• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

B-92 i hapšenja u Preševu

Started by varvarin, 27-12-2008, 20:40:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Nije baš ni tako jednostavno. Kosovska energetska korporacija nudi Srbima da se reprogramiraju dugovi i da im se tako olakša plaćanje i pusti struja, ali da bi se to desilo, ti isti Srbi treba da potpišu ugovore sanjom, na kojima je grb republike Kosovo. Dakle, ako si patriota i ne priznaješ Kosovo kao neovisnu državu, nećeš potpisti ovakav dokument i ostaćeš bez struje.

S druge strane i država Srbija nudi da Kosovu pošalje struju da nadoknadi manjkove koje imaju ali insistira da to bude samo na teritoriji koju sami odaberu (dakle sever), plus da ovo ne bude tretirano kao međunarodni sporazum već kao preraspodela resursa unutar jedne države. Ne treba da napominjem da ovo kosovske, jelte, privremene institucije ne prihvataju.

Na kraju se samo takoreći postavlja pitanje da li ti je bolje da ti umreš za otadžbinu ili da ona umre za tebe.

angel011

Da li pod ovim "da ona umre za tebe" misliš da ih oteraš sve odreda u tri lepe i probaš da se preseliš na neko mesto gde nećeš imati probleme te vrste?
We're all mad here.

Hobit

Quote from: "tiha voda"I onaj jedan Albanac sto je bio osudjen za bombu pod autobusom, oslobodjen je. Tako se kosovska tragikomedija nastavlja. Ovaj put, sudjenje je odrzano pod okom Euleksa!
Oni su valjda dosli da uspostave pravo  :x .
Znaci srbi su se sami ubijali, niko od albanaca nije cinio zlocine.
To je jedna poruka srbima sta ih ceka u kosovskom multietnickom raju. Druga su iskljucenja struja. A sta ocekivati od Tacija, kad srbi komentarisu a sto ne plate struju, sto ne rade, i mi u Beogradu placamo struju. Da , ali nije isto naci posao u Beogradu, Novom Sadu, ili ga traziti i naci u maloj enklavi iz koje ne smes da mrdnes..
Nemamo vise nikakvog osecaja, ni prema kome. Danas su u NS osvanuli antiromski grafiti. Mrzimo sami sebe, mrzimo druge..
Katastrofa.

U svom postu si postavio pitanje, odgovorio i na kraju konstatovao!
U redu, da ne bude zabune, ko je po tvom mišljenju pisao te grafite? Tači, Amerukanci, EULEKS, KFOR... Sonja Biserko...Romi, da bi zajebali Srbe...?
Ko?
Gde ti vidiš problem, u čijim glavama?
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Eriops

Grafite je pisao Stroj, tako su bar informisali javnost.
Problem je u glavama svih na ovom prostoru. Nemoj mi reci da je Euleks ovim oslobadjanjem optuzenog za ubijanje ljudi u autobusu, iskazao dobre namere prema Srbima. Nisu li upravo tvrdili da ce oni procesuirate zlocine, koje Albanci ne resavaju.
Jbga, ova nasa drzava kakva je takva je, procesuirala je i donela presude za Podujevo, Ovcaru, Skorpione, Zvornik.
Kosovsko pravosudje je apsolutno etnicki obojeno.

Sto se tice struje, cinjenica je da se svi preganjaju preko njihovih glava, ali nerviraju me komentari tipa pa nadji posao, plati struju itd. Jedan na b92 komentarise kako on zivi u centru Beograda, pa mora placati struju. Koliko je lakse naci posao u Beogradu, nego u enklavi sa par stotina, ili par hiljada stanovnika, i na vrlo ogranicenom prostoru. Drugo, koliko sam shvatio i mnogi Albanci ne placaju struju na Kosovu, pa im ne iskljucuju. To je rasisticko, aparthejd drustvo.

Sto se tice grafita Stroja- pa to koliko znam, potpada pod zakon o sirenju nacionalne i verske mrznje. Tako da zna se sta treba raditi- policija, i aps, nema tu puno filozofije.

Hobit

Stroj?
Dobro.
Behu onomad Ljuba Zemunac, pa Beli, pa Arkanovi tigrovi, pa Beli orlovi, pa razni Vukovi....
Sada Stroj.
Ne reče na kraju u svom elaboratu, šta te, zaparvo, toliko čudi?
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

EKSTREMISTA

Quote from: "tiha voda"Grafite je pisao Stroj, tako su bar informisali javnost.
Razmisli kome odgovara politička nestabilnost i srpski fašizam u Vojvodini pa ćeš lako doći do naručilaca tih grafita.

QuoteJbga, ova nasa drzava kakva je takva je, procesuirala je i donela presude za Podujevo, Ovcaru, Skorpione, Zvornik.

Vukčević i ekipa su bili ljubomorni na haško tužilaštvo posle presuda srpskom vojnom vrhu, pa su rešili da se i oni isprse:

Za Ovčaru 193 godine robije

BEOGRAD - Sedmorica od ukupno 18 teritorijalaca i dobrovoljaca optuženih za streljanje hrvatskih zarobljenika na Ovčari u novembru 1991. godine osuđeni su juče u ponovljenom postupku pred Većem za ratne zločine na maksimalnih 20 godina, dok su petorica oslobođena optužbe.

Među ,,maksimalcima" ponovo su se našli nekadašnji komandant TO Vukovara Miroljub Vujović, drugooptuženi Stanko Vujanović, kao i Predrag Milojević, Đorđe Šošić, Miroslav Đanković, Ivan Atanasijević i Saša Radak. Milan Lančužanin i Predrag Dragović, koji su u prvom postupku takođe osuđeni na 20 godina zatvora, sada su dobili šest, odnosno pet godina zatvora. Milan Vojinović osuđen je na 15 godina zatvora, Jovica Perić na 13, a Goran Mugoša na pet godina. Jedina žena među opuženima Nada Kalaba osuđena je istovetnom kaznom od devet godina.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Eriops

Cudi me totalno odsustvo empatije za iciju nesrecu.
To je sto se tice nas.
Cudi me da li svet stvarno veruje da je Kosovo multietnicko, demokratsko, itd.
Koliko god nas deklarativno podrzavali, ulazak u EU i sve to, imam osecaj da bukvalno rade sve suprotno, kao da zele totalno da nas ponize, i da nas stalno drze u nekom ekstremistickom raspolozenju.
Ne moze nas se stalno ponizavati, kaznjavati, i slicno, a onda dodju izbori, radikali osvoje 30 posto, onda se svi kao zgrazavaju, jao, otkud to, kako je moguce. Pa onda na brzinu zovu da se potpise SSP i slicno. Izveli smo pravni galimatijas da prihvatimo Euleks, da ne idemo EU prstom u oko, a oni nam na prvom sudjenju ovo prirede.
Mislim da neke stvari stvarno nemaju smisla.

angel011

Tiha vodo, a koliko ti empatije imaš prema onima koji kažu "A što ne plate struju, i mi plaćamo?"? Da li si se bar zapitao da li su oni stvarno sebičnjaci koji samo na sebe misle, ili imaju i oni neku ozbiljnu muku koja ih je naterala da tako reaguju?
We're all mad here.

Eriops

Pa nemam empatiju za njih. Mnogo je lakse meni u Novom Sadu, ili nekom u Beogradu, platiti struju, nego nekom u enklavi.
Naravno, ima i ovde siromasnih, bolesnih i sl., ali oni ipak bas ne kuckaju stalno po forumima. Koliko god ja imao nekih problema, moji zivotni problemi u poredjenu s problemima ljudi u enklavama su mnogo manji. Angel, znas sta hocu da kazem, ljudi dole ne zive obicnim, normalnim zivotom, kakvim mi zivimo.

Danas su uhapseni pripadnici PJP. Na njih je jos pre par dana
Kandicka pokazala prstom, a na koga ona pokaze to se apsi odma. Nasi hapse, EULEKS i Albanci oslobadjaju.
Nek mi neko jos kaze da Srbija nije najdemokratskija zemlja u regionu , gadjacu ga necim  :x .

Danas je i hrvatski sud osudio sestorku za ubistvo 18 srba u
Z.Slavoniji. Ukupno 46 g.zatvora. Jedan 16, drugi 6, jedan 3, ima i osuda na godinu dana.

angel011

Quote from: "tiha voda"Angel, znas sta hocu da kazem, ljudi dole ne zive obicnim, normalnim zivotom, kakvim mi zivimo.

Obično je svakome najteža njegova sopstvena muka.

Naravno, oni što kuckaju po forumima nemaju onakve probleme kao neki drugi, ali ima ljudi kojima je jednostavno dosta Kosova. Rade kod privatnika šest ili sedam dana nedeljno, crkavaju od posla za bednu platu, zdravstvo, školstvo i ostalo nam je takvo kakvo je, pate i oni i njihove porodice, a na sve to se godinama već priča da je Kosovo hitno, Kosovo mora da se rešava, Kosovo je problem, Kosovo postaje izgovor što se ništa ili skoro ništa ne rešava.  I ljudi se onda upitaju kad će već jednom njihovi problemi da dođu na red, dokle više sa Kosovom. I reaguju tako kako reaguju.
We're all mad here.

Eriops

Naravno da je svakom najvazniji njegov problem, i meni su najvazniji moji, ali svestan sam da ima ljudi kojima je mnogo teze. Te probleme koje si nabrojala, imam i ja i mnogi drugi ljudi.
Niko ne trazi da se ljudi moraju stalno baviti Kosovom, niti resavati njihove probleme, jel imaju svoje. A mislim da nije u redu da u komentarima prozivaju i pljuju po ljudima koji nemaju elementarne uslove za zivot.

Ako nisu u mogucnosti da im pomognu, nek ih bar ostave na miru da ne pljuju po njima.

slavkod

Primeri komentara koje je tiha voda naveo me podsećaju,a mislim da je u pitanju isti tip ljudi,na one koji ne daju ništa prosjcima ili nekom drugom ko je bedan pored njih,ali su vrlo glasni u davanju lekcija:nađi posao,mlad si zdrav radi nešto korisno i sl.Moram da priznam da ne osećam nikakvu empatiju prema takvim ljudima.Ne sumnjam da im život nije lak i da imaju prava da ne pomognu nikome ni rečju ni delom,ali mi se gadi i osećam stid kada drže lekcije.
Da bih objasnio bolje navešću jedan primer od jesenas.Vozim se redovno gradskim prevozom i tako sam u prilici da često viđam ,obično decu kako pevaju u autobusu i posle projsače.Zapamtio sam jednu takvu grupicu koju su činili mlad Ciganin ,jedna mala devojčica i sasvim mali dečak.Zapamtio sam ih po tome što je čovek iz neke dečije ,olupane harmonike izvlačio sasvim pristojnu muziku,mada joj je nedostajalo i nekoliko dirki.Druga stvar je bio izuzetno lep glas devojčice,koja nesumnjivo ima talenat za pevanje.Neki stariji čovek je sa toliko "pravičnog gneva"držao lekciju sa istim argumentima kao što ih je tiha voda naveo.Mladić je ćuteći sve to podneo,bilo mu je neugodno,ali očigledno ima bogato iskustvo sa takvima.Bilo me je sramota pa sam gospodinu rekao da ne preteruje,pošto se nikada ne zna kada može da dođe u situaciju da prekopava kontejnere sa ostalim penzionerima.Gospodin je prestao da viče,ali je nastavio da gunđa.Na sledećoj stanici stanici sam izašao da presednem u drugi prevoz,a izašli su i mladić sa harmonikom i njegov dečak.Porazgovarali smo dok smo čekali autobus.Rekao mi je da je pobegao sa ženom idecom sa Kosova,živeli su u Prištini.Pitao sam ga gde im je devojčica pošto imaju više šanse da zarade zbog njenog pevanja ,a on mi je rekao da je počela škola i da ona sada ne može više da ide da radi.

Eriops

Ma mi smo postali tako surovo i bezosecajno drustvo, da je to vec na granici patologije.
Pa secam se primera onog samoubice u BG. LJudi mu dobacuju :
ubij se!, onaj jedan kaze daj meni pistolj da ga ubijem, majku mu
j...., zadrzava promet!, boze moj , propasce ceo svet ako nervozni gradjani ne stignu kuci u 17.30, nego dodju sat vremena kasnije, u 18.30.. pa da ih ne bi zadrzavao, onako umorne od velikog rada, nek se on lepo kokne..
Pa ti pripadnici " druge Srbije ", video sam kako se odnose prema Romima, Istvan Pastor je na tv govorio kako SVM nece dopustiti, da se nasi drzavljani Romi iz Nemacke, tad je bila aktuelna prica o deportovanju, dosele u Sentu ili gore. Ne secam se da je iko reagovao na tu rasisticku izjavu, koliko znam u ustavu postoje odredbe o slobodi kretanja i nastanjivanja.

slavkod

Kada se jednom narodu sistematski i intezivno ubija ponos,kada se svim sredstvima stimuliše osećanje bespomoćnosti,bezvrednosi,beznađa,niže vrednosti itd.A sve to ti rade i pripadnici sopstvenog naroda koji se predstavljaju kao njegov osvešćeni deo,onda je valjda i za očekivati da nestanu ljudska osećanja solidarnosti,saosećanja,milosrđa.To može da bude  objašnjenje.ali sigurno nije opravdanje.
Pljuvanje i nipodaštavanje osnovnih moralnih,verskih,idejnih i drugih vrednosti utemeljenih u tradiciji (dakle proverenih u dugom vremenskom periodu) zato što u ovom vremenu nisu cool,urbane ,globalističke i proevropske je neverovatna glupost koja mora da izazove reakciju.

Ghoul

utemeljenih u tradiciji?
pa, sorry to break your balls, ali i tradicija je fluidna stvar, a ne nešto urezano u kamen.
a i to što je 'provereno'... hm. dalo bi se reći svašta o tome.

NEŠTO je možda delovalo nekada davno. možda.
a ako ne deluje danas... ko je kriv? globalisti? truli zapad? mi? ili to nešto što je sada jalovo?
:idea:
https://ljudska_splacina.com/

slavkod

You did not at all Ghoul,ali se ne slažem.
Da li bi Šiptari ,kao namlađa evropska dmokratska nacija,sada trebalo da se odreknu bese,na koju su i njihovi neprijatelji mogli da računaju kao na svetinju,kao fluidne tradicionalne vrednosti?I da li oni koji bi to činili unižavaju i sebe i svoju nacionalnu zajednicu?
Ali ostavimo narode.Predpostavimo da je moj otac bio neki partijski zvaničnik i da sam ja bio Titov pionir,pa omladinac,nosio štafetu i ridao na ulici kada je ovaj umro,dobio zaposlenje,stan itd.I sada ja zaključim da je ta ,ne tako duga tradicia u mojoj porodici samo fluidna vrednost,pa krenem da pljujem Tita i komuniste,čiju sam člansku kartu brižljivo uništio,pošto se ta tradicija nešto nije baš pokazala u današnjem vremenu.Da li bih ja time unizio sebe i bar trebao da imam problema sa gledanjem u ogledalo pri jutarnjem brijanju,a naškodio i unizio i zajednicu u kojoj sam do sada funkcionisao?

Eriops

Ali zaista je vise nego neobicno, da covek koji je osudjen na 40 godina, bude oslobodjen. Ajd da mu je umanjena kazna, nego skroz oslobodjen. Ne moze me niko ubediti da su to cista posla.
A indikativno je, i da su posle posete Tacija i Sejdijua Klintonovki ucestali incidenti.
A taj lik sada jos trazi odstetu, jer je kaze nevin sedeo u pritvoru. I veli, da su Srbija i Umnik hteli da za ubistvo okrive nekog Albanca. Mora da su Srbi podmetnuli bombu pod autobus.
Ili Kinezi.
No vise nikog ni za sta nije briga. U Vojvodini rade sve da zamrzimo ljude iz Centralne Srbije, za Kosovo niko nema vremena od teskog zivota, ali imamo vremena da nedeljama polemisemo o pravima gejeva i lezbejki, ima se vremena da se protestvuje pred Kanadskom ambasadom, zbog ubijanja foka i tuljana, to je mnogo vaznije.

Mogo bi i nas g. Predsednik da se oglasi, posto nas je ubedjivao kako je Euleks u nasem interesu.

ginger toxiqo 2 gafotas

MIŠKOVIĆ KUPUJE RTV B92?!

Kako saznajemo, advokati ,,Delte" razmatraju mogućnost preuzimanja paketa od 21 odsto akcija koje su u vlasništvu konzorcijuma okupljenog oko biznismena Slobodana Vučićevića.

- ,,Delti" su nedavno, preko posrednika, ponuđene akcije RTV B92. Tu ponudu sada razmatraju Mišković i njegovi advokati... - kaže sagovornik Pressa blizak Vučićeviću. On napominje da ,,vlasnici akcija" očekuju milionsku ponudu Miškovićeve kompanije.

- RTV B92 možda nije profitabilna, ali je veoma uticajna medijska kuća i u skladu sa tim mi očekujemo ponudu koja se meri u milionima evra - objašnjava izvor našeg lista.

U B92 su bili vidno iznenađeni informacijom da vlasnik ,,Delte" planira kupovinu njihovih akcija. Direktor i glavni urednik B92 Veran Matić kaže da prvi put čuje za ovu informaciju.

- Ne znam ništa o tome! Istina je da je Slobodan Vučićević suvlasnik naše televizije, ali on ne može da proda akcije ,,trećim licima" sve dok ih on najpre ne ponudi nama... - bio je iznenađen Matić.

Međutim, izvor Pressa juče nam je objasnio da će B92 morati da pristane na prodaju akcija Miroslavu Miškoviću ukoliko on Vučićeviću ponudi veću cenu od one koju mogu da plate ,,stari akcionari".

- Ako ,,Delta" ponudi Vučićeviću iznos koji ne mogu da prate sadašnji vlasnici, oni će morati da pristanu na Miškovića kao partnera. To se u ekonomskoj teoriji zove ,,neprijateljsko preuzimanje"... - navodi sagovornik Pressa. U ,,Delti" nisu hteli da komentarišu naša saznanja, a Slobodan Vučićević nije odgovarao na brojne pozive naših novinara.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

slavkod

Mišković ne može da kupi B92,nego samo jedan deo akcija.Pitanje ješta stoji iza toga i za čiji bi on račun ulazio u takvu kupovinu.