovic
Mozda Mrkonjicu?

Direktno u Hag. Jedva će da dočekaju. Bramercu lično. Ma, ja ću da prijavim da ti znaš! To ti je: Znanje - imanje!

Imam utisak da si ti iznenadjen! Ti nisi upoznt sa time da su i Srbi pucali, klali, odvodili u privatne logore..... Gde si ti ziveo devedesetih? U TV PINK-u?

varvarin

Ayin:
Ipak, Brana je sažeo nešto što sam hteo da kažem.
Inače - tamo ranih devedesetih (vreme rata u Hrvatskoj i Bosni), dok je Brana bio na čelu kancelarije za izbeglice, Matija Bećković reče za njega: Da je Brana samo ustajao, rukovao se sa svakim moliocem i pažljivo ga saslušao - već i to je veliki posao...
A nije uradio samo to. Za mnoge je rešavao realne stvari.
Ali zaboravih, i Matija Bećković je na crnoj listi B-92...

Eriops

Ayne, mali je broj srba sa Kosova koji su pokupovali stanove po BG. Vecina zivi bedno, po kolektivnim centrima, ili rinta za bedne pare da bi negde platili stanarinu. LJudima bode oci jedan sa luksuznim stanom, ali ne vide 100 njih recimo koji zive u bedi.

To da na Kosovu prava imaju i Albanci, naravno. Ali imaju i obaveze- da postuju zakone zemlje u kojoj zive. Sta ce nam teritorija bez stanovnistva ? A gde je tome kraj ? Tako recimo kazemo sutra za Rasku, ma tu smo u manjini pa sta ce nam to..pa sever Backe, i to nam ne treba.. pa gde ce to stati.. kad jednom pocnu da te cerupaju tu nema kraja.. Kina 60 godina ne odustaje od Tajvana, Rusi su zgazili Gruziju zbog minijaturne Osetije.. Spanci su za stenu na Marokanskoj obali, poslali camce i jedinicu da je zauzmu i skinu Marokansku zastavu.
Svima je teritorija itekako bitna, jedino se nama pokusava utuviti u glavu da je to nevazno.

ayin

Quote from: "varvarin"Ayin:
Ipak, Brana je sažeo nešto što sam hteo da kažem.
Inače - tamo ranih devedesetih (vreme rata u Hrvatskoj i Bosni), dok je Brana bio na čelu kancelarije za izbeglice, Matija Bećković reče za njega: Da je Brana samo ustajao, rukovao se sa svakim moliocem i pažljivo ga saslušao - već i to je veliki posao...
A nije uradio samo to. Za mnoge je rešavao realne stvari.
Ali zaboravih, i Matija Bećković je na crnoj listi B-92...

Kancelarija za izbeglice ranih devedesetih...hm, da...
A Matija ga podrzava....hm, hm
A, mozda nije lose cuti sta o tome kau izbeglice

Eriops

Recimo Velika Britanija je vodila rat za Foklande, koji su hiljade km udaljene od Britanije. Nije im padalo na pamet da kazu, ne treba nam to.
Mi nismo u situaciji da mozemo ratovati i ginuti, ali ne smemo odustati od onog sto je nase.

Cornelius

Quote from: "ayin"A sto se Alziraca i Francuza tice, pitaj corneliusa, u Marselju, recimo, zivi veliki broj Alziraca, ali tamo policija ne upada u kuce i ne ubija zene i decu na kucnom pragu zato sto su Alzirci zbog toga sto general De Gol nije zadrzao Alzir kao Francusku koloniju

Kada je zavrsen rat u Alziru, Francuska je povukla svoje civile (Pied-Noir) i svoju vojsku. Napustili su skoro sve Alzirce koji su se borili na strani Francuske (Harkis). Njih su masakrirali Alzirci. Ono malo sto je dovedeno za Francusku, stavljeno je u bedne logore, bez vode i struje, u planinama, a onda su skroz napusteni. Mnogi su umrli od tuge i sramote.

Danas, ako se zoves Rachide ili Mouloude, sanse da nesto uradis u zivotu, bar su ti pet puta manje nego ako si Francuz bele puti, svilaste kose i galskog prezimena. Niko ih ne kolje na pragu, ali ih kolju kroz obrazovanje u bednim skolama, kroz zivot u jezivim predgradjima gde je glavna aktivnost preprodaja droge, drogiranje i nasilje, kroz segregaciju u karijerama i da vise ne nabrajam.

Samo se mali broj Francuza stidi zbog toga. Vecina smatra da Alzirci dobijaju ono sto im sleduje. Naravno, i Alzirci mrze Francuze, tako da koriste svaku priliku da naprave sranje. Potom, policija mnogo cesce kontrolise Arape i crnce, nego bele gradjane, pravdajuci se da oni cine vise zlodela. Onda, Arapi i crnci lome i pale zbog segregacije i rasizma, a onda policija.......

