• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igra prestola (HBO, 2011)

Started by Perin, 26-04-2009, 23:19:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Linkin

Film je originalno trebalo da režira Sem Rejmi. Zapravo, to je trebalo da bude njegov prvi film posle Spajdermen serijala.

Ovo što je snimljeno i izlazi sledeće godine je neka low budget varijanta. Moguće čak i da je Strait to DVD. Teško da će biti masovne histerije.

ridiculus

Warcraft je takav prosek na idejnom i narativnom i vizuelnom nivou (ali na igračkom je uglavnom sjajan, da se razumemo) da ne znam kako iko može da se loži na to pored nesnimljenih Hronika Tomasa Kovenanta ili nečega iz sveta Warhammera ili Planescapea. Ili nečega od Rothfussa. Ili Gospodstvenih nitkova. Ili Ascensiona. Ili maštovitog predanja baziranog na DnD-u za Fall from Heaven. Ili... (zamislite skoro bilo šta u fantasy-ju, i velike su šanse da bar nije gore od Warcrafta po maštovitosti).
Dok ima smrti, ima i nade.

Ugly MF

...ali njega ce da snimaju, pa cemo da gledamo,ja zato...jes to limunada, detinji Warhammer,znam ja to, mada one animacije ipak nisu za bacanje,
uvek sam trazio jooooooos.....
WoW nisam igrao,(nisam lud da bacim godine) ali Warcraft 2 i 3 sam se naaaauzivao!

neomedjeni

Quote from: ridiculus on 27-05-2015, 01:23:41
ne znam kako iko može da se loži na to pored nesnimljenih Hronika Tomasa Kovenanta

Istomišljenik!!! Da li je moguće?!!!

Nego, na Rotfusovim Hronikama o Kraljoubici se navodno ozbiljno radi, ali ima indicija da to neće biti kako treba...

http://www.idigitaltimes.com/kingkiller-chronicles-tv-show-can-next-game-thrones-come-creators-bernie-mac-show-and-406065

Dybuk

Crna Sansa!! Martyrs 1/1.

Al mi je drago za Sersei. :evil:

tomat

danas sam saznao da je Sansa samo godinu dana starija od Arie  :shock: :-?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Linkin

Quote from: tomat on 27-05-2015, 23:16:49
Sansa samo godinu dana starija od Arie  :shock: :-?

Ako gledaš prave godine glumica, onda da.

Ako gledaš godine koje imaju u seriji, tj. knjizi, onda ne. Razlika u oba je, otprike, dve godine.

Mejzi Vilijems em ima bejbi fejs em je jako niska. Ona će i znatno starija delovati kao klinka. :)

I ne treba smetnutni sa uma da je sve ono što se dešava u ovoj i sledećoj sezoni, tj, u knjigama "Gozba za vrane" i "Ples sa zmajevima" zapravo "In the meanwhile" radnja koju je Martin dodao jer mu je bilo nelogično da se ništa ne dešava u nekih pet godina, za koje Arija, Sansa, Bren i zmajevi odrastu. Te knjige nisu prvobitno planirane da postoje. Tj, planiran je samo vremenski skok između "Oluje mačeva" i "Vetrova zime" i ništa više.

Tako da prava dešavanja počinju tek u "Vetrovima zime", gde su i Arija i Sansa već odrasle. Znači, biće obe đevojke do tada. A faktička razlika od par godinica još nebitnija.

Ugly MF

Warcraft je takav prosek na idejnom i narativnom i vizuelnom nivou (ali na igračkom je uglavnom sjajan, da se razumemo) da ne znam kako iko može da se loži na to pored nesnimljenih Hronika Tomasa Kovenanta ili nečega iz sveta Warhammera ili Planescapea. Ili nečega od Rothfussa. Ili Gospodstvenih nitkova. Ili Ascensiona. Ili maštovitog predanja baziranog na DnD-u za Fall from Heaven. Ili... (zamislite skoro bilo šta u fantasy-ju, i velike su šanse da bar nije gore od Warcrafta po maštovitosti).

sram vas bilo, sad ste me naavukli,,,evo skidam neke audiobookse  komplikacije ovog tome covenanta,,,,
jel, imate li jos kakvik konkretnih naslova te high fantasyja, ali da ima orkova, goblina, dzinova,zmajova ,masovnog krljanja...?
al' moram audioboookse da ekidam, to mi je najprakticnije....

