• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

Данас је нешто што се зове "Међународни дан против хомофобије".  Ако се неко запита шта ће шарена застава на Дому омладине, е - зато је. :roll: Да нас подсећа да нисмо у синку с трендовима.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Dobro si me podsetio. Evo šta kaže moja firma za to:

Statement
On the occasion of the International Day against Transphobia and Homophobia (17 May), the Red Cross Red Crescent reminds stakeholders all over the world that the value of equality must prevail to combat all discrimination based on sexual orientation.

By Bekele Geleta, Secretary General of the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies
Geneva │May 17, 2012

The realization of equality based on sexual orientation and gender identity remains a significant challenge, considering the obstacles faced by the Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (LGBT) community.

A lot remains to be done to promote a culture of respect, inclusiveness and diversity encompassing all LGBT people.

Here is the stark reality we can depict today: In some areas of the world, LGBT people are still living in the shadows of our societies, shunned by their families and communities with little or no access to the public services they are entitled to. They are often victims of hate crimes, prejudice, forced outing and violence. If their voices are heard at all, it is in the context of sensationalist media coverage, which is rarely translated into effective protection.

If the world fails to protect and empower the LGBT community, and if we fail to observe the gender perspective, then prejudice, stigma and violence will prevail.

The IFRC has played an active role in bringing the voices and concerns of sexual minorities to the world's attention, as we believe that everyone has a right to a life of peace, tolerance, good health and dignity.

The HIV epidemic has had a disproportionately high impact on sexual and gender minorities, with UNAIDS data showing that men who have sex with men, and transgender communities, are especially hard hit. The global response to this epidemic requires full respect of human rights. True equality means equal rights and an end to discrimination against people with different sexual orientations and gender identities. [g1]

We all have a moral obligation to promote cultural change towards equality and inclusiveness.

The International Day against Homophobia and Transphobia gives us all an opportunity to speak out for equality – to ask that we all work together to encourage non-discriminatory behaviour at all levels, to ensure full access to health services including HIV prevention and treatment, and to advocate for hate crime legislation covering LGBT-phobic offences.
    [g1]This sentence is not clear 

Primetiti da u kopiji pisma razaslatoj svima zaposlenima u najvećoj svetskoj humanitarnoj organizaciji od strane menadžmenta te organizacije, i dalje stoji komentar da jedna rečenica nije najjasnija  :lol: :lol: :lol: :lol:  Kakvi smo mi kauboji.

Джон Рейнольдс

То је био коментар у Ворду који Бекеле није видео, па га је прекопирао у поруку. Цар!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ma, zapravo je Bekele verovatno sve uredno ispravio nego je naša šefica Evropske zone, koja nam je ovo slala, greškom prikačila u mejl neku prethodnu verziju. Tj. njena asistentkinja, Veronika.  :lol:

Truman

U oktobru će navodno biti gej parade...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Tex Murphy

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-05-2012, 15:38:42
Данас је нешто што се зове "Међународни дан против хомофобије".  Ако се неко запита шта ће шарена застава на Дому омладине, е - зато је. :roll: Да нас подсећа да нисмо у синку с трендовима.

Ми у Републици Српској смо тотално назадни, у Бањалуци нисам видио ниједну заставу дугиних боја. Срамота  :(
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Харвестер on 20-05-2012, 16:13:41Ми у Републици Српској смо тотално назадни

so what else is new?  :roll:
https://ljudska_splacina.com/

Джон Рейнольдс

Харви, самим тим што си написао "Република Српска" показао си да си назадан. Да си у синку с модерним трендовима, писао би "република шумска" или просто - БиХ. Ниси in.  znaika

#Τζούτσε

Josephine

Ево доказа да је родни идентитет друштвено условљен. Шетам данас Калишом, а родитељски пар купује балоне дечици. Отац води ћерку, а мајка сина. Ћерка је недолучна, а дечаћић одмах бира балон - розе мацу. Отац пита, не окрећући се, да ли је изабрао. Мајка одговара сасвим нормално, у намери да дечаку сасвим допусти избор: "он хоће овај". Отац се окреће и пренерази се "Лука, па то је женски балон!". Удаљила сам се, па не знам да ли је мали Лука извојевао свој укус, или му је ћале наметнуо свој. Али ето доказа, за оне који воле такве примере, да дечаци нису "генетски условљени да воле плаво, а девојчице розе".  8)

Джон Рейнольдс

Не чуди ме што је отац ту ригидна мушка свиња.  :roll:

Углавном, нико са стране не зна зашто је дечак тражио баш розе мацу. Можда је гледао цртани филм с мацама, па је пожелео баш ту. Дакле, није реч ни о каквом "укусу", већ о тренутној жељи, баш како мала деца функционишу. Зато се не заноси да је тај догађај пример за било шта у вези с дететом. О реакцији родитеља још може да се расправља, али реално - њихова ствар.

#Τζούτσε

Josephine

Pa i gledanje crtanog filma je deo društvenog konstrukta... Ne zanima mene, zapravo, zašto je mali Luka poželeo rozu macu, već zašto mu roza maca, kad ju je već iz nekog razloga poželo, nije dozvoljena...

Джон Рейнольдс

Теби расправе слабо иду зато што час причаш једно, а час друго. Кажеш да те не занима зашто Лука жели мацу, а пре тога: "ето доказа, за оне који воле такве примере, да дечаци нису "генетски условљени да воле плаво, а девојчице розе"."

Што се родитеља тиче, њихова ствар. Неко ће бити у синку с модерним фазонима, па ће купити. Неко неће. Некоме се не дају паре на глупости, па је нашао аргумент да одвуче дете од балона.

Што се деце тиче, по мом искуству деце оба пола, играчке за девојчице у неком периоду привлачније су за оба пола од играчака за дечаке. Марко је у једном тренутку имао цео комплет Winx лутака, али је редовно пратио тај цртани серијал. Баш их је волео, писао је приче о Винксицама на ружичастим папирима. Нажалост, део се поцепао, па нису сачуване све. А онда се заинтересовао за "Код лиоко", па је пратио то и писао о томе, а све лутке је у међувремену изгустирао. Александра се већ дуго игра са кухињом, али и аутомобилима из Cars цртаћа. Омиљени лик јој је Мејтер, не неки од женских.

Све у свему, нема ту никакве мрачне агенде. Слободна си да је тражиш и гњавиш о томе, али је нема.

#Τζούτσε

mac

U ovom slučaju otac je hteo da kupi balon, ali objašnjava sinu da je roze ženska boja, i stoga pogrešna za njega, a možda je čak i insistirao da promeni boju. To su ta tri penala o kojima D govori. Nigde se ne spominje razlog zbog kojeg otac to čini. Otac verovatno prosto automatski prenosi svoj sistem vrednosti na sina. To je s jedne strane okej, ali s druge mi imamo pravo da kažemo ocu da mu sistem smrdi.

Джон Рейнольдс

Quote from: mac on 20-05-2012, 21:51:41
To je s jedne strane okej, ali s druge mi imamo pravo da kažemo ocu da mu sistem по нашем мишљењу smrdi.

Исправљено.

#Τζούτσε

Loni

Eh da je otac Željka Mitrovića uradio isto u svoje vreme...  :cry:

To što je roza proglašena ženskom bojom samo je jezik simbola, a simboli identiteta mogu biti lako zamenjeni.

Evo od kako se u Sloveniji otvorio PINK SI kanal, Slovenci roze boju poistovećuju sa Srbijom.
Isto je i sa Makedoncima ili Bugarima koji hvataju PINK.
Čim u menjanju kanala dođu do PINK-a njima je asocijacija Srbija.
Posle toga ne bih imao ništa protiv da Srbija na zastavu stavi roze boju. Kad je bal nek je bal.

Inače jedina zemlja koja ima roze boju na svojoj zastavi je Španija.
Ružičast im je lav na grbu.

Ružičasta je i boja Rusa - Crnomoraca.
Krasnodarski Kraj - autonomni ruski region u kome se nalazi najveće letovalište na Crnom moru Soči,
ima roze boju kao identitet.

U afričkim plemenima muškarci su takođe nosili nakit i ogrlice. To tad nije bio samo ženski simbol.

Loni

Inače ja ne mislim da je rod uslovljen vaspitanjem u većoj meri.

Svaka psiha, pa i dečja nosi određenu mušku ili žensku matricu. Odakle je nosi? Da li hormonalnim genetskim uslovljavanjem ili iz prošlog života ne znam, ali da se nametne ne može. Da je tako u jednoj porodici ne bi bilo da je jedan brat transvestit, a drugo muškarčina, a to se desilo i u porodici Kleopatre i u porodici Vesne VErsaće. Moja drugarica je bila komšinica te Vesne Versaće koja se nekad zvala Samir. Ima brata koji je potpuni mačo krimos tip, a Samir je bio vrlo jadno muško i dobio je smisao tek kad je promenio pol. Poenta je da vaspitanje ne menja taj deo matrice koji je već na nekom nivou konstruisan. 
  Mojim sestrićima ne možeš podvaliti lutke ili bilo kakve ženske figurice u igrama identiteta ili u video igrici.

