• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PROMETHEUS ex ALIEN PREQUEL

Started by Ghoul, 01-06-2009, 04:28:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

1. u naslovu piše ex alien prequel

2. Alien dosadniji od Prometeja?

banujte ga  8-)

Tex Murphy

Quote from: AZ:DP on 25-09-2012, 14:53:43
Muka mi je od loženja na cijelu franšizu Aliena koja je sama od sebe i više nego dosadna. (ne, NISAM TROL!).

Prometheus sam gledao i svidio mi se. Ima tu i tamo malih, sitnih promašaja, ali sasvim okej film. Usput, studio je reklamirao film kao Alien prequel, Scott je u više navrata rekao da Prometheus prati drugačiju priču i postavlja svoja vlastita pitanja, ali da ima dodirne tačke sa Alienom. I onda su ovi počeli graktat da je prikvel.

И ја волим Прометеја, али називати Алиен серијал "више него досадним" није баш блиско здравој памети.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: Harvester on 27-09-2012, 11:53:14
И ја волим Прометеја, али називати Алиен серијал "више него досадним" није баш блиско здравој памети.

eto, kad je to ČAK i harv primetio, onda ovaj sub-trol treba da se ozbiljno zabrine.
https://ljudska_splacina.com/

Josephine

Ovo je jedini forum gde trolovi troluju o trolovima.  :evil:

Ghoul

Quote from: D. on 27-09-2012, 15:12:44
Ovo je jedini forum gde trolovi troluju o trolovima.  :evil:

QED  xrofl

Josephine

Pa ja se nikada nisam bunila protiv etikete trola, trole Gule. :)

mac

Kako sad, pa trolovi su najniži oblik internet bivstvovanja. Bolje je biti bilo šta drugo nego trol.

Josephine

Na Sagiti su svi trolovi. Bez izuzetka.

Uostalom, trolovi su samo prokaženi, neistomišljenici većine. Meni su dragi.

Pa koliko puta je Boban proglašen trolom na drugim forumima?  :evil:

Ghoul

Quote from: D. on 27-09-2012, 15:43:14
Pa koliko puta je Boban proglašen trolom na drugim forumima?  :evil:

reci nam.
koliko?
na kojim?
daj linkove.

Josephine

Father Jape

Quote from: D. on 27-09-2012, 15:43:14
Na Sagiti su svi trolovi. Bez izuzetka.
Uostalom, trolovi su samo prokaženi, neistomišljenici većine. Meni su dragi.

:lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Quote from: mac on 27-09-2012, 15:41:18
Kako sad, pa trolovi su najniži oblik internet bivstvovanja. Bolje je biti bilo šta drugo nego trol.

Гоблинчица је још нижи.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Кад смо већ код тролова...

Cool scene - Freaked !
Genetski četnik

Milosh

Prometheus.2012.EXTRAS.720p.BluRay.x264-PublicHD

Alternate Intro - The Arrival Of The Engineers
12 Deleted Scenes
Alternate Ending - The Final Battle
The Weyalnd Files - 4 Videos
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

bolje bi bilo da ima opcija 'alternate movie'!

Milosh

Uh... Pogledao sam izbačene, produžene i alternativne scene i Ridli je potpuni moron što je izbacio neke od njih tj. izabrao alternativne. Da se razumemo, nema tu prostora da se film bitno poboljša, ali bi neke situacije bar delovale prirodnije i smislenije, što naročito važi za trenutak kad Inženjer pobije ljude (sada ima jasniju motivaciju za to), kao i za sve scene sa Charlize koje dodatno humanizuju njen lik, a vala i scena kad mutirani geolog napadne je interesantnija u ovoj verziji pošto sa dodatnom maskom i po pokretima deluje kao nešto što je samo par mutacija udaljeno od Aliena. Završni obračun Elizabet sa Inžinjerom, koji je u filmu jezivo zbrzan i zbrljan, isprva je snimljen kao čitav set-pis, u kome ima čak i malo saspensa! (ono što je najmanje bitno se odnosi na dodatne scena sa Čarlijem koji u ovoj verziji od nadobudnog drkadžije postaje potpuni kreten tj. lik za koga ti istinski bude drago kad umre). Alternativni početak nije toliko drugačiji od bioskopske verzije, niti je potreban, a alternativni kraj uz nekoliko izmena u dijalogu pre svega pokušava da Elizabet podari malo bolju motivaciju za njenu odluku da se ne vrati na Zemlju (mada je to i dalje nategnuto).
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Albedo 0

kad si prije skinuo, mene jebe torent...

mac

TraŽio sam dijalog YouTubeu. Da li je ovo dijalog:

David: This man is here because he does not want to die. he believes you can give him more life.
Engineer: <<Why, human do you want to live forever?>>
Weyland: What did he say david?
David: I told him you wanted to live forever.

