• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OVA DANAŠNJA MLADEŽ...

Started by Ghoul, 22-02-2009, 19:21:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Mouchette

Quote from: Alexdelarge on 30-08-2011, 13:26:16
... i odmah po povratku sa svečanosti rekao sam ćerki da počne da čita...

Prosto da ne poveruješ da i od ovakvog oca ima neke koristi  :lol:
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Meho Krljic

Na Fejs stavio sliku zaklanog psa

QuoteHronika | utorak 30.08.2011 | 08:42 -> 16:46
Na Fejs stavio sliku zaklanog psa
Izvor: B92
Beograd -- Petnaestogodišnji dečak iz Zaječara postavio je sinoć na svom profilu na Fejsbuku sliku odrubljene pseće glave "koji ga je ujeo".

Ista fotografija postavljena je i na strani društva za zaštitu životinja na Fejsbuku u Zaječaru.

Posle lavine negativnih komentara, maloletnik je ugasio svoj profil na Fejsbuku. Zaječarska policija istražuje činjenice i okolnosti pod kojima se dogodio ovaj slučaj.

Glava na panju, telo u pozadini. Tako izgleda morbidna fotografija nesrećne životinje koja je osvanula na fejsbuk profilu maloletnog D.Ž. iz Zaječara, a potom I na strani zaječarskog društva za zaštitu životinja Beta.

Komentar koji je vlasnik profila postavio ispod fotografije bio je "zato što me je ujeo".

A koliko je prizor psa sa odsečenom glavom bio morbidan govori I podatak da je sam administrator fejsbuka uklonio fotografiju sa svih profila na kojima se u međuvremenu našla.

Psiholozi kažu, čak i da je upitanju fotomontaža sama morbidna ideja koja se rodila u maloletniku je alarmantna.

U zaječarskoj policiji kažu da su upoznati sa ovim slučajem, I da utvrđuju činjenice I okolnosti pod kojima se komadanje psa dogodilo.

Inače ovo je drugi put za samo godinu dana da je javnost užasnuta slikama pasa sa odsečenim glavama.

U avgustu prošle godine, u selu Rgotina kod zaječara u dvorištu jednog domaćinstva pronađen je pas sa odrubljenom glavom.

Джон Рейнольдс

Fotomontaža, my ass. Lakše je stvarno odseći psu glavu nego zezati se oko "fotomontaže". Opasno mi ide na rac ta priča o "dečacima" i "alarmantnosti". Ima petnaest godina i dobro bi mu došlo pet-šest godina prinudnog rada da mu leđa pucaju.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Kakav crni prinudni rad, sad uvode zakon koji zabranjuje roditeljima da tuku djecu. Znači, što ste vaspitavali, vaspitavali ste, sad je gotovo :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

See if I care. Taj zakon se ne uvodi zbog zaštite dece, nego da bi ih ohrabrili da budu potkazivači, a da to roditeljima bude normalna stvar. Znaš kako Parsons kaže za svoju decu kad ga uhapse? Nešto u stilu - eto vidiš kako sam ih dobro vaspitao, moje dete je čulo da u snu vičem "dole Veliki Brat".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: John Reynolds on 31-08-2011, 11:53:09
Ima petnaest godina i dobro bi mu došlo pet-šest godina prinudnog rada da mu leđa pucaju.

Možda i neka psihološka radionica o onome šta je uradio?

Agota

zelim da verujem da je u pitanju fotomontaza,i da je klinac prosto hteo da se bolesno zabavi
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Stipan

Ej, pa ne branite valjda petnaestogodišnjaka koji je bio u stanju da odrubi kučetu glavu?!

Agota

deca svasta rade, u tim ludim godinama ,ja sam sa 12 god provalila sa drustvom u zoo vrt i zamisli da nas je uvatio cuvar..... ,krali smo neke ribice i donela sam ih   ladno kuci u kesici od cipsa,ej sa 12 godina, meni  ni sad nije jasno zasto i kako smo bili toliko blesavi.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Plut

15 godina više nije dete, nego klipan koji je sposoban svakakvo zlo da naradi.

