• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ste za ulazak Srbije u NATO?

Started by Alexdelarge, 25-03-2009, 11:22:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da li ste za ulazak Srbije u NATO?

Da
10 (34.5%)
Ne
19 (65.5%)

Total Members Voted: 29

Voting closed: 25-03-2009, 11:22:28

HAL

Pseudo realnost koja nam se nameće je zaista ogromna i biva sve jača. Sistem stvara gomilu gnevnih ljudi, koji uglavnom svoj bes usmeravaju na pogrešnu stranu, i bez dovoljno utrošenog mentalnog rada na "a šta posle?". Nije policajac tu glavni krivac, i uzaludno je trošiti bilo kakvu energiju na njih kada su i oni ispljuvak Divnog novog sveta. Nisu ni političari, i smatram da je većini jasno postojanje politike za javnost, koja je laž i pozorište za malu decu, i one koja je pravi i zna da je to sve igra.
Dakle, ako hoćemo prave, i trajne promene moramo delovati tamo gde je izvor. Bez dobre informisanosti o tome koje i kakve sile pokreću svet, vrtećemo se u krug i večno igrati uloge anarhista, demokrata, fašista, hrišćana...
Da ne dužim, preporučio bih vam sledeće predavanje, ne traje puno i jako je bitno.

Talk - The U.S. War on Yugoslavia

SIMERIJANAC

Dobro,Parenti je domaći zadatak, ali više za strance a ne za nas ovde koji sve to znamo kao tablicu množenja.
Glede usmeravanja energije na pogrešnu stranu i debilnih priča "oni samo prehranjuju svoje porodice" kojima se opravdavaju oni koji svoje plate zarađuju tako što batinaju decu i muče ih u svojim kazamatima ustaškim metodama,valjda je jasno da se do cara ne može doći dok se prethodno ne uklone pretorijanci.

www.youtube.com/watch?v=5m8waH4MFmU

HAL

Da znamo gore izneto kao tablicu množenja, bilo bi nam jasno da se borbom ne dolazi do mira. U stvari dolazi se, ali on kratko traje i njeni tragovi polako stvaraju podlogu za nove sukobe i nemire.

Mark

Quote from: Son of Man on 13-06-2011, 20:47:02
Koja ti je to logika, leba ti ?

Znaci po tebi ako se i malo tvoji stavovi sloze sa gorenavedenim organizacijama tebi ce biti neprijatno ?  :shock:

Znas, fakat jeste da nisu svi Republikanci KKK, ali su svi KKK Republikanci :-)

Hocu reci da zbog Obraza nije lako biti desnicar u Srbiji.

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

SIMERIJANAC

Ako ništa drugo, bar su se večeras od sirene isprepadali oni retardi u Velikom bratu:
-Da nije požar!  :lol:

Hobit

Quote from: Son of Man on 13-06-2011, 19:37:55
I koliko sati je trajala ta vožnja, mora da su bili neki radovi oko Sava Centra, a ?

Dovoljno dugo da uživam u mlaćenju komunista i neokomunista   :evil:
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

varvarin

Hobit

Razni ljudi - razna uživanja...

Evo malo da uživaju i prvosrbi, možda im se razjasni zbog čega su ''nastali'' drugosrbi...

OTPOR! - zbirka klipova iz vremena otpora 1. deo (scene rata i cekanja u redu)

varvarin

Prvosrbi znaju.
Sećaju se kad su čekali u redu za hleb, devedeset prve...
Sećaju se kad su kupovali benzin u flaši. Sećaju se i redova za mleko - ko ima decu, rano ujutru...  a pre toga sećaju se Jezde i Dafine. Ma sećaju se i neverovatnog biznisa, kad se stan otkupljivao za trideset maraka... Sećaju se sirena, dečjeg plača, maramica preko lica... (zbog istih ovih što sad defiluju u SAVA centru, jerbo je na delu bio Milosrdni Anđeo, a ja, stojeći na parkingu i gledajući noćno nebo koje paraju svetleći meci... a ja sam se molio nekom divljem bogu da ako naši obore avion, stignem do pilota da mu sa ostalima  jebem mamu ... pa kolko košta.)
Na moju žalost, nisu oborili puno...
Sećaju se prvosrbi izbeglica iz Hrvatske, pa izbeglica sa Kosova (u obe varijante imao sam rodbinu...)
I na kraju, ima zajebanih prvosrba, sa dna kace, što bi rekao Dedijer...koji ni posle svega neće da se opamete.
I posle svega kažu: NE.
NE NATO-u, NE veselom novom svetu u kome ti kažu da je u stvari dobro što su uzeli Kosovo, bar da ne brineš...
Jok.
Sačekaće prvu priliku. Da naprave sranje.

džin tonik

jos! ovo ima neku literarnu vrijednost. moze malo vise detalja razaranja? a ja idem po pivo.

varvarin

A jel znaš zašto ćuko u Bosni sjedne na guzu, čim vidi Srbina?
Srbin vikne: Đe si Džeki, jebem te u dupe!!

Hobit

Prvosrbi znaju...
I, prvosrbi se sećaju...
Srećom, u manjini su, imaju sve manje prilika da prave sranje...
Policajci ni šlemove nisu stavili, a poznato je da oni , sa ''belim kacigama'' jebeno mlate.... ostale su da im vise ''o pojasu''
Nemaju prvosrbi tu energiju, volju... nedostaje ono... nešto... jebiga...
Ne mogu da urade ništa...
I da dočekaju ''prvu priliku'' -šta će s njom...?

varvarin

Pa bar da pokušaju.
Dal znaju il ne znaju, sad jebi ga...
U protivnom, bez borbe prepuštaju teren momčadi... koja u glavi nema ništa.

Hobit

''Predhodna momčad'' je pokazala šta ima u glavi... otud redovi, ratovi, Dafine, izbeglice....
Šta bi sada ponovo ta ista ''momčad'' da pokušava?
Nema šanse.

varvarin

I to je moguće...
Ali ovi mlađi, što se mlate zbog gej parade (ali  i zbog raznih drugih razloga, i zbog Kosova itd...), daju nadu.
Da nije baš sve u duši propalo.
Sad se igra na kondiciju. Ne na kratke staze kao OTPOR.
Dal su levi ili desni... kao da više nije najvažnije.

Джон Рейнольдс

Hobite, te tvoje crtice o džandarima... Provejava li to nekakava simpatija prema batinašima Malog Slobe, a? Dobar je Mali Sloba, nema šta. Čim treba da se mlati, mlati se. Eno, bilmezi najbednijeg zanimanja koje postoji (POLICIJE) u civilu (!) odvode čoveka koji mirno priča. Lepo je to, demokracki. Evropski. Prosto da čovek zastane kolima i dozvoli sebi retki trenutak erekcije.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Hobit

Nije najvažnije to da li su ''levi'' ili ''desni''
Najvažnije je da znaju šta hoće. A, ne znaju.
I, ko...??
Mladen Obradović i njegov ''OBRAZ''? Pa, tog malog poznajem, i njegovu ''ekipu'', ma to su dunsteri.
Navijači Rada, Zvezde ili Partizana... Ili - svi zajedno?
Ma, gluposti
Toma Nikolić u koaliciji sa Vulinom, Milankom Karić i Veljim ilićem?
Zezaš se?
O OTPOR-u misli šta hoćeš, baš me briga
Ali, OTPOR je završio ono što je započeo.
I, NIŠTA ga nije moglo sprečiti
5. oktobra one 2000.-te lepo smo se pozdravili sa decom (ko ju je imao), i krenuli da ZAVRŠIMO
Ako je pitanje - da li smo imali gvožđe po džepovima  -  DA  
Municije za omanji rat  -  DA
Ako je pitanje - da li bismo pucali  -  DA

Sreća je, za sve, da nije bilo potrebno

A, nađi sada nekoga, ili ''neke'' koji bi se toliko ''uložili''
Nema šanse.

varvarin

Pa, možda neće morati da nose gvožđe u džepovima.
Vala, dosta je, od Žikice na ovamo, Srbin Srbinu potezao gvožđe iz džepa...
Možda je dovoljan gubitak na izborima.

