• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novobeogradski sajam stripa i antikvarnih knjiga, 19. - 25. maj

Started by marlowe, 15-05-2009, 15:44:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

HAL

Boban

Ima dobar antikvarni deo, izdvojen, levo od ulaza na spratu. Dosta knjiga, čak i dosta fantastike.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

Agota

hej, pa ovo je zakk ,a on nije bio u juce kad sam ja bila... bio neki drugi decko ...mladji, s vise kose... al zakk je lepsi,

Bobane dobre fotke ,dobre boje ,koji koristis foto aparat ?
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Boban

Agota

ja sam slikala samo makete brodova,al ne znam jos uvek da postavim slike,
u poslednje dve god kupila sam 2 foto-aparata i nikad nisam zadovoljna jer ne znam da ga koristim imam nikon L 12 i slike su super na kompu al kad se urade katastrofa.
a sa ovim drugim fuji finepix S5700 on je poluprofesionalni i strava je digitalni zum 10x i svima super slike samo meni nije jasno kako su slike na displeju strava a kad ih prebacim na komp mnogo losiji kvalitet gori i od ovog nikona ,i opet sam kupila sad nikon L 19 i on mi  je los razbila bih ga o zid
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Boban

Ajde smiri se i dođi na moj foto forum da ćaskamo o tome.
Svi tvoji problemi su rešivi u nekoliko poteza.
Pored ostalog, moja fotografska metoda koja snižava nivo stresa i znatno poboljšava kvalitet života.

Agota

E vazi, ovaj prijatelj na primer sto mi je prodao fuji je profi fotograf zove se Dusko i drzi foto Luna i on je kupio sebi isti pre dve god i radili smo pre dve god na zlatiboru,al njemu bre strava slike jer ja nikad ne znam kad da ukljucim m,s,a,p,sp2,sp1,n i sto nekih djavola,pogotovo na koncertima ubijem se od slikanja za par  bas dobrih radova

Boban

Osnovni savet, ovako na brzaka, odjebi tolika podešavanja, aparat je pametniji od tebe. Pa ja uvek fotkam poluautomatski i nemam nikakvih problema. Sad živimo dinamično i nemamo vremena za zajebanciju... pogledaj moj primer iz moje fotografske metode koji sam ti linkovao u prethodnom postu, onaj sa ženom i detetom pored gardoš kule, pa se zagledaj kakve se sve fotke mogu izvući iz ta 32 snimka u minutu, dok su drugovi profesionalci pokušavali sve da nameste, podese i još da im trčeće dete bude baš tamo gde bi voleli.

Agota

Jasno.
Ja sam se registrovala ,pa cu sutra na poslu kad ugrabim malo vremena da visim tamo.

zakk

U petak se na štandu Paladina/Tardisa pojavila još jedna značajna ličnost: Dušica Lukić

Ovde na slici sa dr Zoranom Živkovićem (koji potpisuje svoje knjige svaki dan 17-18h na štandu Admiral Books-a)

Dušica Lukić

Rođena u Beogradu 12. 5.1928. Bavi se pisanjem, prevođenjem i novinarstvom.

Dela

• Zemlja je u kvaru, 1977.
  • Institut doktora Paka, 1985.

Jedna od prvih jugoslovenskih NF spisateljica sa objavljenom knjigom, Lukićeva je na žanrovskoj sceni prisutna od početka sedamdesetih godina. Prvenstveno pripovedač, ona stvara podjednako uspešno za mlađu i odraslu čitalačku publiku, pišući nepretencioznu NF prozu koja pri prvom čitanju može delovati donekle arhaično zbog naglašenog melodramskog konteksta u kome žanrovski elemenat uglavnom biva marginalizovan. Najbolje priče Lukićeve - među koje svakako spadaju ,,Lućola", ,,Žizela" i ,,Zemlja je u kvaru" - sakupljene su u zbirku Zemlja je u kvaru. Jedini roman Lukićeve, Institut doktora Paka, predstavlja klasično omladinsko NF štivo.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Le Samourai

Po raznim medijima pishe da sajam traje do 28. Ima li tu istine?

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Son of Man

Boban

Alexdelarge

bio sam u subotu na sajmu. po broju izlagaca, posetilaca i sveopstoj organizaciji ovo nije mnogo odmaklo u odnosu na proslu godinu. i kog djavla naplacuju karte za ovo? ok, 80 dindzi nije nista, ali ovo je ko sajam u domu sindikata (vaskrsnji/bozicni) koji je besplatan. s obzirom da redovito kupujem knjige, ovde sam pazario samo knjigu MAJSTOR I MARGARITA tvrdokoriceno izdanje za 600 din. (meko pakovanje je 500 din). inace cijena u knjizarama je oko 1000 din. dvoumio sam se da li da kupim HOROR PRICE (780 din. u knjizarama 1080), ali me opet odbio kriminalan dizajn korica.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Mr. Hyde

Ako nekog zanima, na štandu NKC-a možete naći sva tri toma knjige "Beogradski filmski kritičarski krug" Ranka Munitića (sve zajedno 1500 din). Ima dosta polarisovih i kentaur izdanja na antikvarnom delu, a tu je i "Brazil" (od novih knjiga) na Paladin/ Tardis štandu. Od novih stripova su zanimljivi "Korigans 2,3" i "Hellboy" na System-u.

Agota

Bobane foto-forum je sjajan. :)
Volela bih da pogledas dokumentarac Born into Brothels I vidis kako je Ross Kauffman i Zana Briski otišli su u četvrt crvenih svjetiljki u Calcuttu gdje je fotografkinja Briski umesto snimanja odraslih prostitutki zabelezila ono što je nju samu najviše zanimalo – deca. I to na poseban način, dala je jeftine foto aparate deci u ruke, naučila ih snimati te kroz pet godina, koliko je to trajalo, dobila jedinstveni uvid u njihovu perspektivu života na ulici.

HAL

Znači u toku je sajam u Hali sportova, a biće još jedan i u Maju ?

HAL

I hoće li biti na kraju taj sajam, danas bi trebao da počne ali nigde ne nalazim najavu ?

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

HAL

AUUUUU, tek sada vidim da je tema od prošle godine, koji bedak :(

DušMan

Što bedak? Čuo sam da je Sajam bio propast, kao i prošle godine.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Le Samourai

Eh...it had its moments. Meni se (logichno) najvishe dopala ponuda popusta FCSa, NKC je imao zanimljivih knjiga, bio Tardis/Paladin takodje sa popustima, neshto stripova, VBZ...nashlo se poneshto.

HAL

Ma hteo sam da vidim šta imaju antikvari da ponude, kao da se danas nešto kvalitetno i štampa.

Alexdelarge

Novobeogradski sajam knjiga od 3. do 8. maja

Treći Novobogradski sajam knjiga, stripa i antikvarne knjige biće održan od 3. do 8. maja u Hali sportova.

Na ovogodišnjem sajmu, koji je posvaćen stvaralaštvu pesnika Dragana Lukića, učestvovaće 60 domaćih i inostranih izdavača, a najavljen je i edukativni prateći program koji obuhvata promocije knjiga, takmičenja u poznavanju domaće književnosti, radionice stripa, kao i poseban program za novobeogradske osnovce.

Ulaznice za Sajam koštaju 80 dinara, a posetioci će uz njih dobijati i katalog izdavača.

Otvaranje Sajma knjiga zakazano je za 3. maj u 18 časova.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.