• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NOVI HORRORI NA DIVXU

Started by Ghoul, 12-05-2009, 19:37:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Albedo 0

jel se ko taskožrtvovao da javi utiske...

Milosh

Ja ću sigurno da pogledam Tusk ovih dana, ali ja ipak imam solidnu toleranciju na Kevina Smita, bilo bi zato zanimljivo da Harvester pogleda i javi utiske...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Coffin Annal

Još jedna žrtva. Odgledao sam juče. Da ne kvarim iznenađenje - iako je u trejleru i vestima najavljeno da će biti sakaćenja i kostima od kože, dobija se se znatno drugačiji proizvod od očekivanog. Biće koje prodiše do kraja filma je jednostavno... loše urađeno. Loše je dizajnirano, ružno, a uz to i ne radi. Glumci su bar odradili valjan posao - Džoni Dep opravdao još jednom ponovljenu ulogu istog lika u ko zna kojem po redu filmu, mali što vidi mrtve je simpatičan sa Kevin Smit stajlingom, a i glavne uloge su izdržale banalnost do kraja. Kad smo kod banalnog... humor... mhhhh... Sve u svemu, prilično slabo, ne ostavlja utisak kakav je trebalo, ako je uopšte trebalo.
Wake up and smell the coffin.

ginger toxiqo 2 gafotas

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Milosh

Quote from: Pizzobatto on 03-12-2014, 18:22:25
jel se ko taskožrtvovao da javi utiske...

Hajde pogledaj čisto da vidim da li ćeš i ti imati istu asocijaciju kad je reč o Džoniju Depu tj. koji lik on ovde (ne)namerno parodira, ako to nije samo moje učitavanje...

Ovo upravo napisah na fejsbuku o filmu...

Pogledao sam "Tusk" Kevina Smita, film počne kao manje-više standardna Smitova zajebancija, ali nakon što na scenu stupi sjajni Majkl Parks pretvori se u prijatnu mešavinu crne komedije i horora (a kanadski gotik ugođaj tih scena pomalo podseća na susret Džonatana Harkera i Drakule). Međutim, nakon što se (posle prvih sat vremena) pojavi Džoni Dep sve sklizne u pravcu loše farse, i onda se u nekom trenutku sve izduva kao lopta za plažu i završi. U suštini, film je all over the place, i voleo bih da je Smit istrajao u ideji da jedan potpuno bizaran koncept tretira smrtno ozbiljno do kraja, takav film bih mnogo više voleo da vidim, pa makar na kraju ni u tome ne uspeo; ovako, ovo u najboljem slučaju deluje kao neuspela parodija na filmove o serijskim ubicama, po principu: sad ću da smislim najbizarniji mogući MO i back story za ubicu, u poređenju s kime će Bufalo Bil da deluje još i normalno! Kevin Smit je ponovo (vidi "Red State") zamalo snimio dobar film koji se razlikuje od onog što smo na njega navikli još od "Clerks"; nažalost, "zamalo" je ovde ključna reč.

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Albedo 0

izguglo sam sliku čudovišta i odma mi je bilo jasno da je ovo teška zaebancija, mislim shit demon iz Dogme je za ovo The Thing 8-) jašta nego je farsično, pa kako je moglo da završi sa onakvim monstrumom :)

i ja volim Smita, al stvarno je počeo da kenja u posljednje vrijeme, mada djeluje interesantno

ima li kakve veze sa pjesmom Bitlsa? 8-)

IMDB tvrdi da je ovo u stvari prvi dio ''kanadske'' trilogije, i da se Depov lik pojavljuje kao glavna uloga u narednom filmu

Albedo 0

Miloše, jesi li mislio na Kluzoa? Možda, mada nije meni to toliko smetalo, film je osuđen bio na propast i bez jega, samim kostimom čudovišta, a navodno ga je radio tip koji je sa Tarantinom pravio Od sumraka do svitanja, što stavlja još jedan wtf u film, zašto je ovo toliko loše urađeno, valjda namjerno.