Hobit

Naravno.
Ja ću poštovati taj ''gubitak na izborima'', ako do njega dođe, i, od koga god da dođe
I, svi moji ''saborci'', dakle, svi oni koji misle kao ja.
To i jeste bila IDEJA, to je ono što smo ŽELELI
Da se poštuje izborna volja.
Oni, koji bi sada ponovo da ''jašu'' - TO nisu poštovali
Otud ono gvožđe...

Stipan

E pa Varvarine, obično se slažem sa tobom, ali ne i u ovome.
Ko je taj ko će ovu strahotu dovesti u red?
Ne vidim baš ni jednu jedinu snagu koja je sposobna za tako nešto.
Jebalo te gvožđe, Hobite!

Hobit

Na silu - SILOM, Stipane, oduvek bilo
I, ako kaniš pobijediti - ne smiješ izgubiti   :)
''Kači'' se samo onda kada veruješ da si JAČI, ili si sa ''protivnikom'' bar ''egal''
I, ne sam protiv svih! Nađi ''podršku''
A, to ne ide preko noći.... treba vremena, volje, energije... i dovoljno ljudi koji sve to hoće da ''ulože''
To je jako zajebana stvar, i, novac (finansijeri) tu nije presudan, šta god prvosrbi mislili

Ti, Stipane, ne vidiš ''snagu koja je sposobna da ovu strahotu dovede u red''?

:)   Hobit je, možda, vidi....

Lagano, videćemo.... Ova ''strahota'' je, ipak, mnogo manja od strahote devedesetih....

Stipan

Ne, možda ne vidim Hobite, ali sam video kako izgleda kad gvožđe progovori.
I Stipan se u svoje vreme opraštao sa familijom, Hobite!

Hobit

Onda znaš o čemu govorim.
E, sad, motivi su nam bili različiti, mislim, tada kada smo se ''opraštali''
Mi smo se ''tukli'' u različitim ''ratovima'', Stipane...
I, vidiš, pobedio je onaj koji je imao veći, jači... - motiv.

Stipan

Ja nisam imao motiv nego vojnu policiju. Motiv za tako nešto imaju samo budale!

Anomander Rejk

Hobite, ti stvarno živiš pod staklenim zvonom.
Koga si ti pobedio, alo čoveče, stavi prst na čelo, pogledaj malo oko sebe. Ivica Dačić ti je ministar policije. ,, Drug Mrka '' ti gradi puteve. Znaš ko je Drug Mrka ? To je onaj što drži Slobinu sliku u kancelariji.
Onaj režim je srušen 2000, sada je 2011. Rastu generacije koje jedva pamte, ili uopšte ne pamte Slobu. Njima je za izrazito lošu ekonomsku i socijalnu situaciju kriv Tadić, Dinkić i drugi, njima se ne mogu prodavati priče iz prošlosti.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Hobit

Ma, Stipane, SLAŽEM SE !!!!!!
Pa ja sve vreme o tome govorim.
Moj motiv je bio taj da MOJU decu jednoga dana ne proganja vojna policija, i da ih šalje u budalaste, unapred izgubljene, uzaludne ratove... zbog neke budale koja je umislila da je ''novi Tito''.
I, onog ''starog'' mi je bio pun k.... samo mi je novi falio
A, onaj ''stari'' bar nije ratovao

Ti si išao bez motiva... NATERAN...
Išao si, jebem li ga, šta ja znam... da rušiš Vukovar, Dubrovnik, Sarajevo....
Nemoj me pogrešno shvatiti, ne osuđujem te. Ne osuđujem NIKOGA ko je tamo išao zbog toga što je MORAO.
A, mnogi su (većina) otišli u pratnji vojne policije
Zato se sve i završilo tako kako se završilo
Motiv, Stipane, MOTIV
Mene, vidiš, niko nije terao, tog 5. oktobra, ni dane i mesece pre toga...
Išao sam SVOJOM VOLJOM
I, zbog toga nisam mogao da ''izgubim'' taj ''rat''
Nije bilo šanse da ga izgubim, nikakve

Hobit

Quote from: Anomander Rejk on 14-06-2011, 19:06:33
Hobite, ti stvarno živiš pod staklenim zvonom.
Koga si ti pobedio, alo čoveče, stavi prst na čelo, pogledaj malo oko sebe. Ivica Dačić ti je ministar policije. ,, Drug Mrka '' ti gradi puteve. Znaš ko je Drug Mrka ? To je onaj što drži Slobinu sliku u kancelariji.
Onaj režim je srušen 2000, sada je 2011. Rastu generacije koje jedva pamte, ili uopšte ne pamte Slobu. Njima je za izrazito lošu ekonomsku i socijalnu situaciju kriv Tadić, Dinkić i drugi, njima se ne mogu prodavati priče iz prošlosti.

Uuuu, jebote, Rejk
Sada si mi ti otvorio oči
Hvala ti što si me obavestio o tome ko mi je ministar policije, infrastrukture, prosvete, energetike...

Da, i?

Pa, zato će i da puknu ''žuti'', ili će ponovo da se utale sa ''crnim đavolom'' da bi opstali...
Zna to Hobit, odakle ti ideja da ih branim???

Pa, i treba da puknu, ja se NADAM da će da puknu, kao zvečke

Ali, NISAM JA NJIH DOVODIO NA VLAST !!!!!!!!!

Ja sam ''rušio'' predhodnu

Ljudi, a zašto se lepo ne organizujete pa  napravite državu kakva vam odgovara??
Kenjate po forumima, stalno vam nešto ne valja, a kurcem ne mrdate?
Šta hoćete?
Da vam, opet, Hobit ''pravi'' državu, pa da, kad ne ispadne dobro - imate kome da kenjate

Stipan

Jebite se vi sa motivima! Pojma nemate šta radite. Hvalite se gvožđem koje nosite u džepu. Prosipate mudrost na sve strane.
A onda dođe vreme da se gvožđe potegne. Vreme da se podmetnu oni koji nemaju ideale.
A kad sve prođe vi niste "rušili" Vukovar, Dubrovnik, Sarajevo... Možda jednom i Beogad ili Novi Sad! Ne to smo radili mi bez ideala!

Hobit

Pa hajde, podmetnite se više vi koji nemate ideale
Podmetnite se jednom SAMI, nemojte stalno da kukate kako vam se ''podmeće''
Šta čekate?
Koga čekate?
Ponovo nekoga ko bi trebalo da vas ''povede''??
Ja NISAM rušio Dubrovnik, Vukovar i Sarajevo. Nisu me navatali za tu žurku.
Beograd jesam, taman onoliko koliko je bilo potrebno
I, sve je lepo i brzo sanirano
Sarajevo i Vukovar još nisu...
Vi ste bili delotvorniji.... sve tako - nemotivisani

Stipan

Pali ti klince Hobite! Ja sam svoje odrapio. Dok je takvih kao ti i ova balavurdija će imati za koga da gine.

Hobit

Ne brini Stipane, neće zbog Hobita niko da gine
Brini zbog uticaja prvosrba na balavurdiju, oni su ratoborniji
A, Hobit nikoga nigde nije slao, išao je sam, i svi oko hobita su išli sami, SVOJOM VOLJOM.
Zbog hobita niko nije poginuo, a i neće
Zbog prvosrba izginuše mnogi
Pogrešna adresa, Stipane

Savajat Erp

Хобит, Хобит, Хобит, Хобит итд.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Hobit

Midoto

Super je ovaj čovek, Hobit, sve se slažem s njim: treba Srbija da uđe u mirljubivu organizaciju NATO i  da tuče bombama po drugim zemljama i gradovima. Imaće koristi – neće naša deca da ginu, sem onih koji idu da s NATOM šire pacifizam po svetu, a to su, normalno, oni ljudi s idealima, o kojima je pisao.

Ja sam to odavno objasnila deci: došlo njih 19 mnogo jakih da nas nauče dobrom ponašanju. Išamaraše nas propisno. Logično – treba da im se priključimo, pokažemo da smo naučili šta je civilizovano ponašanje, te da i mi batinamo unaokolo. Savest je mana, treba vaspitavati mlađariju da je zatru u korenu. A to je najbolje – ličnim primerom.

varvarin

Quote from: Stipan on 14-06-2011, 18:30:30
Ko je taj ko će ovu strahotu dovesti u red?
Ne vidim baš ni jednu jedinu snagu koja je sposobna za tako nešto.

Nisam mislio na neku određenu političku partiju.
Ovo ovde otišlo je predaleko  da bi se lako vratilo u projektno stanje.
Ali od nećeg moraš početi, ako nećeš gvožđe.  :)

pokojni Steva

He he he, Steva je stari monarhista :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Anomander Rejk

Ajde Hobite, da ti dodelimo neku medalju ili plaketu, pa da nas prestaneš smarati sa svojim prvoboračkim zaslugama...

Hobit

Quote from: Anomander Rejk on 15-06-2011, 00:47:03
Ajde Hobite, da ti dodelimo neku medalju ili plaketu, pa da nas prestaneš smarati sa svojim prvoboračkim zaslugama...

Hajde.
Kada da dođem na dodelu?

Ja sam otvorio topic ''Kuda Srbijo?''

Nisam se zajebavao, ideja je bila da se tamo koliko - toliko ozbiljno ''raspravlja'' o tome šta, kako, gde.....?
I - ništa.
Niko da ''dođe'' tamo sa nekom normalnom idejom, suvislom pričom...
Zalutao tamo samo siroti Cornelije, zajebantski raspoložen
Nije to za osudu, naravno, pa čovek živi u Parizu, jebe mu se za Srbiju, dođe ovde jednom godišnje, malo trči, blokira saobraćaj, nikada ne postigne neki značajniji   rezultat, (ometa ga vulkanski pepeo, šta li....) ali.... jebiga.... zezao se malo...

Svi se bavimo ''Srbijom juče''. OK
Ali, od te priče nema ništa

@Midoto

Ma, ne treba Srbija da ulazi nigde.
Lepo si sve to objasnila deci. Sve si im rekla ŠTA NE TREBA, koji su dobri momci, a koji loši...
Zaboravila si samo to da im kažeš ŠTA TREBA.
Sada su svi pametni i svi znaju šta je trebalo uraditi, i kada i kako... ali, prođe voz...
Jebeš ''juče'', šta ćeš ''sutra''?
Poradi malo na tome....

Hobit

Anomander Rejk

Quote from: Hobit on 15-06-2011, 11:27:00
Quote from: Anomander Rejk on 15-06-2011, 00:47:03

Hajde.
Kada da dođem na dodelu?

Ja sam otvorio topic ''Kuda Srbijo?''

Nisam se zajebavao, ideja je bila da se tamo koliko - toliko ozbiljno ''raspravlja'' o tome šta, kako, gde.....?
I - ništa.
Niko da ''dođe'' tamo sa nekom normalnom idejom, suvislom pričom...
Nije to za osudu, naravno, pa čovek živi u Parizu, jebe mu se za Srbiju, dođe ovde jednom godišnje, malo trči, blokira saobraćaj, nikada ne postigne neki značajniji   rezultat, (ometa ga vulkanski pepeo, šta li....) ali.... jebiga.... zezao se malo...

Svi se bavimo ''Srbijom juče''. OK
Ali, od te priče nema ništa

@Midoto

Lepo si sve to objasnila deci. Sve si im rekla ŠTA NE TREBA, koji su dobri momci, a koji loši...
Sada su svi pametni i svi znaju šta je trebalo uraditi, i kada i kako... ali, prođe voz...
Poradi malo na tome....

Znaš šta je problem Hobite ?
Što su tvoji uništili i obezvredili sve.
Nekad je postojala nada. S jedne strane je bio Slobo i njegov režim, kao simbol zla, sa druge strane svi ostali koji su imali nadu. Ljudi su VEROVALI.
Verovali su da više neće biti partijske države, kriminala sraslog sa državom, bede, korupcije.
Umesto toga dobili smo milion nezaposlenih, stotine hiljada na minimalcu i polugladnih, pljačkašku privatizaciju, uništenu ekonomiju, zapošljavanje po partijskoj pripadnosti, dobili smo tetke i strine u agencijama i upravnim odborima, Peconija, Čumeta itd.
Ljudi su izgubili nadu, jer su im sve partije iste. Znaju da se sistem neće promeniti bio na vlasti DS, DSS, LDP, SNS... svi su isti, svi su na sceni već dvadeset godina, ofucani i potrošeni, bez novih ideja.
E zato su krivi tvoji, jer su potpuno ubili veru ljudima ovih 11 godina, da išta mogu promeniti legalno i izborima. Zato mnogi kontaju da se vate motke, a ne glasačkih listića.

Midoto

Poradi malo na tome....

Za početak je dovoljno da ne čine drugima ono što ne vole sami da iskuse. Kad još odrastu, valjda će shvatiti i šta definiše čoveka i šta je humanost. Čudo jedno kako ni odrasli još ne ovladaše ovim prvim uslovom ljudskosti. Ima u jednoj Saganovoj knjizi odličan deo o makaki majmunima koji odbijaju da čine zlo (u eksperimentu sa električnim šokovima) drugim makaki majmunima, ako su sami iskusili koliko je to bolno, čak i po cenu da sami budu kažnjeni, na isti način. A kako ja iskreno verujem u načelo dobra, mislim da je i ljudima moguće da osete patnje drugih, te da se ne uključuju u činjenje zla. Učestvovati u zločinima kada si sam osetio koliko je to gnusno - pa to pokazuje, pored nedostatka savesti, još dodatnih čudesa ljudske psihe.

Cornelius

Nije to za osudu, naravno, pa čovek živi u Parizu, jebe mu se za Srbiju, dođe ovde jednom godišnje, malo trči, blokira saobraćaj, nikada ne postigne neki značajniji   rezultat, (ometa ga vulkanski pepeo, šta li....) ali.... jebiga.... zezao se malo...

Ne vredi, Hobite. Ti si ogorcen na sve i na svakoga, jer si ostao kratkih rukava. Drljao si se u onom Otporu, organizaciji koju su podmetnuli Ameri i Natovci, kao rusio si rezim, a kada se sve zavrsilo, odbacili su te kao upotrebljen kurton. Neki su, u medjuvremenu, avanzovali i pare zaradili, a ti, zaradio samo cir, jer se neprekidno zderes. Sad si se zalepio za imbecilne populisticke parole onog govnara Cede, samo zato sto su to nekakve pseudokritike.

Vidis, ja u maratonu nisam i necu postici nikakav znacajniji rezultat, ali ga uvek istrcim. I ne jedim se sto nikada necu postici nikakav znacajan maratonski rezultat, jer sam svestan svojih granica. Problem je sto ti nisi svestan sopstvenih granica i ubedjen si da si predvidjen za neke velike misije i znacajne funkcija, ali da su te nepravedno sjebali. Naravno, nije tako.

Ti si tamo gde ti je i mesto, jer te velike misije nisi uspeo da osvojis. Zato, pristedi sebi zdravlje, popravljaj ljudima zube, uzivaj u onome sto jesi i sto imas, a sto da ne, probaj i trcanje na duge staze. Taj sport je odlican za psiho-fizicku ravnotezu. Lucenje endorfina pocinje posle cetrdesetak minuta treninga, te ces videti da ces se osecati bolje nego kada si mislio da ces postati odbornik, poslanik ili direktor drzavnog preduzeca.

Veruj mi, bavljenje sportom ce ti promeniti zivot. xremyb
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Mark

