• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Ghoul

dakle, ova Grimajzlica je gore napisala nešto toliko idiotsko da to prevazilazi čak i nivoe apsurda pokojnog Harvestera...
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Ko ti je kriv što nisi sposoban da spoznaš briljantnu genijalnost mog posta. Sad umri u neznanju, a ja odoh do DVD kluba da uzmem sebi kakav kvalitetan vestern.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Milosh

Hm, ne, i ova analogija ti je loša, ali me sad trenutno mrzi da pojašnjavam zbog čega, možda posle...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

Eh, Ghoul se ubacio između nas dvoje dok sam ja postovao... i ne, nema dvosmislenosti u ovoj izjavi, bez obzira na naslov topika!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

zakk

Jedino što niste dvoje nego dvojica!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ygg

Quote from: zakk on 02-09-2009, 22:24:31
Jedino što niste dvoje nego dvojica!
Hm... možda je to napisano u skladu sa topikom. Za dva tipa koji se međusobno privlače možda se može reći da su dvoje, tj. par. :evil:
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Milosh

Quote from: zakk on 02-09-2009, 22:24:31Jedino što niste dvoje nego dvojica!

Ne znam, novi Harvesterov nik ukazuje na ženski pol, a ko zna šta je on još promenio sem nika dok je bio na odmoru...

Milosh

Quote from: Ygg on 02-09-2009, 22:27:07Hm... možda je to napisano u skladu sa topikom. Za dva tipa koji se međusobno privlače možda se može reći da su dvoje, tj. par.

Eto kako malo je potrebno da ovaj topik postane veoma... veseo.

Eriops

E, zaboravih pitati nesto Sona, posto je i on meni jednom slicno pitanje uputio za Kosovo.. Sone, oce li se podrska zaustaviti samo na recima, ili ces se prikljuciti paradi kad krene 20-og ?  8-)

Tex Murphy

Quote from: Milosh on 02-09-2009, 22:19:48
Hm, ne, i ova analogija ti je loša, ali me sad trenutno mrzi da pojašnjavam zbog čega, možda posle...

Nah, nema potrebe. Naime, ova analogija je savršena (bila je i ona prva, ali dopuštam da je kontroverznost izazvana spominjanjem Ratka Mladića bila prevelika za ovaj ipak donekle zatvoren i konvencionalan forum), tako da bi svako kritikovanje nje bilo uzaludan posao i trošenje vremena koje može mnogo bolje da se upotrijebi npr. na gledanje Leprechaun serijala i pisanje rivjua o njemu.
Genetski četnik

Ghoul

evo za harvestera jedna daleko genijalnija paralela od njegove, kad već voli poređenja i paralele:

zamisli da srbi u prištini danas (pod pretpostavkom da ih još nešto malo tamo ima) odluče da organizuju SRPSKU PARADU PONOSA kako bi pokazali da još uvek postoje, da ih ima, da se ne daju pokolebati nasiljem svih vrsta, da neće da se povuku ili kriju kao miševi u rupi, da hoće da podsete svoje sugrađane na svoju samosvojnost, svoj identitet, svoju različitost, kao i ponos što su to što jesu.

i onda se obuku u narodne nošnje (jelek, anterija i opanci...), i krenu da mašu srpskim zastavama, posterima Cara Lazara, Dušana i dr. velikana, i krenu ulicama da sviraju u gusle, i gajde, i armonike, i koje god još 'narodne' instrumente, da pevaju i igraju stare srpske pesme, itsl.

a šiptarska policija im kaže: znate šta, mi ćemo da probamo da vas zaštitimo, ali ništa vam ne garantujemo, a naročito ne to kako ćete sa glavne ulice (gde ćemo probati da vas sačuvamo od razularene mase krvožednih sugrađana) da se vratite svojim stanovima.

da li bi i njima, u ovoj hipotetičnoj situaciji, kazao: 'što čačkate mečku po zvečku?! pa šta ste očekivali, da će ti šiptari da vas izgrle i izljube kad izađete na ulice u tim smešnim nošnjama i počnete da svirate tu vašu smešnu muziku i da mašete tim vašim smešnim zastavama! umesto da sedite u svojim stanovima i ćutite, tj. ne talasate, i da na ulici i u radnjama govorite šiptarski...'

a ako se desi nasilje, da li bi im rekao: 'ha, tako vam i treba: sami ste to tražili! da ste ćutali ko miševi ništa vam se ne bi desilo!'

Tex Murphy

Ne mogu da vjerujem da stvarno smatraš da je ta solidna-ali-highly-rupičasta paralela genijalnija od moje.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Blabinger on 02-09-2009, 23:41:00
Ne mogu da vjerujem da stvarno smatraš da je ta solidna-ali-highly-rupičasta paralela genijalnija od moje.

bolje veruj, jer jeste.

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 03-09-2009, 00:07:03
Quote from: Blabinger on 02-09-2009, 23:41:00

bolje veruj, jer jeste.

E nije.
Genetski četnik

Ghoul

u pravu si, nije - moja analogija nije 'genijalnija' od tvoje (što bi impliciralo da je genijalna i tvoja, ali manje), nego je moja, a za razliku od tvoje, bezveznjačke - potpuno genijalna.

Tex Murphy

Ne. Eto uzmimo za primjer tvoj sistem ocjenjivanja filmova. Genijalni filmovi dobijaju peticu ili barem pet minus, right? Na skali od jedan do pet tvoja analogija zaslužuje otprilike tri ili tri minus (i to po mojoj vrlo darežljivoj tarifi), te se stoga nikako ne može smatrati genijalnom.
Genetski četnik

mac

Zamislimo i sledeću situaciju: Džodi Foster uleće u bar oskudno obučena i počinje izazovno da igra uz muziku na sred bara, dok je svi muškarci gledaju. Da li je logičan zaključak da je zaslužila da je muškarci odvuku pozadi i izređaju se na njoj?

Evo još jedne situacije: crnkinja Roza Parks u sred Alabame, u sred rasne segregacije, odbija da ustupi svoje mesto belcu. Da li je logičan zaključak da je zaslužila da bude novčano kažnjena za svoju građansku neposlušnost?

Ghoul

ako bismo slušali ovog pravoslavnog fundamentalistu, šovinistu i rasistu sa krizom identiteta (formerly known as harvester) - odgovor je jasan.