Zar to tebi sve izgleda normalno, ayine?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

ayin

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "ayin"A sto se Alziraca i Francuza tice, pitaj corneliusa, u Marselju, recimo, zivi veliki broj Alziraca, ali tamo policija ne upada u kuce i ne ubija zene i decu na kucnom pragu zato sto su Alzirci zbog toga sto general De Gol nije zadrzao Alzir kao Francusku koloniju

Kada je zavrsen rat u Alziru, Francuska je povukla svoje civile (Pied-Noir) i svoju vojsku. Napustili su skoro sve Alzirce koji su se borili na strani Francuske (Harkis). Njih su masakrirali Alzirci. Ono malo sto je dovedeno za Francusku, stavljeno je u bedne logore, bez vode i struje, u planinama, a onda su skroz napusteni. Mnogi su umrli od tuge i sramote.

Danas, ako se zoves Rachide ili Mouloude, sanse da nesto uradis u zivotu, bar su ti pet puta manje nego ako si Francuz bele puti, svilaste kose i galskog prezimena. Niko ih ne kolje na pragu, ali ih kolju kroz obrazovanje u bednim skolama, kroz zivot u jezivim predgradjima gde je glavna aktivnost preprodaja droge, drogiranje i nasilje, kroz segregaciju u karijerama i da vise ne nabrajam.

Samo se mali broj Francuza stidi zbog toga. Vecina smatra da Alzirci dobijaju ono sto im sleduje. Naravno, i Alzirci mrze Francuze, tako da koriste svaku priliku da naprave sranje. Potom, policija mnogo cesce kontrolise Arape i crnce, nego bele gradjane, pravdajuci se da oni cine vise zlodela. Onda, Arapi i crnci lome i pale zbog segregacije i rasizma, a onda policija.......

Zar to tebi sve izgleda normalno, ayine?

Ma ne. Naravno da ne izgleda normalno

U svom postu, umesto Alzirac stavi Siptar, umesto Francuz stavi Srbin, procitaj tekst koji si napisao i znaces gde zivimo mi koji smo u Srbiji

varvarin

Ček, ali ovde imaš zanimljive pojave kao na primer gradonačelnike Preševa i Bujanovca, i njihove izjave o matičnoj državi Srbiji.
Imaš  i sredstva koja se trenutno slivaju na jug Srbije (znam o čemu pričam, moja žena je kao tehničko lice uključena u neke građevinske projekte za jug Srbije) Naravno, deo para daje Evropa... E, to nema u Francuskoj.

Eriops

Ayne, pobogu vise.. da ima kod nas nacionalizma, ima puno mrznje, ima puno ljudi koji mrze sve Albance itd. Ali i u takvom drustvu, ipak se istrazuju zlocini nad Albancima, sudi se zlocincima, pise se o tome, prica se o tome, itd.
Jesi ti cuo da na Kosovu postoji neka albanska Natasa Kandic, koja istrazuje zlocine nad Srbima ? Jesi cuo da je ijedan veci zlocin nad srbima procesuiran, i krivci kaznjeni ?
Da li na Kosovu, kad uhapse nekog srbina, odmah zovu u studio Olivera Ivanovica ili nekog drugog srbina, kao sto se ovde kod hapsenja albanaca, odma Riza pojavi na tv ?
Ajde molim te, odgovori na ovo.

Demo(n)lisher

Quote from: "tiha voda"Ayne, pobogu vise.. da ima kod nas nacionalizma, ima puno mrznje, ima puno ljudi koji mrze sve Albance itd. Ali i u takvom drustvu, ipak se istrazuju zlocini nad Albancima, sudi se zlocincima, pise se o tome, prica se o tome, itd.
Jesi ti cuo da na Kosovu postoji neka albanska Natasa Kandic, koja istrazuje zlocine nad Srbima ? Jesi cuo da je ijedan veci zlocin nad srbima procesuiran, i krivci kaznjeni ?
Da li na Kosovu, kad uhapse nekog srbina, odmah zovu u studio Olivera Ivanovica ili nekog drugog srbina, kao sto se ovde kod hapsenja albanaca, odma Riza pojavi na tv ?
Zaboravio si da spomenes kako su gospoda iz B - 52 zestoko napala drugu gospodu iz Obraza zbog toga sto su sa pravom zaustavili izlozbu Siptara iz Pristine gde su izlagali slike Jasarija.
Kako bi bilo Srbima da u Tirani naprave slicnu takvu izlozbu gde bi izlozili slike Vojvode Putnika, Misica, itd...?
I`m a self - improved evil baby.

scallop

Ja ću samo još sada da postujem ovde. Ayin je provokator i sa takvima neću više da komentarišem bilo šta.
Napomenuću: Moj kum je napola Šiptar (Otac Šiptar, majka Srpkinja); kum mog rođenog brata je napola Šiptar (Otac Šiptar, majka Slovenka). A ti se, Ayine, napajaj na nekoj drugoj vodi. Ne zagađuj ovde, idi na B92 pa tamo uživaj.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Cornelius

Quote from: "ayin"U svom postu, umesto Alzirac stavi Siptar, umesto Francuz stavi Srbin, procitaj tekst koji si napisao i znaces gde zivimo mi koji smo u Srbiji

Ayine, pa ti se onda iseli na Kosovo ili u Albaniju, a ja cu da sacekam tvoje postove iz lijepe tvoje i njihove. Bujrum.