Šta je bilo dalje? Sudeći po videu na YouTubeu Vejland krene da objašnjava da zaslužuje besmrtnost jer je napravio Dejvida, i time postao bog, a bogovi su besmrtni. (zanimljiva logika) Utom Inženjer odšrafi glavu Dejvidu. Je li to sve? Imam utisak da nedostaje još konverzacije.

Albedo 0

može se naći na Google video pretrazi svih 14 minuta (ne youtube), pa nisam ni skidao ono gore

to je razgovor, mada ne vidim šta je Miloš vidio u posljednjoj sceni pošto ona ne donosi ništa novo, ili ovih 14 minuta što sam pogledao nisu sve, pošto je posljednja ona kada inženjera dohvati njegov izum...

sve u svemu, ništa novo

mac

Daj link za tih 14 minuta, ne mogu da nađem.

Milosh

Ne menja sve to ništa suštinski, ne bi film bio ništa pametniji na konto tih scena, ali čini mi se da bi bio nešto ubedljiviji...

Albedo 0

u redu je to, nego ovo mi nije jasno, ovog nema na linku koji sam postavio ispod: ''alternativni kraj uz nekoliko izmena u dijalogu pre svega pokušava da Elizabet podari malo bolju motivaciju za njenu odluku da se ne vrati na Zemlju''

Dakle, KOJI DIJALOG? posljednja scena sa onog dolje linka je scena gdje ona sreće inženjera, on je napada, ona otvara vrata i njega hvata pipak.

Tu mi nisi bio jasan, pa dam pitao da li postoji neka scena poslije toga, nema je na ovom linku što sam postavio.

Quote from: mac on 29-09-2012, 22:25:40
Daj link za tih 14 minuta, ne mogu da nađem.

http://www.giantfreakinrobot.com/scifi/prometheus-deleted-scenes-reveal-deeper-character-moments.html

Джон Рейнольдс

И добро, хоће ли се појавити director's cut или неће? Реално, ови "екстраси" су сцене ван целине и нисам баш склон томе да их умећем сам тамо где мислим да би требало. Некако постоји уверење да додатне сцене "побољшавају" филмове, али то углавном није случај јер осим Apocalypse Now Redux не могу да се сетим ниједног филма који се додатим сценама значајно мења (набоље). У Ридлијевом случају је једном чак одузимање (Blade Runner) завршило исти посао, док се углавном све своди на same old.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

ok, ovih 14 minuta definitivno nisu sve

nedostaje najmanje

1. alternativni početak i kraj
2. i transformacija onog tipa

dakle, sve najvažnije nedostaje  :cry:

a jebeni torrent neće da skine BluRay

Barbarin

Sa lošeg mesta skidaš  xwink2
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Albedo 0

piratebay loš?

ako ima nešto bolje daj odma!  8-)

Milosh

Quote from: Бата Животиња on 29-09-2012, 22:57:11Dakle, KOJI DIJALOG? posljednja scena sa onog dolje linka je scena gdje ona sreće inženjera, on je napada, ona otvara vrata i njega hvata pipak.

Aha, na to misliš... Dijalog između Elizabet i Dejvida je duži, kad on nju obavesti da postoje i drugi brodovi u bioskopskoj verziji imamo rez na trenutak kad se Elizabet vozi ka brodu da pokupi Dejvida, ali u alternativnoj sceni oni još malo popričaju pre toga, i to upravo o Inženjerima: Elizabet ga pita šta mu je taj stvor rekao pre nego što mu je otkinuo glavu, na šta Dejvid prvo prokomentariše njen izbor reči - Stvor? Zar ih niste do nedavno smatrali za Bogove? - a na šta mu ona odgovori kako Bog nikada pre nije pokušao da je ubije. Ona onda ponovi pitanje i uz to doda još jedno: Odakle je došao? (Inženjer), na šta Dejvid odgovori da ne postoji direktni prevod ali da je u pitanju mesto koje ljudi iz različitih kultura zovu - Raj. Ostatak dijaloga sa Dejvidom je skoro pa isti uz jednu bitnu razliku - Elizabet nije čudno smirena kao u bioskopskoj verziji već je vidno besna, kad odgovori Dejvidu na njegovo ne razumem to glasi: To je zato što si jebeni robot, i onda nimalo nežno zgrabi njegovu glavu za kosu i strpa je u torbu (nema izvinjenja). Dalo bi se spekulisati da li Elizabet ide dalje samo vođena sopstvenom verom i potrebom da sazna Zašto? (bioskopska verzija) ili tu sad postoji i dodatni impuls koji vodi jednu vernicu da se lično zaputi u Raj ne bi li ubila Boga, ako joj se ne svidi odgovor na to pitanje...

mac

Nezgodan je glumački posao. Reditelj traži od tvog lika da radi potpuno različite stvari u istim situacijama. Kako glumci tek tako prebace sklopku u svojoj glavi... ja to ne bih mogao.

Iako je ovaj drugi kraj sam po sebi upečatljiviji, ne može da se uklopi u ostatak filma, u kome je Elizabet prikazana kao jagnje.

Milosh

Quote from: mac on 30-09-2012, 01:32:23Iako je ovaj drugi kraj sam po sebi upečatljiviji, ne može da se uklopi u ostatak filma, u kome je Elizabet prikazana kao jagnje.

I jagnje će u jednom trenutku da digne glavu umesto da se dobrovoljno zaputi na klanje, uostalom među izmenjenim scenama ima i jedna u kojoj zvekne zasluženi šamar Čarliju, tako da...

mac

Sad razmišljam, mogli su da naprave neku sredinu između ova dva scenarija. Da se u njenim odsečnim pokretima vidi odlučnost tokom pakovanja, i da je posledica da Dejvidovu glavu smesti u torbu kao da je kilo jabuka, a onda da mu se izvini, ali ironično, na granici sarkazma, jer robotu koji je aktivno učestvovao u tragediji je i tako svejedno. A Dejvid bi u svakom slučaju ljubazno uzvratio na ironično izvinjenje jer je tako programiran.

Lord Kufer

Ja mislim da se skupimo mi ovde koji smo, bolji bismo film napravili.
Čitao sam intervju sa Skotom, on tamo priča kao imali su neki brejn storming  :cry:

Albedo 0

možda je Skot mislio na elektrošokove

znači film je mogao biti i gori, da pričaju o raju i bogovima na kraju

ginger toxiqo 2 gafotas

Sve čekam, kao i Джон, da se pojavi rip sa dodatnim scenama INKORPORIRANIM u film.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Milosh

Josephine

hahahahahaah!

kao da sam ga ja pisala.  :lol: ništa nisu propustili!

Tex Murphy

Quote from: D. on 06-10-2012, 01:15:59
kao da sam ga ja pisala.

Да, баш је лоше  :(
Genetski četnik

Albedo 0

možemo mi da pričamo šta god hoćemo, svi ćemo da gledamo nastavak

Tex Murphy

Па наравно да ћемо да гледамо!
Genetski četnik

taurus-jor

Nogekako da ćemo da gledamo.

Samo da se Skot ne takmiči sa sobom u lošosti.  :evil:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Josephine

Quote from: Harvester on 07-10-2012, 15:46:20
Quote from: D. on 06-10-2012, 01:15:59
kao da sam ga ja pisala.

Да, баш је лоше  :(

:lol: xremyb

sad, nemam srca da više pljujem film... povredila bih te.  :)

Tex Murphy

Твоје пљување овог филма је као кад гађаш тенк гуменим бомбонама (ово генијално поређење сам покупио однекуд, али не сјећам се одакле).
Genetski četnik

Josephine

ma ti to samo maštaš da tebe gađam gumenim... bombonama.  8)

a nisam ja, neki neki kul likovi sa honest trailer-a su... gađali. i pogodili.

Albedo 0

teško da su pogodili, ima brdo gluposti koje su izrekli

npr: Naučnik ima svu potrebnu tehnologiju a ipak se izgubi unutar stranog svemirskog broda

Oni misle da tehnologija i znanje mogu da se koriste tako da se neko ne izgubi nikad

a u realnosti, od silnih ekonomskih stručnjaka grca čitava planeta u krizi, džaba im sva kompjuterska računanja, malo su se pogubili

Dakle, tehnologija ne može nikoga da izvadi iz govana, štaviše, prije može da ih uvali još dublje.

Stoga ne vidim šta su to honesttrailerci pogodili kad su promašili ovu stavku, a nemam namjeru da idem stavku po stavku, kad je svaka još manje značajna za film kao cjelinu

Ghoul

Quote from: Бата Животиња on 08-10-2012, 10:41:57

npr: Naučnik ima svu potrebnu tehnologiju a ipak se izgubi unutar stranog svemirskog broda

Oni misle da tehnologija i znanje mogu da se koriste tako da se neko ne izgubi nikad

a u realnosti, od silnih ekonomskih stručnjaka grca čitava planeta u krizi, džaba im sva kompjuterska računanja, malo su se pogubili

Dakle, tehnologija ne može nikoga da izvadi iz govana, štaviše, prije može da ih uvali još dublje.

kakav arhi-imbecil, prosto neverovatno da neko čija je glava tako duboko u sopstvenom dupetu može sebi i pertle da veže, a kamoli da pretenduje na nekakve mastere ili doktorate!  :roll:

ekonomija je složena disciplina koja zavisi od brojnih faktora među kojima nisu svi tako egzaktni i nedvosmisleni da bi se na samo jedan mogući način prikazali i računali. xtwak

s druge strane, HODNIK NA 20 METARA LEVO je jebeni HODNIK NA 20 METARA LEVO a ne tamo neki "mož' da bidne al ne mora da znači", "zavisi kako se uzme i čiju teoriju hodnika i čiju definiciju metra uzmemo za osnovu"!  xyxy

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 08-10-2012, 10:55:18
Quote from: Бата Животиња on 08-10-2012, 10:41:57

kakav arhi-imbecil, prosto neverovatno da neko čija je glava tako duboko u sopstvenom dupetu može sebi i pertle da veže, a kamoli da pretenduje na nekakve mastere ili doktorate!  :roll:

ekonomija je složena disciplina koja zavisi od brojnih faktora među kojima nisu svi tako egzaktni i nedvosmisleni da bi se na samo jedan mogući način prikazali i računali. xtwak

s druge strane, HODNIK NA 20 METARA LEVO je jebeni HODNIK NA 20 METARA LEVO a ne tamo neki "mož' da bidne al ne mora da znači", "zavisi kako se uzme i čiju teoriju hodnika i čiju definiciju metra uzmemo za osnovu"!  xyxy

Ти си стварно невиђен гњаватор. Ево ти са ИМДб-а цитат једног од твојих омиљених режисера:

Asked why, in the climactic chase scene, the Indians didn't simply shoot the horses to stop the stagecoach, director John Ford replied, "Because that would have been the end of the movie."
Genetski četnik

Milosh

Quote from: Harvester on 10-10-2012, 15:32:27Asked why, in the climactic chase scene, the Indians didn't simply shoot the horses to stop the stagecoach, director John Ford replied, "Because that would have been the end of the movie."

Pa, da se Prometej završio u tom trenutku to i ne bi bilo tako loše...

Albedo 0

ajd što je gnjavator, nego što on actually misli da postoji egzaktna nauka, mislim nije zdravo to lupetati nakon što je Liotar dokazao suprotno prije trideset godina. A i Godar je imao jednu dobru misao u Alfavilu.

Josephine

Quote from: Бата Животиња on 10-10-2012, 15:54:58
ajd što je gnjavator, nego što on actually misli da postoji egzaktna nauka, mislim nije zdravo to lupetati nakon što je Liotar dokazao suprotno prije trideset godina. A i Godar je imao jednu dobru misao u Alfavilu.

a imaš li TI neku misao?