što su tražili đavola?
dobili su šta su tražili!
mogli su da predvide šta će se desiti, a ipak terali po svome!
e pa, eto im onda!

Gwydion

Quote from: Blabinger on 02-09-2009, 22:13:53
Oh dođavola, zašto si morao namjerno da izignorišeš poentu mog posta i zakačiš se za jednu takvu sitnicu kao što je da li je Mladić ubica ili ne  :x

Dobro, povlačim prethodni post i umjesto toga iznosim sljedeću situaciju: Zamislimo nekog entuzijastičnog navijača Crvene zvezde koji, ponesen neizmjernom ljubavlju prema svom timu, na Derbiju odlazi na južnu tribinu prepunu Grobara naoružan šalom, zastavom and whatnot i skandira ime voljenog kluba iz sve snage. Sure enough, njegova okolina ne bi blagonaklono gledala na to i propustila bi ga kroz šake tako temeljno da bi narednih šest mjeseci jeo isključivo ono što može da se srče slamkom. Da li bi javnost reagovala u stilu "Zlotvorski navijači Partizana premlatili siromaha koji je samo eksersajzovao svoje pravo da navija za svoj klub" ili bi rekli "Eto budale, otišo na tribinu punu Grobara u ekuipmentu Crvene zvezde, pa taj retard je dobio što je zaslužio!" ?

Ova situacija je potpuno ista. Sama ideja održavanja te stupidne gej parade u bilo kojoj od zemalja u okruženju je toliko kretenska da, iako iz dna duše mrzim siledžije, prema organizatorima iste ne mogu da gajem nikakve simpatije. Čak i zanemarimo li njihovu ružnu osobinu da vode ljubav sa osobama istog pola.

Stadion je specifična sredina gde ne idu svi gradjani grada. Javni prostori koje koriste svi gradjani i gde razni ostali gradjani takodje imaju svoje prosvjede i paradiranja, imaju pravo da prodju i homoseksualci.

Milosh

Quote from: mac on 03-09-2009, 00:45:39Zamislimo i sledeću situaciju: Džodi Foster uleće u bar oskudno obučena i počinje izazovno da igra uz muziku na sred bara, dok je svi muškarci gledaju. Da li je logičan zaključak da je zaslužila da je muškarci odvuku pozadi i izređaju se na njoj?

Odnosno Monika Beluči se šeta podzemnim prolazom u po noći... (ovo čisto zato što je bolji film).

Tex Murphy

Quote from: Gwydion on 03-09-2009, 01:01:11
Quote from: Blabinger on 02-09-2009, 22:13:53
Oh dođavola, zašto si morao namjerno da izignorišeš poentu mog posta i zakačiš se za jednu takvu sitnicu kao što je da li je Mladić ubica ili ne  :x

Dobro, povlačim prethodni post i umjesto toga iznosim sljedeću situaciju: Zamislimo nekog entuzijastičnog navijača Crvene zvezde koji, ponesen neizmjernom ljubavlju prema svom timu, na Derbiju odlazi na južnu tribinu prepunu Grobara naoružan šalom, zastavom and whatnot i skandira ime voljenog kluba iz sve snage. Sure enough, njegova okolina ne bi blagonaklono gledala na to i propustila bi ga kroz šake tako temeljno da bi narednih šest mjeseci jeo isključivo ono što može da se srče slamkom. Da li bi javnost reagovala u stilu "Zlotvorski navijači Partizana premlatili siromaha koji je samo eksersajzovao svoje pravo da navija za svoj klub" ili bi rekli "Eto budale, otišo na tribinu punu Grobara u ekuipmentu Crvene zvezde, pa taj retard je dobio što je zaslužio!" ?

Ova situacija je potpuno ista. Sama ideja održavanja te stupidne gej parade u bilo kojoj od zemalja u okruženju je toliko kretenska da, iako iz dna duše mrzim siledžije, prema organizatorima iste ne mogu da gajem nikakve simpatije. Čak i zanemarimo li njihovu ružnu osobinu da vode ljubav sa osobama istog pola.

Stadion je specifična sredina gde ne idu svi gradjani grada. Javni prostori koje koriste svi gradjani i gde razni ostali gradjani takodje imaju svoje prosvjede i paradiranja, imaju pravo da prodju i homoseksualci.

Ne vidim po čemu je stadion specifičan. Svako može da dođe na stadion.
Genetski četnik

Tex Murphy

Da li je Džodi Foster bila unaprijed svjesna da je bar pun manijaka koji će da je siluju ako bude plesala oskudno obučena? Da li je, iako svjesna toga, pokušavala da se izbori za svoje pravo da pleše oskudno obučena pred gomilom silovateljskih manijaka?

Što se tiče ovog sa rasnom segregacijom i Ghoulove paralele sa Srbima u Prištini - dakle vi smatrate da su homoseksualci u Srbiji diskriminisani na isti način kao svojevremeno crnci u Americi ili sada Srbi na Kosovu? Ja smatram da to nije slučaj. Primjeri nasilja nad crncima, baš kao i nad Srbima na Kosovu (i nad raznim drugim narodima na raznim drugim mjestima) su mnogobrojni. Na koji način je gej populacija diskriminisana? Koliko znam, ne postoji policija koja im upada u spavaće sobe, dakle imaju punu slobodu upražnjavanja seksualnih odnosa baš kao i strejt ljudi, ne postoji nikakva diskriminacija po pitanju zaposlenja, plata, osiguranja i sličnih stvari. Bar koliko ja znam. Postoje izolovani incidenti premlaćivanja gej parova zbog držanja za ruke u javnosti, ali čini mi se da je to vrrrrrrrrlo rijetko. S druge strane, upoznat sam sa preko nekoliko slučajeva da se recimo dvije djevojke ljube na javnom mjestu, a ne samo da nema napada, nego čak reakcije auditorijuma budu vrlo pozitivne. Ako griješim, navedite mi konkretne slučajeve npr. nekog masovnog masakra nad gejevima. Naravno, ne želim da kažem da je njihova situacija SAVRŠENA, ali je NEUPOREDIVO bolja od situacije MNOGIH kompletnih naroda u raznim zemljama.
Genetski četnik

vilja

Quote from: Blabinger on 03-09-2009, 01:30:24
S druge strane, upoznat sam sa preko nekoliko slučajeva da se recimo dvije djevojke ljube na javnom mjestu, a ne samo da nema napada, nego čak reakcije auditorijuma budu vrlo pozitivne. Ako griješim, navedite mi konkretne slučajeve npr. nekog masovnog masakra nad gejevima. Naravno, ne želim da kažem da je njihova situacija SAVRŠENA, ali je NEUPOREDIVO bolja od situacije MNOGIH kompletnih naroda u raznim zemljama.

