• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Treba mi mala pomoc oko imena ovog anime-a

Started by angelus, 18-08-2009, 21:14:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

angelus

Ovako... scenu sam odgledao na Sok koridoru i vise se ne secam imena i verovatno spada u hentai anime...
Evo kako ide : Demon siluje devojku(ili pokusava) noc je,iznad njih su neke gradjevinske skele...tad DOLECE tip,malo prica sa tim demonom i krecu da se mlate u stilu dragon ball... aj ako se neko seca nekog slicnog anime ili je bas gledao Sok Koridor tad kad je pustana scena,neka mi pomogne, Hvala  :)

Perin

Hm...ček...to je verovatno neki tentacle hentai...hm...Le Blue Girl?

The Thing

Mogao bi mozda biti Urotsukidoji. Tu ima skoro baš takva scena kakvu opisuješ. Samo što su oba lika zapravo demoni i šibanje je mnoooogo krvavije ;)

Jel deluje poznato?

angelus

Quote from: The Thing on 18-08-2009, 22:05:00
Mogao bi mozda biti Urotsukidoji. Tu ima skoro baš takva scena kakvu opisuješ. Samo što su oba lika zapravo demoni i šibanje je mnoooogo krvavije ;)

Jel deluje poznato?
To je to! Hvala puno!  xremyb

The Thing

No problemo xcheers

Word of advice: probaj da nađeš necenzurisanu OVA verziju iz 3 dela. FILM "Urotsukidoji: Legand of the Overfiend" nastao je spajanjem ove tri epizode u jednu celinu i tu je izbačeno oko 40 min "najproblematičnijeg" materijala, tako da sve to deluje posno u odnosu na pravu stvar. A i sinhronizovan je na engleski i to jako loše.

ridiculus

Kada sam već tu, da spomenem činjenicu koja je strašnija i više uznemirujuća od bilo čega što su ikad puštali u Šok koridoru:

Pre desetak godina našao sam Urotsukidoji 2 u nekom našem DVD klubu (NTsoftu?) u odseku sa dečjim filmovima :shock:, pošto su, normalno :x, svi animirani filmovi bili tamo.
Dok ima smrti, ima i nade.

The Thing

Aha, primera takvog neznanja ima mnogo. VHS Akira je čak imao naznačeno da nije za mladje od 15 godina pa je opet redovno bio smeštan uz Mece dobriće i sl.

tomat

i ja jurim naslov jednog anime-a koji sam gledao dosta davno. problem je što se ne sećam mnogo detalja. znam da je pušten na trećem kanalu u emisiji animanija, i trajao je otprilike koliko i emisija (20-30 minuta). neki lik ulazi u neku zgradu i na svakom koraku zgrada pokušava da ga ubije. ma kraju dolazi do nekog lika koji je možda projektovao zgradu i sada se spojio sa njom (gomila nekih pipaka, vodova i slično).

nije baš mnog informacija ali su uzdam u vas čiji mozgovi nisu sklerotični poput moga.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

ridiculus

Ne znam.

Ako traje manje od pola sata, to je verovatno deo neke antologije - Neo-Tokio i Karneval robota su mi prvo pali na pamet; međutim, koliko ih se ja sećam, tu nema takve priče. Moguće da grešim, gledao sam ih pre desetak godina. Sećanja (Memories) takođe nisu. Sve ove antologije su SF, pa se nameću kao prve asocijacije.

Nightflier

Quote from: The Thing on 19-08-2009, 00:42:29
No problemo xcheers

Word of advice: probaj da nađeš necenzurisanu OVA verziju iz 3 dela. FILM "Urotsukidoji: Legand of the Overfiend" nastao je spajanjem ove tri epizode u jednu celinu i tu je izbačeno oko 40 min "najproblematičnijeg" materijala, tako da sve to deluje posno u odnosu na pravu stvar. A i sinhronizovan je na engleski i to jako loše.

Ima li to negde da se nađe? Meni su prsli diskovi sa sva tri dela.  :x :x :x
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

tomat

Quote from: ridiculus on 24-08-2009, 01:27:43
Ne znam.

Ako traje manje od pola sata, to je verovatno deo neke antologije - Neo-Tokio i Karneval robota su mi prvo pali na pamet; međutim, koliko ih se ja sećam, tu nema takve priče. Moguće da grešim, gledao sam ih pre desetak godina. Sećanja (Memories) takođe nisu. Sve ove antologije su SF, pa se nameću kao prve asocijacije.

nije ništa od navedenog, obzirom da sam sve gledao. znam da je opis malo štur, ali to je otprilike sve čega se sećam. i da, znam da sam bio oduševljen kada sam to tada pogledao  :)

hvala na trudu u svakom slučaju
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

The Thing

Quote from: Perin on 24-08-2009, 02:42:26

EDIT: A evo i ta OVA iz 3 dela, samo je na torrentu:

http://isohunt.com/torrent_details/113222621/Urotsukidoji:+Legend+Of+The+Overfiend?tab=summary

Ovo je, kol'ko vidim, link za Urotsukidōji: New Saga (2002) tj. rimejk (iz 3 dela) prve epizode starog Urotsukidoji OVA :). Nije ni upola tako cool kao oriđinale.

Ovo je torent za ono o čemu sam gore prič'o, dakle Urotsukidoji OVA 1-3 (1987-1989):
http://www.torrentreactor.net/torrents/1174847/Urotsukidoji-%28Legend-of-the-Overfiend%29-OAVs-1-3-UNCUT!

Nightflier

Treba mi naziv ove anima za svastiku. Evo šta je gledala:

QuotePa moderan je, bas je dobro uradjen, neka Knjiga se spominje. Jurili su neki u odelima nekog tipa i onda je on umro jer je bio ranjen. A tu knjigu drzi neki zmaj ili tako neko cudoviste koji se nalazi kao kip slobode , iznad grada. I ima neka devojcica koja stoji na most. I to ti je zadnjih 5min crtaca
First 666

Nightflier

Never mind. Provalio sam da je reč o Death Note.
First 666

Seth Brundle

Meni treba pomoć oko jednog naslova. Mozda to u suštini i nije Japanac, javlja mi se da je neka korejska ili tako neka kopija, ali u svakom slučaju pojavljuje se robot Mazinger koji je, naravno, imao svoj dugovečni serijal u Japanu. Pročešljao sam sve sezone Mazingera i to definitivno nije to. Gledao sam ga kao klinac i imam prilično mutna sećanja na njega, pa se unapred izvinjavam na fragmentarnosti u objašnjavanju. U svakom slučaju, na početku nekakav demon (ili beše nekakav vanzemaljac) planira zajedno sa svojim pomoćnikom da osvoji Zemlju i Sunčev sistem. Dešava se otmica nekog (mislim korejskog) svemirskog broda na kome je koliko se sećam bila majka jedne od glavnih junakinja. Pojavljeju se i neki vanzemaljski špijuni koji uzimaju obličje naših glavnih junaka-pozitivaca. Sećam se i scene kada dospevaju na neku opustelu planetu (vrlo je moguće da je to Zemlja) gde glavni junak mora da stane na nekakav kvadrat koji zasvetli i u tom trenutku oživi neka princeza koja je dugo bila u nekoj vrsti kome. Sećam se da na kraju opustela planeta oživi i iz kamenja počinju da niču biljke, a demon sa početka priče biva pobeđen i počinje naglo da se smanjuje i nestaje. Sećam se paljevinske muzike na uvodnoj špici i par Vangelis-like momenata dok planeta oživljava. Gledao sam ga u engleskoj sinhronizaciji. Izvinjavam se na ovako rascepkanom opisu, prošlo je skoro dvadeset godina od poslednjeg gledanja.

ridiculus

Film ili serija? Ako je serija, duža ili kraća? Informacija u vezi toga bi mogla da pomogne.

Ne znam konkretno, jer ili nisam gledao ili mi se sve iz tog žabra toliko zbrkalo zbog medjusobne sličnosti, ali pada mi nekoliko stvari na pamet. Rekao bih da su 80-te, sa engleskim dabom, kažeš - dakle tipovao bih na Japance, i to nešto od Goa Nagaija. Ako si siguran da je Mazinger, a ne neki sličan robot, ne bi trebalo da je teško pronaći. Pogotovo ako odgovoriš na moje početno pitanje.

Seth Brundle

Ovo što sam ja gledao je izašlo na original VHS-u kod nas i trajalo je možda i više od sat vremena. Ne znam da li je to bio deo serijala ili ne pošto su naši distributeri znali da budu prilično nemarni kad je izdavanje serijala u pitanju. Prilično sam uveren da se robot zove Mazinger, sećam se da u jednom trenutku glavni lik kaže nešto kao "Mazinger's energy is reaching the zero point!" Ali teško da je nešto iz originalnog Mazinger serijala, sećam se muzike iz uvodne špice koja nije nimalo ista sa muzikom iz Mazinger serijala. Mislim da u ovoj verziji koju sam ja gledao uopšte nema vokala a i melodija je potpuno drugačija. Znam da postoje neke kopije Mazinger serijala pravljene mislim u Koreji i ovo bi možda moglo da bude to, ali ne mogu ništa slično da pronađem.

Realno, ne znam ni da li postoji valjani razlog da to ponovo gledam, osim nostalgije. Prilično sam siguran da bi danas to spadalo u "so bad it's good" kategoriju, tako da možda donese malo zabave u tom smislu, ali verovatno ću se prilično razočarati ako ga pronađem.

Seth Brundle

Jeste da sam pitao još pre šest meseci, ali sam ga pronašao u međuvremenu, pa za slučaj da je još neko nekada gledao ovaj ultra treš, evo može da se podseti (kao što sam se i bojao - "so bad it's good" je još i dobra kategorija za ovo, ali šta sad...):

! No longer available

A evo i muzike iz njega na koju sam se nekada palio, sad vidim da je, naravno, komplet pokradena:

! No longer available