• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Da li ste za ulazak Srbije u NATO?

Started by Alexdelarge, 25-03-2009, 11:22:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da li ste za ulazak Srbije u NATO?

Da
10 (34.5%)
Ne
19 (65.5%)

Total Members Voted: 29

Voting closed: 25-03-2009, 11:22:28

Skalar

Quote from: Джон Рейнольдс on 26-03-2012, 17:49:04
Quote from: Loni on 26-03-2012, 16:32:40
Nemam više snage da raspravljam o jednom istom.

Напротив, требало би чешће да потежеш ове теме, али у јавности, заједно са својим скраћеним списковима жртава и правдањем убица деце. Није агресија била тако давно, налетећеш пре или касније неког ко је изгубио неког свог, а још увек је у снази. Онда неће бити потребно ово Стевино "што не даде добри Бог..."

:-x Ма не мора много да се мучи и чека да налети на неког ко је изгубио неког свог а још увек је при снази. Само нек изађе јавно са својим ставовима и непоколебљивошћу младог Шутановца нек брани, како ти добро рече, убице деце, на првој свадби којој буде присуствовао, или крштењу, или журци, или било каквом окупљању, а да то није геј парада или Чеда&Вук дневничарски митинг, па ће видети колико је оних који не деле његово мишљење, а који су имали десет година кад је било бомбардовање, нису изгубили никог свог и при снази су.
xtwak
Пиво и ћевапи спајају људе.

Hobit

Quote from: Skalar on 26-03-2012, 18:45:38

Напротив, требало би чешће да потежеш ове теме, али у јавности, заједно са својим скраћеним списковима жртава и правдањем убица деце. Није агресија била тако давно, налетећеш пре или касније неког ко је изгубио неког свог, а још увек је у снази. Онда неће бити потребно ово Стевино "што не даде добри Бог..."

:-x Ма не мора много да се мучи и чека да налети на неког ко је изгубио неког свог а још увек је при снази. Само нек изађе јавно са својим ставовима и непоколебљивошћу младог Шутановца нек брани, како ти добро рече, убице деце, на првој свадби којој буде присуствовао, или крштењу, или журци, или било каквом окупљању, а да то није геј парада или Чеда&Вук дневничарски митинг, па ће видети колико је оних који не деле његово мишљење, а који су имали десет година кад је било бомбардовање, нису изгубили никог свог и при снази су.
xtwak

Ja sam izlazio javno sa takvim stavovima na takvim, gorepomenutim skupovima, i sličnim, bilo je onih koji su delili to mišljenje, bilo ih je i koji su ga osporavali. I, nikom ništa.  Nije bilo  xtwak  Misliš li da treba da zavlada jednoumlje ''po Scalaru''.
Teško.
Tito je umro.
Pravo na svoje mišljenje imaju svi, imaju pravo i da ih zabole za to šta misle ''neki drugi''. Neka misle šta hoće.
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Savajat Erp

Друго си ти, тебе штити стоматолошки лоби, а познато је да он влада светом из сенке  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Skalar

Где сам ја то рекао да се залажем за једноумље? Ни скривене назнаке! Но сам рекао да дечко не мора чекати неког ко је при снази и ко је изгубио неког од НАТО бомби или од метка/ножа шиптарских терориста, него да би могао брзо награисати са тим ставовима, ако их буде јавно заступао на неким скуповима који имају карактер општенародног весеља. А теби не верујем да си заступао своје ставове реториком и аргументацијом попут Лонијеве овде, јер би сигурно било бар мало  xtwak . Но, то је само моје мишељење. На које имам право.

Stipan

Nemaš pravo! Tebe ne štiti stomatološki lobi!

Skalar

Quote from: Stipan on 26-03-2012, 19:33:38
Nemaš pravo! Tebe ne štiti stomatološki lobi!

:cry: Јбг, ако већ немам заштиту стоматолошког лобија, можел помоћи 120 кила живе ваге   :!: и црне чарапе пети дан ?

Truman

Ja nisam za ulazak u NATO, al da l je nekom palo na pamet da možda - oni nas ne žele? NATO sebe vidi kao elitni bezbednosti klub i ne verujem da
žele da primaju svaku šušu. Pre ćemo ući u EU...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Stipan

A ko to tvrdi da mi želimo da se družimo sa svakom šušom?

Truman

Pa moj komentar se odnosio na sve one koji uspaljeno raspravljaju o ovoj temi kao da će sutra referendum. A NATO zapravo zabole za Srbiju. Odradili su nas kad smo im bili ''zanimljivi'' i što bi se više nama bavili. Bolje bi nam bilo da se bavimo pragmatičnijim stvarima umesto što se i po ovom pitanju delimo...

Albedo 0

Quote from: Hobit on 26-03-2012, 18:57:08
Quote from: Skalar on 26-03-2012, 18:45:38

xtwak

Ja sam izlazio javno sa takvim stavovima na takvim, gorepomenutim skupovima, i sličnim, bilo je onih koji su delili to mišljenje, bilo ih je i koji su ga osporavali. I, nikom ništa.  Nije bilo  xtwak  Misliš li da treba da zavlada jednoumlje ''po Scalaru''.
Teško.
Tito je umro.
Pravo na svoje mišljenje imaju svi, imaju pravo i da ih zabole za to šta misle ''neki drugi''. Neka misle šta hoće.

tačno tako, evo, ja na primjer smatram Lonijeve istomišljenike ćorsokakom evolucije - majmunčinama koje ne jedu banane - pa mi ne pada na pamet da prljam ruke sa tom stokom.

Truman

To mi zvuči nekako više kao formalna izjava i na dugom je štapu. Mada poštujem što si se potrudio. :)

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 26-03-2012, 20:34:26
Quote from: Truman on 26-03-2012, 20:06:11
A NATO zapravo zabole za Srbiju.

Zapravo...

NATO stands ready to further develop an ambitious and substantive relationship with Serbia, making full use of its PfP membership, while at the same time respecting Serbia's policy of military neutrality.

NATO, kao i svaki savez teži da ima što više saveznika, pa tako i Srbija ima svoje mesto tamo...

to je sve blablatruć... znaš kako se prevode pojedine riječi u rječniku diplomate?

Da - znači možda.
Možda - znači ne.
Ne - diplomata nikad ne kaže ne. Dovoljno je možda.

Meho Krljic

NATO je vojni savez sa javnom dokrtrinom. Naravno, ima tu diplomatije, but c'mon, hoće Ukrajinu, naravno da bi hteli i nas da želimo.

pokojni Steva

"SAD su platile 50.000 dolara kompenzacije za svakog građanina Avganistana kojeg je nedavno usmrtio jedan američki vojnik na jugu te zemlje.  Za svakog ranjenika u ovom zločinu isplaćeno je po 11.000 dolara".

http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/aug/10/afghanistan-civilian-casualties-statistics

http://www.conflictmonitors.org/countries/afghanistan/facts-and-figures/casualties/civilians

Jednom američkom vojniku je ime Robert Bejls. Optužen je da je ubio četiri muškarca, četiri žene, dva dečaka i četiri devojčice. Godišta dece nisu saopštena. Usmrtio ih je, kako se navodi, iz pištolja kalibra devet milimetara i automatske puške M-4, opremljene bacačem granata. Neka tela je potom spalio.
Bejlsi vas pozdravljaju, Loni i Hobite, pitaju za familijarno zdravlje. Evo vam i nešto za pred spavanje
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Джон Рейнольдс

САМО четири мушкарца, четири жене, два дечака и четири девојчице? Није то ништа. Да их је убио сто, па да сваки Авганистанац познаје неког убијеног, то би било нешто, а овако... То бре није НИШТА, одштету су им исплатили и буне се! Донели им слободу и демократију и буне се! Стока незахвална.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 26-03-2012, 22:10:00
"SAD su platile 50.000 dolara kompenzacije za svakog građanina Avganistana kojeg je nedavno usmrtio jedan američki vojnik na jugu te zemlje.  Za svakog ranjenika u ovom zločinu isplaćeno je po 11.000 dolara".

http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/aug/10/afghanistan-civilian-casualties-statistics

http://www.conflictmonitors.org/countries/afghanistan/facts-and-figures/casualties/civilians

Jednom američkom vojniku je ime Robert Bejls. Optužen je da je ubio četiri muškarca, četiri žene, dva dečaka i četiri devojčice. Godišta dece nisu saopštena. Usmrtio ih je, kako se navodi, iz pištolja kalibra devet milimetara i automatske puške M-4, opremljene bacačem granata. Neka tela je potom spalio.
Bejlsi vas pozdravljaju, Loni i Hobite, pitaju za familijarno zdravlje. Evo vam i nešto za pred spavanje

Afganistan je daleko... ali, srpski usud je to da smo (ste) skloni da gledamo (te) daleeeeko preko plota... Ko hebe to šta se dešava po kući........

