• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Žarko Laušević uhapšen u SAD

Started by Ghoul, 04-07-2009, 16:18:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Agota

Ne znam za kompaniju al lecic je prepotentna seljacina.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

angel011

Quote from: Ghoul on 05-01-2012, 10:39:02
ne znam baš, a živo me zanima, kako bi neko OVDE u serbiji prošao da uradi slično.
ne mora baš da bude mama s detetom - npr. da zreo čovek ubije naoružanog lika koji mu razvali vrata stana. kako bi prošao?

Proveo bi izvesno vreme na robiji. Znam za jedan takav primer.
We're all mad here.

Josephine

Pa dobro, nije isto kada tužnoj mladoj mami upadaju dva ili jedan tip sa nožem. Takođe, nije isto kada napadača upozoriš da imaš sačmaru i pištolj, ili samo pucaš kada provali unutra. Ali slažem se da je dom neprikosnoveno privatno vlasništvo i da bi kod mene pre straha ove seronje izazvale bes što mi narušavaju mir i bezbednost doma.

Anomander Rejk

Pa ja mu verujem da se dosta toga i ne seća. I samom mi izmiču detalji nekih dešavanja od pre desetak, petnestak godina u kojima sam učestvovao. Kada se dese misliš pamtićeš dok si živ, vraga, vreme učini svoje i izbledi mnogo brže nego što bi očekivao.
Ono što je mene odvratilo od saosećanja za njega je upravo ta medijska kampanja. Od Lečića, Kovačevića, Piramida, pa do Tadića. Što je mnogo, mnogo je. Kako god, čovek je ubio dvoje ljudi, i mislim da je njegovo medijsko promovisanje i pravdanje u najblažu ruku... problematično.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Alex

Quote from: Anomander Rejk on 01-01-2012, 20:22:36
Ja se slažem da to treba rešiti, ali nekako mi se čini da je pet godina koje je odslužio stvarno malo za dvostruko ubistvo. Kakve god bile okolnosti, ipak su dva života ugašena.

Ako je samoodbrana, nije trebao da odsluži ni minut, makar eliminisao desetoricu.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

mac

Možda je bila odbrana časti?

Meho Krljic

Ja ne znam ovako napamet kolika je kazna zaprećena za prekoračenje nužne odbrane, mada guglovanje veli da je prosečna kazna u Srbiji za to oko pet godina. Što je u  principu u skladu sa ovim što je ŽL odležao. Krivični zakonik, doduše daje dosta prostora za slobodno sudijsko uverenje i razna veštačenja:

Član 19

Učiniocu koji je prekoračio granice nužne odbrane može se kazna ublažiti. Ako je učinilac prekoračio granice nužne odbrane usled jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom može se i osloboditi od kazne. 

Palmer

neki ljudi smaraju kao Žarko Laušević svojom sudbinom, ili pojednci... svojom smrću.

Usul

On to radi zbog ličnog interesa. Samo za prvu knjigu su mu platili 200.000 EUR. A "raja je krenula da se pali i žari" kao i uvek.
God created Arrakis to train the faithful.