• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tajna manastirske batine

Started by Alexdelarge, 21-05-2009, 18:02:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lord Kufer

On, ustvari, ne kaže da ga nije ubio, nego da nije kriv. To je bitno.

džin tonik

Quote from: Jevtropijevićka on 09-08-2012, 00:23:27
Quote from: zorbo on 09-08-2012, 00:00:24
pa ne bas, uglavnom svoje misljene nisam formirao iz ferala ili onog sto kazu vjernici ili ateisti.
Nisam ni ja svoje.  :mrgreen:  I da si uzeo u obzir čitav post umesto što si generalizovao, ne bi mogao da meni prebacuješ generalizaciju... o Sagito, ime ti je eristika.

evo:

Quote from: Jevtropijevićka on 08-08-2012, 23:33:03...
Ja kad sam se jednom pred religioznim pravoslavcem iščuđavala šta i kako, i pitala šta misle vernici o Pahomiju, čovek mi mirno reče: pa nego, to ti je crkva, raščiniće samo Artemija jer je dirnuo u dogmu crkvene pare, a sve ispod toga je u očima crkve beznačajno - i da znaš da vernici o popovima imaju deset puta gore mišljenje nego ateisti jer ih znaju izbliza.
...

vot daz it cejndj?
feral je za agelinu of ten, rekla-kazala za sarenu zenu!

Albedo 0

Vrlo je zanimljivo da ''vernici imaju deset puta gore mišljenje o svojim popovima'', mislim, je li neko javio tim vjernicima da oni to moraju da kažu svom popu, tj da mu ukažu na greške koje pravi?

Ako to ne čine već ga ogovaraju iza leđa, onda ne znam u kom smislu se klasifikuju u kategoriju vjernika.

No svejedno, sad je bar jasno zašto su komunisti to počistili četerespete 8-)
sveštenici i vjernici su bili najpobožniji tokom njihove vladavine

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 09-08-2012, 01:48:28
jbt, na čemu je ovaj?  :shock:  :cry:

"Peranović: Nisam kriv za ubistvo"
...

ma cim su poceli sa rezultatima obdukcije (primjeti samo kako su brzo to obavili), ugusio se, pop sam pozvao policiju, ovono, bilo je jasno da je "nesretan slucaj".
"sticenik" primio terapiju, poslije mu pozlilo, nitko nije primjetio dok nije bilo kasno...

angel011

Quote from: zorbo on 09-08-2012, 10:28:59
"sticenik" primio terapiju, poslije mu pozlilo, nitko nije primjetio dok nije bilo kasno...

Da te nema, trebalo bi te izmisliti.  xjap  Primio terapiju...  xrotaeye
We're all mad here.

sleep

Quote from: lilit_depp on 09-08-2012, 01:48:28
jbt, na čemu je ovaj?  :shock: :cry:

Odgovor je u stripu na 9. strani: loš pajdo  :cry:
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

džin tonik

Quote from: angel011 on 09-08-2012, 13:19:06
Da te nema, trebalo bi te izmisliti.  xjap  Primio terapiju...  xrotaeye

nevin sam! mac je kriv.

lilit

meni je potpuno neverovatno da iko (a posebno mac :cry:) misli da bilo kakav vid batinjanja, a posebno ovakvo sadisticko, moze organizmu, oslabljenom na svakom mogucem nivou, doneti neko poboljsanje.
i jako bih volela da vidim da li ce drzava sankcionisati ovaj vid komuna.
a ovaj ako se izvuce...onda nek ide dovraga. human race extinction je jedina opcija.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Albedo 0

Quote from: lilit_depp on 09-08-2012, 14:02:51
meni je potpuno neverovatno da iko (a posebno mac :cry:) misli da bilo kakav vid batinjanja, a posebno ovakvo sadisticko, moze organizmu, oslabljenom na svakom mogucem nivou, doneti neko poboljsanje.