O ne, opet racionalizacija... :x
Ja počinjem da sumnjam da se Harvester ovde zajebava s nama, niko ne može da bude toliko ograničen.  xrofl

Gwydion

Quote from: Blabinger on 03-09-2009, 01:19:49

Ne vidim po čemu je stadion specifičan. Svako može da dođe na stadion.

Zato što na stadion idu oni koji navijaju za jedan od dva kluba koji tu igraju. Ne idu da protestvuju medicinski radnici da im dignu platu. Ili učitelji. Niti idu ljudi da se šetaju kao što to rade recimo Knez Mihajlovom.

Tex Murphy

Pa ne moraju na stadion da idu samo navijači timova koji igraju. To je kao pozorište ili kino, može da ide bilo ko, pa i roditelji s djecom. Ili žene.
Genetski četnik

Ghoul

harv,
očito te je nekontrolisano odavanje najidiotskijim filmovima ikada snimljenim i samog lobotomizovalo mnogo više nego što si već bio načet, jer sada pokazuješ – pored uobičajene ograničenosti i fundamentalizma – i drastičnu nesposobnost uviđanja najočiglednijih stvari, te logičkog razmišljanja.

1) ti zaista želiš da kažeš da neku grupu treba da neko teroriše na svim mogućim planovima postojanja pa da ona tek tada ima 'pravo' da se buni ili paradira? znači, još uvek ne postoje brigade koje gejevima upadaju u stanove? niko ih ne tuče na ulici (istina, to je zato što se na ulici kriju, a ne zato što ih nema)? niko ih ne otpušta s posla (otkud znaš da ne? osim toga, naravno da toga nema mnogo jer nisu ludi da se javno deklarišu kao takvi)? e, pa onda ima da ćute i trpe i prave se 'normalni', sviđalo im se to ili ne. kad počnu da ih tretiraju kao srbe u prištini ili crnce na američkom jugu – e, onda mogu da izlaze na ulicu i prave svoju paradu. TADA će mnogo time da postignu.

2) ti si vrlo loš srbin ako u ovoj situaciji ne vidiš da se radi o istom načelu kojim se rukovodio i knez lazar pred kosovskim bojem: 'ja ne idem u boj po sili koja me prati, nego po svetinji koju branim'. isto tako bi i neki gej mogo da kaže: 'ja ne idem na paradu misleći na siledžije kojih će biti, nego na vrednosti koje zastupam.'
tvoja 'logika' je kukavička – odbranu nečijeg prava ti identifikuješ sa beslovesnom provokacijom.
tvoj 'savet' je idiotski: ako će neko da te bije ukoliko se drzneš da skreneš pažnju na svoj nezavidan položaj, onda nemoj da se buniš.

Tex Murphy

QuoteJa počinjem da sumnjam da se Harvester ovde zajebava s nama, niko ne može da bude toliko ograničen.

:D Pa mislim da tvoj primjer govori upravo suprotno. Samo što si ti toliko ograničena da ni ne vidiš sopstvenu ograničenost. Život je surov...
Genetski četnik

Gwydion

Quote from: Blabinger on 03-09-2009, 02:01:37
Pa ne moraju na stadion da idu samo navijači timova koji igraju. To je kao pozorište ili kino, može da ide bilo ko, pa i roditelji s djecom. Ili žene.

Ali nije uobičajeno da idu. A uobičajeno je da svi idu Knez Mihajlovom. I na stadionu bi svako morao da bude zaštićen, to što ovde ni panduri nisu zaštićeni je sasvim druga stvar, ali to ne znači da su stadioni mesto za neku paradu ili protesnu povorku. Jednostavno to se tamo ne radi. A po centru Beograda se radi od strane različitih i mnogih.

Ygg

Ghoule, sad ja ovdje moram da uskočim da branim svog jarana Harva. Mislim da je on na svoj zajebantski način htio da kaže da je potiv gej parade. Sad ću ovdje citirati sebe sa onog drugog topika na kojem smo raspravljali o ovoj temi.

QuoteHm, da se umješam i ja. Odoste vi daleko. Mislim da je problem o definisanju pojma o kojem se raspravlja.

Koliko sam vidio iz linkova na ovom topiku preovlađava mišljenje da nije u pitanju psihički poremećaj, što znači da neko ne postaje peder pod uticajem društva ili zbog lošeg vaspitanja. Dakle, neko se naprosto rodi kao homoseksualac. Tu odgoj ne pomaže. I to nije izlječivo. Eventualno, ako npr. svog sina čitav život ubjeđujete da je seks sa muškarcem nešto najgore na svijetu on može pod tim uticajem da to nikad i ne uradi i da čak sam sebe ubijedi da je on hetero, te da ima ,,normalan" odnos sa djevojkama, da se oženi, izrodi djecu itd. Ali on i dalje ostaje peder i takvo negiranje sebe i svojih najdubljih poriva će vjerovatno dovesti do velikih psihičkih problema kod njega. Ja bih radije imao sina pedera koji je sretan nego ,,normalnog" sina koji je psihički sjeban i nesretan čitavog života. Pošto, dakle, sredina ne utiče na to da li je neko peder ili ne onda izjave tipa ,,šta da kažem djetetu kad vidi dvojicu čika kako se ljube?" nisu problematične. Jednostavno djetetu objasniš da postoje ljudi koji osjećaju privlačnost prema osobama istog pola. I ne osjećaš nikakav strah da će možda tvoje dijete i samo poželjeti da isproba tako nešto. I, naravno, s gej paradom nema nikakvih problema.

