• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Albedo 0

nimalo je iznenađujuće da svako malo moram da ponavljam da vrijeđanje hrišćanskih vjernika nije dozvoljeno ni u Evropskoj uniji

http://en.wikipedia.org/wiki/Liebeskonzil

http://www.coe.org.rs/REPOSITORY/139_vodic_za_primenu_clana_10_1.pdf
strane 93-96

Meho Krljic

Pa, dobro, vređanje vernika nije isto što i umetničko prikazivanje Hrista u kontekstu koji je zapravo u skladu sa njegovim originalnim ponašanjem.

Hoću da kažem: blasfemija nije prekršaj, ona je porirodni deo prava na uživanje verskih sloboda u građanskom društvu, dočim uvreda nečije časti i dostojanstva u okviru nekih, da kažemo, građanskih definicija jeste. Dakle, grubo rečeno: Isus koji sedi za stolom sa transvestitima nije uvreda vernika iako vernik to može da tumači kao blasfemiju - blasfemija nije prekršaj. Javno vređanje hrišćanskih vernika, objašnjenje da su oni glupavi, ružni, zli, nečasni, da ih treba prevaspitavati ili kažnjavati zbog njihovih verovanja jeste uvreda vernika i jeste prekršaj koji bi svako društvo koje garantuje religijske slobode valjalo da sprečava. Dakle, mislim da vlasti ispravno postupaju što štite izložbu jer se očigledno ne radi o napadu na vernike nego o legitimnom diskutovanju o prirodi hrišćanskog učenja putem umetničkih postupaka. Da li su postupci dobri ili loši u umetničkom smislu drugo je pitanje.

Agota

Quote from: Jevtropijevićka on 03-10-2012, 20:52:37
To što se ljudi primaju na vesti sa njuzneta i njegovih ekvivalenata ne prestaje da me oduševljava. -.- Videti narodne pesme Ženidba Marka Kraljevića i Marko Kraljević i Mina od Kostura za njegov brak, i Sestra Leke Kapetana i onu o ćerki cara arapskoga za tretman žena kad nisu vile da beže u goru.

Ma , daj.... ko se prima ... ovo nisu baš sasvim nova saznanja,to je odavno poznato, ali ga malo aktuelizujemo, da izbijemo argumente srBskim patriJotama...  :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

Meho, nisi ni pročitao šta sam postavio  :)

elem, evo jedne zanimljivosti

Tomislav Nikolić: Staću na čelo parade (duža verzija)

Josephine

batica je, po običaju, upleten u zamke koje sam sebi postavlja prilagođavajući istu teoriju različitim praksama od slučaja do slučaja.

Albedo 0

je li Liebeskonzil zabranjen u EU?

Jeste, ććpk

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Loni

Šta reče Bato?
  Nije dopušteno u EU?

Izložba švedske umetnice bila je u jednoj švedskoj crkvi u Upsali. Od 1998. do danas posetila je sve zemlje zapadne Evrope.

Paradoks u razmišljanju onih koji bi da niko ne vidi te slike je u tome što ih 1000 puta ljudi više vidi preko interneta i žute štampa (kritične prema izložbi) nego na izložbi. Zna se koliki promil Srba posećuje izložbe.
  Smeta nekom što će par dece koja budu blizu parka Manjež tog dana videti povorku gejeva, a previđaju da na netu milione dece mogu da vide sve i svašta na izvolte.

Što se tiče vređanja hrišćanstva. Šta s tim?
   Ne treba vređati nosioce nevoljnih osobina. Nevoljne osobine su: rasa, fizičke karakteristike, inteligencija i sposobnosti, pol i seksualna orijentacija. To podrazumeva politička korektnost.
   Međutim nigde ne piše da politkor zabranjuje kritiku ideologije.
   Religije jesu ideologije u svojoj biti. Imaju idele.  Niko ih ne može isključiti iz ideologija.
   Ako su ideologije, a ideologije u demokratskom društvu smeju da se kritikuju, preispituju ili usavršavaju, onda svi imamo pravo na njihovu kritiku. 

Kad ideologije ne bi smele da se kritikuju, došlo bi do besmisla. Onda niko ne bi smeo da kritikuje ni fašizam, rasizam ili satanizam. I to su ideologije. I satanizam je neka religija.

