• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

X-Men Origins: Wolverine

Started by raindelay, 01-04-2009, 10:42:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

raindelay

Izaslo jutros. One click Megaupload.

http://www.megaupload.com/?d=A7UC8A4B

pass: www.HellFilmZ.com
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Meho Krljic

Da, ali to je WORKPRINT, a ne gotov film, dakle, nije još urađena postprodukcija, fale neki CGI efekti itd... Nekako mi se ne gleda film u takvom stanju.

ginger toxiqo 2 gafotas

...just right, čak se u scenama na otvorenom da uočiti nekakva zelena žica oko glumaca; osim toga, kod workprint izdanja ume da zafali i  neka scena i/ili da nije dovršen mix zvuka...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Milosh

Evo, ovde se priča pretvorila u generalnu diskusiju o pirateriji, pretežno iz ugla američke publike, i uz (za AICN uobičajenu) dozu prozivki, vređanja i gikovštine, može se tu pronaći i nekoliko zanimljivih poenti...

http://www.aintitcool.com/talkback_display/40609#comment_2587486
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

MEXICO CITY -- A superhero is among the casualties of the deadly outbreak of swine influenza in Mexico City -- the epicenter of the potential flu pandemic.
Twentieth Century Fox on Monday postponed Thursday's opening of "X-Men Origin: Wolverine" because most of the capital's theaters are likely to be closed.

A studio spokesman said a new launch date would be announced once Fox gets a better sense of when theaters will reopen.

Scores of screens owned by exhibitors Cinepolis, Cinemex, Cinemas Lumiere and Cinemark have gone dark, and the remaining chains and indies are expected to follow suit. Cinepolis is also shutting theaters in the states of Mexico and San Luis Potosi.

Cinemark and Cinemas Lumiere sites are closed until further notice, while others hope to reopen later this week depending on the situation.

The theaters are responding to a request from Mayor Marcelo Ebrard, who has also asked that other public places, such as bars and restaurants, close in an attempt to contain the outbreak that had claimed 150 lives by Monday. Schools and public transport have already shuttered.

Lemon Films co-prexy Fernando Rovzar expressed relief at having just wrapped shooting for Kuno Becker vehicle "La ultima muerte" last week.

"Films in theaters, whether they are in their first or 10th week, are suffering, and with them the distribution companies," he said.

Spanish-language media titan Televisa is forging on with telenovela production but banning live audiences from shows that usually feature them. It is also allowing staff members to take leave to watch kids, who are staying home from school until at least May 6.

That said, sources at the conglom said execs are listening to government recommendations, and policies could shift day to day.

This wait-and-see attitude has gripped the capital of some 20 million people where the traffic on the normally congested streets has been cut by half, public places are no longer crowded, and many of those who venture out are wearing face masks.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Tex Murphy

Ti superherojski filmovi su i generalno čist kretenizam, a X-Men su i u toj konkurenciji dno dna. Mislim, ko to uopšte gleda, workprint or otherwise?  :roll:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alex

Quote from: "Harvester"Ti superherojski filmovi su i generalno čist kretenizam, a X-Men su i u toj konkurenciji dno dna. Mislim, ko to uopšte gleda, workprint or otherwise?  :roll:

Svi se to pitamo, samo za treš horore. :roll:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Aha. Pa dobro, ali treš horori su nešto drugo. Ja ih volim.
Genetski četnik

mafija_x

izgubili smo se u sirini ideje

Meho Krljic

Ja upravo skidam igru X-Men Origin: Wolverine...

DušMan

Ja se upravo vratio sa premijere Wolverina. Osecam se grozno  dok to izgovaram.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

crippled_avenger

DušMan

U pocetku dosadan, ali te vremenom zainteresuje (posto si primoran da ga gledas do kraja) i na kraju ima jedan lep fajt. Dakle, kao Watchmen.

Isao sam na premijeru samo zato sto sam se nadao da cu impresionirati neko mlado devojche svojom pozicijom, ali slaba vajda od toga.

Nisam fan superherojskih filmova, stripovskih adaptacija, blokbastera i novih filmova. A ovaj je sve od navedenog.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

ginger toxiqo 2 gafotas

...ja ne očekujem krš, ipak nosi potpis Gavina Hooda (Oskar za Tsotsi i pristojan Rendition)... od Singera sam davno digao ruke...

