• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dosli cetnici pa trazu gos'n generala Drazu

Started by Alexdelarge, 25-04-2009, 13:07:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Alexdelarge

Država traži grob Draže Mihailovića
Osnovana stručna komisija koja će ispitati moguća mesta pogubljenja i počivališta prvog čoveka Jugoslovenske vojske u otadžbini

Državna komisija koja će istražiti mesto pogubljenja i večnog počivališta Dragoljuba – Draže Mihailovića, načelnika Glavnog štaba Jugoslovenske vojske u otadžbini, počeće da radi u ponedeljak, 27. aprila, odluka je sa prekjučerašnjeg sastanka u Ministarstvu pravde. Sastanku su prisustvovali Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde, Slobodan Radovanović, republički tužilac, najviši predstavnici Vojnobezbednosne agencije i Bezbednosnoinformativne agencije i Zagorka Dolovac, okružni tužilac u Beogradu.

Članovi komisije, kako ,,Politika" saznaje, biće ljudi od nauke, poznavaoci tog perioda, upućeni u problematiku, ali i predstavnici tužilaštva i pravosuđa. Zna se, za sada, da su to Slobodan Homen, iz Ministarstva pravde, Momčilo Pavlović, direktor Instituta za savremenu istoriju u Beogradu, Miladin Milošević, direktor Arhiva Jugoslavije u Beogradu, Miladin Gavrilović, upravnik Zadužbine kralja Petra Prvog na Oplencu, Dragan Vlahović, istoričar i novinar lista ,,Politika", i ljudi iz tužilaštva koje bude odredio prvi čovek te ustanove. Upadljivo je da u njenom radu neće učestvovati niko iz BIA ili VBA, čime je naglašena namera da se izbegnu bilo kakve manipulacije u radu komisije. U ovom slučaju, podsetimo, decenijama je mnogo toga što se događalo, i dobrog i lošeg, pripisivano ljudima iz Ozne, Udbe, državne bezbednosti, pa u najnovijem vremenu i aktivnostima BIA i VBA.

Valja napomenuti da od završetka Drugog svetskog rata 1945. godine država nije preduzimala nikakve istražne radnje za utvrđivanje istorijskih činjenica kojima će se zanimati ova sada uspostavljena komisija.

Tim povodom Slobodan Homen kaže da je osnovna ideja formiranja i rada komisije isključivo bavljenje pronalaženjem mesta gde je streljan i sahranjen Draža Mihailović.

– Izvesno je da se niko od njenih članova neće baviti političkom ili ideološkom pozadinom zbivanja u četvorogodišnjem ratnom vihoru iz prve polovine prošlog veka. Naše je da istražimo slučaj do kraja, za šta imamo punu podršku. Mislim da je civilizacijski red da država obavi taj posao i konačno stavi tačku na mnoge spekulacije o tome koje se s vremena na vreme pojavljuju i u domaćoj i u stranoj javnosti, posebno među ljudima u rasejanju – objašnjava Slobodan Homen dodajući da bi o svemu ostalom trebalo da odlučuju pravosudni organi, ljudi od nauke...

S obzirom na to da višedecenijski napori mnogobrojnih domaćih i stranih istraživača da pronađu dokumenta i pisane tragove o tom događaju nisu dali željene rezultate, članovi Komisije posebnu pažnju usmeriće na kazivanja svedoka tih zbivanja zasnovana isključivo na činjenicama. Tu su pre svega svedoci koji očekuju da ih nadležni državni organi oslobode zakletve na ćutanje, što može da usledi već sredinom sledeće nedelje. Njihova saznanja, po onome što je već nezvanično obavljeno, biće veoma brzo, sasvim sigurno, putokaz pronalaženju mesta streljanja i sahrane Dragoljuba – Draže Mihailovića.

politika.rs
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

slavkod

:( Još uvek važi pitanje iz one stare pesme "Oj lijepa srpska vilo".Stih glasi:Beograde da li smiješ čiča Dražu da otkriješ?

Alexdelarge

S obzirom da su  poslednjih godina bezuspesno tragali za njegovim grobom, najbolje bi bilo kao bi Draza prestao da se izmotava, da lepo ustane iz groba, prekine visedecenijsko cutanje i kaze ko ga je ubio i gde je pokopan. :idea:

Son of Man

To je ta cuvena srpska nekrofilija, obozavanje SMRTI i svega vezanog za SMRT, celivanje ikona, moshtiju, dodirivanje lesheva i tako to. Pagani u dusi.

slavkod

:!: Alex je genije!Pesma se završava stihom:"Živ je Draža,umro nije ,dok je Srba i Srbije".

lemur

Nisam nikada bio pristalica komunizma, niti sam podržavao partizane - zapravo mislim da je komunizam jedna od najvećih nesreća koja je pogodila Srbiju.

