Author Topic: Berserk  (Read 15756 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
Berserk
« on: 03-05-2009, 11:23:00 »

Rođen iz mrtve žene koja je visila na vešalima, Gats je uvek živeo na granici između života ili smrti. Nakon teškog detinjstva, svoje odraslo doba provodi u brutalnoj borbi, odmeravajući svoju snagu sa drugima i tako postajući sve jači i jači. Život je bio jednostavan za Gatsa, sve dok nije upoznao Grifita - karizmatičnog i ambicioznog lidera grupe plaćenika, Družine Sokola. Kada Gats izgubi u duelu od Grifita, nevoljno se pridružuje Družini Sokola, i nakon nekog vremena postaje privržen njima. Međutim, kako Grifit vodi svoje ljude od pobede do pobede, krvavi ratovi i okrutna politika na dvoru otkrivaju njegovu mračnu stranu za koju niko nije znao. Uskoro, ono što je izgledalo kao normalno osvajanje postaje borba za čovečanstvo i život. Može li Gats, običan ratnik, spasiti one koji su mu najdraži, sve vreme noseći tamu sa sobom koja ga prati kroz čitav život?

Ono što iznenađuje kod fabule Berserka, jeste činjenica da su različiti elementi dobro uklopljeni: uzmimo za primer priču o čoveku koji želi moć po svaku cenu; dodajte tome priču o čoveku koji ne misli ni na šta drugo nego na sledeću borbu; pomešajte to sve s demonima i brutalnošću; dodajte neke genijalne političke manevre i ono što dobijate je moćan spoj mračnog fantazija i akcije. Štaviše, Berserk ima dobru strukturu i tempo; taman kada pomislite da mesijanska tema i apokalipsične bitke ne mogu biti više malodramatičnije, Berserk vam nudi određene flešbekove gde otrivamo nešto novo iz prošlosti naših junaka. Lično, nisam veliki fan flešbekova - ali u Berserku oni super funkcionišu, i produbljuju samu radnju i tematiku.

Postoji samo jedan problem; to je činjenica da se anime ne završava. Anime pokriva možda četvrtinu mange, a što je najgore, završava se na pola poglavlja! Za one koji ne vole anime koje nisu do kraja urađene, preporučujem samo jedan lek - to je manga, koja nastavlja priču tamo gde je anime stao. Nemojte da se žalite; ako vam se svideo anime, onda će vam i manga isto tako biti odlična, ako ne i bolja. Znam da meni jeste. Dosta je brutalnija i krvavija od samog animea.

Šta više reći o ovom animeu? Lični favorit broj 1, najbolji anime svih vremena.Ta mračna atmosfera, brutalnost, preokreti, likovi sa kojima se saosećamo ili ih proklinjemo... Sve su to stvari koje čine ovaj anime jednim od najboljih ikada snimljenih.

...

• 4
  • 3
Re: Berserk
« Reply #1 on: 29-05-2009, 00:25:15 »
Vidis, meni je deo price pre demona bio super, posle jeste bilo uverljivo, one scene pakla,ali mi je pojava demona u realisticnom srednjem veku bila malo bez veze...

EDIT prica je imala ideju o degradaciji coveka, od Gatzove sudbine preko Caske pa do Griffina. I zato mi je pojava demona bila bezveze.
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #2 on: 29-05-2009, 00:33:55 »
Ma meni je ceo Berserk odličan, nemam zamerki :) Manga je još bolja, ali ko će nju opisivati, ima pun qrac čeptera :)

Cenobite

• 4
  • 2
  • Mors Principium Est
« Reply #3 on: 25-12-2009, 14:53:19 »
Berserk manga je definitivno nesto najbolje sto sam u zivotu citao...ne vredi opisivati i hvaliti, nema dovoljno dobrih reci kojima bi se opisao berserk...jednostavno - WOW.
Nadam se samo da tvorac nece umreti pre nego sto zavrsi mangu, mada kojom je brzinom izlazi...

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #4 on: 12-01-2010, 03:44:54 »
Čuo sam da je prezauzet igranjem Wii konzole da bi pisao nove čeptera  xrofl Manga Berserk je jedina manga koju skupljam u papirnom obliku, i nešto najbolje ikad, kao i anime :)

Cenobite

• 4
  • 2
  • Mors Principium Est
« Reply #5 on: 12-01-2010, 22:47:18 »
Prokletnik, sigurno igra Zeldu :) koju ja ne mogu da pokrenem na emulatoru iako imam duplo jaci komp od onih na kome igraju ljudi na forumu dolphina :(.
Ja sam prvo gledao anime i na prvi pogled mi se nije bas dopalo jer je bilo depresivno, muzika ubija...imas neki osecaj kao da ti je neki ogroman teret na ledjima dok gledas...medjutim, onda sam nabasao ma mangu i zamisli moje odusevljenje  xrofl.Shvatio sam zasto je sve tako tuzno i depresivno i na drugo gledanje me je muzika odusevila a tek anime :)...
Sta da ti kazem kad sam seo i procitao sve odjednom (sa malim pauzama za spavanje :) ).A onda sam odlucio da svaki scan stampam kako bih mogao da citam iznova cak i kad sam u wc-u, na terasi, kad mi cerka zakrci komp svojim crtacima pa ne mogu da ga se dokopam do 22h  :)...ne ispadne mnogo s obzirom da izlaze samo bedna dva Vol-a godisnje iliti negde oko 20 chaptera.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #6 on: 12-01-2010, 22:50:53 »
Ja bogami askupljam mangu ono pravo, jest da je skupa, i jest da imam 3 volumena tek ali opet...mora se početi :D A Anime...nešto najbolje, vrh vrhova, mada treba posle pročitati mangu koja je 100 puta bolja od animea :) Kakav ti je Claymore?

Cenobite

• 4
  • 2
  • Mors Principium Est
« Reply #7 on: 12-01-2010, 22:54:52 »
Claymore (anime) me je odusevio mada sam cuo da prati mangu valjda do 24 epizode a onda menjaju tok price tako da sam skoro skinuo mangu pa da vidim o cemu se radi...cini mi se da jos uvek izlazi...ili se jos uvek prevodi.

Wolf's Rain je isto ostavio mnogo jak utisak na mene, volim te tako neobicne polutuzne anime...isto mi se svideo i Gun X Sword, ubedljivo najbolja osveta glavnog lika...da ne otkrivam vise ako nisi gledao.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #8 on: 12-01-2010, 23:18:11 »
Gledao i opisao na Anime Jedinici :D Ja ne volim mecha, pa mi nije nešto bio anime, ali Claymore je mnogo dobaro i manga isto izuva :)

Cenobite

• 4
  • 2
  • Mors Principium Est
« Reply #9 on: 12-01-2010, 23:58:56 »
Ni ja ali ovde bas ima taman onoliko mecha elemenata da mi se ne smuci i taman toliko dobre price da me privuce a i kad sam video onakvu divnu osvetu prosto sam skocio od odusevljenja.
Obicno na kraju kad se junaci domognu glavnog negativca on pocne da im kenja pridruzi mi se ovo, ono, pa oni kao malo razmisljaju pa se pravdaju, kao ti si mi pobio porodicu/najboljeg druga/whatever pa onda glavni negativac izvuce keca iz rukava i udari zadnji put da se nasi junaci pomuci pre nego li ga dokrajce a ovde je bilo samo linija preko ekrana i otpada deo prestola na kome negativac sedi...bez reci, bez razmisljanja :)...to me je odusevilo :).
Ja sam inace mnogo probirljiv, mogu da pogledam bilo sta (osim mecha anima tipa Robotech, bezbrojni Gundam ili Fullmetal Panic) ali mi se retko sta zaista dopadne.Eto, Claymore je super, Berserk necu ni da komentarisem, Wolf's Rain me je skoro do suza doveo kao i stari Fullmetal Alchemist, sto zbog suza od smeha sto sbog nekih zaista tuznih stvari, sad cekam da vidim kakav ce biti ovaj sto kao prati mangu...zatim tu je Soul Eater koji me je na kraju i malo smorio, nekako mi je nedorecen ali je muzika super, Hunter X Hunter mi je isto OK mada sam ga skoro zaboravio, pamtim samo da mi se dosta svideo...Death Note mi je bio odlican mada sam se nadao da ce glavni junak preziveti :).Cini mi se da ju i Get Backers dobar mada mi se cini da mi se nesto na kraju nije svidelo...bese su se pokidali od borbe da bi na kraju samo opalili samar glavnom negativcu...mada je i to super poruka :).za D.Gray-Man-a cu nekog da ubijem jer ne prihvatam onakav prekid iako se radi o zivotu i smrti kod onog ko je pravio mangu jer je predobra manga kao i anime.
Tu su i One Piece koji izgleda necu ni da docekam da se zavrsi jer cu umreti od starosti mada sam odgledao prvih 200 epizoda, svidelo mi se ali ipak ne mogu ja da gledam anime dok izlazi, ja to gledam bez prestanka.Iz istih razloga sam batalio i Bleach i Naruto Shuppuuden.rave mi se isto svideo, steta sto su ga prekinuli na pola mange, bukvalno kad je postalo najzanimljivije.Voleo bih da vidim ekranizaciju 666 Satan i Zetman-a, mislim da bi bili zanimljivi, pogotovo 666 Satan.

Poceo sam da gledam Fate/Stay Night i Armed Alchemist (iliti Busou Renkin), cini mi se da su najzanimljiviji u ovom mom izobilju anima od 300 neodgledanih DVD-a :).

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #10 on: 13-01-2010, 00:52:21 »
Busou Renkin je meni bio dobar, a Fate Stay mi se svideo iako je suvi prosek...glavni lik mi je išao na...živce :D DGM mi je dobar, ali ne toliko, prvenstveno jer smara prvih 20ak epki dok se radnja ne zahukta....ali mangu pratim, naravno :D One Piece mi je odličan, ali arkovi PREDUGO traju, po 60 epki što mi je smor...Bleach dobar, Naruto pomalo smara....ali pratim obe mange...FMA je OLDIČAN, najbolji šounen što sam gledao, kao i Hunter X Hunter :) Imaš na mom blogu, http://animejedinica.blogspot.com/ opise par serijala, pa ako ti se svide.... :)

Cenobite

• 4
  • 2
  • Mors Principium Est
« Reply #11 on: 13-01-2010, 02:08:32 »
Aha, sad sam video link u tvom sigu pa prelistavam :)...imas dosta stvari koje imam a nikako da pogledam...nikako mi nije jasno kako ima ljudi koji kazu da im je dosadno ili nemaju sta da rade...brate, ja ne znam dal cu pre nesto da citam (manga ili knjiga), dal cu nesto da gledam (horor ili anime...eventualno neka dobra serija tipa Lost koja se najzad zavrsava ove godine), dal cu nesto da igram, dal cu na trening, pa porodica...treba mi tri zivota da postignem sve :).

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #12 on: 13-01-2010, 02:20:56 »
To i ja govorim :D Ali ja moram da se bavim nečim, jer ako mi je doasndno ja se satra onda...ne znam...to me ubija baš...stoga sam non stop zauzet :D Drago mi je da ti se sviđa blog ;)

Cenobite

• 4
  • 2
  • Mors Principium Est
« Reply #13 on: 20-01-2010, 00:16:20 »
Aha, blog ti je super  :D...i sto je najbolje pokrio si skoro 90% anima koje nikako da se nakanim da gledam a deluju primamljivo :), pa kad procitam o cemu se radi necu moci da odolim :).

Joffrey Lannister

• Guest
« Reply #14 on: 31-01-2010, 00:26:09 »
Ma , ne trebas sumnjati u Perinovu listu Anime serijala :D

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #15 on: 28-09-2010, 01:45:44 »
Dakle, novosti:

http://www.animenewsnetwork.com/news/2010-09-27/new-berserk-anime-project-launching

Novi Berserk projekat! Ako od ovoga išta bude, Perin će da slavi godinu dana :)

Cenobite

• 4
  • 2
  • Mors Principium Est
« Reply #16 on: 28-09-2010, 12:31:13 »
Bwahahahahaha  :evil:.Ulepsao si mi dan...ma kakvi dan, godinu  :|

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #17 on: 29-09-2010, 14:52:49 »

Cenobite

• 4
  • 2
  • Mors Principium Est
« Reply #18 on: 29-09-2010, 18:03:08 »
To je valjda reklama za 35.Vol koji sad izlazi, pise na sajtu da ce imati 4 razlicite reklame.

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #19 on: 27-11-2010, 22:03:09 »
Da, bio si u pravu, tesko je ne citati mangu posle poslednjih par epizoda anime. Ono stvarno kao da je ni od kuda doslo, kao spanska inkvizicija.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #20 on: 27-11-2010, 22:20:56 »
Da, da, odličanstveno je, zar ne, zar ne??

A manga je 'iljadu puta bolja, veruj mi ;)

filip_serbon

• 4
  • 2
  • "...and for a second. I forgot to kill him."
« Reply #21 on: 01-12-2010, 15:33:24 »
E,zelja mi je da imam sve volime Berserka koji su izasli,polako krecem pa kupujem jedan po jedan,evo link ako nekoga zanima gde mogu da se nadju:
http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=berserk&search=search
Verovatno ste culi za njih,imaju sve moguce knjige,i salju u razne delove sveta potpuno besplatno!!!
"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.
Man wields the sword to die with a smile on his face, on a distant day

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #22 on: 01-12-2010, 15:37:40 »
Jes', ali ne šalju u Bosnu, pitao sam...Sem toga, uvek mogu kupiti mange preko ebay-a, ili dati pare pa da mi prijateljica kupi u Zagrebu :lol:

filip_serbon

• 4
  • 2
« Reply #23 on: 01-12-2010, 15:41:58 »
Tako nisu slali ni u Srbiju i onda nekoliko likova sa foruma BG anima napravilo peticiju i oni dodali Srbiju u listu :D
"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
« Reply #24 on: 18-12-2010, 15:23:38 »
My God, како је добар овај Берсерк!! навукао сам се, па ћу сад морати и да мангарим  :lol: искрено, осим прве епизоде, првих пар уводних ми нису биле нешто спец, али после кад се захухтало, схватио сам да је нешто најбоље што сам до сад гледао, мада нисам се нешто ни разбио од гледања анима, јелте :) музика ми је одлична, спора, мрачна и трипозна и улеће у правим моментима...осим уводне шпице Tell Me Why која ми мало иде на к.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Ugly MF

• 4
  • 3
  • Natural born FlatEarther!!!
    • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
« Reply #25 on: 18-12-2010, 23:36:13 »
Nemas ti anime i mange u kojoj ti nesto nece ici na k, ali to je sasvim ok.
Meni makar se to desava na taj nacin da stomi se nesto vise svidja, tomi gluposti vise smetaju....
opet mi onaj GANTZ pada na pamet...Ni boljeg crteza, ideje, zanatskog dela, ma svega, ni gluplje razvijenih likova koji....maaaa, odgledaj i pati se... :)
.. nikako da se setim GANTZ mangu da nadjem.....

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
« Reply #26 on: 20-12-2010, 01:17:12 »
btw, мало су ми засметала и имена два главна лика - Гатс(ц,з? :) ) и Грифит...мислим, стварно?!! :) :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #27 on: 23-12-2010, 21:04:25 »
Japancima to prolazi. Ali redovno lipsavam od smeha kad radi još veće ezoterije skenlejšni krenu sa francuskim ili španskim terminima... to im dođe fensi valjda.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

stale

• 4
  • 2
« Reply #28 on: 24-12-2010, 09:49:11 »
btw, мало су ми засметала и имена два главна лика - Гатс(ц,з? :) ) и Грифит...мислим, стварно?!! :) :)

to je zato sto je baziran (delimicno) na http://en.wikipedia.org/wiki/Götz_von_Berlichingen, pa dok to japanci to prelome preko jezika :)

filip_serbon

• 4
  • 2

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #30 on: 06-07-2011, 12:01:05 »
Perinov omiljeni anime dobija deceniju novih filmova!

