• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

angel011

Err... Čiji model ponavljaju homoseksualci, kad su rasli u heteroseksualnim porodicama?
We're all mad here.

raindelay

Quote from: angel011 on 15-09-2009, 17:32:45
Err... Čiji model ponavljaju homoseksualci, kad su rasli u heteroseksualnim porodicama?

Err...Kulturni model ? xwink2
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Franz Xaver von Baader

Quote from: Milosh on 15-09-2009, 16:15:48
ne vredi apelovati na zdrav razum kad su predrasude u pitanju...

stvar je u tome da nije sasvim jasno je li stav da pederi usvajaju djecu - zdrav razum. to tek treba utvrditi.

isto tako ghoul: "kao što imaš žene koje idu na oplodnju jer neće da se udaju, dakle, neudate, lezbijke napr, oće dete a neće i muža u paketu, sasvim mi je pojmljivo da neki od ovih žele dete a neće s njim i ženu u paketu." ---------- je li ovo zdrav razum, također nije samoevidentno

naravno da je pojmljivo da ovi ŽELE, ali stvar je u tome da nigdje ne postoji zdravorazumsko pravilo da svakome treba udovoljavati u njegovim idiosinkrazijama, hirovima i željama

druga stvar koja se također može promatrati je indikativna: zahtjevi "želim ovo, ali ne ono u paketu" su izraz pomaknutih pogleda, kroz kapitalističke naočale. dijete nije tek puka stvar. ali u svijetu roba, očito se mnogima događa optička varka pa čovjeka gledaju kao robu. dijete nije ničije privatno vlasništvo.

ma sve to treba na Goli Otok ili u Sibir. uvesti eugeniku, postaviti falične na niske pozicije koje im pripadaju u Velikom Lancu Bića, djecu samo rasplodnima i bar na trenutak zaustaviti propast zapada.

Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Meho Krljic

Quote from: tiha voda on 15-09-2009, 17:20:57
Zar nije logicnije da dete bude s majkom, nego da se da muskarcu+muskarcu..

xrofl xrofl xrofl xrofl

A šta ako je majka... umrla? Zar nije logičnije da ga damo drugoj porodici na usvajanje nego da živi sa svojim ocem i njegovim *gulp* partnerom?

Porodica itekako utice na decu, i besmisleno je tvrditi da homoseksualni " roditelji "
nece uticati na dete. Ne mora nuzno postati i ono, ali sanse sigurno rastu.

Dobro, i? Imaš homoseksualni par koji ima homoseksualno dete? Šta dalje? Ako i ovaj bude imao dete koje vaspita kao homoseksualca to onda dovodi do implozije realnosti? Trijumfa zla? Porasta sitnog kriminala u novosadskim predgrađima? Ozbiljno, kakva se tu dramatična stvar događa, ako dete izraste u homoseksualca?

Milosh

@tiha voda

Nemam ja potrebu da sebe ubeđujem u bilo šta, za razliku od tebe. Nego, za slučaj da ipak nisi razumeo šta sam gore hteo da pokažem, poenta je u tome da je tvoja izjava jedna besmislena (i opasna) relativizacija i da se može modifikovati do besvesti bez uticaja na značenje. Isto sam tako mogao da stavim "ja" umesto "ti" u rečenicu i besmisao bi ostao isti.

Što se tiče toga kakva je sredina zdrava a kakva nezdrava to nije baš tako jednostavno pošto postoje brojne kombinacije i bez homoseksualnih parova. Dvoje roditelja koji vole i brinu za dete je idealna. Ali postoje varijante samo jednog brižnog roditelja, a isto tako postoje varijante gde jedan roditelj maltretira dete ili u ekstremnom slučaju oba, ili gde dete ima samo jednog roditelja koji nije nimalo brižan... Postavlja se i pitanje da li će detetu biti bolje da ostane bez roditelja i da odrasta u instituciji nego da ode na usvajanje kod homoseksualnog para. Takođe, nisu u igri samo varijante sa "dva oca" već i one sa "dve majke". Da, sasvim je moguće da će dete na taj način biti uskraćeno za jednu vrstu društvenog modela pri sazrevanju, ali u kojoj meri je to ključan faktor u formiranju ličnosti teško se može još uvek sa sigurnošću reći, pošto postoje situacije gde deca izlaze iz nekompletnih (ili pak proširenih) porodica, pa im ništa ne fali, ali ima i drugačijih primera... Lično, mislim da je ipak bolje za dete da ipak ima nekakvu porodicu pod uslovom da je normalna (kad kažem normalna, mislim da nisu u pitanju manijaci, pedofili, ubice i sl.) nego da odrasta u instituciji.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Kad vidim kako Ghoul (of all people!) priča o predrasudama, dođe mi da se momentalno samoubijem.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

cutter

kontroverzna belićeva pozadina, odnosno druženje sa gej šiptarom, očigledno nije bila prepreka da se stavi iza heraldike.

kako li će reagovati na ekspanziju?  :?

Eriops

Pa nisam ni rekao da dete treba da ostane doveka u sirotistu. Ali mislim da postoje bolja resanja nego ga dati dvojici postarijih gej-muskaraca. Postoje heteroseksualni parovi koji nemaju decu, i recimo rado bi da ga usvoje. Pa valjda je prirodnija sredina za dete otac-majka, nego otac-otac ??
Meho : homoseksualni par ne moze da ima dete, cini mi se  :). Moze jedino ako se dopusti usvajanje, ili su bogati pa ga bukvalno kupe. Meni je to ponavljam po hiljaditi put, neprirodno.

Meho Krljic

Pa to šta je tebi neprirodno je tvoja privatna stvar, ja te pitam u kontekstu šireg društvenog značaja u kome čini mi se ovde raspravljamo. Šta ako dva homoseksualna roditelja svoje usvojeno dete proizvedu u homoseksualca? Da li je to kao da si rekao "dva piromana/ osuđivana razbojnika/ registrovana silovatelja su podigli isto takvo dete"? Ili ima razlike? Ako ima razlike, u čemu je i gde je problem?

Pijanista

Covece, ujedinile se delije i grobari!

Jos samo fali Vuk Draskovic da sa balkona vice "Juriiiiis!"

David

Pa vidis sta kazu ovi iz gornjeg tzv. "benda" Virus (slob. cit., po sjecanju):"Biti peder, najveci je blam!".
Kod nas je drustveno pozeljnije biti krimos, majmuncina, oderavati zenu i djecu od batina itd., nego biti peder. To je tek blam!

P.S. Vratite nam 7K!!  xyxy
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Джон Рейнольдс

Quote from: David on 15-09-2009, 19:13:23
Pa vidis sta kazu ovi iz gornjeg tzv. "benda" Virus (slob. cit., po sjecanju):"Biti peder, najveci je blam!".
Kod nas je drustveno pozeljnije biti krimos, majmuncina, oderavati zenu i djecu od batina itd., nego biti peder. To je tek blam!

P.S. Vratite nam 7K!!  xyxy

Kod vas? U Švedskoj, Estoniji, gde ono beše...?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

David

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Gwydion

Quote from: krema on 15-09-2009, 14:58:35
Evo dijela teksta iz danasnje politike, pa da vidite novu taktiku desnicarskih organizacija 8:

Присталице националистичких организација ,,Образ", ,,Покрет 1389" и ,,Наши", према информацијама из српских безбедносних служби, желе да се обрачунају искључиво са геј популацијом. Њихови чланови ће се пријавити као учесници параде да би у одређеном тренутку изазвали тучу унутар саме поворке. Учесници ,,контраскупа" ће, према истим информацијама, са собом носити камење, бакље, Молотовљеве коктеле, сузавац и петарде.

Simpaticno, infiltrirace se u povorku... 8-)

Mislim da ti što organizuju paradu nisu naivni. A ni glupi. Lično pretpoistavljam da neće u povorku moći da udje bilo ko i da već sada znaju ko će tu učestvovati. Sad jedino ako su aktivisti ovih organizacija već dugo u članovi gej udruženja, pa su tako odavno stekli poverenje organizatora... no to bi već bilo prilično zabavna verzija priče  xremyb 

Gwydion

Quote from: krema on 15-09-2009, 15:42:00
Da, ali su u tom slucaju obicno samohrane majke, a ne u homoseksualnim brakovima...
Heteroseksualni parovi isvajaju djecu ili zato sto ne mogu imati svoju djecu ili imaju finansijske uslove koji im omogucavaju da, pored svoje, izdrzavaju i usvojeno dijete ili djecu.
Motivi su razliciti. Sumnjam u ocinski instinkt homoseksualca...

Ja ću opet ponoviti da je, koliko se ja sećam, na testu za prijem na psihologiju je bilo pitanje kojese odnosilo na buduću seksualnu orijentaciju dece koja odrastu u porodici bez oca, ili u porodici gde je otac slab, a majka dominantna. Dakle, da li to znači da bi porodicama gde nema jake očinske figure trebalo oduzimati decu?

Gwydion

Zar nije logicnije da dete bude s majkom, nego da se da muskarcu+muskarcu..
Sta bih ja bez tebe, Miloshe, i bez tvojih mudrih zakljucaka- besmisleno je da diskutujemo, posto si ti po definiciji ubedio sebe da si uvek u pravu. Meni je homoseksualna veza neprirodna, i nezdrava sredina za dete. Tebi nije, ok.
Da, i medju heteroseksualnim ljudima ima pedofila, sadista, manijaka. Veliki broj dece, hvala Bogu ne sva, upravo iz takvih porodica ima i kasnije mnogo problema u zivotu, ukljucujuci da cesto ponavlja i modele svojih roditelja. Govori li ti to nesto ?
Porodica itekako utice na decu, i besmisleno je tvrditi da homoseksualni " roditelji "
nece uticati na dete. Ne mora nuzno postati i ono, ali sanse sigurno rastu.

Trebalo bi proveriti procente koji pokazuju na seksualnu orijentaciju počinilaca pedofilnih delikta. Šta ako se pokaže da su to mnogo češće heteroseksualci nego homoseksualci?  

Pijanista

>>>>Trebalo bi proveriti procente koji pokazuju na seksualnu orijentaciju počinilaca pedofilnih delikta. Šta ako se pokaže da su to mnogo češće heteroseksualci nego homoseksualci?

pedofili su pedofili. Pale se na decu, a ne (odrasle) muskarce ili zene. Pitaj Pahomija ako ne verujes.

Gwydion

Quote from: Pijanista on 15-09-2009, 20:58:49
>>>>Trebalo bi proveriti procente koji pokazuju na seksualnu orijentaciju počinilaca pedofilnih delikta. Šta ako se pokaže da su to mnogo češće heteroseksualci nego homoseksualci?

pedofili su pedofili. Pale se na decu, a ne (odrasle) muskarce ili zene. Pitaj Pahomija ako ne verujes.

Slažem se. Stvar je u tome da argument po kojem se vezuje povorka ponosa sa nekom potencijalnom pedofilijom nije ništa drugo do budalaština i to je bila poenta mog pominjanja procenata. Po tim procentima moglo bi se ispostaviti da je tzv porodična šetnja mnogo lakše poveziva sa takvim pojavama, ako bise ispostavilo da se seksualna zloupotreba najčešće odvija baš u okviru heteroseksualne porodice, od gej povorke.

Genome

Mudraci će biti osramoćeni, prestravljeni i uhvaćeni u zamku. Gle, oni prezreše riječ Jahvinu! A njihova mudrost - što im koristi? - Jr 8,9

cutter

Quote from: Pijanista on 15-09-2009, 19:08:21

u pitanju je ipak još jedna provokacija neprirodnih, pošto je kao tvorac potpisan игор лале. elton i džon, igor i lale, ćirilica i latinica... treba obratiti pažnju na perfidno postavljenu ikonografiju.

