• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Father Jape

Ovo me podseti na onaj novozelandski film iz devedesetih, Broken English. Rade Šerbedžija igra strogog, patrijarhalnog hrvatskog oca, koji se sukobljava sa nebelim dečkom svoje ćerke.

U jednom delu vidimo sučeljavanje sirovog balkanskog testosterona sa ratničkim duhom Maorija.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

PTY

Elem, Hiperhik, najpre da ti kažem kako se nadam da se nisi uvredio zbog mog tona. Nije opravdanje ali biće nekakvo objašnjenje ako ti priznam da slabije razaznajem vas nove na forumu,  pa sam te zamenila za postera pod nikom Sintetik. Sorry još jednom, ali taj poster je po difoltu određivao ton ritorta, bar kod mene.  :(

Za ostalo: kad kažeš da si "ušao, popio piće i izašao", ti time nudiš definiciju normalnog bara, pod uslovom da ne govorimo o zemlji u kojoj barovi po pravilu imaju upozorenja na ulaznim vratima tipa "pederima i psima ulaz zabranjen". Gej bar je nešto sasvim drugo, gej bar je noćni klub koji opslužuje hard core gay lifestyle. Ako i ima strejt naroda koji u gej bar dođe zbog jeftinijeg pića - to kad bi bilo jeftinije - veruj mi na reč da su to uradili samo jednom i nikad više, jer tu je stvarno potrebno daleko više motivacije. Miskoncepcije su opasne, makar zato što pri raspadu kreiraju ultraemotivnu reakciju; znam za par strejt muškaraca krajnje benevolentno naklonjenih "gej stvari" koji su nakon posete gej baru završili kao militantni homofobi opsednuti biblijskim konceptima utabavanja soli u zemlju. No dobro, pošto nisam bila u establišmentima koje navodiš, ostaje mi samo da žalim što nisam u prilici da te izvedem u jedan zaista pravi gej bar, a ne turističku atrakciju.  ;)

@Biljček: i trebalo je da da tako reaguješ, makar da dokažeš Mehi da diskurs biraju situacije.  :lol: Doduše, isto se dešava da diskurs kreira situaciju, ali.. eto...  :cry:

Meho, mnijem da ima tona i po nezdrave narcisoidnosti u tako folirantskom samoocrnjivanju...   xfrog

Meho Krljic

Quote from: TonkicaPalonkicaFrrrrr on 25-09-2011, 10:28:02
Meho, mnijem da ima tona i po nezdrave narcisoidnosti u tako folirantskom samoocrnjivanju...   xfrog

Naravno, narcisoidnost je jedan od mojih najvećih poroka.

Nego, apropo gej barova.. Ne da ja izlazim igde, ali tvoja definicija je dosta sužena. Ja znam nekoliko strejt ljudi (moja žena, moja svastika, moj pašenog) koji izlaze u gej barove/ klubove i u njima je klijentela mahom gej, u veceu možeš da naletiš na dogovor za blowjob, ali nema ni striptiza ni live sex programa, ni ičega što ne bi video u običnom klubu. Po tvojoj definiciji to nije gej lokal, ali po definiciji svih ostalih jeste...

PTY

Quote from: Meho Krljic on 25-09-2011, 10:34:50
Quote from: TonkicaPalonkicaFrrrrr on 25-09-2011, 10:28:02

Naravno, narcisoidnost je jedan od mojih najvećih poroka.

Nego, apropo gej barova.. Ne da ja izlazim igde, ali tvoja definicija je dosta sužena. Ja znam nekoliko strejt ljudi (moja žena, moja svastika, moj pašenog) koji izlaze u gej barove/ klubove i u njima je klijentela mahom gej, u veceu možeš da naletiš na dogovor za blowjob, ali nema ni striptiza ni live sex programa, ni ičega što ne bi video u običnom klubu. Po tvojoj definiciji to nije gej lokal, ali po definiciji svih ostalih jeste...

