• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Quote from: Son of Man on 05-03-2011, 01:20:21
Cek, to je iskljucivo on-line igra ? Nema solo ?

Ne, ima, ima. Ima normalna kampanja za jednog igrača. To su pravili ovi koji su pravili Painkiller, tako da...

Son of Man

Uh ako su oni pravili onda ne moz da bude lose  :!:

Fala Meho  xcheers

Son of Man

Opet imam frku sa Return to Castle Wolfenstein, s tim sto je ovaj put sve OK, udje u glavni meni ali cim pokrenem igru izbaci mi ono sorry prozorce da je encounterovo problems  :x

ima neko ideju ?

Perin

Son of Man

kaka crna graficka pa ovo je igra iz 2001. pobogu ?  :shock:

Nego Meho, ovaj Bulletstorm nema crack ni nista a ?

Meho Krljic

Ja mislim da je precracked, ali ako nije, evo ti krek:

http://www.fileserve.com/file/gT75ssV/CRACKONLY.rar

Son of Man

Da, sa ovim mi pokrene igru, udje u meni cim ocu da startujem kreshuje...

Meho Krljic

Instaliraj sve iz "Redistributable" foldera. Verovatno zbog toga krešuje.

Son of Man

da, da, upravo to, samo sto jedan od tih nije odsljakao, ali igra radi...za sad  xjap

Inace, ako niste overili DEAD SPACE 2 obavezno, preopak rad !  :| 

Petronije

Raspravljali smo mi ovde o DS2 naveliko, dobra je, ako nisi igrao prvi deo obavezno odigraj, bolji je.

Son of Man

Ocu vala, oma skidam.  xcheers

Son of Man

Jel OK ova verzija ?

Dead Space PC CLONEDVD  7.43 GB

Son of Man

Ladno je Perin u pravu za Return to Castle Wolfenstein, izgleda je zaista do graficke, jer prevrno sam brdo foruma i niko od onih koji su kukali da imaju ATI jos nije dobio odgovor  :(

A tako mi se igra ta igraaaaa  :cry:

Meho Krljic

Nemoj da skidaš CloneDVD. Evo ovo:

http://www.megaupload.com/?d=BWALU0LE
http://www.megaupload.com/?d=IATCOK4T
http://www.megaupload.com/?d=6MP7UXXS
http://www.megaupload.com/?d=L4V2W0Z4
http://www.megaupload.com/?d=AQQV9TBH
http://www.megaupload.com/?d=P95H652V
http://www.megaupload.com/?d=AILULTM9
http://www.megaupload.com/?d=4IX8QYPE
http://www.megaupload.com/?d=E73RG31Y

Naravno, ja ne smatram da je Dead Space bogznakakva igra, ali... nije ni Return to Castle Wolfenstein...

Son of Man

Vidim ja da cu morati da pokrenem novi topik, samo jos kad bi se svi izjasnili bilo bi full  ;)

Perin

Na torrentima i warezu se može naći Dragon Age 2! Ko voli, nek' izvoli :)

Meho Krljic

Ali CloneDVD. Dakle, ništa od igranja dok se crack ne pojavi. A ne verujem da će se pojaviti pre launch day datuma jer igra zahteva onlajn autentikaciju da bi se pokrenula. Dakle, CloneDVD možete da skinete, instalirate, ali nećete zaigrati igru pre osmog marta.

Edit: Uzgred, ja već tri dana imam funkcionalnu kopiju Xbox 360 verzije Dragon Age II ali me mrzi da je pokrenem  :lol:

Guy Buttersnaps

Prešao sam Bulletstorm i što reći osim da bi sad lagano lansirao glupave autore u svemir. xuzi
Opet mi kao i u Two Worlds 2 ostave otvoreni kraj i sad se opet pitam hoću li izbrisati ili čekati šugavi DLC. Slijede SPOILERI:

Naime, nakon creditsa prikaže se crna slika i razgovor u kojem otkrivamo da su glavni negativac (Serrrano, jelte) i Japanac Ishi i dalje živi? WTF?

Petronije

Izasla je i steamworks (nema krek) verzija ovoga :

Clip3

Izgleda kao neki tezak shit ali cisto da javim.

@Son kakav topic? Nema na cemu za singularity, jel si presao bube? Sto se tice pejnkilera, nemoj da se trudis da trazis sve delove. Prvi deo je vrh i tu nema price, najbolji, presao sam ga milion puta. Posle ide exp koji nije los ali nije bolji od originala i to je to, sve ostalo sa tim nazivom preskoci.

Ja sam igrao malo buletstorm, par nivoa i smorio me, obrisao. U pocetku je bilo zanimljivo ali...

Diabolique

Jel proverio neko Diablo 3?
Čuo sam da je pre neki dan izašao oficijelni demo, ali nisam stigao još da pogledam
if you strike me down i shall become more powerfull than you could ever imagine

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 06-03-2011, 02:12:54
Izasla je i steamworks (nema krek) verzija ovoga :

HOMEFRONT

Izgleda kao neki tezak shit ali cisto da javim.

Uzmi u obzir da je video koji si okačio iz neke radne verzije igre, da igrač igra u God Modu i da je pitanje da li će finalna verzija igre baš tako da se odvija.

Quote from: Diabolique on 06-03-2011, 02:17:02
Jel proverio neko Diablo 3?
Čuo sam da je pre neki dan izašao oficijelni demo, ali nisam stigao još da pogledam

Ma, ne, taj oficijelni demo je bio leak i to se desilo 2008. godine.

Son of Man

@Petronije - sto s tice Painkillera , ja sam skino i igram neki BLACK EDITION, i tripujem da su tu prva dva nastavka, mada mozda i gresim ?

Son of Man

Evo starih dobrih igara sa konzola u originalu, pa ko voli...  xnerd

http://www.megaupload.com/?d=HGCF24YD
http://www.megaupload.com/?d=WKCFKGBU

Petronije

Sad si me podsetio, neki nas baja napravio kompilaciju od 6666 abandonware igara i igrica za sve moguce konzole i aparate. Evo linkova ka torentima :

http://www.demonoid.me/files/details/2543685/002823412140

http://thepiratebay.org/torrent/6144865/6666_in_1[ROM_PACK]_RETRO_LEGENDS_[NES-SNES-NeoGeo-GBA-Mame-Sega

LIST OF VIDEO GAME CONSOLES (number of ROMs, 6666 in 1):

* Atari 2600 (772)
* MAME (534)
* Neo Geo (327)
* Nintendo 64 (46)
* Nintendo NES (2105)
* SNES (790)
* Sega Master System (369)
* Sega Mega Drive (Sega Genesis) (948)
* TurboGrafX (664)
* Gameboy Advance (99)
* ZX Spectrum (12)

-total 6666 games in 1 DVD-R DL, burn ready! (complete list of roms/games you can see in the read_me.txt file.
-PC emulators included!

--------------------------------------------------------

INSERT COIN AND ENJOY!

Perin

Meho-o-o-o-o-o-ooooo! Zašto mi ne radi nijedan crack za DA2?

Meho Krljic

Er... ja sam ga tek skinuo i nisam još ni probao krekove... Vidim da je od jutros izašao i Reloaded krek...  Takođe vidim da nekima ne radi. Jesi li skinuo Multi 7 release ili Multi 2? Kažu da je taj Multi 2 malo problematičniji...

Takođe, koji tačno problem imaš? Vidim da nekima igra neće da se instalira, nekima radi, ali se ne čuju glasovi, nekima pokrene ali padne posle uvodnog filma itd...

Perin

Ma, izgleda da je problem bio do fajlova. Elem, u verziji koju sam donwloadovao, ima samo opcija play na iso DVDu. I tako, negde tamo u zapećku tek, nađem za instaliranje. Naravno, ne radi. I dosetim se, jelte, što sam pametan, da prekopiram fajlove sa diska na hard disk. Opet ne radi. Onda prekopiram samo određene fajlove, koji nisu imali veze sa tom instalacijom u zapećku, i sad radi... Mada često krešuje, bem joj repu. Malo sam se zarazio :lol:

Meho Krljic

Dobro je.

Ja, eto, nisam još isprobao ni Xbox 360 verziju koju sam onomad skinuo, a mrzi me da instaliram i PC verziju... Entuzijazam spram BioWarea mi je izgleda na istorijski najnižem nivou.

Perin

HM, meni su BioWareove igre najbolje, tako da...

Ali nije loše. Kamera malo jebe, ali okej, šta ćeš, ne može sve biti najbolje.

Perin

Baš sam se navadio na ovaj DA2.... Mislim da sam pri kraju igre, ali ko zna? Javljam utiske večeras, kad dođem kući i završim sa igrom :lol:

Treba naglasiti da je DA2 ostavio bolje utiske od svoga prethodnika; dosta je mračniji, izbori itekako imaju značaja (i pre su imali, ali sad je to na većem nivou).

Perin

Dakle! Nema pet minuta kako sam završio sa DA2. Utisci su više nego dobri:

Biće malo spojlera.

1. Igra je dosta lakša i umerenija u odnosu na prethodnika.
2. Svaka vaša odluka zahteva dobrano razmišljanje, jer za razliku od Kotor i ME franšize, u drugom delu DA svaka odluka nosi očigledniju konsekvencu. Znam, i pre je to bilo, ali je sve na naivnom nivou. Ovde je ta strana mnogo dobro urađena. Primerice, kada vas majka u jednom trenutku zamoli da ne vodite svoju sestru na ekspediciju u duboke planine, bolje bi bilo da je poslušate: ja nisam, pa mi je sestra poginula. Takođe, Vaš pratilac Anders...kad vas...da ne spojlerišem previše, moraćete da odlučite između života i smrti.
3. Igra je dosta mračnija od prethodnika. Downfall je OGROMAN procenat homoseksualnih mogućnosti koji se pružaju u romansama, a svega dve devojke za običnu, strejt, heteroseksualnu vezu. Da ne pominjem da jedna od devojaka ima šiljate uši :lol:
4. Priča je dosta dobro urađena.
5. Loša strana igre je sjebana kamera i komande koje nisu baš ustaljene kod igara.

Tol'ko od mene. Verovatno ću svući i dodatke pa preći :lol:

godclone

Hm, pa to sto je laksa meni i nije bas plus.

Ja cekam da stignem kuci s posla pa da sibam DA Legends!
Sve mi se cini da ce mi biti zanimljivije od DA2.
'Em potezna, 'em heksagoni....Woot!!!

Perin

Paaa. meni je plus; ne volim kad su igre preteške - ova je posve umerena, nije ni teška ni laka, nego baš kako treba. Da 1 mi je bio težak...Mada, to sam samo ja :lol:

Melkor

Ali, zar nije malo...mislim, presao si je za 2 dana  :?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Perin

3 usstvari. Pa ono, nekih 25-26 sati gejmpleja je sasvim pristojno. :lol:

Meho Krljic

Dobro, uvek može čovek da igra na Nightmare nivou težine koji je... teži, ima friendly fire i tako to...

Perin

Upravo tako. Inače, razlog za 25-26 sati gejmpleja jeste taj što sam prešao i sve side, secondary i character questove :lol: Inače se igra može preći za nekih 18 sati :)

Father Jape

Bulletstorm ce izgleda biti prva igra koju cu preci od Amnesie.

Vrlo simpaticno ostvarenje. Citajuci o mehanici i skill shotovima itd. nisam ocekivao da ce igra imati ovoliko... teksta. U smislu dovitljivosti koje su non stop na usnama protagonista (koji su deo za ovako nesto sasvim pristojnog zapleta, kog opet nisam ocekivao... bio sam valjda pod utiskom da se igra svodi na poene i carnage).
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Son of Man

Ja i dalje ne mogu da izadjem iz sjebanog broda zbog jebenog baga, mislim predjem ja izlaz al dalje ne mogu, dok moj kolega jedno 10 metara dalje seta u krug, uzas, a greota jer stvarno prejaka igra.

Guy Buttersnaps

Quote from: Perin on 11-03-2011, 12:09:37
Upravo tako. Inače, razlog za 25-26 sati gejmpleja jeste taj što sam prešao i sve side, secondary i character questove :lol: Inače se igra može preći za nekih 18 sati :)
Koliko si igrao jedinicu?

Evo, ja je tek sad instalirao.

Meho Krljic

Evo dok čekate Diablo 3, imate na Kongregejtu besplatnu igru Hack Slash Crawl:

http://www.kongregate.com/games/Void/hack-slash-crawl

Perin

Ne sećam se tačno koliko sam igrao keca, ali znam sigurno da je bilo duže. Par dana, sedmica, ne znam ni sam.

Father Jape

Ja cuh da je dvojka otprilike duplo kraca. Sto mi je u ovom trenutku jedina incentiva da je probam.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Odigrao sam oko pola sata Homefronta dok mi Xbox 360 nije milosrdno prijavio da dalje ne može da pročita disk a ja sam ga zahvalno ugasio umesto da prebrišem DVD krpom i nastavim.

Homefront je igra kojom THQ pokušava da se ubaci u bitku koju između sebe vode Activision (Call of Duty i Modern Warfare) i Electronic Arts (Battlefield i Medal of Honor), proizvodeći bombastični militaristički šuter. Kako je i developerima bilo jasno da nije lako ući u tu priču jer sve izgleda isto a THQ nema marketinški budžet kao ove firme, kao ono čime igra treba da se izdvoji od ostatka iz ovog podžanra odabran je zaplet. Amerika je, te bliske 2026. godine žrtva invazije. Invazije Severne Koreje koja je posle smrti Kima Džonga Ila, predvođena Kimom Džongom Unom prvo anektirala Južnu Koreju, onda krenula u pohod po Aziji, pripojila Japan a uskoro preko Pacifika nagrnula i na severnoamerički kontinent. Na početku igre slušamo radijske vesti o policijskom času koji počinje od 18h, vidimo kako SK vojska po ulicama tuče i strelja civile itd. Naš junak je pilot koga pokret otpora oslobađa iz zarobljeništva i zatim ga vodi kroz suludu pucnjavu sa okupatorom prema nekoj vrsti štaba otpora. Amerikanci su, naravno ljudi puni životne energije i nervoznog entuzijazma, Severnokorejci su arogantne komunjare koje pričaju kao negativci iz superherojskih stripova.

Ako ovo sve zvuči neprijatno poznato *kah*Red Dawn*kah*, to je zato što je scenarista i režiser Red Dawn, Džon "Konan/ Magnum Fors" Milijus pisao scenario i za ovu igru. Sad, ja sam Milijusov umereni štivalac, ali ne treba biti Severnokorejac da bi se Homefront proglasio nižim oblikom eksploatacijske razbibrige koja nije toliko nacionalistički uvredljiva koliko je već viđena...

No, kako igre igramo zbog igranja a ne zbog fikcije na kojoj su zasnovane, meni u Homefront nije smetala priča ili bezvezni likovi, niti politička premisa. Sjajni IOv Freedom Fighters od pre neku godinu imao je skoro identičnu priču ali i odličan akciono-taktički gejmplej. Homefront, nažalost ima samo pustu želju da imitira Call of Duty.

Pustu. Želju.

Ovih pola sata je delovalo kao solidan Mod za Call of Duty i ništa više. Pucnjava je naglašeno prosečna sa već uobičajenim koridorskim mentalitetom, veoma skriptovanim ponašanjem protivnika i insistiranjem na prilično nemaštovitim set pisovima u kojima ste zaduženi za odbranu pozicije. Bad Company 2 kao primer igre koja ovakve stvari radi najbolje na svetu deluje kao da je nastala barem tri-četiri godine posle Homefront, a ne godinu dana ranije...

Na ovo stižu i prilično skromni produkcijski kvaliteti. Homefront ne izgleda loše, koliko je sve to ipak jeftinije od CoD/MoH ili Battlefield igara. Iako je ovo igra koja drži THQov rekord po broju preordera (preko 200 hiljada), rekao bih da nema nikakve šanse da se umeša u borbu između EA i Aktivižna i da Kaos (developeri) neće dočekati da prave nastavak... Ali ko zna, možda kasnije igra postaje MNOGO bolja... Veliko je pitanje da li ću se potruditi da to saznam.

Guy Buttersnaps

Ako je multiplayer dobar, možda igra i prođe dobro. Ljudima je single kampanja najmanje bitna. :)

Meho Krljic

I to je istina, međutim, kako se Kaos nisu preterano pokazali u dizajniranju single playera, veliko je pitanje koliko su sposobni da naprave outstanding multiplejer. Pogotovo jer su toliko uložili u seting i priču...

Guy Buttersnaps

Ma, mislim da se u multiplayeru i ne mogu uvesti neke revolucionarne promjene. Biti će tu uvijek iste customizacije klasa, killstreakovi. Uglavnom, više-manje isto. Takav je i Crysis 2 mp samo što tamo i ima onih stvarčica s odijelom (probao sam malo igrati demo).
I onda dolazimo do zaključka kako će se ljudi opet radije okrenuti poznatim stvarima kao što su BF i COD, a ove ostale će kupiti oni koji imaju viška novca ili traže promjenu a takvih je ipak manje nego ovih drugih.

shrike

Igram Vanquish, stigao do pola, princip igranja veoma liči na Gears of War plus bullet-time (koji sam otkrio u trećoj misiji jer sam preskočio tutorijal  :x). Stvarno zabavna igra, bosovi su izazov i koliko god ogromni bili, može se s njima izaći na kraj, jes' da poginem dva-tri puta po  misiji, al' igra je tolika navlakuša da mi svako zaginuće daje još jači motiv za prelaženjem.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol:

Pazi kada daješ takve izjave (veoma liči na Gears of War)

http://www.gamesradar.com/f/how-vanquish-changes-the-cover-shooter-forever/a-20100707154910375067

QuoteVanquish isn't like Gears of War. It isn't like Halo either. You need to know both of those things right now, and you need to remember them. Because whatever the surface impressions might suggest, Vanquish is something you have not played before.

It's harder, faster, slicker, and more gloriously, mind-punishingly insane than either of the above comparisons can ever hope to convey, and the time has come to start getting excited very about it. I know this because I've recently played it. And now I'm going to tell you all about it.

It's a ballet with bullets

There's cover to shelter behind. There are enemies to shoot. But Vanquish is not a cover-shooter as you know it. Cover-shooters let you pace yourself. Force you to, even. They do not drop you into the middle of a multi-directional bullet-hell of rockets and lasers big enough and furious enough to make Ikaruga proud, and then let you tear it all apart from the inside.

They do not let you charge through waves upon waves of enemies in order to take down the big guy at the back, before allowing you to make it back to safety unpunished (if you're fast and agile enough). They do not let you tear around football-pitch-sized battle arenas at Mach 27, leaping, vaulting and high-kicking like an Olympic figure skater. They do not allow you to make mid-air chain combos out of drop-kicks and shotgun blasts. Vanquish is no clone of Gears. It's the cover-shooting cousin of R-Type and Bayonetta, and it changes everything.

But it's about more than shooting

It's that power suit that does it. Far more than Platinum Games' aesthetic attempt to appeal to the western market (though it's that as well), the pristine cyber armour worn by government boffin hero Sam Gideon evolves the cover-shooter into a brand-new beast. Affording insane speed boosts, gravity-defying acrobatics and a reaction-time booster that creates an impression of slowing events to a chronological crawl, it's a genuine game-changer.

Tap a trigger button and Sam drops to his knees, firing rockets from his feet and zipping forward like a kid full of cake on a wedding reception dance floor. A couple of seconds later and he's a couple of hundred metres away, and you're wondering what the hell just happened. Tap another button and time will fall away, allowing clean aiming at a more sedate pace as the world seems to move in slow mo. Given the tornado of neon gunfire swirling around you, you'll need the help.

Use a melee attack and the effect will change depending on what Sam is doing. Standing up close he'll unleash a sustained flurry of body-shattering machine gun punches like E. Honda taking lessons from a pneumatic road drill. Vault a piece of cover and it's a gracefully arcing smash to the face for anyone hiding behind it. Boost first, and you're looking at a back-flip and kick which can either stun or launch enemies for a brutal bullet-based juggle.

http://www.thegamingvault.com/2010/10/protip-vanquish-is-not-a-cover-shooter/

QuoteYou read that right — Platinum's Vanquish is not a cover shooter. If you are playing it like a cover shooter, you are playing it wrong.

Generally, Platinum's adrenaline-pumped, rocket-sliding, fuel-injected third-person shooter has been getting positive reviews — 8s and above.

But some people have no idea what they're getting themselves into when popping Vanquish into their consoles and will drone on and on about how Vanquish is so simply terrible because it isn't a Gears of War-styled cover shooter. Wah wah wah.

Vanquish is not Gears of War. In fact, the similarities stop at "third-person shooter" and "there are guns in the game." Stop comparing the two. You are wrong.

Game Informer probably had the best comparison by more or less calling it the video game equivalent of Crank.

However, while making the comparison, they forget that it actually is the video game equivalent of Crank and lambast it for having a shred of a story, a shallow main character and being a one-trick pony.

BUT. THAT'S. THE. POINT.

Rocket slide. Shoot guns. Punch the utter computerized shit out of Ruskie Robots. The story is there so that you're given a reason to do all these things, not to be meaningful. Sam Gideon is an empty shell of a human being because he doesn't need to have a personality when he's blazing up to a cybernetic gunman to deliver a gear-disintegrating mach punch.

This game doesn't exist to wrench at your heartstrings or teach you any kind of lesson like Baby's First War Vidya Game to explain that "war is wrong, blah blah blah" — this game exists to make you feel like a complete badass.

A lot of people are complaining about the game's length, clocking in at anywhere from four to five hours on a Normal difficulty setting. These people that are complaining? They have severe ADD.

You heard me.

Platinum haven't exactly been known for making long games. Madworld wasn't exceptionally lengthy and Bayonetta took you six, maybe seven hours if you took your time. Vanquish is built on replay value and challenging players to master the game's techniques and memorize not only all the crazy ass shit the Augmented Reaction Suit (A.R.S.) can do, but all the crazy ass shit that your enemies can do as well. If you play a game once and you're done with it and don't explore the full capabilities of the game, just sell your console and go to a dark cave in Alaska and cry. CRY.

Some of the best games of our time were short. You really think that this game would've been better if it was longer? Hardly! It's probably the perfect length for the speed it moves at (which, by the way, is EXTREMELY FAST). Any longer and it probably would've turned out worse and been utterly skippable by being "OMG SO GIMMICKY." The fact of the matter is that Vanquish was built to be fast and stylish and it pumps on all cylinders — even the ones that don't exist.

This game was entirely meant to appeal to people who can't stand lengthy exposition and don't give two damns about reasoning or story or whatever else can be forcibly shoved down a player's throats. This game was made for the people who get bereft enjoyment out of capping their friends' digital asses in a multiplayer game of Halo: Reach. This game does away with everything that isn't bullets, explosions, or waves of faceless enemies created for you to mow down.

Do you think the average Halo or Gears of War player gives a shit about the story? Of course not! They just want to blast some faces off! Anyone who cares about the stories of games like this is a nerd. Vanquish was not made for nerds — it was made for badasses.

So yeah, that's it. If you're a wiener, don't play Vanquish. It's not for you. Badasses, go pick yourself up a copy right now for PS3 or 360. Right now. Go.