Milosh

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...ja ne očekujem krš, ipak nosi potpis Gavina Hooda (Oskar za Tsotsi i pristojan Rendition)

Jeste, Tsotsi je zaista odličan film, a i Rendition je sasvim solidan, ali plašim se koliko ovaj film, umesto Gavina Hooda, zapravo nosi potpis ozloglašenog Toma Rothmana, tako da je ipak moguće da ispadne potpuni krš. Mada, nije da me previše zabole za ionako precenjene X-Menove, samo se nadam da se bar neću smoriti u bioskopu...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Ghoul

mene apsolutno zabole za ovaj film, neću da ga gledam kao što nisam nijedan X-MEN nakon nesnosnog II dela (a ne znam šta mi je trebalo i toliko! 2 too many!) – te niti imam očekivanja niti me zanimaju kritike niti me je briga ko ga je režiro (franšiza je to, svejedno je!) ---
ali samo hoću da zamijetim jedno: da je to film koji je još pre oko mesec dana počašćen unikatnim kuriozitetom – da je workprint provaljen i bio dostupan za skidanje praktično svuda.
ko god je teo, mogo je da gleda tog VULVARINA u toplini svoje sobe.
podigla se kuka i motika na pirate, zlikovce, dušmane koji gledaju filme na divxu i upropašćavaju holivucko bogactvo.

i – šta se desilo sad kad je taj provaljen i bezočno ispiratizovan film krenuo u USA bioskope?

otvorio se sa $87,000,000 za vikend!!!

pa malo li im je, majke im ga?!

treba li još neki bolji dokaz da je 'piraterija' sitna riba i sasvim nebitan činilac u prođi filmova, a naročito blokbastera?
možda bi pirati – MOŽDA – mogli malkice da naude nekom indi naslovčiću, nekom čudu koje može ionako da računa na par iljada gledalaca – ali stvarno ne razumem ove grdosije tipa DARK KNIGHT, PHANTOM PENIS, SPIDERMAN, VULVARIN i sl. kad krenu da arlauču 'kuku, pokradoše nas!'
:o ::)
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Nakon nesnosnog DRUGOG dijela??? Pa zar sam prvi dio nije bio dovoljno nesnosan?
Genetski četnik

Kunac

Pogledao sam i nije tako loše. Ali nije ni nešto posebno dobro. odnošljivo, sa par zanimljivih detalja. Prvih 45 minuta su upadljivo bolji od ostatka, pto može biti problem. Ima jedna solidan twist, doduše. Ili možda dva.
"zombi je mali žuti cvet"

Meho Krljic

Meni solidniji nego što sam se nadao. Detaljna elaboracija u Četvrtak na UPPSu.

Alex

Nisam gledo, al samo da kažem da je X-Men vrlo dobar, X-Men 2 odličan, a X-Men 3 dobar film.  :)
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Kunac

Vučko se lepo uklapa u svet X-LJUDI mada nema epičnost pomenute trilogije. Ne bi me čudilo da neke od likova iz Vučka iskoriste u X-LJUDIMA 4 koji će se svakako dogoditi u jednom trenutku.

Da li se zna koji je sledeći ORIGIN film iz ovog univerzuma? Storm? U nekom ranijem trejleru za Vučka se mogla videti mala Storm, ali je nestala iz bioskopske verzije...

Btw, da li je neko primetio onu CGI nepodopštinu na kraju filma? Kada se pojavi Xaviar... Zaista! Zar nisu mogli Stewartu da tutnu u šake koju stotinu hiljada dolara a ne da ga kompjuterski generišu kada tehnologija nije toliko uznapredovala da to može da se uradi a da se ne primeti...

Meho Krljic

Meni je to bilo potpuno genijalno. Kao da smo odjednom ušli u neki češki film iz osamdesetih.

Alex

Quote from: Meho Krljic on 04-05-2009, 20:27:34
Meni je to bilo potpuno genijalno. Kao da smo odjednom ušli u neki češki film iz osamdesetih.

Čehoslovački!