Pa dobro to, na to mi je i Gaf skrenuo pažnju, ali logično je da su preciznije definicije po pravilu "sužene", zar ne? Mislim, to o čemu ti govoriš nađe se i u Starbaksu, a da o teretanama sad i ne govorimo... Ti zapravo govoriš o definiciji "gej frendli establišmenta", a ne o gej noćnom klubu, koji je svud i uvek bio kamen tmeljac gej lajfstajla. Hoću reći, čak i dandanas ima "gej diskoteka" koje nude samo "reklreativni prostor" ali to ipak nije to.

Meho Krljic

Da, tako nešto. I prihvatam da to nije to jer, kako rekoh, nemam neposredna iskustva. Jedva da ikada izađem u nekakav ugostiteljski objekat a u klubu sam poslednji put bio u prošlom veku...

Josephine

Ja mislim, Meho, da ovde svima koji pričaju o gej barovima nedostaje izlazak u iste. Nepoznavanje materije je zapanjujuće, ali ne i začuđujuće.  xwink2

Meho Krljic

Josephine

Nisam primetila da tvrdiš da znaš nešto što ne znaš, te stoga i nisam mislila na tebe. :)

PTY

Quote from: Meho Krljic on 25-09-2011, 10:54:39
Da, tako nešto. I prihvatam da to nije to jer, kako rekoh, nemam neposredna iskustva. Jedva da ikada izađem u nekakav ugostiteljski objekat a u klubu sam poslednji put bio u prošlom veku...

Pomoglo bi mi da se pokažeš izuzetno širokogrud i shvatiš kako je u korenu našeg nerazumevanja samo pogrešna upotreba precizne terminologije, ništa više.  :) Sad već i sama shvatam da su (i po ovom pitanju, pored sve mi dosadašnje muke  :cry:) u pitanju različiti svetonazori, uslovljeni različitim društvenim nivoima. Ničija krivica, u suštini, ali svejedno uslovljava nepremostiv jaz u komunikaciji...  :(

Imam neposredna iskustva. U gej barovima se osećam uglavnom prijatno, mada me tu i tamo hard kor displeji navedu da svrnem pogled na nešto drugo. Verovatno zato i mogu da prepoznam stavove bazirane na miskoncepcijama, i nalazim da su isti vrlo opasni. Velik deo mojih poznanstava i prijateljstava je gej, i mogu ti reći da su oni doživeli više mizerije iz ruku zabludelih strejt aktivista nego od pesnice militantnih homofoba. Homofobi ih prebiju, i oni se oporave za nedelju-dve, bogatiji za jedno gorko iskustvo; zabludeli strejt aktivisti ih autuju, to sve se, kobajagi, boreći za njihova prava, i sjebu im tako ceo život, to ne ne samo njima, nego i užem i daljem srodstvu pride. Mislim da je jako bitno ne idealizovati ono što ne razumemo i tako maksimalno izbegavati miskoncepcije.

Josephine

Sad se i aktivisti za LBGT prava dele na strejt i gej...  :-x

Albedo 0

a ti si mislila da je LGBT populacija primjer najvećeg jednoumlja u zemlji Srbiji...

Mims

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

lilit

joj mims,

ne znam sta mi je draze, dal anti-gej aktivisti ili genericke reklame ovog tipa.  :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Unnatural je besmisleno. Svašta mi radimo, a životinje ne, pa se mučimo oko toga. Tamo gde je kod životinja primećeno, najčešće je nasilje nad slabijim. Kao u zatvoru. Jedini slučaj koji me je zbunio bio je kad su mi se dve golubice uparile (bio sam još klinac), nosile su četiri jajeta i obavezno je bio mućak. Izgleda da real nature to rešava bolje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mims

joj Lilit,

meni su apsolutno drage (kako reći "apsolutno drage" a da ne bude ironično, pošto ovo ne treba da bude?) i one anti-gej generičke reklame tipa - Nije bog stvorio Adama i Stevu nego Adama i Evu, i kopiranje istih u nedogled. Mislim, bar pokazuje da i budale umeju da budu kreativne.
sheep happens.