Agota

ne znam ,kazem opet valjda je fotomontaza jer klinci su danas  toliko agresivni  da me plase ,mi smo takodje bili blesavi, ja sam vazda imala neke fiks -ideje, al nikad nisam bila agresivna ,volela bih da ih razumem i nikad  nikog ne osudjujem  al opet kod ovakih ekstrema nisam pametna sta raditi  s takvom decom.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 31-08-2011, 13:15:11
Quote from: John Reynolds on 31-08-2011, 11:53:09
Ima petnaest godina i dobro bi mu došlo pet-šest godina prinudnog rada da mu leđa pucaju.

Možda i neka psihološka radionica o onome šta je uradio?

Ma kako da ne. Lepim rečima da mu se objasni da je sve to kucu mnogo bolelo. I da nije lepo što se takve slike kače na net. Ma da se uopšte fotografiše taj čin! Da, da, psihološka radionica.  :roll: Svakako.

#Τζούτσε

Josephine

Očigledno su male šanse da mu je neko nekada lepo objasnio.

Tex Murphy

Ma da, to je to. Nekoliko lijepih riječi i policija i sudovi će da ostanu bez posla.
:x
Genetski četnik

Josephine

Nekoliko lepih reči u pravo vreme, i policija i sudovi će ostati bez posla.

Nekoliko lepih reči kod prvih prekršaja i policija i sudstvo će smanjiti obim posla.

zakk

Ovo posle oko ubijenog psa u selu, pa nemojte me zezati. Ubijen pas, pa u selu. Ako je jedno pile pojeo, potpisao je sebi smrtnu presudu.

A ovaj je navodno ujeo čoveka, u ne dramatično drugačijoj sredini.

Problem je potreba klinca da psa surovo kazni, ali i što fotka sve to i kači na fejs. Šta je to što će njega naterati da shvati šta je sve pogrešio je do psihologa i roditelja, jer ne znamo okolnosti — da l' ga je ker stvarno ujeo i koliko je to ozbiljno, postoji li predistorija. Klinac definitivno ima problem, ostao je u fazi kad ne primećuje surovost svopjih postupaka...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Savajat Erp

Quote from: D. on 31-08-2011, 14:31:45

Не, не, не, НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Mark

Znate ono 1) Piski u krevet 2) Muci male zivotinjke 3) Potpaljuje vatre ... (The Macdonald triad) U svakoj populaciji ima psihopata, samo se neki nikada ne pokazu u javnosti, narocito se malo njih pokazuje na ovako sociopatski brutalan nacin. Dakle, jasno je da je klinac psycho sociopata i da ga najverovatnije treba zatvoriti na duze vreme. To je najjednostavije resenje...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Джон Рейнольдс

Ovi veseljaci su počeli s psima i mačkama:

http://theync.com/media.php?name=15683-full-russian-murder-video

Ah, da... Male su šanse da im je neko nekad lepo objasnio da nije dobro ovo što rade. I zaista, kad vidim ko se sve hvata bezbednosti mladih...

Quote from: MarkZnate ono 1) Piski u krevet 2) Muci male zivotinjke 3) Potpaljuje vatre ... (The Macdonald triad) U svakoj populaciji ima psihopata, samo se neki nikada ne pokazu u javnosti, narocito se malo njih pokazuje na ovako sociopatski brutalan nacin. Dakle, jasno je da je klinac psycho sociopata i da ga najverovatnije treba zatvoriti na duze vreme. To je najjednostavije resenje...

Kako si ti nazadan! Pošalješ ga na radionicu i on izađe ko nov!

#Τζούτσε

Josephine

angel011

Quote from: zakk on 31-08-2011, 15:48:30
Ovo posle oko ubijenog psa u selu, pa nemojte me zezati. Ubijen pas, pa u selu. Ako je jedno pile pojeo, potpisao je sebi smrtnu presudu.

Gde se tako radi?

Prvi put čujem za to.

Ono što ja znam po selima i rupčagama od mesta, možeš silne kazne da plaćaš ako ti pas udavi nečije pile (ili ujede nekog, ili te samo prijave jer pas nije vezan), ako te prijave više puta mogu i psa da ti uzmu, al' da je pas potpisao sebi smrtnu presudu ako je pojeo pile ili ujeo čoveka, jok.
We're all mad here.

Tex Murphy

Quote from: D. on 31-08-2011, 14:31:45

Nekoliko lepih reči kod prvih prekršaja i policija i sudstvo će smanjiti obim posla.

Lomljavino, skini masku!

:x
Genetski četnik

Josephine

Pa dobro, prva rečenica je namerno preuveličana, da istakne značaj prevencije.

Druga je tačna.

Plut

Quote from: angel011 on 31-08-2011, 20:51:58

Gde se tako radi?

Prvi put čujem za to.

Ono što ja znam po selima i rupčagama od mesta, možeš silne kazne da plaćaš ako ti pas udavi nečije pile (ili ujede nekog, ili te samo prijave jer pas nije vezan), ako te prijave više puta mogu i psa da ti uzmu, al' da je pas potpisao sebi smrtnu presudu ako je pojeo pile ili ujeo čoveka, jok.

Angel, onda si ti posećivala neka mnogo fina sela. Naša sela ne da su okrutna prema životinjama, već to nije za priču. U pravu je zakk, nažalost, ali je u pravu. :(

Josephine

Agota

Sad sam dobila na uvid fotku koju je Denis okacio i zaista bre ono je fotomontaza

angel011

Quote from: Plut on 31-08-2011, 21:45:20
Quote from: angel011 on 31-08-2011, 20:51:58

Gde se tako radi?

Prvi put čujem za to.

Angel, onda si ti posećivala neka mnogo fina sela. Naša sela ne da su okrutna prema životinjama, već to nije za priču. U pravu je zakk, nažalost, ali je u pravu. :(

Baš da su fina, nisu, viđala sam tamo svašta, al' tako nešto sa kerovima nisam. Najgore što sam sa kerom videla je da ga niko ne izdresira, a pas veliki, tu je da brani kuću, pa psu (vezanom) smeš da priđeš samo ako je uz tebe neko koga pas sluša, a ne sluša ni sve članove domaćinstva.

Lepša priča (seoska) u vezi sa psima: u kući žive samo baka i deka, baš stari ljudi, a imaju dva psa, mama-keruša i njen već odrasli sin, nekakvi veliki mešanci. Danju su psi vezani, a noću ih puste, i ovi u nekom trenutku odu u lov, do šume (ne diraju domaće životinje), i svaki put donesu nešto i za baku i deku. I ne gladuju ljudi.
We're all mad here.

Savajat Erp

You are Barbie girl, living in a Barbie world... :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

angel011

We're all mad here.

Meho Krljic

Ali evo i pozitivnog primera ponašanja današnje mladeži. Doduše, ne u Srbijici, ali svi smo mi ista rasa (osim crnaca) (i Židova) (i azijata) (i ako sam nekoga zaboravio da uvredim, nek se sam upiše). Toliko je izgleda retko da neko ispolji bazičnu humanost da je Yahoo ovo stavio među svoje featured vesti...

Runner carries injured foe half mile to help in middle of race

Quoteosh Ripley didn't have to stop. Running in a recent cross country meet for Andover (Minn.) High, the junior varsity runner was making his way through the trail at the Applejack Invite when he heard a loud scream during the first mile of a two-mile race. Most of the other kids running didn't pay much attention to Lakeville South runner Mark Paulauskas, who was writhing in pain at the time, as they passed by.

The only person who decided to pay attention was Ripley. As an Anoka-Hennepin school district release reported, Ripley immediately noticed Paulauskas holding his bloody ankle. Then, instead of running back and calling for help, he did the only thing he could think of: He carried the injured runner a half mile back to coaches and family members.

"I didn't think about my race, I knew I needed to stop and help him," Ripley said in the school district release. "It was something I would expect my other teammates to do. I'm nothing special; I was just in the right place at the right time."

It was a good thing Ripley had the foresight to carry Paulauskas so he could be rushed to the emergency room. When Paulauskas arrived at the hospital, doctors realized he had been accidentally spiked by another runner's shoe during the race. The injury required 20 stitches and a walking boot to keep the wounded area from opening up.