što, ljudi su bili mnogo bolji i moralniji dok su ih samo lemali i kasapili, nego danas kada ih kljukaju hemikalijama u bolnici i poštuju ljudska prava u zatvoru  8-)

Mme Chauchat

Zosko, ne talasaj, da ne postanem jednobojna žena.  :mrgreen: Vidi boldovano.
Quote from: Jevtropijevićka on 08-08-2012, 23:33:03
Pa nego?
Ja kad sam se jednom pred religioznim pravoslavcem iščuđavala šta i kako, i pitala šta misle vernici o Pahomiju, čovek mi mirno reče: pa nego, to ti je crkva, raščiniće samo Artemija jer je dirnuo u dogmu crkvene pare, a sve ispod toga je u očima crkve beznačajno - i da znaš da vernici o popovima imaju deset puta gore mišljenje nego ateisti jer ih znaju izbliza.

Re: mac i metod lečenja: ne razumem o čemu vi ljudi pričate, kakav metod, to je čist sadizam. Ako hoćete primer kako crkva može da učini nešto pametno i korisno i da leči narkomane, pogledajte manastir Kovilj, oni su u tome prilično uspešni a ne primenjuju nikakvo fizičko nasilje. Molim.
Bato, mnogo se ti meni praviš naivan. "Oče Pahomije, vi grešite... oče Artemije, vi grešite..."  xrofl sledi anatema po kratkom postupku. Ja se nekad iskreno divim religioznim ljudima koje znam što su uspeli da očuvaju veru, a to važi na kvadrat za pristojne popove. (a kad sam plakala za Bigovićem, našao se neko da me podbrckava, naravno, o kako je teško kad si nepristrasan)

Albedo 0

Jevtropijevićka, kome ti uopšte odgovaraš, ja nisam spominjao anatemu.

mac

Ni ja nisam spominjao sadističko batinjanje. To je samo slika u nečijoj glavi.

Teško je diskutovati sad kad sam i ja ispao nečovek. Šta da se radi, nek propadne Crna Reka, nek se narkomani snađu na drugom mestu. Možda ih sad neće odbiti u Kovilju, ko zna.

A pop mora da bude kažnjen. Tu nema rasprave.

sleep

" Sveštenik je sav uzrujan pozvao svog prijatelja koji radi u policiji ne bi li od njega dobio savet. Branislav je pomislio da možda može nesrećnika da oživi nekom alternativnom medicinom, ali policajac nije smeo da mu dozvoli tako nešto, već je obavestio svoje kolege o slučaju - objašnjava naš izvor blizak istrazi."

Da ga oživi nekom alternativnom medicinom xrofl xrofl xrofl
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

lilit

mac,
ne realtivizuj. rekoh, bilo kakav metod koji ima batine kao aktivnu supstancu. apropo slike u necijoj glavi.

kao sto lepo rece petronije, ovog popa sto pre treba strpati u neku rupu iz koje nece izmileti minimum 20 godina, a nadam se da ce spc odraditi posao oko rascinjenja i slicne fatve. kad je mogao da se kurobeca, a sve u svrhu lecenja, nekako je malo jadno da sad prica kako eto on nije kriv. da, kriv je moj tata.
ali pop mora da bude adekvatno kaznjen (da, mac, to si rekao) jer je uporaznjavajuci svoj perverzni hobi (lepo se dosetio, em lova kaplje, em ima besplatnu radnu snagu, em moze da ih bije kad god mu se digne) ubio coveka. e sad, ako smatrate da narkoman ne spada u tu kategoriju, onda jebiga. al ne do bog da sam mu ja sudija.

Hiperhik

Stipan

Quote from: mac on 09-08-2012, 15:03:35
Ni ja nisam spominjao sadističko batinjanje. To je samo slika u nečijoj glavi.

Ti se zajebavaš? Kako ti ovo zoveš, ako ne  sadističko batinjanje?

"Stigao sam u centar po podne, dežurni radnici su mi dali da jedem, pokazali mi sobu i dali da popijem sedativ. Zaspao sam čvrsto, a onda sam čuo stravičnu buku. Pitao sam cimera o čemu se radi, a on mi je rekao da tuku jednog štićenika. Gruvalo je sa svih strana od udaraca, slušao sam lomljavu i vapaje za pomoć. Onda je nastao muk, pa su se malo kasnije čule sirene Hitne pomoći i policije. Svi su se uznemirili, ali nismo smeli ni da pisnemo zbog straha"

Meho Krljic

Eh, sad... sadističko je samo ako je batinaš uživao u batinanju. Ali ako je iskreno verovao da pomaže štićeniku i svaki put kada ga je udario u sebi zamolio i njega i Gospoda Boga za oproštaj, to sigurno mnogo menja na stvari.