Petronije

Sad gledam ovu ep7 i dijalog Tomena i Sersei, koliko je klinac koji je glumio Dzofrija dominirao, prosto mi je zao sto ga je Martin ubio.
Arm the Homeless

ridiculus

Quote from: Ugly MF on 27-05-2015, 23:45:48

sram vas bilo, sad ste me naavukli,,,evo skidam neke audiobookse  komplikacije ovog tome covenanta,,,,
jel, imate li jos kakvik konkretnih naslova te high fantasyja, ali da ima orkova, goblina, dzinova,zmajova ,masovnog krljanja...?
al' moram audioboookse da ekidam, to mi je najprakticnije....
Pazi, ako tebe nerviraju anti-heroji, Tomas Kovenant će te nervirati najviše od svih! Znam da mene jeste nervirao, ali ja to nikad nisam uzimao piscu za zlo, pogotovo što je svet predivan - ima dosta Tolkina u prvom delu, ali okrutnije i bolnije, a druga trilogija je ludilo imaginacije (treći deo nisam čitao :'( )

Za ostale preporuke bolje pitaj Nightfliera ili Melkora (ako je još na ovom forumu). Oni su "čitači". :) Od onog što sam ti ja nabrojao, više od pola su svetovi iz igara, što video, što stonih.

Ugly MF

ma super, D'n'D su mi super,nabasao sam na Warhammmeri 40K jednu jedinu...
i na jedan Warcraft, i na nekoliko Star warse....
sto ima doooobra jedna SW.....Han Solo i Cubaka u imperijalnom brodu koji su preplavili zombiji stormtruper
....bas mi fali orkova i goblinai...

ridiculus

Quote from: Linkin Uroborni on 26-05-2015, 11:32:16
Ta scena seksa sa Semom... pa to je verovatno najneseksniji seks koga sam video u životu!

Off-topic: Adam Sandler i ne-sećam-se-koja glumica u Spanglishu su moji favoriti! :D

Ugly MF

sram vas bilo i stid!
Semvajz se onolko najede batina i trazi jos batina a dobije picu!
a vi ga zezate...a sta ste ocekivali, da se bije ko Semvajz a da jebe ko Kha....mislim Konan Varvarin?

Ugly MF

AAAAAAAA!
Konacno jedna epizoda da ima ono zbog cega gledam ovo!
Pravi Warhamerovski, Heroes of M&M, Warcraft, necromancerski undeadovi, i to horda , fajt, dzinovi i divljaci!
Bravou, iako je u prvoj polovini epizode sve go klishe i deja vi i cuo vi, druga polovina pere celu seriju.... ;)
Ako ovako nastave, mozda i ima nade za njih...
Jel ovo pis'o Martin ili se oni sto snimaju setili da uzmu sve dobro iz videoigara i ubace ovde?

Linkin

Hehehe. Agli znao sam da ćeš da se oduševiš, pa te samo čekam i ćutim...  :lol:

Nego, nije valjda samo to? Pa oni Vajt Vokeri na konjima, ko Nazguli. A Kralj noći kao Veštac-Kralj. Tačno se vidi da je to sve Martin iskopirao od Tolkina, bukvalno copy-paste, samo im ubacio dodatne moći da prave armije mrtvih. Jbte, pa zar ja trebam da te učim kako da napišeš pravi tolkinovski rant?  8-)

Inače, dobra epizodica. Tj, do pola... od pola odlična! ;)
Eto, Deneris i Tirion se odmah složiše, na račun jadnog Džore Mormonta, kome se izgleda ne piše dobro za epizodu ili dve. Sve u svemu, zombiji su rasturili i tu nema puno priče.

Saznali smo između dve nedelje da je naziv finalne epizode "Mother's Mercy" što je dosta fanova knjige potaklo da opet maštaju o Lejdi Stounhart, iliti Ketlin Stark kao zombiju. Neki čak komentarišu da je to jasan srednji prst fanovima knjige od producenata serije, jer od toga nema ništa. I meni se čini da su u pravu i da je Majčina Milost zapravo vezana za suđenje Sersi i Tajrelovima. To je ona opcija gde se priznaju gresi radi oproštaja.

No dobro, videćemo. Svega dve epizode do kraja sezone. :)

Petronije

Rasturili su, nema diskusije. Samo se nešto ne sećam da je Martin sukobljavao walkere i valirijski čelik? (moguće da jeste ali mi je izvetrilo???) Nekako mi je u glavi da samo opsidijan dokazano ubija walkere? Baš su dobro prikazali snagu bogova zime i kolika je zaista realna opasnost koja preti vesterosu. Sad nekako i zid i cela priča oko noćne straže i divljana dobija smisao. (mislim na seriju naravno). Poslednja scena sa nekromanserom isto razbija. Moram ponovo da odgledam kraj :P
Arm the Homeless

Dybuk

Quote from:  Linkin UroborniInače, dobra epizodica. Tj, do pola... od pola odlična! ;)

Slazem se, odlicna borba, bas intezivna.

Linkin

Quote from: Petronije on 02-06-2015, 00:34:43
Samo se nešto ne sećam da je Martin sukobljavao walkere i valirijski čelik? (moguće da jeste ali mi je izvetrilo???) Nekako mi je u glavi da samo opsidijan dokazano ubija walkere?

Pa, baš kao što si rekao, u knjigama dokazano ubija samo opsidijan. Valirijski čelik je samo spomenut kao mogućnosti.

Dakle, rekao bih da su ovo jedine tri stvari koje mogu uništiti walkere:

1. Zmajevo staklo iliti obsidijan
2. Zmajev čelik iliti valirijski čelik

..i, naravno, ako nastavimo istu logiku razmišljanja:

3. Zmajeva vatra  8-)

Daklem, zmajići su zapravo jedini pravi način da se Vesteros izbori sa Nazgul-nekromanserima i njihovim zombićima.

mac

Možda zmajevi zakažu u odsudnom trenutku, ali Tirion bude spreman sa divljom vatrom (alhemičar je dobio instrukciju da je proizvodi, i nije stao sa proizvodnjom ni kad je Tirion pobegao).

Linkin

Imam neki osećaj da će na kraju balade svi zmajevi biti ponovo istrebljeni. Ali Deni mora da preživi i nađe nova jaja. I ode u zalazak sunca sa njima. Ako se tako nešto uopšte dešava sa suncem tokom šezdeset godina duge zime. :?:

Divlja vatra mi se ne čini kao rešenje, jer je ograničeno mobilna, a nekromanseri su veoma mobilni. Plus, ima ih verovatno preko stotinu, jer ih je 99 samo od Kasterove dece.

Čini se da će biti ponovljena neka varijanta koju je u sličnoj situaciji izveo Poslednji Heroj (koji je verovatno bio neko starije otelotvorenje Azor Ahai) iz Legende o Dugoj Noći. On je završio čitavu stvar opremljen samo mačem, konjem, psom i sa desetak kompanjona (opet nekakva Gospodar Prstenova varijanta, sa putešestvijem do Planine Usuda). Naravno, sve uz pomoć Dece Šume. Sve miriše da je, zapravo, bilo postignuto nekakvo primirje. A možda je pobeđen nekakav nekromanserski Sauron. Ili je uništen Prsten. Ko će ga znati. Stara Nan iz Vinterfela nikad nije dovršila svoju priču. :lol:

Ugly MF

znaci, djaba ste citali ;)
....jel, ako je ta zima sezdeset godina, kolka je ta noc sto dolazi?
misliiiim, slobodno spojluj, nemo se stidis :)

Linkin

Spojlujem? Spojlujem?

