• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Okultizam u književnosti

Started by Ghoul, 06-05-2009, 15:30:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ultimatum

Korice je radio akademski slikar KOSTA BUNUSEVAC!!

Kao sto se vidi namenski za ovu knjigu...

Nightflier

Dobro, lepo. Premda su akademski slikari za slikanje, a za korice tiskovina su dizajneri. Sve to obaška, ali mogli ste i da otvorite namenski sajt za izdavačku kuću, a ne da link vodi ka kafiću.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Ghoul

Quote from: Ultimatum on 28-07-2015, 19:53:11

ove korice su RUŽNE I NEPRIKLADNE za ovu knjigu, pa sve da je vaskrsao leonardo iz vinče da ih izradi, a ne kosta sa bunjišta.

https://ljudska_splacina.com/

Boban

Quote from: Ultimatum on 28-07-2015, 19:53:11
Kao sto se vidi namenski za ovu knjigu...

Kosta je bio starac kada sam ja bio mali ili mi je samo izgledao kao starac.
A slika potpuno promašuje duh knjige...

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ultimatum

A korice za Belog dominikanca, opet rad jednog akademskog slikara namenski za tu knjigu?

Boban

akademski slikari nisu garancija ničega... dizajn knjige je kategorija za sebe, a upotrebljene ulustracije nešto drugo.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Ništa tačnije od toga. Evo dobitnika Bookwar nagrade (nagrada za najbolju naslovnicu) za 2014-tu.
Veze nema sa slikarima, čak ni sa slikom...

Ghoul

ako su ovi akademski slikari uopšte čitali knjige čije su korice 'ukrasili' ovako, to se na tim koricama ne vidi.
i ne, ne kažem da to treba da bude doslovna ilustracija nekog prizora iz knjige, junaka ili bilo čega - ali meni ni ugođaj, ni kolorit, ni aluzivnost ni NIŠTA živo na ovim slikama nema ni najmanje blage veze s majrinkovim romanima.
https://ljudska_splacina.com/

Mica Milovanovic

Stipane, ta naslovna još ima nekog smisla, iako mi se, lično, ne dopada previše. Ovo sa Golemom je potpuni promašaj...

Mica

Ultimatum

Cini mi se da niko od vas nije ni citao Golem, zato ne vidite zasto su korice takve....
Roman je u ljubavi, romantika, ekspresionizam..

A evo i korica za Belog dominikanca

http://www.knjizara.com/Beli-dominikanac-Gustav-Majrink-6092

Аксентије Новаковић

Вођен Ладламовом интригантношћу, Шелдоновим питким стилом и мраком Алистера Кроулија, Џонатан Ли Вајс нам представља Пупољак зла - роман који ће надмашити сва ваша очекивања; роман који се већ догађа, немојте га пропустити!

Ми понекад мислимо да смо изузети из овог лудила у коме се налази цео свет, заборављајући при том да смо и сами део тог света.

Народи су изморени ратовима, изнурени страхом за појединачну и колективну егзистенцију, ужаснути сликама смрти којима нас брижљиво притискују медији, сервирајући најбруталније облике умирања људског тела, са којим неизоставно умире и наш дух посматрача.

Смрт је свугде, и на сваком месту, шири се као епидемија, приказујући своје лице у најразличитијим облицима. Та авет пресвлачи се у хиљаде безимених телеса, која се распадају у масовним гробницама светских стратишта, или умиру у ранама од рака, сиде, еболе, не бирајући ни један слој, ни једну земљу посебно.

Најстравичније јутарње и дневне вести примамо са оном помирљивом малодушношћу... због које нам више ништа није необично и ништа нас не може изненадити.

Свет је дошао сасвим близу оне тачке у којој је спреман да њиме влада било ко, само да се ова патња већ једном заврши и да овим мукама буде крај. Ти који желе да владају таквим равнодушним светом, и чекају да клонемо духом имају и своје име... ја сам их назвао

,,Демонова деца"

T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Alexdelarge

KABALA: LED ZEPPELIN - OKULTNI KOD
Pakom Tijelman

Žanrovi: Ezoterija
Izdavač: Metella
Broj strana: 127
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2014.

841.50 din

Evo konačno i štiva vezanog za okultno, a tiče se jedne rokenrol grupe.

Članovi grupe Led Zeppelin su dimenziju okultnog, magijskog otškrinuli, u smislu otvaranja nove, neistražene stranice vezane za rokenrol, ali i sopstvenog nekog interesovanja. Ne začuđuje zato da je Džimi Pejdž svoje interesovanje za okultno otkrio čitajući štivo o Alisteru Krouliju (1875-1947).

Po autorovom mišljenju, prisustvo demona je zabeleženo u gotovo svim pesmama Cepelina, ali i na omotima, datim intervjuima. Krouli je neshvaćeni genije XX veka, jer, njegov cilj je potpuno oslobađanje svake ličnosti, rekao je Pejdž svojevremeno. Led Zeppelin opus je posvećen onostranom i tu se zatvara njihov kreativni krug, uz naznaku da se ne može živeti kroz filtriranu i nadograđivanu tradiciju koju su stvorile religije naših predaka jer je racionalizmom, moderni čovek, ako ne uklonio religiju, ono joj je barem naneo smrtni udarac! Muziku grupe Led Zeppelin zato (po preporuci autora) moramo slušati sa slušalicama na ušima i zatvorenih očiju, a sve u cilju sopstvene neke projekcije i stvaranja zvučnog zapisa slike, ne bi li tako ušli u sadržaj ploče.

U zaključku dolazimo do toga da je opus ove grupe samo imaginarna moć kojom se fanovi grupe navode na ideju dobra, prijateljstva i svega pozitivnog, jer sve te su ljudima postale odbojne otkako njima (kao zastavama) mašu dušebrižnici amoralno-verskog i političkog poretka. Led Zeppelin je više nego knjiga. Proverite zašto!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alexdelarge

Satana
uvod u demonologiju

Miro Glavurtić (autor)

Izdavač: Centar za izučavanje tradicije - Ukronija

2019; latinica; 21 cm; 260 str.; 978-86-6002-040-8;

1000 Din.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Truman

Ово делује врло занимљиво...могло би се оверити на сајму.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.