• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ah, sad, to je već drugi set pitanja, i neće valjati ako sad proširimo raspravu i na to. Mislim, zna se šta ja mislim o svemu tome ali razlike između povremenh nasrtaja uniformi na percipirane pripadnike društvene grupe percipirane kao čestog počinioca prekršaja sa jedne strane i sa druge strane problematike ideje da uredno registrovane organizacije sa političkim ciljevima ne mogu svoje političko delovanje da izvode zbog spontanog protivljenja dela javnosti koje institucije ne rešavaju na  zadovoljavajući način su nadam se jasne.

Джон Рейнольдс

Quote from: lilit_depp on 20-01-2012, 13:03:30
ali biti panker je genetski determinisano!

Без икакве зајебанције, склоност подкултурама (поготову онима на које се не гледа са свеопштим симпатијама) веома лако може имати некакве генетске основе. А има и спољних фактора, то да.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

Quote from: Джон Рейнольдс on 20-01-2012, 13:07:11
Без икакве зајебанције, склоност подкултурама (поготову онима на које се не гледа са свеопштим симпатијама) веома лако може имати некакве генетске основе. А има и спољних фактора, то да.

bez ikakve zajebancije, i meni je to padalo na pamet, mora tu imati i genotipa pored fenotipa, ali trenutno mislim da nema relevantnih istraživanja na tu temu. nažalost. a ono tipa: "tend to la la la", ne priznajem. :)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 20-01-2012, 13:04:43
i sa druge strane problematike ideje da uredno registrovane organizacije sa političkim ciljevima ne mogu svoje političko delovanje da izvode zbog spontanog protivljenja dela javnosti koje institucije ne rešavaju na  zadovoljavajući način su nadam se jasne.

Хајде онда да распишемо локални референдум о паради, па да видимо да ли је реч о "делу" јавности или о великој већини становништва. Овако причамо напамет.

(Мехо зна да расправа западне у мртву тачку кад се спомене референдум; сад ће он да каже да модерна легислатива брани мањине, на шта ћу ја одговорити да је то дискриминација већине, недемократски и стављање већине - која можда и није већина гле тог апсурда - у положај грађана другог реда... И тако...  :lol: )
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Quote from: tomat on 20-01-2012, 12:37:07
koliko Seoskih Ljudi je zaista bilo gej? ja znam za Indijanca i za Kauboja.

Сви осим полицајца!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

Quote from: lilit_depp on 20-01-2012, 13:09:32
bez ikakve zajebancije, i meni je to padalo na pamet, mora tu imati i genotipa pored fenotipa, ali trenutno mislim da nema relevantnih istraživanja na tu temu. nažalost. a ono tipa: "tend to la la la", ne priznajem. :)

Упоређујем рођеног брата и себе, на пример. Ја сам у поткултурама практично од своје 12. године, па досад. Скоро тридесет година. Од првих "хакера" (ово под наводнике јер је хакера било мало, ја сам рецимо био кракер, само се то тад није тако звало), па наовамо. Мом брату тако нешто никад није ни падало на памет, нити га је привлачило.

Немам знања која би ми могла објаснити да ли рано приступање нечему што је ван обичних токова и интересовања производ нечег у генетског, темперамента, склоности, чега год... Па, мајку му, ако се склоност ка адикцијама наслеђује, можда се наслеђује и ово.

#Τζούτσε

Father Jape

Quote(Мехо зна да расправа западне у мртву тачку кад се спомене референдум; сад ће он да каже да модерна легислатива брани мањине, на шта ћу ја одговорити да је то дискриминација већине, недемократски и стављање већине - која можда и није већина гле тог апсурда - у положај грађана другог реда... И тако...

A onda će on spomenuti elementarna prava, koja su ispred neodobravanja neke tamo većine itd.

Ima toga u finom broju ponavljanja tokom ovih 106 strana.  :lol:

EDIT: Lepo je znati da Harvi prati.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Джон Рейнольдс on 20-01-2012, 13:12:10
Хајде онда да распишемо локални референдум о паради, па да видимо да ли је реч о "делу" јавности или о великој већини становништва. Овако причамо напамет.

(Мехо зна да расправа западне у мртву тачку кад се спомене референдум; сад ће он да каже да модерна легислатива брани мањине, на шта ћу ја одговорити да је то дискриминација већине, недемократски и стављање већине - која можда и није већина гле тог апсурда - у положај грађана другог реда... И тако...  :lol: )

Taj rad. Da se ne ponavljamo sad.  :lol: :lol:

Dodaću samo da bi referendum u nacističkoj Nemačkoj svakako podržao progon Židova, referendum u Tuđmanovoj Hrvatskoj progon Soraba iz Krajine, pa da on svakako ne treba da bude percipiran kao ultimativna alatka u svakom momentu.

lilit

ajd sve to nego što se sigurno već o svemu tome pričalo negde nekad na ovoj temi. no, pošto moje sećanje ne seže dalje od 6 sati unazad, daleko od toga da mi smeta!
a ono što bi mi bilo zanimljivo je anketa na sagiti:  da li je homoseksualnost innate or acquired kategorija. :)

Father Jape

Ako ponudiš opciju nekakva mešavina, uveren sam da će dobiti 90% glasova. Naravno, svako će imati na umu drugačiju vrstu mešavine itd.

tomat

da se nadovežem na Oca Lakrdijaša, da se u Americi raspisivao referendum u vezi rasnog pitanja u svakoj državi, crnci verovatno i dalje ne bi mogli da se voze u prednjem delu autobusa u Alabami, Arizoni i inim južnim delovima SAD-a.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Tex Murphy

Quote from: tomat on 20-01-2012, 13:21:08
da se nadovežem na Oca Lakrdijaša, da se u Americi raspisivao referendum u vezi rasnog pitanja u svakoj državi, crnci verovatno i dalje ne bi mogli da se voze u prednjem delu autobusa u Alabami, Arizoni i inim južnim delovima SAD-a.

Да, и?
Genetski četnik

Father Jape

Quoteda se nadovežem na Oca Lakrdijaša, da se u Americi raspisivao referendum u vezi rasnog pitanja u svakoj državi, crnci verovatno i dalje ne bi mogli da se voze u prednjem delu autobusa u Alabami, Arizoni i inim južnim delovima SAD-a.

Hej, Arizona nikad nije imala mnogo crnaca, ni jak rasizam, niti je deo tradicionalnog Juga. Pravda za Arizonu!

lilit

u arizoni crnci nikad nisu ni dobili priliku da se nasele. nema veće rednek države. :lol:

Father Jape

Za 50 godina, ionako će samo Meksikanci ostati tamo.  :lol:

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 20-01-2012, 13:18:42
Dodaću samo da bi referendum u nacističkoj Nemačkoj svakako podržao progon Židova, referendum u Tuđmanovoj Hrvatskoj progon Soraba iz Krajine, pa da on svakako ne treba da bude percipiran kao ultimativna alatka u svakom momentu.

То што причаш је опет (као и оно о еволуцији) накнадна памет. Овим горе само намећеш закључак на основу лоших историјских примера који имају потпуно другачију генезу од овога о чему овде разговарамо.

А нећу сад Ђапета да пропитам која су то "елементарна" права, пошто се на ових стотинак страна причало и о томе, пре речи "права" стављано је и "уставна", "основна", итсл. И онда се сведе да слободу кретања, па се онда каже - не ограничавају ови кретање, него они други, а ови би да их бију, а оне мора да брани полиција, итд итд итд итд

#Τζούτσε

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

lilit

Meho Krljic

Quote from: Джон Рейнольдс on 20-01-2012, 13:25:48
То што причаш је опет (као и оно о еволуцији) накнадна памет. Овим горе само намећеш закључак на основу лоших историјских примера који имају потпуно другачију генезу од овога о чему овде разговарамо.

Ma samo mutim vodu i nadovezujem se na već mnogo puta raspravljane teme referenduma. Referendum NIJE be-all-end-all rešenje u velikim zajednicama i ima razloga što se raspisuje samo za velika egzistencijalna pitanja (Vilijam Voker i te fore).

Джон Рейнольдс

Quote from: tomat on 20-01-2012, 13:21:08

Ово је само твоје мишљење. У тим државама не постоји ГОРУЋЕ ПИТАЊЕ због кога би се расписао референдум о расној сегрегацији у јавном превозу. Том твојом логиком могао би да се распише и референдум о томе смеју ли мушкарци да носе дугу косу, па би неко имао мишљење да би таква забрана 100% била изгласана јер су, забога, ти Јужњаци заостали примитивци. Ломљавина, на пример. Џиззузленд и те форе.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 20-01-2012, 13:30:55
Ma samo mutim vodu i nadovezujem se na već mnogo puta raspravljane teme referenduma. Referendum NIJE be-all-end-all rešenje u velikim zajednicama i ima razloga što se raspisuje samo za velika egzistencijalna pitanja (Vilijam Voker i te fore).

Швајцарци се не би сложили с тобом, а Београд није баш толико велика заједница.

#Τζούτσε

Father Jape

Quote from: tomat on 20-01-2012, 13:26:45
Public Enemy - By The Time I Get To Arizona

Ih, jedan rasista, koji nit je iz Arizone nit sa Juga, se igrom slučaja izborio za mesto guvernera. :lol:

lilit

Quote from: Джон Рейнольдс on 20-01-2012, 13:33:24

al valjda ćemo se složiti da nema većih fašista od švajcaraca? :lol:

Джон Рейнольдс

Quote from: lilit_depp on 20-01-2012, 13:35:39
al valjda ćemo se složiti da nema većih fašista od švajcaraca? :lol:

Поред живих Аустријанаца?  :lol: Нећемо.

