• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kako razlikovati A od B filma

Started by Truba, 11-08-2003, 17:00:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truba

dobili ste pitanje... :lol:

Kako razlikovati A od B produkcije... :o

naravno kada pogledaš film tada je već kasno :evil:

bitno je tu razliku otkriti prije gledanja
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Pajke

Truba

hm

zar nije prošlo radno vrijeme 8)  8)  8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Lurd

Po imenima, ditributeru, najčešće i po radnji. I, naravno, prvo i osnovno, po budžetu.
My trees...They have withered and died just like me.

Truba

meni je najbitnija firma koja je napravila film
recimo jedno vrijeme sam sve od Miramaksa uzimao što je bilo u videoteci
u 95% slučajeva su bili dobri filmovi (ne sjećam se nijednog sranja)

imena glumaca i režisera... su veoma bitna

ako hvale film tipa: Najbolji SF poslije matrixa
odmah znam da je nešto sumnjivo

kada se sjtim da su na kutijama baterfield earth veoma hvalili taj film :x  :x  :x  :x

ps. ko je sada avatar> neki naučnik??

Tex Murphy

Koliko sam ja upucen u film (a to nije mnogo), od A produkcije najcesce treba bjezati kao .
Bukvalno svi legendarni horor filmovi (osim Rozmarine bebe) su cista B produkcija. A filmove A produkcije snimaju tipovi kao Jerry Bruckheimer i tako dobijemo bljuvotine tipa Pearl Harbour ili Armageddon ili sta ti ja znam. Doduse, Lord of the Rings je takodje A produkcija, a vjerovatno se moze naci i jos nekoliko reprezentativnih primjera, tako da to pobija moju malopredjasnju tezu. Odoh da spavam.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

ma ne

nisam pod A mislio na harbur pear :x  :x  :x

ja to zovem sranje...blokbaster karina...

nego recimo

razlika između filma DNA i Predator je očita...

kako to utvrditi na neka dva nepoznata (npr.meni nepoznata) filma od kojih je jedan A a drugi B :!:  :!:  :!:  :!:

Pajke

Quote from: "komunjara"hm

zar nije prošlo radno vrijeme 8)  8)  8)

Pogresio si, do 16h je radno vreme! :lol:  :wink:

Tex Murphy

Quote from: "komunjara"ma ne

nisam pod A mislio na harbur pear :x  :x  :x

ja to zovem sranje...blokbaster karina...

nego recimo

razlika između filma DNA i Predator je očita...

kako to utvrditi na neka dva nepoznata (npr.meni nepoznata) filma od kojih je jedan A a drugi B :!:  :!:  :!:  :!:

Probably nikako :-)
Genetski četnik

David

Harvester, ako moze:
gdje zivis u BL, koji dio grada?

Na liniji, inace, Dolac (preko puta KIC-a), vec duuuugooo god. u Swe...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Tex Murphy

U Banjaluci sam u Centru, ulica Kralja Alfonsa XIII, pola minute hoda do Ekonomske skole i jedno tri i po do KICa.
Genetski četnik

David

Hehehe... Moj kraj. :) I lijep dio grada: centar, aleja, a malo dalje i Vrbas (meni jos blizi). Komsija, dakle.

To je, inace, prije nacional-reformatorskog 'programa' promjene imena ulica, bivsa Ulica Borisa Kidrica. I ulica u kojoj stanuju neki od mojih prijatelja, izmedju ostalih i jedan od mojih 'the best friends ever' (OK, stanovao, roditelji mu jos tamo zive). Poznajes slucajno 'malog' Milana (OK, sad vec nije vise 'mali'), konta se u muziku, film itd., zivi tacno na uglu, u onoj fasadnoj velikoj zgradi?

Samo, ako znas - posto pretpotstavljam da si porijeklom Sarajlija, 'naturalizirani Banjalucanin', dosao prije par god. - za tzv. 'Bastu' (sa lijeve strane iz pravca Ekonomske, blize ulazu u Godsposku), sada je tamo policija i nekakav njihov vozni park - e tu su se ljeti odrzavali koncerti, picio fudbal 'na male', bile omladinske 'radionice' (od grafiti-momaka, pa do redakcije 'Preloma', podruma za bandove).
J* ga, kad sam tamo vidio 'drugove plave', i ja sam se osjetio zakinut za neke moje memorablije...

Inace, dobrodosao, mozda se nekad dolje i sretnemo... :wink:  :)
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Tex Murphy

Heh, zanimljivo, nisam znao to za pajkane. Ja sam inace od 93 u BL, doduse sa prekidima, a odnedavno sam podstanar u ovoj ulici.
Inace, meni je najveci biser u posljednjih nekoliko godina rusenje sportskog terena gdje prave parking ili sta li vec. Katastrofa...
Genetski četnik

Truba

EVO SKONTAO SAM :idea:  :idea:  :idea:

ako u filmu glumi ona brenda iz beverli hilsa
šanon doerti  :o  :o  :o najs bubs :lol:
onda sigurno znamo da je riječ o B filmu :lol:

Tex Murphy

Odlicno! To je jedan od kriterijuma. Jos jedan bi bio zavijanje vukova i usamljeni dvorac na samom pocetku filma.
Genetski četnik

Lurd

Quote from: "komunjara"EVO SKONTAO SAM :idea:  :idea:  :idea:

ako u filmu glumi ona brenda iz beverli hilsa
šanon doerti  :o  :o  :o najs bubs :lol:
onda sigurno znamo da je riječ o B filmu :lol:

Ili Brajon Džejms ili još bolje Vings Hauzer.

Mada, meni nije jasno kako to misliš da ne znaš ništa. Misliš baš, baš ništa?

Tipa, ja ti kažem filmove "Čovek iz Burme" i "Konzulova žena" i ti odmah na osnovu naslova da odrediš koja je to rpodukcija?
My trees...They have withered and died just like me.

Ghoul

ovo je u startu, druze Komi, besmisleno pitanje, jer produkcija nije nikakav pokazatelj kvaliteta filma, i nijedno od gornjih uopshtavanja ne drzi vodu (recimo, da su horori skoro iskljucivo B produkcija: mnogo je veca statisticka verovatnoca da u niskobudzetskoj produkciji naidjes na remek delo, ali ipak ne mozemo zanemariti naslove kakvi su ROZMERINA BEBA, ISTERIVAC DJAVOLA, PREDSKAZANJE, KERI, FURIJA, OBUCENA DA UBIJE, AMERICKI VUKODLAK U LONDONU, STVOR ('82), OSMI PUTNIK, MUVA, UMIRENA JAGNJAD, MIZERI, SLEEPY HOLLOW, SEVEN itd itd itd).

Niti A produkcija automatski znaci Brukhajmer+explozije+povrshnost+IQ-insulting-bullshit, niti B-produkciju cine sve sami autori poput Romera, Krejvena, Karpentera itsl.

Najopasnija zabluda u koju ne-radoznali, ne-iskusni i ne-istrazivacki 'filmofil' moze da upadne jeste da se primi na glossy 'filmske' magazine (poput tih hrvatskih koje Komi cita) i poveruje da samo A produkcija i postoji, i nikad i ne cuje za filmove u kojima ne igra Bred Pit ili Kameron Dijaz...

Umesto da izbegavas bilo A bilo B produkciju, mnogo pametnije bi ti bilo da naucis da razlikujes DOBRE filmove od losih u obema. :wink:
https://ljudska_splacina.com/

Truba

ma u samom startu ne gledam akcije komedije i žešće drame...
tako da sam dosta naslova već u startu otpisao...

za horore saznajem od samih stručnjaka  :evil:  :evil:  :evil:
tako da tu nema problema...

crippled_avenger

B filmovi po definiciji vise ne postoje. To su bili filmovi koji su zauzimali mesto iza glavnog, A filma na double billovima. Sada se pod B filmopm smatra onaj film koji nema bioskopsku distribuciju. Najlaksi nacin da se razlikuje bioskopski od nebioskopskog filma je ton. Holivud je monopolizovao uredjaje za miks zvuka i B filmovi losije zvuce.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Truba

a gdje tu spadaju TV filmovi... :(  :o

Alexdelarge

Quote from: crippled_avenger on 19-08-2003, 17:41:06
Najlaksi nacin da se razlikuje bioskopski od nebioskopskog filma je ton. Holivud je monopolizovao uredjaje za miks zvuka i B filmovi losije zvuce.

:!:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.