Međutim, istorijska činjenica jeste da su Četnici u globalu, na zvaničnom nivou, bili saradnici nemačkog okupatora. Čast izuzecima i poštenim ljudima koji su kao Četnici ratovali za kralja i otadžbinu.

S obzirom na ovo mislim da je cela priča o rehabilitaciji Četničkog pokreta, veličanju njihove uloge u II s.r. i sl. najobičniji jeftini marketing. Dražu Mihajlovića treba sahraniti dostojanstveno kao i svako ljudsko biće, ali pokušaj njegove zvanične rehabilitacije i veličanje njegove uloge, kao što sam rekao, predstavlja najobičniji marketing u korist pojedinaca koji se time trenutno bave, a zarad sopstvene koristi.

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

lemur

Nažalost, i meni je to krajnje tužno, ali istina je ružna. Ja stavljam nauku ispred emocija.

Srpski rojalistički pokret otpora - Četnici bio je (tekst iz Wikipedie, zvaničan):

Throughout the War, the Chetnik movement remained relatively inactive against the occupation forces, and increasingly collaborated with the Axis, losing its international recognition as the Yugoslav resistance force.[9] After a brief initial period of cooperation, the two factions quickly started fighting against each other. Gradually, the Chetniks ended up primarily fighting the Partisans[2] instead of the occupation forces, and started cooperating with the Axis in their struggle to destroy the resistance, receiving increasing amounts of logistical assistance (in particular, from Italy).[1]

At the start of the conflict, Chetnik forces were merely relatively inactive towards the occupation, and negotiated with the Partisans. This changed when these talks broke down, and they proceeded to attack the latter (who were actively fighting the Germans), while continuing to engage the Axis only in minor skirmishes. Attacking the Germans provoked strong retaliation, and the Chetniks increasingly negotiated with them. Negotiations were aided by their mutual goal of destroying the Partisans. This collaboration first appeared during the attack on the Partisan "Užice Republic", where Chetniks played a part in the general Axis attack.[9]

In Italian-controlled Dalmatia and Montenegro, the Chetniks made deals with occupation forces to gain munitions and support in their bid to destroy the Partisans.[12] During this time, the Chetnik movement continued to receive support from the western Allies, against the better judgment of the British liaison to Mihailović.[1]

The cooperation and support between the Axis forces and the Chetniks deepened as Yugoslavia's strategic importance increased. Anticipating an Allied invasion in the Balkans, the Germans acquired all available assistance in destroying the Partisans. An agreement was reached by which Chetnik forces would collaborate in the coming operation, known as Fall Weiss. A Chetnik force of 20,000 coordinated with the Axis in the offensive, but was badly beaten when the Partisans managed to escape. The subsequent Partisan strategic victory at the Battle of Sutjeska increased the numbers and reputation of the Partisans. This, along with favorable reports by Brigadier General Fitzroy Maclean and F.W.D. Deakin, caused the Allies to officially and fully support the Partisans, which was announced later that year (1943) at the Tehran Conference.[9]

The loss of Allied support caused the Chetniks to lean more than ever towards the Germans for assistance against the Partisans. On 14 August 1944, the Tito-Šubašić agreement between the Partisans and the Government in exile was signed on the island of Vis. The document called on all Croats, Slovenes, and Serbs to join the Partisans. Mihailović and the Chetniks refused to accept the Royal Government's agreement and continued to engage the Partisans, by now the official Yugoslav Allied force. Consequently on 29 August 1944, King Peter II dismissed Mihailović as Chief-of-Staff of the Yugoslav Army and on 12 September appointed Marshal Josip Broz Tito in his place.

