• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igra prestola (HBO, 2011)

Started by Perin, 26-04-2009, 23:19:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Quote from: ridiculus on 04-08-2017, 22:13:15
Da, to spada u ono curenje informacija koje sam pomenuo. Pokupljeno je tu mnogo više od 4. epizode. Za nju mi nije bitno - gledao je ovako ili onako, svede se na isto. Ali ne volim da saznajem mnogo unapred šta će se desiti, pa se držim podalje. Veliki deo draži televizije se nalazi izmedju epizoda, u spekulaciji i anticipaciji.

koješta! 8-)

dajte i cijelu sezonu Tvin Piksa!

dosta Linčovog izmotavanja, da slistimo to! 8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

ridiculus

Nisam siguran da smo se razumeli. Nemam ja ništa protiv da gledam SVE po redu, ali imam protiv da saznam kraj pre sredine.

A ono je ipak bio odvojen "upad". Ah, poor HBO...
Dok ima smrti, ima i nade.

ridiculus

Da, ali kažu da je lo-res. Srećom, ili nesrećom, ne skidam više ništa ispod 720p, jer mi je negledljivo na monitoru.

Dybuk

Da, kao skriner neki. Proveriću, ako je snimak loš čekam ponedeljak.

mnogo smo razmaženi :lol:

ridiculus

To je dobra vrsta razmaženosti. ;)

Petronije

Samo haj definishn, to je standard odavno kod mene. S7ep4 [leaked] koju sam uspeo da nadjem je 640 * 360, sto je neprihvatljivo.
Cak ga na ozbiljnijim trekerima ni nema, samo na general mesano meso trekerima. Cekamo ponedeljak.
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Ja odgledao. Najbolja epka do sada u ovoj sezoni.

Da ne spojlujem reći ću samo da baš ništa od stvari koje smo pretpostavili nije tačno.  :?:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Onaj stari Sendmen

ridiculus

Quote from: Onaj stari Sendmen on 04-08-2017, 23:09:57
Ja odgledao. Najbolja epka do sada u ovoj sezoni.

Da ne spojlujem reći ću samo da baš ništa od stvari koje smo pretpostavili nije tačno.  :?:
Odgledao sinoć pošto danas ne mogu. Ali, znam da će većina prisutnih gledati večeras, pa ću pričekati još malo sa detaljima.

Jeste najbolja epizoda ove sezone - što i nije neki posebno postignuće - ali i jedna od najspektakularnijih u serijalu, i na televiziji uopšte. Osim toga, neke stvari JESMO pogodili. Nije da je bilo toliko teško, ali, opet, realizacija je u trenucima bila toliko dobra da sam uživao.

Dybuk

Ugly MF

ridiculus

Da li je napravljen roštilj od njega?

Jedna od žrtava ove epizode je moje uverenje da televizija daleko zaostaje za filmovima po vizuelnom aspektu. Ovo je bila najrazornija realizacija zmaja u istoriji televizije (sigurno) i filma (verovatno).

Dybuk

Quote from: ridiculus on 08-08-2017, 00:00:25
Jedna od žrtava ove epizode je moje uverenje da televizija daleko zaostaje za filmovima po vizuelnom aspektu. Ovo je bila najrazornija realizacija zmaja u istoriji televizije (sigurno) i filma (verovatno).

Ha, sećam se da smo pričali o tome.

Nego Bron, baš sam se pitala šta je s njim. Zabavan lik; ne toliko u ovoj epizodi ali generalno.

Petronije

Prezivece i on i Dzejmi, ne verujem da ih je HBO spasao vatre da bi se udavili. U stvari, za Dzejmija sam siguran, verovatno ce ga Tirion nekako izvuci, za Brona vise onako navijam...

Sent from my TCL S720T using Tapatalk

Arm the Homeless

Ugly MF

Meni serija počela da jenjava , jer nema likova koji me nerviraju i koje bi' 'teo da vidim spržene...
Osim Sersej,, njenog brata jebača i littlefingera, ne želim iko više da strada...dobro, možda onaj bankar .... :(
Svi ostali su mi okej, eto ,neka ih, baš me briga,živi, mrtvi, svejedno...
Nema više onih što ti idu na živce, pa bi im polako šiju zavrto, danima...
Džofri,Remzi,Hajsparou...
..njesra, brate....

