• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

B-92 i hapšenja u Preševu

Started by varvarin, 27-12-2008, 20:40:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Ja sam taj problem odavno rešio tako što razmišljam samo penisom.

ayin

Meho Krljic

Ne žalim se, lepo mi je.

Eriops

Nacionalno je bilo paravan za zlocine, ali to ne znaci da sad za vek vekova ne smes pomenuti nista sto pocinje na S.
Hitler je potamanio pola Evrope, pa ne vidim da se nemci stide Nemacke, naprotiv.
Treba osuditi rezim i zlocine, a ne, kao sto rade NVO, koristiti ih kao paravan za pljuvanje svega sto ima predznak nacionalno.

Hobit

Nemci se ne stide Nemačke, ali, stide se Hitlera.
Ni Srbi se ne stide Srbije, stide se onih koji su Srbiju doveli u položaj u kome se sada nalazi.
Nažalost, mnogi od tih  "jahača apokalipse" i dalje jašu
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

akhnaton

Quote from: "tiha voda"Nacionalno je bilo paravan za zlocine, ali to ne znaci da sad za vek vekova ne smes pomenuti nista sto pocinje na S.
Hitler je potamanio pola Evrope, pa ne vidim da se nemci stide Nemacke, naprotiv.
Treba osuditi rezim i zlocine, a ne, kao sto rade NVO, koristiti ih kao paravan za pljuvanje svega sto ima predznak nacionalno.
Kakvo preterivanje!!! Meni niko ne može da zabrani da pomene nešto što počinje na s! Evo: sise, supa, soni, seks, sarma, srbija....  :)  Ja to pljuvanje po svemu što ima predznak "nacionalno" vidim pre svega kao kukavičluk i  prikriveno pljuvanje po onima na koje ne smeš da pljuneš. Jer ako pljuneš ima da te pojede bauk. Ima da te neki "nacionalno" osvešćeni prebije, i tome slično. Nema svetih krava, nema svetih i bogom danih institucija. Gde god je čovek umešan ima i greha, laganja, prevare, ubistava.... I jedni i drugi ekstremisti ( ajde da ih zovem, ove "nacionalne" екстремисти, a ove "libera" xtremists) su budale koje se služe širenjem straha od drugih i drugačijih, a sve u zaštitu nekih "viših" ciljeva.Inače sve to rade za dobre pare.
  Niko i nikada nije uspeo da vrati točak istorije unatrag. Nema toga!!!! Možda bi neko to i želeo, ali pre će čovek uspeti da zauzda gravitaciju, da leti brže od svetlosti, nego što će vratiti točak istorije unazad.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

varvarin

Pošto je ovde više puta postavljeno retoričko pitanje: ŠTA UČINITI SA OVAKVIM B-92.... Evo, neki nešto i učine, a onda slede reakcije.
http://www.politika.rs/pogledi/Slobodan-Antonic/PAD-SAJTA-I-REAKCIJE.sr.html

Inače, sledeći tekst nije direktno u vezi sa B-92, ali ima veze sa Drugom Srbijom.
http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Jazavac-pred-sudom.sr.html

A ovo je izrečeno u emisiji PEŠČANIK, na B-92. Tema je - porast  evroskepticizma u Srbiji.

"...I nama je, bogami, Evropa nestala, a da nismo prešli okean. Rezultati istraživanja Kancelarije za evropske integracije pokazuje da bi, kada bi se danas održavao referendum o ulasku Srbije u EU, 61 odsto građana Srbije glasalo za, što je za čitavih šest procenata manje u odnosu na maj prošle godine. Šta se desilo u ovih sedam meseci, pa je toliko naših Evropejaca odustalo? Objašnjenje leži u sledećim podacima iz istog istraživanja – 20 odsto građana smatra da su glavna prepreka evopskim integracijama nesposobni srpski političari, ali 62 odsto veli da su krivi Evropljani koji Srbiju stalno uslovljavaju i nameću joj uslove koji za druge nisu važili. A čija je ovo rečenica, koju kao zombiji ponavljaju građani – pa Tadićevog ministra spoljnih poslova.
Taj Tadićev mali samuraj je direktno proizveo pad podrške evropskim integracijama, a onda će se drugi Tadićevi samuraji zaduženi za marketing pozivati na taj podatak i savetovati svoga gospodara da ne pominje mnogo tu Evropu."

Bogami, nek se Tadić pripazi...

varvarin

Ne uspevam da okačim post. Alo, administrator!

E, sad vidim šta je: ne dozvoljava se da upišem internet adresu sajta B-92, na kome je tekst iz PEŠČANIKA.
Jel to na delu odbrana od hakera?

varvarin

Quote from: "varvarin"Ne uspevam da okačim post. Alo, administrator!

E, sad vidim šta je: ne dozvoljava se da upišem internet adresu sajta B-92, na kome je tekst iz PEŠČANIKA.

Ovako:  http://www.b92.fm/channel/Peščanik/31611.html

Hobit

Pokušaj da ne koristiš  Š i Č i probaj sa S i C

Uzgred, gde bi ti "odveo" Srbiju?  
Pa Srbija pripada Evropi, Evropa je tu, na nasim granicama. Ne možemo da je odvučemo u Afriku pa da se udružujemo sa Etiopijom
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

mac

Quote from: "varvarin"E, sad vidim šta je: ne dozvoljava se da upišem internet adresu sajta B-92, na kome je tekst iz PEŠČANIKA.

