• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igra prestola (HBO, 2011)

Started by Perin, 26-04-2009, 23:19:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dybuk

5 i 6 fantasticne  :|

Navijam za kul baku da se osveti Sersei (pliz pliz pliz), i uzasno mi je zao Sanse, jbt, Dzofri umesto Dzofrija. Pitam se hoce li Reek malo da se osvesti, kao da je povratio deo identiteta od kad je Sansa stigla.
Mnogo dogadjanja, ono sa Valirijom i kamenim ljudima je bilo odlicno, enterijeri i mracna atmosfera severa i Bravosa takodje pokidali. Prelepo.

Mme Chauchat

Sansa se udala za Remzija? o_O
Spojlujte me, molim vas, ne mogu da guglam. Ništa Maloprstićevo grumovanje?

Dybuk

Udala  :(

Koji bolesnik, bas pravi sadista.

Maloprstic sad igra dvostruku, trostruku politicku igru, nesto muti sa Sersei, tipa - zavadi pa vladaj. Nemam pojma na sta ce to izaci i hoce li nesrecna Sansa biti kolateralna steta.

Mme Chauchat

Uuu, to je bašbaš razlika u odnosu na knjigu gde je Džejn fasovala ulogu "lažne Arje". Zanimljivo.
Tipujem da se GRRM dogovorio sa producentima da se raziđu zapleti kako mu ne bi spojlovali knjige pre nego što ih napiše, kakav car. Srcić za njega! Posle uvek može da se snimi nova adaptacija :lol:

Linkin

Quote from: Jevtropijevićka on 19-05-2015, 14:10:32
Sansa se udala za Remzija? o_O

Ajd' što se Sansa udala za Remzija, već što je silovao prve bračne noći. Plus, naterao Teona da sve to gleda.

Mada, hej, kao da to nije čovek koji je Teonu odsekao onu stvar i sadistički se izivljava nad njim već, evo, treću sezonu? Po meni, sve to je bilo krajnje očekivano još u trećoj epizodi ove sezone, u trenutku kad Maloprstić prizna Sansi da je vodi u Vinterfel da se uda za Remzija. Znači, tada je bilo pravo vreme za šokove i konstatovanje užasno velike izmene u odnosu na knjige. Koja je verovatno uzrokovana činjenicom da Sanse nešto i nema u Plesu sa zmajevima, pa se moralo nešto smisliti jer televizija kao medij slabije dozvoljava da se baš svi glumci izmene. Od tada iz epizode u epizode se Sensina sudbina menja na gore, da bi u ovoj epizodi bukvalno Maloprstić ponudio Sersi njenu glavu na tanjiru, samo da bi dobio vojsku da zauzme sever. Očigledno to je negova poznata taktika "Merdevine haosa". Mada, moglo bi mu se deseti da se strovali sa tih merdevina, pošto je odao svaki detalj Džofrijevog ubistva Sansi. Maksimalno zapetljano. :lol:

Why fans are so upset about Sansa's plot on 'Game of Thrones'

Game of Thrones: Sophie Turner says she 'loved' that horrifying scene

Truba

problem je što je sanasa bila prava mala beba princeza pa je postala badass i sada je srozaše ovoliko

pa zašto je postala badass na prvom mjestu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dybuk

Nije ona postala badass, daleko je to od badass.

Osvestila se, malo pocela da kapira stvari, izgubila je onu naivnost, ali sta pomaze kad okolnosti rade protiv nje, nije ona namazana ko Sersei, Mardzori ili Mardzorina baba. Ona je vaspitana da bude dvorska dama, bas kao i Serseina cerka Mirsela. A nije svako rodjen za ratnika ili buntovnika, realno. Mene je to nerviralo kod nje u pocetku, ali toliko su je ponizavali u seriji da pocnes da saosecas, posebno sa ovim silovanjem, uzas. Bas sam se nadala da ce devojka malo prodisati i odmoriti, a ono jos veca muka i tragedija.

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

mac

Jesam li ja to dobro razumeo, da su prikazali silovanje neke nepoznate seljanke onda bi sve bilo u redu?

Nightflier

Bemliga. Ne razumem ti ja to gde prestaju ljudska a počinju ženska prava...
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Father Jape

Quote from: Jevtropijevićka on 19-05-2015, 14:10:32
Spojlujte me, molim vas, ne mogu da guglam. Ništa Maloprstićevo grumovanje?