Petronije

Valjao bi i Juron na rostilju...

Naravno, Remzi i Dzofri su neprevazidjeni.
Arm the Homeless

Petronije

Arm the Homeless

ridiculus

Ovo je bila odlično režirana bitka, i, uopšte, epizoda. Što ne može biti loša promocija za Matt-a Shakman-a, koji je režirao solidan deo It's Always Sunny in Philadelphia, ali i dve epizode iz prve sezone Farga.

Quote from: ridiculus on 31-07-2017, 22:35:41
Ako bih imao neku fantaziju koga da sučelim sa kim u ovoj seriji, onda bi to bili Bren i Maloprstić, da vidimo kako bi ovaj drugi reagovao na to što ovaj prvi može da zna stvari o njemu koje ne bi trebalo da zna.

Odlična scena. Ljudi se verovatno pitaju zašto Bran ne reaguje više, i obelodani Maloprstićeva zlodela. Siguran sam da zna mnogo više nego što je gledaocima otkriveno, ali, mislim da ili ga nije briga (sad ima važniji zadatak), ili čeka pravo vreme i mesto. Možda po malo od oba. "Chaos is a ladder" je savršeno tempirana verbalna bomba, i ne sećam se da smo ikad videli Beliša na trenutak prestrašenog. Bilo je suludo pretpostaviti da će Beliš lično pokušati neki nasilni čin, ali za to krivim trejler koji pokazuje izvlačenje bodeža korišćenim u pokušaju Brenovog ubistva (u prvoj sezoni). Kada Bran pita: "Da li znaš kome je pripadao?", siguran sam da misli na drevnu istoriju, a ne na to ko je poslao ubicu. I čini mi se da zna odgovor (inače ne bi oblikovao pitanje na taj način).

Ne da je Arjin povratak išta povoljniji za Maloprstića, ali mi smo dobili par scena izvanredne interakcije troje Starkove dece. Šta mislite o borbi Arje i Brijene? Neki bi to sigurno podveli pod "fanfiction", ali kakva  koreografija! Iako pola interneta bruji o tome kako je Arja pobedila, meni se više čini da su bile jednake, s tim što se Brijena obuzdavala na početku, ali onda je shvatila da će tako izgubiti.

Ali kakva bitka na kraju! Sve je pregledno, a istovremeno imamo utisak opšte konfuzije u srcu bitke. Još je Robert Barateon rekao da bi se samo budala borila protiv Dotraka na otvorenom, ali trebalo je videti lica Lanistera kada su videli zmaja kako zloslutno leti ka njima. Oni znaju da ovi postoje, ali to je samo iz priča, ali videti jednog na delu, to je nešto sasvim drugo. Nikad ljudska sila nije izgledala ovoliko bespomoćno, čak ni u Hobitu, a u isto vreme sve je izgledalo realno. Odlična kamera, odlični efekti. Tirion vidno uzdrman jer je donekle izgubio poverenje, i jer je morao da gleda užas rata sopstvenim očima, i to na ljudima koji su služili njegovu bivšu kuću. "Flee, you idiot."

Petronije

Ti se sećaš šta je Robert Barateon rekao o Dotracima u prvoj sezoni  :?
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

ridiculus

Takve stvari pamtim najlakše! :cry:

Na primer, one Stanisove gramatičke ispravke se ne sećam. Ali čuo sam posle ove epizode da je Davos to pokupio od njega. A ko se ne seća Brenovih reči vraćenih Belišu, neka pogleda ovo:

http://youtu.be/PxlIraEV8n4

Dybuk

Onaj stari Sendmen

Agota

prvih dvadesetak minuta ništa, scenaristički tanko, slabi dijalozi, bitka je ok. susret sanse i arije nemam reči koliko je loše.

e sad dzejmi je i u porazu pobednik, ipak  krenuti na zmaja... e sad logično bi bilo da se udavi u onom oklopu ali mislim da nije još  kraj.