Problem je forumski parser za detekciju URL adresa. Parser se greškom zaustavlja kod svakog karaktera van ASCII opsega (kao što je slovo Š). U stvari bi trebalo da se zaustavi samo kod znakova '<' i '>'. Oni jedini ne mogu da budu deo URL-a.

Evo da probam sa zamenom:
http://www.b92.fm/channel/Pe%C5%A1%C4%8Danik/31611.html

Ne mogu da se koriste S i C umesto Š i Č, to nije ispravna adresa.

Son of Man

Nemam pojma, nisam pametan, al' ovo ima da kazem sto se tice tog nacionalizma i B92 politike :

Kad udjem u raspravu sa zatucanim ostakom sveta, ukljucujuci i ove napacene vecite zrtve iz ex-YU koji za sve krive Srbe i Srbiju logicno je da cu da budem THE SRBIN i naravno da cu da branim Srbiju pa cak i neke stvari sa kojima se ne slazem, ALI mi je malo smeshno srbovati u rodjenoj zemlji, to je bre ko onaj fazon kad amerikanci istaknu zastave na svaku kuce, ne znam sta tu ima zanimljivo kurciti se po tom pitanju u Srbiji, i naravno da cu uvek i svuda takvima da kontriram. Aj da je vecinska Srbija anti-nacionalisticki raspolozena pa da kazes u redu, ali nije bre. B92 jesu djubre, i tacno se zna cime se oni bave, ali prozivati ih za svaki detalj u Srbiji gde takvu politiku podrzava velika manjina mi je malo smeshno. Zar ne ?

E sad, to moz da bude cisto inacenje sa moje strane, kontriranje, privlachenje paznje, a more bid bidne da tu ima i istine, biti kritican prema svim stranama jbga a posebno prema "svojoj". Naravno mozda ja tu i gresim, al to je tako.

Milosh

Quote from: "Son of Man"Nemam pojma, nisam pametan, al' ovo ima da kazem sto se tice tog nacionalizma i B92 politike :

Kad udjem u raspravu sa zatucanim ostakom sveta, ukljucujuci i ove napacene vecite zrtve iz ex-YU koji za sve krive Srbe i Srbiju logicno je da cu da budem THE SRBIN i naravno da cu da branim Srbiju pa cak i neke stvari sa kojima se ne slazem, ALI mi je malo smeshno srbovati u rodjenoj zemlji, to je bre ko onaj fazon kad amerikanci istaknu zastave na svaku kuce, ne znam sta tu ima zanimljivo kurciti se po tom pitanju u Srbiji, i naravno da cu uvek i svuda takvima da kontriram. Aj da je vecinska Srbija anti-nacionalisticki raspolozena pa da kazes u redu, ali nije bre. B92 jesu djubre, i tacno se zna cime se oni bave, ali prozivati ih za svaki detalj u Srbiji gde takvu politiku podrzava velika manjina mi je malo smeshno. Zar ne ?

E sad, to moz da bude cisto inacenje sa moje strane, kontriranje, privlachenje paznje, a more bid bidne da tu ima i istine, biti kritican prema svim stranama jbga a posebno prema "svojoj". Naravno mozda ja tu i gresim, al to je tako.

Itekako ima istine u tome što kažeš...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kastor

Quote from: "Son of Man"Srbiju logicno je da cu da budem THE SRBIN i naravno da cu da branim Srbiju pa cak i neke stvari sa kojima se ne slazem, ALI mi je malo smeshno srbovati u rodjenoj zemlji, to je bre ko onaj fazon kad amerikanci istaknu zastave na svaku kuce, ne znam sta tu ima zanimljivo kurciti se po tom pitanju u Srbiji, i naravno da cu uvek i svuda takvima da kontriram.

Baš tako.

(Najsmešnija je ona kampanja sa bilbordima po Srbiji "Kosovo je Srbija" sa prigodnim izjavama Linkoln, Kenedi, Vili Brant, itd. Da su zakupili oglasna mesta u tim zemljama i na izvornim jezicima preneli poruku, to bi i imalo smisla, a ovako...)
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Son of Man

Quote from: "Kastor"(Najsmešnija je ona kampanja sa bilbordima po Srbiji "Kosovo je Srbija" sa prigodnim izjavama Linkoln, Kenedi, Vili Brant, itd. Da su zakupili oglasna mesta u tim zemljama i na izvornim jezicima preneli poruku, to bi i imalo smisla, a ovako...)
Upravo taj rad, ili jos gore ova ekipa sa bedzevima, pa srpske zastave na svakom protestu, pa onda Srbija u nazivu svake stranke, evo kolko ima stranaka koje nemaju SRPSKA ILI SRBIJA u nazivu ? Al' najbolji primer za to je ubedljivo PUPS, kaze partija ujedinjenih penzionera SRBIJE - zakuni se :shock:  , pa koji to jos penzioneri postoje u Srbiji osim gradjana Srbije ? Ili ona fore kad su nacisti hteli da prave protest pa stavili u naslov SRPSKI MARS  :lol:  
Sta je sledece : SRPSKI SATANISTI, SRPSKA KATOLICKA CRKVA, MORMONI SRBIJE mozda, SRPSKI JEHOVINI SVEDOCI ?! Da je pametan Cheda pa da je nazvo partiju LDPSrbije mozda bi bolje proso a ? :lol:
Pa onda po forumima se utrkuju ko ce da stavi u potpis sto jacu parolu, tipa citate Patrijarha Pavla, Vladike Nikolaja, onda one standardne, al' cemu to bre ?

Kome to porucuju da je KOSMET SRBIJA, sta, shacici LDP-ovaca i kome jos ? Nista mi tu nije jasno...

Milosh

Quote from: "Son of Man"Da je pametan Cheda pa da je nazvo partiju LDPSrbije mozda bi bolje proso a ? :lol:

Ili Liberalni Srpski Demokrati, ako ništa drugo barem bolje zvuči u skraćenoj verziji. :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

ayin

Najebasmo mi, vidim ja
Lupam glavu, ali, nikako da izdokonam šta nam je činiti sa tom stanicom B92

Eriops

Nista- neka je i nek radi, svako ima pravo na svoje misljenje pa i oni. Njihovo je pravo da govore sta govore, a moje da to kritikujem, i mirna Bosna  :D .

Al stvarno mi je smesan taj Pescanik. Pa secate li se posle potpisivanja SSP, kako su po Tadicu svi pljuvali redom DSS, NS, SRS.. zbog priblizavanja Evropi. A sad po autorki Pescanika, Tadic sve pod palicom Putina skrece nam sa evropskog puta!
Jeremic isto po njima ispade antievropljanin, eto nacionalista teski.

Ne sporim ja ulazak Srbije u EU, razlozi su brojni, ekonomski, privredni, kulturni, politicki, pa i teritorijalni ( mnogo se lakse odupreti cepanju teritorije kao deo mocnije celine, nego kao izolovana zemlja ). Ali to ne znaci da je EU bezgresni andjeo, ciji se nijedan potez ne sme kritikovati. Po nekima EU je sveta krava, kao nekad komunizam ili bratstvo i jedinstvo- ako li se samo usudis kritikovati svetu kravu za bilo sta, odma si nevernik, izdajnik, nedemokrata. Antievropejac.

slavkod

Što se tiče isticanja,pa i insistiranja i preterivanja,srpskih smbola zastave i grba treba prvo shvatiti da su se mnogi iskreno obradovali što opet postoji država Srbija.Koliko ta država zvanično postoji?Zar je strašno da i sebi i drugima pokažu da im se to svodja i da im je stalo?
Setimo se sa koliko otpora je stiglo to da imamo zastavu,grb i himnu.Ne trba zaboraviti da su ovi simboli bili znak prkosa i otpora komunističkom režimu i da bez obzira koliko se to činilo trivijalnim ima ljudi koji se raduju kada vide na dvoru,po sunčanom danu kako sija orao na zgradi Dvora.
Slažem se da je bitnije simbole isticati izvn svoje zemlje,ali vidimo da da to baš i ne ide bez problema.
Porazmislimo malo zašto i da li to ikome smeta.

Eriops

Pazi Son of Man, logicki ono sto si rekao da je smesno srbovati u rodjenoj zemlji stoji, ali okolnosti su kod nas specificne.
Jedan poprilican broj ljudi u ovoj zemlji, smatra da polozaj vecinske nacije i uopste suverenitet drzave stoji na tankom ledu, i zbog toga takve reakcije.
NVO, i ostali su u prilicnoj manjini, ali ta manjina je vrlo agresivna. Pogledaj samo koliko su cesto na raznim tv-ima.
Jbga, ja upalim tv, i slusam Sonju Biserko kako prica da je trebalo bombardovati Srbiju, a onda izvrsiti denacifikaciju.
Pa naravno da cu posiziti kao Srbin u Srbiji, da slusam kako neko ko se navodno bori za ljudska prava, podrzava ubijanje i razaranje zemlje u kojoj zivim. LJude to iritira.

Iritira ih sto se razliciti ekstremizmi, ne tretiraju jednako.
Evo ja zivim u Novom Sadu. Znas kako su digli frku zbog Davidovica i Stroja. Maltene, ko da je pitanje sata kad ce izvrsiti drzavni udar. A u istom tom Novom Sadu, u zgradi madjarskih novina, dakle drzavnoj ustanovi, odrzao se skup fasista iz 2.sv.rata, Hortijevih vojnika. Mislis da je neko izrazio protest zbog toga ? Gledao sam jednu emisiju, u kojoj su taj skup prikazali kao okupljanje nekih simpaticnih, dobrocudnih cikica,prisilno mobilisanih,  koji eto, ni mrava nisu zgazili, i njihovo prisecanje na ratna vremena. Medjutim, postoje snimci s tog skupa, gde cikice, sve sa rukom na srcu, ispod zastave, pevaju.. nesto mi to ne lici na prisilno mobilisane dobrice..

Pa se recimo pojavila karta Vojvodine, sve sa Sapcem, sirimo se  :shock: . Pa predsednik skupstine, Egeresi, dakle pripadnik manjinskog naroda, u Dnevniku, govori o nekom skupu o regionalizaciji Srbije, gde se pominju i republike!, i na pitanje novinara je li dobro da se o tom govori, kaze " da ne treba da postoje tabu teme ". LJudi to citaju, vide, slusaju, i osecaju se nesigurno. Osecaju da iako su vecina u ovoj zemlji, da se ne pitaju. Mozda je taj strah iracionalan, ali veruj mi, nisam ja jedini, znam dosta ljudi koji ga osecaju.

Otud i ta inatna reakcija, isticanje svoga, zbijanje...naravno ima zaludjenih kretena, sovinista, koji samo nanose stetu Srbiji svojim divljanjem, ali pokuso sam da ti objasnim neke strahove moje, i drugih ljudi, a mislim da smo normalni, i da nismo ekstremni.

Son of Man

Znaci ti oces da kazes da su tvoji strahovi proizashli iz sumnje da ce Vojvodina jednog dana postati republika i odvojiti se od Srbije ? Ko te ugrozava konrektno, Madjari ili Chanak ? Kolko ima Madjara a kolko Chankovih pristalica te republike ?

A sto se tice ovog za Sonju Biserko i ekipu, pa brate to je samo po medijima, i to uglavnom na B92, da se prikaze da Srbija gistro osudjuje zlochine i sta sve ne, i logicno je da su agresivni kad ih ima shachica i kad imaju para kolko oce, a i sam znas da veeelika vecina naroda ovde tako ne razmislja nego bas obrnuto, i da bi najradije navatali tu Sonju i ko zna sta joj uradili...

Ne znam zaista odakle taj strah, ako postoji neki strah u Srbiji to je strah manjine koja drugachije razmislja po bilo kom pitanju a ne vecine pobogu. Kako je to jedan Srbin ugrozen u Vojvodini ili bilo gde osim preko medija koje inace i ne mora da gleda ako mu se ne svidja sta se tu plasira ? Takav imaginarni strah moze samo da vodi u proganjanje manjine a nikako vecine, uostalom imamo primere iz istorije gde su upravo tako zastrasivani narodi, a da bi se ostvario neki treci cilj.

Jedini realan strah koji smo mi kao drzava Srbija imali je strah od Shiptara jer ih ima zaista mnogo a sve ovo ostalo, strah od Boshnjaka u Sandzaku, strah od Madjara ili koga vec u Vojvodini, strah od pedera, strah od ovih, onih - to je sve bre  neosnovano. Pojavi se Chanak turi onu mapu, i on jedan napravi frku vama kolko vec miliona ?  

Ako u Srbiji ima 20-30 TV kanala i samo jedan (B92) propagira tu pricu, iskljucis ga brate i kraj price. Mogu oni da budu agresivni koliko god oce ako ti to ne gledas. I ja sam tacno gledo po raznim nacionalistckim, navijackim i ostalim forumima, non-stop se pljuje B92, skoro svakodnevno, poziva se na bojkot a SVI redom gledaju isti taj B92 i prenose najnovije vesti sa anti-srpskom propagandom, i to samo zato da bi mogli da pljuju i da iskaljuju svoj bes koji realno ako cemo iskreno nema nikakve veze sa B92.

A sta bi bilo npr. da jednog dana samo tako odjednom nestane B92 ? Na koga bi se onda okomili, ko bi ih onda ugrozavao, gde bi onda iskaljivali bes ? Eto ispade na kraju da je B92 mozda cak i drzavni projekat da bi narod imao gde da iskali svoje sveukupno nezadovoljstvo stanjem u Srbiji.

Eriops

Nista nije nemoguce. Pazi, da je meni neko pre 20 godina rekao da Srba skoro ni nece biti u Kninu i Pristini, ili da ce ih 2/3 otici iz Sarajeva, ja bi mu rekao ili da je lud, ili pod dejstvom opijata.
Pa eto desilo se.
Canak nema veliku podrsku, za sada, ali njegova stranka godinama ucestvuje i u pokrajinskoj, i u republickoj vlasti, ili je barem podrzava. Znaci, to nije nevladina organizacija, mi u okviru sistema imamo stranku koja ima separatisticke ideje. Pri tome maskiraju to pricom o pljacki, centralizaciji, itd. A to isto za sta optuzuju Beograd, rade u Vojvodini, pa 2/3 para se obrce u Novom Sadu, drugi gradovi u Vojvodini su totalno zapusteni, sem par izuzetaka.