Mislim da je velika šteta što roditelji muške dece kupuju dečacima samo muške igračke a roditelji ženske dece samo lutke uz ponekog medu.

U takvim situacijama dete je vrlo ograničeno u smišljanju smislene fabule sa svojim igračama. Dečacima ostaje samo vojno - ratni kontekst, a devojčicama kontekst - svlačionice u modnoj industriji.
Sve to smanjuje razvoj dečje mašte.
  Dete oba pola sa svojim igračkama mora da smišlja fabule i u porodičnom kontekstu i u školi, sa učenicama i učiteljicama.  Kako će ako nema karaktere oba pola?
  Zato ću svom sinu kupovati i ženske i muške igračke.

Kad sam bio mali, nas četvoro dece (2 dečaka i 2 devojčice) ovaj problem smo rešili tako što smo sastavljali igračke zajedno. Sa podjednakim brojem muških i ženskih igračaka priče su nam bile pune zanimljivih obrta. I moj Paja Patak i Veljkov kauboj želeli su da budu muž Draganine, a ne Jelenine lutke (Više zbog Dragane koja je bila mnogo lepša od Jelene nego što joj je lutka bila zgodnija od njene) pa su naše igre ličile na melodramsku seriju u kojoj se dvoje vole, a treći smeta. Joj... Nikad neću zaboraviti Jeleninu tugu i plač kad sam preko patka njenoj lutki najavio razvod. Draganina lutka jedva je čekala brak sa mnom, a Veljka smo izbacili jer je njegov kauboj želeo samo seks sa njenom lutkom. Moj je bio mnogo romantičniji.

Devojčicama je lakše jer Matel pored Brabika proizvodi i Kenove pa mašta može da se razvija u fabule, a u krupnijoj formi lutke, postoje i medvedi pa uvek lutku možeš za medveda da udaš. (Ujedno daš devojčici poruku da se jednog dana za takvog medveda i uda).  :lol:

džin tonik

Quote from: Loni on 21-05-2012, 10:10:19
... U afričkim plemenima muškarci su takođe nosili nakit i ogrlice. To tad nije bio samo ženski simbol.

sta bi mi bez africkih plemena...

pokojni Steva

Quote from: Loni on 21-05-2012, 10:10:19

U afričkim plemenima muškarci su takođe nosili nakit i ogrlice. To tad nije bio samo ženski simbol.

xrofl xrofl xrofl

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Loni

Mislim mjuškarci u plemenima nosili su ŠARENI nakit.
Takođe su šminkali lica, ako se one boje mogu uvrstiti u šminku.

Джон Рейнольдс

Beograd 22. 05. 2012

TANJUG

"Parada ponosa" traje osam dana, šetnja je 6. oktobra

Organizacioni odbor "Beograd pride 2012" najavio je da će ovogodišnja "Parada ponosa" biti održana 6. oktobra u Beogradu
"Ove godine koncept je promenjen, tako da će 'famozni marš' biti održan 6. oktobra, a mi ćemo napraviti festival koji će trajati osam dana. Zauzećemo grad osam dana, jer ovaj grad pripada nama",  :roll: rekao je član Organizacionog odbora "Beograd pride 2012" Boban Stojanović.On je na današnjoj konferenciji na novinare precizirao da će taj festival trajati od 30. septrembra do 7. oktobra.Stojanović je rekao da će ovogodišnja parola "Parade" biti "Ljubav, vera, nada" i da su je ciljano odabrali, a da će povorka, prema planovima, ići Nemanjinom, Masarikovom, do parka Manjež.

#Τζούτσε

scallop

На челу параде Тома и Аца у загрљају.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Наравно! Педерска парада је идеална прилика да се покаже лични хипстерај.  :lol:

#Τζούτσε

Josephine

QuoteZauzećemo grad osam dana, jer ovaj grad pripada nama

Bogami, ovo je nesrećno rečeno. A kada to kažem ja, onda...  8-)

scallop

Kad bi u srpskoj politici bilo logike, onda bi se SNS udvarao kapitalu, a DS bi bio njegov eksponent. Ovako, mi verujemo da je DS opredeljen za "bolji život", a strepimo od "nazadnog" SNS-a. Nešto ne bi bilo u redu kad mi ne bismo bili naopako.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Tex Murphy

Quote from: D. on 22-05-2012, 15:36:49

Bogami, ovo je nesrećno rečeno. A kada to kažem ja, onda...  8-)

Није то несрећно речено, то је намјерна провокација. А послије кад добију батине, опет ће да ударе у кукњаву  :roll:
Genetski četnik

lilit

javlja mi se da ce toma biti prvi u toj oktobarskoj setnji. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Quote from: lilit_depp on 22-05-2012, 18:25:44
javlja mi se da ce toma biti prvi u toj oktobarskoj setnji. :lol:
Уопште ме не би чудило... ко све данас добија војводство...  :roll:
Genetski četnik

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Loni

Imam vest iz prve ruke jer sam kao honorarni saradnik jedne radio stanice intervjuisao Bobana Stojanovića.

Reč je o najbezazlenijem gej aktivisti u političkom smislu. O osobi kojaj e odbila sva gostovanja u političkim emisijama na TV-u osim jednom u Piramidi, ali to je zabavna emisija.
   Nije učestvovao ni na jednoj paradi dosad jer su imale previše političkog, a premalo umetničkog.
   To je tip koji obožava art, camp, subverziju i umetničku provokaciju.
   Njega zapravo jedino to i zanima, a politika ne.

Zato mislim kao i D... da nije dobro formulisao njegov rad.
   Ono šta on želi je jedna umetnička provokacija - LJUBAV, VERA, NADA - simboli hrišćanstva u gej kontekstu.

Reč je o provokaciji koja može dvojako da se tumači. Po jednom tumačenju to je subverzija samog hrišćanstva. Po drugom, to je želja da se i gejevi uklope u hrišćansku matricu.

Drugi aspekt provokacije je 6.OKTOBAR. Najpoznatiji hipotetički dan - lustracija koja se nikada nije desila. 
    Ni to nije slučajno.

Što se tiče okupacije Beograda, to je naravno svesno pušten bauk.
    Ta ,,okupacija'' izgledaće tako što će 7 dana LGBT-ovci u nekoj hali SKC-a ili Doma Omladine gledati filmove sa gej kontekstom i promovisati romane za gej sadržinom, što niko u gradu neće ni znati, a tek onog 8. dana izaći na ulice u vidu parade.

Tex Murphy

Значи прво седам дана филмова, па тек онда батине?  :!: :evil:
Genetski četnik

Josephine

Harvi je naivan. Zato pušta brkove, da izgleda strašnije.  :lol:

Tex Murphy

Не пуштам ја ништа, ја само мрзим да се бријем.
Genetski četnik

Loni

Ne mora.

Tokom prvih 7 dana, Harvijeva braća po moralu, mogu da upadnu u prostor gde gejevi gledaju filmove i organizuju promocije gej romana
i ostave ih dopola nagledane/načitane.

Albedo 0

Quote from: Loni on 22-05-2012, 19:27:24simboli hrišćanstva u gej kontekstu.

Odlično, čisto da se zna da je u Austriji zabranjeno zakonom prikazivanje filma koji je vrijeđao religijska uvjeenja tamošnje populacije.

Pa je red da ove naše patrijotske organizacije reaguju, i na osnovu Evropske deklaracije o ljudskim pravima zahtijevaju zabranu ovakve provokacije.

Konkretno, ovaj film je zabranjen
http://www.imdb.com/title/tt0082659/

da jednom i naše patrijote nauče da koriste evropske proceduralne mehanizme, a ne da se mlate po ulicama

Josephine

Quote from: Бата Животиња on 22-05-2012, 20:33:42
patrijote

Pazi, neko će da pomisli da si nepismen. Stavi neki smajli, nešto...  8)

Tex Murphy

Quote from: D. on 22-05-2012, 20:41:12
Quote from: Бата Животиња on 22-05-2012, 20:33:42
patrijote

Pazi, neko će da pomisli da si nepismen. Stavi neki smajli, nešto...  8)

То је ко кад испричаш виц па цркнеш од смијеха. Или кад одвалиш некакву иронију или сарказам, па кажеш "НОТ!"
Genetski četnik

mac

Josephine

Quote from: Харвестер on 22-05-2012, 23:39:15
То је ко кад испричаш виц па цркнеш од смијеха. Или кад одвалиш некакву иронију или сарказам, па кажеш "НОТ!"

Ma jok, on jeste nepismen.  8-)

M.M

Quote from: D. on 22-05-2012, 15:36:49

Bogami, ovo je nesrećno rečeno. A kada to kažem ja, onda...  8)

Kill 'em all! :-D

Quote from: Харвестер on 22-05-2012, 19:47:22
Значи прво седам дана филмова, па тек онда батине?  :!: :evil:

:-| :-| :-|
Nijedan poraz nije konačan.

Albedo 0

Quote from: D. on 23-05-2012, 01:57:17
Quote from: Харвестер on 22-05-2012, 23:39:15

Ma jok, on jeste nepismen.  8-)

ovo je tvoj način obožavanja moje besprekorne gramatike

Josephine

Sve dok si patrijota, ne sumnjam u tvoje tvrdnje.

Albedo 0

valjda si do sada shvatila da su patrijote male mace za mene

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Meho Krljic

Evo, sad kad vas budu bombardovali bar možete da im vičete da su pederi:

Air Force Academy Graduates First Openly Gay Cadets 
COLORADO SPRINGS, Colo. - Eight months after a repeal of the military's "don't ask , don't tell" policy, the U.S. Air Force Academy today graduated its first group of openly gay cadets.
As President Obama addressed the graduates, no rainbow flags could be seen on display. The LGBT students couldn't be picked out of the crowd of white and blue.
But gay and lesbian advocates, academy alums, school officials and current students said they were there.
"The whole thing is we don't want to be identified as anything different," said Trish Heller, who heads the Blue Alliance, an association of LGBT Air Force Academy alumni. "We want to serve, to be professional and to be symbols of what it means to be Air Force Academy graduates."
Heller said her group had connected with at least four members of the class of 2012 receiving diplomas today who had come out publicly as lesbian, gay, bisexual or transgender.  There were  likely others, but they preferred to keep a  low-profile, she said.
Conversations with dozens of current academy students and some new graduates presented a picture of a smooth transition from the military's ban on openly gay service members serving to the repeal of that ban. There have been  no major incidents of overt discrimination or harassment since the policy was repealed in September.
But many signaled the change in policy would continue to hold a tender and personal meaning  for those cadets who were weighing the decision to come out of the closet.
"It's   just been really open, a lot of acceptance. I haven't heard anyone say, 'I hate this. I can't serve in the military with this,'" said 3rd Class Cadet Kevin Wise, a second-year management major. "It's a sense of 'OK, this is their lifestyle, but they're still the person I've spent 21 credit hours a semester next to or I've gone through this with,'" he said.
Wise said he knew several classmates who chose to come out in the past few months. "Honestly, for me, it was, 'Oh well, I kind of had a suspicion since I've known you for two years now, but you just move on," he said.
"There wasn't any sort of repercussion against them or anything," said 2nd Lt. Jenny Kavalstan of her gay classmates who graduated with her today. "I thought of them the same way I did before; most people do."
Acacia Miller, a sophomore from Shreveport, La., praised the school's leadership for setting the right tone before the repeal. "They did a good job preparing us. There were lots of briefings about it. They stated how the military was going to go forward with it, how we should act. It was pretty much just like any other repeal, segregation, all that stuff. We just got told this is what's going to happen and we all need to be adults about it," she said.
Gay cadets at all the U.S. military service academies have been forming clubs and support groups, slowly making their existence known online and at campus social events. The Air Force Academy group - called Spectrum - was officially sanctioned earlier this month and had about 30 members from across all classes, the organizers said.
The Air Force Academy's administration has also allowed the Blue Alliance to have a more high-profile role on campus. The group flew rainbow flags during a tailgate party before a home football game in November, Heller said, and hosted a dinner attended by the dean of faculty, Gen. Dana Born. In February, the group participated in a campus leadership symposium, she said.
"Things have gone very smoothly at the academies since repeal," said Sue Fulton, a 1980 West Point graduate and spokeswoman for the LGBT military advocacy group OutServe.
The "don't ask, don't tell" policy was approved by President Clinton in 1993 as a compromise toward ending a long-standing ban on allowing homosexuals to serve in the military. Gay service members could enlist but had to keep quiet about their sexual orientation.  Advocates said it essentially forced them to live a lie.
Congress passed a law in 2010 formally ordering repeal of the policy. After a period of preparation and training for lifting the ban, the Pentagon gave the green light for final certification in September 2011.
"Basically, it was just another day when DADT was repealed," said Air Force Academy spokesman John Van Winkle. "No big changes, no real growing pains.   Most of American society has become much more accepting of the LGBT community over the years since President Clinton made the forward-thinking choice in the early '90s to go from a strict no-gay policy to DADT."
Advocates said they never believed the repeal would prove problematic on campus, given that younger generations of students were generally more accepting of homosexuality, and the military's commitment to following the rules set by leaders.
"In dealing with cadets every day," Heller said, "the bigger issue going forward is what every kid goes through in coming out at that age - dealing with your family, coming to terms with yourself, what does it mean to me personally - that is the real focus and challenge."

Ghoul

još jedan srpski majlstoun!

EX MEN (now MARRIED)!

artwork by Marko Djurdjevic:

https://ljudska_splacina.com/