Джон Рейнольдс

Quote from: cutter on 15-09-2009, 21:44:42
Quote from: Pijanista on 15-09-2009, 19:08:21

u pitanju je ipak još jedna provokacija neprirodnih, pošto je kao tvorac potpisan игор лале. elton i džon, igor i lale, ćirilica i latinica... treba obratiti pažnju na perfidno postavljenu ikonografiju.

Perfidno postavljena ikonografija, nego šta. Meni kao sleeper-navijaču Partizana upada u oči subverzivno postavljeno pismo na grbu Grobara. Usudiću se da teoretišem da su Igor i Lale cigani.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Gwydion

Iz upravo stiglom EXIT Newslettera:

Ljubav nije da se krije, ljubav je da se ponosi!

Broj organizacija i javnih li�Tnosti koji podrLlavaju Povorku ponosa, kao i broj u�Tesnika i u�Tesnica Povorke ponosa, koja će biti odrLlana 20. septembra u Beogradu, sada već iz sata u sat raste.

Dragan Bjelogrlić je u Vestima B92 rekao da je duLlnost javnih li�Tnosti da podrLle ovakve akcije, a ne da u izbornim kampanjama pune politi�Tke bine.

"Moj li�Tni motiv je proiziL?ao iz toga L?to svi već dva meseca prisustvujemo ne�Temu L?to se zove organizovani poziv na javni lin�T, i prosto mislim da je obaveza svakog normalnog i civilizovanog građanina da reaguje na pretnje sugrađanima", rekao je Bjelogrlić.

Bjelogrlić je rekao da se nada da će većinska javnost, "normalna i civilizovana Srbija, ućutkati onu agresivnu i nasilnu Srbiju, koja je manjinska", baL? kao L?to je to bio slu�Taj i na nedavnoj fudbalskoj utakmici Srbije i Francuske, kada su po�Tetni zviLlduci Marseljezi bili nadja�Tani aplauzom.

Glumac Velimir Bata L?ivojinović za "Borbu" je izjavio da podrLlava odrLlavanje Povorke ponosa i da se nada da će ta manifestacija proteći mirno. "Nemam niL?ta protiv odrLlavanja te parade, ali se nadam da će ona izgledati civilizovano", rekao je L?ivojinović.

Preko 60 organizacija, predstavnici mnogih domaćih institucija, međunarodne organizacije i institucije iz inostranstva pruLlili su takođe podrL?ku Paradi ponosa, a preko 50 javnih li�Tnosti je potpisalo proglas Prijatelja povorke ponosa.

Organizatori beogradske Povorke ponosa i Exit festival potpisali su deklaraciju o saradnji u organizaciji ove povorke tokom festivala odrLlanog u julu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Exit pruLla sve 'know-how' resurse na raspolaganje Organizacionom odboru beogradske Povorke ponosa, kako bi taj veoma bitan događaj za druL?tvo u celini, proL?ao na najbolji mogući na�Tin.

Organizatori su uz naL?u pomoć pokrenuli kampanju promocije podrL?ke javnih li�Tnosti i napravili TV spotove koji se emituju na televiziji B92, a tokom ove nedelje kampanja po�Tinje i na televiziji RTS.

Spotove u kojima o Paradi govore Nikola Đuri�Tko, Bebi Dol, Mirjana Karanović, Kebra i Milutin Petrović, kao i nastup Dragana Bjelogrlića na TV B92 moLlete pogledati na naL?em sajtu.

Organizatori kaLlu da ova Povorka ponosa neće biti paradiranje niti provokacija, već politi�Tki protest kojim će LGBT populacija postati vidljiva, kojim će se ukazati na svakodnevnu diskriminaciju i nasilje koje osobe druga�Tijeg seksualnog opredeljenja od heteroseksulanog doLlivljavaju, ali i iskoristiti osnovno pravo na mirno okupljanje, zagarantovano svima Ustavom Republike Srbije.

