• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Josephine

Pa, ako Srbiju ne tuži Prajd, tužiću je ja.

Savajat Erp

Ова прича је толико сморила да ми је чак жао што се неће одржати, па да више завршимо са тим. 
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Umesto da pomogneš D. u pisanju tužbe ti se smaraš?! Pa gde ti je preduzetnički duh, brate Savajate?!

Savajat Erp

Утихнуо још 2001. године. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

Quote from: LiBeat on 01-10-2011, 11:32:14
Quote from: Meho Krljic on 01-10-2011, 09:24:38
Sasvim moguće. Ali je li to istorijski česta pojava? Da li je Martin Luther King pričao o opasnostima od droge i promiskuiteta među belom omladinom?

Okej, sasvim je moguće da kofom kidišem na okeane, ali brate, skroz mi iritantno da TI ikome predbacuješ ikakav sofizam!! Pa na ovakva selfserving meandriranja nisam naišla ni u psihoanalitičkim kritikama snobovske kinematografije, a kamoli među svakidašnjom konverzacijom.

Zašto bi iko normalan danas nam insinuirao da je King smeo, mogao i morao da svrne pažnju na problem promiskuiteta i narkomanije među ondašnjom belačkom omladinom????

Kao prvo, šta je pa to King mogao da zna o promiskuitetu i narkomaniji belačke omladine, pa nisu  oni valjda taj lajfstajl praktikovali u njegovom suburbija dvorištu? King nije mogao niti smeo ni da deli javni prevoz sa tom "promiskuitetnom belom omladinom", nije smeo da sedi na autobuskim sedištima koja su bila za njih rezervisana, pa kakvog je on madata onda imao da priča o njima?? Ta vaša generalna sloboda da lupetate o egzotičnim vam stvarima o kojima ništa ne znate zasigurno ne bi trebalo da ima retroaktivnu primenu!

Kao drugo, kako bi to aktivista za ljudska prava mogao da skrene pažnju na promiskuitet bilo koje grupacije??? Pa nije li upravo to blatantna demonizacija i kršenje prava koja su vam svima tako mila i draga i nasušna??? Pa nije li upravo gej populacija predstavnik najpromiskuitetnijeg lajfstajla, pa kako onda da ovde pričamo o promiskuitetu???!!!??? Pa kako da baš ovde čovek potegne nečije nasušno pravo da "legne" sa kim ga volja i koliko ga puta volja??? Koji se normalan borac za ljudska prava uopšte bavi takvim stvarima???

Kao treće, sa Kingom je "u šetnjice" išla ondašnja intelektualna vrhuška, i to preko celog dijapazona rase, nacije, veroispovesti i seksualne orjentacije, pa valjda se tu zateklo i nekoliko glanc belačkih primeraka, čisto matematike radi. Oni za koje znam da su sa Kingom ŠETALI, garant nisu bili motivisani da prčkaju po bilo čijem promiskuitetu, makar da se ne bi poteglo pitanje lično njihovog, pa otkud sad te revizionističke tendencije da krivimo jednog obespravljenog crnca i sveštenika pride što nije lupao glavu o promiskuitetu i narkomaniji povlaštene belačke klase???

Bože Meho, ja odavno već shvatam da si se specijalizirao u oratorskim egzibicijama prodavanja leda eskimima i negovanja diskursa kakvog jedino amebe ne nalaze uvredljivim, ali daj da se nađemo negde na granicama uljudne tolerancije. Pliz.

Ali ja sam samo postavljao pitanje, mahom retoričko. Ne mogu da se setim istorijskih primera gde je jedna manjinska grupa, okupljena oko zajedničke političke ideje uspelo (ili uopšte) taktizirala umiljavajući se većinskoj populaciji kroz aktivizam vezan za političke ciljeve većine...

Father Jape

http://www.e-novine.com/drustvo/51317-Poeo-neoekivani-mali-Prajd.html

QuoteČlanovi Organizacionog odbora Parade ponosa, čije je održavanje u petak zabranio MUP, nenajavljeno su u subotu izašli na beogradske ulice u znak protesta zbog odluke državnih institucija
Prema najnovijim informacijama, LGBT aktivisti izveli su kratki performans u centralnoj Kolarčevoj ulici u Beogradu. Oni su sa istaknutim transparentom "Prajd, Boegrad, Normalno" na nekoliko minuta blokirali saobraćaj u toj ulici, a zatim su farbom u duginim bojama zalili kolovoz i pustili automobile da raznose boju po gradu.
Kako javlja izveštač e-Novina, organizatori se polako vraćaju u Medija Centar gde će konferencija biti nastavljena, a očekuje se da jedan od govornika bude i šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji, Vinsent Dežer
Naš reporter je ranije javio da je oko stotinjak LGBT aktivista, članova Organizacionog odbora Prajda i novinara prekinulo konferenciju za štampu, koja je počela u 11 časova u Medija Centru, nakon čega su izašli na ulice Beograda kako bi izrazili protest zbog odluke vlasti da zabrane održavanje ovogodišnje Parade ponosa.
Organizacioni odbor Prajda najavio je za subotu konferenciju za novinare u Medija centru povodom odluke Ministarstva unutrašnjih poslova da, zbog navodne pretnje nasiljem, ovog vikenda zabrani Paradu ponosa i sve desničarske skupove koji su najavljeni.
Podsetimo, resorni ministar Ivica Dačić zabranio je održavanje svih manifestacija nakon što je Nacionalni savet za bezbednost doneo procenu bezbednosne situacije. Predsednik Boris Tadić objasnio je nakon sednice Saveta i da država ima pravo i treba da zabrani i skupove koji kao ideju vodilju imaju nasilje prema onima koji su drugačiji i predstavljaju pretnju po javnu bezbednost.
Inače, Ivica Dačić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas u više navrata su tražili od organizatora Parade ponosa da otkažu svoju manifestaciju, pod izgovorom da bi ona mogla da na ulice izvede ekstremne grupe i ugrozi bezbednost građana i imovine.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

Quote from: D. on 30-09-2011, 22:35:30
Batice, tebe će ljudi prestati da slušaju isključivo i samo zato što si dosadan. Misao ti ne evoluira, batrgaš se u istom blatu iznova i iznova, koristiš se tuđim idejama, ali u autističnoj interpretaciji i sve je, jednom rečju, kod tebe predvidljivo i smaračko.

Ko ti je kriv što zajedno sa pederima ne poštuješ Ustav Srbije u slučaju Kosovara, a tražiš da se taj isti Ustav primijeni na pedere. Na tvoje licemjerje smo navikli, na moju istančanu logiku koja isijava nesumnjivu istinu naravno da ću biti oduševljen kada postane predvidljiva, to znači da ste počeli da učite lekcije.

Sasvim moguće. Ali je li to istorijski česta pojava? Da li je Martin Luther King pričao o opasnostima od droge i promiskuiteta među belom omladinom?

King je itekako podržavao dominantnu ideologiju. ''Promiskuitetna omladina'', to jest kontrakulturni, ekološki, antiratni i slični pokreti nudili su mu podršku, on je nije htio. Osuđivao je feminističke pokrete jer i oni su nudili neke sasvim druge društvene uloge crnim ženama, od njegovih i dalje religijom ukorijenjenih uloga. Nije se povezao ni sa siromašnima s juga, mada je tu bilo i rasizma, iako su klasno bili u istom položaju.

Dakle, on je podržavao autoritarnu pedagogiju, i samim tim kažnjavanje pobunjene omladine šezdesetih godina, podržavao je podređenost žena, nepisanu zabranu njihovog učešća u javnom životu i zatvaranje u kuhinju, i naravno - napadao je južnjake, koji jesu bili rasisti, ali su se našli u situaciji kada su ih njihovi rođeni kapitalisti uvukli u finansijsku krizu do grla.

Nešto malo je kritikovao rat u Vijetnamu, ali samo zato što crnci jesu bili učesnici tog rata, a nisu dobili dio državnog kolača.

Dakle, da, Martin Luter King je dobio što je dobio samo zato što je bio ULTRA-KONZERVATIVAN u pogledu gore pomenutih stvari.

Josephine

Ah, a ti bi znao na koliko se ja planova angažujem i mislim... Isto kao što to znaš o svakom pojedinačnom pederu u Srbiji. Nedostaje ti životnog iskustva i prakse.

Stipan

Quote from: Bata Živojinović Karan on 01-10-2011, 13:20:36
na moju istančanu logiku koja isijava nesumnjivu istinu naravno da ću biti oduševljen kada postane predvidljiva, to znači da ste počeli da učite lekcije.

xrofl     E, ova ti je dobra!!!

Albedo 0

Sreo sam dva pedera u životu, jedan mi je namigivao i palacao jezikom u mom pravcu, ali to je valjda što imam dobro dupe. Drugi mi je čak i poznanik, i nemam ništa protiv čovjeka, vjerovatno zato što se i on protivi izlasku čmaroljubaca na ulice. Čovjek se jebe u svoja četiri zida i eventualno u gej barovima, i to nije moj problem...