Kler_Vojant

Vidi ovoga, sam se iselio pa bi sad da seli redom...e, pa, nece moci to tako.

Cornelius

Pa, kad čovek nije zadovoljan sistemom, a ne može da ga promeni, onda ili ostane, pa dobije čir na želucu i umre od srčanog udara, ili ode...

Alex

Quote from: "ayin"Pojavom B-92, Srbi su obezglavljeni. Nema ko da nam objasni ko je za sta kriv.
Predlazem da pod hitno vratimo Gorana Matica, Ivana Markovica, Dragoljuba Milanovica i zenu mu Ljiljanu, Duska Cukica... Simu Gajina ne mozemo, umro je.  (to bese onaj sto nas je iz poluprofila obavestavao o tome kako Srbi napreduju na svim frontovima u bitkama i ratovima u kojima nisu ucestvovali).
Mariji Milosevic da se vrati Kosava, a da Pink ponovo, pod uredjivackom palicom Mire Markovic, pocne da emituje sarenilo, cvetice i leptirice, gole nogice i guzice, pa da Srbi lepo budu informisani.
Tamo negde, u leto 1998, gomila sto aktivnih, sto "rezervnih" policajaca, bi upucena put Kosova, da "smire situaciju". Behu oni svi pod posrednom komandom Nikole Sainovica, najveceg Evropskog (a i sire) strucnjaka za sukobe niskog intenziteta. Eno ga, strucnjak popio Hah zbog toga!
Vracali se, dakle, ti policajci s vremena na vreme u Beograd, "na odmor", bio sam u prilici da razgovaram sa par njih, sa onima koje sam poznavao, pitam: sta se desava tamo? Kaze mi jedan: ma, cirkus tamo, ali Sipci mirni ko bubice, mi malo uletimo, ocistimo selo, i idemo dalje...
Ocistimo selo!
Pitam ja njega: "kako ocistite selo, pizda ti materina blesava, kako? Pobijete babe, zene i decu na kucnom pragu, koze i kokoske... a onda natrpate televizore i video rikordere u samohodku, poskidate burme i prstenje sa leseva i onda to valjate po Beogradu??? Pa zar vi mislite da je ceo svet blesav? Zar mislite da nece biti osvete za to? Pa, najebali smo svi mi zbog vaseg ciscenja. " Kaze: Pa jebiga brate, rat je!
I najebasmo!

Najebasmo zato sto to ne moze tako. Ne moze!
Ne mozes mi ubiti zenu i decu na kucnom pragu, a da te ja ne nadjem ... Ne mozes to da radis a da ceo svet zmuri.
A opet, svet je dugo zatvarao oci pred tim, data nam je sansa da to na "ovaj ili onaj" nacin zavrsimo. Naravno, dato nam je do znanja da to treba da resimo BRZO, da se ne razvlacimo godinama, da se nece godinama zatvarati oci pred tim problemom. Jebiga, mi smo imali "strucnjaka za sukobe niskog intenziteta"...
Trebalo je odrzavati sranje sto duze, jer, kako drugacije opljackati sopstveni narod, napuniti dzepove, kako dozivotno odrzati na vlasti Balkanskog Kasapina?! Samo kada si u ratu.
A, sta je problem sada? Problem je to sto smo ratove IZGUBILI.
Problem je sto nismo osvoili Zagreb, Dubrovnik, Bec.... Tokio...
A ko je za to kriv?
Naravno, Amerikanci, nisu podrzali Kasapinovu komunjarsku vlast.
Naravno, Rusi, ni oni nisu podrzali, osim nekoliko pijanih deputata i mentalno zaostalih Kozaka, a nisu nam dali ni S-300 i S- 400 i S-...... pa da lepo pobijemo celu Evropu, srusimo sve avione i potopimo sve nosace, pa da usetamo u oslobodjeni Berlin.
Naravno, Evropa, jer ne zele ludake i varvare na svojim granicama.
Naravno, Kina, jer se oni ni u sta ne mesaju.
Naravno, Tesla, jer nije zavrsio projekat svog cuvenog oruzja.
Kriv je, naravno, i B-92

Ayine, gde ti živiš čoveče, u prošlosti?

Kakav Matić, Marković, Milanović, Gajin, Marija Milošević, Mira Marković, Sloba Bučer? Ovo je 2008-a, sad će deveta.

Seti se, kad su Srbi tokom ratova 90-ih pominjali prošlost, ustaštvo, šiptarske zločine, drugi svetski rat..., zapadnjaci su nam govorili - pustite prošlost vi Srbi, šta je bilo bilo je, ovo je sadašnjost.

Ista poruka važi za tebe. Ko je izgubio, dobio i vodio ratove, ostavi to istoričarima, mi hoćemo objektivno i nepristrasno informisanje od B 92 DANAS, SADA, ODMAH!

Onako žustro, kako B 92 napada druge, kad smatra da im je informisanje neobjektivno, propagandističko, zarad interesa određenih, tako isto i još više, mora se "napadati" B 92 kad je u istoj ulozi, jer onda pokazuje dvostruki moral i različite aršine za sebe i druge i različite "strane".

Što se tiče dela tvog citiranog posta, koji sam označio crvenom bojom, interesantno je da u njemu postavlješ pitanje čoveku, na koje sam odgovaraš, onako kako tebi odgovara.

Tebi je to normalno?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alexdelarge

Quote from: "Alex"

mi hoćemo objektivno i nepristrasno informisanje od B 92 DANAS, SADA, ODMAH!

Onako žustro, kako B 92 napada druge, kad smatra da im je informisanje neobjektivno, propagandističko, zarad interesa određenih, tako isto i još više, mora se "napadati" B 92 kad je u istoj ulozi, jer onda pokazuje dvostruki moral i različite aršine za sebe i druge i različite "strane".

Sta bi sa ovim?

- Ja mislim da B 92 ima najbolji informativni program u Srbiji, jer je efikasan, savremen i pokreće mnoga pitanja koja drugi zanemaruju.

http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=5819&start=0
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Джон Рейнольдс

B92 jeste deo velikog i potencijalno veoma opasnog problema u Srbiji koji je nazvan, zanimljivo i indikativno, tzv. "druga srbija". Taj galamatijas je, zanimljivo i opet indikativno, stecište svakojakog ološa ali im delovanje gravitira oko tri skraćenice: NVO (doduše ne sve, ali znamo na koje mislim), LDP i B92. Dakle, može se pričati o B92, izveštavanja, serviranja informacija itd, ali je front zapravo širi i problem se, po mom mišljenju, može sagledavati samo globalno i samo kao takav se prikazuje u svoj svojoj poganosti - moralnom, civilizacijskom i ljudskom dnu. Ljudskom talogu.

Lažni elitizam... Ne, izvinjavam se. Do bizarnosti dovedeno (a ničim realnim utemeljeno) samouveravanje o sopstvenoj vrednosti, a samo zato što su nosioci drugosrbijanske ideologije, a uz podršku cirkuskih pudlica koje pišu pisamca podrške blogerima B92 (navodim primer), čini u javnosti (a putem već spominjanih kontrolisanih medija) privid da se zaista radi o nekakvoj intelektualnoj/kulturnoj/whatever eliti. Što, naravno, ne može biti dalje od istine. Kakva su crna elita Luković, Pančić, Vidojković, Biksi, Dve Cece i njima slični prolivari? Isfabrikovan. Harpije iz NV organizacija ne vredi ni spominjati. Da ne zalazim sad u treću, političku, struju.

I čemu sad čuđenje što B92 i Kandićka mašu prstićima zbog prekomerne sile prema jadnim "Albancima", kao da nisu čitali Karlu del Ponte i priče o prodaji organa? Šta drugo očekivati od najgoreg ljudskog taloga koji se danas vuče Srbijom? Problem leži na drugoj strani, problem je što se Žutom kućom bavi isti taj B92. Problem je što gomila retarda tzv. "drugu srbiju" zaista smatra elitom. Problem je što prolivari pišu gde god hoće i šta god hoće, a niko da im u guzicu zavali koju tužbu zbog klevete ili nečeg sličnog. Problem je što za kvalitetne domaće romane moram da kopam po forumu Znaka sagite (bez uverede, ali koliko je ovaj medij šire dostupan), dok se kojekakvim kretenskim facama iz te klike svaki književni isprdak hajpuje kao bog-zna-kakav literarni događaj. Problem je gomila bezličnih novinara koji nisu drugosrbijanci per se, ali kevću i grebu im na vrata, a zna se da su poturice gore od Turaka. Problem je što je anketa "koliki ste Srbin" nekome duhovita. Problem je em širok em dubok.

E, sad će neko da se napravi pametan i da pita - imaš li ti, momče, rešenje. Da, rešenje postoji i primenio ga je svojevremeno Putin.

Ende.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

slavkod

Aferim John!
Samo njegova politika nije koketirala sa tom vrstom kreatura,a i ne prate ga ljudi koji za svoju državu upotrebljavaju izraz"ovi prostori",pošto im je malo teško da kažu Srbija,i koji su u političkom smislu i dalje jako ojadjeni i nesrećni što nema njihovg Sovjetskog Saveza,što će reći komunističke Jugoslavije.
Sponeuto je inače da je javno mnjenje ustvari nebitno.To shvatanje je naivno i opasno pogrešno.Upravo je javno mnjenje jedan od vrlo važnih elemenata u funkcionisanju"razvijenih demokratija".Da to nije tako ne bi se na STVARANJE javnog mnjenja trošile onolike stotine milijardi dolara,a CNN i ostale fabrike za proizvodnju informacija bi do sada bankrotirale.Ili možda neko misli da se od"faktora mira i stabilnosti na Balkanu" postaje "Balkabski kasapin"tek tako.

ayin

Quote from: "varvarin"Ček, ali ovde imaš zanimljive pojave kao na primer gradonačelnike Preševa i Bujanovca, i njihove izjave o matičnoj državi Srbiji.
Imaš  i sredstva koja se trenutno slivaju na jug Srbije (znam o čemu pričam, moja žena je kao tehničko lice uključena u neke građevinske projekte za jug Srbije) Naravno, deo para daje Evropa... E, to nema u Francuskoj.

Naravno. To nema nigde.
Bio malo Covic, pa sad malo... Velika lova je otisla dole, a gde je zavrsila???

ayin

Quote from: "tiha voda"Ayne, pobogu vise.. da ima kod nas nacionalizma, ima puno mrznje, ima puno ljudi koji mrze sve Albance itd. Ali i u takvom drustvu, ipak se istrazuju zlocini nad Albancima, sudi se zlocincima, pise se o tome, prica se o tome, itd.

Hocu

Kao vecinski narod odgovoran si za stanje manjina

Uprosceno, ako se na ulici potuku bokser poluteske kategorije i decak od 11 godina, pa dodje policija, koga ce od njih dvojice da cape i stave mu lisice, koga ce da propitaju sta se i zasto dogodilo?

ayin

Quote from: "Cornelius"Pa, kad čovek nije zadovoljan sistemom, a ne može da ga promeni, onda ili ostane, pa dobije čir na želucu i umre od srčanog udara, ili ode...

Zasto ne moze???

ayin

Quote from: "Alex"
Quote from: "ayin"Pojavom B-92, Srbi su obezglavljeni. Nema ko da nam objasni ko je za sta kriv.
Predlazem da pod hitno vratimo Gorana Matica, Ivana Markovica, Dragoljuba Milanovica i zenu mu Ljiljanu, Duska Cukica... Simu Gajina ne mozemo, umro je.  (to bese onaj sto nas je iz poluprofila obavestavao o tome kako Srbi napreduju na svim frontovima u bitkama i ratovima u kojima nisu ucestvovali).
Mariji Milosevic da se vrati Kosava, a da Pink ponovo, pod uredjivackom palicom Mire Markovic, pocne da emituje sarenilo, cvetice i leptirice, gole nogice i guzice, pa da Srbi lepo budu informisani.
Tamo negde, u leto 1998, gomila sto aktivnih, sto "rezervnih" policajaca, bi upucena put Kosova, da "smire situaciju". Behu oni svi pod posrednom komandom Nikole Sainovica, najveceg Evropskog (a i sire) strucnjaka za sukobe niskog intenziteta. Eno ga, strucnjak popio Hah zbog toga!
Vracali se, dakle, ti policajci s vremena na vreme u Beograd, "na odmor", bio sam u prilici da razgovaram sa par njih, sa onima koje sam poznavao, pitam: sta se desava tamo? Kaze mi jedan: ma, cirkus tamo, ali Sipci mirni ko bubice, mi malo uletimo, ocistimo selo, i idemo dalje...
Ocistimo selo!
Pitam ja njega: "kako ocistite selo, pizda ti materina blesava, kako? Pobijete babe, zene i decu na kucnom pragu, koze i kokoske... a onda natrpate televizore i video rikordere u samohodku, poskidate burme i prstenje sa leseva i onda to valjate po Beogradu??? Pa zar vi mislite da je ceo svet blesav? Zar mislite da nece biti osvete za to? Pa, najebali smo svi mi zbog vaseg ciscenja. " Kaze: Pa jebiga brate, rat je!
I najebasmo!

Najebasmo zato sto to ne moze tako. Ne moze!
Ne mozes mi ubiti zenu i decu na kucnom pragu, a da te ja ne nadjem ... Ne mozes to da radis a da ceo svet zmuri.
A opet, svet je dugo zatvarao oci pred tim, data nam je sansa da to na "ovaj ili onaj" nacin zavrsimo. Naravno, dato nam je do znanja da to treba da resimo BRZO, da se ne razvlacimo godinama, da se nece godinama zatvarati oci pred tim problemom. Jebiga, mi smo imali "strucnjaka za sukobe niskog intenziteta"...
Trebalo je odrzavati sranje sto duze, jer, kako drugacije opljackati sopstveni narod, napuniti dzepove, kako dozivotno odrzati na vlasti Balkanskog Kasapina?! Samo kada si u ratu.
A, sta je problem sada? Problem je to sto smo ratove IZGUBILI.
Problem je sto nismo osvoili Zagreb, Dubrovnik, Bec.... Tokio...
A ko je za to kriv?
Naravno, Amerikanci, nisu podrzali Kasapinovu komunjarsku vlast.
Naravno, Rusi, ni oni nisu podrzali, osim nekoliko pijanih deputata i mentalno zaostalih Kozaka, a nisu nam dali ni S-300 i S- 400 i S-...... pa da lepo pobijemo celu Evropu, srusimo sve avione i potopimo sve nosace, pa da usetamo u oslobodjeni Berlin.
Naravno, Evropa, jer ne zele ludake i varvare na svojim granicama.
Naravno, Kina, jer se oni ni u sta ne mesaju.
Naravno, Tesla, jer nije zavrsio projekat svog cuvenog oruzja.
Kriv je, naravno, i B-92

Ayine, gde ti živiš čoveče, u prošlosti?