No šta ćemo ako jeste u pitanju psihički poremećaj? I ako neko može postati peder zbog lošeg uticaja sredine ili lošeg odgoja. Da li i tada treba podržavati gej paradu ili ne? Jer, na kraju krajeva, činjanica je da biti peder nije normalno, jer najbitnija ljudska osobina i osobina svih živih bića je moć reprodukcije. A kod pedera reprodukcije nema. Da li je onda homoseksualnost bolest ? I da li je izlječiva ili ne? Dakle, u ovom slučaju bi trebalo javno reći da je homoseksualnost bolest ili poremećaj. I da to tako djeca i doživljavaju. I onda djeci treba govoriti kako je istopolni seks nešto nastrano i nenormalno. Naravno, to ne znači da pederima treba uskratiti njihova prava, možda je i u ovom slučaj gej parada sasvim u redu. Ali možda i nije, jer kao što su djeci danas uzor razne pjevaljke ili mafijaši, tako im sutra može biti uzor i neki peder. Onda bi na pedere trebalo gledati kao na bolesne ljude, kao na npr. oboljele od side ili raka. Djecu treba vaspitavati da ne treba da izbjegavaju takve ljude, da je sasvim ok družiti se s njima i da ih ne treba mrziti, itd. Znači, razumljivo je i nadasve opravdano da neki ljudi smatraju da se gej parada i njoj slične manifestacije ne trebaju održavati.

Po meni većina sukoba na ovom forumu je nastala baš zbog toga što ne znamo tačno zbog čega neko jeste peder, pa jedni zastupaju prvu a jedni drugu teoriju.

Btw., ja zastupam prvu teoriju.

Dakle medicina još uvijek nije definitivno potvrdila da li je pederi rađaju kao takvi, ili to postaju uticaja sredine i zbog odgoja. Ukoliko je u pitanju ovo prvo (a čini mi se da ti misliš da jeste) onda je besmisleno bilo kakvo protivljenje gej paradi. Ali ukoliko je tačno ovo drugo (a Harvi čini mi se misli da jeste), onda je protivljenje gej paradi sasvim razumljivo.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Tex Murphy

Da ponovim: Ta navodna diskriminacija nad gejevima je toliko PREDIMENZIONISANA da je to strašno. Rekao sam ti već - navedi mi primjere te navodne diskriminacije. Siguran sam da je sve što ćeš uspjeti da pronađeš dva ili tri izolovana slučajeva premlaćivanja ili nečeg sličnog. Prisutni su na TV-u, u vidu raznoraznih filmova, serija i sl., po zakonu imaju SVA prava kao i normalni ljudi, dakle to što pričaš je obična patetika. Takođe, od OGROMNE VEĆINE stanovništva ne prijeti im nikakva opasnost. Da ponovim, od OGROMNE VEĆINE. Uzmimo za primjer mene - ja nikad ne bih digao ruku na, primjera radi, neku dvojicu likova koji se drže za ruke, pa taman i da sam neki snagator a ne mršavi kilavac što jesam. Opasnost im prijeti od manijaka koji svakako treba da su u zatvoru, jer primjera radi gase baklje na leđima policajaca ili ispaljuju rakete na navijače na utakmicama i šta sve ne. You're more than welcome da mi pokažeš da sam u krivu tako što ćeš da mi navedeš nekoliko primjera da je neko npr. dobio otkaz zato što je gej ili da je ne daj Bože ubijen ili bilo šta tome slično.
Dalje, gradiš se prevelikim humanistom za nekoga ko se otvoreno zalaže za raznorazne vrste proganjanja pravoslavlja i drugih religija. Prema tome, batali taj holier-than-thou stav.
Što se tiče tačke broj 2, ne vidim zašto citiraš film koji prezireš, a takođe se ne sjećam da si nešto ranije zastupao takve stavove. Kontriraću situacijom iz Starog Zavjeta, kad su Vavilonci došli da srede Jevreje. Ovi se uzjogunili i oće da se biju, a Bog im kaže da će onom ko prizna vlast Vavilonaca biti dobro, a ko se bude inatio, nadrapaće. I šta se desilo kasnije? Oni što su bili u vavilonskom ropstvu su se vratili na svoju rodnu grudu, a ove inadžije su otišle u vražiju mater.
Genetski četnik

Gwydion

Quote from: Ygg on 03-09-2009, 02:45:46
Ghoule, sad ja ovdje moram da uskočim da branim svog jarana Harva. Mislim da je on na svoj zajebantski način htio da kaže da je potiv gej parade. Sad ću ovdje citirati sebe sa onog drugog topika na kojem smo raspravljali o ovoj temi.

QuoteHm, da se umješam i ja. Odoste vi daleko. Mislim da je problem o definisanju pojma o kojem se raspravlja.

Koliko sam vidio iz linkova na ovom topiku preovlađava mišljenje da nije u pitanju psihički poremećaj, što znači da neko ne postaje peder pod uticajem društva ili zbog lošeg vaspitanja. Dakle, neko se naprosto rodi kao homoseksualac. Tu odgoj ne pomaže. I to nije izlječivo. Eventualno, ako npr. svog sina čitav život ubjeđujete da je seks sa muškarcem nešto najgore na svijetu on može pod tim uticajem da to nikad i ne uradi i da čak sam sebe ubijedi da je on hetero, te da ima ,,normalan" odnos sa djevojkama, da se oženi, izrodi djecu itd. Ali on i dalje ostaje peder i takvo negiranje sebe i svojih najdubljih poriva će vjerovatno dovesti do velikih psihičkih problema kod njega. Ja bih radije imao sina pedera koji je sretan nego ,,normalnog" sina koji je psihički sjeban i nesretan čitavog života. Pošto, dakle, sredina ne utiče na to da li je neko peder ili ne onda izjave tipa ,,šta da kažem djetetu kad vidi dvojicu čika kako se ljube?" nisu problematične. Jednostavno djetetu objasniš da postoje ljudi koji osjećaju privlačnost prema osobama istog pola. I ne osjećaš nikakav strah da će možda tvoje dijete i samo poželjeti da isproba tako nešto. I, naravno, s gej paradom nema nikakvih problema.