Andover cross country coach Scott Clark couldn't believe what he heard when word got to him that Ripley was carrying another runner back to the starting line.

"Then Josh comes jogging into view carrying a runner," Clark said. "I noticed the blood on the runner's ankle as Josh handed him off to one of the coaches from Lakeville. Josh was tired and you could tell his focus was off as he started back on the course."

Amazingly, the story gets even better from there.

After dropping Paulauskas off with his coaches, Ripley proceeded to go back and finish the race -- even after carrying a kid for a half mile on the running trail. Admittedly he was a bit winded, but still completed the course as scheduled.

It's safe to say the average athlete would have taken a breather and called off the rest of the race after such a harrowing and intense experience. Luckily, Ripley is clearly not the average athlete. Fittingly, he'll be honored at a school board meeting next week. Talk about an incredible example of sportsmanship.

Kakav momak!!!! KAKAV MOMAK!!!

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

M.M

Jebote, gde nas je odvela demokratija... :cry:
Nijedan poraz nije konačan.

zakk

Dobro, nema napada, nije čovek bio ni zabrinut što mu se ovaj dripac šećka sa sekirčetom po učionici, ali ŠKK  :-x
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Josephine

Quote from: Miljan Markovic on 03-11-2011, 15:59:51

Uopšte nije stvar u demokratiji, već u opštem vrednosnom, moralnom i svakom drugom proklizavanju društva u kanalizaciju.

pokojni Steva

A kako to da se slične stvari pod Titom nisu dešavale? Bio jači oblik demokratije?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Hobit

Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Hiperhik

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 03-11-2011, 16:41:50
A kako to da se slične stvari pod Titom nisu dešavale? Bio jači oblik demokratije?

Bili jači nastavnici.

Sećam se Fize, predavao - o, iznenađenja! - fiziku.

Kad ti zavuče šljagu iz bekhenda, odmah shvatiš, iz prve ruke, šta zapravo znači masa puta ubrzanje..

Hobit

Quote from: scallop on 03-11-2011, 17:08:47
Nije bilo klizavo... :-o

O, bilo je
Mnogi su proklizali...
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

M.M

Quote from: D. on 03-11-2011, 16:38:45
Quote from: Miljan Markovic on 03-11-2011, 15:59:51

Uopšte nije stvar u demokratiji, već u opštem vrednosnom, moralnom i svakom drugom proklizavanju društva u kanalizaciju.

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 03-11-2011, 16:41:50

Stevo, hvala. xjap

Quote from: Hiperhik on 03-11-2011, 17:23:43
Kad ti zavuče šljagu iz bekhenda, odmah shvatiš, iz prve ruke, šta zapravo znači masa puta ubrzanje..

A tek čupanje zulufa. Ooooo... kako je tek to bilo demokratski prihvatljivo.  :cry:
Nijedan poraz nije konačan.

zakk

http://www.fbg.org.rs/profesorka-skolski-sistem-u-zemlji-srbiji/

QuoteИ да се разумемо – ђаци су најмање криви. Не рађају се такви, од којих год да су родитеља. Они су у таквим годинама да вапе за дисциплином и ауторитетом, али и правичношћу и фер игром. Када их анкетирате, највише воле строге, захтевне али и правичне професоре. Воле, веровали или не, да се знају правила, таман била и строга, и да се без изузетка поштују. А када осете да тога нема, па наравно да они који су за то предиспонирани постају насилни и проблематични. Никада нисам чула да се ученик жали што професор много тражи за добру оцену, већ да се жали што никада не зна шта то треба за добру оцену.

zakk

Ghoul

Uhapšen student Stefan Vlajković
Izvor: B92, Tanjug

Beograd -- Policija je uhapsila studenta Stefana Vlajkovića zbog sumnje da je počinio krivična dela prevare i falsifikovanje isprave za dobijanje stipendije.

On je osumnjičen da je falsifikovao diplomu Fizičkog fakulteta i prevario Fond za mlade talente i biće priveden dežurnom istražnom sudiji, kažu u Informativnoj službi MUP-a.