Stalni i ''rezervni'' sastav policije Republike Srbije je sprovodio operacije na Kosovu, posebno su uspešne bile u leto i jesen 1998. ''Operacije'' su nazivane čišćenje sela od terorista. Među ''teroristima'' je bilo žena i dece koliko voliš (ja ne volim, ali, ti verovatno voliš jer podržavaš takav način rešavanja problema kada je u pitanju južna Srpska pokraina). I, ''operativci'' su to radili potpuno besplatno. Ništa dolari, evri... možda po neki televizor ili kućni bioskop....da se ne baci, ili, da ne izgori u zapaljenoj kući... Pazi, kakav PATRIOTIZAM!!!!
O tome sam već elaborirao na ovom forumu, pre godinu - dve, mrzi me sada da tražim taj post.
Poznajem ljude, lično, dakle - znam im imena i prezimena, jedan živi (živeo - bio u rezervnom sastavu policije, sada je u zatvoru, ''primilo'' mu se...) u komšiluku, ima i svoju decu, tri ćerke. To mu nije smetalo da ubija tuđu. U ime ČEGA?

Spavaj mirno, Srevo, vidiš,  pored ovakvih kao što sam ja, postoje oni koji će da roknu koga treba kada Vojvodina krene sa odcepljenjem od ''matice''.
I, zajebi Afganistan, ima i ovde ''Roberta Bejls-a'' čuvaj decu, ali - ne od Hobita, ni od onih koji misle kao Hobit

pokojni Steva

Razumemo se Hobite, al moram malo da džaram kad se fino nameštaš :evil:

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 28-03-2012, 01:22:27
Razumemo se Hobite, al moram malo da džaram kad se fino nameštaš :evil:

He, Stevo....   :evil:   Ne mogu ja sa tobom o fantastici, ili SF-u...  ni sa ostalim učesnicima na ovom forumu... To su meni ''Španska sela''
Ali, na ovakvim temama - uđi mi na teren...  pa da džaramo...

pokojni Steva

Ne dao mi Bog kakvog karijesa.

Hobit

Loni

Ja te molim da me se maneš u okviru svakog konteksta apologete decoubica jer ako sve bude teklo po planu ja upravo ove godine treba da postanem father.
  Ne želim da slušam nikakve kletve veruj mi.
  I za tvoju infomaciju neće me to promeniti jer objektivan čovek ostaje objektivan, a vi se gušite u svojoj nacionalnističkoj pristrasnosti i zaslepljenosti.

Джон Рейнольдс

Умањивање броја жртава није објективност.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

Quote from: Джон Рейнольдс on 28-03-2012, 11:03:18
Умањивање броја жртава није објективност.

Ali umanjivanje broja žrtava druge strane svakako jeste a?

Ti navedi onda drugi izvor.
Ja sam naveo taj sa B92.
Demantuj me- Daj link koji navodi spisak žrtava, a da je konačna cifra drugačija.

Stipan

Gnjavite bre. Jal' se dovatite za grkljane, jal' batalite nagvaždanja...

pokojni Steva

pokojni Steva

Quote from: Stipan on 28-03-2012, 11:08:08
Gnjavite bre. Jal' se dovatite za grkljane, jal' batalite nagvaždanja...

Šta, taman si ispeko kokice, a oni i dalje samo laki peting? :!:

Stipan

A otkad si ti postao pristalica diplomatskih rešenja?!

angel011

Quote from: Loni on 28-03-2012, 10:57:47

Ja te molim da me se maneš u okviru svakog konteksta apologete decoubica jer ako sve bude teklo po planu ja upravo ove godine treba da postanem father.
  I za tvoju infomaciju neće me to promeniti jer objektivan čovek ostaje objektivan, a vi se gušite u svojoj nacionalnističkoj pristrasnosti i zaslepljenosti.

Neće te promeniti? Ne znaš o čemu pričaš, ljudi se uvek promene kad dobiju decu, na mnogo više načina nego što su mogli i da slute.

Bombardovanje će ti i dalje biti u redu, nisu to neke žrtve, iako postoji mogućnost da bomba tvoju bebu raznese na komade? Zaista veruješ u to?
We're all mad here.

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 28-03-2012, 11:08:21
Quote from: Hobit on 28-03-2012, 10:57:28
E, ondaK nemoj

Bogme, meni krv puštati nećeš.

:) :) :)   Eeeeee, mnogi su to rekli.... pa, na kraju - dođu....

pokojni Steva

Quote from: Hobit on 28-03-2012, 11:12:33
E, ondaK nemoj

Obradovao bi se mom groblju što vučem po ustima. Al sad jok, navataću nekog drugog kuršmita.

Bre bre, šta ja pričam  :-?  Puj puj puj, daleko ga bilo... umnjak sa barem osam korenja, krstili se i kuršmit i ja...

Hobit

Quote from: Loni on 28-03-2012, 10:57:47

Dobro je da te to neće promeniti.
Ostani takav!
Postao si ''drugosrbin'' - ''pre roka''   :)   To je sasvim u redu.

Ne verujem da ćeš se prebaciti u ''prvosrbe'' kada budeš imao svoju decu.... Obično, tada prestaneš da ''navijaš'', i podržavaš ubijaje tuđe, čak i ako si bio sklon takvim ''ispadima'' ...

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 28-03-2012, 11:22:31
Quote from: Hobit on 28-03-2012, 11:12:33
E, ondaK nemoj

Obradovao bi se mom groblju što vučem po ustima. Al sad jok, navataću nekog drugog kuršmita.

Bre bre, šta ja pričam  :-?  Puj puj puj, daleko ga bilo... umnjak sa barem osam korenja, krstili se i kuršmit i ja...

Ne brigaj, Stevo, ne raduje se Hobit ničijoj nesreći   :)

Albedo 0

po Loni-Hobit verziji povijesti samo su albanska sela čišćena na Balkanu devedesetih... al' inače se ne raduju tuđoj nesreći.

Hobit

Quote from: Бата Животиња on 28-03-2012, 11:38:45
po Loni-Hobit verziji povijesti samo su albanska sela čišćena na Balkanu devedesetih... al' inače se ne raduju tuđoj nesreći.

Ima i raznih verzija o tome šta je starije - kokoška ili jaje....

Savajat Erp

Глупи виц-пауза:
Питали Босанца:
-Шта је пре било, кокошка или јаје?
Он одговара:
-Ееее, свега је пре било...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Hobit

Джон Рейнольдс

Quote from: Hobit on 28-03-2012, 11:52:47

Ако ставиш јаје и кокошку једно поред другог, кокошка је старија.

#Τζούτσε

Hobit

Quote from: Джон Рейнольдс on 28-03-2012, 15:02:53

Ако ставиш јаје и кокошку једно поред другог, кокошка је старија.

Uh
Sada filozofiramo...

Dakle, kada ih staviš jedno pored drugog - u pravu si
Ali, ako je kokoška u Srbiji, a jaje u Afganistanu, onda je (po Srbima) jaje MNOOOOGO ''starije'' ......

Albedo 0

ni u jednoj verziji 1999. godina nije prva godina u devedesetim. Mada ko zna, možda vas dva degenerika znate za neko metafizičko savijanje prostora i vremena gdje jaje ima kljun a kokoška žumance.

Hobit

Quote from: Бата Животиња on 28-03-2012, 20:23:42

ni u jednoj verziji 1999. godina nije prva godina u devedesetim. Mada ko zna, možda vas dva degenerika znate za neko metafizičko savijanje prostora i vremena gdje jaje ima kljun a kokoška žumance.

Naravno da nije
Sada si nam otkrio toplu vodu....
1999. je posledica ...

Джон Рейнольдс

Последица чега? Немој, молим те, само да кренеш ту да сузиш за прогоњеним Шиптарима. Јер, ако бих прихватио твоју веома површну реторику, ето кажем да је прогон Шиптара последица прогона Срба с КиМ који траје отприлике од устоличења комунистичке власти, забране повратка, пресељења неких фабричких погона и чак - ово је мање познато - покушаја да се КиМ прошири и обухвати општину Рашка, рецимо.

#Τζούτσε

Hobit

Quote from: Джон Рейнольдс on 29-03-2012, 10:56:36
Последица чега? Немој, молим те, само да кренеш ту да сузиш за прогоњеним Шиптарима. Јер, ако бих прихватио твоју веома површну реторику, ето кажем да је прогон Шиптара последица прогона Срба с КиМ који траје отприлике од устоличења комунистичке власти, забране повратка, пресељења неких фабричких погона и чак - ово је мање познато - покушаја да се КиМ прошири и обухвати општину Рашка, рецимо.

Vidi, Džone, možda ćeš se začuditi, ali - slažem se
Mislim, slažem se u onom delu u kome govoriš o progonu Srba u vreme ''ustoličenja komunističke vlasti''.
Ali, ja sam pogrešna ''meta'' za spočitavanje ... to nabij na nos onima koji i dan danas plaču za Titom. Ima ih ovde.
A, upravo TO je početak.
Svi ostali progoni, pucanja, maltretiranja... rezultat su tog POČETKA. I niko u toj priči nije čist.

1999. je samo tačka.

Albedo 0

Quote from: Hobit on 29-03-2012, 12:55:55I niko u toj priči nije čist.

osim Vojvođana izgleda...

Stipan

Provociraj ti kolko ti duša voli, al' da znaš - traktori krenuli na Srbistan!

Hobit

Jesu
Upravo ih mlate kod Pančeva   xtwak

scallop

Ma, progon je počeo još dok su bili Iliri, a Srbi - Sloveni.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

Svi se gnušaju bombardovanja kad je Srbija u pitanju.
Ne videh te iste da se ograđuju od bombardovanja Sarajeva, Vukjovara i Dubrovnika.

E pa za razliku od Beograda u tim gradovima jesu stradale i civilne zgrade i to vrlo svesno i ciljano.

Ja očekujem od Džona i nacional-kompanije da naprave bar mali korak ka nekoj objektivnosti,
ali tog koraka nema. Kod takvih mentalnih obrazaca žrtve mogu biti samo narodi kojima i sami pripadaju.
Dželati samo drugi narodi.

- Do dolaska Miloševića Kosovo je imalo autonomiju. Imalo je naravno i separatiste međutim to je bio miran
separatizam sa tu i tamo izuzecima. Nije organizovan od strane vlade u Prištini.
Dolaskom Miloševića počinje aparhejd na Kosovu.

Svi Albanci koji su radili u javnim službama Kosova dobil isu otkaze.
Univerzitet u Prištini postalo je mesto gde se upisuju Beograđani i Novosađani koji se nisu upisali u svojim gradovima.
Ne i mesto gde su poželjni studenti albanskog etnosa.

Od dolaska Miloševića nijedan jedini Albanac nije mogao da postane policajac.

Sve je dokumentovao Damjan Pavlica.
Damjan Pavlica - Savremena istorija Kosova

Zahvaljujući tim Miloševićevim potezima, mi smo od jednog sasvim običnog separatističkog pokreta
dobili jednu ratobornu i terorističku OVK.

Uvođenje ovog balkanskog aparhejda izazvalo je frustraciju kod albanskog naroda i mnoge od njih
navelo da uzmu puške u ruke i bore se protiv Srba.
Pa i protiv onih Srba koji to uopšte nisu zaslužili (nejač, kritičari Miloševića itd).

Stipan

Sa tim mlaćenjem uvek i počinje Hobite.

Važno da je počelo - batina ima dva kraja.

Hobit

Quote from: Stipan on 29-03-2012, 13:08:37
Sa tim mlaćenjem uvek i počinje Hobite.

Važno da je počelo - batina ima dva kraja.

Zna to Hobit vrlo dobro
Bio i sa jedne i sa druge strane batine....

Ej, sad malo neko drugi  :)

Navijam za vas... a možda i za one druge.... zavisi.... ko bude slabiji
Hobit UVEK navija za slabije. Takav mi trip.