• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

HOROSKOP

Started by Bobana, 13-05-2009, 14:55:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bobana

Volela bih da znam u kom horoskopskom znaku su rodjenji ucesnici foruma
Ja sam LAV, u podznaku VODOLIJA

Ghoul

vodolija-škorpija; što se i vidi.
https://ljudska_splacina.com/

pandora

akhnaton

Vodolija - Vaga, ako to nešto znači.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Ygg

Ja sam vaga. A šta sam u podznaku pojma nemam.  :oops:
Rođen sam 10.10.1980., pa ako bi mi neko proračunao šta sam u podznaku, bio bih mu zahvalan do groba.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

mac

Potrebno je i vreme (sati i minuti), i mesto rođenja.

E, da, ja sam strelac-jarac.

acaciA

Yqq, imaš na netu mali milion tabela za podznak, pa čak i kalkulatore za izračunavanje...izguglaj malo.
ne znam koliko je to pouzdano, ali ništa te ne košta da pokušaš.

inače, ja sam Devica/Škorpija.

Paramecijum

Sve su to gluposti.
Za izračunavanje podznaka traže vam precizne geografske podatke, ali realnost govori nešto drugo... npr. gotovo cela Evropa i Afrika su isti podznak, potpuno je svejedno da li si rođen u Norveškoj, Francuskoj, Srbiji ili Bocvani. Plus minus sat vremena. Širina podznaka na planeti Zemlji je oko 3333 km na ekvatoru i naravno nekoliko milimetara na polovima.

akhnaton

Quote from: Paramecijum on 14-05-2009, 04:41:20
Sve su to gluposti.
Za izračunavanje podznaka traže vam precizne geografske podatke, ali realnost govori nešto drugo... npr. gotovo cela Evropa i Afrika su isti podznak, potpuno je svejedno da li si rođen u Norveškoj, Francuskoj, Srbiji ili Bocvani. Plus minus sat vremena. Širina podznaka na planeti Zemlji je oko 3333 km na ekvatoru i naravno nekoliko milimetara na polovima.

Evo ga opet, Pera kontraš. xnerd
Ne kvari ljudima zabavu!!!!
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

ayin

дејан

...barcode never lies
FLA

Hobit

Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Tex Murphy

Ne mogu da vjerujem da usred dvaes prvog vijeka ljudi još uvijek vjeruju u evoluciju i horoskope  :x
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ygg

Quote from: acaciA on 14-05-2009, 02:13:26
Yqq, imaš na netu mali milion tabela za podznak, pa čak i kalkulatore za izračunavanje...izguglaj malo.
ne znam koliko je to pouzdano, ali ništa te ne košta da pokušaš.
Ma, pretpostavljam da ima na netu, ali mi je lakše biti nekom zahvalan do kraja života nego se smarati s računanjem podznaka :mrgreen:
A, sem toga, i ne vjerujem u horoskop.
I, btw, ja sam Ygg, a ne Yqq  8-)
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Ghoul

dajte neki link za ta izračunavanja na netu.

Event Horizon

meni je taj horoskop super stvar al kao drustvena igra, od onih tipa monopol, ne ljuti se covece i tome sl. imas kao tablu sa poljima, i tu pijune, npr to bi bila osoba ciji se horoskop radi, pa onda puno nekakvih pravila i tako. meni je sticajem okolnosti nekoliko osoba radilo horoskop, i bilo mi je bas zabavno, dosta stvari se razlikovalo, tj zabavno je kako ce oni protumaciti neko pravilo.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

mac

Evo, na sledećem sajtu uneseš svoje podatke i dobiješ natalnu kartu, a u nastavku i objašnjenja vezana za natalnu kartu. Polje Ascendant u natalnoj karti je podznak:

http://astro-software.com/cgi-bin/astro/natal

DragoljubM

skorpija
cemu sluzi taj podznak. sta je to

mac

To ti je nešto što čuči u tebi i čeka svoju priliku da se iskaže. Otprilike kao u onim filmovima gde vanzemaljci u tihoj invaziji zamenjuju ljudska tela, s tom razlikom da ovde nisu vanzemaljci, nego ti sam sebe menjaš. Ako imaš podeljenu ličnost onda tvoja nova ličnost ima znak u tvom podznaku :-)