Pojedini mediji navode da je Vlajković uhapšen u okolini Vrnjačke Banje gde se skrivao u dubokoj ilegali posle izbijanja skandala o lansiranju prvog srpskog satelita zajedno sa NASA.

Ubrzo je na Fizičkom fakuletu utvrdjeno da nije diplomirao, da je od 25 položio samo sedam ispita i da je falsifikovao diplomu na osnovu koje je upisao doktorske studije u Cirihu.

Utvrdjeno je i da je od Fonda za mlade talente npričao da je pregovarao sa NASA o lansiranju prvog srpskog satelitaa osnovu lažne diplome uzeo novac za stipendiju.

Fizčki fakultet u Beogradu tvrdi da je pre dva dana SUP-u Beograd podneta prijava protiv Stefana Vlajkovića zbog krivičnog dela falsifikovanja dokumenata, a na fakultetu je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Stefan Vlajković sastavio je spisak 25 predmeta sa Fizičkog fakulteta, od kojih većinu nikada nije položio, upisao sebi sve same desetke, i na kraju stavio falsifikovani potpis i pečat Prodekana za nastavu Fizičkog fakulteta docenta dr Ivana Dojčinovića. Sa ovim falsifikatom on je konkurisao za stipendiju od 700.000 dinara Fonda za mlade talente, koju je kasnije i dobio.

Za sada se pretpostavlja da je uz pomoć istog falsifikata dospeo i do doktorskih studija na Tehnološkom univerzitetu u Cirihu (ETN). Moguće je da bi ceo ovaj poduhvat prošao neopaženo da se Vlajković nije medijski eksponirao pričom o satelitu koji sa NASA planira da napravi u Srbiji i pošalje u svemir.

Stefan na prijemu kod Šutanovca
Pažnju zaposlenima na fakultetu skrenule su njegove kolege studenti koje su pratile priču o satelitu, a Vlajkovića se sećaju sa studija. Kako nam je rekao prodekan za nastavu dr Dojčinović, fakultet se tada zainteresovao za način na koji je ovaj student sa zamrznutim statusom dospeo do svoje stipendije. U Fondu za mlade talente dočekalo ih je neprijatno iznenađenje kada su videli dokumentacuju.

Zanimljivo je da je Stefan Vlajković na Fizičkom fakultetu položio samo sedam ispita, ali svaki sa desetkom. Prema rečima dr Dojčinovića, da je nastavio da studira kod njih najverovatnije je i mogao jednoga dana da ima ceo spisak ispita sa desetkama, kao onaj koji je sam napravio.

Trenutno je u toku procedura zvaničnog obaveštavanja ETN iz Ciriha o ovom srpskom "genijalcu". Ono što za sada nije sigurno, a što ćemo narednih dana saznati, je da li je priča o satelitu samo način da se prevare javnost i državne institucije, od kojih je Stefan tražio između 20.000 i 100.000 evra koliko je potrebno za njegovu izradu. Ili je mladi naučnik nekim sličnim sredstvima uspeo da ubedi NASA u ozbiljnost svog projekta.

GHOUL'S PS: SVA NE PISMENOS GORNJOGA TEKSTOVA SAMO JE KOPI PEJSTOVANA IZ NAŠI UGLEDNI GLASILA!
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

scallop

Mogli su da sačekaju da ga lansira.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

i tako je osunećeno formiranje kompanije serbo-weyland i susret sa našim tvorcima!  :cry:
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Quote from: Kunac on 27-06-2012, 20:10:43
Talenat!

Pa on i jeste važio za talenta, imao je valjda sve desetke ali je otišao na mračnu stranu. :|
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Alex

Ma smestili mu jer je otkrio da Ameri komuniciraju sa vanzemaljcima i šalju svemirske brodove iz Srbije. Verovatno je srpskoj tajnoj službi bilo naloženo da mu obriše identitet kao da nije ni postojao, a pošto mi sve traljavo radimo obrisali ga samo do prve godine studija unazad pa mu ostalo prvih 7 ispita. Vidi se po slici da je iskren.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Josephine

Jeste. Pored svih korumpiranih ameba u vrhu naše vlasti, oni jure i hapse ovog nesrećnika.  :x :x :x