• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ZNAK SAGITE 12

Started by Boban, 29-07-2003, 15:34:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Tex Murphy

Koliki je uopšte bio tiraž prvih brojeva ZS?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

Tirazi su od uglavnom 500-700 primeraka, nema nikakvog viseg smisla u tome osim trenutnog raspolozenja i mogucnosti ili procene o potencijalnoj prodaji.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

Quote from: "Boban"Mozda da mu ponudis svoje telo za nekakvu okultno vivisecirajucu seansu.

SRAMOTA ME DA PRIZNAM, ALI... poceo sam nedavno da gledam dokumentarac koji prikazuje vivisekciju leseva, i smucilo mi se posle 10ak minuta.

Naravno, nateracu se da ga odgledam do kraja, posao mi je i duznost da to uradim, ali ... pravi, nenashminkani, ne-filmski lesevi me ne privlace. Narocito ne muski.

Kopanje rovova, medjutim... hmmmm...
https://ljudska_splacina.com/

johnson bronson

Quote from: "Boban"
Quote from: "johnson bronson"Sta dati coveku koji ima sve i pritom zivi van nebeske zemljaje na brdovitome balkanzu?

Mozda da mu ponudis svoje telo za nekakvu okultno vivisecirajucu seansu.

Da, ali prvo da imam ZS broj tri koji je jedan od najuticajnijih sveznjeva papira u mome zivotu!
jel imas ti na lageru, o majstore?

phuzzy

Quote from: "ghoul"
Quote from: "Boban"Mozda da mu ponudis svoje telo za nekakvu okultno vivisecirajucu seansu.

SRAMOTA ME DA PRIZNAM, ALI... poceo sam nedavno da gledam dokumentarac koji prikazuje vivisekciju leseva, i smucilo mi se posle 10ak minuta.

www.ogrish.com ...  :evil:   :twisted:   :evil:   :twisted:   :P   :evil:   :twisted:

johnson bronson

jel ima neko taj znak sagite #3 ili niko ne da?

Hanibal

Strane price u ovom Znaku sagite nikad gore a i domace.
Cime li su sve one polupismene zene platile da budu objavljene?
Zar sve ima cenu?

johnson bronson

jel ima cenu znak sagite #3? placam.

phuzzy

Ma izgleda da niko nema ZS #3 viska, jel' raspolozen neko da ponudi isti za kopiranje? :-)

Tex Murphy

Pošto očigledno niko neće da proda prva tri dijela, ima li eventualno neko da bi htio da ih POKLONI? :roll:  :roll:
Genetski četnik

johnson bronson

E bezveze. Moracu  da pokusam negde drugde

Draza

Quote from: "Harvester"Pošto očigledno niko neće da proda prva tri dijela, ima li eventualno neko da bi htio da ih POKLONI? :roll:  :roll:

Imam prva dva. Mogu da ti ih fotokopiram, ukoliko si toliko zainteresovan. Samo, pitanje je koliko bi to kostalo. :(

Tex Murphy

Quote from: "Draza"
Quote from: "Harvester"Pošto očigledno niko neće da proda prva tri dijela, ima li eventualno neko da bi htio da ih POKLONI? :roll:  :roll:

Imam prva dva. Mogu da ti ih fotokopiram, ukoliko si toliko zainteresovan. Samo, pitanje je koliko bi to kostalo. :(

Hmmm, problem je i sa slanjem poštom. Ali od sada te imam u vidu  :lol:
Genetski četnik

Draza

Raspitao sam se u vezi cena kopiranja. Pola dinara po stranici + 30 za ukoricavanje. Nemam pojma koliko iznosi postarina, ali u krajnjem slucaju, mozda se usluge voljene nam Poste :P  mogu i izbeci.
Ipak, pre svega moramo sacekati Bobanov odgovor na ovakvu vrstu umnozavanja, ali buduci da se primerci 1. i 2. broja ZS-a ne mogu naci u prodaji, nadam se da nece imati nista protiv.

Boban

A Boban kao moze da vas spreci...

Fotokopiranje je uvek jeftinije nego nabavka bilo koje knjige.

Pravo je pitanje onda zasto se knjige ne proizvode fotokopiranjem.
Zato sto kod fotokopiranja (kao i laserskog printera) papir bude "zapečen" i praktično mu se promeni struktura, izgubi elastičnost i postaje krut što posle nekog vremena dovodi do raspadanja poveza ma kakvo lepljenje bilo.
Kada bi postojalo "hladno" fotokopiranje to bi bilo savrseno...

Draza

Quote from: "Boban"A Boban kao moze da vas spreci...

Mene mozes da sprecis, jer ne zelim da gazim bilo kome u tanjir. Uz to postujem sve sto si uradio na ocuvanju sf-a i horora kod nas. I na kraju protivnik sam piratovanja dela nasih autora.

Quote from: "Boban"Pravo je pitanje onda zasto se knjige ne proizvode fotokopiranjem.
Zato sto kod fotokopiranja (kao i laserskog printera) papir bude "zapečen" i praktično mu se promeni struktura, izgubi elastičnost i postaje krut što posle nekog vremena dovodi do raspadanja poveza ma kakvo lepljenje bilo.
Kada bi postojalo "hladno" fotokopiranje to bi bilo savrseno...

Ma jasno, ali ako se do knjiga ne moze doci, onda preostaje samo ta alternativa... ili gresim? Mozda bi reprint bio resenje? :)

phuzzy

Alternativa je i scan & OCR, sto je dobro za distribuciju, ali mukotrpan posao (treba posle sloziti ilustracije i tekstove u nekom humanom formatu), ili eventualno da se ti, egzoticni prvi delovi puste u cirkulaciju u nekoj citljivoj elektronskoj formi (PDF?) posto kapiram da im je daaaaavno proslo vreme kada su donosili neke prihode? Ili gresim? Ne bih ni ja predlagao kopiranje domacih izdanja, da to nije jedini nacin da se (sad vec) do istih dodje.

Draza

Quote from: "phuzzy"Ne bih ni ja predlagao kopiranje domacih izdanja, da to nije jedini nacin da se (sad vec) do istih dodje.

Prirodno...  :)

Boban

Ne verujem da ce iko ikada praviti reprint bilo kog broja Znaka sagite, bez obzira na to što su rasprodati.
Ja to sve imam u slozenom obliku i PDF se moze napraviti za 2 minuta.
No, postavlja se pitanje autorskih prava za strane tekstove.

johnson bronson

meni treba znaksagite#3