No, u očima zakona, ovo jeste valjda očigledno nasilničko ponašanje koje je još i nekog lišilo života.

Lord Kufer

Stvarno, voleo bih da me neko bije iskreno verujući da mi tako pomaže  :x

Meho Krljic

Pa... sad mi možemo da spolja špekulišemo, dakle, nekima od ovih bijenih je verovatno pomagalo (ili su verovali da im pomaže) i neki od njih su se možda spasli adikcije zahvaljujući surovim uslovima u centru. Naše (kao društvu) nije da sudimo o tome šta je kome u glavi, nego o učinku nečijih postupaka.

lilit

Lord Kufer

Dovoljno je da sede u manastiru i pregrme detoksikaciju, ne mora niko da ih bije. Nek im daju da nešto rade, da ne pocrkaju od dosade. Ovo je čisto iživljavanje. Kladim se da su snimali snuff filmove i prodavali ih.

Meho Krljic

Quote from: lilit_depp on 09-08-2012, 17:33:43
xuzi xuzi xuzi xuzi

Dobro, svakako preterano pojednostavljujem, bitna je i namera, slažem se.

Quote from: Lord Kufer on 09-08-2012, 17:34:14
Dovoljno je da sede u manastiru i pregrme detoksikaciju, ne mora niko da ih bije. Nek im daju da nešto rade, da ne pocrkaju od dosade. Ovo je čisto iživljavanje. Kladim se da su snimali snuff filmove i prodavali ih.

Za snuff ne znam, ali da, verovatno ima prostora za debatu gde prestaje disciplina a gde počinje iživljavanje. Sa heroina skidanje nije baš jednostavno i ne završava se sve detoksikacijom, čoveka moraš u mnogim slučajevima da izgradiš ponovo od temelja itd.

Lord Kufer

A bre jesi vido ekipu na fotki?
Sa heroina se skida postupnim smanjenjem doze. Heroin se zamenjuje morfijumom.
Ali oni koji ne mogu to da plate, njima su valjda dobre i batine  :evil:

lilit

kakav bre morfijum?  :? pa s morfijuma se gore skinuti nego sa heroina.  :cry: :cry:

angel011

Čula sam jednom prilikom za tipa koji se sa heroina skidao čajem od maka. I umro od čaja od maka.
We're all mad here.

Stipan

O čemu vi to pričate? Kakve veze ima morfijum sa prebijanjem do smrti?
Kakve veze ima što je ubijeni bio narkoman?
Pa čovek je  vapio za pomoći dok ga je popa polagacko ubijao!!!

Alo bre!!!!

lilit

Quote from: Lord Kufer on 09-08-2012, 17:48:30
Manje štete od morfijuma.

pretpostavljam da si mislio na metadon koji se vezuje za iste opioidne receptore kao i morfijum i heroin. ne do ti bog da te neko skida s heroina morfijumom.

Lord Kufer

Pa, u akutnim situacijama daje se morfijum. Posle se rade druge stvari, nisam stručan za to.
Ustvari, čuo sam ovu priču. Beba se rodi i krizira (od majke narkomanke). Njoj se daje morfijum. Ne daje se metadon.
Verovatno se starijim osobama daje metadon.

džin tonik

ja znam samo osobe koje su dobijale morfij prije velikog skoka. morfij za skidanje sa droge?

Lord Kufer

Morfijum 50 puta sporije prolazi moždanu barijeru. Ne pravi štetu ni izbliza kao heroin.

Savajat Erp

Quote from: Meho Krljic on 09-08-2012, 17:27:13
No, u očima zakona, ovo jeste valjda očigledno nasilničko ponašanje koje je još i nekog lišilo života.

Ех, мислиш на облик тешког убиства који си помињао раније? Баш си се ухватио тога као пијан плота...а може бити и нпр. убиство из нехата или тешка телесна повреда квалификована смрћу :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Petronije

Ja znam za metadon. On zombira zavisnike, ne jure ceo dan dop, nema kriminala itd. Skidanje je navodno još gore nego sa heroina. Nisam znao za morfijum.
Arm the Homeless

Lord Kufer

Pa, kažem, čuo sam da se daje bebama. Njima verovatno metadon ne sme da se daje.
Smanjuje se doza dok se ne odvikne.