Kao sto postoje velikosrpske, velikohrvatske, velikoalbanske ideje, nemoj misliti da ne postoje i velikomadjarske. Postoji otvoren zahtev za teritorijalnom autonomijom na severu Vojvodine. Bilo je vec vise pokusaja " internacionalizacije " pitanja Vojvodine. To nisu naivne stvari.

akhnaton

Ehh, da je meni...
Strah od ovog, strah od onog.
 To što srba nema u Kninu, Prištini, što je skoro 2/3 istih otišlo iz Sarajeva je posledica politike koja je vođena od 1987 godine. Uzroci su u nešto daljoj prošlosti, ali je tada na vrh vladajuće - jedine partije u Srbiji došao apartčik koji je spremno iskoristio staračke baljezgarije akademika SANU za svoju promociju. Posle su se isti takvi namnožili po bivšim federalnim (bolje reći konfederalnim) državama SFRJ i nastavak je poznat. Nijedna i slovima ni jedna bivša članica SFRJ nije se u svom ustavu deklarisala kao građanska država. Sve od reda su definisane kao dom većinske nacije. A ostali su samo nacionalne manjine. To izaziva, ponekad opravdan, ponekad neopravdan strah od poniženja a zatim i tinjajući separatizam. Najbolji je primer Hrvatske koja je odlukom da se definiše kao nacionalna država hrvata, izbacila srbe iz ustava, a posle i iz države. Ni naša država nije nešto mnogo bolja po pitanju ustava. I Srbija se deklariše kao dom većinske nacije uz ogradu da i pripadnici manjina imaju sva prava zagarantovana ustavom. Plašimo se za Vojvodinu, za Sandžak... A,da smo građanska, a ne "nacionalna" država ne bismo morali da se plašimo. Izbacili bismo svakom secesionisti adut iz ruku. Mogao bi samo da se jedi, ali ne i da servira priču kako su njegova prava kao manjine ugrožena. Normalno ako u takvoj državi neko i pokuša da se pobuni i otcepi reakcija vlasti bi bila proporcionalna, tj. adekvatna.  8)

slavkod

Uvek je pitanje ko vrši tu vlast.U Vojvodini je autonomaštvo jako i na vlasti u kontinuitetu.To što su vojvodjanski komunisti bili veći od onih u užoj Srbiji i rigoroznije sprovodili ideološki teror ,a sada su veće demokrate ,govori samo o kameleonskoj prirodi političkih struktura,a ne o nekoj promeni.Nisu tu u pitanju nacionalne manjine,nego ljudi koji menjaju političke boje ,ali sprovode jednu te istu ideju,koja kada se ogoli od svih šarenih papira u koje je zamotana ima jak antisrpski predznak i time duva u jedra Madjarima   koji imaju svoje stranke.Antisrpsku politiku vode ne samo stranke u kojima većinu čine etnički Srbi,bez obzira kako se izjašnjavali(Jugosloveni,Evropejci,globalisti itd)nego i mediji,takozvana intelektualna elita i ostali pridrživači takve vlasti.
Strah je realan pošto ima uporište,ne samo u prošlosti i bacanju pod led,nego u svakodnevnom životu.

Son of Man

Strah je po meni ipak nerealan, a posebno zato jer smo potpisali taj gasni sporazum sa Rusijom, e sad ja bas i ne mogu da se pohvalim da se nesto preterano razumem u to, ali mi se javlja da od kad smo potpisali taj sporazum da vise nece biti cepanja Srbije jer su tu sad uleteli i Rusi, i ima da shtite svoje interese. Svi ostali u okolini imaju mentore a mi do nedavno nismo imali, e sad imamo Rusiju, to moz nekima da se chini i shtetno ali ja mislim da moze i da nam koristi bas u tom smislu da vi koji zivite medju nacionalnim manjinama da prestanete da se plasite jbga. Da smo se ranije setili pa da smo dali Rusima da grade taj juzni tok kroz Kosovo, ja sam siguran da sad tamo ne bi bila americka baza niti bi Kosovo bilo nezavisno. Mozda gresim al' tako mi se javlja.

E sad sto se tice ovog srbovanja i srpske zastave i grba, s'ozbirom kako smo dobili tu drzavu, ocepljenjem Crne Gore, tj. kad su nas svi redom odjebali, meni nije jasno zasto se pojedinci danas na to tolko loze, nismo se bas proslavili tim sticanjem nezavisnosti. Zato i taj dan drzavnosti ne predstavlja nista, zato se narod nesto i nije posebno vezao za himnu, jebes mi sve ako se vise ne najezim kad cujem Hej Sloveni iako sam 90-ih pa i ovih iljaditih zvizdao po stadionima kad su je intonirali. E sad naravno da je druga stvar kad se ide preko, secam se '96 na eskurziji u Grckoj kako smo dizali 3 prsta i shokirali autobuse pune stranih turista, i osecali se dojaja, i jos je na jednom mestu gde smo stali autobusom pisalo na srpskom "Srbi molim vas ne kradite" pa nam bilo jos draze, kao evo idu zli Srbi i te fore, a kontam da je i ovoj najnovijoj decurliji isto tako, samo sto oni danas idu na eSkurzije na zapad (90-ih se moglo samo u Madjarsku i Grcku) pa im jos sladje da zajebavaju taj narod tamo po Italiji i Shpaniji, ili npr. kad su te medjunarodne fudbalske utakmice pa je skroz dobar osecaj da tako odes i kurcis se, samo opet kazem 90-ih je to bilo mnogo gotivnije jer su nas bukvalno svi mrzeli, a i mi smo se ponasali ko pusteni s'lanca, kradje redovne, tuce sa mestanima, ludilo, jedan je nosio chitavo biciklo kuci, a jedan je pono hiljadu maraka i nista nije potrosio a vratio se sa punim torbama. Jbga ne kaze dzaba Richard Gir u onom retardiranom filmu : "Idemo na Pale, to je najgore mesto na planeti zemlji, tamo zive samo Srbi." :lol:

