• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Miomir Petrović - Bakarni Bubnjevi

Started by Mica Milovanovic, 28-08-2009, 18:22:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

krema

Mnogo vise sam ocekivao od knjige, nakon procitanih Lisicjeg ludila i Persijskog ogledala, koje su zaista solidni romani. Imao sam osjecaj, dok sam citao, da ju je pisao pocetnik, a ne neko ko ima iza sebe 6-7 izdatih romana. Ona prica s pocetka, volim ovo, ne volim ovo, ja sam ovakav, nisam ovakav, prica o piscu u odnosu na rezim, na politiku, ne ide mi uz ono sto sam od Petrovica do sad procitao. Jos kad se uzme u obzir da ima potpuno nepotrebnih poglavlja knjige, za koje mi zaista nije jasno zbog cega su tu, ovaj roman dobija jednu nisku ocjenu. Za sada, najlosije Petrovicevo djelo...

Eriops

Hm, kod mene je nekako obratno od vecine, meni se vise dopalo Lisicje ludilo, nego Persijsko ogledalo. Iako deluju na prvi pogled dosta razlicito, ima puno i slicnosti, u obe knjige se govori i o socijalnom okruzenju, potrazi za licnim identitetom, preispitivanjem sebe..ali mi je Ludilo nekako blize citaocu i cini mi se da lakse dopire do njega. U Persijskom ogledalu je previse zamrsio stvari, i nekako je preambiciozan.