"Izađimo na ulice da zajedno stvorimo slobodan prostor gde će bez obzira na razlike između ljudi postojati poL?tovanje i solidarnost, gde ćemo razvijati toleranciju i razumevanje", piL?e u saopL?tenju organizatora beogradske Parade ponosa.

xyxy

EKSTREMISTA

Povorka ponosa pomera meč Rada

Organizatori Povorke ponosa zamolili Zajednicu superligaša da pomeri meč Rada za subotu. Utakmica se igra u subotu od 16 sati.

Fudbaleri Rada umesto u nedelju 20.septembra, ugostiće na Banjici Borac iz Čačka dan ranije. Organizatori Povorke ponosa poslali su molbu Zajednici superligaša da se meč pomeri, jer strahuju da bi navijači "gradjevinara" pre meča na Banjici mogli da im naprave probleme.

Ostaje pitanje i da li će pomeranje rešiti probleme, jer navijači Rada koji su se jasno odredili kao veliki protivnici pomenute parade, sada imaju slobodan dan u nedelju...  :)

U nedelju će tako igrati samo Partizan koji na stadionu u Humsoj dočekuje novosadsku Vojvodinu od 19 sati.

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Eriops

Gwydione, jel mogo ovaj post drugacije, oci mi odose dok procitah  :shock:.
E bas su nasli koga ce da cackaju i pomeraju, navijace Rada.. stvarno vise smaraju s tim 20-im. Opet su nasli zabavu za mase, da se opredeljujemo " za " i " protiv ", a mnogo vaznije stvari stoje, ili propadaju.. i sta ce biti 20-og ? Nece se desiti nikakva apokalipsa. Bice po onoj narodnoj- tresla se gora, rodio se mis.

Pijanista

Ako ovi iz FS ne pomere utakmicu, stvarno su pederi.

Gwydion

Quote from: tiha voda on 16-09-2009, 00:58:27
Gwydione, jel mogo ovaj post drugacije, oci mi odose dok procitah  :shock:.
E bas su nasli koga ce da cackaju i pomeraju, navijace Rada.. stvarno vise smaraju s tim 20-im. Opet su nasli zabavu za mase, da se opredeljujemo " za " i " protiv ", a mnogo vaznije stvari stoje, ili propadaju.. i sta ce biti 20-og ? Nece se desiti nikakva apokalipsa. Bice po onoj narodnoj- tresla se gora, rodio se mis.

E ne može post drugaćije. Mora roza, da bi bio skroz u fazonu...

Alex

Brak treba definisati (ako već nije) kao zajednicu muškarca i žene.

Samim tim nije moguć homoseksualni brak, pa razmatranje pitanja o homoseksualnim brakovima postaje besmisleno, jer su logička nemogućnost.

Decu treba davati na usvajanje samo bračnim parovima.

Samim tim nije moguće da homoseksualci usvajaju decu, pa razmatranje ovoga postaje besmisleno. I suvišno.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

shrike

"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Milosh

Evo jedne švedske komedije koja se savršeno nadovezuje na raspravu na ovom topiku. Nisam gledao, ali po opisu deluje da bi moglo biti zanimljivo: "A Swedish gay couple adopt what they think is a 15-month-old orphan, only to meet their new son, a 15-year-old homophobic delinquent."

Patrik.1.5.2008.DVDRip.XviD-DnB
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Gwydion

Quote from: Milosh on 16-09-2009, 05:30:20
Evo jedne švedske komedije koja se savršeno nadovezuje na raspravu na ovom topiku. Nisam gledao, ali po opisu deluje da bi moglo biti zanimljivo: "A Swedish gay couple adopt what they think is a 15-month-old orphan, only to meet their new son, a 15-year-old homophobic delinquent."

Patrik.1.5.2008.DVDRip.XviD-DnB

Zipa zosko dospeo u film :D

krema

Alex, brak i jeste definisan kao zajednica muskarca i zene...