slavkod

Ipak treba razdvajati političare,njihovo delovanje od osećanja koja manifestuje populacija koja se zove narod.Činjenica da je srpska država obnovljena silom prilika govori o političarima i strankama u Srbiji,ali nema ništa sa osećanjima.
Što se tiče realnosti i nerealnosti straha,ali i gorčine i nezadovoljstva ispričaću priču iz moje porodice vezane za okupljanje simpatičnih čikica,Honveda u prostorijama Madjarsoa u Novom Sadu.
Moj deda je u Kraljevini Jugoslaviji bio opštinski službenik.Pored srpskog je govorio nemački i madjarski pa je i službovao u mestima u Bačkoj(Budisava-madjarsko selo i Šajkaš-pola Srbi-pola Nemci)Kada je ušla madjarska okupaciona vojska moj deda je odmah otpušten iz službe,i pošto se oni nisu libili da napišu razlog u tom rešenju lepo piše da se otpušta :"Kao nepoželjni Srbin".Zatim su ga uhapsili i smastili u po zlu poznatu Armiju u Novom Sadu,gde su ga ovi simpatični ,raspevani Honvedi,prisilno mobilisani vrlo brzo doveli do toga da ima manje od 50 kilograma i da ne može da stoji na nogama.Položaj u kome su zatvorenici držani je bio klečeći okrenut prema zidu.Kada su im dozvoljavali da obavljaju malu nuždu,pratio ih je Honved koji je čekao da počnu,pa ih kundakom puške udarao u bubrege.U takvom stanju su ga pustili na dan Racije i samo pukim slučajem i zahvaljujući požrtvovanju jednog mladog poštara je izbegao da ode pod led.Ovaj ga je na ledjima odneo kroz Miletićevu ulicu i u lici Lukijana Mušickom kroz koju su već prošla madjarska vojska goneći Srbe prema Dunavu,uspeo da ga unese u podrum jedne kuće.
Koliko ovakvih i mnogo strašnijih priča mogu da ispričaju Srbi iz Bačke.Da li raspevani Honvedi mogu da kod ovih porodica izazovu osećanja mira,tolerancije i dobrosusedstva ili ogorčenje,strah,pa i bes?

Son of Man

Ako vec drzava tu nije nista ucinila, zasto se vi sami niste organizovali pa napravili protest i sprecili taj njihov skup ako vas ugrozavaju ?

akhnaton

Ima jedna narodna poslovica koja kaže: "Boj se Ovna, boj se govna. A kad' će mo živeti?"
 Nismo se plašili hrvata kada smo stvarali zajedničku državu 1918, pa nam oni zahvališe 1941. Onda smo se krajem osamdesetih i početkom devedesetih grdno poplašili. Uzesmo puške da se branimo. Ali počesmo prvi da pucamo. Onda zahvaljujući mešetarenju političara sedosmo na traktore pa begaj u srbiju. Ostvarismo hrvatski san o etnićki čistoj 'rvatskoj!!! O Bosni da i ne govorim. To je tek prokletstvo kakvog nema nigde na kugli zemaljskoj. Teritorija zbog čije je slobode i priključenija matici i započet rat sa Austrijom je i sada pod protektoratom!!! Uzalud bacismo milione života. Kosovo, centar srpske duhovnosti nam "oteše" jer ga srbi sa istog prodadoše za grdne pare pa se sada šire po ostatku srbije. Samo kukamo. Prvo napravimo katastrofalne poteze, dozvolimo protivniku da nas navuče, a onda zbeg. Pa dokle bre više?

mac

Dok ne rasejemo čitav Univerzum!

Eriops

Son of Man : Nije valjda Ricard stvarno izgovorio tu bedastocu ?
Proce ih to, nismo vise toliko interesantni kao negativci, sad ce u Holivudu da kokaju Irance i ostale.
Pa sta je tu je, kukat ne vredi. Srbi u Bosni su se ipak odbranili.
Neke teritorije su izgubili, neke dobili, ali su opstali. Nije se ponovila 41 godina.
Sto se tice Honveda, ja sam za njhovo okupljanje saznao tek nakon sto se desilo. To nije bila udarna vest. To ti i objasnjavam, da je razlicit odnos prema ekstremistima, zavisno od toga kom narodu pripadaju, i to ljude nervira. Da se Stroj slucajno okupio u Dnevniku, odma bi bio u svim vestima, i emitovale bi se specijalne emisije o tome.

Sto se tice Hrvatske, srbe je unistila suluda Slobina politika.
Sludio je i izavadjao narod, te podrzi Babica, te Martica, pa ponovi izbore. Krajina je bila razjedena iznutra kriminalom i profiterstvom. Kad se JNA povukla iz Hrvatske, bilo je jasno da se mora ici na politicko resenje. Krajina je pasivni kraj, sa jako malo stanovnistva, pa najveci gradovi su Petrinja, Glina i Knin, a to su gradici. Pa sam Split, Zadar i Sibenik imaju vise vojnih obveznika nego skoro citava Krajina, a gde su drugi veci hrvatski gradovi. Mogla se izvuci siroka i kulturna i teritorijalna autonomija, umesto toga Slobo ih je huskao  na rat, iako se znao omjer snaga. Zavrsilo se katastrofom.