Volverin za pultom u bolnici na kraju grada.

crippled_avenger

Otišao sam da gledam 17 AGAIN ali pošto je došlo do neke omaške u programu, pogledao sam WOLVERINE Gavina Hooda.

Moram da se složim sa svima onima kojima ovaj film, hm, nije loš. Zapravo, ne mogu da kažem da nije loš, jer, loš je, ali sam kao i Mehmet prijatno iznenađen time koliko je ovaj film nekako potpuno u redu. Očekivao sam trainwreck neviđenih razmera i nisam ga dobio. Štaviše, moram priznati, ma koliko blasfemično zvuučalo, WOLVERINE je verovatno X-MEN film u kome sam najviše uživao. Moram priznati, ja sam najviše očekivao od prvog dela i on mi je bio dosta slab. Drugi deo mi je od ovih koji se nude, na nivou čiste izvedbe verovatno najbolji, međutim WOLVERINE mi je najprijatniji.

Iako je svakome jasno da Gavin Hood nije dorastao snimanju holivudskog spektakla, da WOLVERINE ne izgleda kao film od 140 miliona dolara, da su efekti zaista očajni a u slučaju Xavierove pojave graniče se sa grotesknim, nekako ovaj film ima prednost u odnosu na VEĆINU Marvel filmova, izuzev BLADEa i PUNISHER: WAR ZONE u tome što je potpuno nepetenciozan.

Ja ne potcenjujem potencijale stripa, Mehmet mi je svedok. Pokušavam da marljivo čitam razne stvari i cenim ih. Međutim, ta količina naknadne pameti koju autori unose u Marvel filmove mi je postala ogavna a X-MEN je bio najagresivniji primer toga. Singer je tolio insistirao na svemu onome što X-MEN konotativno reprezentuje da je zaboravio da pravi film o ljudima kojima izlaze metalne kandže iz šake, for fuck's sake. Mislim, da, okej, to ima neko značenje, i lepo je da to znaš, ali kao što je sam strip uspeo da se za svoje pravo na značenje izbori kroz bavljenje totalnim pulpom, i ti druže takođe moraš da se za to izboriš teškim putem. Ekipa poput Singera nije bila spremna na to. Svi su prilazili materiji kao da snimaju nobelovca, ali X-MEN nažaost neće sam od sebe da napravi genijalan film, i zato su ti filmovi meandrirali između potpune infantilnosti i nepodnošljive pretenzije.

E sad, Gavin Hood je otišao u drugi ekstrem i snimio je film koji izgleda kao film o čoveku kome izlazi gvozdena oštrica iz šake. I u tom smislu koliko se Singer bavio "pravom merom stripa" u konotativnom smislu, Hood se njome bavi u denotativnom smislu. i zato WOLVERINE izgleda kao neki B-film iz 1985., kao Lundgrenov PUNISHER. Okej, naravno, nije toliko juicy, nasilan, infantilan, ali je to u suštini B-film.

I kao takav je sasvim podnošljiv. Tu su hammy glumci koji rade posao poput Danny Hustona, koga ja obožavam i mislim da je najzad dobio adekvatan tretman kao supporting player u holivudskim filmovima. Meni je i Ryan Reynolds, ma koliko Deadpool bio blasfemično odrađen kao lik, sasvim u redu. Jackman i Schreiber su takođe u skladu sa zadatkom. Niko neće dobiti oskara za glumu ovde, šmira se na sve strane, ali to je okej jer ovo je B-film o čoveku kome izrasta gvožđe iz ruke.

Ako neko očekuje nešto drugo, to ovde neće dobiti. Ovde nema metafore, nema nekog dubljeg značenja (osim onih koja ima svaki film snimljen u skladu sa konvencijama) i nema onog transgresivnog potencijala stripa. Međutim, ono što postoji, za razliku od WATCHMENa, jeste da IMA FILMA. Ovo je osrednji, tanak, sporadično dosadan film, ali je IPAK FILM, što se za WATCHMEN teško može reći.

U tom smislu, ma koliko delovalo degradirujuće u odnosu na perfekcionisičke ekranizacije stripova, WOLVERINE je povratak esenciji i jedan korak koji, ma koliko da je trapav, treba pozdraviti. Najzad imamo film a ne pretencioznu stilski neujednačenu slikovnicu po stripu. Štaviše, upravo zbog tog sniženog ključa u svakom smislu, WOLVERINE je jedan od retkih modernih comic book filmova koji meni čak deluje relativno konzistentno i ubedljivo u spoju realnosti i comic book mašte. A taj spoj funkcioniše jer je sve movie. Čovek kome raste metalna kandža i ruke, sreće stock movie karaktere i to onda pije vodu.

BTW, čak mi je i montažna sekvenca tokom špice koju sam nazvao CRNI GRUJA SA SUPERMOĆIMA gotivnija od montažne sekvence u WATCHMENu.

* * 1/2 / * * * *

Meho Krljic

E, da, tako nekako. Ovo je zaokruženo kao film, ima jasan smer, ima deus ex machina twistove i ima tuču u kojoj se poruši dimnjak nuklearnog reaktora. Mislim, šta je iko ikada mogao više da očekuje od ekranizacije Wolverinea?

Milosh

Mda, gledljiv je film, nisam se dosađivao u bioskopu, mada se može zakerati po milion osnova (i to nevezano za vernost stripu koga ionako nikad nisam čitao, nego čisto filmske zamerke: scenarističke, rediteljske, a naročito produkcijske brljotine), a ponešto od toga je i Vern lepo primetio: http://outlawvern.com/2009/05/03/x-men-origins-wolverine/#more-3981

Ima jedna scenaristička nebuloza za koju mi je skroz nejasno kako je ostala a to je ono sa brisanjem sećanja. Ok je da Stryker puca njemu u glavu želeći da ga ubije, u tome ne uspe, ali kao nusprodukt toga Wolverine izgubi sećanje; to se sve da popiti. Ali kad nam Stryker bukvalno najavi da će upravo to da desi to deluje previše smešno čak i za jedan ovakav film, ne toliko zbog neuverljivosti, mislim ovde se, kao što je Meho lepo sumirao, ljudi (tj. mutanti) potuku i sruše dimnjak od nuklearnog reaktora čas posla, ali mene to izbaci iz filma zato što podseća na onu varijantu kad neko u tekstu za novine stavi "ovde bi mogao neki naslov", a onda tekst ode u štampu sa sve tom opaskom umesto nekog naslova... Ima takvih situacija još, ali svejedno je ok film za uz kokice. Šteta, doduše, što od svega zaista nisu u potpunosti napravili nešto kao Commando ali samo sa mutantima (što je sugerisao Vern), a baš šteta što nisu još više iskoristili svu trojicu glavnih glumaca koji su se očito dobro zabavljali, kao i što su Deadpoola sveli na plot device. 3-

Meho Krljic

Eh...

Meni je zapravo taj element bio OK, mada razumem da je problematičan za 'običnog' gledaoca.

Naime, jedna od definišućih karakteristika Wolverinea u stripu od 1974. pa do pre par godina bila je upravo da nije imao sećanja na iole starije događaje. Pogotovo se nije sećao ko je, odakle je, itd. Njegov healing factor je bio potezan kao razlog za ovo, jer mu se, kao, i nervno tkivo obnavlja (što se običnim ljudima inače ne obnavlja) tako da mu ti neki delovi mozga gde stoje dugoročna sećanja stalno zanavlja i menja novim tkivom itd. Marvelovska pseudonauka. Wolverine je sećanja dobio tek sa House of M serijalom od pre tri i po godine.

E, sad, u filmu on ima normalna sećanja sve do tog momenta, znači ne poteže se isti mehanizam kao u stripu, ali pošto se u X-Men filmovima Logan pojavljuje bez sećanja, onda je moralo nekako da mu se izbriše pamćenje u ovom filmu. Pošto je čini mi se dovoljno objašnjeno da Logan ima regenerativnu moć, koja mu svako tkivo obnavlja posle bilo koje povrede, onda mi je prilično logično da Strajker ispravno pretpostavlja da ga oštećenje mozga neće ubiti ali da mu hoće izbrisati sećanja. Dosta, rekao bih elegantan način da se postigne željeni rezultat.

ginger toxiqo 2 gafotas

...mene je film uprkos nekolicini, mahom pomenutih, budalaština i CGI nedorečenosti, umereno prijatno iznenadio... očekivao sam totalni raspad, a dobio sasvim gledljiv i u velikoj meri ritmičan i zabavan popcorn hit, koji se, nekim čudom, našao na  teritoriji izraza karakterističnog za filmskog Punishera (onog boljeg), recimo... i da, Gavin Hood se nije snašao u režiji projekta ove ovrste i ovog kalibra, ali mi se čini da su njegova iskrenost i nesigurnost doprinele da ovaj film učine razaznatljivim u odnosu na sve besmislenije, ispraznije i zamornije ekranizacije strip serijala...

...gluma je dosta dobra, drago mi je da Liev Schreiber ostavlja tako upečatljiv utisak, pribojavao sam se da ne krene od svog potrošenog indie deadbeat manira...

crippled_avenger

Evo, kako bih ja ukratko definisao WOLVERINE. Zahar je pored toga što je kompozitor narodne muzike i pravnik. I Singer je snimao filmove o X-MENu kao da neko zove Zahara u emisiju sa Vojinom Dimitrijevićem. Gavin Hood je pak snimio WOLVERINE kao da je neko pozvao Zahara na BN televiziju. Iako je Zahar nedorastao emisiji sa Vojinom, svakako je iznad nivoa BNa, ali na BNu se bolje snašao i emisija mu je više žanrovski odgovarala... :)

Milosh

Kad je reč o nekim neočekivanim, ali ipak filmskim asocijacijama mene je Wolverine, pored Commanda, u jednom trenutku podsetio i na nekakav čudan miks Univerzalnog Vojnika i Gorštaka...

crippled_avenger

Da, da, sinoć sam baš mrkoyu pomenuo kao liči na UNIVERSAL SOLDIER, početak u vijetnamskom selu je potpuno skinut a i kasnije sa onom high tech jurnjavom po low tech prirodi...

Milosh

crippled_avenger

Pa da, već je najavljen u prvom filmu drugi WOLVERINE i danas su objavili da ga Hugh Jackman snima...

Alex

crippled_avenger

Twentieth Century Fox has begun development on "Deadpool," an "X-Men" spinoff that will be crafted as a star vehicle for Ryan Reynolds, who played the character in "X-Men Origins: Wolverine."
The character is one of the most popular in Marvel Comics' X-Men universe. Deadpool is Wade Wilson, a mercenary who, dying of cancer, submits himself to the Weapon X genetic alteration experiment and emerges as an indestructible semi-sane anti-hero. Reynolds seemed destined to play the character. In one reference in the Marvel Comics, Deadpool is described as a mix between "a Shar Pei and Ryan Reynolds."

In one of the "Easter egg" endings of "Wolverine," Deadpool is seen rising from the rubble and whispering "Shhh" to audiences.

The film will be produced by Lauren Shuler Donner and Marvel.

Fox is also in the formative stages of a "Wolverine" sequel that will encompass the samurai storyline that was hinted at as Wolverine sat in a bar in Japan as the film concluded (Daily Variety, May 4).More than one option(Co) Daily Variety
Filmography, Year, Role
(Co) Daily Variety

Separately, Fox is developing "Magneto," a film about the X-Men villain with a script by Shelton Turner, and "X-Men: First Class," which Josh Schwartz is penning.

Reynolds next stars with Sandra Bullock in the Anne Fletcher-directed "The Proposal," which Disney releases June 19. He also completed the Kieran and Michele Mulroney-directed "Paper Man."

Meho Krljic

Evo mog opširnog a neinformativnog i nezanimljivog mišljenja o ovom filmu.

ginger toxiqo 2 gafotas

Meho Krljic

Kunac

...

Mozda i pogledam film, gledao sam njegovu 'skicu' na kompu i razocaralo me to sto je Deadpool sveden na neku kreaturu a la Hellraiser. Ono sto kolko tolko valja je novi Sabretooth, mada je stari bio vizuelno monstruozniji (X-men 1). U Vulverinu je takodje malo bez veze shto lichi na shpansku sapunicu na momente, a malo i na naivne video igre tipa Dead or Alive i przenje a la Hong Kong ski krimici.
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!