Pa gledao si valjda tu epizodu gde Nan spominje Dugu Noć i zimu koja je trajala celu generaciju?  :)

Game of Thrones - Old Nan tells a story.

Ugly MF

ahhhh, sve sam gledao,ali pamtim samo onu sa fajtom na zidu protiv divljaka i drugu polovinu ove,,,, ;)

Linkin

Srećom, tu je Čarli iz Emergency Awesome da te podseti i sve ti lepo objasni. :lol:

http://youtu.be/xXrxjzN6V8k

http://youtu.be/7DWa-JQnB20

http://youtu.be/ef1DutQigWM

Ugly MF

jooooj, jesu seronje ovi amerikanci,,,,horde undeadova su gudgajsi a ovi ostali su svi izopaceni,,,e muka mi od dvajsprvog veka....
ali uglavnom, bice zima,slina ,kijanja i kahsljanja,,i tako godinama...pffff,,,,malko dosadno, al neka, fantazi je to,,,,

Linkin

Pa, neće biti već samo zime, već i potpunog mraka. Sunce, verovatno, nestaje u "Vetrovima zime", tj. počinje nova Duga Noć i to će da traje godinama, a završi se u "Snu o proleću", zadnjoj knjizi. Tj, ako se ponove stvari iz legendi.

A zima bi trebalo da se nastavi izvan granica knjige i da traje do kraja života svih koje smo upoznali u serijalu. Ili, barem velike većine.

Ugly MF

ahhh, pa valjda ce Jonhsnow Princvalijant da sredi macem zimu da je vise nema,,,,cemu onda sve ako samo odgledamo ciklus bez svrsetka svih zala i spasenija svega svetog?

Linkin

Zadnja knjiga je "San o proleću". Sanjaće oni proleće, meni se čini. Ali proleća nikako biti neće. Bar celu jednu generaciju. Stara Nan najavila. :( :cry:

mac

U stvari ovi zimski nekromanseri su neophodni da bi se očuvao kakav-takav život tokom generacijske zime. Prvo, oni smanjuju populaciju toplokrvnih ljudi, koji bi u suprotnom opustošili Vesteros tokom duge zime, ubijajući i hraneći se svim što liči na hranu, i grejući se svime što može da gori, sve dok ničeg više ne bi ostalo. Drugo, ko kaže da hladnokrvni ljudi posle zime ne mogu da proizvedu toplokrvno potomstvo, koje bi ponovo nastanilo kontinent...

Ugly MF

....pa da mogu ne bi samo uzimali muskarce, i stvarali majndles andedove...ebati civilizaciju,,,znaci oni ne mogu,oni su zlo koje treba potamaniti.....
jel neko cuo jos nekad za civilizacije gde su samo muski gazde a svi ostali majndles dronovi?

Linkin

The gathering gloom put Bran in mind of another of Old Nan's stories, the tale of Night's King.
He had been the thirteenth man to lead the Night's Watch, she said; a warrior who knew no fear. "And that was the fault in him," she would add, "for all men must know fear."

