• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Wallander

Started by Usul, 19-04-2009, 00:18:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Usul

Čitajući "La mujer de mi vida" naletim na veoma pozitivnu kritiku britanske serije "Wallander". Koliko stvarno može da bude dobra još jedna od malih milion kriminalističkih serija? Ipak, autori u ovom magazinu uglavnom imaju veoma dobar njuh za kvalitetne stvari pa ponukan pređašnjim iskustvima bacih se na skidanje pomenute serije.

Posle gledanja prve epizode mogu samo da kažem bravo za Keneta Branu! (On inače glumi inspektora Wallandera). Snimljena sa veoma modernom i kristalno čistom slikom serija je pravi vizuelni dragulj. S obzirom da je mesto dešavanja Švedska uvek je prisutna i ona tipična skandinavska depresija dugih noći uz neizbežnu flašu vodke. Radnja jeste na momente usporena ali atmosfera je tu i ipak ostajemo prikovani čekajući rasplet priče. Branin Wallander je običan čovek od krvi i mesa ne neka belgijska karikatura od detektiva sa smešnim brčićima. Depresivan, ophrvan brigama i umoran od života. Pravi detektiv ovoga 21 veka.
God created Arrakis to train the faithful.

ginger toxiqo 2 gafotas

...ja sam odgledao prve dve misterije i veoma sam zadovoljan. Sve na mestu, izrada visoke klase.

***posebno mi se svideo, ukupno gledano, jedan manje bitan detalj - izbegavši da poengleze skandinavsko štivo i prethodnika, nonšalantno prešavši preko tih odrednica, autori su učinili da to postane i nebitna stavka.

....a i Kenneth Brangh pokazao da je grandomanija njegov izbor, a ne suštinska odlika...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Usul

mea culpa zbog nekoriscenja pretrage  :(  :(
God created Arrakis to train the faithful.

Morgana

Čitala sam ono što je od Menkela kod nas objavljeno. Kao šttivo mi se veoma dopalo, lik je stvarno od krvi i mesa,  pravi antiheroj  :oops: . Ovaj podatak o seriji me je baš obradovao   :lol:
Ljudskoj gluposti nikada kraja

crippled_avenger

At a premiere screening of his Masterpiece Mystery TV movie series "Wallander", director Kenneth Branagh talked with IGN Movies about how the film adaptation of Marvel comic "Thor" is progressing. "We're planning that one. We're having a great time at the moment. We're in intense pre-production" says Branagh.

A second series of "Wallander" TV movies have been ordered, and the year-long delay of "Thor" means the actor/filmmaker is able to handle both properties - "I shoot Thor in January of next year and because the time of release has been moved, it's allowed me to have a moment in the summer where I can shoot the Wallanders...strangely, there's a weird, pleasing connection between the Swedish Wallander and the Nordic Thor."

"Wallander" co-star Tom Hiddleston is one of the potential candidates for the titular role - "he, amongst a number of others, has been part of the group we've spoken to and all that's still a work in progress" says Branagh.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam