• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ne pismeni srbi

Started by Ghoul, 10-09-2009, 16:55:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Savajat Erp

Quote from: krema on 17-09-2009, 11:59:44
Radim na mjestu gdje dodjes nekad u kontakt sa ljudima sa sela, a veliki broj njih je nepismen.
A recimo, moja tetka koja zivi na selu, ima 70-tak godina, nikad nije isla iz sela, je nepismena...
Tako da apsolutno vjerujem u brojeve koji su izneseni o nepismenima u Srbiji, nista cudno...

Не знам где радиш, али од тих око 400 гласача су, осим тих баба, сви били писмени(бар су знали да се потпишу),а морам да напоменем да је у питању једно од заосталијих села у општини...једно време сам био и у Центру за социјални рад и углавном сам пословао са Ромима и само један је био неписмен, бар од оних који су са мном контактирали. Проблем је у томе што  многи од људи са села после завршене какве такве школе ретко долазе у прилику да нешто пишу, осим свог потписа...телефон је ту доста утицао, пре 50-ак година су доста писали писма, углавном својој деци док су у војсци,а и они њима,рођацима, чак и комшијама...бар је тако у мом крају.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

krema

U banjaluckim selima su stariji ljudi mahom nepismeni, a kako radim u elektricnom, vjeruj mi, nagledao sam se svega i svacega i kad ti ljudi dodju u kancelariju, a i kada se ide na teren. Ali zapanjujuce je to da ima i prilican broj mladih ljudi koji se znaju samo potpisati ili cak ni to...

Gwydion

Quote from: krema on 18-09-2009, 14:02:12
U banjaluckim selima su stariji ljudi mahom nepismeni, a kako radim u elektricnom, vjeruj mi, nagledao sam se svega i svacega i kad ti ljudi dodju u kancelariju, a i kada se ide na teren. Ali zapanjujuce je to da ima i prilican broj mladih ljudi koji se znaju samo potpisati ili cak ni to...

Ja nešto čuo da Banjalučani idu u BGD da biju homoseksualce? Jes uti što idu is te grupacije nepismenih? 

Savajat Erp

Опет наводиш воду на ту воденицу? Докле, мајку му стару?! :x
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Gwydion

Quote from: Savajat Erp on 18-09-2009, 21:53:09
Опет наводиш воду на ту воденицу? Докле, мајку му стару?! :x

Dokle? Dok se žito ne samelje.

krema

Naravno da ne, Gwydi, ovi koji su namjeravali ici su pismeni, sve gospoda... :lol:

Son of Man

Ovde ima vise banjalucana no svih ostalih zajedno... :lol:

EKSTREMISTA

Jel ovo fotošop ili je Mile svarno ovo napravio?
Harvi,Kremo?

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Son of Man

fotoshop, ima ista takva fora kao skola Topla Braca, pravio zna se ko...

krema

:!: :!: :!:
Vjerovatno fotoshop, ali ne bi me iznenadilo ni da je Mile uradio...

mac

Slova se ne sužavaju na vrhu, montaža.

akhnaton

Photoshop, amaterski.  :twisted:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.