Kosovo, o tome smo vec pisali. Veliku krivicu za nasu propast dole snose upravo srpski komunisti. Plus sto su Albanci lobirali 30 godina kod najace sile sveta. Poslednju sansu smo imali krajem 80-ih, no umesto da se okrenemo Evropi, Slobo je jedini u svetu sacuvao petokraku, i rezultat se zna.

akhnaton

Quote from: "tiha voda"Son of Man : Nije valjda Ricard stvarno izgovorio tu bedastocu ?
Proce ih to, nismo vise toliko interesantni kao negativci, sad ce u Holivudu da kokaju Irance i ostale.
Pa sta je tu je, kukat ne vredi. Srbi u Bosni su se ipak odbranili.
Neke teritorije su izgubili, neke dobili, ali su opstali. Nije se ponovila 41 godina.
Sto se tice Honveda, ja sam za njhovo okupljanje saznao tek nakon sto se desilo. To nije bila udarna vest. To ti i objasnjavam, da je razlicit odnos prema ekstremistima, zavisno od toga kom narodu pripadaju, i to ljude nervira. Da se Stroj slucajno okupio u Dnevniku, odma bi bio u svim vestima, i emitovale bi se specijalne emisije o tome.

Sto se tice Hrvatske, srbe je unistila suluda Slobina politika.
Sludio je i izavadjao narod, te podrzi Babica, te Martica, pa ponovi izbore. Krajina je bila razjedena iznutra kriminalom i profiterstvom. Kad se JNA povukla iz Hrvatske, bilo je jasno da se mora ici na politicko resenje. Krajina je pasivni kraj, sa jako malo stanovnistva, pa najveci gradovi su Petrinja, Glina i Knin, a to su gradici. Pa sam Split, Zadar i Sibenik imaju vise vojnih obveznika nego skoro citava Krajina, a gde su drugi veci hrvatski gradovi. Mogla se izvuci siroka i kulturna i teritorijalna autonomija, umesto toga Slobo ih je huskao  na rat, iako se znao omjer snaga. Zavrsilo se katastrofom.

Kosovo, o tome smo vec pisali. Veliku krivicu za nasu propast dole snose upravo srpski komunisti. Plus sto su Albanci lobirali 30 godina kod najace sile sveta. Poslednju sansu smo imali krajem 80-ih, no umesto da se okrenemo Evropi, Slobo je jedini u svetu sacuvao petokraku, i rezultat se zna.

Ne samo petokraku, nego je i dolare davao na pokušaje rušenja Jeljcina, a ne da njima plati lobiranje u kongresu SAD.
Sad, svi su generali pametni kad prođe rat, ali ako nije znao omjer snaga onda....

Son of Man

Quote from: "tiha voda"Sto se tice Honveda, ja sam za njhovo okupljanje saznao tek nakon sto se desilo. To nije bila udarna vest.
E zato sledeci put ih treba spreciti da se tako okupe, ovaj put im je proslo, nema veze, meni da su tako dedu, ja bi "sam" otiso i sjebo im znanje, nema sta tu da se ceka mrtva drzava da reaguje, nego lepo uzeti stvari u svoje ruke ko braca Grci i te fasiste poslati u pizdulepumaterinu, i ja se potpuno slazem sa tobom da tu nema izgovora tipa nasilna mobilizacija, gerijatrija i slicno, zajebi to. E sad sto se tice nacionalnog stroja naravno da postoji razlika jer su se ovi Chankovi iz AFANS zalili pa je onda murija reagovala kako je reagovala, da ste vi saznali ranije za taj skup Honveda mogli ste isto to da uradite, e sad druga je stvar sto je ne podrzavam bilo kakvu saradnju sa murijom, al' to je samo moj problem, ja bi to resio na ulici, kako i prilici, ne treba mi nikakva murija da hapsi "naciste", i jos posle mora da svedocim, pu-pu-pu dalekobilo...

Eriops

Evo ponovo bombe u centru Preseva.
A najavili su na mitinzima, " drugacije metode ", ako ne puste njihove " heroje ".
Nije li nam Ivica Dacic porucio da je situacija dole, bezbedonosno stabilna i pod kontrolom ?
Ja se stvarno pitam, sta je s tim narodom dole. Umeju li oni ista drugo osim bacanja bombi i pucanja, mahanja zastavama i klicanja pod istim ? Imaju li porodice, posao, prijatelje, hobije ?
Kad stizu uopste da se bave normalnim zivotom ??

Kler_Vojant

Evo ponovo ovog degenerika na forumu.

Eriops

Ne sekiraj se ti, ja sam samo jedan ekstremista i nacionalista, koji eto zeli normalno da zivi a ne da ratuje ni baca bombe.
Nisam eto, multietnicki raspolozen, kao oni sto bacaju bombe  :x .
Dobro je dok me vredjas, ne daj boze da pocnes da me hvalis.
Onda bi se stvarno zabrinuo  :x .

Kler_Vojant

Ti si moron ispranog mozga.

Джон Рейнольдс

Kler, jesi li ti u stanju da napišeš išta duže od prostoproširene rečenice (o poenti nećemo, jebeš poentu), ili i to jedva iscediš iz sebe? Sad sam baš kliknuo na prikaz tvojih poruka, pa mi se pitanje samo nametnulo. Možeš da odgovoriš kako hoćeš, složenim, prostoproširenim, prostim ili prostačkim rečencama.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Eriops

Pa procitaj izjave veterana OVPBM, za vreme i posle mitinga.
Sigurno nije moja baba ustala iz kreveta da baca bombe.
Ma uostalom s kim ja diskutujem.
Tvoja vredjanja ne govore nista o meni, nego o tebi.
Iskreno, i zabole me sta mislis o meni.

slavkod

Malo sam zbunjen.Možda nije bilo bombe i možda oni i ne traže da se "njihovi heroji"puste.Možda su oni oni, ustvari,proslavljali dan državnosti Srbije.

Eriops

Pa cinjenica je da su albanski politicari na jugu Srbije, sludili narod, da ih drze u jednoj zatvorenosti i ksenofobiji, stalno im puneci glavu pricama o teritorijama i drzavama.
To je prosto vise nenormalno stanje.
Evo, kod nas se digla javnost zbog Veljine izjave. Digla se javnost i protiv Stroja, Obraza, mitinga podrske Karadzicu.
Nek mi neko kaze koji je to albanski politicar, intelektualac, umetnik, osudio mitinge podrske ljudima koji su optuzeni za ratne zlocine ? Koji je osudio 17.mart ? Ajd da cujem bar jedno ime.
Homogenizovali su narod, i stalno ga drze na ivici nekog incidenta.

Ghoul

Quote from: "tiha voda"Evo, kod nas se digla javnost zbog Veljine izjave. Digla se javnost i protiv Stroja, Obraza, mitinga podrske Karadzicu.
Nek mi neko kaze koji je to albanski politicar, intelektualac, umetnik, osudio mitinge podrske ljudima koji su optuzeni za ratne zlocine ? Koji je osudio 17.mart ? Ajd da cujem bar jedno ime.

e, ovo je PRAVO pitanje.
stalno se priča o extremistima (kao, manjina) i o ovcama (lojalni građani, kao, većina).
a gde je tu 'poštena inteligencija'? mislim, albanska?
gde su 'umereni' albanci – oni koji nisu plaćenici beograda ili tako nešto, nego prosto, odgovorni, pismeni, pošteni, moralni ljudi koji osuđuju sve zločine, pa i albanske, ili prevashodno albanske?
gde je šiptarska nataša kandić?
koji se šiptarski list, ili barem novinar, sablaznuo zbog pojedinih extremističkih i skoro-terorističkih izjava?
https://ljudska_splacina.com/

Kler_Vojant

Quote from: "John Reynolds"Kler, jesi li ti u stanju da napišeš išta...
Nisi poželjan savetnik, a ni pozvan da propituješ.

Son of Man

Umereni albanci, ako su ikad i postojali na vreme su pobiveni il' mudro cute jer se za to tamo opusteno gine. Uostalom tolke svedoke su pobili.

mac

Pobijeni su. Ili praktikuju ketman. Ili su prešli na tamnu stranu. Ili ih ima, i kritikuju, ali ih niko ne sluša.

EDIT: u je, kakva navala odjedanput.

Kler_Vojant

QuoteZa ostale koji ovo citaju, a ne za ovog idiota gore: kada su Thomas Mann-a u toku drugog svetskog rata pitali zasto toliko psuje NACISTE, on im je odgovorio: "Zato sto STOKA jedino taj jezik razume!"
http://www.youtube.com/watch?v=uS5gS7bCsHI

Eriops

Cinjenica je da albansko drustvo nema kriticku svest, kada su u pitanju zlocini prema Srbima. Ili ako ta svest postoji, ona cuti i ne oglasava se, sto je isto kao da je nema.
Boris Dezulovic, osnivac Feral Tribjuna, rekao je da je on Albanac, upravo bi pisao recimo o zivotu u srpskim enklavama.
Pisao bi o temi na koju vecina zatvara oci. To je pravi novinar.
Evo, danas je godisnjica tragedije autobusa Nis-Ekspresa kod Podujeva. Je li se oglasio neki albanski intelektualac, borac za ljudska prava ?

To su cinjenice, a sad sto nekog istina boli, ja mu tu ne mogu pomoci..

Kler_Vojant

Sta bre vi znate o albancima? Toliko ste nabili glave u sopstveno dupe da ne vidite sta vam se pred nosom desava.

akhnaton

Pa reci već jednom šta se to dešava!!!

slavkod

Dešava im se rapidno propadanje sopstvenog kulturnog modela,morala,sistema vrednosti i svega što čini jedan narod,za račun stvaranja države po svaku cenu.A polako im biva jasno da su i oni pod okupacijom i da je to stanje koje ih čeka u budućnosti.