Ghoul

Quote from: krema on 16-09-2009, 09:22:03
Alex, brak i jeste definisan kao zajednica muskarca i zene...

ma sve su te definicije relativne i podložne promenama.

pazi molim te – brak 'definisan'.

ko da je neko u kamen urezao!
https://ljudska_splacina.com/

krema

Naravno da su podlozne promjenama, ne bi ni valjalo da je drugacije.
Ali ovo je jedna od onih koje ne bi trebalo mijenjati, a cisto sumnjam da ce se u srpskom zakonu skoro mijenjati... :)

Ghoul

evo mog izveštaja sa GEJ PARADE - ali nenasilne i fine - u san francisku 2004.

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=7635

Tex Murphy

Quote1) ljudi bi trebalo da budu ponosni na svoju seksualnu orijentaciju i rodni identitet

Bulšit.

Quote2) različitost je dar

Ditto.

Quote3) seksualna orijentacija i rodni identitet su urođeni i ne mogu se namerno menjati

Takođe.
Genetski četnik

Ghoul

bravo, harv - tako govore pravi... eh, hrčkoljupci!

Son of Man

Dobar tekst u pravo vreme, iskusno...

Inace dobijam informacije da ce ipak biti nereda u nedelju, al ce se parada i pored toga odrzati, ljoticevci pizde damnima posle toga, ja likujem, sve dojaja... :evil:

Tex Murphy

Čekaj Sine, jel se ti raduješ zbog nereda ili zbog toga što će parada da doprinese razvoju demokratije u ovom primitivnom društvu?
Genetski četnik

Alex

Quote from: Harvester on 16-09-2009, 18:29:46
Čekaj Sine, jel se ti raduješ zbog nereda ili zbog toga što će parada da doprinese razvoju demokratije u ovom primitivnom društvu?

On bre nema čovek pare za skupe koncerte i bioskopske predstave, njemu te ulične makljaže jedina zabava. Nekad učesnik, danas posmatrač, ali uvek son of man. ;)
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Gwydion

Ja ipak mislim da će učesnici povorke ponosa da prebiju ove što se bune. Nisu li i tokom one akcije lepljenja ulice Ratka Mladioća, ili šta su već lepili, ti isti strateški i maltene strojevim korakom se povukli u Crkvu kad su došli ovi iz LDP i kad su pokazali da se ne boje već da su spremni da se pobiju?

Son of Man

Zbog nereda naravno, ali i zbog toga sto sam napomeno,sto ce ljoticevci da ga ispushe a mesecima su se kurchili po netu. Kad kazem ljoticevci naravno mislim na sve ove organizacije i pojedince.

Eriops

Sumnjam da učesnici povorke mogu istući išta veće od mačke  :).
Inače im ne bi trebala zaštita nekoliko hiljada policajaca zar ne ? I ne bi pisali pisma svima redom, od Tadića do Vladika...
A moram da se prisetim kako je nama koji smo na forumu pisali o kršenju prava Srba na Kosovu, x puta ovde rečeno : idite na Kosovo pa se borite za prava..
Sad bih ja isto poručio onim što podržavaju povorku. Što bi rekli na SOS kanalu, dođite na stadion, ne navijajte iz fotelje  :idea:. Pokažite svoju građansku svest. Pošto tako pljujete po tim desničarima, smatrate ih kukavicama, onda ih se sigurno ne bojite, a uostalom za ideju slobode vredi rizikovati i batine, zar ne?
Dakle ostavite tople fotelje, lako je kuckati po forumu, priključite se povorci, pa šta bude..

Son of Man

Oglasio se konacno i Amfilohije Smradovic, sve po starom...