Lord Kufer

A što se tiče ovog mlaćenja pacijenata, skupila se grupa bandita i iživljavala se iz zadovoljstva.
Ali, radilo se to i radi po ludarama regularno.
Samo se krije.

I po zatvorima, logorima, itd. To je osnov ove civilizacije. Nasilje je glavni stub civilizacjie.
Sistem skoro uvek odugovlači s prosekucijom ovakvih tipova.
Oni su potrebni sistemu, kad treba nekoga zagroziti, umlatiti, otpočeti rat, spaliti džamiju ili ambasadu, prebijati šetače...

Stipan

Ukratko morfijum sme da se daje bebama, a metadon ne sme.
A metadon i batine smeju da se daju odraslima, a bebama ne smeju.
Regularno?

Hmmmm....

Lord Kufer

Pogledaj tekst ispod forotgrafije

http://www.thescottishsun.co.uk/scotsol/homepage/news/2591391/Record-numbers-of-children-in-Scotland-are-born-addicted-to-drugs.html

Harrowing ... tiny junkie babies need to be weaned off hard drugs like heroin using morphine

ili

Dr Helen Mactier, a consultant neonatologist who studied drug-dependent pregnant women at The Princess Royal Maternity in Glasgow, said: "Most of the babies we treat have been exposed to heroin or methadone and need oral morphine to treat them.

Znači, morfijumom odvikavaju bebe i od metadona...

Stipan

U svakom slučaju moje "Hmmmm...." nije bilo namenjeno tebi.

Znam i ja za neke stvari koje se rade po psihijatrijskim ustanovama.
Sve od batina do nekontrolisanih količina hemije...

Albedo 0

Quote from: Savajat Erp on 09-08-2012, 18:30:02

Ех, мислиш на облик тешког убиства који си помињао раније? Баш си се ухватио тога као пијан плота...а може бити и нпр. убиство из нехата или тешка телесна повреда квалификована смрћу :)

da bre, jedan moj ortak je zastupao babu koju je njen dužnik prebio, to jest išutirao na sred ulice. I osuđen je valjda za (zaboravih pravi termin) lakši napad jer ju je šutirao u ljetnjim papučama, a kao da ju je u cipelama to bi bilo teže djelo  :lol:

Baba je i ovako i onako sva izubijana, ali papuče su pobijedile  :)

koliko sam shvatio ortaka, ima tu najmanje deset vrsta napada i ubistava, a Meho zdravorazumski barata sa 2-3

lilit

Quote from: Lord Kufer on 09-08-2012, 18:34:39
Pa, kažem, čuo sam da se daje bebama. Njima verovatno metadon ne sme da se daje.
Smanjuje se doza dok se ne odvikne.

bebama se prvo ne daje ništa, pa ako je stanje akutno ide se na infuziju, pa na fenobarbital pa tek onda se razmišlja o morfijumu ili metadonu. morfijum ima kratkotrajan efekat i ponekad se bira zbog toga, ali koristi se isključivo paregorik, 2% rastvor morfijuma (koji se, btw, koristi i za tretman dijareje). znači, nije to "morfijum" u smislu u kom ga rokamo pacijentima u terminalnom stanju kancera, niti je čak laudanum. paregorik se koristi isključivo dok je beba u bolnici, a ako se odvikavanje bebe tretira metadonom, a radi se i to, onda taj tretman moze da se nastavi i kod kuće. za razliku od tretmana morfijumom koji ne sme da se radi kod kuće.

i da, skidanje s metadona takodje moze biti gadno i mora da se radi pod supervizijom dobrog lekara. al da hoću da se skidam s heroina, išla bih na metadon i nikako na morfijum prosto zbog metadonskog long-term efekta, polu-život morfijuma je prekratak, a side effects koji bi nastali intenzivnim uzimanjem (da bi se prevazišao problem kratkog polu-života) strašni.

lilit

Quote from: Lord Kufer on 09-08-2012, 18:28:04
Morfijum 50 puta sporije prolazi moždanu barijeru. Ne pravi štetu ni izbliza kao heroin.

osim kad se skidaš s heroina morfijumom, al to je ta mala razlika.

Lord Kufer

Nisam probo ni jedno ni drugo, al ako budem probo, imaću ovo u vidu  8-)

Angel of Ten

Vraćam se na Mehin komentar - ja i dalje mislim da je sveštenik u osnovi sadista. Možda je svesno prepakivao svoj sadizam u nešto prihvatljivije, ali potrebno je mnogo snage i želje da umlatiš nekoga da bi ga udario 50-100 puta.
Come to the dark side, we have cookies.

Lord Kufer

Naviknuti, ispraksirani i od mnogih podržani, sadista.

mac

Ima sadista i među policijom, ima psihopata među političarima, svuda ima svakojakih. Ni oni profilisti što jure manijake sigurno nisu sasvim normalni. Nije bitno šta je i kakav je pop, bitan je učinak. Dajte mi brojke. Koliko narkomana je pokušalo prvo u drugim centrima pa završilo kod popa? Koliko života je spaseno u Crnoj reci i Sretenju, koliko nije, koliko je pogoršano, a koliko uništeno. A zatim, isto to u Zemlji živih, i ostalim kampovima. Imajte na umu da su kod popa dolazili najteži slučajevi koje niko drugi nije hteo. Pustite sad popa, on će ubuduće da misionari iz svoje zatvorske ćelije.

Meho Krljic

Quote from: Бата Животиња on 09-08-2012, 19:07:08
Quote from: Savajat Erp on 09-08-2012, 18:30:02

da bre, jedan moj ortak je zastupao babu koju je njen dužnik prebio, to jest išutirao na sred ulice. I osuđen je valjda za (zaboravih pravi termin) lakši napad jer ju je šutirao u ljetnjim papučama, a kao da ju je u cipelama to bi bilo teže djelo  :lol:

Baba je i ovako i onako sva izubijana, ali papuče su pobijedile  :)

koliko sam shvatio ortaka, ima tu najmanje deset vrsta napada i ubistava, a Meho zdravorazumski barata sa 2-3

Pa ja sam rekao da će neki revnostan tužilac verovatno ovo da potegne. Ne da ja sad znam šta će da bude na suđenju. Pomenuo sam da će odbrana da verovatno ide na ubistvo iz nehata...

Alex

Quote from: mac on 09-08-2012, 21:06:46
Ima sadista i među policijom, ima psihopata među političarima, svuda ima svakojakih. Ni oni profilisti što jure manijake sigurno nisu sasvim normalni. Nije bitno šta je i kakav je pop, bitan je učinak. Dajte mi brojke. Koliko narkomana je pokušalo prvo u drugim centrima pa završilo kod popa? Koliko života je spaseno u Crnoj reci i Sretenju, koliko nije, koliko je pogoršano, a koliko uništeno. A zatim, isto to u Zemlji živih, i ostalim kampovima. Imajte na umu da su kod popa dolazili najteži slučajevi koje niko drugi nije hteo. Pustite sad popa, on će ubuduće da misionari iz svoje zatvorske ćelije.

Statistika ionako služi zamagljivanju istine. Razmišljanje o tome koji je metod lečenja efikasniji, zvanični ili crnorečki je besmisleno, jer je ovaj drugi neprihvatljiv.

Iz-Lečenje najviše zavisi od volje pacijenta - ako je rešen da se izleči, samo mu to može pružiti kakvu-takvu šansu, ne metod.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

mac

Statistika je alat koji služi za razne stvari. Reći da je dobra samo za zamagljivanje je samo po sebi zamagljivanje.

Objasni mi zašto je nanošenje bola apriori neprihvatljivo? Šta je to u bolu što je toliko strašno da je bolje prepustiti narkomana svojoj sudbini nego da uzmemo i nanošenje bola u obzir?

Ovo poslednje ti je tačno, ali nebitno za ovu priču. Narkoman koji ne želi da se skine sa droge neće se skinuti. Ono što nije tačno je da je samo ta želja dovoljna. Narkoman ima želju, ali ne i volju. Da ljudi mogu samo željom da se skinu sa droge bilo bi znatno manje narkomana, pa i pušača i alkoholičara. Ali to nije tako, i želja sama nije dovoljna.