Meni se hrišćanstka ideologija ne dopada. Mislim da je represivna, diskriminatorska i kontra od nauke i logike. Za Hrista mislim da nije dobar uzor jer je samozaljubljen (Nemoj imati drugih bogova osim mene). Za biblijskog boga mislim da je preagresivan i prestrog (kažnjavanja i spaljivanja na sve strane). Najviše mi smeta što ta ideologija podstiče kod ljudi isključivo LOJALNOST, a ne kritičko razmišljanja.
   Pošto mi ta ideologija dakle smeta ja imam pravo da je preispitujem, analiziram i kritikujem.
   To mogu da uradim direktnim objašnjenjima, ali mogu i simbolično.

Recimo ovako: 

Ako se bunite protiv toga, odnosno protiv kritike ideologija, dajte onda ne se ne zavaramo da smo demokratski svet. Definišimo se kao totalitarno društvo sa jednom nedodirljivom ideologijom pa da budemo načisto na čemu smo. 

Stipan

Quote from: Loni on 04-10-2012, 10:10:55
Nevoljne osobine su: rasa, fizičke karakteristike, inteligencija i sposobnosti, pol, seksualna orijentacija i srbenda.

Ispravljeno!

Meho Krljic

Da, se razumemo, Bata daje eksplicitan primer gde je eksplicitno umetnički rad eksplicitno zabranjen i zaplenjen od strane vlasti jer vređa verska osećanja i, po mišljenju suda ograničava verske slobode, iako se radi o filmu prikazivanom u jednom bioskopu. E, sad, to se desilo u preovlađujuće katoličkom kraju i čak je i troje sudija izdvojilo svoje mišljenje i ustvrdilo ono što sam ja gore napisao, to jest da blasfemija ne može biti prekršaj.

Ali fakat je da je sud presudio tako kako jeste.

No, opet, to je jedan primer iz EU, validan i važan. S druge strane imamo stotine primera poput, evo samo da navedemo najsvežije, karikatura proroka Muhameda u štampi u Francuskoj, koje su blasfemične i gde je država reagovala samo time što je poslala ljude da u najgušće muslimanskim krajevima Pariza pokupuju sve primerke časopisa pre nego što ih kupi stanovništvo. Možda malo smešan metod - ali funkcionalan u smislu da su očuvani red i mir a da je formalno očuvana i sloboda govora, misli, blasfemije itd.

Ponavljam, pravo na blasfemiju je integralni deo prava na slobodu veroispovesti i ne smemo da ga se odričemo tek tako.

ALEKSIJE D.

Delovaće kao van teme, ali držim da ima sve elemetne i jednog i drugog, priče o homofobiji i verskim stavovima.
Osnujemo udruženje ljubitelja svinjskih prerađevina: čvaraka, slanine, papaka, butkica...
I zakažimo paradu na kojo bi okićeni navedenim rekvizitima prošetali recimo Novim Pazaraom i Sarajevom, tražeći da se prekine sa diskriminacijom prodaje svinjskih proizvoda u prodajnim objektima: svaki objekt koji prodaje mesne prerađevine da ima slaninu u radnji.
Šta mislite kako bi prošli.
Uzeo samo provizorno ova dva grada. Možemo uzeti i Teheran ili Istanbul, bilo koji grad u kome ima predstavnika muhamedanaca ili da pokušamo u nekom izraelskom kibucu, gde je svinjetina zabranjena.
Kako bi to bilo protumačeno?
Sa jedne strane postoje argumetni za nosioce svinjskih proizvoda a sa druge mnogobrojni argumenti protiv toga (počev od činjenice da neko o bi stavio svinjsku kobasicu u radnju može da se pozdravi sa mušterijama druge veroispovesti za koje to nije ili košer ili je prljava hrana).
Nije mi namera da provociram, ali sam uzeo jedan banalan primer, pošto sam živeo u sredini gde su postojale takve situacije gde se nije moglo desiti da kupite svinjski proizvod u radnji koju drži srbin ili hrvat upravo jer bi izgubio mušterije.

Agota

Meho Krljic

Aleksije, ali zar ne pričamo sve vreme o tome da bi država trebalo i takvoj inicijativi poput tvoje da omogući da se sprovede i da ti garantuje bezbednost od pretpostavljenog ugrožavanja od strane  razjarenih ideoloških protivnika? Mislim, ja sam a) vegetarijanac i b) muhamedanac, pa svejedno mislim da je razumljivo da bi tako nešto moralo biti zadatak vlasti.

scallop

Samo da se 100% složim sa Aleksijem. Blasfemija zadire u prostor netolerancije i nema kritičku vrednost na koju se neki ovde pozivaju. Njoj je cilj samo provokacija.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ali to je jedna od formi blasfemije. Za muslimana je blasfemija i ako uzmeš nekoliko redova iz Kurana i staviš ih u pesmu i otpevaš tu pesmu javno - Sony je to svojevremeno koštalo dosta novca i živaca. Dakle, ništa namerno, ništa provokativno, ali se percipira kao blasfemija.

pokojni Steva

Gornja "instalacija" (a ne mislim na Lonijevo prljanje tepiha) bi bila genijalna da Hristu nisu nazuvene visoke potpetice. Tu se gubi svaki smisao i ostaje samo jeftina provokacija.

scallop

Meho, sad ćeš da mi formatiraš blasfemiju? Biće da je Steva više u pravu. Da Isus nije postavljen kao transvestit značenje bi bilo OK - svi smo mi njegova deca. Ovako jeste jeftina provokacija, ali onako ne bi bila ni blasfemija. Prema tome, blasfemija jeste provokacija i ništa drugo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Lukav si kako unatoč eksplicitnom primeru za suprotno, i dalje insistiraš da je jedan pojedinačan primer bogohuljenja definicija celokupnog fenomena blasfemije.

Religije su dogmatske i čim nešto protivreči dogmi  to može da bude blasfemija. Građansko društvo generalno ne funkcioniše na dogmatskim principima pa otud dopušta blasfemiju u načelu a brine se da li ta blasfemija eventualno vređa građane kao građane, ne toliko kao vernike.

scallop

Ja sam samo iskren. I, nisam nikakav vernik. Jedino, ne osećam se lepo kad se bilo ko podsmeva bilo kome zbog njegovih uverenja. I, šta ti znači "ne toliko kao vernike"? Pravo na veroispovest tebi nije građansko? Jebote, u svom demokratskom zanosu morao bi da paziš na faulove.

Meho Krljic

Pravo na slobodu veroispovesti je svakako građansko i već time uključuje pravo na slobodu od dogme druge veroispovesti i time na blasfemiju. Šta li je tu nejasno?

A naravno da se ni ja ne osećam lepo kada se neko nekome podsmeva zbog njegovih uverenja i mislim da treba da utičemo na ljude da to ne čine.

scallop

Nije mi nejasno, osim što i dalje pokušavaš da aboliraš blasfemiju. Blasfemija nije na mom spisku tolerantnih aktivnosti i tu je kraj. Koliko me nervira sto pedeset strana ovog topika, toliko me nervira i podjebavanje bilo koje religije. Dosta mi je zatupljenih nosilaca religijskih poruka, da bih trpeo i poruke "osvešćenih".

Josephine

Quote from: Agota on 04-10-2012, 10:50:14

A meni se čini da ovo provocira transvestite, a ne vernike (da stavim jevtrim omiljeni mrki pogled: -.-).

Albedo 0

Quote from: Loni on 04-10-2012, 10:10:55
Što se tiče vređanja hrišćanstva. Šta s tim?
   Ne treba vređati nosioce nevoljnih osobina. Nevoljne osobine su: rasa, fizičke karakteristike, inteligencija i sposobnosti, pol i seksualna orijentacija. To podrazumeva politička korektnost.
   Međutim nigde ne piše da politkor zabranjuje kritiku ideologije.

Loni, možemo mi i da se vratimo na ono što je angel spomenula, ipak to nije nevoljna osobina, pa bi mogli i da te vrijeđamo.

do tada pročitaj, nije teško, samo 3 strane

http://www.coe.org.rs/REPOSITORY/139_vodic_za_primenu_clana_10_1.pdf
strane 93-96

ALEKSIJE D.

