• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Konkurs za dugu SF i F priču

Started by scallop, 11-06-2009, 15:34:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

snezni

Quote from: mac on 15-08-2009, 15:35:10
Ako imaš nešto na CD-u znači da ga imaš u elektronskoj formi. Ako ga imaš u elektronskoj formi onda ga pošalji elektronskom poštom. Ako šalješ nezavršen rad onda pretpostavljam da nije za konkurs. Ako šalješ 150 strana nekom na čitanje, a ne na konkurs, dok konkurs traje onda ga prvo pitaj je li zainteresovan.

koliko advokata ovdje,vise nego u sudu...

mac

Scallop je star čovek (hehe), moramo da ga zaštitimo od gubljenja vremena.

angel011

Quote from: mac on 15-08-2009, 15:38:27
Scallop je star čovek (hehe), moramo da ga zaštitimo od gubljenja vremena.

Ne traje mnogo da tekst koji nisi tražio obrišeš sa kompa ili baciš u đubre... :evil:

Nego, da pustimo Scallopa da odgovori sneznom?
We're all mad here.

scallop

Ako nešto želiš pitaj mene.

150 strana baš i nisu za konkurs, a ni gramatika nije za bacanje. Dobronamernost na ovom forumu je uvek malo garnirana jakim začinima. Hobbit, Ygg, Mac i Angel su bili na naš način krajnje dobronamerni. Ovde se ili prilagode ili putuju dalje.

Moj e-mail je na ovom topiku, ali ako i u tekstu nemaš serbien (latinica), onda bolje ne šalji. Ne bih voleo da umesto na piće naletim na nešto drugo. xrotaeye
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

snezni

Quote from: scallop on 15-08-2009, 15:57:21
Ako nešto želiš pitaj mene.

150 strana baš i nisu za konkurs, a ni gramatika nije za bacanje. Dobronamernost na ovom forumu je uvek malo garnirana jakim začinima. Hobbit, Ygg, Mac i Angel su bili na naš način krajnje dobronamerni. Ovde se ili prilagode ili putuju dalje.

Moj e-mail je na ovom topiku, ali ako i u tekstu nemaš serbien (latinica), onda bolje ne šalji. Ne bih voleo da umesto na piće naletim na nešto drugo. xrotaeye

da..bas su dobri samaricani,a tebe sam i pitao. na srpskom je tekst,latinica,samo moras da shvatis da nisam lektor srpskog jezika,ispravio sam koliko sa mogao greske. predlog da tekst posaljem na ovu adresu dobio sam od Nightflier-a. ako imate vremena i volje procitajte,ako ne,hvala svakako.

Tex Murphy

Snježni, zapravo je vrlo jednostavno nešto od 150 strana svesti na razumnu dužinu (a ne govorim o smanjenju veličine slova  ;) )
Jednostavno izbaciš sve nepotrebne pridjeve i sve nepotrebne opise, koje ionako niko normalan ne čita.

Npr., tekstić tipa "Izašao je napolje, u prohladno septembarsko jutro. Kiša se tek spremala da padne, tek pokoja kap bi tu i tamo nakratko ostavila trag na betonu. U daljini se zvonik stare crkve ocrtavao na sumornom sivom nebu" može mnogo efektnije i bez gubitka informacije da se zamijeni sa: "Izašao je napolje."
U sljedećem koraku se ratosiljaš pleonazma i ostaneš sa "Izašao je."
Hope that helps  :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Hobit

da..bas su dobri samaricani,
[/quote]

Nismo mi dobri, već dobronamerni. Pokušali smo da ti na elegantan način ukažemo na neke greške. Jbg, ti ne voliš eleganciju. Voliš grubosti.
Dakle, grubo rečeno, scallop će ti izvrnuti čmar kao čarapu budeš li mu poslao priču (hm, priču... 150 strana nije priča nego roman) sa gramatičkim greškama. A to će da boli. Mislim, popićeš bolnu zajebanciju. Zato, pamet u glavu....
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

ivica

Pa, dođe i Octubre uno, kako izgleda paleta pristiglih radova?

Milosh

Quote from: ivica on 01-10-2009, 15:47:15Pa, dođe i Octubre uno, kako izgleda paleta pristiglih radova?

Konkurs još uvek traje, zato što ja nisam završio svoju novelu, ali radim na njoj. ;)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

scallop

Miloš ima pravo.

Do sada je stiglo pet radova. Jednu još nisam pročitao (stigla je 30-og septembra u ponoć). Onaj rad od 150 strana ću možda jednom pročitati. To je suviše dugačko i jedva čitljivo. Jedna priča je nešto duža nego što treba, ali je jako dobro napisana, suviše dobro. Tu ćemo se dogovarati. Ostale dve sam odavno rekao da su zanimljive, ali treba malo dorade. Izgleda da sam mnogo letnjeg perioda strpao u termin. Mea culpa.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

i... kakvo nam je prolazno vreme?
Ima li išta od ovoga u izgledu.
Ja sam domislio sjajnu novelu, ali ne znam šta bih s njom, pa je možda i ne napišem.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Prolazno vreme nam je nikakvo. Eto, sad imaš u rukama Trippovu novelu i bilo bi dobro da je pročitaš. "Mina Begović odlazi u skrovište" je jako dobra, skoro isto toliko i "Lička kuća". Od priče "Auto ekskurzija" sam odustao. Miloš piše kao što sklapa Emitor... Nema balansa za zbirku. Sedi i piši. Znaš dobro da smo sve ono što je valjalo na konkursima "Znak Sagite" na kraju udali.

Ako ne možeš da pročitaš novelu, imam nameru da je ponudim i Sivki, ako negde naletim na njenu "besmrtnu dušu".

ivica

E, hvala na heads up za ''Auto ekskuriziju''.

Boban

Quote from: scallop on 16-11-2009, 09:38:01
Eto, sad imaš u rukama Trippovu novelu i bilo bi dobro da je pročitaš. "Mina Begović odlazi u skrovište" je jako dobra, skoro isto toliko i "Lička kuća".

Ovo ne razumem. Šta imam, gde imam?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Ghoul

kod ovog skalopa ti je sve - idi mi, dođi mi.
čas je crno, čas je belo.
danas je ovako, sutra onako.
sad ga vidiš, sad ga ne vidiš.
https://ljudska_splacina.com/

scallop

Meseče, Meseče, što na nebu zračiš,
kd pljesnem triput, ti da se pomračiš.
xbbat xbbat xbbat