• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tajna manastirske batine

Started by Alexdelarge, 21-05-2009, 18:02:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

Naravoučenije: ne valja biti i vjernik i narkoman  :(

džin tonik

gule, znaci li ovo da je sad slobodna jedna profesura na univerzitetu prirodne medicine?  :wink:

Stipan

Quote from: Бата Животиња on 07-08-2012, 11:17:20
Naravoučenije: ne valja biti i vjernik i narkoman 

Ne valja ni jedno ni drugo, svako je zlo za sebe, a združeno čine smrtonosnu dozu.

Alexdelarge

"Nikad nisam prestao da se bavim spasavanjem duša onih koji su na svom životnom putu posrnuli. I posle hajke koja se vodila protiv mene, kad sam optuživan da sam batinaš i siledžija, nisam odustao od svoje misije", rekao je Peranović.

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

lilit

nadam se da neće dobiti manje od 40 godina.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Ima potencijala za to. Krivični zakonik RS veli da od 30 do 40 godina sledi za, između ostalog ovo:

2) ko drugog liši života pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju;

A ovo prilično dobro opisuje Branetov MO.

Albedo 0

Naravoučenije: ne ubijajte narkomane i penzionere, odgovaraćete za čovjeka  8-)

Ghoul

Quote from: zosko on 07-08-2012, 11:54:34
gule, znaci li ovo da je sad slobodna jedna profesura na univerzitetu prirodne medicine?  :wink:

da.
ganut sam tvojom stalnom brigom za lilit, ali mislim da ona ipak ima diplomu za neku drugu vrstu medicine.
ipak, od svih nas ovde, ona je po struci najbliža tom popu, pa pošto je svako malo vata nostalgija za srbijom u tom kletom beču, eto, može da razmotri ovo nameštenje.
https://ljudska_splacina.com/

Albedo 0

kada bi im Lilit došla molili bi Nikolića da pomiluje Peranovića  8-)

džin tonik

Quote from: Ghoul on 07-08-2012, 14:37:29da.
ganut sam tvojom stalnom brigom za lilit, ali mislim da ona ipak ima diplomu za neku drugu vrstu medicine.
ipak, od svih nas ovde, ona je po struci najbliža tom popu, pa pošto je svako malo vata nostalgija za srbijom u tom kletom beču, eto, može da razmotri ovo nameštenje.

postajes neukusan.
pa ovo je kao stvoreno za tebe. ne trazi se tu strucnost, vec talenat.

Josephine

Eh, kada bi nestala i ta parazitska "institucija" SPC...

Albedo 0

paraziti ulaze spolja u organizam, poput tvojih poslodavaca na primjer

Stipan

Udvaranju nigde kraja...

Ghoul

šta zna gastarbajter šta je doktor, šta profesor? on misli to je sve isto, književnost, medicina, arhitektura.

anyway:

https://ljudska_splacina.com/

lilit

ako je ovo tačno...................uzi bi mi bio malo!!!

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=08&nav_category=16&nav_id=633132

i šta bre svi krivi, (/&T%&/(Z((Z/&/&U&RU&T%/&)/Z&///&%&%$%%&/&(())=), koji bolid nije rasčinio ovog bolida posle crna reka incidenata, a ko ga posle istog događaja nije strpao u zatvor. ma breeeeeeeeeeee. ja besna!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Hah, a pazi kada i ne bude optužen za ubistvo, s obzirom da batine nisu uzrok smrti.

Stipan

U Sirbistanu je sve moguće...

džin tonik

postaje sve ociglednije da je "sticenik" stradao pri regularnom tretmanu, a ne pri reakciji u afektu.
ne bi cudilo da se okvalificira kao nesretan slucaj.

Mme Chauchat

Quote from: lilit_depp on 08-08-2012, 13:18:37
ako je ovo tačno...................uzi bi mi bio malo!!!

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=08&nav_category=16&nav_id=633132

i šta bre svi krivi, (/&T%&/(Z((Z/&/&U&RU&T%/&)/Z&///&%&%$%%&/&(())=), koji bolid nije rasčinio ovog bolida posle crna reka incidenata, a ko ga posle istog događaja nije strpao u zatvor. ma breeeeeeeeeeee. ja besna!
Pa jel Pahomiju fali dlaka s glave? Vidiš li ti o čemu ovde bre pričamo?

Albedo 0

ma hajde, da sprovode nekakav hokus-pokus u laboratoriji, i potpišu papire kojim lišavaju odgovornosti ustanovu koja nad njima vrši neke eksperimente, i kad bi neko od njih umro doktori ne bi bili krivi.

Ovaj tip nije budala pa da ne zna gdje je došao. Pop ima apsolutno pravo da svoj opštepoznati ''tretman'' nudi zainteresovanima.

Mislim da je nekorektno da se ovaj tip tretira kao neki veći zločinac nego što jeste. Kao ''Crkva ga štiti''

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Angel of Ten

Lepo što se u tekstu nazivom jedino spominje marihuana.
Come to the dark side, we have cookies.

Albedo 0

Quote from: Angel of Ten on 08-08-2012, 15:32:10
Lepo što se u tekstu nazivom jedino spominje marihuana.

u OŠ  :?

mislim, nije ni čudo što je OŠ, već što je ovaj imao 39 godina, koliki je to narko-staž, jebote ovaj se drogirao još od Stambolićeve vladavine 8-)

Angel of Ten

Niko kao Keith Richards.
Come to the dark side, we have cookies.

džin tonik

stvarno ludnica.

Quote... Rezultati su pokazali da je štićenik preminuo od gušenja nakon zadobijenih između 50 i sto udaraca.  ...
Jedan od štićenika centra je za B92 rekao i da je mesečno svaki štićenik svoj boravak plaćao 350 evra, iako su hranu obezbeđivali radom na poljima. Nakon ubistva u Centru kod Loznice 50 štićenika odlučilo je da napusti taj Centar.  ...

mlave ih, a ovi rade i placaju.

Stipan

Quote from: Бата Животиња on 08-08-2012, 14:28:26
Ovaj tip nije budala pa da ne zna gdje je došao. Pop ima apsolutno pravo da svoj opštepoznati ''tretman'' nudi zainteresovanima.

Ti ili si provokator, ili si inkvizitor. Nema tu druge...

mac

Pop nema znanja iz ljudske anatomije, i nema medicinsku dozvolu da leči ljude. Ja sam shvatio da po neki narkoman i bude izlečen, ali sve što je do sad postigao pada u vodu ako mu umiru ljudi dati na poverenje. Čak i da narkoman nije umro od direktnog udarca, nego zato što mu je organizam oslabljen drogom, pop je morao to da uzme u obzir. Ovaj pop mora nekako da ispašta za ubistvo, ali nemam ništa protiv da ga zameni neko medicinski potkovaniji. Metoda se čini delotvorna, i treba je usavršavati, a ne odbaciti zbog jednog nastradalog pacijenta.

angel011

Predlažeš da se dovede medicinski stručnjak koji će da lopata narkomane?  :shock:
We're all mad here.

Albedo 0

Quote from: mac on 08-08-2012, 19:35:58
Ovaj pop mora nekako da ispašta za ubistvo

to svakako

Quote from: mac on 08-08-2012, 19:35:58
Metoda se čini delotvorna, i treba je usavršavati, a ne odbaciti zbog jednog nastradalog pacijenta.

Samo u ovom se donekle razlikuje moj stav. Metoda čak i ne mora biti djelotvorna, ko je došao kod njega, a pri tom je odavno tip poznat po lopatanju, preuzeo je odgovornost.

-----------------

Quote from: Stipan on 08-08-2012, 19:28:06

Ti ili si provokator, ili si inkvizitor. Nema tu druge...

Ne, ja samo ne izmišljam laž da je neko ko je ušao u Peranovićevu jazbinu potpuno oslobođen odgovornosti za to. Hoćeš da kažeš da je lav kriv što je djevojčica ostala bez noge? Kao da je neko tjerao tipa da ode kod Peranovića, hajde uozbilji se.

To ne znači da pop ne treba da bude kažnjen, ali 30-40 godina? Ne budite smiješni, nije on Mengele.

Albedo 0

Quote from: angel011 on 08-08-2012, 20:10:59
Predlažeš da se dovede medicinski stručnjak koji će da lopata narkomane?  :shock:

Damian Karras - exorcism of drug demon 8-)

Josephine

+1   :?

džin tonik

tebi bato ocigledno nije jasno koliko su jadni i propali ti ljudi, pogotovo ako nemaju nekog dovoljno sposobnog da ih iscupa iz tih sranja.
sjecam se jednog u hr kojeg je otac poslao u neko ljeciliste u italiju. nije ga bilo vise od dvije godine, a sad je ljudina. imao je srece jer su mu to mogli priustiti.
ne bih ni ja znao gdje je bio da mu ne poznam roditelje.
netko drugi imao bi u svom ocaju samo za glupog popa batinasa ili bi digao ruke od svega.

Albedo 0

ne znam kako to mijenja bilo šta što sam do sada rekao

Samo čekam objašnjenja da je društvo krivo  što je ovaj uopšte postao narkoman, ili da mu je majka kriva ili šta već. Samo on nije kriv ni za šta.

džin tonik

kako ne mijenja bilo sta sto si rekao. pa ti ozbiljno tovaris dio odgovornosti na, e, teskog narkomana. jesi li kad vidio teskog narkomana?
i ne brkaj sad tu odgovornost sto je postao narkoman i kako je zavrsio u tog popa.

Josephine

Neko meni blizak je imao i novac i mogućnost da ga leče Rusi savremenim metodama, pa se, na kraju, predozirao. Možda je trebalo da ga batinaju?  :roll: Ja mislim da je samo trebalo da ga čuvaju i vole.

Ugly MF

Josephine

Da budu prisutni u njegovom životu i psihički, ne samo fizički sa idejom da ga vole.

RedSonja

Quote from: Бата Животиња on 08-08-2012, 20:27:23

Samo čekam objašnjenja da je društvo krivo  što je ovaj uopšte postao narkoman, ili da mu je majka kriva ili šta već. Samo on nije kriv ni za šta.

ja sam kriva...
eto, priznala sam!

Albedo 0

Quote from: zorbo on 08-08-2012, 20:29:58
kako ne mijenja bilo sta sto si rekao. pa ti ozbiljno tovaris dio odgovornosti na, e, teskog narkomana. jesi li kad vidio teskog narkomana?
i ne brkaj sad tu odgovornost sto je postao narkoman i kako je zavrsio u tog popa.

majstore, ja tvrdim da ovo ne može da se odnosi na popa

Krivični zakonik RS 30 do 40 godina sledi za:
2) ko drugog liši života pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju

ovo se ne odnosi na sveštenikov zločin, pa da si još toliki ustaša

Ja nisam rekao da sveštenik ne treba u zatvor

mac

Da.

Mozak narkomana je bitno različit od prosečnog mozga. Prioriteti su mu različiti, drugačije doživljavaju okolinu, i drugačije doživljavaju sve što im se događa, uključujući i bol. Mnogi narkomani ne mogu sami da se oslobode zavisnosti, i potrebna im je pomoć. I naravno, ljubav i briga tu ne pomažu, to su bajke. Ne može ljubav protiv hemije. Ako imaš para, idi kod Rusa i Italijana i ostalih Švajcaraca, ali ako nemaš onda nema Rusa za tebe. Sve što imaš su pretrpane zvanične institucije. Nekima to može da pomogne, ali ako si duboko zabrazdio i stalno se vraćaš drogi onda te ni institucije više neće. A i da hoće nema svrhe jer očigledno nema rezultata. Koja je tvoja sledeća opcija? Kome sad da se okreneš? Nemaš za Ruse, od državne pomoći nema vajde, porodica te je odbacila, i šta sad? Šta još možeš da uradiš, osim da se sklupčaš i umreš? Probaj kod popa. Šta je najgore što može da ti se desi? Da umreš? Smrt je samo kraj patnji, šta je tu problem?

Albedo 0

Quote from: RedSonja on 08-08-2012, 20:59:20
Quote from: Бата Животиња on 08-08-2012, 20:27:23

ja sam kriva...
eto, priznala sam!

i njega si zavodila toplo-hladno k'o Dušmana! I ovaj potražio utjehu u prahu 8)

Meho Krljic

Quote from: Бата Животиња on 08-08-2012, 21:02:44

Krivični zakonik RS 30 do 40 godina sledi za:
2) ko drugog liši života pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju

ovo se ne odnosi na sveštenikov zločin, pa da si još toliki ustaša

Ja nisam rekao da sveštenik ne treba u zatvor

Ma, dobro, to je jedan od ponuđenih odgovora, ima tu još varijanti za 30 do 40 dina. Meni ovaj deluje kao nešto što bi agresivan tužilac najradije potegao. Naravno da će odbrana tvrditi da je u pitanju ubistvo iz nehata. Na kraju krajeva, sigurno je da Brane nije hteo da ga ubije. Ali se može pričati o bezobzirnom nasilničkom ponašanju, bez sumnje.

Josephine

@mac

Osim što je nasilje zabranjeno i kažnjivo, te ljudi, srećom, ne smeju da se leče nasiljem.

RedSonja

Quote from: Бата Животиња on 08-08-2012, 21:04:14
I ovaj potražio utjehu u prahu 8)

a mogo bi i ti, mislim da bi ti leglo :)

Albedo 0

Quote from: RedSonja on 08-08-2012, 21:09:16
Quote from: Бата Животиња on 08-08-2012, 21:04:14
I ovaj potražio utjehu u prahu 8)

a mogo bi i ti, mislim da bi ti leglo :)

ali postoji velika vjerovatnoća da bih postao još veći smarač  8)

RedSonja

takva verovatnoća ne postoji ni kao mala.

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 08-08-2012, 21:05:55

Ma, dobro, to je jedan od ponuđenih odgovora, ima tu još varijanti za 30 do 40 dina. Meni ovaj deluje kao nešto što bi agresivan tužilac najradije potegao. Naravno da će odbrana tvrditi da je u pitanju ubistvo iz nehata. Na kraju krajeva, sigurno je da Brane nije hteo da ga ubije. Ali se može pričati o bezobzirnom nasilničkom ponašanju, bez sumnje.

Ne može jer je to ustanova koja podrazumijeva nasilničko ponašanje. Ljudi svjesno ulaze jer smatraju da samo nasilno kažnjavanje može da ih spasi. Oni u startu prihvataju rizik.

Nije to na sred ulice bilo, niti je pop napao nepoznatog čovjeka, već je bilo u okviru nepisane, ali ipak ugovorene situacije.

Albedo 0

Quote from: RedSonja on 08-08-2012, 21:14:45
takva verovatnoća ne postoji ni kao mala.

znači ti si drug-enthusiast, heroin će spasiti svijet, Batu i te fore 8-)

džin tonik

Quote from: Бата Животиња on 08-08-2012, 21:16:02
... Ljudi svjesno ulaze jer smatraju da samo nasilno kažnjavanje može da ih spasi. ...

jbt, kako samo uspijes strpati toliko gluposti u jednu recenicu.