No šta ćemo ako jeste u pitanju psihički poremećaj? I ako neko može postati peder zbog lošeg uticaja sredine ili lošeg odgoja. Da li i tada treba podržavati gej paradu ili ne? Jer, na kraju krajeva, činjanica je da biti peder nije normalno, jer najbitnija ljudska osobina i osobina svih živih bića je moć reprodukcije. A kod pedera reprodukcije nema. Da li je onda homoseksualnost bolest ? I da li je izlječiva ili ne? Dakle, u ovom slučaju bi trebalo javno reći da je homoseksualnost bolest ili poremećaj. I da to tako djeca i doživljavaju. I onda djeci treba govoriti kako je istopolni seks nešto nastrano i nenormalno. Naravno, to ne znači da pederima treba uskratiti njihova prava, možda je i u ovom slučaj gej parada sasvim u redu. Ali možda i nije, jer kao što su djeci danas uzor razne pjevaljke ili mafijaši, tako im sutra može biti uzor i neki peder. Onda bi na pedere trebalo gledati kao na bolesne ljude, kao na npr. oboljele od side ili raka. Djecu treba vaspitavati da ne treba da izbjegavaju takve ljude, da je sasvim ok družiti se s njima i da ih ne treba mrziti, itd. Znači, razumljivo je i nadasve opravdano da neki ljudi smatraju da se gej parada i njoj slične manifestacije ne trebaju održavati.

Po meni većina sukoba na ovom forumu je nastala baš zbog toga što ne znamo tačno zbog čega neko jeste peder, pa jedni zastupaju prvu a jedni drugu teoriju.

Btw., ja zastupam prvu teoriju.

Dakle medicina još uvijek nije definitivno potvrdila da li je pederi rađaju kao takvi, ili to postaju uticaja sredine i zbog odgoja. Ukoliko je u pitanju ovo prvo (a čini mi se da ti misliš da jeste) onda je besmisleno bilo kakvo protivljenje gej paradi. Ali ukoliko je tačno ovo drugo (a Harvi čini mi se misli da jeste), onda je protivljenje gej paradi sasvim razumljivo.

Prosvjedujem. U ovom drugom slučaju ako imamo toliko manifestacija koje veličaju navodne strejt vrednosti, zašto bi onda bilo sporno da se pojavi i jedna koja bi zastupala gej pogled na stvari?

Ghoul

Quote from: Blabinger on 03-09-2009, 02:55:02
Da ponovim: Ta navodna diskriminacija nad gejevima je toliko PREDIMENZIONISANA da je to strašno. Rekao sam ti već - navedi mi primjere te navodne diskriminacije. Siguran sam da je sve što ćeš uspjeti da pronađeš dva ili tri izolovana slučajeva premlaćivanja ili nečeg sličnog. Prisutni su na TV-u, u vidu raznoraznih filmova, serija i sl., po zakonu imaju SVA prava kao i normalni ljudi, dakle to što pričaš je obična patetika. Takođe, od OGROMNE VEĆINE stanovništva ne prijeti im nikakva opasnost. Da ponovim, od OGROMNE VEĆINE.

harv, zvučiš kao šiptar koji kaže:
"Ta navodna diskriminacija nad Srbima je toliko PREDIMENZIONISANA da je to strašno. Rekao sam ti već - navedi mi primere te navodne diskriminacije. Siguran sam da je sve što ćeš uspeti da pronađeš dva ili tri izolovana slučajeva premlaćivanja ili nečeg sličnog. Prisutni su na TV-u, u vidu raznoraznih filmova, serija i sl., po zakonu imaju SVA prava kao i normalni ljudi, dakle to što pričaš je obična patetika. Takođe, od OGROMNE VEĆINE stanovništva ne preti im nikakva opasnost. Da ponovim, od OGROMNE VEĆINE."

tvoja udaljenost od logičnog razmišljanja očigledna je u ovoj pogrešno skleapnoj rečenici:
"Dalje, gradiš se prevelikim humanistom za nekoga ko se otvoreno zalaže za raznorazne vrste proganjanja pravoslavlja i drugih religija."
zapravo, da razmišljaš svojom glavom, rečenica bi glasila:
"gradiš se velikim humanistom baš zato što se otvoreno zalažeš za raznorazne vrste proganjanja pravoslavlja i drugih religija."
jer, organizovana i institucionalna religija je jedno od najvećih zala, ako ne i najveće, u istoriji čovečanstva. to je svakom MISLEĆEM čoveku jasno. a ja joj se protivim baš zato što sam humanista.

"takođe se ne sjećam da si nešto ranije zastupao takve stavove"
=dakle, osim misaonih procesa, afektirana ti je i memorija?
sad se već brinem.
čudi me da ne pamtiš da sam oduvek bio za one koji teraju po svome ono što misle da je najbolje za njih, no matter what, naročito ako se radi o malim, ugroženim, skrajnutim – i naročito ako im preti nekakva sila.
to što ti zastupaš logiku sile – kao, neko će da te bije, pa zato nemoj da dižeš glas i da 'provociraš' ovoga da te bije – to nema veze ni sa mozgom ni sa hrišćanstvom koje, nominalno, braniš, iako je tvoj odnos prema ovoj konkretnoj temi nehrišćanski (u izvornom smislu) ali zapravo vrlo tipično hrišćanski (zatucan) u smislu onoga što se danas hrišćanstvom naziva i prodaje stoci.

Ygg

Quote from: Gwydion on 03-09-2009, 03:01:54
Prosvjedujem. U ovom drugom slučaju ako imamo toliko manifestacija koje veličaju navodne strejt vrednosti, zašto bi onda bilo sporno da se pojavi i jedna koja bi zastupala gej pogled na stvari?
Pa u ovom drugom slučaju homoseksualnost je psihički poremećaj. Tako da parola "gej je okej" nije opravdana. To jest, jasno je da se ljudi protive manifestacijama koje opravdavaju jednu vrstu psihičkog poremećaja i pokušavaju da je poture kao nešto sasvim normalno.

Gwydion

Quote from: Ygg on 03-09-2009, 03:22:06
Quote from: Gwydion on 03-09-2009, 03:01:54
Pa u ovom drugom slučaju homoseksualnost je psihički poremećaj. Tako da parola "gej je okej" nije opravdana. To jest, jasno je da se ljudi protive manifestacijama koje opravdavaju jednu vrstu psihičkog poremećaja i pokušavaju da je poture kao nešto sasvim normalno.

Opet prosvjedujem. Ti u startu polaziš od toga da je homoseksualnost poremećaj, ako nije organske prirode onda po tebi mora biti psihičke? A šta ako je stvar u psihi, no to nije poremećaj? I medju hetero muškarcima postoji jako puno različitih tipova iičnosti sa jako puno različitih afiniteta i sklonosti. Da li je onda bibliotekar normalan, a ljubitelj ekstremnih sportova psihički poremećen? Samim tim što se bavi time nije poremećen, isto kao što ni homoseksualac nije poremećen. I u tome i jeste smisao parade. Oni misle za sebe da su malo drugačiji, ali da to što su drugačiji nije nikkav poremećaj već da je to normalno i da su i oni normalni.  I sad mene interesuje zašto bi muško-ženski par koji upražnjava analni seks bio normalan, a dva muškarca ne bi bila?

Ygg

Quote from: Gwydion on 03-09-2009, 03:31:06
Opet prosvjedujem. Ti u startu polaziš od toga da je homoseksualnost poremećaj, ako nije organske prirode onda po tebi mora biti psihičke? A šta ako je stvar u psihi, no to nije poremećaj? I medju hetero muškarcima postoji jako puno različitih tipova iičnosti sa jako puno različitih afiniteta i sklonosti. Da li je onda bibliotekar normalan, a ljubitelj ekstremnih sportova psihički poremećen? Samim tim što se bavi time nije poremećen, isto kao što ni homoseksualac nije poremećen. I u tome i jeste smisao parade. Oni misle za sebe da su malo drugačiji, ali da to što su drugačiji nije nikkav poremećaj već da je to normalno i da su i oni normalni.  I sad mene interesuje zašto bi muško-ženski par koji upražnjava analni seks bio normalan, a dva muškarca ne bi bila?
Ma ja u stvari zastupam onu prvu varijantu i nemam problema s gej paradom i sa gejevima uopšte. Pokušavam samo da razumijem i opravdam one ljude koji su protiv gej parade. Dakle, još jednom, ukoliko se može postati homoseksualac zbog uticaja sredine i (ne)adekvatnog odgoja, onda je normalno da su ljudi protiv gej parade i uopšte protiv eksponiranja gejeva u javnosti. Normalno je da se roditelji plaše da će i njihovo dijete možda "postati" gej gledajući svakodnevno na ulici i na televiziji takve osobe i slušajući sa svih strana ljude kako trube "gej je okej". U potpunosti razumijem njihov strah.

vilja

Quote from: Blabinger on 03-09-2009, 02:15:37
QuoteJa počinjem da sumnjam da se Harvester ovde zajebava s nama, niko ne može da bude toliko ograničen.

:D Pa mislim da tvoj primjer govori upravo suprotno. Samo što si ti toliko ograničena da ni ne vidiš sopstvenu ograničenost. Život je surov...

Bravo Harvestere! Tako govore latentni..... :mrgreen:

Gwydion

Quote from: Ygg on 03-09-2009, 03:45:43
Quote from: Gwydion on 03-09-2009, 03:31:06
Opet prosvjedujem. Ti u startu polaziš od toga da je homoseksualnost poremećaj, ako nije organske prirode onda po tebi mora biti psihičke? A šta ako je stvar u psihi, no to nije poremećaj? I medju hetero muškarcima postoji jako puno različitih tipova iičnosti sa jako puno različitih afiniteta i sklonosti. Da li je onda bibliotekar normalan, a ljubitelj ekstremnih sportova psihički poremećen? Samim tim što se bavi time nije poremećen, isto kao što ni homoseksualac nije poremećen. I u tome i jeste smisao parade. Oni misle za sebe da su malo drugačiji, ali da to što su drugačiji nije nikkav poremećaj već da je to normalno i da su i oni normalni.  I sad mene interesuje zašto bi muško-ženski par koji upražnjava analni seks bio normalan, a dva muškarca ne bi bila?
Ma ja u stvari zastupam onu prvu varijantu i nemam problema s gej paradom i sa gejevima uopšte. Pokušavam samo da razumijem i opravdam one ljude koji su protiv gej parade. Dakle, još jednom, ukoliko se može postati homoseksualac zbog uticaja sredine i (ne)adekvatnog odgoja, onda je normalno da su ljudi protiv gej parade i uopšte protiv eksponiranja gejeva u javnosti. Normalno je da se roditelji plaše da će i njihovo dijete možda "postati" gej gledajući svakodnevno na ulici i na televiziji takve osobe i slušajući sa svih strana ljude kako trube "gej je okej". U potpunosti razumijem njihov strah.

A zašto nije problem što će pod uticajem sredine njihovo dete postati "strejt"? Ako ćemo iskreno neprirodno je da svi muškarci imaju žene i da se pare. U prirodi samo se neki mužjaci pare, a većini ostalih je to onemogućeno i onda takvi mužjaci pribagavaju homoseksualizmu. Nema, dakle, da se pari svaki vuk, svaki gorila, svaki konja na livadi, svaki jelen u šumi... pare se samo najsposobniji i najkvalitetniji. Ako ćemo po toj logici bilo bi najprirodnije da najbogatiji i najuticajniji muškarac ima po par stotina žena, a ostali manjemoćni da nemaju ni jednu. Dakle u čemu je onda problem?

Ygg

Quote from: Gwydion on 03-09-2009, 03:50:31
A zašto nije problem što će pod uticajem sredine njihovo dete postati "strejt"? Ako ćemo iskreno neprirodno je da svi muškarci imaju žene i da se pare. U prirodi samo se neki mužjaci pare, a većini ostalih je to onemogućeno i onda takvi mužjaci pribagavaju homoseksualizmu. Nema, dakle, da se pari svaki vuk, svaki gorila, svaki konja na livadi, svaki jelen u šumi... pare se samo najsposobniji i najkvalitetniji. Ako ćemo po toj logici bilo bi najprirodnije da najbogatiji i najuticajniji muškarac ima po par stotina žena, a ostali manjemoćni da nemaju ni jednu. Dakle u čemu je onda problem?

E jebiga sad, ode ti daleko. Onda su isto tako neprirodni i brakovi, jer jelte životinje u prirodi ne žive u brakovima. I uopšte sve tekovine civilizacije su neprirodne. Npr. postojanje novca i lične imovine je nešto krajnje neprirodno. Neprirodno je i što ti i ja kucamo ovaj tekst za računarima, jer ni to životinje u prirodi ne rade.

Ja sam samo htio da pomirim Ghoula i Harvija (očigledno bezuspješno) ukazujući im na to da im je svađa besmislena, jer na pojam homoseksualnosti gledaju različito, pa su im i stavovi o tome različiti.

Gwydion

Quote from: Ygg on 03-09-2009, 03:59:17
Quote from: Gwydion on 03-09-2009, 03:50:31

E jebiga sad, ode ti daleko. Onda su isto tako neprirodni i brakovi, jer jelte životinje u prirodi ne žive u brakovima. I uopšte sve tekovine civilizacije su neprirodne. Npr. postojanje novca i lične imovine je nešto krajnje neprirodno. Neprirodno je i što ti i ja kucamo ovaj tekst za računarima, jer ni to životinje u prirodi ne rade.

Ja sam samo htio da pomirim Ghoula i Harvija (očigledno bezuspješno) ukazujući im na to da im je svađa besmislena, jer na pojam homoseksualnosti gledaju različito, pa su im i stavovi o tome različiti.

Naravno da je brak neprirodan sem ako ne govorimo o nekakvom konkubinatu. Ako se već krenulo u to šta je normalno, a šta nenormalno, onda na primerima raznih primata, kao najrazvijenijih sisara, možemo da vidimo da su mnoge stvari kod ljudi "neprirodne". A homoseksualci, pak, su mnogo prirodniji odmnogih stvari koje ljudi medjusobno rade i smatraju za prirodno, jer homoseksualizam postoji u prirodi.

scallop

Baš sam se zabavio. Ja ovo ne vidim kao svađu već pre kao "stilsku vežbu" sa prividom nasilja. Samo zato ću da dodam soli na vatricu.

U mom kraju, u okolini Cvijićeve ulice, neko na brzaka otima babama zlatne lančiće. Da li babe ne treba da izlaze na ulicu? Da li ne bi smele da nose svoj nakit sitne vrednosti samo zato što su sad i kontejneri privatno vlasništvo grupa što preturaju po njima ili bi babe trebalo da se organizuju u paradu i traže svoja prava da budu bezbedne u svom uverenju da onako matore smeju da se doteraju kad izlaze iz kuće?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

David

U mom kraju, u okolini Cvijićeve ulice, neko na brzaka otima babama zlatne lančiće. Da li babe ne treba da izlaze na ulicu? Da li ne bi smele da nose svoj nakit sitne vrednosti samo zato što su sad i kontejneri privatno vlasništvo grupa što preturaju po njima ili bi babe trebalo da se organizuju u paradu i traže svoja prava da budu bezbedne u svom uverenju da onako matore smeju da se doteraju kad izlaze iz kuće?

Ako babe uredno podnesu zahtijev za organizovan javan prosvjed/paradu/stagod, koji ce im se vjerujem od strane MUP-a dozvoliti (najvjerovatnije bez pratnje, jer za nju po procjeni nece biti potrebe), onda zasto da ne?

Nacela, nacela...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

krema

Ljudi, ovdje nije problem gej parada, problem je u tome sto neki tvrde da je Ratko Mladic ubica...
E sad, po novim izmjenama i dopunama Zakona o informisanju, da je Gwydi novinar, platio bi debelu kaznu za ovo sto je rekao, a jos vecu da je to stavio na naslovnu stranu...
U pogledu gej parade, podrzavam Harvija. Naprijed Harvi, razvali ih... :|

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 03-09-2009, 03:21:26
Quote from: Blabinger on 03-09-2009, 02:55:02
Da ponovim: Ta navodna diskriminacija nad gejevima je toliko PREDIMENZIONISANA da je to strašno. Rekao sam ti već - navedi mi primjere te navodne diskriminacije. Siguran sam da je sve što ćeš uspjeti da pronađeš dva ili tri izolovana slučajeva premlaćivanja ili nečeg sličnog. Prisutni su na TV-u, u vidu raznoraznih filmova, serija i sl., po zakonu imaju SVA prava kao i normalni ljudi, dakle to što pričaš je obična patetika. Takođe, od OGROMNE VEĆINE stanovništva ne prijeti im nikakva opasnost. Da ponovim, od OGROMNE VEĆINE.

harv, zvučiš kao šiptar koji kaže:
"Ta navodna diskriminacija nad Srbima je toliko PREDIMENZIONISANA da je to strašno. Rekao sam ti već - navedi mi primere te navodne diskriminacije. Siguran sam da je sve što ćeš uspeti da pronađeš dva ili tri izolovana slučajeva premlaćivanja ili nečeg sličnog. Prisutni su na TV-u, u vidu raznoraznih filmova, serija i sl., po zakonu imaju SVA prava kao i normalni ljudi, dakle to što pričaš je obična patetika. Takođe, od OGROMNE VEĆINE stanovništva ne preti im nikakva opasnost. Da ponovim, od OGROMNE VEĆINE."

tvoja udaljenost od logičnog razmišljanja očigledna je u ovoj pogrešno skleapnoj rečenici:
"Dalje, gradiš se prevelikim humanistom za nekoga ko se otvoreno zalaže za raznorazne vrste proganjanja pravoslavlja i drugih religija."
zapravo, da razmišljaš svojom glavom, rečenica bi glasila:
"gradiš se velikim humanistom baš zato što se otvoreno zalažeš za raznorazne vrste proganjanja pravoslavlja i drugih religija."
jer, organizovana i institucionalna religija je jedno od najvećih zala, ako ne i najveće, u istoriji čovečanstva. to je svakom MISLEĆEM čoveku jasno. a ja joj se protivim baš zato što sam humanista.

"takođe se ne sjećam da si nešto ranije zastupao takve stavove"
=dakle, osim misaonih procesa, afektirana ti je i memorija?
sad se već brinem.
čudi me da ne pamtiš da sam oduvek bio za one koji teraju po svome ono što misle da je najbolje za njih, no matter what, naročito ako se radi o malim, ugroženim, skrajnutim – i naročito ako im preti nekakva sila.
to što ti zastupaš logiku sile – kao, neko će da te bije, pa zato nemoj da dižeš glas i da 'provociraš' ovoga da te bije – to nema veze ni sa mozgom ni sa hrišćanstvom koje, nominalno, braniš, iako je tvoj odnos prema ovoj konkretnoj temi nehrišćanski (u izvornom smislu) ali zapravo vrlo tipično hrišćanski (zatucan) u smislu onoga što se danas hrišćanstvom naziva i prodaje stoci.