Šta su "stay-behind" armije? Tajne vojne jedinice oformljene posle Drugog svetskog rata u tek oslobođenim zemljama Zapadne Evrope na inicijativu MI6 i CIA sa ciljem da budu nosioci otpora u slučaju eventualne sovjetske invazije (kad se oformio NATO jedinice su ušle u njegov sistem). To je bio primarni cilj, koji je blizak pameti i rezultat je (lošeg) iskustva iz Drugog svetskog rata.
Međutim, postojao je i sekundarni cilj. Prema dokumentu italijanske vojne obaveštajne službe SIFAR (Servizio di Informazioni delle Forze Armate), koji je doveo do njihovog otkrića, one su bile predviđene za delovanje i u "vanrednim okolnostima". Šta se podrazumeva pod "vanrednim okolnostima" je nejasno iz samog dokumenta ali je otkrivanjem prakse (odnosno (ne)dela tih armija) postalo jasno – borba protiv unutrašnjeg neprijatelja.
Ko su unutrašnji neprijatelji? Komunisti i (često) socijalisti, u svakom slučaju levičari. Način borbe? Terorističke akcije, najčešće neselektivne, brutalne i spektakularne koje se odmah po dešavanju pripisuju "crvenima".
Ljudi regrutovani u tajne armije su birani po svojim političkim nazorima – što desnije to bolje, a često su to bili (bivši) fašisti, nacisti, ss-ovci i slična bratija. Trenirali su ih britanski SAS i američke Zelene beretke, po raznim lokacijama od Mediterana do Engleske. Naoružavali su ih takođe Ameri i/ili Britanci, a oružje, eksploziv i oprema za komunikaciju su sakrivani (zakopavani) po šumama i gorama diljem slobodne Evrope.

http://blog.b92.net/text/18100/Anatomija-jedne-zavere/
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Hobit

Quote from: Midoto on 15-06-2011, 14:55:51

Poradi malo na tome....

Za početak je dovoljno da ne čine drugima ono što ne vole sami da iskuse. Kad još odrastu, valjda će shvatiti i šta definiše čoveka i šta je humanost. Čudo jedno kako ni odrasli još ne ovladaše ovim prvim uslovom ljudskosti. Ima u jednoj Saganovoj knjizi odličan deo o makaki majmunima koji odbijaju da čine zlo (u eksperimentu sa električnim šokovima) drugim makaki majmunima, ako su sami iskusili koliko je to bolno, čak i po cenu da sami budu kažnjeni, na isti način. A kako ja iskreno verujem u načelo dobra, mislim da je i ljudima moguće da osete patnje drugih, te da se ne uključuju u činjenje zla. Učestvovati u zločinima kada si sam osetio koliko je to gnusno - pa to pokazuje, pored nedostatka savesti, još dodatnih čudesa ljudske psihe.

Vidim, ja sam citiran...
Nisam učestvovao ni u kakvim zločinima, moja savest je mirna
Pogrešna adresa... pokušaj sa onima koji bi ponovo malo ratovali, protiv NATO, Hrvata, napadali Bosnu, Kosovo....
Njima prepričaj testove sa makaki majmunima

Midoto

Izvini, da li sam dobro shvatila: ti bi u NATO, ali nemaš nameru da ratuješ, niti to iko radi u tvoje ime?

Hobit

Quote from: Mark on 15-06-2011, 15:07:36
Šta su "stay-behind" armije? Tajne vojne jedinice oformljene posle Drugog svetskog rata u tek oslobođenim zemljama Zapadne Evrope na inicijativu MI6 i CIA sa ciljem da budu nosioci otpora u slučaju eventualne sovjetske invazije (kad se oformio NATO jedinice su ušle u njegov sistem). To je bio primarni cilj, koji je blizak pameti i rezultat je (lošeg) iskustva iz Drugog svetskog rata.
Međutim, postojao je i sekundarni cilj. Prema dokumentu italijanske vojne obaveštajne službe SIFAR (Servizio di Informazioni delle Forze Armate), koji je doveo do njihovog otkrića, one su bile predviđene za delovanje i u "vanrednim okolnostima". Šta se podrazumeva pod "vanrednim okolnostima" je nejasno iz samog dokumenta ali je otkrivanjem prakse (odnosno (ne)dela tih armija) postalo jasno – borba protiv unutrašnjeg neprijatelja.
Ko su unutrašnji neprijatelji? Komunisti i (često) socijalisti, u svakom slučaju levičari. Način borbe? Terorističke akcije, najčešće neselektivne, brutalne i spektakularne koje se odmah po dešavanju pripisuju "crvenima".
Ljudi regrutovani u tajne armije su birani po svojim političkim nazorima – što desnije to bolje, a često su to bili (bivši) fašisti, nacisti, ss-ovci i slična bratija. Trenirali su ih britanski SAS i američke Zelene beretke, po raznim lokacijama od Mediterana do Engleske. Naoružavali su ih takođe Ameri i/ili Britanci, a oružje, eksploziv i oprema za komunikaciju su sakrivani (zakopavani) po šumama i gorama diljem slobodne Evrope.

http://blog.b92.net/text/18100/Anatomija-jedne-zavere/

Ovo je sve potpuno tačno
Ali, kakve veze ima sa temom?