Ne, ne, ovo je produkt grumovanja. Brak i nuspojave istog su prvi njen korak u... [drumroll] igri prestola.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Linkin

Quote from: mac on 19-05-2015, 16:02:33
Jesam li ja to dobro razumeo, da su prikazali silovanje neke nepoznate seljanke onda bi sve bilo u redu?

Rekao bih da je problem generalno u identifikaciji sa likovima. I to mahom kod starih fanova knjiga koji prate i seriju.

Ne prija im kad se siluje Sersi ili Sansa. Pričinjava im se k'o da neko njih siluje. Silovanje nekih nameless likova nije problem. Pa čak ni da to bude jedino u funkciji razvoja sadističkih likova poput Remzija.

Šokiran sam koje su sve krupne izmene prošle bez ikakve reakcije. Npr, smrt Ser Beristana Selmija ili infekcija Ser Džore Mormonta. Očigledno je to sve sitna boranija sa kojom se niko ne identifikuje.  :lol:

Uglavnom, Gejmotron polako ali sigurno dolazi na zao glas kao serija sa "problemom silovanja".

An incriminating context: Sansa Stark and the 'Game of Thrones' rape problem

Petronije

Vama je ok da Dzejmi i Bron onako prodju celu Dornu i udju direkt u highgarden potpuno neprimeceni? I bas NIKO da ih sretne i prepozna u gradu, u palati, jer imaju kao njihove uniforme, i to krvave? Izvin'te ali meni je ovo na nivou prison break -a. Usunjali se sa nekim civilima u vladarevu palatu, kakvi mudrijasi, kako se vekovima ranije toga niko nije setio, sigurno bi Dorna pala davnih dana :mrgreen: Ovo ostalo nije lose, dinamicnije nego u knjigama, mislim na situaciju sa Sansom i Mormontom/Tirionom. Kalisi, 'fala bogu nismo morali ovog puta da gledamo, hvala im na tome.
Arm the Homeless

Linkin

Highgarden? Kao onaj gde sedište kuće Tajrel? :mrgreen:

Ipak je ono nekva bašta i polu-priroda, koja nijedna vojska ne može sasvim da obezbedi sve vreme, gde lutaju deca i malo izgubljeni zaljubljeni princ bez straže. A i u stvarnom životu imaš situacije gde se mala grupica teško naoružanih vojnika (čak i nemaskiranih) nekako provuče od pogleda i napravi tešku štetu. Zadnje takva: pobiše 147 studenata u napadu na univerzitet u Keniji.

A cela ova situacija na neki način korespondira onoj akciji u pustinji u knjigama gde Marsela izgubi uvo i zaradi gnusan ožiljak. Ali, kao što ni Tirion u seriji nikada ne izgubi nos, očigledno da se od tih vizuelnih disfiguracija namerno odustaje.

Missim, nemoj da me pogrešno shvatiš. Očigledno da je da radnja puca na mestima, tj. da nije previše osmišljena na mestima gde se serija previše udaljava od knjiga. I verujem da će takvih situacija još biti i da će to tek postati osnovni problem serije. Šuška se da Vetrovi zime izlaze tek polovinom sledeće godine (za koji Martin već sad najavljuje da postoji plot tvis koji serija neće moći da iskoristi, jer se vrti oko neimenovanog karaktera koji je u seriji imao drugačiji put nego u knjigama) a rok za predavanje scenarija za sedmu sezonu Gejmotrona je recimo kraj sledećeg meseca, pa ti vidi šta će tek tu da bidne. Ali, opet, sa druge strane, ovo je za mene "kako sam očekivala, dobro sam se udala" momenat. Jasno je da nije postojao bog zna koliki vremenski prostor da se taj plot lajn realizuje mnogo uverljivije, pa su se odlučili za tu neplaniranu bum-tras iznenadnu varijantu. Koja nije ni prošla skroz nezapaženo, ako bolje razmisliš. Otkrile su ih pustinjske zmije koje su se, gle čuda, nekako našle tamo. I ranile drugara Brona. Mačem. Koji je možda bio utopljen u nekakav otrov, a možda i nije. Videćemo još koliko su se lako provukli i koje su žrtve zapravo pale. :lol:

Linkin

Quote from: Linkin Uroborni on 20-05-2015, 05:35:40
za sedmu sezonu

Lapsus naravno. Ove godine predaju za šestu.