Btw, Loki (Met Dejmon) u Dogmi

Loki: No, "Through the Looking Glass". That poem, "The Walrus and the Carpenter," that's an indictment of organized religion. The walrus, with his girth and his good nature, he obviously represents either Buddha, or, or with his tusks, the Hindu elephant god, Lord Ganesha. That takes care of your Eastern religions. Now the carpenter, which is an obvious reference to Jesus Christ, who was raised a carpenter's son, he represents the Western religions. Now in the poem, what do they do? What do they do? They, they dupe all these oysters into following them and then proceed to shuck and devour the helpless creatures en masse. I don't know what that says to you, but to me it says that following these faiths based on mythological figures ensures the destruction of one's inner being. Organized religion destroys who we are by inhibiting our actions, by inhibiting our decisions out of, out of fear of some, some intangible parent figure who, who shakes a finger at us from thousands of years ago and says, and says, "Do it... do it and I'll fuckin' spank you."

tako da je očigledna sprdnja u pitanju. Samo je mogla biti malo bolja srpdnja, no i ovako je kevinsmitovski gledljivo, meni čak i bolje od Red state, mada to i nije neki kompliment.

Smitovi flmovi bez Džeja, Boba i Afleka su klasa ispod! 8-)

Milosh

Quote from: Pizzobatto on 06-12-2014, 14:09:28
Miloše, jesi li mislio na Kluzoa? Možda, mada nije meni to toliko smetalo, film je osuđen bio na propast i bez jega, samim kostimom čudovišta, a navodno ga je radio tip koji je sa Tarantinom pravio Od sumraka do svitanja, što stavlja još jedan wtf u film, zašto je ovo toliko loše urađeno, valjda namjerno.

Meni je malo delovao i kao parodija na Mekonahija iz True Detective (možda zbog brkova, a i one nehumano duge flešbek scene kad na leti na ubicu koji se pravi da je retard). Jasno je da je Smit ovo zamislio da bude sprdnja od početka do kraja, ali problem je što u jednom momentu uspe da me ubedi da može od svega da ispadne strejt horor tj. ubedi me Majkl Parks, ipak je on u ovom filmu pravo čudovište. Da je Dep izbačen iz filma, da je ostao fokus na Parksu, da je transformacija prikazana postepenije, a morž ostao u senkama... možda bi opet ispao šizofren film, ali voleo bih da je bar pokušao tako nešto.

Albedo 0

i ja sam pomislio jel ovo kao neka TD zaebancija, ali sam pročitao da je čitava ideja o filmu potekla sa nekog podcast emitovanja na kojem su Smit i neki njegov ortak osmislili čitavu priču, za 20 dana napisali scenario, i sve je to urađeno 2013. godine

e sad, nisam slušao taj podcast, ima da se nađe preko wikipedia stranice, ali sam tu prestao da razmišljam o sličnostima, pogotovo što je Guy Lapointe ime nekog kanadskog hokejaša

usput, eo sad nađoh i ovo

''Shooting began on November 4, 2013, and wrapped up on November 22, 2013.''

svakako je fenomenalno ako se poklopilo :)

ginger toxiqo 2 gafotas

Krampus The Christmas Devil (2013) BRRip XviD AC3-FWOLF

http://www.imdb.com/title/tt2578608/

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

ginger toxiqo 2 gafotas

...zasad bez tilova...

REC 4 Apocalypse 2014 BRRip XviD AC3-iFT

http://www.imdb.com/title/tt1649443/

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

...evo i izdanja sa odgovarajućim engleskim titlovima....

REC 4 Apocalypse 2014 480p BRRip XviD AC3 HQ TOPOL-M

ginger toxiqo 2 gafotas

...pomenuti engleski titlovi su ipak samo nesto uspeliji doradak Google Translate radova; upotrebljivi, though, da ne bude zabune...

ginger toxiqo 2 gafotas

Savajat Erp

Quote from: Pizzobatto on 06-12-2014, 18:26:57

e sad, nisam slušao taj podcast, ima da se nađe preko wikipedia stranice

После филма негде на половини "оних слова што иду" се може чути како Кевин Смит и неки лик кењају о идеји за филм и како се клибере као будале, јер њима очигледно урнебесно смешна идеја да се (SPOILER ALERT!) боре два лика обучена у накарадно сашивена "морж - одела"....Иначе, и мени се чинило да се пародира Метју Мекконахи из ТД, а сам филм осим што је претеран, помало је и досадњикав....и нема ни Ж од хумора! :) Макар мени, морам да се оградим ипак :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

meni je Smit uvijek bio smiješan, u svakom filmu, sem ovom

nešto ga je baš zasro s humorom ovdje, al šta da se radi

ima dosta sličnosti sa TD, ali sve sličnosti su ono što ni u TD nije originalno

da se nije TD desio u međuvremenu, mogli bi reći i da TUSK parodira JAGANJCE ili tako nešto

inteligentniji dio priče jeste Smitova sprdnja sa religijom, gdje manijak stvara biće po liku svoga ''boga'', i u kakve neprilike pritom dovodi žrtvu

"are you really mourning your humanity, I don't understand! Who in the hell would want to be human"

ali to nije dovoljno da bi ovo bio baš dobar film, mada ne mogu da kažem ni da žalim što sam pogledao

ginger toxiqo 2 gafotas

Savajat Erp

Ако ништа, Tusk ме је подучио да се морж на енглеском каже walrus, тако да ето неке користи и од њега! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

ginger toxiqo 2 gafotas

Paranormal Island 2014 DVDRip XviD-EVO                  

http://www.imdb.com/title/tt2292326/

ginger toxiqo 2 gafotas

Lemon Tree Passage 2013 480p BRRiP XViD AC3-H34LTH

http://www.imdb.com/title/tt2396436/

Mark

Quote from: Savajat Erp on 16-12-2014, 19:18:44
Ако ништа, Tusk ме је подучио да се морж на енглеском каже walrus, тако да ето неке користи и од њега! :)

Kad nisi slušao Bitlse, ili bar beogradski Drift ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

The Atticus Institute 2015 HDRip XviD AC3-EVO.

http://www.imdb.com/title/tt3280916/

Truba

nije da je bitno... ali je bitno
na posljednjih 6-7 linkova nijedan film nema više od 5/10 imdb ocjenu

u većini slučajeva pogotovo za moderne naslove ta ocjena igra važnu ulogu

gleda li iko ovo
jeste li i dalje fanatici i morate baš sve naslove pogledati :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

ginger toxiqo 2 gafotas

Torrente

Ghoul

Quote from: Torrente on 10-01-2015, 13:05:03
Neko gledao bugarski Roseville (2013)?
http://www.imdb.com/title/tt3213512/reference

da je film naš, vojnov i nj. minjoni bi sigurno hvalili njegovu 'kompetentnost' i solidne tehničke zahvate uporedive sa sličnim B nivoom usa produkcije i ko zna šta - ali pošto mi nismo obavezni da ovo po svaku cenu hvalimo, to je samo jedna gledljiva ali nebitna, nepotrebno razvučena (dva sata!) horor-dramica sa krajnje imbecilnim (nedokuvanim) twistom koji je čini dodatno proizvoljnom i glupom.
**(*)
2+
https://ljudska_splacina.com/

Torrente

Quote from: Ghoul on 10-01-2015, 13:55:27
da je film naš, vojnov i nj. minjoni bi sigurno hvalili njegovu 'kompetentnost' i ...

Je li istina da te je Vojnov pokušao da siluje, pa ga ti kad god možeš malo potkačiš, jer znaš da on ne smije da ti odgovori da ga ne bi bacio u ćorku?
Navodno postoji snimak na kome te on, ko od majke rođen, ganja po nekom hodniku sa ogromnim plastičnim dildom?

Ghoul

ja te krstim a ti prdiš.

al dobro, to je moj križ.
https://ljudska_splacina.com/

Torrente

Ma šalim se, ali sad nešto ozbiljno. Prije neki dan sam čitao da gledanje horor filmova smanjuje seksualni nagon i odmah sam se sjetio Ghoula ... holy shit, pa njemu je dosad kita atrofirala.

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

ginger toxiqo 2 gafotas

The Ouija Resurrection 2015 HDRip XviD AC3-EVO

http://www.imdb.com/title/tt3727824/