Kakav Matić, Marković, Milanović, Gajin, Marija Milošević, Mira Marković, Sloba Bučer? Ovo je 2008-a, sad će deveta.

Seti se, kad su Srbi tokom ratova 90-ih pominjali prošlost, ustaštvo, šiptarske zločine, drugi svetski rat..., zapadnjaci su nam govorili - pustite prošlost vi Srbi, šta je bilo bilo je, ovo je sadašnjost.

Ista poruka važi za tebe. Ko je izgubio, dobio i vodio ratove, ostavi to istoričarima, mi hoćemo objektivno i nepristrasno informisanje od B 92 DANAS, SADA, ODMAH!

Što se tiče dela tvog citiranog posta, koji sam označio crvenom bojom, interesantno je da u njemu postavlješ pitanje čoveku, na koje sam odgovaraš, onako kako tebi odgovara.

Tebi je to normalno?

Ma nemoj!
Gde TI zivis??
Ko ti je ministar policije, ministar kapitalac, predsednik Skupstine, direktor Puteva Srbije..........................

Sto se tice crvenog dela posta, malo sam skratio pricu. Nisam ja tako odgovorio, covek je to odgovorio. Bilo mi je debilasto da kuckam ovde ceo dijalog, pa nije ovo scenario za pozorisnu predstavu

ayin

Quote from: "slavkod"Aferim John!
Samo njegova politika nije koketirala sa tom vrstom kreatura,a i ne prate ga ljudi koji za svoju državu upotrebljavaju izraz"ovi prostori",pošto im je malo teško da kažu Srbija,i koji su u političkom smislu i dalje jako ojadjeni i nesrećni što nema njihovg Sovjetskog Saveza,što će reći komunističke Jugoslavije.
Sponeuto je inače da je javno mnjenje ustvari nebitno.To shvatanje je naivno i opasno pogrešno.Upravo je javno mnjenje jedan od vrlo važnih elemenata u funkcionisanju"razvijenih demokratija".Da to nije tako ne bi se na STVARANJE javnog mnjenja trošile onolike stotine milijardi dolara,a CNN i ostale fabrike za proizvodnju informacija bi do sada bankrotirale.Ili možda neko misli da se od"faktora mira i stabilnosti na Balkanu" postaje "Balkabski kasapin"tek tako.

Ovo potpisujem

ayin

Zelim vam svima srecnu Novu Godinu

Eriops

I ja tebi zelim srecnu Novu. Misljenja nam se razlikuju, no diskutujemo civilizovano  :) .
Pored odgovornosti vecine, postoji i odgovornost manjine. Pored prava, kao sto su prava na jezik, kulturu, itd, postoje i obaveze. Ne moze se samo traziti pare i da se dizu zastave, moras i da postujes zakone drzave u kojoj zivis.
Rukovodioci albanskih partija sa Juga Srbije, otvoreno su trazili pripajanje Kosovu, i proglasavali to podrucje nekakvim " istocnim
Kosovom ". Prema tome, oni ovu drzavu ne priznaju, a sta mi treba da im sipamo pare dole, pa ce se oni kao fol odjednom osecati gradjanima ove zemlje. Aha, malo morgen.

akhnaton

E Stvarno. Želim i ja svima srećnu novu godinu!!!! :lol:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Alexdelarge

Quote from: "Cornelius"Pa, kad čovek nije zadovoljan sistemom, a ne može da ga promeni, onda ili ostane, pa dobije čir na želucu i umre od srčanog udara, ili ode...

Sto bi rekao Ilija Cvorovic: Francuzi placaju naseg krpiguza dolarima... :D  :wink:

Alexdelarge

Dosta je bilo romantike, blagdani su prosli vreme je da vas opet malo iritiram. Pravo pitanje nije zasto se Riza Haljimi pojavljuje na B92, nego zasto ga cesce nema na RTS-u? Haljimi je legalno izabrani narodni poslanik u republickom parlamentu. Ukoliko  zelite povratak Kosova u Srbiju morate biti spremni na jos 80 poslanika koja imaju takav stav. Stoga pocnite da ucite albanski jezik, umesto sto potcenjujete Siptare kad rdjavo govore srpski. Ovo je pravo vreme da Sagitasi upute apel RTS-u da vrati popodnevne vesti na albanskom. Trenutno samo tecno cutite na albanskom, moracete da i tecno govorite, ako hocete da imate dobre i miroljubive komsije i sugradjane.
Kako sam pristalica motivisanog pripovedanja, naoko slucajna, ali vesto uvedena vrtoglavica i egzistencijalna mucnina na drugoj stranici ovog topika, dovode do povracanja na cetvrtoj. qpuke To je moj odgovor na vasu kafansku hermeneutiku. :twisted:

Kunac

Najgori đaci su uvek bili nadobudni prepisivači, nesvesni, i to potpuno, svoje suštinske prirode, ali ako je reč o drugosrbijancu, to je u redu, I guess.
"zombi je mali žuti cvet"

scallop

Quote from: "Alexdelarge"Dosta je bilo romantike, blagdani su prosli vreme je da vas opet malo iritiram.

Napisao sam da se više neću pojavljivati na ovom topiku.
Napisao sam koje su moje kumovske veze sa Šiptarima.
Ipak si uspeo da me iritiraš. Ako to ima neko značenje.

Usred Atalante, Georgija, postoji segment sa dominantno Korejskim Amerikancima. Sve firme su na korejskom jeziku i kad si tamo, moraš da nađeš način da se sporazumeš. Oni, ako izađu iz tog segmenta. Tolerancija je uslov za egzistenciju komunikacije.

Kad su se podelili oko Austrougarske jednak broj Srba i Hrvata je ostao izvan novih granica, kao i Mađara sa ove strane. U međuvremenu su se Ratzi asimilovali i postoje fragmentarno, a Mađari su u Vojvodini i dalje kompaktni. U hrvatskom delu su postali Hrvati, zbog katoličke vere. To je pitanje tolerancije i ubeđen sam da Srbi sa tim nemaju problem. Problem je na drugoj strani, jer je 200.000 Makedonaca u Albaniji drugačije tretirano nego Šiptari u Makedoniji. Na KiM su Šiptari bili daleko bolje obrazovani od Albanaca u Albaniji i problem nije kako bismo se mi suočili sa 80 poslanika (ne verujem da bi bilo toliko), nego kako bi se oni odnosili prema zajedničkoj državi.

U Oklahomi, koja je 1500 km daleko od Meksika, moji unuci imaju časove iz španskog jezika. Komunikacija i tolerancija su imperativ, a tvoja pitanja su bez odgovora jer ih nisi postavio kako treba. Pravo pitanje je zašto misliš da bi Šiptari trebalo da se drugačije ponašaju nego hispano populacija u SAD? Zašto treba da budu samo Šiptari, a ne i demokrate, radikali, konzervativci i štagod? Vidiš kako mi Srbi lepo umemo da budemo jedni protiv drugih.

Son of Man

A i ne bi valjali ti shiptari jer bi smarali i u operaciji trijumf ciji sam fan i redovan gledalac, dosta mi i ovaj jedan makedonac samo mi jos siptari fale da se tu nakace.

Джон Рейнольдс

Postoji i jedan detalj koji pripisujem standardnoj drugosrbijanskoj neobaveštenosti (pun intended!) i/ili neobrazovanosti.

Naime, sve i da se dogodi fantazmagorija iz gornjeg posta, da mi MORAMO da učimo jezik jedne nacionalne manjine (a ne mnogo korisniji mađarski, npr), učili bismo šiptarski, ne albanski. Jer svako ko je iole bio po Kosovu dobro zna da se kosovski Šiptari i Albanci prilično teško razumeju. Ovo se naročito odnosi na Albance sa juga Albanije.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kastor

Potpuno tačno, ali da budemo fer i ja slabo razumem kosovske Srbe.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Eriops

Incidenti u Mitrovici su sve ucestaliji.. ocito je vlastima u Pristini sever Kosova trn u oku. Plasim se da se ne sprema neki scenario destabilizacije. Mislim da moramo saradjivati sa KFOROM i Euleksom, kakvi su da su, nisu sjajni, ali oni su sada jedina zastita srba dole.
Za mene je stravicno da je uz pomoc i podrsku sveta, oteto jednoj drzavi 15 posto teritorije, i tu proglasena drzava koja je leglo kriminala i bezakonja. Kuda ovaj svet ide ?

akhnaton

Quote from: "Alexdelarge"Dosta je bilo romantike, blagdani su prosli vreme je da vas opet malo iritiram. Pravo pitanje nije zasto se Riza Haljimi pojavljuje na B92, nego zasto ga cesce nema na RTS-u? Haljimi je legalno izabrani narodni poslanik u republickom parlamentu. Ukoliko  zelite povratak Kosova u Srbiju morate biti spremni na jos 80 poslanika koja imaju takav stav. Stoga pocnite da ucite albanski jezik, umesto sto potcenjujete Siptare kad rdjavo govore srpski. Ovo je pravo vreme da Sagitasi upute apel RTS-u da vrati popodnevne vesti na albanskom. Trenutno samo tecno cutite na albanskom, moracete da i tecno govorite, ako hocete da imate dobre i miroljubive komsije i sugradjane.
Kako sam pristalica motivisanog pripovedanja, naoko slucajna, ali vesto uvedena vrtoglavica i egzistencijalna mucnina na drugoj stranici ovog topika, dovode do povracanja na cetvrtoj. qpuke To je moj odgovor na vasu kafansku hermeneutiku. :twisted:

Konacno neko pametan!!!!! :D
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

drf

Opet se samara brojkama. Otkud trecina albanaca u parlamentu? Bilo bi ih mnogo manje.

Inace, sredinom osamdesetih hteo sam da ucim albanski. Ljudi, moji poznanici nisu hteli da me uce, niti su hteli da mi pomognu u nabavljanju albansko-bilokog recnika! Zoran iz Mitrovice mi je rekao da su u frci od Srba koji razumeju.

Eriops

Ma nije valjda da nas biju samo zato sto ne znamo njihov jezik ??!
Alex, ti si stvarno pametan. Kako se nismo toga setili ranije. Naucimo albanski jezik, i svi cemo onda ziveti u miru i slozi.
A ja mislio da oni hoce da stvore etnicki cistu drzavu, i da nas zato napadaju, ali ti si me prosvetlio, problem je znaci samo u jeziku.
A da li je normalno da neko ko zivi i radi, recimo u Engleskoj, ne govori engleski ? Ili zivi u Madjarskoj, ne govori madjarski ?
Meni nije.

ginger toxiqo 2 gafotas

...pored puta, Riza Haljimi je gostovao kod obe Olivere na RTSu, ali kanda to nije dovoljno, neka odmeni voditelje centralnog dnevnika, valjda će to ovdašnjim liberalima biti dovoljno (inače, početni kurs albanskog na Filološkom fakultetu je nezvanično otvoren za građanstvo, i voleo bih da vidim koliko ovdašnjih zagovarača te ideje odlazi ili bi odlazilo tamo, free of charge)...ipak najlakše je prepisivati ( i to loše) Peščanik, E-novine i slične izvore...e, to ja smatram funkcionalnom neobrazovanošću...

+++inače, ja sam sa deset godina kao najbolji u grupi i bez ikakve prinude završio dvokružni kurs albanskog jezika (a mnogo, mnogo sam severnije od KiM-e)...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

marlowe

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...ipak najlakše je prepisivati ( i to loše) Peščanik, E-novine i slične izvore...e, to ja smatram funkcionalnom neobrazovanošću...

Odlicno. xjap
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

ginger toxiqo 2 gafotas

...inače, na B92 upravo teče drugosrbijanski vlažni san od emisije - KOOERATIVA,  u kojoj mladi Albanci i Srbi sarađuju na nekakvim zadacima, a potom pričaju o toleranciji, svi do jednog Albanca pričaju o dominatno tolerantnom Kosovu i ljubavi prema susedima Srvima na manje-više dobrom engleskom. Why and/or how come???
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Alexdelarge

QuoteOtkud trecina albanaca u parlamentu?

Neka ih bude i za polovinu manje od brojke koju sam naveo. Poenta je u sledecem: ako vam smeta stav jednog, kako bi ste izasli na kraj sa njih 40?

QuoteMa nije valjda da nas biju samo zato sto ne znamo njihov jezik ??!
Alex, ti si stvarno pametan. Kako se nismo toga setili ranije. Naucimo albanski jezik, i svi cemo onda ziveti u miru i slozi.
A ja mislio da oni hoce da stvore etnicki cistu drzavu, i da nas zato napadaju, ali ti si me prosvetlio, problem je znaci samo u jeziku.
A da li je normalno da neko ko zivi i radi, recimo u Engleskoj, ne govori engleski ? Ili zivi u Madjarskoj, ne govori madjarski ?
Meni nije.

Tvoji stavovi su suvise racionalani, pa samim tim i suvise glupi. Potpuno si krivo shvatio ono o cemu sam pisao. Ne moras ti uciti ni albanski ni madjarski (pobogu, niko te nece puskom terati da ucis), ali najmanje sto mozes je da se ne podsmevas Albancima kad lose govore srpski. Srpski nije njihov maternji jezik. To bi bar bio dobar pocetak za zajednicki suzivot.

Medjutim , od tog suzivota nema nista. Prosla je gotovo jedna godina od jednostrano proglasene nezavisnosti Kosova, a ja jos nisam cuo na koji nacin ce Kosovo  biti integrisano u Srbiju, a da sve to funkcionise kao jedna skladna celina. Emocije i parole tu ne pomazu. Kosovo u Srbiji, a da obe strane budu zadovoljne je nemoguca misija. Nepravedno jeste izgubiti 15% teritorije, ali se tu vise nista ne moze. Mi nismo u stanju da resavamo ni svoje probleme, a Kosovari su tek u govnima do guse. Neka ih, nek' se sami batrgaju.

Quoteipak najlakše je prepisivati ( i to loše) Peščanik, E-novine i slične izvore...e, to ja smatram funkcionalnom neobrazovanošću...

...rece Ginger i sve prepisa od Kunca.

Kad malo bolje razmislim, ovi napadi na mene nisu ni malo slucajni, ali oni nisu posledica toga da sam ja nekome nesto nazao ucinio. Ne. Razlozi su mnogo perfidniji. Odlaskom Ghoula kao  spiritus movensa ovog sajta ostalo je upraznjeno mesto, pa je u toku ostavinska rasprava i borba za br.1, a Isnogooda je mnogo. Sto se mene tice, ja ostajem po strani kao promatrac, i svojevoljno prihvatam da budem na dnu lestvice ZS.