Milosh

škorpija/vaga

evo šta mi kažu za podznak:

Your psychological nature is sanguine and communicative or nervous and introverted, depending on who, either Venus or Saturn, is the strongest. Libra is ruled by both Venus, the principle of harmony, extraversion, attractiveness, outgoing and airy in this sign, and by Saturn, the principle of rigour, introversion, restraint, concentration and meditation. Unless Saturn is very strong in the chart, Libra is delicate, charming, sociable, perpetually compromising. For this reason, you may sometimes come across as hesitant and weak because you dare not to insist or to give your opinion. You prefer to act as a unifier, an element of understanding and equity, even though it is detrimental to your own assertiveness. You loathe violence, you spare no efforts for the sake of pacification and you adjust to the situation with flexibility and charm.

With this Ascendant, you come across as sentimental, charming, polite, delicate, refined, loyal, peace-loving, fair, distinguished, light, romantic, cultured, airy, likeable, neat, perfectionist, caring, gentle, quiet, tidy, artistic, tolerant, lenient, sociable, seductive, elegant, kind, with a taste for aesthetics. But you may also be hesitant, weak, wavering, selfish, fragile, indecisive, fearful, indolent, cold or even, insensitive.

(biće da je kod mene Saturn prilično jak!)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Hobit

Quote from: mac on 15-05-2009, 15:21:25
To ti je nešto što čuči u tebi i čeka svoju priliku da se iskaže. Otprilike kao u onim filmovima gde vanzemaljci u tihoj invaziji zamenjuju ljudska tela, s tom razlikom da ovde nisu vanzemaljci, nego ti sam sebe menjaš. Ako imaš podeljenu ličnost onda tvoja nova ličnost ima znak u tvom podznaku :-)

Ovo je dobro objašnjenje
Dakle, ja sam blizanac - ludak!
Ima li taj podznak?
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Ghoul

u bre, miki, pogodiše te 97,3% !

ajde nek meni neko izračuna za 30.01.1973, Niš, 23.40h

Milosh

Quote from: Ghoul on 15-05-2009, 16:53:03ajde nek meni neko izračuna za 30.01.1973, Niš, 23.40h

Pa, kao što si i sam gore napisao ti si u podznaku škorpija, što će reći:

Your psychological nature is bilious with aggressive impulses that spur the transformation of your being and of any situation you are involved in. You are constantly struggling to assert yourself. You cannot refrain from testing others with cutting remarks, not because you want to hurt them, but because you want to know them better through their reaction; life and the feeling of aliveness are experienced through rebellion and tension. Your aggressive attitude may equate with sly inquisition as often, you remain silent, introverted and secretive, mulling over turbulent thoughts in the depths of your mind, leaving others puzzled by your quite strange behaviour.

With this Ascendant, you come across as secretive, powerful, dominating, enduring, intuitive, assertive, charismatic, magnetic, wilful, daring, clear-sighted, passionate, creative, independent, vigorous, generous, loyal, hard-working, persevering, indomitable, possessive, shrewd, stubborn, ambitious, instinctive, tenacious, sexual, sexy, proud, intense and competitive. But you may also be aggressive, destructive, stubborn, anxious, tyrannical, perverse, sadistic, violent, self-centered, complex, critical, cruel, nasty, jealous, calculating, vulnerable and dissembling.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

uh, jebaše mi oca!

pa kažem ja, ima nešto u ovom astrološkom sranju (najmanje 97%), ja sam živi dokaz.

sreća te me ova vodolija (kao glavni znak) malko vadi, inače da se samo škorpija pita, bio bih neviđena svinja!

Ghoul

nego, nije valjda da ovo važi za *svakoga* ko ima škorpiju kao podznak, bez obzira koji mu/joj je znak?
ili pol?

pa nije valjda isto bik i krava, jarac i koza, ovan i ovca?

