• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Dybuk

Pa i nisu se nešto potrudili :lol:
Osim ako ovo rumenilo ne predstavlja ne-binarne.  :lol:

Meho Krljic

Ma Dizni se svakako neće truditi oko ovakvih stvari. Ali opet, znajući koliko su zaštitnički nastrojeni prema svojim brednovima, ovo jeste nekakav progres...

džin tonik

progres, a predstavljaju tek novi zastitni znak proljevicara? blazeni ste.

Dybuk

Mislim da je ovo najlenji virtue-signaling, a dosta kompanija tome pribegava.
I pored svega, jasno je uočljiva stereotipna rodna podela koja se ogleda u tome kako su likovi obučeni. Eto, nabacili rumenilo i zastavu i završili posao.
Da je Pata obukla pantalone a Šilja suknju onda bi pokrili veći deo "alfabeta" i zaista ilustrovali parolu koji pedluju.

Naprosto ne mislim da je ovo progres, ako svi koji drže do imidža i dobrog biznisa nabace duginu zastavu jednom godišnje. Naprotiv, mislim da je ovo mejnstrim - u zapadnom svetu, naravno.

Meho Krljic

Da, da, svakako, jeste mejnstrim + puki virtue signaling - na kraju krajeva Dizni i dalje svoje filmove cenzuriše za kinesko tržište čak i u domenu, jelte, ovih tema, ali je "kakav takav progres" već time da firma koja je istorijski toliko osetljiva na koncept seksa da su svi njeni likovi rodbinski povezani samo pobočnim vezama (stričevi, sestrići itd.) i niko ni sa kim čak i nije u braku, uopšte pustila da njeni ikonički likovi budu stavljeni u seksualni/ rodni kontekst.

Aco Popara Zver

nema nikakvog diskontinuiteta u ideologiji Diznija od početka do danas. Zar su sad i te grdobe nekome postale progresivne....
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Kad smo već kod korporacija koje se okreću kako vetar duva:

Aco Popara Zver

pa da, bukvalno crno na bijelo pokazuje šta je ovdje problem: ne brine Dizni o nekim ljudima koji vole ljude istog pola nego fura svoju kapitalističku ideologiju. Kukasti ili LGBT krst, to je sve privremena kozmetika.

Meho Krljic

Da čestitamo Stevana Filipovića svima koji slave.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

Meho Krljic

Meho Krljic

Onaj stari Sendmen

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Stevan Filipović ispovedno, a u pravo vreme jer su praznici vreme kad depresija počinje ozbiljno da skače. Pročitati/ podeliti as necessary:

Zašto se nisam ubio?

Truman

Quote from: Meho Krljic on 26-04-2024, 15:45:38
Kurti najavio legalizaciju istopolnih brakova: Kosovo će biti druga zemlja u regionu posle Crne Gore

Još jedan dokaz koliko Kosovo za razliku od "nekih drugih" teži evropskim vrednostima. Iako kosovski Albanci važe za izrazito konzervativne.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

mac

Kosovo takođe ne važi ni za pravnu državu. Uvođenje zakona i pravilno sprovođenje zakona su dve različite stvari.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 26-04-2024, 15:45:38
Kurti najavio legalizaciju istopolnih brakova: Kosovo će biti druga zemlja u regionu posle Crne Gore

Zakon na papiru ili izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Posle dve godine od stupanja na snagu samo dve crnogorke se "registrovale", a one si iz inostranstva. Možda iz Srbije? Ana Brnabić beše crnogorskog porekla? :)
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

EXIT potpisao ugovor sa egipatskom queer organizacijom: Sledeće izdanje festivala ispred piramida

Quote"Festival EXIT zvanično je potpisao sporazum sa egipatskom kompanijom Venture Rainbow Lifestyle, koja je organizovala mnogo queer događaja ispred piramida, i EXIT će svoje naredno izdanje imati tamo", rekla je za N1 Ana Radovanović, predstavnica EXIT-a.

Tex Murphy

Ово све треба у топик Европа на ивици пропасти.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Aco Popara Zver

kako Evropa kad su ih išćerali u Egipat