PTY

Ali Mims, pa to je floskula koja zgodno propušta da pomene koliko od tih 450 vrsta ima visokorazvijenu civilizaciju utemeljenu na striktno hetero parametrima.  :shock:  Užas jedan, ako ispadne da se i ti daviš u kvazidubinama sličnih ispraznica...  :cry:

Mims

Ne znam zašto bi ispalo da se ja "davim" u tome, ako sam okačila nešto ovako. Mislim, naravno da ne vidim ultimativnu istinu i mudrost u tome, i slažem se da je to u istoj ravni sa "Adamom i Stevom", i da mi je ovako nešto mnogo draže:

Mislim, da ne pominjem da ja ne znam da nabrojim 50 vrsta životinja, a kamoli da poverujem da je kod 450 detektovana homoseksualnost (ili, naravno, visokorazvijena civilizovanost na heteroseksualnim parametrima). Istina je da je moja mačka bila prilično liberalna i fleksibilna i za vreme teranja je spopadala i žene i muškarce i nameštaj (a ona je dobar primer vrste koja živi u visoko civilizovanom heteroseksualnom domaćinstvu).
sheep happens.

PTY

Eeee, to je već odličan argument.

lilit

Quote from: Mims on 26-09-2011, 14:12:14
joj Lilit,

meni su apsolutno drage (kako reći "apsolutno drage" a da ne bude ironično, pošto ovo ne treba da bude?) i one anti-gej generičke reklame tipa - Nije bog stvorio Adama i Stevu nego Adama i Evu, i kopiranje istih u nedogled. Mislim, bar pokazuje da i budale umeju da budu kreativne.

mims,
daleko je moja opaska od ironije, sarkazma i slicnih lepota. htedoh prosto reci da sam smorena epp-om "obe strane", floskulama, kreativnom ispraznom argumentacijom, etc, etc.
nista vise, nista manje.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mims

Quote from: lilit_depp on 26-09-2011, 15:35:24
joj Lilit,

mims,
daleko je moja opaska od ironije, sarkazma i slicnih lepota. htedoh prosto reci da sam smorena epp-om "obe strane", floskulama, kreativnom ispraznom argumentacijom, etc, etc.
nista vise, nista manje.

Ma, Lilit, nije trebalo da zvuči kao da te nešto prozivam zbog ironičnog tona ili sl. I mene često sve pobrojano smara, pa i ne zalazim na ovaj topic, niti na bilo koji drugi koji se bavi ovom temom, jer sam umorna od kilometarskih rasprava koje ničemu ne vode. Niko nije rekao da je postavljena sličica genijalna; dakle, ona jeste bila jedna u nizu sumnjivog epp-a, ništa više, ništa manje.
sheep happens.

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Krajnje je vreme bilo. Udaviše sotim Adamom i Stevom.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Mims

Tako je, bog možda nije stvorio Adama i Stevu, ali se potrudio da Evi i Lilit ne bude dosadno.  xsmlove2

http://www.libartes.com/septembar/poezija/vegan_pravoslavni_duo.php
sheep happens.

Stipan

Steva se sam javio. A ko je Adam, ako nisam suviše radoznao?

mac

Pretpostaviću da se ne zezaš, nego prosto nisi video početak trenutnog razgovora. Adam je prvi čovek na Zemlji.

Stipan

Eva? Eva?! Who the fuck is Eva?!
Pazi ti Mac - ovde se radi o ravnopravnosti i jednakosti!
Jel' ti to pokušavaš da diskriminišeš Stevu?! A?!

Meho Krljic

Humor bolje funkcioniše kad je smešan.

Savajat Erp

Почео је и Мехо да спушта људима...стварно је дошло задње време. :)

Meho Krljic

Kakvo spuštanje?? Najdobronamernije opažanje koje se može pozitivno iskoristiti u budućem radu.