Čitao sam danas neki tekst gde se vršila analiza kako će biti kasno za seriju da Vetrovi zime izađu u junu 2016 (što se sada šuška da je zvaničan rok), jer je navodno isti mesec i zapravo zvaničan rok da scenaristi predaju scenarija za sedmu sezonu. Pa sam se malo prebacio.

Biće vrlo zaguljeno. Ako Vetrovi uskoro ne izađu moguće da već za dve sezone, tj. u sedmoj sve bude "Prison brejk" stajl. Ili će morati da pauziraju godinu. Recimo, kao "Šerlok".

Po mojoj proceni, producenti će verovatno sačekati da se šesta prikaže da najave da će sedma biti odložena za 2018-tu. I to će biti finalna sezona. Neće biti prostora ni za osmu sezon, jer će Vetrovi suviše odlutati od serije i bar pola toga neće biti primenjivo, a ne za u nekom trenutku spomenutih deset sezona, jer fanovi knjiga suviše pište i oko manjih izmena, poput ovog za Sansu, kamoli će da mirno stoje strane i da dozvole sve sasvim odluta u nekom novom smeru.

Petronije

Da hajgarden je sediste kuce tyrell, znam da su i ovo neki vrtovi pa sam pomesao, ne moras me hvatati za svaku rec kao ja tebe :mrgreen: svejedno, meni je ovo bilo tako traljavo i neuverljivo da boli, pogotovo sto je Dorna u pitanju. A da komedija bude potpuna, usred fajta se pojavljuje crnja sa gomilom vojnika, koji se stvorise niotkuda :lol:
Arm the Homeless

Father Jape

Vidim da je Gejmotron postigao lični rekord prvom epizodom ove sezone sa osam miliona gledalaca:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Game_of_Thrones_episodes#Season_5_.282015.29

Linkin

Da, raste iz sezone u sezonu. Čini mi se da je u prvoj ovaj podatak bio negde oko dva i po miliona gledalaca.

Naravno, ne radi se o konačnom broju. Negde sam iskopao da se procenjuje da petu sezonu u proseku prati 20 miliona gledalaca po epizodi.

Linkin

Nova epizoda ima neke epske momente: susret Tiriona sa Kalisi, utamničenje Sersi, preminuće Ejmona Targarijena... nije loše bilo ni videti susret stare spletkašice Kraljice Trnja sa Vrhovnog Vrabca ili Maloprstićem ili borbu Džore Mormonta u areni u Mirinu...  a opet, u poređenju sa prethodne dve, nekako deluje praznjikavo, kao filer epizoda. Više te nekako ostavlja u nestrpljenju da vidiš šta će biti u narednoj epizodi nego što te dojmi svojim momentima.

Mada, moram da priznam da me je ipak dojmila Tijen Send. :mrgreen: Sisice su bile i ostale vrhunski kvalitet ove serije!  ;) :|

Tijen Send u epizodi "Ko je najlepša žena na svetu?"

Mileva

Evo sad cu da pogledam 507
Malo sam se navukla

Karl Rosman

Sto? Ja samo sacekam Linkinov (po)nedeljni pregled i ne moram da gledam. Ali sto ste me navukli sa silovanjem... mis'im stvarno. Ocekivao sam neko ludilo, kad ono - jos se i okupala! C c c... "Ima (vise) zmajeva" Dzizs...  :-x
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Linkin

Quote from: Karl Rosman on 26-05-2015, 00:05:38
Ali sto ste me navukli sa silovanjem... mis'im stvarno. Ocekivao sam neko ludilo, kad ono - jos se i okupala! C c c... "Ima (vise) zmajeva" Dzizs...  :-x

Pa napisao ja da mi čitava priča sa Sansom izgleda kao hajpovanje, tj. navlakuša.