In occupied Serbia, the Germans installed Milan Aćimović as leader, and later the former Minister of War, General Milan Nedić, who governed until 1944. Nedić formed his own troops, the Serbian State Guard, made up of ex-members of the Royal Yugoslav Army. However, his forces were also augmented by several formations of Chetniks, one under the pre-war leader Kosta Pećanac (this formation was independent of Mihajlović). The former led a force of around 3,000 men in southern Serbia, and felt that he, as a man with 40 years of service, was senior to Mihailović. In 1944, having lost all Allied recognition, Mihailović was granted command over the entire military force of Nedić's Serbia, including the Serbian State Guard. The commanding officer of the Abwehr (German intelligence) in Split commented:
"    Chetniks... our natural allies. Only they are fighting! "Kroatische Kampfgemeinschaft" exists only on paper.... We cannot abandon the only allies we have [Chetniks] in this cursed country [Sauland (Croatia)].... Chetniks are the only useful fellow combatants.    "

According to German General Edmund Glaise von Horstenau:
"    The units that could really be used against the Partisans were Serbian and partly Russian volunteers and - Draža Mihailović's people. My liaison officer with them was a certain Major, Ritterkreuztraeger.[13]    "

As the war drew to a close, Chetnik forces continued to fight the Partisans and later the Red Army alongside German forces. The movement was by this time, though commanded by Mihailović, plagued with a lack of discipline. Splinter factions emerged, one of which was the Montenegrin People's Army led by Pavle Đurišić which, in a belated bid for Allied recognition, unsuccessfully attacked Ustaše formations in what is known as the Battle on Lijevča field.

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: "slavkod":!: Alex je genije!Pesma se završava stihom:"Živ je Draža,umro nije ,dok je Srba i Srbije".

...a na dan "sahrane" Slobodana Miloševića jedan od ožalošćenih na skupu ispred tada Savezne skupštine je nosio transparent "NIJE UMRO SLOBA, TO JE SAMO PROBA!!!"...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

delboj

Quote from: lemur on 30-04-2009, 09:37:19
Nisam nikada bio pristalica komunizma, niti sam podržavao partizane - zapravo mislim da je komunizam jedna od najvećih nesreća koja je pogodila Srbiju.

Međutim, istorijska činjenica jeste da su Četnici u globalu, na zvaničnom nivou, bili saradnici nemačkog okupatora. Čast izuzecima i poštenim ljudima koji su kao Četnici ratovali za kralja i otadžbinu.

S obzirom na ovo mislim da je cela priča o rehabilitaciji Četničkog pokreta, veličanju njihove uloge u II s.r. i sl. najobičniji jeftini marketing. Dražu Mihajlovića treba sahraniti dostojanstveno kao i svako ljudsko biće, ali pokušaj njegove zvanične rehabilitacije i veličanje njegove uloge, kao što sam rekao, predstavlja najobičniji marketing u korist pojedinaca koji se time trenutno bave, a zarad sopstvene koristi.
Немам обичај да учествујем у сличним расправама, али ово је таква глупост и карикирање историје. Четници сарадници окупатора? Ма баш. Партизани су цијело вријеме сарађивали са окупатором, потписали споразум са Нијемцима о ненападању (да Нијемци нападају само четнике, али Хитлер је касније поништио тај споразум), Тито је отворено сарађивао са Павелићем, били су пријатељи и прије и послије рата, партизани су били паравојна формација која се борила само за власт и унесрећила овај народ. Тито је највише крив за страдање Срба, никад није покушао да нападне Јасеновац да би страдало што више Срба, а један од најгорих злочина је страдање на Сремском фронту. Партизани су се током цијелог рата заједно са усташама борили против четника, посебно у прољеће 1945. А послије рата ниједан усташа није осуђен за ратне злочине јер је Тито тако наредио.

Ако не знаш историју у још вјерујеш у оно што су писали партизани онда боље да то нигдје не помињеш. Па не можемо да вјерујемо у измишљене битке, типа битке на Неретви које никад није ни било, само су рањеници прешли са једне на другу обалу.

Равногорски покрет отаџбине српске покушава да се избори да четници добију одговарајући статус али не желе да пристану на оно што се предлаже - изједначавање са партизанима. То је и разумљиво, јер нема смисла изједначавати покрет који се борио за своју земљу са неким који још поштују типа који је крив за страдање народа и скоро 50 година залуђивања од чега још и данас имамо посљедице. Па довољно је само погледати шта значи забрана повратка Срба на Косово послије 1945.

lemur

Prijatelju jel znas ti da citas engleski. Procitaj na Wikipedi-ji sta su napisali ozbiljni ljudi i istoricari, zajedno sa referencama na radove raznih istoricara.

Ja sam takodje veliki antikomunista, medjutim nauka je nauka

David

Quote from: delboj on 02-05-2009, 18:54:56
...