According to Young Animal magazine, the first film of the Berserk Movie series will be premiered in January 2012.

The director is Kubooka Toshiyuki (The general anime director of "Top wo Nerae!", the character designs of "The iDOLM@STER" game). According to the official twitter, the film project of Berserk will last more than a decade.

Berserk je zaista anime/manga koji svojim izlaženjem označava anime za buduća pokolenja. Već vidim: moj klinjo i ja (kad ga budem imao) sedimo i zajedno gledamo nove avanture Gatsa i družine.

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #31 on: 04-02-2012, 17:22:29 »
Prvih 10 minuta novog filma danas puštenog u japanske bioskope.
... ever removed.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #32 on: 04-02-2012, 18:43:09 »
Jah...ali bez titla.  :cry:

NGboo

• 2
« Reply #33 on: 04-02-2012, 23:08:52 »
Jah...ali bez titla.  :cry:

+ Cenzurisano. :(

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #34 on: 05-02-2012, 13:23:34 »
Jeste, ali gotovo sigurno je ta cenzura vezana samo za Yahoo-ov servis, a nikako za bioskopsku verziju.

Meni su ovde bitniji vizuelni i zvučni aspekti. Moram priznati da me je najviše razočarala muzika, standardna za takve srednjovekovne bitke - "prazna" bi možda bila prava reč. Sve sam to već čuo, i to u mnogo boljoj verziji.

Režija mi se dopada, kao i odluka da upoznamo Gatsa na drugačiji način nego u stripu. CG mi ne smeta, ali videćemo kako će se uklopiti u mirnijim scenama.
... ever removed.

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #35 on: 05-02-2012, 13:39:14 »
Kažu na Youtubeu ovi koji su gledali film u bioskopu da nema cenzure, dakle do Yahooa je.

I da, muzika koja se mogla čuti nije na visini poduhvata. Ko da je iz Crusadera ili tako neke srednjovekovne strategije...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #36 on: 12-06-2012, 18:38:38 »

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #37 on: 15-06-2012, 09:27:31 »
Pitanje: Da prvo gledam seriju ili filmove? U kakvoj su korelaciji?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #38 on: 15-06-2012, 10:16:12 »
Seriju. Opširnija je.

Sem tog, serija nastavlja dalje od ovog prvog filma - planirano je da 3 filma pokriju golden arc, što su pokrile 24 epizode serije.

sinisa123

• 4
  • 2
« Reply #39 on: 02-06-2016, 08:15:38 »
Čitao sam strip, anime još nisam pogledao, i zaista je početak fenomenalan, ali vremenom postaje generično i odustao sam nakon, valjda, desetog dijela.

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #40 on: 03-07-2016, 10:45:27 »
Samo da prijavim da je izasla prva epka reboot serije Berserk koja vernije prarmti mangu.

It's awesome!

Sent from my Sony Xperia Z5 Premium

Scordisk

• 3
« Reply #41 on: 03-07-2016, 16:51:13 »
Jedno od najboljih anima koju sam u životu gledao

A dakle, otvoreni kraj nije zapravo kraj?

Perin

• 3
  • *
    • Klub Knjige
« Reply #42 on: 03-07-2016, 17:02:34 »
Kakav kraj covece, pa anime pokriva samo Golden Age ark. Citaj mangu.

Sent from my Sony Xperia Z5 Premium

Scordisk

• 3
« Reply #43 on: 04-07-2016, 12:53:23 »
e sada si mi čitavu koncepciju poremetio:D

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #44 on: 05-07-2016, 15:04:16 »
Meni je su malo zasmetali neki momenti u epizodi. Pre svega s vizuelnog stanovišta. Neki delovi kao da su animirani digitalno, ali na jeftin i plastičan način, pa odskaču od ostatka inače lepo slikane animacije. Ovo je samo moj utisak, vrlo laički stečen.

Takođe mi smeta i nepreglednost tokom bitaka i preveliki fan servis okomljen na his huge hunk of iron. No, pretpostavljam da je to neizbežno u današnje vreme. Makar nije bilo nepotrebnih seksualnih aluzija.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #45 on: 08-06-2022, 04:36:50 »