Ono što se ovde dešava, po meni, u vezi cele priče oko parade i pratećih manifestacija, liči mi na namerno guranje prsta nekom u oko, bez bilo koje druge ideje osim da se neko prikaže kao netolerantan i zao. To je čista provokacija radi provokacije, koja ima za cilj samo prkazati jednu zemlju i njeno stanovništvo kao netolerantno i primitivno, nesposobno da usvoji određene civilizacijske tekovine i samim tim nedostojno društva visoko razvijenih i kulturnih zemalja koje su te standarde usvojile. Drugim rečima, to je kao kad bi sirotana koga si izgazio i ispljuvao stao da šutiraš i ne očekuješ da se brani već da viče : daj, daj još, a sve ne bi li se primako evropskom kazanu.

Tex Murphy

Quote from: D. on 03-10-2012, 15:39:50
Naravno da znači.

Сунце излази на западу, према томе ти си паметна.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

Quote from: ALEKSIJE D. on 04-10-2012, 11:52:46
Ono što se ovde dešava, po meni, u vezi cele priče oko parade i pratećih manifestacija, liči mi na namerno guranje prsta nekom u oko, bez bilo koje druge ideje osim da se neko prikaže kao netolerantan i zao. To je čista provokacija radi provokacije, koja ima za cilj samo prkazati jednu zemlju i njeno stanovništvo kao netolerantno i primitivno, nesposobno da usvoji određene civilizacijske tekovine i samim tim nedostojno društva visoko razvijenih i kulturnih zemalja koje su te standarde usvojile. Drugim rečima, to je kao kad bi sirotana koga si izgazio i ispljuvao stao da šutiraš i ne očekuješ da se brani već da viče : daj, daj još, a sve ne bi li se primako evropskom kazanu.

Mogao bi da izlistaš stranice topika, sve je to već rečeno. Hiljadu puta. Ponavljaš se. A ni oko ti nije toliko bitno da bi ti neko gurao prst u njega.

Josephine

Quote from: Harvester on 04-10-2012, 11:57:04
Naravno da znači.

Ali to nije argument već tvrdnja, srećo moja.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2012, 20:27:53
Quote from: Harvester on 03-10-2012, 15:39:03
Quote from: Meho Krljic on 03-10-2012, 12:43:15
:lol: :lol:  Mislim, ovo sa padom nataliteta mi je uvek bila genijalna podmetačina u pravednoj borbi protiv pederastije. Pogotovo kada se u narednom dahu kaže da ti devijanti nikako ne bi smeli da imaju (ni svoju) decu.

Лошост аргумената не значи неваљаност поенте.

Pa ne znači, ali pokazuje kapacitete nosioca argumenta da razmišlja, što nije nekorisno posmatraču debate.  :lol:

Па корисно је мање или више у зависности од тога да ли је циљ да се дискредитује поента или поентер :)
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: D. on 04-10-2012, 11:58:03
Quote from: Harvester on 04-10-2012, 11:57:04
Naravno da znači.

Ali to nije argument već tvrdnja, srećo moja.

Just for kicks, да ли би могла да нам укажеш на разлику између аргумента и тврдње?
Genetski četnik

pokojni Steva

Nije tako Aleksije, uplićeš visoku politiku a ovo je "civilizacijski" problem. Treba tim ljudskim bićima dati sva prava koja posedejumo i mi što u orman samo košulje slažemo. A onda, načepiti ih, koliko i nas "ostale", svim propisanim obavezama iz dobijenih prava. Do sudnjeg dana se možemo preganjati oko "vrednosti", ovo što se dešava daje im za pravo da nam svima nazuvaju sandale sa štiklom, jer, oni su trenutno u "podzemlju", gerila i ilegala, tuku se ekser bombama. Ubaciš ih lepo u sistem, i prepustiš BusPlusu.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 04-10-2012, 11:29:58
Nije mi nejasno, osim što i dalje pokušavaš da aboliraš blasfemiju. Blasfemija nije na mom spisku tolerantnih aktivnosti i tu je kraj. Koliko me nervira sto pedeset strana ovog topika, toliko me nervira i podjebavanje bilo koje religije. Dosta mi je zatupljenih nosilaca religijskih poruka, da bih trpeo i poruke "osvešćenih".

Poštujem, ali ukazujem da sam već dva puta objasnio da ti samo jednu formu blasfemije ("podjebavanje") koristiš u raspravi koja treba da pokrije sve forme blasfemije, od kojih su neke nevoljne. Ja zaista mislim da ljudi treba da uvažavaju religiozna osećanja drugih ljudi zato što je to stvar dobrog vaspitanja, kulture, dobrosusedskih odnosa itd. ali takođe mislim da moraju da imaju i svest o tome da dogma jedne religije ne važi za sve ljude na svetu i da prihvate da će povremeno njihova verska ubeđenja biti pogađana nečim što nije usmereno protiv njih kao individua.