A woman was his downfall; a woman glimpsed from atop the Wall, with skin as white as the moon and eyes like blue stars. :|

Fearing nothing, he chased her and caught her and loved her, though her skin was cold as ice, and when he gave his seed to her he gave his soul as well.
He brought her back to the Nightfort and proclaimed her a queen and himself her king, and with strange sorceries he bound his Sworn Brothers to his will. For thirteen years they had ruled, Night's King and his corpse queen, till finally the Stark of Winterfell and Joramun of the wildlings had joined to free the Watch from bondage. After his fall, when it was found he had been sacrificing to the Others, all records of Night's King had been destroyed, his very name forbidden.
"Some say he was a Bolton," Old Nan would always end. "Some say a Magnar out of Skagos, some say Umber, Flint, or Norrey. Some would have you think he was a Woodfoot, from them who ruled Bear island before the ironmen came. He never was. He was a Stark, the brother of the man who brought him down." She always pinched Bran on the nose then, he would never forget it. "He was a Stark of Winterfell, and who can say? Mayhaps his name was Brandon. Mayhaps he slept in this very bed in this very room."
[...]
Night's King was only a man by light of day, Old Nan would always say, but the night was his to rule.

Ugly MF

pa ? ne moze jedna zena da nakoti ceo narod divnih i dobrih undead nekromancera,,,ipak je ona kraljica, ne matica insekta....a i osimbtoga, mrtvi da radjaju decu, eeee breeee, pa de to ima  ;)

Linkin

Pa pazi. Kod Tolkina su glavni muški likovi. Kod Martina ženski. Vrlo jednostavnom logikom dolazimo do toga da je ona Martinov Sauron. :mrgreen:

To znači, da bi se primirije sklopilo, Džon Snou morati da se žrtvuje i utoli seksualnu nezajažljivost Snežne Kraljice! Happy End!

Ugly MF

sexualna nezajazljivost kod frigid bitch... ;)
pravi fantazi!

Linkin

Za Konana sve frigidne su fentazi.  ;)

Ugly MF

neka baba se buni na scenu silovanja Sanse...oooo,majku  mu,,,,
kad je u prvim epizodama ta ista Sansa majku i oca i sestru prodavala za princevski i to pazi, Dzofrijev kurac, a sitnacku Kalisi taze huzband silovo u klasicnim scenama pedofilije, misliiiim ona tri glave manja od njega,itd,,,tad nikom nista... i svi onolki pederi su ok?!...ni tad nikom nista?!?....

e, ISIL mudzahedini i Amerski politicari su mi otisl u isti kos, govna licemerna i jedni i drugi,,,,aaaaali istovetni....

http://edition.cnn.com/2015/05/19/politics/claire-mccaskill-game-of-thrones-twitter/index.html?iref=obinsite

Linkin

Kasniš druže Agli. Pričali smo o fenomenu ima dve nedelje. U pitanju su reakcije fanova knjiga zbog razlika u odnosu na seriju.

angel011

Bunili su se ljudi svojevremeno i na scenu silovanja Deneris, jer u knjizi uopšte nije tako predstavljeno (ako zanemarimo to što je Deneris u knjizi tada imala 13 godina).

Nego, da li je još neko zadivljen time kako je Sersei kosa čista (samo malo umršena) u štrokavoj tamnici? Ono, nisu baš toliko nehumani, puštaju je da redovno pere kosu.
We're all mad here.

Father Jape

Možda spava sedeći, a vidimo je samo nekoliko dana nakon zatvaranja? :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Linkin

Ja sam izgubio svaku objektivnost po tom pitanju gledajući Lost, gde su svi bili sveže okupani, u čistim košuljama i pantalonama, savršeno oprane, isfenirane i očešljane kose. Prosto poželi čovek da bude mesecima izgubljen na pustom ostrvu, van svake civilizacije.  xfrog

Ugly MF

Nik Sloter da im zavidi...

Linkin

Baš krvavo teška epizoda sa WOW preokretom na kraju.

Jedva sam odgledao scenu sa malom Širin. Em prekidao jer nisam mogao da se nakanim da odgledam, em me je ubacilo u neko čudno emotivno stanje nakon gledanja. Proklet da si Stanise! Da bog da ti Remzi drao kožu komad po komad! De će ti duša?   :(

Posle toga sve što je išlo uzlazno dođe bitersvit: pomirenje Deneris i Mormonta, ulazak Drogona, Denerisin ples sa zmajem.