Джон Рейнольдс

Gulčino, pročitaj ovo što sam našao za tebe:

You try to look like an eccentric and rebellious person, some sort of prophet who would offer "the" truth. Actually, you so completely lack profundity that you do everything you can in order to compensate this flaw. You are deeply aware of the fact that you are only one sheep among many others, but you just can't accept this idea! Therefore, you desperately strive to stand out of the crowd, and you display your nonconformism, but sometimes the situation gets out of control, and you become a misfit, totally maladjusted to your environment. So, don't complain that no one wants to be your friend! To you, friendship is a sacred value, but have you got an idea of what it actually is? You are so deeply detached and impersonal (and yes, your apparent eccentricity compensates this) because you are too cerebral and you steer clear of intimate relationships and personal secrets. It is even worse when it comes to love relationships! Your chronic independence would hurt a great many partners... You claim to be generous and altruistic, but don't you think that these values don't belong to theories and should spring from the heart? Stop believing that you are an inventive genius in the vanguard because otherwise, one of these days, you will end up in a psychiatric hospital...

A gle mene...

Don't think that your good reputation will prevent us from making a complete list of your numerous flaws! Firstly, you claim to be a philosopher endowed with open-mindedness. Actually, it is only a way to escape everyday realities that you find boring. It is more accurate to say that you have no inner life. Your interest in culture and spirituality is nothing but an interest, as we have mentioned already! Indeed, you have no reflection of your own. You stupidly repeat what you have read or heard, and you proudly think that you can appear to be a wise person who has an immense knowledge of the world. In addition, you never go very deep, and while you boastfully display your knowledge, you show no critical or analytical mind. You are a real drought and you are restless, which translates into irritating fickleness, lack of stability, and no sense of commitment or loyalty... Lastly, you are unable to fulfil your promises. You exaggerate everything in order to impress your entourage (yes, you are proud, definitely), and you don't have a clue what the word "tact" means. Many among you are just big petty-bourgeois...
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

tek ovaj nas usra! :(

kresha

Skromnost je grah prema sebi.

Agota

ribe lav
a svidjaju mi se zenski ovnovi i muski strelcevi
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

David

Quote from: suada on 20-05-2009, 16:33:16
ribe lav
a svidjaju mi se zenski ovnovi i muski strelcevi

;) 8-)
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Ghoul

zar nisu ženski ovnovi - OVCE, a ženski strelčevi - STRELICE?

mac

Ima i drugih opcija, strelka, streljana (izvedeno iz strelajna), strelača...

Agota

Quote from: Ghoul on 20-05-2009, 22:53:27
zar nisu ženski ovnovi - OVCE, a ženski strelčevi - STRELICE?
jasno.
resavala sam jednom test sa drugaricom  iz jednog zenskog hrvatskog casopisa koji glasi
,,Jeste li uistinu prava jarica? :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

andrej

Quote from: kresha on 20-05-2009, 15:16:58
Rak/Skorpija

Kao moja zena ?!?! :P :P

ja skorpija/bik

angel011

Škorpija/blizanac.
We're all mad here.

andrej

Quote from: angel011 on 29-05-2009, 21:15:43
Škorpija/blizanac.
u pa to je jako zanimljiva kombinacija...

Kastor

Vaga/Jarac

Horrorscope mi predviđa:

You're the one who knows that a good thing is worth waiting for...and if that thing is the most magnificent, awe-inspiring death by Sexually Transmitted Diseases...then baby....you're going to get it. AIDS, Herpes, Syphilis, Gonorrhea, Chlamydia, Trrichomaniasis, topped off with the cherry and frosting of genital warts and pubic crabs. Tadaaaaa! And not only can you die in a triumphant outbreak of disease but you can casually, diplomatically, and graciously infect most of your social millieau. Throw a party. A fund raiser orgy, perhaps, for AIDS? You can use the condoms for balloons.

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Paramecijum

A da zvirnemo šta o horoskopu ima da kaže prava nauka; kritički i empirijski prilaz astrologiji pokazao je sledeće:
- svaka astrologija počiva na Barnum efektu - tendenciji čoveka da prihvata povoljne opise svoje ličnosti, iako su ti opisi uopšteno istiniti za svakoga. Mogu vam dati tekst, koji kada bilo ko procita, smatra da se to odnosi na njega, a istina je Barnum efekat.
Svojevremeno sam testirao mnogo ljudi, rekavši im da sam pronašao najbolji horoskop. Svi su mi impresionirano rekli - tačno, kako me je samo provalio!
No, inače, studije pokazuju:
- datumi rođenja (uključujući i ostale suptilnije prilaze - mesto, sat...) nisu ni u kakvoj korelaciji sa crtama ličnosti;
- astrolozi ne mogu nikako da zaključe kada je osoba rođena na osnovu opisa ličnosti iz nekog horoskopa (ako je znak izostavljen);
- ljudi (i sami astrolozi) ne mogu da prepoznaju svoj sopstveni horoskop u grupi različitih horoskopa (ako je znak izostavljen).

No, iako je ovo sve veoma racionalno, i iako se astrologija na racionalnom i empirijskom osnovu ne može održati (a nešto da bude nauka mora proći tu stepenicu), ja sam siguran da u ovom dobu sujeverja, indoktrinacije, humanitarnih bombi, nauka ne može da promeni mnogo u zakrečenim mozgovima.

Nightflier

Ja sam jarac-vodolija, sa trigonom (valjda se tako beše kaže; zaboravio sam) Jupiter, Mars, Saturn. Baš sam danas pričao sa jednom drugaricom iz srednje škole koja studira astrologiju. Naravno, meni je sve to malo smešno pošto je astrologija nastala kao pomoćno sredstvo u pitagorejskoj školi magije, koju je kasnije preuzela zapadna evropa i delimično islamske zemlje. Što će reći da se danas astrologija ne koristi za ono zašta je izvorno bila namenjena.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Boban

gde ta kraba studira astrologiju?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

cutter

Cenim da je ovde  :D

http://i41.tinypic.com/20fro5d.jpg

I Hipokrit, i Tacit, i Odgore de Balzak...

cutter

Nisam stavio imgu direktno na forum jer ispadne premala (ne mož se poveća kao na linku). Tamo (tinyurl) u propertiesu piše: 788px × 1394px (scaled to 498px × 881px). To nije premalo, ali kad se stavi na ZS ispadne scaled to 339px × 600px. Kako da se izbegne auto skejlovanje ili šta već?

Nightflier

Quote from: Boban on 03-06-2009, 19:44:34
gde ta kraba studira astrologiju?

Negde u Zemunu. Kod nekog Imširagića, čini mi se. Nisam se udubljivao, pošto mi je astrologija oduvek bila dosadna. Više su me zanimali neki drugi aspekti pitagorejske škole, ali i to mi se zgadilo kada sam iščitao neke prevode srednjovekovnih obreda. Većina toga se svodi na to kako da matori jarac kresne mladu devicu i obogati se ne radeći ništa. Zapadnjački misticizam se svodi na puko koristoljublje.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

mac

Quote from: cutter on 03-06-2009, 20:15:51
Nisam stavio imgu direktno na forum jer ispadne premala (ne mož se poveća kao na linku). Tamo (tinyurl) u propertiesu piše: 788px × 1394px (scaled to 498px × 881px). To nije premalo, ali kad se stavi na ZS ispadne scaled to 339px × 600px. Kako da se izbegne auto skejlovanje ili šta već?

Nikako, velike slike pokarabase tekst, zato je skaliranje i uvedeno.

Boban

Šta fali skaliranju; klikom na sliku dobija se puna rezolucija.

cutter

To bih ja podržao, ali ovde ne može da se klikne kad postavim a i skalira ga više tj. niže:

Na tinyurl linku bez img taga može. Možda nešto dodatno da se upiše ili to nije uključeno?

Boban

Desni klik na mišu daje punu rezoluciju.

cutter

A, vidi stvarno.  :oops: Thx.

Boban

Institut za astrologiju... eto zgodnog mesta gde bi valjalo dovesti navijače da se malo zabave posle izgubljenog prvenstva, a ne po ulicama grada...
Svakako bih uveo da premlaćivanja i silovanja u ovoj ustanovi ne budu krivična dela.
To nije kao maltretiranje maloumnih; ovde se radi o ljudima koji su samovoljno pristali da se ponašaju kao mentalno zaostali...