• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igra prestola (HBO, 2011)

Started by Perin, 26-04-2009, 23:19:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

tomat

vidim poznat mi čovek, al mi bilo glupo da se izlećem. kad ono - stvarno on.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Ja uvek mislim da von Sidov nije ziv. Dae vjecan!!! Genijalan glumac, genijalna pojava, stvarno besmrtan lik.

Aco Popara Zver

Неће ваљда да игра шах с Џоном Сноуом...
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

cujkebr

Quote from: Бата Животиња on 11-05-2016, 22:54:02
Неће ваљда да игра шах с Џоном Сноуом...
Jeste da se je John Snow vratio iz mrtvih ali ipak on nije sama Smrt, tako da od partije saha u skorije vreme nista ...

Agota

Ste gledali? Posle tri sezone, srce mi je na mestu... :-D
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Dybuk

Kako da ne, dobra epizoda, mada je meni 2. i dalje najjaca, za sad.

Poslednja scena je fantasticna, konacno, bre! (ne mislim na toples, al ok moze i to) :mrgreen:

Petronije

Malo naivno ali efektno.
Arm the Homeless

eddie coyle

Zar nije isto tako izasla iz vatre onda kad je poradjala one zmajeve ?

tomat

Što ne ide i samo roka vatru ispred sebe, da privedemo polako ovo kraju?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Quote from: eddie coyle on 17-05-2016, 15:21:59
Zar nije isto tako izasla iz vatre onda kad je poradjala one zmajeve ?
Naivno u smislu da je uspela na glupu foru da pobije prekaljene vojskovođe, niko da skoči da joj makar slomi vrat, vatra se širi svetlosnom brzinom, itd. al' dobro, kažem da je efektno, nisam nezadovoljan. Naravno da "fire cannot kill the dragon".
Arm the Homeless

Father Jape

Ja sam pauzirao epizodu da to tvitujem posle prvog kadra s njim. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

eddie coyle

xrofl    xrofl

Hold the door...

angel011

Postoji razlika između "bilo ko može da umre, računajući i glavne junake" i "svi će da pokrepaju". Ovo drugo je smor.
We're all mad here.

Father Jape

On a long enough time line, the survival rate for everyone drops to zero.

Dybuk

Dybuk

Inace kad smo vec kod nicim izazvane golotinje, ova epizoda nas je malo demantovala po pitanju nestanka iste.

Ne znam za vas, ali Varis mi je kralj. Dobra epizoda.

ed I Brijena, naravno

eded I od Sanse ce nesto da bude, nadajmo se :lol:

Father Jape

Da, onaj penis baš nisam očekivao. :lol:

Petronije

Penis niđe veze. Dobra scena sa Varisom i sveštenicom koja liči na Alettu Ocean. Ovo ostalo mi je onako. Sansina transformacija je solidno osmišljena i realizovana, ali ovaj završetak na koji svi otkidaju mi je nekako isforsiran. Valjda je bilo logično da krenu da beže čim je Bren video da su ispred pećine, ili će uskoro biti, a ne da idu u izlete po mrtvom Zimovrelu, da bi se desio inception holdddor momenat. I što ubiše vuka?
E da, i oproštaj Džore i Kalisi je bio kul, priznajem :lol:
Arm the Homeless

Father Jape

Doduše meni smetucka taj kraj SW: Ep3 momenat gde se u dve epizode desi koliko tipično u čitavoj sezoni.

Ugly MF

Jadan ovaj Hodor...
...štiti onog nesposobnog Brena koji čitavu seriju jednu pametnu stvar nije uradio, eeej...

Aleksa Topuzić

Šta bre jadan Hodor, jadan Džora Mormont koji ni u poznim godinama nema pojma o životu; a epizoda inače može u izbor za naj epizodu celog dosadašnjeg serijala, to  je bar moje skromno mišljenje.
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.

Ugly MF

Ma daaa, Džora je ooono, žešći, 'al on meni kul lik,osim što najebe zbog k... khm...
Ej, da me onaj bezvezni kurac nije ubo u oko, bila bi jedna od najboljih, ima fajt sa zombijima, ja seriju i počeo da gledam jer je s njima počela....
...mada kako oni drveni vilenjaci nijednu bombu sas vatru da ne bace na glavnog zombija, mamuuuu muuuu...
jeftini Amerski fazoni ;)

Petronije

Arm the Homeless

tomat

CorwinM

E vala je stvarno cijela priča sa gvozdenrođenima u seriji užasno urađena, jedino je Dorna gora od nje. Pri čemu Gvozdena ostrva nemaju Brona, koji jedini vadi pomalo dornsku priču.
Ja razumijem da nemaju para za angažovanje mnoštva statista, ali ispade da na ostrvima kralja bira cirka dvadeset ljudi i da je dovoljno da čovjek prizna da je ubio kralja i izvini se što ga nije ubio ranije, pri čemu ga još niko nije vidio jedno dvadeset godina, i da ga odmah izaberu za kralja. A jedva čekam kako će da sagrade hiljadu brodova za mjesec dana.
There are no desperate situations, there are only desperate people.

дејан

...barcode never lies
FLA

Dybuk

Prati li se? :lol:

vrlo zadovoljna povratkom Haunda i Brona, :| odlicna scena izmedju Jare i Teona.

ocekivano namazana Mardzori i baka Tajrel - genijalna zena.

jedva cekam da srede onu sektu i Vrapca :mrgreen:

angel011

Prati se.

Klinka je super.  :lol:
We're all mad here.

Dybuk

Da, svi su poludeli za njom, meni je malo smetao decji glasic da je shvatim ozbiljno, ali dobra je.

inace, imam problem da povezem sva imena i povratnicke sporedne likove, moracu da repriziram kompletnu seriju :mrgreen:

Petronije

Konačno jedan konkretan gejmotron. The Hound massacre je kratak ali efektan, i otprilike nagoveštava tok cele epizode. Tačno bih prestao da gledam da su ubili Arju Stark. Mada sam očekivao da na kraju proburazi Žakena, jer osveta boga, ovo, ono.
Arm the Homeless

angel011

Neverovatno kako Arja trči (da ne spominjemo skakanje i dočekivanje na noge lagane) nakon što je u prethodnoj epizodi nekoliko puta dobila nožem u stomak.
We're all mad here.

Petronije

Ja to namerno nisam hteo da spominjem jer sam svakoj epizodi našao manu. Ova je bar bila sadržajna.
Arm the Homeless

Pat Remi

Nije meni ovo bilo ništa baš posebito. Koja je bila svrha cele one epizode se Blekfišom? Koja je bila svrha Arijine misije da postane čovek bez lica? Koja je bila poenta svih onih vraćanja mrtvih likova?

Ako ništa, ova epizoda barem nije bilo najljigavije moguće dodvoravanje publici kroz ostvarivanje svake i najsitnije fanovske teorije. Sem one epizode sa Hodorom, ova sezona je mnogo više bila fan fiction nego što deluje zasnovana na još neobjavljenim Martinovim knjigama.

Petronije

Pa čekaj, Arja bežeći od progona i sigurne smrti, završava u hramu jer je to jedino mesto gde je mogla da ode, pošto je spasila Žakena i on joj je dao novčić i uputio je kako i šta. Tu je stekla iskustvo koje je stekla i shvativši da nikad neće postati "niko" jer je kraljevska severnjačka krv u njoj prejaka, posle silnih peripetija ona shvata da mora da se vrati kući.
Arm the Homeless

Pat Remi

Tja, tanano mi je to. Meni lično ne opravdava postojanje tako komplikovane konstrukcije kao što su ljudi bez lica. Da ne govorimo o moru nelogičnosti, npr. ni za njenu rivalku se ne može sasvim tvrditi da je postala "niko", s obzirom s koliko je mržnje tj. ličnih motiva progoni, pa onda Žaken tvrdi da je Arija na kraju zapravo postala "niko" i to samo jer je smaknula rivalku i sl. sitnice koje mi deluju nedorađeno, u najmanju ruku.

Petronije

Pa Žaken je pripadnik te "sekte", on se pojavljuje još na početku, njega je Martin osmislio. Sad jebiga, cela serija je takva, tanana.

Ovo za Blekfiša se potpuno slažem. Očekivano i logično bi bilo da u celom tom haosu on povede vojsku na sever. Ovako, ubiše ga nizašta, Briena je dolazila nizašta, riverrun je pao nizašta.
Arm the Homeless

Petronije

Mada mi je zanimljiv momenat gde Džejmi koristi sliku koju mladi Tuli ima u glavi o njemu da bi ga iskoristio. Prvo pokušava lepo, pa kad vidi da je ovaj glup k'o noć, servira mu zlog Džejmija kraljoseka, koji zapravo više ne postoji ali Tuli i dalje veruje u njega :lol:
Arm the Homeless

Pat Remi

To jeste bilo fino odrađeno, a i onaj melanholični oproštaj Džejmija i Brijene.

Ali opet, kad pomislim da je na to sa Blefišom o'šlo dve epizode, a još jedno dve smo proveli u onom mračnom sobičku sa lešom Džona Snoua. Od 10 epizoda u sezoni, sledeće sezone još kraće, mnogo je kume.

Izem ti epizodu u kojoj je najuzbudljiviji momenat najava sledeće.  :(

tomat

interesantna najava sledeće epizode, izgleda da će nešto da se desi :)

lilit

faking remzi iz ded.
konačno.
(ne izvinjavam se zbog spojlera :lol:)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Kunac

K O N A Č N O!
Bilo je slađe neko kada je Džofri egzitovao.
Ili tu negde...
Inače...
GoT mi baš prija kad smanje broj priča koje prate u epizodi...
Nije iscepakano, već konkretno.
"zombi je mali žuti cvet"

lilit

tako je.
posednja epizoda je odlična, bolja i od boja na kosovu :lol:

mac

Da gledamo i da se učimo, za ono vreme kad poželimo svoju bitku da ovekovečimo. Zamisli samo naše glumce kako okrvavljeni i unezvereni gaze po telima, bez mnogo priče. E to je novum!

Kunac

Vrunska bitka! Bolja od onog čuvenog napada na Kings Lending.
"zombi je mali žuti cvet"

Father Jape

Počeli su polako da snimaju stvari na način koji valja. :lol:

Ja velim da ih sad kad su ispekli zanat mi odmah uzmemo da nam rade Nemanjiće.

Petronije

Jes vala, momenat kada Snow juriša na Boltone je baš efektan. A ni bitka za Mereen nije za bacanje. Sve u svemu, jedna, Kunac je lepo primetio, fokusirana, ne - rasplinuta epizoda.
Arm the Homeless

Agota

Quote from: lilit on 21-06-2016, 13:48:32faking remzi iz ded. konačno. (ne izvinjavam se zbog spojlera :lol:)
prejadno! ovo mi je škola...
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

lilit

Quote from: Agota on 21-06-2016, 18:03:30
Quote from: lilit on 21-06-2016, 13:48:32faking remzi iz ded. konačno. (ne izvinjavam se zbog spojlera :lol: )
prejadno! ovo mi je škola...

generalni savet za tebe: ignore je iz raja izašao. toliko. :lol:

Dybuk

Oho, oho, ohooo, kakav kraj, kakav rajcs rivendz toooooo  :!: :!: :!: :!: :!: