• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Albedo 0

Lomljavino, svakoga dana pokazuješ da si najveći (a istovremeno toga nesvjestan) rasista na forumu...

a dobar je ovaj, 5. Oktobra pobijedili na izborima pa otišli da polupaju Beograd.

blago tebi ako ti je to logično.

Jer 2008. Tadići je izgubio parlamentarne izbore a formirao Vladu. NELEGITIMNU naravno, jer je antitadićijevska Srbija dobila većinu glasova.

Loni

Ja rasista?

Što?

Pa ja guzice izgovaram sa I?
Ne ciljam na prekodrinski naguz.

I izvini DOS je izbore dobio 24.septembra 2000. godine, a tek kad rezultati nisu bili priznati, počele su demonstracije. Tek tad je došlo do 5.oktobra.

To što ti misliš da smo vas mi (evropejci) zeznuli na prošlim izborima, dobili manje sveukupno, ali se SPS odjednom okrenula prema zapadu problem je nekih naivnih socijalističkih birača.
No ne videh nešto da je SPS zbog toga pogubio neke glasove.
Behu neki lokalni izbori, ako se ne varam u 5-6 opština.
Svud je SPS prešla svoje pređašnje rezultate.

Osim toga kad su finala predsedničkih izbora (Tadić protov Tome) zna se ko pobeđuje.

Plottz

Aman ljudi.pogledajte sve bivše komunistučke zemlje u okruženji ,svuda je posle nekoliko mandata,vraćena kominustička klika na vlast,tako to ide posle i u toku tranzicije.
I pas im maters svima od reda i ovima i onima i svima njima!
subota 14

Loni

Izvini Plottz, ali socijalisti nisu isto što i komunisti.
Fali ti odrednica BIVŠI.

Medjutim to vrlo menja stvar.
Biti komunista znači biti za samo jednu partiju (nema višestranačkih izbora),
biti totalno protiv privatne svojine (bez ijedne privatne radnje u zemlji),
forsirati isključivo proizvode sopstvene zemlje.

To sa mekim socijalizmom nema nikakve veze.

Umereni socijalista nema ništa protiv izbora, ništa protiv stranih radnji i fabrika, ništa protiv privatnika.
On samo želi da se bori za veća prava socijalno ugroženih, za izjednačavanej bogatih sa siromašnima itd.

KOMUNISTI danas vladaju samo u Severnoj Koreji, na Kubi  i formalno u Kini, Laosu i u Vijetnamo.
UMERENI SOCIJALISTI vladaju u svakoj drugoj zemlji. Pola zapadnih zemalja ima socijalističke vlade.

Tako je i u bivšim istočnoevropskim zemljama.
Desio se prelaz od komunista ka umerenim socijalistima jer je to novo kompromisno doba od njih tražilo.

Albedo 0

Quote from: Lomljavina on 14-10-2010, 01:59:48Svud je SPS prešla svoje pređašnje rezultate.

Osim toga kad su finala predsedničkih izbora (Tadić protov Tome) zna se ko pobeđuje.

ma može ona da potvrdi šta god hoće, ona je lagala u kampanji. Mene druge kampanje nakon toga ne zanimaju. A vidimo kako su prošli, huligani kidisali i na njihove kancelarije, a penzioneri ih podržavali. Ko zna koje je biračko telo SPSa danas, nacionalno više nije.

A Tadići osvaja 53% glasova sa 36 milijardi dinara potrošenih u kampanji. A sad kuka zbog milion evra štete u Beogradu, potrošio je ČETIRI STOTINE puta više od toga da me jebe u zdrav mozak.

Nikolić osvaja 47% glasova sa 8 milijardi dinara potrošenih u kampanji.

Govorimo o parama potrošenim na medijsku propagandu.

Na svaki uloženi dinar Nikolić je dobio nekoliko puta više od Tadićija, jadnika koji 1 na 1 ne bi ni opstao bez medijskog bombardovanja. Zna on to dobro, ipak mu je bivša žena trockista.

a ti rasista jesi, odavno je to jasno.

Ygg

I ova lezbača pokazuje srednji prst, sram je bilo!

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Loni

Znaš šta Albedo, čovek, koji će da glasa za nekog samo zbog medijskog bombardovanja i koji će da nasedne na laž sam je u problemu.

I pre 2000. imali smo masovno medijsko bombardovanje, a plus što internet u Srbiji nije postojao, pa je opet pao Sloba.
   Kad su ljudi pametni valjda mogu sami da procene, ko će da zastupa njihove interese na izborima.

Da je glasačima SPS-a zaista bilo bitno da SPS bude večno nacionalistički i naslednik antizapadnjačke ideologije 90-tih prešli bi da glasaju za Pokret Socijalista Aleksandra Vulina.
   Taj Vulin danas je jedini predstavnik antgilobalističkih socijalista.
   SPS je danas evropska levica.

Građani su mogli da glasaju za PS, ali PS je na lokalu dobio 2 %, a SPS 6 %, koliko su dobili i sami.
   Dakle njihovi glasači nisu razočarani.
   Moguće je da im je 2 % otišlo PS-u, ali su odnekud dobili još 2% novih, prema tome gubitnici nisu.

Vampirella

Quote from: Ygg on 14-10-2010, 02:27:19
I ova lezbača pokazuje srednji prst, sram je bilo!

Vala bas! Sta taj pop ima koga blagoslivljati. Fuj! :x
Satan my master.

Albedo 0

jebote Lomi, da si ti uopšte svjestan šta pričaš?

DOSu je trebalo 10 godina da skrpi nešto preko 50% glasova, alo?

angel011

Quote from: Harvester on 14-10-2010, 01:04:48
Quote from: angel011 on 13-10-2010, 21:30:06
Suviše je nerazgovetno da bih čula šta su pričali... Da li su srednjak pokazali monahinjama, ili je bio reakcija na prolazak pored crkve? Mislim, nepristojno je u svakom slučaju, ali mogu da razumem revolt protiv crkve koja propoveda hrišćansko milosrđe i hate the sin, not the sinner, a odbacuje gejeve i pojedini njeni pripadnici tu i tamo pozivaju na nasilje prema njima.

Pa jel treba da prihvataju gejeve koji vrijeđaju monahinje i pokazuju srednji prst prema crkvi?

Ma ja kažem daje to što su uradili nepristojno.

Ali, da ih prihvataju, misliš li da bi ovi osećali potrebu da ih vređaju i pokazuju srednji prst?
We're all mad here.

angel011

Quote from: Albedo 0 on 13-10-2010, 22:53:19
A Fredi Merkjuri i Rok Hadson? :)

nisam ni rekao da jeste. Samo ne znam što se isti ljudi žale na klitorise a brane pedere? :)

jebiga, licemjerno je

pazi koje ona termine koristi, da ih ''kasape''. Ma kasape se razni ljudi iz raznih, ne uvijek zdravstvenih razloga, neka riba hoće penis, neki penis hoće sise, pa niko to ne naziva kasapljenjem.

Shvatam ja da je njoj klića prirasla k srcu kao i meni moj foreskin, ali ja ne odlučujem kako će druge kulture da tretiraju te dijelove tijela.

Čuj, ako odrasla žena odluči da ukloni svoj klitoris, njena stvar.

Govorim o onome što se radi deci.

Nadam se da ti je poznata funkcionalna razlika između klitorisa i foreskina.
We're all mad here.

Meho Krljic

Albedo samo muti vodu ovde. Pravo pitanje je da li te žene kad odrastu smatraju da je OK što su osunećene i da li smatraju da kultura koja to radi - radi ispravno. To treba utvrditi. Možda one smatraju da žena i ne treba da oseća zadovoljstvo u seksu i da treba da bude svojina svog muža. Nama je to neprihvatljivo ali ako imaš celu kulturu koja tako misli, uključujući onekoje mi vidimo kao žrtve, zaista se postavlja pitanje je li ispravno da tvrdiš da su svi oni u krivu a tvoja kultura je u pravu.

Mislim, neprijatan je to konflikt u svačijoj glavi, ali... eto.

Albedo 0

Tvoje omiljeno uživanje u seksu je kompromitovano odstranjivanjem i jednog i drugog. Razlika je kvantitativna.

A životnu funkciju nemaju.

Jel treba zbog jednog afričkog plemena da se trese čitav svijet?

Sljedeće će biti ono pleme koje širi ušne resice. Manite se ćorava i pogubna posla.

I ja uopšte ne vidim kako bi odrasla žena bila išta sposobnija da odlučuje o bilo čemu od neke ženske bebe, stvarno ne vidim. Možeš ti sad pričati o ''mentalnom razvoju'', iskustvu i mudrosti koja s tim ide i tome slično, ali to su kilavi argumenti, jer ima ljudi starijih od tebe koje takođe ne zanimaju ta afrička plemena, i žele im srećan autohtoni razvoj.

Tvoje razmišljanje se ne razlikuje od razmišljanja:
a) tvojih roditelja
b) tvojih prijatelja

ERGO: ti nisi ništa više autonomna ili mudrija nego žena kojoj je na rođenju odstranjen klitoris. Jer i njeno razmišljanje zavisi od a i b.

---------------

Meho, pa kako mutim vodu ako se slažeš sa mnom? :lol:

One će odrasti u svojoj kulturi, i internalizovaće njene vrijednosti, sem ako se neki anđelini aktivisti ne ubace da propagiraju novo Jevanđelje po klitorisu.

Джон Рейнольдс

Žene-žirafe su bolji primer. Taj zahvat mora biti započet u detinjstvu da bi bio sproveden u delo, ali i odrasle žene, kao i odrasli muškarci to smatraju - lepim i privlačnim. Šteti zdravlju, ali ne verujem i da je botoksiranje mnogo zdravije.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mme Chauchat

Quote from: angel011 on 14-10-2010, 10:16:36

Nadam se da ti je poznata funkcionalna razlika između klitorisa i foreskina.

Da mu je poznata, provodio bi manje vremena na forumu...

Meho Krljic

Heh, Albedo. Pa mutiš vodu utoliko što izbacuješ nekoliko zamena teza u jednom postu. "Kasapljenje" koje odabere čovek sam i "kasapljenje" koje mu nametnu drugi je različita stvar bez obzira što ti možeš da dokazuješ (ne i da dokažeš) da metafizički gledano niko nema slobodnu volju i svako radi - ili mu rade - samo ono što je determinisano okruženjem. Jer ako ukinemo princip slovbodne volje onda je besmisleno da uopšte raspraljamo, a raspravljamo. Nemojmo obesmišljavati našu omiljenu razbibrigu.

Truman

Sve se više brinem kakav smo to narod. Događaji u nedelju su doveli do gomile opravdavajućih komentara običnih ljudi...JESMO LI TOLIKO PRIMITIVNA NACIJA?!
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Albedo 0

Quotebez obzira što ti možeš da dokazuješ (ne i da dokažeš) da metafizički gledano niko nema slobodnu volju

ja to ni ne dokazujem. Samo tvrdim da vi nemate dokaza da ta volja postoji, uzimate je zdravo za gotovo kao pravilo igre.

Vjerujete u nešto što ne možete da dokažete, dakle riječ je o čistoj vjeri u nešto.

Slobodna volja je izmišljena u Evropi prije nekoliko stotina godina, to je jedina činjenica.

Zašto bi sad ona trebala da važi za čitav svijet, a ne odstranjivanje klitorisa, to zaključujete na osnovu vaših (Evropom ograničenih) kategorija, koje ni krive ni dužne proglašavate univerzalnim.

QuoteDa mu je poznata, provodio bi manje vremena na forumu...

da vam je poznata razlika u uživanju kod obrezanih i neobrezanih, ne bismo se raspravljali o mom poznavanju klitorisa.

No pretpostavljam da su vam muževi ovi prvi, inače ne biste toliko govorili o uživanju.

Mme Chauchat

Aman, dete, čoveče, amebo, šta li si, kako ti možeš da prosuđuješ o toj razlici? Jesi li iskusio obe varijante?
Obrezivanje možda (možda, ja stvarno nisam ekspert) umanjuje uživanje; uklanjanje klitorisa uklanja i mogućnost ženskog orgazma. O tome se radi. Pričamo o ekvivalentu štrojenja, kad je uživanje u pitanju, a ne ekvivalentu obrezivanja.
A završetak tvoje izjave navodi na zaključak da ti u stvari smatraš kako žene manje uživaju sa obrezanima... kuku majko... odakle početi?
Ili si samo lupio nešto, nadajući se da ćeš nas uvrediti? Mhmhm. Dobro, ajde, uvredio si me, nemoj više  :lol:

lilit

Quote from: Jevtropijevićka on 14-10-2010, 13:07:48
Obrezivanje možda (možda, ja stvarno nisam ekspert) umanjuje uživanje; ....
A završetak tvoje izjave navodi na zaključak da ti u stvari smatraš kako žene manje uživaju sa obrezanima... kuku majko... odakle početi?

Nije da sam veliki ekspert, ali cenim da Albedo smatra bas obrnuto. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mme Chauchat

A jes... tu mogućnost nisam uzela u obzir.

mac

U Indiji je ranije postojao običaj da se zajedno sa mrtvim radžom spaljuje i živa udovica. Onda su došli Britanci i zabranili običaj, i danas niko ne smatra da je šteta što je ukinuta tradicija spaljivanja radžine žene. Stvar je u tome što same radžine žene nisu htele da budu spaljene.

scallop

Ma, jesu, samo su im krvnici zabranili.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Žene više uživaju sa obrezanima jer su obrezani u neprekidnom dodiru sa tkaninom i podiže se prag osetljivosti, tako da sve to duže traje...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

Quote from: Albedo 0 on 14-10-2010, 12:42:35
Quotebez obzira što ti možeš da dokazuješ (ne i da dokažeš) da metafizički gledano niko nema slobodnu volju

ja to ni ne dokazujem. Samo tvrdim da vi nemate dokaza da ta volja postoji, uzimate je zdravo za gotovo kao pravilo igre.

Vjerujete u nešto što ne možete da dokažete, dakle riječ je o čistoj vjeri u nešto.

Slobodna volja je izmišljena u Evropi prije nekoliko stotina godina, to je jedina činjenica.

Zašto bi sad ona trebala da važi za čitav svijet, a ne odstranjivanje klitorisa, to zaključujete na osnovu vaših (Evropom ograničenih) kategorija, koje ni krive ni dužne proglašavate univerzalnim.

QuoteDa mu je poznata, provodio bi manje vremena na forumu...

da vam je poznata razlika u uživanju kod obrezanih i neobrezanih, ne bismo se raspravljali o mom poznavanju klitorisa.

No pretpostavljam da su vam muževi ovi prvi, inače ne biste toliko govorili o uživanju.

Slobodna volja je temeljna vrednost zapadne civilizacije. Takođe su nacionalne države. I jedno i drugo su vrednosti (pod znacima navoda ili bez njih) koje su nastale na zapadu i zatim široko prihvaćene svuda. Niti tvrdim da su univerzalne niti da su same po sebi dobre ali su statistički najraširenije vrednosti u savremenom svetu. Kultura koja ih ne prihvata kao temeljne vrednosti možda nije "u krivu" ali je out of sync. Možda je ispred vremena, ali možda je i iza.

Mark

Jedan zanimljiv tekst iz gej perspektive:

QuoteБесмисао традиционалних вредности

Да ће недеља бити дан обележен разним бесмисловима, најављивала је већ субота са бесмисленом "породичном шетњом" за "одбрану породице" - од гејева? Шта год то значило. Ко је рекао да геј и породица не иду заједно? Скоро сваки човек потиче из некакве примарне породице и способан је за оснивање секундарне. То што је неко изашао да одбрани своју слику секундарне породице "мушко-женско" то је већ питање личне визије, а не породице. Подметање да "мушко-мушко" или "женско-женско" није породица - не пије воду, јер гејеви и те како формирају породице. Са једне стране, има велики број хомосексуалаца који су у хетеросексуалним браковима и то већином уз свесно пристајање мужа или жене на такав брак. Са друге стране, у Србији постоји велики број истополних бракова иако они нису законски признати. Гејеви су активни учесници породичног живота у Србији. Покушавати истргнути породични живот из хомосексуалаца је - потпуно бесмислено.

Друга страна суботњег бесмисла јесте потенцирање на одбацивању гејева иако наше старе баке и прабаке умеју да кажу "какав је да је, мој је, па нека је жив и здрав", као и безусловно потенцирање на традиционалним вредностима иако у нашој традицији постоји и таква монструозност која се крши са породичним вредностима: лапот. Ако је већ нека традиционална вредност још давно одбачена, па је одбацивање традиционалних вредности ушло у српску традицију, онда се треба запитати да ли и мешање у туђе животе и покушај диктата нечијег понашања, ако уопште и јесте традиција, треба да подлегне оној традиционалној вредности мењања.

Бесмисао аутодискриминације

Недеља је с почетка донела очекивани бесмисао. Идеја анти-дискриминације и јесте да никога не треба да буде брига за некакве споредне ствари које умеју да дефинишу понашање човека, али не и то какав је ко човек. Споредним стварима припада: боја очију, националност, боја косе, сексуални идентитет, висина, тежина... Питање гласи: како неко мисли да истицањем неког свог идентитета може да постигне то да други тај његов идентитет не истичу? Ако неко не жели да га неко препознаје по сексуалном идентитету, зашто се својим сексуалним идентитетом размеће по улици? Парада поноса је управо то: истицање сексуалног идентитета - било лично: "ја сам геј" или од стране другог лица "он/а је геј".

Бесмисао подцртава и то што су предводници појединих невладиних организација, у ствари, "професионални гејеви". Цела њихова личност се свела на њихов сексуални идентитет. Јалов покушај је да се "борац за људска права" представи као занимање, јер то треба да буде културна одредница свих нас, а не привилеговано занимање појединаца.

Бесмисао насиља

Насиље је увек одраз немоћи и признање да се нема довољно духовних вештина да се циљ постигне другачије. Оно што су нам признали насилници јесте да сви њихови аргументи не дају резултат, да полако падају у воду, и да је једино што им је преостало да узму и да бију. То су заправо последњи трзаји једног културног покрета који је на издисају и који потпуно губи утицај на шире културне кругове. Тај бес немоћи и јесте (као што обично бива) исказан на "невином", тј. на граду.

Бесмисао демократског грађанства

На другој страни бесмисла Параде поноса су "подржаваоци", било да су и сами били учесници или да им је драго што се парада уопште одржала. Све што се за њих постигло Парадом поноса, јесте илузија о некавом демократском кораку. Чак да тај корак и није илузија, он практично нема никакав утицај на живот људи. Никакав више човечански однос према хомосексуалцима није постигнут. Они који су их прихватали и даље их прихватају, они који их нису прихватали, и даље их не прихватају.

Идеја да се демократски оријентисани грађани сада осећају слободнијима јер знају да ће их полиција заштити је врло заводљива: суштина слободе није у једном њеном бљеску, већ у свакодневности. Ни пре ни после параде слобода за момка, да се са другим типом шета држећи се за руке, није освојена.

Бесмисао  "Храма Св. Саве"

У свом званичном саопштењу које се у недељу појавило на телевизији, СПЦ је само демонстрирала да она нема никакав духовни утицај на друштво. Позив да се "сви" уздрже од насиља је пре свега бесмислено формулисан јер је, као такав, упућен и полицајцима па представља позив за отказивање послушности (употреба силе у одбрамбене сврхе је, такође, насиље: одбрана на-силу). Ово на страну, много је важније то што  позив СПЦ на ненасиље нико није послушао (осим самих учесника Параде поноса). У једном 95% и више верском друштву када Патријарх нешто каже, то има да се слуша. То само значи да Србија уопште није држава хришћанско-православно оријентисаних грађана и да сама Црква нема никакав духовни утицај на своје припаднике. Ако бисмо рекли да су насилници само "заблудела дечурлија": шта је са њиховим родитељима? Ако су и они православни зар неће духовно утицати на своју децу да не крше реч продуховљеног човека? Како су се насилници врло служили верским симболима, окупљали се пред полазак испред Саборне цркве (ако се добро сећам) и у једној бежанији се нашли на плато испред храма Св. Саве, те тако исказали припадност Српској Православној Цркви, само се може закључити да СПЦ и њен Патријарх не утичу на духовни развој чланова своје заједнице.

Бесмисао безобзира према другоме

Већ неко време из јавног живота Србије је нестао обзир према другоме, ма какав тај други био. А на крају дана, када се подвуче црта, уопште није важно какав је ко, већ какви смо ми према њему.

Jaril
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

SIMERIJANAC

Quote from: Mark on 14-10-2010, 14:20:36

Бесмисао демократског грађанства

На другој страни бесмисла Параде поноса су "подржаваоци", било да су и сами били учесници или да им је драго што се парада уопште одржала. Све што се за њих постигло Парадом поноса, јесте илузија о некавом демократском кораку. Чак да тај корак и није илузија, он практично нема никакав утицај на живот људи. Никакав више човечански однос према хомосексуалцима није постигнут. Они који су их прихватали и даље их прихватају, они који их нису прихватали, и даље их не прихватају.

Идеја да се демократски оријентисани грађани сада осећају слободнијима јер знају да ће их полиција заштити је врло заводљива: суштина слободе није у једном њеном бљеску, већ у свакодневности. Ни пре ни после параде слобода за момка, да се са другим типом шета држећи се за руке, није освојена.

xjap

Albedo 0

Quote from: Boban on 14-10-2010, 14:05:00
Žene više uživaju sa obrezanima jer su obrezani u neprekidnom dodiru sa tkaninom i podiže se prag osetljivosti, tako da sve to duže traje...

plus ima obrezanih koji takođe ništa ne (ili vrlo slabo) osjećaju kao ni ''deklitorisane'' žene

ali baš ''njih'' briga :)

Loni

Ovo je dobar tekst Mark.

Malo potkačinje i takozvane gej vođe (kao i vođe  bilo koje druge NVO).
Naime jeste istina da će se na tako rizičnom skupu pojaviti mnbogi gejevi, a da će lovu za organizaciju pokupiti samo vođe lgbt organizacija.

Isto je i sa udriženjima invalida.
Jedan od njih, koji je na čelu, koristi lovu, od invalidskih organizacija tako da on snima duete sa poznatim pevačicama, ima bilborde. Uvek je to neki dobrovoljni prilog.

No bez obzira na sve to, to je ipak njihov problem (i problem gejeva i problem invalida).
Oni sami mogu da se pobune, da izaberu nove vođe ukoliko misle da stari nisu doprineli napretku lgbt prava, a dobijaju silne donacije.
To je ipak problem same te zajednice, tako da ljudi sa strane ne bi ni trebali da se mešaju.

Loni

Quote from: Albedo 0 on 14-10-2010, 14:44:47
Quote from: Boban on 14-10-2010, 14:05:00

plus ima obrezanih koji takođe ništa ne (ili vrlo slabo) osjećaju kao ni ''deklitorisane'' žene

ali baš ''njih'' briga :)

Po ovoj logici moglo bi se zaključiti da je najbolji ljubavnik ženama neki gej.
Pošto on u tom seksu uživa najmanje, svršiće tek za 2-3 sata.
Blago ženi. :-)

Napaljenko će se uzbudi odma. Kraj seksa za 30 sekundi.

Albedo 0

Lomi, po tvojoj logici onda bi upravo žene trebalo da su protiv pedera :)

Quote from: Meho Krljic on 14-10-2010, 14:17:53Slobodna volja je temeljna vrednost zapadne civilizacije.

ona je diskutabilna i na samom Zapadu, inače ne bi ni postojala ova rasprava.

Habermas, Gadamer, komunitarizam, konzervatizam, multikulturalizam - sve to pripada Zapadu, a relativizuje ili potpuno odbija postojanje slobodne volje.

Uostalom, stvarno ne znam šta to znači slobodna volja, možeš li ti da postaneš neki treći pol? Jer slobodna volja bi to mogla da zamisli.

Dakle, volja se u stvarnosti pretvara u ograničeni izbor između unapred ponuđenih alternativa koje ne možeš da biraš. One su ti ponuđene, ti si izabrao, nisi ništa slobodniji što si izabrao prvu a ne drugu.

Loni

Ja ne mogu da ti odgovaram ovde jedno te isto jer sam se prebacio malo na temu - Sporedne diskriminacije.

Tamo objašnjavam kako su i nestadardni strejteri takođe u velikoj diskriminaciji.
Primer je ovo šta se dešava na Farmi.
Udata žena i majka Natalija se vata s manekenom. Svi je nazivjau kalašturom,
ali je paradoks da njenom mužu takvo njeno ponašanje ne smeta.
On je indirektno rekao da je njihov brak, star 15 godina postao otvoren.

I po komentarima vidimo da ih maltene cela nacija naziva ludacima, kretenima,
nenormalnima.

I njima linč stiže od onog, istog zacementiranog konzervativnog duha, koji je i protiv gejeva.
Poenta je da se šikaniraju svi, koji nisu po nekom nepisanom pravilu ponašanja.
Očigledno je da ovom narodu niko nije oblasnio da šta su ljudska prava.

Meho Krljic

Quote from: Albedo 0 on 14-10-2010, 14:50:55
Lomi, po tvojoj logici onda bi upravo žene trebalo da su protiv pedera :)

Quote from: Meho Krljic on 14-10-2010, 14:17:53Slobodna volja je temeljna vrednost zapadne civilizacije.

ona je diskutabilna i na samom Zapadu, inače ne bi ni postojala ova rasprava.

Habermas, Gadamer, komunitarizam, konzervatizam, multikulturalizam - sve to pripada Zapadu, a relativizuje ili potpuno odbija postojanje slobodne volje.

Uostalom, stvarno ne znam šta to znači slobodna volja, možeš li ti da postaneš neki treći pol? Jer slobodna volja bi to mogla da zamisli.

Dakle, volja se u stvarnosti pretvara u ograničeni izbor između unapred ponuđenih alternativa koje ne možeš da biraš. One su ti ponuđene, ti si izabrao, nisi ništa slobodniji što si izabrao prvu a ne drugu.

Kako nisi ništa slobodniji ako umesto bola možeš da izabereš zadovoljstvo? Mislim, možda matematički nisi ali duhovno osećaš da jesi.

Albedo 0

kakav bol, klitoris je odsječen kad nije ni bila svjesna sebe. Ne možeš ni da primijeniš te utilitarističke fazone.

mac

Kad odraste i kaže da bi htela svog kliću nazad, ko će da joj ga vrati? Ako se ne buni kao odrasla onda nikom ništa, ali ako smatra da to nije fer, i hoće i svoju ćerku da sačuva od toga, a okolina vrši pritisak na nju da ipak ćerka bude zasečena, onda ostatak civilizacije ima pravo da reaguje. Ako je takvih odraslih žena mnogo, onda ostatak civilizacije ima pravo i da se umeša.

angel011

Albedo, to se seče nožem, bez anestezije. U podjednako dobrim higijenskim uslovima kao i ilegalni abortus kod nadribaba. I ne radi se bebama, već devojčicama od nekoliko godina, koje su i te kako svesne onoga što se dešava (odnosno, svesne su da ih naživo seku i da krvare i da ih mnogo boli, nisu svesne zašto im to rade).
We're all mad here.

Albedo 0

Quote from: mac on 14-10-2010, 19:49:52
Kad odraste i kaže da bi htela svog kliću nazad, ko će da joj ga vrati?

ne bi ni znala šta je klića osim ako neki nadobudni aktivista ne upadne sa svojom kvazifilozofijom u selo.

Uostalom, ne bi ni ti htio da ti ja vaspitavam djecu, zašto misliš da može obrnuto? Pa ne može.

anđela nastavlja sa svojom pričom, a potpunoje besmisleno odgovarati, jer je odlika totalitarnih društava da se petljaju u tuđe privatne stvari. Za nju to nije problematično jer joj je vila javila da zna šta jeste a šta nije ljudska sloboda, za razliku od nas nesrećnika koji nismo vidjeli te vile.

angel011

Deca se oduzimaju roditeljima koji ih zlostavljaju. Ili bi rekao da se ni tu ne treba mešati?

Ako roditelj vaspitava sina da krade, ili da siluje, ako vaspitava ćerku da prosi ili krade ili se prostituiše, misliš da se ni tu ne treba mešati?

Ta iz sela možda neće nikad saznati šta joj je zaista urađeno, ali ima ih koje odu iz sela. Saznaju nešto više. Saznaju o čemu se tu radi. I bune se.
We're all mad here.

Meho Krljic

Pa, da, ali Albedo postavlja priči kao da su u pitanju kulture koje žive u odvojenim univerzumima i nikada nemaju kontakte. Činjenica da zapadnjačka kulutra kapitalizma, potrošnje, države blagostanja itd. prodire na sve, jelte, meridijane, govori da zapravo tako nešto ne postoji. Pre ili kasnije i žene koje smatraju da je OK da ne uživaju u seksu doći će u dodir sa dominantnom (u ovom momentu) kulturom koja smatra da je super da se uživa u seksu i čak i bez NVO-ova i aktivista biće dovoljno mućenja vode. Ne zaboravi da popularna kultura i potrošačka dobra uvek stižu prvo, tek kasnije stižu politike i ideologije. Zapad nije u ovom trenutku najuspešniji na planeti zato što ima najbolju politiku nego zato što ima najprimamljiviju robu. U nju spada i pojam (ili makar fantazam) slobodne volje kao i pravo na uživanje. Ti kao Lakanovac sigurno možeš o tome da pričaš daleko učenije nego ja.

Tex Murphy

Ja bih vas molio da obustavite te ogavne priče o kasapljenju polnih organa ili da ih prebacite na odgovarajući topik
http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=7173.0
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

koja priča - ''saznaju o čemu se radi''

opet ta samouvjerena spika ''ja sam kornjača na kojoj svijet počiva''

angel011

Ok, saznaju da može i drugačije.

I žele da je drugačije. Samo što u njihovom slučaju nema nazad.
We're all mad here.

Albedo 0

mnogo teško ''željeti drugačije''

eto to što Meho govori, ''kultura koja smatra da je super da se uživa u seksu'' u lakanovsko-frojdovskom smislu skoro i da nije kultura, sublimacije nema jelte...
Markuze je tu desublimativnu ''kulturu'' nazvao društvom jednodimenzionalnog čovjeka.

Shvatam ja sve, pozivitivizam je na tvojoj strani, ali pozitivizam nije liberalizam, pa ne možemo opet govoriti o ''slobodnoj volji''.

Nemojte molim vas više o branjenju afričkih klitorisa...

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

---

sad se setih one harmsove: "priča se da će ženama da seku guzice. nije istina! neće ženama da seku guzice!"
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Meho Krljic

Quote from: Albedo 0 on 14-10-2010, 21:51:22
Shvatam ja sve, pozivitivizam je na tvojoj strani, ali pozitivizam nije liberalizam, pa ne možemo opet govoriti o ''slobodnoj volji''.

Da, pa ja, kao teorijski laik  ne mogu o njoj da pričam na nekom visokom nivou. Slobodna volja je, naravno, da možeš da odabereš bol umesto zadovoljstva jer time pokazuješ da zaobilaziš hedonistički diktat društva ali i biološki imperativ, no u praktičnom smislu je to svakako i obrnuto.

Albedo 0

zadovoljstvo nije biološki imperativ. Da jeste životinje bi se šibale svaki dan, a neke se šibaju dva puta godišnje.

No nije ni to važno.

Stvarno autonomna slobodna odluka je kada ispred sebe imaš dugme, koje ako pritisneš ode npr pola Evrope i Sjeverna Amerika u vječna lovišta. Kada imaš takvu moć da pobiješ milione ljudi, možeš npr da ih i mrziš, da misliš sve najgore o njima, da oni i ne zasluuju da žive... ali da znaš da ćeš gorjeti u Paklu ako pritisneš to dugme.

Samo ako znaš da ćeš biti osuđen na vječne muke i ipak pritisneš dugme tvoja volja je slobodna.

Sve ostalo su relativizacije, racionalizacije, imitacije slobode volje itd...

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

U filmu, koji sam gledao o obrezivanju devojčica iz plemena Somali u Keniji,
ispalo je da  2-3 % devojčica uopšte i ne preživi odsecanje klitorisa.
Devojčice kažu da im je to ogroman bol i nikad nisu oprostile svojim majkama, što su pozivale babe nadri lekarke da im iseku klitoris.

U jednoj sceni dokumentarca ćerkica kaže: Mama, mnogo te volim, ali zašto si mi namenila onakav bol? Zašto?
Majka odgovara da to tako mora i da su i njoj tako uradili kao maloj.
Žena, kojoj to ne urade, često ima nečasne misli.

- Znala sam drugaricu, koju nisu ,,obrezali'' i pričala mi je da se uzbudi kad god je u njenom prisustvu neki zgodan muđškarac. To je strašno.
U šta bi se naša kultura pretvorila da ne spašavamo naše kćeri tako strašnih grehova?

Fuj!

Nisu mi jasni ni tamošnji muškarci, koji to dopuštaju. Zar nije poenta da žena uživa zajedn os tobom tokom seksa, a ne da bude frigidna do kraja života? Jebeš seks ako nema uzajmanog sudara dve energije u naboju.