Moj problem je samo kada neko selektivno primjenjuje Ustav Srbije, kao što ti to radiš. Uostalom, ti selektivno primjenjuješ i pravilnik Znaka Sagite, tako da je ovo samo otišlo na novi, i dalje predvidljivi nivo.

Josephine

Nema potrebe da ponavljaš ono što si već rekao, ako si dosegnuo lične kreativne i intelektualne granice argumentovanog odgovora.

Albedo 0

šta sam  konkretno ponovio? Da sam sreo dva pedera i da mi je jedan buljio u bulju? Sad tek shvatam izraz buljenje u bulju 8-)

svi znamo ko ovdje odavno nema šta novo da kaže, ti argument ne bi rpepoznala ni kad bi te klepio posred tintare, a sama ga nisi napisala u posljednja tri godišnja doba, batrgaš se i dosađuješ kao i uvijek

Alex

Okej, sasvim je moguće da kofom kidišem na okeane, ali brate, skroz mi iritantno da TI ikome predbacuješ ikakav sofizam!! Pa na ovakva selfserving meandriranja nisam naišla ni u psihoanalitičkim kritikama snobovske kinematografije, a kamoli među svakidašnjom konverzacijom.

Zašto bi iko normalan danas nam insinuirao da je King smeo, mogao i morao da svrne pažnju na problem promiskuiteta i narkomanije među ondašnjom belačkom omladinom????

Kao prvo, šta je pa to King mogao da zna o promiskuitetu i narkomaniji belačke omladine, pa nisu  oni valjda taj lajfstajl praktikovali u njegovom suburbija dvorištu? King nije mogao niti smeo ni da deli javni prevoz sa tom "promiskuitetnom belom omladinom", nije smeo da sedi na autobuskim sedištima koja su bila za njih rezervisana, pa kakvog je on madata onda imao da priča o njima?? Ta vaša generalna sloboda da lupetate o egzotičnim vam stvarima o kojima ništa ne znate zasigurno ne bi trebalo da ima retroaktivnu primenu!

Kao drugo, kako bi to aktivista za ljudska prava mogao da skrene pažnju na promiskuitet bilo koje grupacije??? Pa nije li upravo to blatantna demonizacija i kršenje prava koja su vam svima tako mila i draga i nasušna??? Pa nije li upravo gej populacija predstavnik najpromiskuitetnijeg lajfstajla, pa kako onda da ovde pričamo o promiskuitetu???!!!??? Pa kako da baš ovde čovek potegne nečije nasušno pravo da "legne" sa kim ga volja i koliko ga puta volja??? Koji se normalan borac za ljudska prava uopšte bavi takvim stvarima???

Kao treće, sa Kingom je "u šetnjice" išla ondašnja intelektualna vrhuška, i to preko celog dijapazona rase, nacije, veroispovesti i seksualne orjentacije, pa valjda se tu zateklo i nekoliko glanc belačkih primeraka, čisto matematike radi. Oni za koje znam da su sa Kingom ŠETALI, garant nisu bili motivisani da prčkaju po bilo čijem promiskuitetu, makar da se ne bi poteglo pitanje lično njihovog, pa otkud sad te revizionističke tendencije da krivimo jednog obespravljenog crnca i sveštenika pride što nije lupao glavu o promiskuitetu i narkomaniji povlaštene belačke klase???

Bože Meho, ja odavno već shvatam da si se specijalizirao u oratorskim egzibicijama prodavanja leda eskimima i negovanja diskursa kakvog jedino amebe ne nalaze uvredljivim, ali daj da se nađemo negde na granicama uljudne tolerancije. Pliz.

Ovakve Mehine postove, koji se često nalaze u diskusijama u kojima je on na strani koja nije u pravu, brišem iz memorije istog trena kad ih pročitam, jer predstavljaju njegovu očiglednu sposobnost zloupotrebe sopstvenog govorničko-spisateljskog talenta i veštine da bi se izrekla besmislica koja treba da zvuči pametno.

Ali mnogi ljudi pribegavaju takvim stvarima, posebno oni kojima je to posao - političari, PRs i dr.

Ne znam šta će mu to ovde.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Josephine

Pa jesam li ja jedina koja uviđa da je Mehina izjava samo imala nameru da ukaže na princip, a da nije imala vrednosnu komponentu?

Mislim, ukoliko joj dodamo tu komponentu, ona svakako može da zvuči demagoški. Ali ja je nisam tako shvatila.