#Τζούτσε

tomat

jeste moje mišljenje, ali u vreme kada se lomilo to rasno pitanje 60-tih (u čitavim SAD), ono je bilo goruće. za crnce sigurno, kao i za belce koji su bili za rasnu segregaciju.

lilit

moj uzorak su bečlije, a njih smo omekšali. :lol:

tomat,
zato i rekoh da si jednim linkom ubo suštinu ovog palamuda na 106 strana. :)

Meho Krljic

Quote from: Джон Рейнольдс on 20-01-2012, 13:33:24

Dva miliona ljudi nije velika zajednica??? Kam ON!!!!!

A glede Švajcaraca, verovatno se ne bi složili sa mnom, ali njihovi referendumi su nacionalni i bave se promenom zakona. Ti pričaš o gradskom referendumu kojim bi se mimo postojećeg nacionalnog zakona stvari uredile na drugi način. Nisam siguran da referendum u uređenom društvu može da donosi protivzakonita rešenja.

Джон Рейнольдс

Quote from: tomat on 20-01-2012, 13:37:00
jeste moje mišljenje, ali u vreme kada se lomilo to rasno pitanje 60-tih (u čitavim SAD), ono je bilo goruće. za crnce sigurno, kao i za belce koji su bili za rasnu segregaciju.

Само ми немој рећи да је положај хомосексуалаца у Србији данас исти као положај црнаца у САД-у до шездесетих. Низ савезних антирасистичких закона доношен је још од ослобођења робова, требало је време да их прихвате и све државе, то јест многе су се опирале томе колико су могле и хтеле. Али, што рече Харви, то заиста нема везе с нама. У Немачкој би, по новим законима, Стојковићу сугерисали да не би требало да носи дрес са бројем 88, у Саудијској Арабији жене не смеју да возе, не можеш добити израелско држављанство ако ниси јеврејин (не знам да ли ово још важи, али и ако не важи, важило је до скоро), итд.

#Τζούτσε

tomat

naravno da mi nije namera da to kažem, samo sam hteo da istaknem da referendum ne mora da rezultira nečim što je "dobro" za zajednicu (da te preduhitrim, ne vezujem referendum za pitanje prava homoseksualaca da paradiraju, pričam o referendumu generalno).

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 20-01-2012, 13:40:06
Dva miliona ljudi nije velika zajednica??? Kam ON!!!!!

A glede Švajcaraca, verovatno se ne bi složili sa mnom, ali njihovi referendumi su nacionalni i bave se promenom zakona. Ti pričaš o gradskom referendumu kojim bi se mimo postojećeg nacionalnog zakona stvari uredile na drugi način. Nisam siguran da referendum u uređenom društvu može da donosi protivzakonita rešenja.

Милион и по, мало више. А о законима смо већ овде расправљали и правници су рекли своје. Ако се сећаш, споменуо си да мислиш да се у секуларној држави тако ствари не уређују, а Савајат рече да нигде није баш тако. Ерго, референдум не би био противзаконито решење јер ниједан закон не би био прекршен, већ само једно тумачење.

Било би лепо да нека добра душа преврти овај топик и да повади све тезе које су досад изношене и сва већ сучељена мишљења,  дежавија убија!!  :lol:

#Τζούτσε

Father Jape

Quote from: tomat on 20-01-2012, 13:37:00

Apsolutno. Jedino gorućije od toga je bio Vijetnam, jelte.

Meho Krljic

Quote from: Джон Рейнольдс on 20-01-2012, 13:49:50
Милион и по, мало више. А о законима смо већ овде расправљали и правници су рекли своје. Ако се сећаш, споменуо си да мислиш да се у секуларној држави тако ствари не уређују, а Савајат рече да нигде није баш тако. Ерго, референдум не би био противзаконито решење јер ниједан закон не би био прекршен, већ само једно тумачење.

Било би лепо да нека добра душа преврти овај топик и да повади све тезе које су досад изношене и сва већ сучељена мишљења,  дежавија убија!!  :lol:

Pravnici NISU rekli svoje, hoću reći argument kojim se mahalo je da se manifestacije mogu otkazivati ako postoji bezbednosni rizik. Parada ponosa sama za sebe NIJE bezbednosni rizik, to jest njeni učesnici ne predstavljaju pretnju po bezbednost. Potpuna je zamena teza da se zbog rizika koji predstavljaju druge socijalne grupe koje žele da protivzakonito spreče održavanje manifestacije kaže kako je legitimno ukidanje same manifestacije.

Mislim, jasno je da se to desilo prošle godine, ali to je linija manjeg otpora.

Koju ja shvatam, da ne bude zabune, niko ne voli da mu se grad lomi i ruši i da mu se policija i građani sukobljavaju ako to može da spreči. Ali to je solidan primer države koja ugađa prekršiocima zakona umesto građanima koji ga poštuju.

Tex Murphy

Мени се, право да вам кажем, завртило у глави од свега овога  :(
Genetski četnik

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Father Jape

Джон Рейнольдс

Блек метал је после диска најгејскија музика.  :lol:

#Τζούτσε

Father Jape

Vampirella

A tek glam metal?

Power metal u glam metal fazi. :evil:
Satan my master.

Franz Xaver von Baader

Quote from: Meho Krljic on 19-01-2012, 22:27:43
Ali bezlični mnogi su do juče mislili da žene ne treba da glasaju i da Hrvatska ne treba da bude nezavisna. To nije argument koji uopšte drži vodu.

to ti misliš. i ključno je ovo "misliš". taj je argument neoboriv u usporedbi sa tvojom pukom mentalnom negacijom.
imaju li žene pravo glasa? imaju.
je li Hrvatska neovisna? jest.

mogu li gejevi sklapati brak (u našem društvu, recimo)? NE!

primijeti razliku i ne brkaj red filozofiranja.

za sada si u sferi pukih mogućnosti. neostvarena mogućnost = ništa. tek potvrđivanjem se prelazi prag kada mogućnosti postaju zbiljske.

hoće li se pederske mogućnosti ostvariti? to se ne zna.
u svakom slučaju, ja sam protiv njihovih ideja.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Meho Krljic

Pa "ja sam protiv njihovih ideja" je pošten iskaz, ali ne i argument zašto bi te ideje bile društveno štetne. Kao što to nije ni ukazivanje da one sada nisu prihvaćene u (recimo našem) društvu. Dakle, cirkularna logika.

Franz Xaver von Baader

ali... da li se mi razumijemo??!! jesi li se usporio meho, ili što?
ne trebam ja davati nikakve argumente, kada već sama društvena stvarnost u kojoj živim jest ARGUMENT! i to najbolji: naime, gejeve se smatra nastranima.

ti se boriš na suprotnoj strani, naime na onoj koja nije ostvarila svoje ideje. drugim riječima, na tebi je da daješ argumente.  za sada je odgovor društva = NE! što će reći, slabi ti argumenti.

nadam se da si ovaj put shvatio...

Josephine

Nema ni društvo argumente. To je samo nesrećna većina koju niko nije naučio da se izbori sa strahovima i kompleksima, kad već sama nije skapirala.  8)

A ima Meho argumente, nego ih ne slušaš. :)

Franz Xaver von Baader

u redu, ako tako smatraš. nitko nema argumente. neka onda ostane status quo;)

mac

Masa kaže da su gejevi nastrani, a inteligencija kaže da su prirodni. Ko tu koga treba da sluša, a ko koga da vodi?

Franz Xaver von Baader

aha, vidim da si dodala rečenicu
pa gdje su mu ti argumenti? jel ih skriva? na sunce s njima!

ono što vi ne kužite ili ne želite kužiti: tek kada promijeniš društvenu stvarnost, možeš reći da si imao argumente. ako imaš "argumente" a ne uspijevaš, znači da imaš fantazije, prodaješ maglu ili si možda mentalni bolesnik.

Tex Murphy

Quote from: mac on 20-01-2012, 15:54:18
Masa kaže da su gejevi nastrani, a inteligencija kaže da su prirodni. Ko tu koga treba da sluša, a ko koga da vodi?

КОЈА интелигенција???
Genetski četnik

Meho Krljic

Pa, ne, ja ponavljam već par dana da je naša društvena zbilja dijalektična i da se društvene istine menjaju. Dakle, ja ni ne zastupam ideju da gejevi mogu da budu bolji staratelji/ roditelji od heteroseksualaca a koja je pomenuta u tekstu koji sam citirao. Ono što ja kažem je da to što ova praksa danas nije društveno prihvatljiva ne znači da ne treba ozbiljno razmotriti argumente zašto bi mogla da bude društveno prihvatljiva i korisna, umesto da kažem "tako je, dakle tako mora biti".

Father Jape

Quoteono što vi ne kužite ili ne želite kužiti: tek kada promijeniš društvenu stvarnost, možeš reći da si imao argumente. ako imaš "argumente" a ne uspijevaš, znači da imaš fantazije, prodaješ maglu ili si možda mentalni bolesnik.

Pih, to samo ako prihvatimo tvoju, krajnje idiosinkratsku, definiciju reči "argument".  :lol:

Tex Murphy

Quote from: Джон Рейнольдс on 20-01-2012, 14:25:56
Блек метал је после диска најгејскија музика.  :lol:

Ја обожавам диско музику! Ово ми је једна од омиљених пјесама! :!:

YMCA
Genetski četnik