Više zmajeva je svakako bilo, ona roštiljada jedno minut, let iznad ruševina još tako nešto, što je mnogo ako pogledaš da je u prve četiri sezone bilo sveukupno 4 minuta zmajeva (ima sabrano kao klip na youtube). Sezona je razvalila sa zmajevima. Verujem da će zmajevi izaći na desetak minuta sa ovom sezonom. Dobro, možda osam. :)

Karl Rosman

Kad tako postavis onda ima smisla moram priznati.  :lol:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ugly MF

se vi to zajebavate?
pa ko jos ovo moze da gleda zbog zmajeva?upalis lepo hobite i nagledas se zmajeva....
ali, nemo' se lazemo, ova epizoda ima hajlajt, a to je da je Semvajz Gemdzi posteno zaradio picu ko pravi junosa!

a sve ostalo sranjeeeeee, samo takvo,izvrnuce svega opstepoznato i to petparacki modifikovano,samo skupo i hajpovano,,,,
...mislim onaj se dere dok ona sedi i cuje ga kako kaze "fucking queen", a ona mama na tri zmaja,,,pase pravi dane cuje,,,, eeeeeee,,,,
serija je bre gilti plezr!!!

Mileva

Quote from: Ugly MF on 26-05-2015, 01:49:23
se vi to zajebavate?
pa ko jos ovo moze da gleda zbog zmajeva?

Ja sam cekala da ugledam nekog zmaja ali slabo nesto. Evo vec sam odgledala 3-4 epizode a od zmaja ni repa.

ridiculus

serija je bre gilti plezr!!!

Jel' veruješ da sam ovo pročitao kao "gilti prezir"!?
:-\
Dok ima smrti, ima i nade.

Linkin

upalis lepo hobite i nagledas se zmajeva....
ali, nemo' se lazemo, ova epizoda ima hajlajt, a to je da je Semvajz Gemdzi posteno zaradio picu ko pravi junosa!

a sve ostalo sranjeeeeee, samo takvo,izvrnuce svega opstepoznato i to petparacki modifikovano,samo skupo i hajpovano,,,,

Pazi Agli, nema potrebe da se ne lažemo, ova serija je daleko više Džordž R.R. Martin nego što je Piter Džekson ikada bio Tolkin, pa čak i u najboljim instancama Gospodara. To je nepobitna činjenica. Problem je što tebi Martin kao Martin baš ništa ne znači. Pa si u stanju da prihvatiš Hobit dečiji ringišpil sa zmajem kao Tolkina. :(

Ta scena seksa sa Semom... pa to je verovatno najneseksniji seks koga sam video u životu! Podseća malo na scenu seksa u Imenu Ruže, mada veliki je problem što Džon Bredli-Vest nije Kristijan Slejter, pre onaj zadrigli prasac koji odradi Ružu pre njega... al' da je to bilo bi čak gnusobno sadistički seksi. Bez obzira što ova Ruža nije ni malo seksi. Ovako nije čak ni to. Debeli napravio prvu recku. U jaka stvar. Lejm.

Kad već gledaš Sema kao Gemdžija, probaj da gledaš Gejmotron kao izvrnutog Gospodara, nekakav perverzni sikvel gde je Grima Crvjezik preuzeo stvari pod svoje i pretvorio sva kraljevsta u Međuzemlji u domene gde vedre i mrače nekave njegove poluverzije, izopačene na razne nove načine. Onda će, verujem, bolje da ti funkcioniše...  :lol:

Ugly MF

hehe, mnogo toga stoji,u izvrnucima i Crvjezicima, kako drugacije covek to da gleda? ;) ....
...jasno jemeni da je Hobbit i Lotr pisan iz neceg uzvisenijeg, 2.sv.rat,tuga,itd,...i u neka druga vremena za drugacije ljude....

...ovaj Amer je u svoje inicijale dodao jedno'R' da mu ime lici na Britskog ,eeeej, pacenik,a onda je to napisao za danasnje malou...maloletnike,
i zacinio sa onima koji to imaju para da finansiraju, citaj gejlobiji itd,,,,
to je jasno i onima koji nisu teoreticari zavera...ili zaverenici teorija, kako god oces, dakle dekadencija na svakom koraku, u svakom smislu....
...misliiiiiim, kad onaj tupan Momoa izjavi da je Kal Drogo veca faca od Konana...(muk,zagrc,gulp)... e, pisam im se u hajpovanje, pa to je bre jeres!!!
HULA!
....i onda ti vidis da tu nikad nece i ne moze biti nikakvog rispekta za takve jeretike!
( ne kazem da u seriji nema vizuelnih stvari koje su dojaja resene,ali spletke, ko fol intrige i te igre prestola???maaaanite da me aajebavate, kliseizirane limunade deza vi plagijata bez imalo duha! )

Dybuk

Quote from: Ugly MF on 26-05-2015, 12:34:49
hehe, mnogo toga stoji,u izvrnucima i Crvjezicima, kako drugacije covek to da gleda? ;) ....
...jasno jemeni da je Hobbit i Lotr pisan iz neceg uzvisenijeg, 2.sv.rat,tuga,itd,...i u neka druga vremena za drugacije ljude....

...ovaj Amer je u svoje inicijale dodao jedno'R' da mu ime lici na Britskog ,eeeej, pacenik,a onda je to napisao za danasnje malou...maloletnike,
i zacinio sa onima koji to imaju para da finansiraju, citaj gejlobiji itd,,,,
to je jasno i onima koji nisu teoreticari zavera...ili zaverenici teorija, kako god oces, dakle dekadencija na svakom koraku, u svakom smislu....
...misliiiiiim, kad onaj tupan Momoa izjavi da je Kal Drogo veca faca od Konana...(muk,zagrc,gulp)... e, pisam im se u hajpovanje, pa to je bre jeres!!!
HULA!
....i onda ti vidis da tu nikad nece i ne moze biti nikakvog rispekta za takve jeretike!
( ne kazem da u seriji nema vizuelnih stvari koje su dojaja resene,ali spletke, ko fol intrige i te igre prestola???maaaanite da me aajebavate, kliseizirane limunade deza vi plagijata bez imalo duha! )

xrofl xrofl

BladeRunner

Tačno tako.

Mada, zna Martin da piše, nije da ne zna, uprkos kobnom R. Ono što mene nervira je taj užasno loš balans između naivnosti i prepredenosti, pa kao da se ne vidi ubaci se "kontroverza". Recimo (spojler do spojlera) supermudru manipulatorku Sersei u zadnjoj epizodi prevesla sveštenik kome ona pruži svu moć očekujući... šta? Zahvalnost? Dobrotu? Evo pet sezona kastriraju i siluju ljude, a ona dozvoljava sebi da je iznenadi ljudska zloba.

Da je drvo, naučila bi.

Dalje, serija pokazuje pozne simptome lostizma, što će reći da se stvari rješavaju tako što se komplikuju. Znači, dok čekamo da se rasplete glavna nit, uvode se nove paralelne radnje (eto baš ova sa sveštenicima ili zarobljavanje Tiriona) i naravno da nas na kraju čeka neko smandrljavanje, ako i toliko. Da li bi Džora stvarno dozvolio da ga onako bezveze zarobe... a i zašto su ga zarobili? Čemu uopšte ta paralelna radnja sa robovima koja se otvorila u jednoj epizodi ne bi li se zatvorila u drugoj i usput pojela petnaestak minuta? Čemu scena sa protivotrovom one gole, osim da je vidimo golu? Čemu uopšte toliko pridavanje pažnje onom debelom i njegovoj rosi salvahe, a ovamo ne znamo šta se sa Brenom desilo?

Sve u svemu, "Game of Thrones" je jedna bezidejna serija koja udara u istu žicu kao de Sadova "Justina" ili "Žilijet", samo sa neuporedivo manje stila. Gleda se isto kao što se čitao de Sad: ljudi se sablažnjavaju i pokrivaju oči, ali sa razmaknutim prstima. Nešto kao HBO verzija "Parova", samo sa zmajem od Vesterosa umjesto Zmaja od Šipova.

Ali, sve dok je Tirion tamo, gledam.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Linkin

Quote from: BladeRunner on 26-05-2015, 14:05:19
Mada, zna Martin da piše, nije da ne zna, uprkos kobnom R. Ono što mene nervira je taj užasno loš balans između naivnosti i prepredenosti, pa kao da se ne vidi ubaci se "kontroverza". Recimo (spojler do spojlera) supermudru manipulatorku Sersei u zadnjoj epizodi prevesla sveštenik kome ona pruži svu moć očekujući... šta? Zahvalnost? Dobrotu? Evo pet sezona kastriraju i siluju ljude, a ona dozvoljava sebi da je iznenadi ljudska zloba.

Da je drvo, naučila bi.