Gwydion

Velika je zabluda dasu homoseksualci svi odreda feminizirani i njanje. Homoseksualaca ima raznih, od onih kilavih, do onih koji su veoma fizički spretni i umešni u tuči. Dakle tu ne postoje stereotipovi. A i dalje mislim da nacisti dobijaju po pravilui batine, bar tako ovi iz ANTIFE tvrde :P

Eriops

Ne mislim ni ja da su svi fizicki slabi i bespomocni, ali mislim da vecina jeste. Da nije tako, ne bi pokrenuli ovoliku kampanju za svoju zastitu. Pisali su Tadicu, SPC, bice hiljade policajaca, oglasavaju se organizacije iz inostranstva..tako se ponasa neko ko je zestoko uplasen, a ne neko ko je sposoban da se brani.
U sustini, ne vidim da ce parada ispuniti svoju svrhu. Ako je svrha kako neki kazu osvajanje slobode... kakva je to sloboda koju ce morati cuvati hiljade policajaca ?
Oni ce fakticki biti jedan hodajuci geto taj dan. Medijski spektakl i promociju ce dobiti ako je to cilj, a ako je cilj menjanje njihovog polozaja u drustvu, mislim da s ovim nece puno postici.

Gwydion

Quote from: tiha voda on 16-09-2009, 21:25:13
Ne mislim ni ja da su svi fizicki slabi i bespomocni, ali mislim da vecina jeste. Da nije tako, ne bi pokrenuli ovoliku kampanju za svoju zastitu. Pisali su Tadicu, SPC, bice hiljade policajaca, oglasavaju se organizacije iz inostranstva..tako se ponasa neko ko je zestoko uplasen, a ne neko ko je sposoban da se brani.
U sustini, ne vidim da ce parada ispuniti svoju svrhu. Ako je svrha kako neki kazu osvajanje slobode... kakva je to sloboda koju ce morati cuvati hiljade policajaca ?
Oni ce fakticki biti jedan hodajuci geto taj dan. Medijski spektakl i promociju ce dobiti ako je to cilj, a ako je cilj menjanje njihovog polozaja u drustvu, mislim da s ovim nece puno postici.

To je zato što su inteligentni i sve što mogu koriste za medijsku promociju. Ako pričaju da su ugroženi, onda im ide u račun i da ima puno policijeda ih štiti. Jer kako bi inače bili ugroženi da im ne preti opasnost? A ovi desničari su kreteni za medalju jer sve što rade  rade baš onako kako to ideu račun organizatorima parade.

Alex

Ja mislim da homoseksualci vremenom doživljavaju mutacije i postaju nešto kao X-gay men.

Siroti skinhedi, faši(naci)sti i ostale srpske patriote, neće znati šta ih je snašlo.

slavko

Čini mi se da se u čitavoj priči,po ko zna koji put,pažnja okreće ka manje bitnom.Kao meta se namerno izdvaja "Parada ponosa", a prava meta u sukobu su zapravo političke stranke,udruženja ,pojedinci,firme(kao citirani EXIT),organizacije itd.,,koje su ogromnim javnim pritiskom i dovele do ovakve situacije.Oni će pisati sebi poene u svoje sveščice za pravovernost i odanost evropskim integracijama bez obzira da li učesnici te parade dobiju batine ili ne.

Gwydion

Quote from: slavko on 17-09-2009, 00:20:55
Čini mi se da se u čitavoj priči,po ko zna koji put,pažnja okreće ka manje bitnom.Kao meta se namerno izdvaja "Parada ponosa", a prava meta u sukobu su zapravo političke stranke,udruženja ,pojedinci,firme(kao citirani EXIT),organizacije itd.,,koje su ogromnim javnim pritiskom i dovele do ovakve situacije.Oni će pisati sebi poene u svoje sveščice za pravovernost i odanost evropskim integracijama bez obzira da li učesnici te parade dobiju batine ili ne.

U je, prvi post na forumu, pa protiv europejskih intzegracija i EXIT-a kao glavnog negativca  :D

slavko

Nije prvi i nije protiv evropskih integracija,ali je protiv shvatanja da je seksualno opredeljenje primarno političko pitanje kojim se odredjuje stepen privrženosti tim integracijama.