Savajat Erp

Quote from: Meho Krljic on 26-09-2011, 23:34:19
Kakvo spuštanje?? Najdobronamernije opažanje koje se može pozitivno iskoristiti u budućem radu.

Ах, значи тако се то данас зове? Добро је то знати за убудуће:)

Stipan

Quote from: Savajat Erp on 26-09-2011, 22:47:45
Почео је и Мехо да спушта људима.

Ma nije, Savajate, samo Stipanu. Spustio je samo Stipanu...

Josephine

Quote from: Stipan on 27-09-2011, 05:25:13
Quote from: Savajat Erp on 26-09-2011, 22:47:45
Почео је и Мехо да спушта људима.

Ma nije, Savajate, samo Stipanu. Spustio je samo Stipanu...

Koliko god da gotivim Mehu, i ja sam odmah ovo primetila. Kao i činjenicu da ni humor drugih ponekad nije duhovit. A i boli više. Njima niko ne upućuje smernice za budući rad/rat/pad...

Stipan

Nije baš ni bilo mnogo teško. Meho računa na to da Stipan nije osvetoljubiv.

Josephine

Pa dobro, i ti svašta lupetaš ponekad... No, tu nema zle namere.

Stipan

Mda. Krajnje je vreme da podignem štitove na DefCon 3...

Meho Krljic

Zaboga. Napravio sam opservaciju. Korisnu pritom. Ništa nije bilo usmereno protiv Stipana, štaviše, siguran sam da je i njemu dobro da zna kada mu humor nije smešan da bi ga unapredio ubuduće. Tačno je da se i drugi loše šale, ali drugi mi nisu dovoljno interesantni da bih im na to ukazivao, plus verovatno bi ih njihova sujeta onemogućila da shvate da ovo nije napad na ličnost nego dobronamerna opaska.

E, sad, Stipanu možda fali malo samopoštovanja, ali i to je nešto što se da izgraditi. No, da napravimo prvi korak zajedno: nisam mu spuštao - ko sam ja da nekome spuštam? - već ukazivao na činjenično stanje koje on može a ne mora da iskoristi u budućem životu i radu.

Stipan

Stipanu možda fali malo samopoštovanja? Opet opservacija? Korisna pritom?
Stipan se zezao na račun nečega što Lazin Ljuštikin zna, a ti ne znaš.
Stipanovo RL ime je - Steva. (Adam i Steva? Zvoni nešto?)
Sad kad i ti to znaš, pogledaj drugim očima raspravu, pa onda opserviši koliko ti duša 'oće.

Meho Krljic

Da, korisna opservacija.

A naravno da znam da ti je ime Steva, napravio sam gornje komentare u punoj svesti o ovim činjenicama.  :lol: 

Father Jape

QuoteSad kad i ti to znaš, pogledaj drugim očima raspravu, pa onda opserviši koliko ti duša 'oće.

Still not funny.

Stipan

Meho Krljic

Father Jape

Mims

Quote from: Father Jape on 27-09-2011, 10:59:18
QuoteSad kad i ti to znaš, pogledaj drugim očima raspravu, pa onda opserviši koliko ti duša 'oće.

Still not funny.

Ja...  ne mogu da izdržim.  xrofl

Ali, zaista, smešno mi je što se svi sad nešto sablažnjavate, samo zato što je to rekao Meho, a ne neko od 99% populacije na forumu. Tada navodno ne bi bilo spuštanje, već normalna konverzacija među Sagićanjima. A sad je RAT.  :-|
sheep happens.

Father Jape

Pa to je kao da Majka Tereza zadigne odoru, a ispod kevlar, i opasac sa dva Desert Eagla.
Nema nazad.

Meho Krljic

Ja samo da napomenem da nikako nisam hteo da "spustim" Stipanu niti da ga uvredim, čak ni da ga isprovociram, samo da dam jedno svoje mišljenje koje bi možda njemu i nekom drugom bilo korisno.

Plut

Kasno ti je sad da se vadiš. Šta si rek'o, rek'o si. :mrgreen: