• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Italo

Started by crippled_avenger, 15-07-2003, 03:12:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Zvanicno saopstenje kompanije `Film 87`:

KONAČNO SE U STUDIJIMA AVALA FILMA PRIPREMA NOVA VELIKA PRODUKCIJA POSLE SANKCIJA

Film 87 je započeo pripremu filma "I ubija ga smejući se" Florestana Vanćinija, jednog od najinteresantnijih italijanskih reditelja iz "stare garde". Film čija je ambijentacija dvor porodice d`Este skoro u celosti će se snimati u Srbiji i Crnoj Gori, preciznije unutar Avala filma, u kome Đantito Burkijelaro (koji je vec radio kao scenograf u Jugoslaviji za film "Ćoćara") pravi impozantnu konstrukciju glavnog trga u Ferari i okolnih uličica iz 1500. godine. Konstrukcija podseća u nekom smislu na grandioznu, imponentnu gradjevinu iz filma «Quo Vadis» Franćeska Rosija, realizovanog 1984.
Film je istorijska slika jednog od najinteresantnijih perioda u italijanskoj istoriji u vreme Lukrecije Bordžije. Intrige, zavere, ljubavi, ali i tragikomične situacije, karakterišu ovu priču u čijem su središtu dogodovštine jedne burleskne dvorske lude, on je kukavica, ali i nežan i lojalan, koji se i protiv svoje volje, našao unutar jedne od mnogobrojnih porodičnih zavera koje karakterišu dvor porodice d'Este.
Početak snimanja predviđen je za 25.avgust i trajaće do početka oktobra. U njemu će učestvovati, osim italijanskih glumaca i tehničara, brojni glumci i tehničari iz Srbije, na stotine statista, akrobata, životinja, itd.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam