• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

A Nightmare on Elm Street (2010)

Started by Kunac, 12-02-2009, 15:36:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Pa čovjeku je sve odma jasno kad vidi one face u trejleru. Sa onom stokom mi treba da se saživljavamo?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Genetski četnik

cutter

kakav god da je film, ne može biti gori od ovoga... right?

Halloween Resurrection - Busta Rhymes meets Michael Myers

edit: uuuu - pustite onaj podkast što je kler vojant okačio na drti sangiti, paralelno s ovim klipom, paše kao sovjetska vudu bajalica!

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kunac

Rimejk Strave u Ulici Brestova je operisan od gotovo svake vrste humora - pa smo pošteđeni i ovih budalaština viđenih u Halloween Resurrection. Ima poneki Fredijev one-liner, to je sve. To je dobro, ali je nedovoljno da bismo dobili dobar film.

Problem je što Kruger nije ni najmanje strašan. Ma, ni mrvicu. Maska mu je dobra, opekotine izgledaju stvarno, ali se naviknete na to već drugi put kada ga vidite. (Fredi u rimejku brzo pokazuje lice, nema sakrivanja u senkama kao u Krejvenovom originalu.) Džeki je je okej, ali ništa naročito - scenario mu ne dozvoljava više. Flešbek scene su so-so. Ništa naročito. U njima Džek na momente i preglumljava što nisam očekivao.

Inače, u ovoj verziji Fredi je pedofil koji je zlostavljao decu obdaništu (ili možda nije - možda mu je sve namešteno?). Roditelji ga spale i on se deceniju i kusur kasnije sveti tako što u snovima ubija decu koja su ga (lažno?) potkazala.

SPOJLER:::: Ispostavlja se da Fredi jeste bio pedofil. Pri kraju filma Fredi zlostavlja odraslu Nensi koja je obučena u haljinicu koju je nosila kao mala. Ova scena je potencijalno veoma perverzna, ali nedovoljno izmužena. Više se nije smelo::: KRAJ SPOJLERA

Originalni scenario je još prepravljan. Ostali su neki likovi, replike i situacije, ali sve je poprilično izmenjeno. Kris/Tina nije prva koja strada. Pre toga imamo uvodno ubistvo. Zapravo, u prvih pola sata izgleda kao da je Kris/Tina glavna junakinja. Onda ga dobije manje-više kao u originalu, ali mnogo manje efektno. Ostala ubistva su nova, nemaju mnogo veze sa onim iz '84. Sva od reda su prilično lejm.
"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

Uzgred budi rečeno, ona scena koja su najavljivali, velika žurka sa bazenom punih golih i polugolih maloletnica - nema je u filmu.

ginger toxiqo 2 gafotas

...novo viđenje ANOES je nezanimljivo i posve pobezveze do te mere da čovek poželi da je pred njim lošiji film no što ovaj remake jeste, pa da se opušteno ostrvi ili da uživa u đubretu... ovako, ovaj remake klizi ka brzom zaboravu - niti je spektakularan, niti krcat referencama,  niti duhovi, niti osavremenjen na celishodan i smislen način, a ni, uz sve to ni najmanje strašan... pravi so-so, i to onaj iz donjeg dela te lige...ipak, ovaj ANOES donosi i jednu začudnu odluku svojih autora - nisu remakeovane najprepoznatljivije i najuzbudljivije scene iz izvornika, umesto toga oponuđen je niz pomlohavih košmara i jedan sumanuti košmar koji bi da posluži i kao interaktivni flešbek... a na sve to, i tinejdžeri su postariji, a Freddy ne budi jezu...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

Znači, u osnovi, to može komotno da se preskoči?
Genetski četnik

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

Tex Murphy

QuoteNjih dvojica su zaslužili da ih "pravi Freddy" poseti u snovima. Možda bi tada naučili kako se pravi dobar film strave i užasa.

Ne bi. Tog Beja pod hitno treba eksterminisati. To je najveći zločinac u filmu dvadesetog vijeka. On je maestro neukusa. To je filmski Đule Van Gog.
Genetski četnik

Le Samourai

Vrlo je mixed ovaj novi NoES. Na nivou pojedinachnih scena/trenutaka dosta je to dobro i nemam toliko zamerki, ali na makro nivou ritam filma i struktura su nepostojeci. Imajuci u vidu da Bajer ima pozadinu u nenarativnim i iskljuchivo vizuelnim formama, to uopshte ne chudi, ali chudi shto onda nisu dali scenario nekom malo iskuskinjem i boljem piscu koji bi ga doveo u gotoviju formu nego shto je ovde.

Ali omiljeni deo mi je kada se Nensi u snu od Fredija sakrije u JEBENI ORMAN SA RESHETKAMA! Vau, ko bi ochekivao da on u njega u snu mozhe da udje i bez da prodje kroz vrata?

Mark

Bilo bi sjajno kada bi producenti nacisto prolupali i dali da se snimi nastavak filma Freddy vs Jason sa Englundom vs. Hoderom ili Kircingerom! Nista lakse nego naprosto zaboraviti ovogosinji reboot!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Milosh

Loše, bez duha, nemaštovito, lišeno bilo kakve poente i smisla.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kunac

Kako vreme prolazi i utisci se sležu, ovaj film mi se sve manje dopada. Tužno.

ginger toxiqo 2 gafotas

A Nightmare on Elm Street 2010 DVDRip XviD-Larceny

Mark

Kada je vec oziljen topik - cuo sam da je obustavljen (Platinum Dune's Brad Fuller was recently quoted saying that it's now "dead" and "not happening".) drugi deo Friday the 13th (involved Camp Crystal Lake re-opening to the public and Jason would indeed be in a snow setting for a portion of the film.) zato sto je NOES tako lose prosao.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

kikec

englundov kruger je bio uistinu jeziv i veličanstven u toj svojoj jezivosti. njemu je ubijanje, proganjanje tinejđera bio sport, on je nekako brzo prevazišao tu početnu osvetu i počeo da kolje "just for fun". i sve popratio poštapalicama, cinizmom i svojim dijaboličnim smiješkom.
ovaj, novokomponirani kruger je izgubio mnoge te komponente i ostao samo mračni, tupi, ogorčeni, frustrirani osvetnik... sa loše spaljenom facom
signature