Je li, jel' ti ono zivis u Ravnogorskoj (bivsa A.G. Matosa, naselje Nova Varos, u Banjaluci), ili mozda u ulici "vojvode" Rade Radica (naziv stare promijenjen; takodje BL)?
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

delboj

Quote from: lemur on 04-05-2009, 10:08:08
Prijatelju jel znas ti da citas engleski. Procitaj na Wikipedi-ji sta su napisali ozbiljni ljudi i istoricari, zajedno sa referencama na radove raznih istoricara.

Ja sam takodje veliki antikomunista, medjutim nauka je nauka
Да, али какви историчари? Они који још не могу да се ослободе фалсификоване историје? И шта то није тачно од овог што сам написао?

Партизани су од почетка рата били регуларна војска? Није брат убијао брата, син оца, нису убијани имућнији људи, као и образовани и школовани људи да не би засметали неким појединцима, нису убијани тек тако родитељи шесторо дјеце?

Партизани нису потписали у Загребу тај споразум са Нијемцима о ненападању?

Битка на Неретви је била онаква како је описана у филму?

Тито није био пријатељ са Павелићем и све усташе су осуђене за ратне злочине послије рата?

Нису у прољеће 1945. партизани и усташе заједно нападали четнике?

Није Тито одговоран за страдање српских дјечака на Сремском фронту?

И сад неко да прича о угледним историчарима и науци? Да, баш ћу у то да вјерујем. Има још увијек живих људи који су лично то проживјели.

Quote from: David on 04-05-2009, 12:23:24
Quote from: delboj on 02-05-2009, 18:54:56
...

Je li, jel' ti ono zivis u Ravnogorskoj (bivsa A.G. Matosa, naselje Nova Varos, u Banjaluci), ili mozda u ulici "vojvode" Rade Radica (naziv stare promijenjen; takodje BL)?
Хајде не причај глупости. Ти вјероватно живиш у улици Маршала Тита.

slavkod

Dok je postojala Jugoslovenska vojska u otadžbini partizani nisu nikako mogli biti regularna vojska.Okupacija nije ukinula postojanje države sve do rezultata izbora iz "ćorave kutije".Što se tiče kredibilnosti "objektivne"istorijske nauke o tome bi trebalo popričti sa Kostom Nikolićem i Bojanom Dimitrijevićem i njihovim iskustvima u istraživanjima za njihove disertacije.Ako je "objektivna"istorija rekla konačnu reč o tom pitanju ,kako je moguće da se ni za grob ne zna?

slavkod

Lemure,bez ikakve namere da te ubeđujem,ipak je nedovoljno citirati enciklopedijske jedinice sa interneta kada se govori o "istorijskim činjenicama" i pisanju umnih ljudi i istoričara.Treba ipak malo više čitati,po mogućstvu neka dokumenta a ne samo zaključke i ocene.A dokumenata ima čak i u situaciji kada je ogromna količina uništena ili nedostupna.Huverov institut je 1978.izdao zapisnike i izveštaj Istražne komisije Komiteta za pravedno suđenje Draži Mihailoviću i uvodni esej je napisao David Martin.Treba malo pogledati kakvu je ulogu odigrao BBC i Nekoliko britanskih agencija u napuštanju Mihailovića i lobiranju za Tita.Takođe treba videti i ulogu centrale u Kairu(šta je sve redigovano ,preuređeno ili neposlato)od depeša i izveštaja koje je su poslate preko njih za London.Interesantna je i uloga Čerčilovog sina i pitanja prisustva ljudi koji su radili za Moskvu u britanskim agencijama.Kreiranje javnog mnjenja i stvaranje  nove istorije paralelno sa njenim događanjem nije novina devedesetih.

Savajat Erp

Прво и основно, четници нису били ни близу тако добро организовани као партизани, а и свакакви шабани су се звали четницима, довољно је било окупити екипу, натући шајкаче и кокарде и мрсомудити по околини...Немци су `42 издали проглас о разоружавању непоузданих четника(значи оних на које рачунају, али нису баш сигурни у њих) и хапшењу припадника и помагача покрета Драже Михаиловића и хапшењу партизана и њихових симпатизера...ухапшено је око 1000 Дражиних четника и око 1200 партизанских симпатизера и сви су завршли на Сајмишту...мало ко се врнуо кући.Подржавам четничку опцију само из разлога што су били у фазону "ћути и смрди, и чекај прави тренутак, нека се светске силе цимају,а ми ћемо улетети при крају", што би и било и најпаметније за Србе...а не ко партизани: "испрангиајћемо пар Шваба, па палимо за Босну, а они нека стрељају кога хоће, боле нас тукс"...Мада цела прича нема много смисла 60 дина касније.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

slavkod

Tačno bi bilo da nema smisla posle 60 godina,da se i dalje ne insistira na izjednačavanju četnika i Jugoslovenske vojske u otadžbini ,kao regularne vojne formacije ( ili nepredane vojske)države koja nije prestala da postoji bez obzira na kapitulaciju i okupaciju,kao ni sve druge evropske zemlje.Iskorišćavanje okupacije za rušenje države i uspostavljanje komunističkog poretka ,koji je na kraju rata dobio blagoslov ne samo od strane SSSr-a kao konunističke države,nego i, pre svih ,od Engleza,je i dalje tema o kojoj je nepoželjno govoriti.I Italijani i Grci su imali komunističke pokrete otpora ali oni nisu dobili zbog toga državu "na izvolte",kao Tito.

Alexdelarge

slavkod

Danas i zvanično i javno Institut za noviju istoriju saopštio poadatak da je u periodu 1944-46 ubijeno 80.000 ljudi samo zato što su bili pripadnici drugog pokreta otpora ili su bili pasivni.

Son of Man

ja se ogradjujem, ovi moji su ubijali samo u ratu...a i to je Bosna...molim lepo...

delboj

Quote from: slavkod on 09-06-2009, 20:04:13
Danas i zvanično i javno Institut za noviju istoriju saopštio poadatak da je u periodu 1944-46 ubijeno 80.000 ljudi samo zato što su bili pripadnici drugog pokreta otpora ili su bili pasivni.
Prošle sedmice je na RTRS-u bila emisija o partizanskim zločinima, i iznijeli su podatak da je od 1945-1947 ubijeno 120 000 Srba, samo da bi stradalo što više Srba.

Alexdelarge

Otkriveno ko je uhapsio Dražu Mihailovića

Republičkom javnom tužilaštvu dostavljen i spisak onih koji su ,,obavljali" meteorološka ispitivanja na terenu, odnosno pripadnika obaveštajne službe koja je ,,pokrivala" hapšenje četničkog generala

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Otkriveno-ko-je-uhapsio-Drazu-Mihailovica.lt.html

Savajat Erp

Како добра, опуштена фотка...као да су неки милитантни бенд, а Дража је фронтмен xrotaeye

krema

Savajat Erp

Alex

A sada:

Draza & The Partizans: I don't want to be buried in a pet sematary
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

DušMan

Da li je moguće da niko nije primetio DUHA na ovoj gornjoj slici???
Skroz desno, čovek koji se providi!

Duhovi u službi UDB-e! Liga izuzetnih džentlmena!
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ygg

Quote from: DušMan on 16-09-2009, 19:54:24
Da li je moguće da niko nije primetio DUHA na ovoj gornjoj slici???
Skroz desno, čovek koji se providi!

Duhovi u službi UDB-e! Liga izuzetnih džentlmena!

:shock: :shock: :shock: :? :? :?  Ladno duh!  xrotaeye
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Alex

Bez pomoći ljudi sa natprirodnim sposobnostima Draža nikada ne bi bio uhićen.

Prodane komunističke super herojske duše. xuzi
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

DušMan

A možda je to Dražina astralna projekcija?
Možda ima istine u onoj "Živ je Draža, umro nije!".
Možda njegov duh sada slobodno šeta. Videćeš ga na putu za jug.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

slavko

A što su do sada krili tu fotografiju ako su se osećali kao junački pobednici?Možda je trebalo da sačekaju da bude doveden u ono stanje na suđenju,pa tek onda da se slikaju.

Pijanista

Ti ljudi su samo radili svoj posao. Odjebite vise sa Drazom.

slavko

Priča o tome kako su svi "samo radili svoj posao" nije prošla poslužiocima gasnih komora ,pa zašto bi ovde prolazila?

Gwydion

Zapravo Nikola Kalabić je meni bio neki dalji rodjak, tako da mi je u porodici bilo onih koji su pričali da je nastavio život ui Australiji. Čak su se neki, kako tvrde, i vidjali sa njim tamo. Što bi značilo da je izdaja Fraže imala i svoju nagradu u vidu novog života daleko odavde.

Pijanista

Quote from: slavko on 17-09-2009, 01:58:32
Priča o tome kako su svi "samo radili svoj posao" nije prošla poslužiocima gasnih komora ,pa zašto bi ovde prolazila?

Postoji jedna mala, tebi ocigledno neuhvatljiva razlika izmedju lozaca u Ausvicu i lovaca na Drazu. Ovi ljudi su ga uhapsili i predali sudu kojeg su organizovale vlasti priznate od tih istih sto su zatvorili Ausvic.

krema

Gwydi, po tvojim postvima tacno se i da naslutiti da ti je Kalabic rodjak, ja cak mislio i blizak... :evil:

Alexdelarge

Quote from: Alex on 16-09-2009, 23:16:58
Bez pomoći ljudi sa natprirodnim sposobnostima Draža nikada ne bi bio uhićen.

Prodane komunističke super herojske duše. xuzi

Podnaslov Basarine nove knjige, DNEVNIK MARTE KOEN je
Okultna pozadina komunističkog pokreta u Jugoslaviji 1928-1988...

ocigledno je, da to nije slucajno.

slavko

Pijanisto,pa nije Dražu hapsila saobraćajna policija zbog prekoračenja brzine ,pa da to sve ide glatko i po protokolu.Da je tako kao što ti misliš ne bi se danas pravile državne komisije da se ustanovi gde su ga i u koju jamu zakopali.

David

Clanak iz "Jutarnjeg lista" (upozoren je: iskljuciti zvuk, jer ce vas, u protivnom, iz sajta napasti "Kokolo"!): xrofl

QuoteHrvatski desničari odlaze na Ravnu goru učiti od 'braće' četnika

QuoteŠtovatelji Ante Pavelića iz ,,Hrvatskog uljudbenog pokreta" (HUP), nezadovoljni odnosom hrvatskih vlasti, a osobito predsjednika Stjepana Mesića, spremaju se doći na Ravnu goru u Srbiji i obići spomenik četničkom vođi Draži Mihailoviću, piše danas Alo!...

Ostatak, ovdje:

http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,16,,176597.jl

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Pijanista

Ovde je rec o hapsenju. Nadmudrili su ga.

Savajat Erp

Quote from: David on 17-09-2009, 15:24:39
Clanak iz "Jutarnjeg lista" (upozoren je: iskljuciti zvuk, jer ce vas, u protivnom, iz sajta napasti "Kokolo"!): xrofl

QuoteHrvatski desničari odlaze na Ravnu goru učiti od 'braće' četnika

QuoteŠtovatelji Ante Pavelića iz ,,Hrvatskog uljudbenog pokreta" (HUP), nezadovoljni odnosom hrvatskih vlasti, a osobito predsjednika Stjepana Mesića, spremaju se doći na Ravnu goru u Srbiji i obići spomenik četničkom vođi Draži Mihailoviću, piše danas Alo!...

Ostatak, ovdje:

http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,16,,176597.jl

Pure provocation!

džin tonik

"vijest" iz socijalisticke hrvatske, plasirana u socijalistickom glasilu, uz prigodnu sliku koja pokazuje toboznjeg ustasu, navodno nacistu. sto mu drugovi ne daju ime i prezime.

EKSTREMISTA

Slika mrtvog Draže sa odsečenom rukom.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

slavko

Pojavljivaće se sada sve "nove " fotografije,ali mislim da će većina biti neupotrebljiva za ilo kakvo istinsko saznanje,kao i slika sa "duhom".Većina će biti za zbunjivanje.

mafija_x

izgubili smo se u sirini ideje

Savajat Erp

Ко зна који су то клошари, као што рекох разна багра се називала четницима...

slavko

Pa kad se i posle toliko vremena još uvek ne pravi razlika između Jugoslovenske vojske i četničkih odreda.Ali to je i razumljivo kada su nama izvori ili okupatorski ili partizanski,u svakom slučaju,neprijateljski.

EKSTREMISTA

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

cutter

^to su partizani u nemačkim uniformama. obratiti pažnju na prisan, slovenski odnos sa mitraljezom.

delboj

Гледао сам синоћ емисију на РТС 1 у којој су говорили о томе на ком насљеђу треба васпитавати омладину. Довели су неке комунисте којим је петокрака у срцу и који би и даље да заглупљују народ. Једино је Предраг Марковић поштено говорио. И споменуо је споразум о ненападању који су Коча Поповић, Милован Ђилас и Владимир Велебит потписали с Нијемцима у Загребу, а онај лудак комуниста то није демантовао. То је ипак мали корак напријед. Ужасно је да још постоје такви људи који негирају партизанске злочине.

А омладина нема појма о свему томе. И још су неписмени (моје име је... умјесто Зовем се...).