PTY

Quote from: Meho Krljic on 01-10-2011, 12:57:27

Ali ja sam samo postavljao pitanje, mahom retoričko. Ne mogu da se setim istorijskih primera gde je jedna manjinska grupa, okupljena oko zajedničke političke ideje uspelo (ili uopšte) taktizirala umiljavajući se većinskoj populaciji kroz aktivizam vezan za političke ciljeve većine...

Naravno, naravno...  još jedna tvoja prilično besramna upotreba kvazi-retorike nad laički hendikepirom rajom... prikladno "zaboravljaš" da su, u već pominjanoj epohi,  "gej prava" ljupko jahala upravo na toj borbi za civilna prava - borbi koju je instigirala upravo crnačka populacija,  to u naporu da stekne sopstvena građanska prava, i u koju je inkorporirala upravo trenutačno-politički momenat generalne averzije protiv rata u Vijetnamu...
Meho, zaista verujem da dalja konverzacija sa tobom nema smisla. Nalazim da tvoje podjebavanje topika koje mnogi ljudi smatraju bitnima uistinu prevazilazi normalnu toleranciju. 

PTY

Quote from: Alex on 01-10-2011, 13:53:54

Ovakve Mehine postove, koji se često nalaze u diskusijama u kojima je on na strani koja nije u pravu, brišem iz memorije istog trena kad ih pročitam, jer predstavljaju njegovu očiglednu sposobnost zloupotrebe sopstvenog govorničko-spisateljskog talenta i veštine da bi se izrekla besmislica koja treba da zvuči pametno.

Ali mnogi ljudi pribegavaju takvim stvarima, posebno oni kojima je to posao - političari, PRs i dr.

Ne znam šta će mu to ovde.

e pa, jebiga, kopirao si moj post.

Josephine

Meni se čini da Meho ne podjebava topik, već nekog drugog. No dobro, to sam samo ja.  :lol:

Alex

Ipak je jasno da sam mislio na citat unutar citata, jer sam naveo, a na spoljni citat se nadovezujem i slažem s njim.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Josephine

Mora čovek da počne da otaljava posao u jednom trenutku, onda kada mu se svakojaki prikače na vrat neznanjem i do đavola i nazad ponavljanim argumentima...

Meho, genije za suptilna podjebavanja.  :lol:

Tex Murphy

Quote from: Father Jape on 01-10-2011, 13:15:55
http://www.e-novine.com/drustvo/51317-Poeo-neoekivani-mali-Prajd.html

QuoteČlanovi Organizacionog odbora Parade ponosa, čije je održavanje u petak zabranio MUP, nenajavljeno su u subotu izašli na beogradske ulice u znak protesta zbog odluke državnih institucija
Prema najnovijim informacijama, LGBT aktivisti izveli su kratki performans u centralnoj Kolarčevoj ulici u Beogradu. Oni su sa istaknutim transparentom "Prajd, Boegrad, Normalno" na nekoliko minuta blokirali saobraćaj u toj ulici, a zatim su farbom u duginim bojama zalili kolovoz i pustili automobile da raznose boju po gradu.
Kako javlja izveštač e-Novina, organizatori se polako vraćaju u Medija Centar gde će konferencija biti nastavljena, a očekuje se da jedan od govornika bude i šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji, Vinsent Dežer
Naš reporter je ranije javio da je oko stotinjak LGBT aktivista, članova Organizacionog odbora Prajda i novinara prekinulo konferenciju za štampu, koja je počela u 11 časova u Medija Centru, nakon čega su izašli na ulice Beograda kako bi izrazili protest zbog odluke vlasti da zabrane održavanje ovogodišnje Parade ponosa.
Organizacioni odbor Prajda najavio je za subotu konferenciju za novinare u Medija centru povodom odluke Ministarstva unutrašnjih poslova da, zbog navodne pretnje nasiljem, ovog vikenda zabrani Paradu ponosa i sve desničarske skupove koji su najavljeni.
Podsetimo, resorni ministar Ivica Dačić zabranio je održavanje svih manifestacija nakon što je Nacionalni savet za bezbednost doneo procenu bezbednosne situacije. Predsednik Boris Tadić objasnio je nakon sednice Saveta i da država ima pravo i treba da zabrani i skupove koji kao ideju vodilju imaju nasilje prema onima koji su drugačiji i predstavljaju pretnju po javnu bezbednost.
Inače, Ivica Dačić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas u više navrata su tražili od organizatora Parade ponosa da otkažu svoju manifestaciju, pod izgovorom da bi ona mogla da na ulice izvede ekstremne grupe i ugrozi bezbednost građana i imovine.

Hm, interesantno. I izgleda da ih niko nije mlatio? To mi je malo neobično...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: D. on 01-10-2011, 12:12:22
Pa, ako Srbiju ne tuži Prajd, tužiću je ja.

To će definitivno biti kraj države Srbije as we know it.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

PTY

Quote from: Alex on 01-10-2011, 14:34:53
Ipak je jasno da sam mislio na citat unutar citata, jer sam naveo, a na spoljni citat se nadovezujem i slažem s njim.

Ma znam, nego eto, Meho sad vec predstavlja vecinu svetonazornih i karakternih znacajki kojih se intimno gnusam, pa se osecam blentavo pozvana po pitanju distanciranja... Nije u pitanju nista licno, ne zameri.

Josephine

Ma nije u pitanju gnušanje, već neznanje i nepoznavanje... Ljubavi, pre svega. Meho, eto, poznaje ljubav. Takav je on.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Father Jape

mac

Ne skrećimo s teme, D. Trenutno na topiku je ko sme da zastupa prava manjina, i kojim sredstvima.

Josephine

Ah, tebi je, kao i uvek, najbezbolnije da opomeneš mene?

Albedo 0

pa i moj stric uvijek mlati samo tvrdoglave i priglupe volove

Josephine

Pa dobro, ti si mlađi. Za tebe još ima vremena da upoznaš ljubav.

Meho Krljic

Ja bolje da ništa više ne kažem. Mislio sam da sam napravio savršeno bezazlenu opasku, formulisanu kao pitanje, no ispade da nije tako bezazlena. Ćutanje je ipak, često, zlato.

Albedo 0

ni meni ništa nije jasno, pogotovo jer je Meho imao i radikalnijih hajdučija na ovom podforumu 8-)

To je LiBeat malo omekšala, nije dugo svraćala na podforum pa se zgražava zbog malo stajskog đubriva a ne vidi Mont Everest balege na sve strane 8-)

Josephine

Albedo 0

Melkor

Edit: Upade Albedo, ali dobro, to je to...
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

Ma da, ali tuga je uvek manifestacija stanja duše, i nikakav spoljašnji faktor ne može da ima isključivi uticaj na nju, osim nas samih.

Albedo 0

da, u skladu s temom, budući da je želja za mlaćenjem pedera manifestacija stanja duše kod naših dragih izgrednika na koju ne može da utiče spoljni faktor, parada ponosa dobija još jedan razlog za neodržavanje 8)

dunja

Ja se pitam sta su malinari i traktoristi cekali do sada, pa znaju li oni gde je Strazbur?
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Father Jape

Albedo 0

mogao bi sada neko da nas podseti i kako se pravi vagina s dvije ruke 8-)

PTY

Quote from: Bata Živojinović Karan on 01-10-2011, 15:39:36
ni meni ništa nije jasno, pogotovo jer je Meho imao i radikalnijih hajdučija na ovom podforumu 8)

To je LiBeat malo omekšala, nije dugo svraćala na podforum pa se zgražava zbog malo stajskog đubriva a ne vidi Mont Everest balege na sve strane 8)

Pa znaš šta Bato, mogu da ti iskreno priznam kako sam se sa Mehom uživo videla samo jednom u životu, i ne verujem da je taj susret ostavio prostora za gajenje ma kakvih iluzija, to na obe nam strane. Kako stvari danas stoje, drago mi je što se ne osećam da sam tad bila u krivu, a kud ćeš više od toga... :twisted: .

A za zgražavanje, pa... nije li to danas već prevaziđeno? Znam da se Boban iživljavao na tebi na skrivenim delovima ovog sajta, i drago mi je da vidim kako si iz svega toga izašao relativno okej.

Za razliku od tebe, ova sirota nije bila stabilna ni pre takvog eksperimenta, a kakva će da iz njega izađe, to samo dobri bog zna...

U svakom slučaju, fer je priznati kako ni u krajnje homofobskom univerzumu gej populacija ne bi fasovala ovo što na sagiti prolazi kao "gej aktivizam"... često poželim da se ovakvi aktivisti posvete upravo albanskom separatizmu, tek da nam pruže tizer kako bi to stvarnost funkcionisala pod pravičnom palicom kosmičke pravde, kud već ne i samog usnulog Gospoda. :(

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Franz Xaver von Baader

ne razumijem oko čega je spor?

slažem se sa libeat da je meho svjetonazorski dekadent, no koliko vidjeh, radi se o sasvim bezazlenoj prepisci libeat-meho, koju čak ne mogu svrstati ni pod polemičku raspravu (toliko je bez naboja).

dakle, kao gej aktivist, meho ima minus, to svakako; način na koji prakticira taj gej aktivizam u spornoj raspravi nije upitan, dapače, ništa strašno.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.