• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Twilight Zone - Rod Serling

Started by patareni, 20-01-2009, 13:09:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

patareni

You travel into another dimension.
Ajmo malo da se raspisemo o najinteligentnijoj seriji svih vremena...
Tumacenja epizoda, poruke, diskusije

Tex Murphy

QuoteAjmo malo da se raspisemo o najinteligentnijoj seriji svih vremena...

Cool! Dakle CAPTAIN POWER AND THE SOLDIERS OF THE FUTURE je serija smještena u godinu 2147., na postapokaliptičnoj Zemlji, gdje se desio rat između ljudi i mašina koji su dobile mašine. Lider i mastermajnd novog poretka je izvjesni Lord Dread, pola čovjek pola mašina, nekada čovjek (po imenu Lyman Taggart), trenutno u tranziciji ka kompletnoj mašini. Malobrojni preživjeli ljudi pružaju otpor kako znaju i umiju, a među raznoraznim grupacijama i frakcijama ističu se Vojnici Budućnosti (pet komada ukupno) na čelu sa kapetanom Pauerom.
Više ovde:
http://www.imdb.com/title/tt0092329/

Jedino mi nije jasno šta će Zona sumraka u naslovu topika?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alex

Bila je to odlična serija za svoje vreme.

I za nešto kasnije vreme, kad sam ja bio klinac a tv Sarajevo je emitovala prve epizode u svom noćnom programu Crna ovca /valjda, beše tu/.

Jesu neke epizode ostale antologijske, ali ipak je to u celini, iz današnje perspektive prevaziđeno.

Ne baš kao Untouchables sa Robertom Stakom, ali baš i ne izgaram od želje da ponovo gledam seriju tj epizode kojih se prisećam.

Za mlađe koji gledaju prvi put ok!

Naknadni setovi epizoda iz 80-ih su dosta slabiji.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

mac

Zar nije CPATSOTF imala samo jednu sezonu?

Tex Murphy

Quote from: "mac"Zar nije CPATSOTF imala samo jednu sezonu?

Da.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

patareni

Twilight Zone-za sva vremena
Rod Serling (idejni tvorac, producent, scenarista, glumac koga mozete da vidite na pocetku i cujete njegov glas na kraju svake epizode)
25) "People Are Alike All Over"
Dva astronauta na putu ka Marsu caskaju o zivotu na drugim planetama, jedan od njih konstantuje da ako ima zivota-bica (ljudi) su svuda isti, raketa se rusi i ovaj pametni gine. Drugi nailazi na Marsovce koji su slicni ljudima po izgledu (mogu da komuniciraju telepatijom, to je kao razlika), smestaju astronauta u kucu kao sto je njegova na zemlji (citali mu misli i hteli da se oseca kao kod kuce), na kraju on pokusava da izadje ali jadac, njegova kuca je ustvari kavez, a on je u zoo vrtu kao ,,bice sa zemlje u prirodnom okruzenju'', on kroz agoniju ponavlja reci svog pokojnog frenda : ,,Ljudi su svuda isti!''
Sta da kazem, genijalno, bez nade, optimizma...

Backo

da li iko ima ovu seriju na nekim dvd-ijevima ili tako nesto? ili makar zna mesto gde moze da se nabavi??? ja sam to gledao kada sam imao 7 godina i voleo bih ako bih mogao da nadjem!!!

patareni

Imam komplet sva tri serijala (crno-beli '59-'64 sa 156. ep., 1985. sa 110. ep., i ovaj iz 2002. sa 44.ep.), pisni na mejl
patarenast@yahoo.com

Truba

Quote from: patareni on 20-01-2009, 20:17:00
Twilight Zone-za sva vremena
Rod Serling (idejni tvorac, producent, scenarista, glumac koga mozete da vidite na pocetku i cujete njegov glas na kraju svake epizode)
25) "People Are Alike All Over"
Dva astronauta na putu ka Marsu caskaju o zivotu na drugim planetama, jedan od njih konstantuje da ako ima zivota-bica (ljudi) su svuda isti, raketa se rusi i ovaj pametni gine. Drugi nailazi na Marsovce koji su slicni ljudima po izgledu (mogu da komuniciraju telepatijom, to je kao razlika), smestaju astronauta u kucu kao sto je njegova na zemlji (citali mu misli i hteli da se oseca kao kod kuce), na kraju on pokusava da izadje ali jadac, njegova kuca je ustvari kavez, a on je u zoo vrtu kao ,,bice sa zemlje u prirodnom okruzenju'', on kroz agoniju ponavlja reci svog pokojnog frenda : ,,Ljudi su svuda isti!''
Sta da kazem, genijalno, bez nade, optimizma...
dobra je ovo epizoda medjutim sve u svemu prvih 36. epizoda me je blago receno razocaralo
ideje su odlicne (kasnije kopirane u mnogim filmovima)
međutim realizacija je losa... mnogo naivno... te zbrzana rješenja sto je razumljivo

najbolja je walking distant kad se vrati u proslost i sretne sebe kao dječaka... i daje mu savjete

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...