Quote from: ALEKSIJE D. on 04-10-2012, 11:52:46

To je jedan način gledanja na stvari. Sad opet možemo da kažemo da su, recimo, silne šetnje u znak podrške Radovanu Karadžiću koje su trajale mesecima i zaustavljale svakodnevno saobraćaj u centru grada Beograda bile namerno guranje prsta u oko - podrška osumnjičenom za zločine protiv čovečnosti na etničkoj osnovi itd. - i podsmevanje žrtvama etničkih čišćenja. Ali i one, kao i ovo spadaju u prihvatljive oblike izražavanja političkog mišljenja i molim lepo.

Mislim, ne možemo braniti društvene slobode tako da se primenjuju samo na ideološku frakciju koja je nama bliska, ako verujemo u nekakvo ravnopravno društvo.

Mme Chauchat

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 04-10-2012, 12:07:28
Nije tako Aleksije, uplićeš visoku politiku a ovo je "civilizacijski" problem. Treba tim ljudskim bićima dati sva prava koja posedejumo i mi što u orman samo košulje slažemo. A onda, načepiti ih, koliko i nas "ostale", svim propisanim obavezama iz dobijenih prava. Do sudnjeg dana se možemo preganjati oko "vrednosti", ovo što se dešava daje im za pravo da nam svima nazuvaju sandale sa štiklom, jer, oni su trenutno u "podzemlju", gerila i ilegala, tuku se ekser bombama. Ubaciš ih lepo u sistem, i prepustiš BusPlusu.
+1

Tex Murphy

QuoteMislim, ne možemo braniti društvene slobode tako da se primenjuju samo na ideološku frakciju koja je nama bliska, ako verujemo u nekakvo ravnopravno društvo.

Равноправно друштво? А то постоји гдје конкретно?
Genetski četnik

Josephine

Quote from: Harvester on 04-10-2012, 12:06:17
Just for kicks, да ли би могла да нам укажеш на разлику између аргумента и тврдње?

Naravno. Šta misliš, čime sam se bavila 10 godina na debati? :)

Tvrdnja ima vrednosnu odrednicu. To je stav o određenoj pojavi. Tvoj zaključak. Argument je dokaz za tvrdnju ili zaključak, razlog zašto nešto tvrdiš ili zaključuješ.

U tvom konkretnom slučaju, tvrdnja je da sam pametna, a argument je da sunce izlazi na zapadu. Međutim, kako svi znamo da nije tako, jer je u pitanju aksiom, nisi uspeo da dokažeš tvrdnju. :)  Mada, tu tvrdnju i ne treba dokazivati, i ona je aksiom.  :lol: :lol: :lol:

Evo, wikipedija je to bolje objasnila:

QuoteIn logic and philosophy, an argument is an attempt to persuade someone of something, by giving reasons or evidence for accepting a particular conclusion.[1][2] The general structure of an argument in a natural language is that of premises (typically in the form of propositions, statements or sentences) in support of a claim: the conclusion

Tex Murphy

Quoteobjašnjenje da su oni glupavi, ružni, zli, nečasni, da ih treba prevaspitavati ili kažnjavati zbog njihovih verovanja jeste uvreda vernika i jeste prekršaj koji bi svako društvo koje garantuje religijske slobode valjalo da sprečava.

Па таквих примјера је било ихахај на овом форуму. Не сјећам се да је неко од бораца за демократију и људска права реаговао.
Genetski četnik

Meho Krljic

Quote from: Harvester on 04-10-2012, 12:11:51
QuoteMislim, ne možemo braniti društvene slobode tako da se primenjuju samo na ideološku frakciju koja je nama bliska, ako verujemo u nekakvo ravnopravno društvo.

Равноправно друштво? А то постоји гдје конкретно?

Kakve veze ima gde postoji? Pričamo o tome da je to valjda cilj prema kome se krećemo. Utemeljili smo ga osnovnim političkim proklamacijama koje naše društvo podržava (što ustav Republike Srbije, što konvencije Ujedinjenih nacija koje smo potpisali itd.) i radimo na tome da mu se približimo koliko god više možemo. Možda ono nigde ne postoji baš onako kako piše na papiru, ali postoje ravnopravnija i manje ravnopravna društva, dakle, valjda pokušavamo da budemo ravnopravnije.

Quote from: Harvester on 04-10-2012, 12:13:52
Quoteobjašnjenje da su oni glupavi, ružni, zli, nečasni, da ih treba prevaspitavati ili kažnjavati zbog njihovih verovanja jeste uvreda vernika i jeste prekršaj koji bi svako društvo koje garantuje religijske slobode valjalo da sprečava.

Па таквих примјера је било ихахај на овом форуму. Не сјећам се да је неко од бораца за демократију и људска права реаговао.

Ne razumem šta hoćeš da kažeš? Da je trebalo da te tužimo sudu svaki put kada si napisao nešto što vređa nečiju čast i dostojanstvo??? Ne preterujmo, ovde smo naši.

Loni

A tebi su Aleksije, arapske zemlje ili Sarajevo uzor koji treba slediti?
Ne razumem.

Moja tetka je stalno napominjala kako je u Hrvatskoj veliki nacionalizam, a mi budale svakom dajemo šansu.
Iz toga je ispadalo da se ona takvom hrvatskom društvu 90-tih divila.

Treba li isto da zakljulim kad neko daje primer arapskog reagovanja.

Još nešto - Nije toliko bitno da l je nešto urođeno ili nije. Mnogi su postali invalidi sticajem okolnosti.
Bitno je da se ne može menjati svojom voljom.
Čitao sam studije o gejevima koji su se sami prijavljivali za ,,lečenje''.
Od nekoliko hiljada slučajeva koji su zabeleženi na planeti nijedan nije uspeo da se izleči.
(Govorimo o gejevima. Ne o biseksualcima koji imaju oba nagona).
Rezultati lečenja homoseksualnosti elektrošok terapijama (stave mu sliku golog muškarca, pa onda mu proizvodu bol)
dovela su do teških trauma i depresija gejeva koji se leče.
Uspelo se u tome da im nestane gej nagon, ali time je nestao svaki nagon.
Ne postoji slučaj da neko nije imao nagon ka ženi pa naglo dobio.
Ne znam kako bi to medicinski izgledalo. Doktor od leša heteroseksualca uzme nagon (?!  :roll: ) i presadi ga geju pa
ovaj psotane heteroseksualan?

Što se tiče vređanja verskih osećanja, šta ćemo sa ljudima koji ne veruju ni u evoluciju ni u biblijski kreacionizam već u kreacionizam, ali ne od božje već od vanzemaljske ruke.
Recimo da se meni sviđa ta ideja.
Dakle vanzemaljci su mi svetinja i šta s tim?
Treba li da tražim zabranu svih filmova i knjiga gde se vanzemaljci predstavljaju kao ružni, zli i redovno izgube od Zemljana jer to vređa moja verska osećanja?

Meho Krljic

Quote from: Loni on 04-10-2012, 12:17:57

Što se tiče vređanja verskih osećanja, šta ćemo sa ljudima koji ne veruju ni u evoluciju ni u biblijski kreacionizam već u kreacionizam, ali ne od božje već od vanzemaljske ruke.
Recimo da se meni sviđa ta ideja.
Dakle vanzemaljci su mi svetinja i šta s tim?

Ti si Sajentolog????  :shock: :shock: :? :?

Loni

Pa Kruz mi je uvek bio uzor. Rođeni smo u istom znaku.

Ipak ne mislim da sajantologija propoveda to.
Sasvim sigurno nisam ni Raelijanac.

Mene zapravo mnogo više privlači ideja o vanvasioncima.
Vanzemaljci su tek lokalna stvar.

Tex Murphy

Д., проблем са сваким твојим постом дужим од двије реченице је у томе што направиш толико фејлова да треба омањи роман да се све то поисправља. Обрати пажњу да сам користио термине "аргумент" и "поента", као лијеву и десну страну у импликацији, а термин који ти користиш (тврдња) је потпуно неприкладан јер је тврдња свака изјавна реченица (укључујући и аргумент!). Наравно, ни остало што си надробила није много смисленије, али немам ни времена ни живаца да све то исправљам.
Genetski četnik

Josephine

Quote from: Harvester on 04-10-2012, 12:28:02
Д., проблем са сваким твојим постом дужим од двије реченице је у томе што направиш толико фејлова да треба омањи роман да се све то поисправља. Обрати пажњу да сам користио термине "аргумент" и "поента", као лијеву и десну страну у импликацији, а термин који ти користиш (тврдња) је потпуно неприкладан јер је тврдња свака изјавна реченица (укључујући и аргумент!). Наравно, ни остало што си надробила није много смисленије, али немам ни времена ни живаца да све то исправљам.

Ma nije, dušo... Ali neću da ti urušavam ego, kako ćeš posle da me ženiš!!? Žene treba da neguju ego muškarca, da uvek bude veći od njenog, kako bi odnos lepo funkcionisao!!!  :lol:

P.S.
Možda ipak malo (da ti narušim ego): poenta je tvrdnja, dragi moj. A što se tiče izjavnih rečenica i tvrdnji, mešaš babe i žabe!

scallop

Бре, Харвестере, где су твоје трунке памети? Баш си досадан.

Meho, ti sad mene vređaš time što si mi "već dva puta objasnio". I ja sam tebi "objasnio", pa ništa od toga. Ako je neko protiv bilo kakvih dogmi onda sam to ja, ali ovde nije reč o dogmi. I kockaš se sa blasfemijom i dogmom, kao da ovde ljudi nisu u stanju da pojme o čemu se govori. Govori se o nedoličnosti nasrtanja na tuđa uverenja koja da su. Promoviši ti uverenja o svojim vrednostima i mirna Bačka. To znači da je i Irinej prekoračio i uzurpirao prostor svojih dogmi jer je u prvi plan stavio nasrtanje na tuđa uverenja, ali i oni koji se pišaju na uverenja vernika. I znači da kritika mora da bude kritika, a ne podjebavanje.

Josephine

Quote from: scallop on 04-10-2012, 12:30:51

Scallope, mogu li da vas zamolim da prestanete da pozivate ljude da mi ne odgovaraju? Ja to nikada nisam vama radila. Nepristojno je. Čak sam vam i zahtev za prijateljstvo poslala!!!  :lol:

Meho Krljic

Quote from: Loni on 04-10-2012, 12:25:10

Ipak ne mislim da sajantologija propoveda to.

http://en.wikipedia.org/wiki/Space_opera_in_Scientology_doctrine

QuoteThe best-known portion of Scientology's space opera is the myth of Xenu,[11] known as "Incident 2".[16] Hubbard stated that there was a group of 76 planets around stars that are visible from Earth that organized in a Galactic Confederacy about 75 million years ago.[18][19] Xenu, an evil and corrupt dictator, led the confederacy.[20][21] The confederacy became overpopulated: each planet had 178 billion inhabitants.[16] In an attempt to solve his overpopulation issue, Xenu placed several billion of his citizens onto DC 8 planes in refrigerators and sent the planes to the planet Teegeeack (now known as Earth).[

scallop

Josephine

Meho Krljic

Quote from: scallop on 04-10-2012, 12:30:51

Meho, ti sad mene vređaš time što si mi "već dva puta objasnio". I ja sam tebi "objasnio", pa ništa od toga. Ako je neko protiv bilo kakvih dogmi onda sam to ja, ali ovde nije reč o dogmi. I kockaš se sa blasfemijom i dogmom, kao da ovde ljudi nisu u stanju da pojme o čemu se govori. Govori se o nedoličnosti nasrtanja na tuđa uverenja koja da su. Promoviši ti uverenja o svojim vrednostima i mirna Bačka. To znači da je i Irinej prekoračio i uzurpirao prostor svojih dogmi jer je u prvi plan stavio nasrtanje na tuđa uverenja, ali i oni koji se pišaju na uverenja vernika. I znači da kritika mora da bude kritika, a ne podjebavanje.

Ali ja ne govorim nužno o kritici. A podjebavanje i kritika svakako nisu isto, grubo rečeno, jedno je objektivno, otvoreno za diskusiju, drugo subjektivno i napada ličnost a ne temu.

Ali i jedno i drugo mogu biti percipirani kao blasfemija.

scallop

Izvini što sam se upustio. I, neću više. Nervira me kad počne vrdanje i izmeštanje teme. Više mi se sviđa Loni. Njega skrolujem i miran sam.