Kakve su nam tek bitersvit momente spremili za finale? Verovatno još teže.  :cry:

Mme Chauchat

Ooo, jel to palo nešto u Ifigenijinom fazonu?

Ugly MF

there,there....( tap - tap po ramenu za Linkina)

Gledaj to ovako....prvo, nadam se da je Mormont onako slab fajtr zbog kamene bolesti koja ga izjeda, i tesimo se da ce Zmei da prezivi.
Ovde najvise skripi sto MamataNaZmejkovi oce osvaja a vamo se keca da bude neki drzavnik ....nema bre bato,,,,vi ste svi rulja i robovi,a ja imam tri zmaja i vojsku ustrojenih! Prvo sve zlato kod mene!
Sve sto moze se fajta ima odma ide u spartanci, ostali u medicinarke, pozadina i inzinjerija! Kuj nece ima goli otok, na njemu tri zmaja!
kaaaaaaakve ,maske, sekte,vlasnici, robovi, arene i gladijatori!? Ce mi implementira kvazi-Rim, kad moze bude S.Koreja za par sati....
Martine, glup si ko Amerikanac!

A, bajdvej, nasa velika greska je sto gledamo ovo epizodu po epizodu....Moja hanuma tek juce krenula da gleda, odgledala 12, ima 50 epizoda da oguli za tri dana i njoj super!
A ja sto sam cekao nekad po nedelju dana, da bi gledao dva muska kako se brijaju, ko mi kriv kad sam glup....

Linkin

Quote from: Jevtropijevićka on 08-06-2015, 20:27:18

Taj rad, bez deus eks mašine.  :(

Nadajmo se da će se, ipak, u ostatku story arca Martin držati "uzora", pa će Stanisu doć' glave rođena žena u kupatilu, k'o Agamemnonu.  :lol:

Quote from: Ugly MF on 08-06-2015, 20:31:18
prvo, nadam se da je Mormont onako slab fajtr zbog kamene bolesti koja ga izjeda

Izjeda ga matoros', rek'o bi'... videli smo da kamenima bolest mnogo ne smeta za fajt...

Ugly MF

ih, sad si spojlovo ,nesretnice jedan....
Jes da je Stanis eeeeeeeeeeronja par exelans, i da me zabole kako ce on da crkne i kad,
ali posto ja ne citam knjige, a ovde krenulo spojlovanje, citamo se kad se zavrsi serija, odoh ja sa ovog topika dotad!
Citamo se na kraju balade!

angel011

Quote from: Jevtropijevićka on 08-06-2015, 20:27:18

O, da, jeste. Sve vreme očekuješ, neće valjda, predomisliće se u poslednjem trenutku, gurnuće onu kretenušu u vatru or something, kad ono cvrc, dete vrišti li vrišti. I za njom vrišti majka koja je u tom trenutku shvatila da Melisandra stvarno spaljuje ljude.
We're all mad here.

Linkin

Quote from: Ugly MF on 08-06-2015, 22:43:39
ih, sad si spojlovo ,nesretnice jedan....
Jes da je Stanis eeeeeeeeeeronja par exelans, i da me zabole kako ce on da crkne i kad

Stanis je još živ i zdrav u knjigama. Tamo čak i nije (još uvek) spalio Širin. Serija ide ispred knjiga.

To su bile samo moje sasvim neozbiljne pretpostavke, date na osnovu sličnosti sa grčkim mitovima.  :)

Quote from: angel011 on 08-06-2015, 22:48:15
I za njom vrišti majka koja je u tom trenutku shvatila da Melisandra stvarno spaljuje ljude.

Ne bih rekao da je tek tad shvatila, već nije svesna koliko će biti emotivno užasno pustiti da izgori neko koga si pazio ceo njen život.

Do tada, posmatrala je racionalno, kao neophodnu žrtvu, jer će u suprotnom svi umreti. Što u jednom trenutku i kaže.