princ brendon stark bi možda mogao biti na prestolu, on bi trebalo da može da kontroliše zmajeve... ali čini mi se da i od te opcije nema ništa. po komentarima na netu vidim da su u igri deni i dzon snou, naravno slavi se smrt dzejmija , tirijon  optužuje za izdaju, itd.. ameri debili
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

ridiculus

Quote from: Agota on 09-08-2017, 11:16:20
po komentarima na netu vidim da su u igri deni i dzon snou, naravno slavi se smrt dzejmija , tirijon  optužuje za izdaju, itd.. ameri debili

Naprotiv, svaki ozbiljan komentator koga sam ja čuo - a tu računam ljude koji prate i konstantno komentarišu epizode, bilo profesionalni novinari ili hardkor fanovi - pominje da nije znao za koga da navija, odnosno, da nije želeo da se nešto desi ni Deneris ni Džejmiju (ili Bronu). Ako hoćeš da čuješ ili čitaš debilne komentare, za to nije potrebno ići čak u Ameriku (makar i bržim, digitalnim putem), već možeš da odeš na bilo koji veći forum u Srbiji, Hrvatskoj, Grčkoj, Nemačkoj, ili bilo kojoj drugoj zemlji.

Džejmi nije udario na zmaja, već na Deneris - u to sam siguran. To bi zahtevalo da ona siđe sa zmaja, i upravo to smo i videli. To bi završilo rat - zmajeva smrt ne bi. Drugo, jasno smo videli da je ona videla njegovo lice. Sada ima njenu pažnju. Zašto to prikazati ako je on mrtav? Mislim, nisam ja Benioff ili Weiss, ne mogu znati šta misle ili žele - možda će mi pokazati srednji prst sledeću epizodu: "You know nothing, ridiculus!" Ali, da bi sve imalo smisla i veći dramski efekat od trenutnog šoka ili pokazivanja srednjeg prsta logici, Džejmi bi morao biti živ. I verovatno zarobljen. Onda će Sersi imati dilemu (ali ne dugo, pretpostavljam). A imaće je i Tirion. A evo šta ja nagađam.

Ne sećam se da li je to rečeno u seriji, ali znam da je u knjizi Deneris čula da će tri puta doživeti izdaju: treći put zbog ljubavi. Mnogi misle da se to već desilo, ali šta ako nije? Sva ta proročanstva su dovoljno maglovita, ali mislim da bi Tirionovo vraćanje usluge Džejmiju imalo mnogo veći efekat od svega drugog, u tom smislu. E sad, samo je pitanje da li je to pomenuto u seriji. Mada, i ako nije, zvuči kao zanimljiv izbor u scenariju.

Na internetu se i priča o verovatnoći da je strela (zapravo, koplje) koje škorpion ispaljuje bila otrovna. Ta mogućnost je...pa, sumanuta. Hej, pričamo o zmajevima ovde, i to velikim, odraslim. U poslednjoj igri koju sam igrao sa njima, zlatni zmaj je bio imun na svaki otrov. A čak i da nije tako, koji otrov bi bio toliko jak da ubije Drogona, u svetu koji je Martin konstruisao?  :shock: Mislim da je Oberon koristio možda najjači, ali Drogon nije Planina... Ono što bi njega uzdrmalo, čoveka bi verovatno istopilo. Ne, nije nikakva mogućnost, čak ni "logistički". Kiburn bi morao da ima dovoljnu količinu za sve strele, što je nerealno, čak i za loše napisan scenario.

Dybuk

Quote from: ridiculusNaprotiv, svaki ozbiljan komentator koga sam ja čuo - a tu računam ljude koji prate i konstantno komentarišu epizode, bilo profesionalni novinari ili hardkor fanovi - pominje da nije znao za koga da navija, odnosno, da nije želeo da se nešto desi ni Deneris ni Džejmiju (ili Bronu)

ni Drakarisu.

ridiculus

дејан

...barcode never lies
FLA

Onaj stari Sendmen

Quote from: ridiculus on 09-08-2017, 12:11:01
Ali, da bi sve imalo smisla i veći dramski efekat od trenutnog šoka ili pokazivanja srednjeg prsta logici, Džejmi bi morao biti živ. I verovatno zarobljen. Onda će Sersi imati dilemu (ali ne dugo, pretpostavljam). A imaće je i Tirion. A evo šta ja nagađam.

Ne sećam se da li je to rečeno u seriji, ali znam da je u knjizi Deneris čula da će tri puta doživeti izdaju: treći put zbog ljubavi. Mnogi misle da se to već desilo, ali šta ako nije? Sva ta proročanstva su dovoljno maglovita, ali mislim da bi Tirionovo vraćanje usluge Džejmiju imalo mnogo veći efekat od svega drugog, u tom smislu. E sad, samo je pitanje da li je to pomenuto u seriji. Mada, i ako nije, zvuči kao zanimljiv izbor u scenariju.

Jako zanimljiva teorija.  :)

ridiculus

Quote from: дејан on 09-08-2017, 12:39:29
дрогону?
Da, na njega* je mislila.

*iako je pol neodredjen, rekao bih

Agota

Quote from: Гражданка Шульц on 09-08-2017, 12:15:59
Quote from: ridiculusNaprotiv, svaki ozbiljan komentator koga sam ja čuo - a tu računam ljude koji prate i konstantno komentarišu epizode, bilo profesionalni novinari ili hardkor fanovi - pominje da nije znao za koga da navija, odnosno, da nije želeo da se nešto desi ni Deneris ni Džejmiju (ili Bronu)

ni Drakarisu.

jao, pa ja nikako ne umem da navijam za deni, niti mogu da stavim zmaja ispred ljudskog bića,  zmaj mi dođe kao mig 27
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

tomat

Quote from: дејан on 09-08-2017, 12:39:29
дрогону?

Jes, Drakaris mu dođe ko neka komanda.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Dobro je da se to razjasnilo, jer se inače nikako ne bi znalo na šta sam mislila. Da, komanda, I stand correct.

re: Agota

Meni žalije konja nego ljudi u tim bitkama. A zmaj je prosto korisno oružje :lol:

ridiculus

Quote from: Гражданка Шульц on 09-08-2017, 13:26:52A zmaj je prosto korisno oružje [emoji38]

I simbol moći Deneris. I njen najmoćniji zaštitnik. I, na neki (bizaran?) način, njeno dete.

Ne, ako neko ubije zmaja, to će biti Noćni kralj. Ili neko od njegovih.

Onaj stari Sendmen

Quote from: ridiculus on 09-08-2017, 13:29:52
Quote from: Гражданка Шульц on 09-08-2017, 13:26:52A zmaj je prosto korisno oružje [emoji38]

I simbol moći Deneris. I njen najmoćniji zaštitnik. I, na neki (bizaran?) način, njeno dete.

I na još bizarniji, njen partner i ljubavnik. Bar što se dva od tri tiče (imenovana po mužu i bratu).

Fali joj taj treći da bude ista Mirjana Karanović u Petrijinom Vencu.

Tu valjda upada Regarov sin Džon Snou.  ;)

Ugly MF

Quote from: ridiculus on 09-08-2017, 13:29:52

Ne, ako neko ubije zmaja, to će biti Noćni kralj. Ili neko od njegovih.

Yeah! Zombi zmaj što bljuje led!!! YEEEE-HAAAAAW!!! Go rednecks!!!

Onaj stari Sendmen

Quote from: Onaj stari Sendmen on 09-08-2017, 12:41:01
Quote from: ridiculus on 09-08-2017, 12:11:01
Ali, da bi sve imalo smisla i veći dramski efekat od trenutnog šoka ili pokazivanja srednjeg prsta logici, Džejmi bi morao biti živ. I verovatno zarobljen. Onda će Sersi imati dilemu (ali ne dugo, pretpostavljam). A imaće je i Tirion. A evo šta ja nagađam.

Jako zanimljiva teorija.  :)

Mada, kad razmislim, ima tu još jedan dodatni lejer koji će učiniti sve komplikovanijim, ako priča zaista krene u tom smeru: pa Džejmi nije makar ko, on je Deni ubio oca, plus krenuo i na nju u trenutku kada je krenula da prži ljude poput oca (Queen/King slayer mode).

ridiculus

I to, a i kako bi Džejmi reagovao na sve to ako se vrati kod Sersej, koja nije prstom mrdnula za njega.

Onaj stari Sendmen

Da, poznavajući Džejmija i kolika je budala, pada novi incest seks 100%.  :?:

angel011

We're all mad here.

ridiculus

Možda incest-seks i incest-smrt ponekad idu zajedno? :)

Onaj stari Sendmen

Nešto više ne verujem u tu teoriju.

Oprostio i zaboravio je Sersi u potpunosti i Tomena i sve one iz septe (što se jasno vidi iz njegovog komentara da narod pre ili kasnije oprosti i zaboravi vladarima).

A suviše je naglo ušao u Kvin slejer mod sa Deni, bukvalno čim je video sprženu vojsku.

Jednostavno, on je budala. To čak o Džejmiju misli i Nikolaj Koster Valdau koji ga igra, a on je video i stvari koje mi još nismo.

Moguće da dela proročanstva sa Valkonkarom nema u seriji jer se to neće ostvariti kao u knjigama.

Aco Popara Zver

Pogledah i ja, Bron se vrnuo!!! Zaboravih na tog cara. Taman da spasi Džejmija i da braća popričaju u narednoj epizodi, koja će vjerovatno čitava biti toki voki. Cijenim, pustiće ga da razgovara s Sersei i to će biti njen kraj, vjerovatno.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Ugly MF

Da li je Bron spasijo Đejmsa ili ..hehe..DickOn !?!
Bez zaebavanja, nisam čito knjige....

ridiculus

Ljudi koji su gledali sa zamrzavanjem slike kažu Bron. Nema oklop i ima belog konja, kakvog je Bron merkao pogledom kad je skočio sa zapaljenih kola.

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 09-08-2017, 18:03:30
Pogledah i ja, Bron se vrnuo!!! Zaboravih na tog cara. Taman da spasi Džejmija i da braća popričaju u narednoj epizodi, koja će vjerovatno čitava biti toki voki.

U stvari, već je objavljeno da se sledeća epizoda zove Eastwatch, što je ime tvrdjave na najistočnijoj strani Zida, kod samog mora. Što znači da ćemo videti Bereka Donderiona (jej, Ričard Dormer!), Kleganija, ali i Tormunda. Mada, moguće da gro akcije ostavljaju za 6. epizodu.

Zanimljivo da se u spisku glumaca za tu epizodu pojavljuju i Džejmi, i Bron, i otac i sin Tarli.

Onaj stari Sendmen

Quote from: ridiculus on 09-08-2017, 18:48:27
U stvari, već je objavljeno da se sledeća epizoda zove Eastwatch, što je ime tvrdjave na najistočnijoj strani Zida, kod samog mora.

Jel to beše ovaj deo? Deluje da će biti jako vesela epizoda.  :D

(slike su sa špice, progresivno po sezonama od treće do sedme, kako je zima dolazila)

дејан

ако баш некоме треба да зна шта ће се десити до краја серијала, послаћу му на пм делове синопсиса за епизоде (није из новог хака, из једног старијег)
...barcode never lies
FLA

Onaj stari Sendmen

Ovo je više tizer koji se razvlači dosta dugo u zvaničnom svima dostupnom delu epizode (špica), nikakvi tajni kanali i hakovi.

Kao što su tizovali sa Arijom koja nosi Litlfingerov bodež na promo slikama, pa kako ga sam Litflinger izvlači iz pojasa u nekoj naizgled napetoj sceni u tizeru, svi zbog toga pričaju da mrtav 100% u toj i toj epizodi kad ono prc.

Vrlo moguće da je i ovo samo navlakuša. Nije baš mnogo filmično da tek tako zaobiđu zid preko tog leda. Teško to mogu da izvedu da ne bude vrhunski dosadno i antiklimaks.

A moram da priznam da ne verujem mnogo ni u istinitost tih navodnih sinopsisa. Zbog određenih detalja koji se ne uklapaju.