Hobit

Quote from: Midoto on 15-06-2011, 15:24:14
Izvini, da li sam dobro shvatila: ti bi u NATO, ali nemaš nameru da ratuješ, niti to iko radi u tvoje ime?

Da, ja bih u NATO, upravo zbog toga što ne bih da ratujem
Hajde ovako - zamisli situaciju da Kosovo podnese zahtev i expresno bude primljeno u NATO, što ne bi bilo čudno s obzirom na to da su ga najjače države tog saveza priznale......
Gde smo u tom slučaju mi?
Zar ne misliš da bi bilo bolje da se tamo ''uvalimo'' pre njih, pa i da na sve moguće načine pokušamo da nas uvalimo kao ''jednu državu'', ''u paketu''
To bi nam dalo .... jebiga sad... razne mogućnosti.... nemam vremena da kuckam sat vremena i da sve objašnjavam

Pored Kosova, ima tu još raznih ''varijanti'' koje bismo mogli da okrenemo u našu korist

Hobit

Quote from: Cornelius on 15-06-2011, 15:05:27
Nije to za osudu, naravno, pa čovek živi u Parizu, jebe mu se za Srbiju, dođe ovde jednom godišnje, malo trči, blokira saobraćaj, nikada ne postigne neki značajniji   rezultat, (ometa ga vulkanski pepeo, šta li....) ali.... jebiga.... zezao se malo...

Ne vredi, Hobite. Ti si ogorcen na sve i na svakoga, jer si ostao kratkih rukava. Drljao si se u onom Otporu, organizaciji koju su podmetnuli Ameri i Natovci, kao rusio si rezim, a kada se sve zavrsilo, odbacili su te kao upotrebljen kurton. Neki su, u medjuvremenu, avanzovali i pare zaradili, a ti, zaradio samo cir, jer se neprekidno zderes. Sad si se zalepio za imbecilne populisticke parole onog govnara Cede, samo zato sto su to nekakve pseudokritike.

Vidis, ja u maratonu nisam i necu postici nikakav znacajniji rezultat, ali ga uvek istrcim. I ne jedim se sto nikada necu postici nikakav znacajan maratonski rezultat, jer sam svestan svojih granica. Problem je sto ti nisi svestan sopstvenih granica i ubedjen si da si predvidjen za neke velike misije i znacajne funkcija, ali da su te nepravedno sjebali. Naravno, nije tako.

Ti si tamo gde ti je i mesto, jer te velike misije nisi uspeo da osvojis. Zato, pristedi sebi zdravlje, popravljaj ljudima zube, uzivaj u onome sto jesi i sto imas, a sto da ne, probaj i trcanje na duge staze. Taj sport je odlican za psiho-fizicku ravnotezu. Lucenje endorfina pocinje posle cetrdesetak minuta treninga, te ces videti da ces se osecati bolje nego kada si mislio da ces postati odbornik, poslanik ili direktor drzavnog preduzeca.

Veruj mi, bavljenje sportom ce ti promeniti zivot. xremyb

Cornelije....
ma..... zajebi
Potpuno si promašio... uopšte me nisi dobro ''procenio''
Ni jednu ''tačku'' nisi pogodio
Javi se kada sledeći put dođeš da trčiš po Beogradu, rado ću ti razjasniti neke stvari...
Nebitno
   xremyb

Суба

Један од услова за улазак у ЕУ јесте признање Косова. А улазак у ЕУ је прокламован, жали Боже, као нешто што нема алтернативу. Тако да-Косово бај бај, невезано за НАТО. А ако уђемо у НАТО-бај бај Руси и све потенцијалне бенефиције из блиских односа са њима. А то није мало, никако.

Од НАТО-а и ЕУ више презирем само наше јаднике који запењено заговарају приступ истима.