• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Alisa 2010 - konačno u pravom ruhu

Started by Zvezdan, 25-06-2009, 12:20:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Zvezdan

Zasad ima dosta neoficijelnih isečaka iz ovog filma u nastajanju:

http://www.youtube.com/watch?v=bNMCjW7MOlU

Svima nam je poznata ova bajka. Neke od nas je plašila kao decu, a neki od nas su uživali avanturama Alise. Iako prenesena na platno kao crtać, Barton je ipak odlučio da snimi film. I po mom ličnom misljenju, on je mozda jedini režiser koji ima takvu vrstu mašte da moze da oživi Alisu i prenese je na veliko platno.

Alisa (17) je gosća na zabavi u jednom viktorijanskom parku. Kada shvati da je dospela medju gomilu bogatih snobova, ona otrci za Belim Zecom i upada u rupu koja vodi u Zemlju Cuda. Odmah je docekuje ruzičnjak u kom cveće priča dok ona polako kreće ka sumi džinovskih pečuraka.

Tako počinje Bartonova verzija ,,Alise u Zemlji Čuda" koja će premijeru imati marta 2010 godine. Snimanje je završeno još u decembru, posle samo 40 dana. Sada je preostalo da se film uradi u CG animaciji, a potom prebaci u 3D.

Najupečatljiviji lik je Ludi Šeširdžija kog igra Bartonov omiljeni glumac Džoni Dep. Sudeći po prvim snimcima, Dep je u novom filmu jos uvrnutiji u odnosu na prethodna ostvarenja u kojima je sarađivao sa Bartonom.

I Helen Bonam Karter izgledaće zanimljivo kao Crvena Kraljica sa digitalno uvecanom glavom.

Belu Kraljicu glumi En Hatavej.

Bliznanci:

Cudesnu Alisu igra australijska glumica Mia Vasikovska. Ona je jedini lik u filmu koji nije doziveo potpunu transformaciju.

Nightflier

Ovo će biti sjajno, ali polako počinje da mi biva dosta kombinacije Barton-Dep. Zasitiće gledalište.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Boban

da... i to depu uvek padne uloga sa šeširom.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Event Horizon

"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

zakk

Biće da je počeo da ćelavi s vrha.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

vilja

Tweedledum  i Tweedledee su baš slatki a Hellen Bonham Carter izgleda šašavo kao kraljica srca... :lol:

Event Horizon

u iscekivanju filma: naj naj naj naj naj naj smesnija scena crtanog meni je ova

Alice in Wonderland - Caterpillar
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

EKSTREMISTA

:) Uvek je lepo podsetiti se ovog crtaća.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."