• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Logovanje

Started by Alex, 09-05-2009, 13:07:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alex

Od pre 15-20 dana, na svaki internet forum ili sajt čiji sam član, moram da se ulogujem, a do tada sam bio ulogovan automatski.

Mnogo dosadna stvar. Naravno, i ranije se dešavalo da moram da se ulogujem, po neki put, na neki forum, verovatno zato što gazde foruma rade nešto na njemu ili iz nekih drugih razloga, ali sam u većini slučajeva bio automatski ulogovan, godinama.

Šta se promenilo? Kod mene ništa. Isto koristim Firefox i podešen je da prihvata cookies. Na svim forumima uvek štikliram "prijavi me automatski", "zapamti me" i sl.

Doduše, svi sajtovi pamte moje ime i password, pa je logovanje lakše - kad bih uvek morao da kucam sve, to bi tek bila katastrofa, jer ne pamtim šifre.

Ali zašto se to desilo - i to samo kod mene?

Šta je razlog ove, naizgled, neobjašnjive pojave? Ima li povratka na staro?

Pokušao sam reinstalaciju Fiefoxa, ali nije pomoglo.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

zakk

Obrisao si sve kukije i slično
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Alex

Quote from: zakk on 09-05-2009, 16:37:56
Obrisao si sve kukije i slično

Ne sećam se baš, ali ako jesam, zar ne bi trebali da profunkcionišu novi, tj ponovo?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

zakk

Kanda se sjebao fajl u kom Firefox drži kukije (C:\Documents and Settings\Mozilla\Firefox\Profiles\neštonešto.default\cookies.sqlite). Preimenuj ga u recimo cookies.tmp i vidi da l' će onda da pamti kad se uloguješ. To se izgleda ponekad javlja posle apdejta Firefoxa.

E da, mogao bi pre toga da pregledaš lozinke, u slučaju da ih ne znaš sve napamet. Ako si na Windowsu, to je u Tools/Options/Security/Saved passwords/Show Passwords
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Alex

Quote from: zakk on 10-05-2009, 03:33:43
Kanda se sjebao fajl u kom Firefox drži kukije (C:\Documents and Settings\Mozilla\Firefox\Profiles\neštonešto.default\cookies.sqlite). Preimenuj ga u recimo cookies.tmp i vidi da l' će onda da pamti kad se uloguješ. To se izgleda ponekad javlja posle apdejta Firefoxa.

E da, mogao bi pre toga da pregledaš lozinke, u slučaju da ih ne znaš sve napamet. Ako si na Windowsu, to je u Tools/Options/Security/Saved passwords/Show Passwords

Tog fajla, na tom mestu, nema kod mene. Nema ga nigde! :x

Da li bi bio ljubazan da proveriš kod tebe, ako imaš Firefox, tačnu adresu tog fajla, pa da vidim(o), ako ga nema, zašto ga nema.

zakk

C:\Documents and Settings\ %usename% \Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\neštonešto.default\cookies.sqlite

Appication Data je skriven

Alex

Uspelo je zakk, svaka čast! :D

Preimenovanje u cookies.tmp je urodilo plodom.

Kako si, do đavola, znao i zašto se ovo dogodilo samo meni, kad se firefox updateuje skoro svima?

zakk

No problemo.

I nije se samo tebi dogodilo, ko što rekoh, ponekad se dešava posle apdejta Firefoxa, dokumentovano je :)