• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

COCK SPARRER SKC 12.9.

Started by EKSTREMISTA, 07-09-2009, 15:37:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

EKSTREMISTA

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Джон Рейнольдс

Kupio sam karte još pre nekoliko meseci, čim su ih pustili u prodaju. Adicts su im zadali težak domaći zadatak, videćemo ko će odsvirati koncert godine. Ipak, biće zabavno, ne sumnjam. Spereri su mi jedan od najomiljenijih bendova, a nemaju nijedan loš album. Radujem se ovome.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

EKSTREMISTA

Poznato je da Cock sparrer retko sviraju pojedinačne svirke i da su jebeno skupi tako da bismo ih teško gledali da članovi benda nisu kućni prijatelji sa ljudima iz Beograda zahvaljujući kojima je i organizovana svirka.
Inače,mafija iz EXITA je kontaktirala bend pošto je svirka u SKCu već bila ugovorena,da za basnoslovnu ponudu otkažu SKC i nastupe na letošnjem festivalu,a Spereri su ih ladno odjebali.
Izbor pesama nas sigurno neće razočarati,jedino što se mene tiče ne moraju da sviraju odu Engleskoj.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Джон Рейнольдс

Quote from: EKSTREMISTA on 11-09-2009, 04:09:36
Izbor pesama nas sigurno neće razočarati,jedino što se mene tiče ne moraju da sviraju odu Engleskoj.

Konačno istomišljenik! Ali konačno!!! Jbg, čak ne može ni da se peva kao Serbia Belongs to Me, ne pasuje. A mala je šansa da odsviraju to od Šahta.

No, baš me briga, sviraće sigurno jednu od Partizanovih himni, neka ostali crknu od muke.

Čiji su oni drugari? Prvi put čujem. Kao i za taj trač o Egzitu.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Gwydion

Šaht, to ona seljana iz BGD? taj pevač se nešto kurčio po NS Time-u. pa dobio batina.

Джон Рейнольдс

Dobro je bilo, ali bez većih iznenađenja. Veoma sam zadovoljan izborom pesama sa novog albuma i drago mi je da su Spereri jedan od retkih matorih bendova koji se ne šlepa isključivo na staru slavu. Suicide Girls, Sussed i Spirit of '76 stoje rame uz rame sa svim starim hitovima. Zanimalo me je da li će Kolinu pući glas, ali nije, što vajda znači da sam dosad uglavnom sušao snimke sa dužih turneja gde mu se to redovno dešavalo. SKC pristojno popunjen, prosek godina zdravo visok, jeziva vrućina, na znoj sam pustio po litre tečnosti, sad vučem i neke povrede, ali to već postaje redovna pojava jer godine čine svoje. DušMan uletao u šutku. Kao pravi fan, kupio sam i majicu.

#Τζούτσε

DušMan

Ja se zahvaljujem Johny Reynoldsu sto je sinoc dopustio da budem ucenik u njegovoj maloj skoli punka.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

DušMan

Moj pokusaj opisivanja dogadjaja: http://www.popboks.com/tekst.php?ID=7630

Veliko hvala ide Džonu Rejnoldsu, bez čijeg očinskog nadzora i usmeravanja ne bih uspeo ništa tačno da napišem.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

EKSTREMISTA

QuoteUpravo navijački pevljivi refreni su jedna od glavnih odlika muzike benda. Kod njih se, ipak, navijanje ne svodi na huliganstvo i divljaštvo, već na prijateljstvo, druženje uz pivo, zezanje i pevanje...

Lepo rečeno.A neizostavan deo te priče je i fudbal,slepa ljubav prema govnu koje se zove engleska fudbalska reprezentacija i naravno odvratni engleski patriotizam pa zato možemo da razumemo zašto postoje tako ljigave pesme kao što su England belongs to me koju su stotine Srba pevale uglas u subotu ili tako glupe kao što je Biznisova Maradona.
Osim toga,u subotu je stvarno sve ostalo bilo sjajno.
Kad ti svira jedan od omiljenih bendova,onda su od sporednog značaja i zvuk i prostor i gužva i cena karte,bitno je samo da si zadovoljan izborom pesama.
A i na to ne mogu da se požalim osim što sam ostao uskraćen za jedan od svojih favorita The Anthem.
I publike taman toliko da ne bude gužve,da možeš da dišeš i dovoljno prostora da skačeš.
Nije bilo ni suzavca,ni prekida,ni tuče mada je malo falilo da do toga dođe jer su se brojne skinhed i navijačke ekipe sve vreme međusobno odmeravale i koškale, ali ipak je pobedila  ljubav prema muzici (novinar Politike).
Par mladih Radovaca se grizlo zbog ekipe Grobara koja je stajala na nekoliko metara od njih ali ih je brojnost i starost rivala odvratila od samoubilačkog pokušaja tako da su se zadovoljili samo napušavanjima i pljuvačkama upućenim u njihovom pravcu.
Glavni hit večeri je bilo četvoro omladinaca (3 momka i jedna devojka),obučenih u identične majice benda(bele sa crvenim logotipom) koji su izgledali kao grupa studenata ETFa koje je Vlada Srbije poslala na ekskurziju u zemlje Evropske unije.
Meni je inače od tih Spererovih majica jedino bila dobra ona crna sa crvenim vezom ali sam već bio pazario DRI i Exploited za 500 dindži pa sam odustao od toga da je kupim.
S obzirom na bend koji je svirao i vrstu publike koja se u skladu sa tim očekivala,nije iznenađenje što je izostao veći broj lepih  cica u moru matorih,debelih i ružnih ćelavaca.
A i ono nešto skineta što se pojavilo,samo je dodatno pokvarilo prosek.
Bilo je dosta publike sa strane-Hrvata,Makedonaca,Rumuna, a naročito smešni su bili Bugari.Ne samo zbog imidža već zato što su nam postavljali pitanja na engleskom.Eto šta uradi Evropska unija od ljudi.
Došli su i dragi nam prvoborci novosadske Oi /punk/hc scene.
-Kolko vas je došlo?
-Desetak+Ateisti
-A,znači dobićete batine.
Od poznatih likova primećena je ,,mlada nada" francuske strip scene Leonid Pilipović koji se ispred SKCa u pankerskom stilu nasadio na haubu nekog auta i cirkao pivo da bi se nakon pojave izbezumljene vlasnice isto tako učtivo izvinio u maniru kakav i dolikuje jednom renomiranom umetniku.
Evo ko je propustio striptiz te večeri.

COCK SPARRER - Sunday Stripper (live in SKC, Belgrade, 12.9.2009.)

Лутајући Бокељ

Gwydion

1. Leon je jedno čestito i fino vaspitano čeljade.
2. 10 Novosadjana je dovoljno da polomi sve djumle tamo što je bilo. Uostalom i u Ljubljani '84. i u Subotici '85. i u Ljubljani '86. Beogradjani su se šlepali uz Novosadjane, tako da ...:P

Джон Рейнольдс

:(

Deset Novosađana je dovoljno da zavrne sijalicu, za ostalo ne znam.

Što se tiče England Belongs to Me, ostao sam dosledan te sam sve vreme držao uzdignuti srednji prst. Imam ličan problem sa tom pesmom i zbog toga što je gro mojih drugara neobično voli, baš kao i "Maradonu". E, sad... Kad se veće društvance okupi, a to je sve ređe i ređe, pa se i zapeva, "Maradona" je zgodan jer se u refrenu može 'ladno uzviknuti "Hand of God" umesto "handball" i tako pesmu malčice približiti istini. A i ona paralela sa Foklandskim ratom je jadna čak i za prilično niske standarde The Businessa.

PS Pazario sam onu tamno zelenu majicu sa crnim logom. Dopala mi se baš zato što nije drečava. Možda i ne bih, ali je ona u kojoj sam došao bila toliko mokra da nisam bio voljan da rizikujem nazeb, ipak sam ja čovek u godinama. Imam bizarnu ogrebotinu na levoj strani vrata kao da me je neko klao i malo sam izvrnuo desni lakat, još me boli.

#Τζούτσε

EKSTREMISTA

Лутајући Бокељ