• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novi izdavac: MANGA na srpskom

Started by marlowe, 15-09-2009, 20:42:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

masni

pa ja sve novine citam naopako , krenem od sporta, preko hronike i zvarsim na politici

Le Samourai

Zbog zarad lenjosti, evo c/p onoga shto rekoh na jednom drugom forumu:

"Kupio obe, i ovo je stvarno takav dah svezheg vazduha na ovdashnjoj sceni. Mislim da ce shtampom, hartijom, uvezom i sl. biti zadovoljni i najvece cepidlake. Prevod ima tu i tamo poneki shprahfeler, ali je generalno gledano odlichan. Sve je na vrlo ozbiljnom nivou.

Hero je prava azijska pricha, o shkolskim bandama i borilachkim veshtinama, i bolji mi je od Archlorda. Crtezh je na trenutke potpuno sjajan.

Archlord je fentazi, ali manje LotR, a vishe neshto poput Ratnika sa Akbara ili, negde malo dalje, Dragonera. Moram da priznam da sam ovo uzeo chisto tako, da podrzhim, ali da je Archlord sasvim dobar fentazi stripic, u rangu sa boljima koje sam chitao. Generalno poslednjih godina ne mogu da podnesem ovaj zhanr, ali ovo je vrlo pristojno shtivo.

Plashio sam se da ce ove relativno nepoznate manhwe biti neki tezhak krsh, ali u sushtini sam uzhivao u obe, i plasirao bi ih, recimo, iznad svih Algoritmovih naslova osim Blade of the Immortal."

SuperGoof

Ja na kioscima ovo jos nisam video. Gde se prodaje?
We ain't getting any younger, you know!

DušMan

Mislim da će na kioscima biti od iduće nedelje.
Za sad samo u Darkwoodu, valjda.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

totoro

Pojavilo se na kioscima 330 din,ne dopada mi se format Archlorda ovo je bas minijaturno :P

MSAnemanja

i gde u kom kurcu se moze of sranje kupiti, ja stvarno zelim da citam naruto i one piece dobre serije i kojim li je kurac trebao oviliko vremena da se pojavi u ovoj zemlji?  xfuck5

DušMan

Mislim da psovke ne priliče uzrastu čitalaca serijala Naruto i One piece.

MSAnemanja

ma samo de mogu da se kupe bre jebote ja sam gleda od kada i nedavno sam poceo gledatio one piece i zavrsiosam i jedno i drugo i nemogu vise da cekam za epizode de mogu da se kupa?!?!

DušMan

Preporučio bih da prvo savladaš neku drugu literaturu (pravopis, npr), pa da se onda baciš na mange.

MSAnemanja

naravno kako god ja ocu da znam gde moze da se kupi,nisam pisao na srpskom dugo vreme zatosto nema mnogo srbina na internetu molim te na kolenima da mi kazes de mogu da se kupe

DušMan

Jes' stvarno, nema mnogo Srbina na internetu. Ja jedva dva-tri da sam sreo u svom životu.
I ustani sa kolena... Šta će narod da kaže ako nas zatekne?

Imaš sreće što dugo nisi koristio srpski, jer to što tražiš na srpskom ni ne postoji. A i da postoji, teško da bi se na internetu znalo, jer mi se čini da tu nema mnogo Srbina koji bi pričali o tome.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

MSAnemanja

vi ste najgori pederi na svetu, gori ste od pedera rusa koji ide samnom u razred
pedercine jedne ja pitam gde moze da se kupi naruto manga u srbiji a vi ko da ste gluvi ili poremeceni

DušMan

Srbi i Rusi najgori pederi na svetu?
Pazi, sinko... Ima nekih na ovom sajtu koji bi te ubili zbog takve izjave.

MSAnemanja

pa vi ni srpski neznate, pusi mi kurac mora da si neki pederski amerikanac, ja sam reko da ste TI i onaj tvoj prijatelj pederi bas kao jedan rus iz mog razreda koji voli da bude go

džin tonik

MSAnemanja

nemoj da seres ovo je srpski sajt

DušMan

Nemoj ti da sereš, jer mi dobro znamo da nisi Srbin.
Obavestićemo policiju da su ti usta puna ružnih reči kao što su kurac i peder, pa ćeš snositi posledice.

MSAnemanja

DušMan

MSAnemanja

i ja dobro znam da sam rodjen u beogradu i preselio se u borcu kod crvenke mozes sam da proveris i moje ime je Nemanja Belozanski
mozes da se nosis jer ja sam srbin da veceg nema

DušMan

To nije moguće.
Čak se ni ne prezivaš na -ić, a svi znamo da je to glavna odlika srpstva.

MSAnemanja

i borca ti je kad predjes od beograda brankov most i nastavis kod zrenjaninca i gde se skrece za ovcu
prekoputa ze skrece za borcu, seronjo jedan TI nisi srbin

MSAnemanja

Quote from: MSAnemanja on 12-04-2012, 16:41:23
i borca ti je kad predjes od beograda brankov most i nastavis kod zrenjaninca i gde se skrece za ovcu
prekoputa ze skrece za borcu, seronjo jedan TI nisi srbin
moji tata je is poljske seronjo moji svi prijatelji se prezivaju na IC mislis da nebi znao?
Dordje Arsenic
Sava Stojanovic
Petar Bajovic
Mihajlo Pencic

MSAnemanja

i idem u skolu stevan sremac sedmi razred a razredna mi je Mila Nesic

MSAnemanja

a slava mi je 9. januara
sveti stefan prvomuceni

MSAnemanja

i sace kod nas srba izbori ako glasas za tadica mrtav si

MSAnemanja

džin tonik

ja bih rekao da je pravi srbin.

DušMan

Ma jok, Borča je toliko daleko da to čak više ni nije Srbija. To je Bugarska.
O mom nivou srpstva on može samo da sanja. I žalim njegovo neznanje, ali mu praštam, jer je srpski praštati.

Morao sam da prođem mnoge spiritualne rituale da bih osvojio kosmičku snagu i titulu najmoćnijeg Srbina.
Sad već mogu da pomeram predmete snagom mog srpstva, a on to nikad neće moći, jer se odmah vidi da nije Srbin. Žalosna je njegova pojava i tragovi mu smrde nečoveštvom.

džin tonik

meni se ipak cini da je to ona loza iz neandertala. ne vidja se bas svakodnevno pa skoro zaboravimo da postoji.

Ghoul

Quote from: kralj Kuga on 12-04-2012, 17:10:00
meni se ipak cini da je to ona loza iz neandertala.

ma daleko je taj neandertal.
mnogo bliži je onaj vaš krapinski čovjek.
https://ljudska_splacina.com/

MSAnemanja

borca je ODMA god beograda kretencino jedna

MSAnemanja

boli me kurac sta ti kazes ja sam srbin 
i to veci od tebe
mogu se kladim da ti neznas ni ko je sveti sava
ni ko su nemanjici
ni kad je srbska nova godina
ni sta je boze pravde
JA SVE TO ZNAM i mozes da kazis da nisi cuo za stevana Sremca ali to nije istina on je napisao zonu zanfirovu
i mogu da se kladim da nemas pojma ko je bransilav nusic koji je bio nas NAJBOLJI pisac dramskih komedija
molim te se nosi jer ja sam srbin
i ti to ZNAS

MSAnemanja

i ako NISAM srbin kako znam srpski? kako znam da su cirilo i metodije napravili nase prvo pismo da sire hriscanstvo na slovenskom?
kako znam da su oni imali ucenike koji su posle napravili nasu cirilicu?
kako znam da su nas u 1999 bombardovali nato?
kako znam ko su kandidati za izbore ove godine?
molim te mi reci kako ja "neandertalac" znam sve to
??!!

Джон Рейнольдс

А где ти је ћирилица? СумЉив си ти мени.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pokojni Steva

We want more! We want more! We want more!

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

MSAnemanja

moji operativni sistem je windows 7
da je windows XP rado bi prebacijo na cirilicu
kako kod windows 7 nema tu mogucnost
ali znam da pisem
znam da je "P" r u cirilici
znam da je "N" i u cirilici
znam da je "H"n u cirilici

MSAnemanja

моја греска ево ми је цирилица

Джон Рейнольдс

Прави Срби пишу ћирилицом и на Њин7. Сумљив си и зато што се интересујеш за педерске манге. Тако то почне, прво Наруто, онда у жуто.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

MSAnemanja

MSAnemanja

па ста ако се интересујем? моја је слобода у ста ћу ја да се интересујем, то није лепо рећи неком да је глуп итд. само зато сто има интересте у неке друге ствари то није лепо и није српски свучиш ко онај глупи тадић

DušMan

Ćuti bre Bugarine mali, nemoj da se blamiraš i da blatiš sveto Savino ime. Znači, prvo ima da ti nalupam uskršnje šamare ovom mojom svetom srpskom rukom, zatim ću da te odvedem u pravu srpsku crkvu i preobratim te u pravoslavnu veru, a onda da ti istetoviram na čelu natpis "kosovo je srbija". Onda ćeš da mi naučiš Bibliju napamet. I nema varanja. Svaki psalm ima da pevaš kao bela lala.
Dokazao si da ne znaš srpski. Dokazao si i da ne znaš kako se piše "ne znam". Dokazao si da si antisrpska budala. I zato ćeš patiti.

Prvo, ti da znaš ko su Nemanjići, znao bi da sam ja njihov direktan naslednik. Da, ja se prezivam Nemanjić i ako saznam gde živiš doći ću na mom crnom konju da ti objasnim par stvari o istoriji i kosovskom boju. Klečaćeš na kukuruzu, javlja mi se.

Drugo, Sremac i Nušić sad sede u nekoj nebeskoj kafani i krste se zbog toga što jedan tuđinac kao što si ti sme da pominje njihova časna imena. To će ti se obiti o tu tvoju bugarsku glavu. Ne zvao se ja Nemanjić.

Treće, sad sam pričao sa prijateljima iz DS-a. Mi držimo državnu bezbednost i Tadić mi je kućni prijatelj. Locirali smo sa koje adrese pristupaš i dolazimo ti na gajbu. Moli boga (ako uopšte u njega veruješ, u šta čisto sumnjam) da ti roditelji nisu tu, jer će te ubiti od batina kad im kažemo da uopšte nisi Srbin. Sramoto jedna. Pu!

MSAnemanja

ја незнам ни де је бугарска пичко једна

MSAnemanja

ја сам србин могу да докажем то како код оћеш борч ја прекопута овчи и много је близу београда ТИ НИСИ СРБИН ПИЧКО ЈЕДНА ЦРКО ДАБОГ КАКО СЕ ОСУЂУЈЕС ДА МЕ ВРЕЂАШ И МЕНЕ И МОЈУ ПОРОДИЦУ ЈА ЈЕСАМ СРБИН И ПЕВАЋУ БОЖЕ ПРАВДЕ ДОК НЕУМРЕМ

DušMan

Pa da, od antisrbina kao što si ti se i očekuje i sopstvenu zemlju da zaboravi.
Idi okaj grehe, jeretiku, pre nego što umreš.

Mme Chauchat

Dajte ljudi, ovo nije smešno. Administratori, radite nešto, ako boga znate. Dušmane, molim te lepo, ne preganjaj se sa zapuštenim detetom/trolom/.

MSAnemanja

јебам ам ја свима матер ја знам да сам србин и знам да живим скоро одмах код београда и имам викендицу у сланкамену
немој да трујеш ове јадне Људе овде тако што кажес да је борча која је одмах код београда преко панчевачког моста у некој јебеној бугарској
и нисам ти реко да ја немам појма о бугарском језику ја знам бугарски и учим енглески

france

Quote from: MSAnemanja on 12-04-2012, 18:28:34
ја сам србин могу да докажем то како код оћеш борч ја прекопута овчи и много је близу београда ТИ НИСИ СРБИН ПИЧКО ЈЕДНА ЦРКО ДАБОГ КАКО СЕ ОСУЂУЈЕС ДА МЕ ВРЕЂАШ И МЕНЕ И МОЈУ ПОРОДИЦУ ЈА ЈЕСАМ СРБИН И ПЕВАЋУ БОЖЕ ПРАВДЕ ДОК НЕУМРЕМ

Da nije ovo nova verzija google translate???

MSAnemanja

Quote from: MSAnemanja on 12-04-2012, 18:33:09
јебам ам ја свима матер ја знам да сам србин и знам да живим скоро одмах код београда и имам викендицу у сланкамену
немој да трујеш ове јадне Људе овде тако што кажес да је борча која је одмах код београда преко панчевачког моста у некој јебеној бугарској
и нисам ти реко да ја немам појма о бугарском језику ја знам бугарски и учим енглески
ни ти ми неверујеш?!?!?!?!?! али ја сам србин 100% знам чак и за 25 мај у београду и ишао сам више пута до споменика вука караджица који је реформисао ћирилицу