Okej, čestitam, villa je u dovoljnoj mjeri uticala na tebe, tako da si uspio da napišeš poduži post u kome nema apsolutno ništa tačno, smisleno i/ili vrijedno odgovaranja.
Genetski četnik

scallop

Kad se peca na guščije perce uvek se uz skuše upeca i slabo jestiva friša (iz zapisa sa Voloskog zaliva). Ovo, naravno, nije priča o babama. To je, zapravo, priča o dedama koji veruju da imaju pravo na svoje delo, a što im se verbalnim nasiljem uskraćuje, pa kad se pobune dobiju kvalifikaciju da su to svećom tražili. O paradama nemam da kažem više ništa. Ionako u takvim paradama ne učestvuju autentični primerci grupe čija se prava brane. Oni gledaju svoja posla. Kao što i pravi navijači ne čine rulju na fudbalskim utakmicama. Sve je to fake.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Eriops

Hehe, svasta se ovde napisalo. Najbogatiji i najuticajniji muskarac trebalo bi da ima zene koje pozeli.. Pogresno, biologija je hvala Bogu, jos uvek jaca od novcanika.
Hju Hefnera su napustile njegove omiljene zecice, Kendra i Holi. Odose za neke mladice, sportiste sirokih ramena. Dzaba Hjuove pare i dvorci, dzaba vijagra za zivahnog starcica- ne moze se protiv Prirode...
Analni seks i kod normalnih parova nosi odredjene rizike i neugodnosti, a kamoli kod homoseksualaca. Priroda je napravila nasa tela, i da ne budem vulgaran, zna se gde sta ide  xjap. E, sad sto je covek sve ludji i ludji, moze da ga gura i u ladicu od stola ok to je njegovo pravo, al nece me ubediti da je to normalno.

Zaboravio sam nesto odgovoriti Ghoulu na jedan raniji post, glede svadbi i gej paradi.
Bio sam na mnogim svadbama, na gej paradi nisam, video sam samo isecke na tv-u.
Slazem se da su svadbe pune kica i gluposti. Ipak ni na jednoj svadbi nisam video muskarca obucenog u zensku odecu, nasminkanog i napuderisanog  :shock:. Mozda je to nekom simpaticno, meni je odvratno. Tako da i ja mogu reci za gej paradu da je prepuna kica.

mac

Na paradi neće biti neprikladno obučenih individua. Tim slikama vas hrani žuta štampa. Ne gutajte sve što vam podmetnu ;-)

Ghoul

Quote from: Blabinger on 03-09-2009, 10:28:27Okej, čestitam, villa je u dovoljnoj mjeri uticala na tebe, tako da si uspio da napišeš poduži post u kome nema apsolutno ništa tačno, smisleno i/ili vrijedno odgovaranja.

ako ništa, bar sam ostavio bez reči (tj. ućutkao) ovu čudnu (queer) personu nestabilnog, fluidnog transgender identiteta.
mislim na fećficu/grimojzlicu/hrčkicu/blabermauta ili kako li se već danas ova transsexualna persona naziva.

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 03-09-2009, 12:24:29
Quote from: Blabinger on 03-09-2009, 10:28:27Okej, čestitam, villa je u dovoljnoj mjeri uticala na tebe, tako da si uspio da napišeš poduži post u kome nema apsolutno ništa tačno, smisleno i/ili vrijedno odgovaranja.

ako ništa, bar sam ostavio bez reči (tj. ućutkao) ovu čudnu (queer) personu nestabilnog, fluidnog transgender identiteta.
mislim na fećficu/grimojzlicu/hrčkicu/blabermauta ili kako li se već danas ova transsexualna persona naziva.

Good for you. Doviđenja.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Blabinger on 03-09-2009, 13:50:00
Quote from: Ghoul on 03-09-2009, 12:24:29ako ništa, bar sam ostavio bez reči (tj. ućutkao) ovu čudnu (queer) personu nestabilnog, fluidnog transgender identiteta.

Good for you. Doviđenja.

see you in hell.
from heaven!

Son of Man

Tihi, a gde sam ja to leba ti podrzo gej paradu ?
A druga stvar za ovo sto si reko za jebanje u bulju, pa bre pola heteroseksualne Srbije opsti analno (omladina naravno) jer su tako videli u pornicima, i ne vidim sta je tu lose, o kakvim to rizicima pricas ?

I jos nesto, ja gotivim travere, dokm mi pederi bas nesto i nisu zanimljivi, a i kako to mislis da odem da podrzim, kad sam dobar sa navijacim,a pa kad bi me videli tamo bio bi mrtav covek 'oda. Uostalom setimo se te kobne 2001.

Naravno, odma da se ogradim, iako sam prisustovo prvoj paradi, bio sam samo u svojstvu posmatraca jer gotivim to ulicno nasilje u svim oblicima, i TVRDIM nisam udario niti jednog homoseksualca ili lezbijku, jer i ovako u zivotu nikad ne bi udario nekog samo zbog toga koga i kako jebe, a druga stvar ne bijem ljude koji se ne brane. Dalje, jedini sukob u kom sam tog dana uvcestvovo je bio sa murijom i samo murijom, naime ja nisam ni nameravo da se tu mesam nego samo da gledam al kad sam vido da pubovi vade pendreke moje srce nije izdrzalo, i jbga morao sam.
Naravno zbog ovih slika po novinama i netu sam imao dosta problema jer sam pre toga imao dosta drugara slobodnih pogleda a ponekih i koji su bili gej, i koji su se naljutili na mene mislivsi da sam ucestvovo u prebijanju, tako da sam izopsten iz tih anarho-liberalno-trte-mrte krugova sto u neku ruku i nije losa stvar sad kad posmatram.

Sto se tice ove parade, nju necu pohoditi, prvo iz razloga sto necu da budem na strani ovih obrezanih i ljoticevaca, a necu ni kod ovih drugih foliranata koji se iskreno ni ne bore za prava homoseksualaca (ljudska prava) nego poziraju samo da bi uzeli sto vise para ako budu napadnuti, znaci fensi pozeraj, uostalom znam Azdeljkovica licno jos od ranije, tako da ne pricam napamet. I da, necu ici taj dan u grad jer mi je mnogo veci gust da sedim kuci i pratim nasilje preko chatova, foruma i ostalih vesti. U svakom slucaju jedva cekam 20. Street violence konza !!! :|