U knjigama je mnogo jasnije prikazano da Sersi kao kraljica lagano tone u paranoju izazvanu Meginim proročanstvom. Dakle, reč je o svojevrsnom ludilu kraljice Sersi, koja u nestrpljivoj želji da utamani sve svoje protivnike sama poploča stazu svoje propasti. A takve stvari je ipak teško prikazati bez veće minutaže, tj. neprekidnim ponavljanjem već viđenih momenata u Sersinom toku svesti.

Možda će taj moment zapleta ipak postati nešto jasniji u toku Sersinog utamničenja.

Dalje, serija pokazuje pozne simptome lostizma, što će reći da se stvari rješavaju tako što se komplikuju. Znači, dok čekamo da se rasplete glavna nit, uvode se nove paralelne radnje (eto baš ova sa sveštenicima ili zarobljavanje Tiriona) i naravno da nas na kraju čeka neko smandrljavanje, ako i toliko. Da li bi Džora stvarno dozvolio da ga onako bezveze zarobe... a i zašto su ga zarobili? Čemu uopšte ta paralelna radnja sa robovima koja se otvorila u jednoj epizodi ne bi li se zatvorila u drugoj i usput pojela petnaestak minuta? Čemu scena sa protivotrovom one gole, osim da je vidimo golu? Čemu uopšte toliko pridavanje pažnje onom debelom i njegovoj rosi salvahe, a ovamo ne znamo šta se sa Brenom desilo?

Sve u svemu, "Game of Thrones" je jedna bezidejna serija koja udara u istu žicu kao de Sadova "Justina" ili "Žilijet", samo sa neuporedivo manje stila. Gleda se isto kao što se čitao de Sad: ljudi se sablažnjavaju i pokrivaju oči, ali sa razmaknutim prstima. Nešto kao HBO verzija "Parova", samo sa zmajem od Vesterosa umjesto Zmaja od Šipova.

Ali, sve dok je Tirion tamo, gledam.

Pazi, većina toga što si naveo desilo se kljakavije upravo zbog Tiriona i potrebe da on kao fan fejvorit bude važnije zastupljen. Nego što zapravo jeste. Pričaš o dopisanim, tj. potpuno prerađenim delovima sa velikim izmenama koji dosta kaskaju za knjigama.

Jer, u njima Tirion još nije sreo Deneris.

Zaplet sa Brenom je završen, tj. još u prošloj doveden do mesta na kome se stalo u knjigama. Tako da je oko toga teško spekulisati kuda sve to vodi.

Father Jape

Da, ali knjige mnogo više pate od sindroma lostizma.

Linkin

Teško je napasti Martina zbog sindroma Losta sve dok knjige završi. Jer, možda sve to negde vodi, a možda i ne.

Cenim da ih on zato i ne završava. Tj, održava neumereno visok hajp bez realnog pokrića.

Da, verovatno će se sve završiti kao sa Lostom: "Bilo je teško udovoljiti baš svim očekivanjima fanova."

I puj pike ne važi. :)

Mada, ima i taj momenat Martinovog užasno velikog očekivanja da postane novi Tolkin posle Tolkina, što je njegova fiksacija još od 13-te godine kad je ubavio drugo R. Tako da, možda nas i prijatno iznenadi.

Father Jape

Quote from: Linkin Uroborni on 26-05-2015, 14:34:42
Teško je napasti Martina zbog sindroma Losta sve dok knjige završi. Jer, možda sve to negde vodi, a možda i ne.

Samo ako misliš da je problem Losta bio u završetku. :lol:

Linkin

Quote from: Father Jape on 26-05-2015, 14:43:41
Quote from: Linkin Uroborni on 26-05-2015, 14:34:42

Samo ako misliš da je problem Losta bio u završetku. :lol:

Pa, većim delom jeste. Kraj je totalno imbecilan i izneveravanje svega što su producenti obećavali još od prve sezone. Tad je bilo: nisu svi mrtvi, nema putovanja kroz vreme, itd.

Drugi deo problema jesu loosed ends of the plot koje su uglavnom ubacivali pisci koji se nisu puno zadržali na serijalu, poput Javiera Grillo-Marxuacha, a koji su ostavili snažan autorski pečat i dojam na fanove nekim rešenjima koja kasnije nisu ni spomenuta. Martin ipak nema takav problem. Sam je sve pisao. Valjda. :D

Ugly MF

meni je bulsit kad neko krene da nesto radi, a onda na pola puta krene da slusa publiku sta joj se svidja a sta ne,,,,a to ti je 1000% danasnje multimedije,,,,pa ispada i pisanja,,,,jebga, pise seriju knjiga i na pola puta krene da pise ono sto drugi ocekuju od njega....
Sranje je to brajko moj, da danas pisu Marka Kraljevica, nit bi ikad ista pojo,popio,pojebo, a bogumi nijednog turka sasjeko,aman onolke zenetine samaro!
A plus za alkoholisanje konja?!? pa prvo bi ga ovi hipici razapeli....

tomat

... a ovamo ne znamo šta se sa Brenom desilo?

ja sam na ovo potpuno zaboravio :D

gledanje ove serije mi je više prešlo u naviku, ne očekujem bog zna šta. mense čini da je svaki serijal mogao da stane u jedan celovečernji film. i to ne posebno dugačak.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Linkin

Quote from: tomat on 26-05-2015, 15:15:56
mense čini da je svaki serijal mogao da stane u jedan celovečernji film. i to ne posebno dugačak.

Ili jedan Utjub klip od par minuta.

Game of Thrones - Come With Me Now

Ugly MF

nego, fanovi, igra li iko onu igru Gejmotron po epizodama?

Mileva

xrofl xrofl ajajaj koji ste vi fanatici

Linkin

Quote from: Ugly MF on 26-05-2015, 21:52:09
igra li iko onu igru Gejmotron po epizodama?

Igrao ja prve dve epizode, otprilike dok nije krenula serija. Da mešam jedno i drugo - ne ide. Završiću verovatno kad pogledam zadnje tri epizode pete sezone.

Sve je slično, samo imaš nove likove koje rade iste stvari. I imaju slične sudbine. Samo prate glavnu radnju iz neke druge vizure.

Ugly MF

znaci bolji Walking dead....ja prvi serijal WD, extra, prica iz stripa, paralelna sa stripom,,,,vr' za zanr...

Linkin

Ma bukvalno isti koncept kao WD: reciklaža originala da se naprave alternativni playable dogadjaji u okviru istog univerzuma. Tako na primer na kraju prve epizode ista fora kao na kraju prve sezone serije: gine ti lik sa kojim se najviše poistovetio, na najodvratniji mogući način.

Sad, nisam dovoljno ušao u igru kao sa WD da procenim koje je bolje. Ali ni druga sezona WD mi nije bila bog zna šta. Dosta su smekšali koncept.

Ugly MF

klasika muzare...ts ts...
cuo sam da su sklepali i neku strategiju nabrzaka, ali da je bila zestoko smece....

Linkin

Pa teško mogu da naprave nešto kao LOTR: Battle for Middle Earth 1 & 2. Nema kod Martina nešto epski velikih bitaka. Za sada. Možda se popravi u zadnje dve knjige. Kad ubaci zombije i zmajeve. :mrgreen:

Inače, zapravo sam prestao da igram Game of Thrones igru kad sam skapirao da su zapravo glavna porodica koju pratiš (Foresteri se valjda zvaše) totalni pandan Starkovima, tj. da će ih do kraja sezone zlikovci sve ili većinu potamaniti. I to na najšokantniji mogući način, kad se najmane nadaš. :(

Ugly MF

zombiji vs zmajovi, lepota!
ja jedva cekam WoW film a nadam se posle toga svetskoj masovnoj histeriji za tim kao i za MMORPG igrom i bar nekoliko TV serija iz franshize, ko StarWars,,,
...i da Gejmotron padne u zaborav iz koga nije ni trebo izlaziti,,,,

Linkin

Mogli su za WoW malo veće face da uzmu.

Režija Dankan Džouns. Missim, volim ja Source Code, lep, dinamičan film. Ali, nije to neki žešći blokbaster bio.

Mnogo bre žutokljunaca. Od glumačkih velikana vidim jedino Klencija Brauna.

Ugly MF

travis fimel se izverziro u vikinzima, samo sto i tamo u vikinzima su svi vece face od ovih,,,,,cudi me nema ron perlmana,,,majk tajsona,,,dwejn dzonsona i vin dizela,,,,njih samo ofarbas u zeleno i 'te ti orkovi,,,,ne treba ti Avatarski cgi...