• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Treba li Polanskog pustiti na miru?

Started by Ghoul, 01-10-2009, 18:57:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da se apsi ili da se pušća?

Apsi matorog pedofila, neka trune u ćuzi!
17 (33.3%)
Ma, pustite čoveka!
30 (58.8%)
Ne znam šta da mislim!
4 (7.8%)

Total Members Voted: 51

Agota

sta kao nije nadobijo dovoljno nagrada za zivota  pa je  doso da primi ,e sad ga je primio....
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Franz Xaver von Baader

Quote from: Ghoul on 02-10-2009, 12:14:37
znam da sam u ovome u manjini ako ne i u jednini, ali zaista verujem da zaslužni ljudi, a posebno umetnici, imaju veći kredit od 'tamo nekog popa' ili anonimusa - ukratko, da imaju pravo na jednu 'grešku u proceni', poput ove koju je polanski načinio JEDNOM, u jednom trenutku svog života.

ovo je zanimljiva situacija u kojoj liberali skreću u fašizam
tvoj stav je sfulan, a to je i tebi jasno
nema ovih i onih, građana prvog i drugog reda. ne možeš se zalagati za to. kriteriji (koje si stavio proizvoljno, "zaslužni umjetnici") lako skliznu i preobrnu se u, primjerice, atlete - može biti da nekome padne na pamet da su ljudi atletskog stasa zaslužniji, objektivno vrijedniji od ostalih, pa shodno tome im porastu prava i krediti. ta situacija ti ne bi baš godila, ne?

dakle,
polanski je u pogledu života, jednakosti i slobode potpuno izjednačen sa bilo kojim anonimcem ili popom. ovo jedino može važiti kao opće, ideja koja je stečena historijski, a koja ima prvenstvo da transcendira povijest, da bude konstanta.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Ghoul

pih, i ti si neki ničeovac!
a ovamo se zalažeš za uravnilovku!
https://ljudska_splacina.com/

Franz Xaver von Baader

meni je drag nietzsche (mislim, onaj nietzsche koji bi još pogurnuo) kao zajebancija
i u nekim fazama forumašenja
ali temeljno i nikad nisam osjećao 'volju za moć' i gaženje preko leševa (ničeanski sam bijedni dekadent)

uostalom,
mišljenja sam da ni sam nietzsche nije bio taj koji se čini
predobro je pisao da bi bio gad. a i pisao je protiv onih koji se preozbiljno shvaćaju - to je jasan znak da je zapravo 'mekan'; nikada ne bi mogao biti veliki tiranin. osim na papiru, u himbi

CorwinM

Ama koja je svrha kažnjavanja posle 35 godina, i to u situaciji kada i sama žrtva traži da ga ostave na miru? Rehabilitacija? Čovjek punih 35 godina nije počinio nijedno krivično djelo. Zastrašivanje pedofila? E baš će ovo da ima efekta. Odmazda? U čije ime? Ne mogu da vjerujem da bolesni Amerikanci nemaju u pravnom sistemu pravilo o zastarelosti. Meni hapšenje ovog čovjeka nakon toliko godina zvuči kao neviđena glupost, ovo je neka teksaška "pravda", pa bio čovjek čistač ulica, pop ili tvorac Bala vampira.
There are no desperate situations, there are only desperate people.

Ghoul

dakle, pingvine, priznaješ da si i ti još jedan fejker ovde?
sad si pokazao svoje pravo lice.
pridružio si se rulji za linč jednog od najvećih živih reditelja zbog njegove omaške od pre 4 decenije samo zato što 'pravda mora biti jednaka za sve'?
pridružio si se svetu birokratije, svetu 'pravila i propisa', slepog držanja za površinu zanemarujući suštinu.
c,c,c,c...

mada sam znao da su oni tvoji ničeizmi bili samo forumaška onanija, ipak si uspeo da me razočaraš.
poveo si se za krdom.

no, tako mu je to.

pošto su neki ovde ubeđeni da 'polanski mora da bude kažnjen', 'za primer', ili eto zato što se drznuo da uradi nešto što bi mnogima ostalo samo u oblasti maštarija - evo mog predloga da se zadovolji i vaše većinsko (formalno), a i moje (suštinsko) shvatanje pravde:
dakle, bilo bi idealno da polanskom po kratkom postupku sude i da mu dosude 30 godina izgnanstva iz usa za to što je uradio.
eto.
jel pošteno?

mislim da će se i najzadrtiji extremisti - sem ovih iz bosne, oni su priča za sebe- složiti da je taj čovek do sada već kažnjen i mnogo više nego što je trebalo, i to bi bio sjajan način da se stavi tačka na slučaj.

Alex

Kakvo je to besmisleno krivično delo, seks sa maloletnicom?

Pa onda bi svi iz parova gde je jedno 2,3-4 godine starije od drugog, a oko 18 su ispod i iznad - dakle, potpuno normalni parovi - bili na udaru zakona.

Treba li muškarac ili žena koji pune 18 da ostave svog partnera, ako je mlađi?

Da se ovakav zakon primenjuje, ogroman broj muškaraca i poneka žena, bili bi na udaru.

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Pijanista

Quote from: Alex on 03-10-2009, 00:59:14

Pa onda bi svi iz parova gde je jedno 2,3-4 godine starije od drugog, a oko 18 su ispod i iznad - dakle, potpuno normalni parovi - bili na udaru zakona.

Da se ovakav zakon primenjuje, ogroman broj muškaraca i poneka žena, bili bi na udaru.

Postoji dozvoljena razlika u vecini zemalja, napr OK je 19 i 16 godina, ali nije 40 i 16

Eriops

Ghoule, tvoj stav je ovde od pocetka opterecen predrasudama, sto je jako cudno, s obzirom na tvoje liberalne stavove. Polanski moze biti koliko hoces poznati umetnik, a mala " fufica ", u ocima zakona, oni su dva potpuno jednaka ljudska bica. Sto se tice tvog stava, da umetnici i uopste " zasluzni " imaju pravo na pogresku, ili omasku, mislim da on naginje na nesto sto se zna kako se zove. Ako su jedni malo vise jednakiji od drugih, kako onda mozemo govoriti o bilo kakvoj slobodi i ravnopravnosti ? Ja upravo mislim da umetnici, i uopste zasluzni, trebaju imati cak i vise odgovornosti od obicnih ljudi, jer su javne licnosti i oblikuju javno mnenje.
Ne mislim da treba vesati Polanskog, niti mu ne znam sta raditi, ali on ne moze biti iznad zakona, zato sto je slavna licnost. To sto je on uradio, je po meni nesto sto se granici s pedofilijom.

Dakle, tvoje svatanje slobode, je da zasluzni imaju malo vise slobode od drugih, pa mogu nekaznjeno vrsiti i krivicna dela ? A ovamo pljujes crkvu i popove, i pricas o nekoj slobodi, kritikujes ekstremizam, a cool ti je seks sa detetom  :(. Jel i to spada u seksualnu razlicitost koju podrzavas ?

Ghoul

tiha vodo, ti si među poslednjima ovde koji bi trebalo da nekome popuje o predrasudama jer si ih do sada, na raznoraznim topicima, ispoljio već brdo.
s druge strane, KOJE sam to predrasude ja ispoljio, o čemu pričaš?
nemam ja predrasude.
imam stav, za koji znam da sam u manjini, ali baš me briga - bolje da stojim iza njega, nego iza nekih opštih mesta i predrasuda i nagvaždanja koja naginju - da ti ne kažem gde naginju.

+ nikad i nigde, sem u zajebanciji sa harvom, nisam rekao da mi je cool seks sa detetom, pa bih te molio da ne prosipaš svoje predrasude pre nego što ih prvo pažljivije ne uobličiš tako da zvuče kao nešto što bar pokušava da korespondira sa stvarima o kojima misliš da govoriš.

angel011

Quote from: Pijanista on 03-10-2009, 03:52:45
Quote from: Alex on 03-10-2009, 00:59:14

Postoji dozvoljena razlika u vecini zemalja, napr OK je 19 i 16 godina, ali nije 40 i 16

Mislim da je dozvoljena razlika 5 godina.
We're all mad here.

scallop

Quote from: tiha voda on 03-10-2009, 08:28:33
zasluzni imaju malo vise slobode od drugih

Zaslužni su ubeđeni da imaju malo više slobode od drugih. Smatraju da nezaslužnima sloboda ne treba. Koj'moj će im sloboda ako ne mogu ni da je kupe?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Shozo Hirono

Quote from: Ghoul on 03-10-2009, 09:03:26
nemam ja predrasude.
imam stav, za koji znam da sam u manjini, ali baš me briga..

Kako si zaključio - sudeći prema glasanju - da si u manjini?

Dry-Na-Nord

Quote from: PingvinPatuljak on 02-10-2009, 19:41:49
Quote from: Ghoul on 02-10-2009, 12:14:37
znam da sam u ovome u manjini ako ne i u jednini, ali zaista verujem da zaslužni ljudi, a posebno umetnici, imaju veći kredit od 'tamo nekog popa' ili anonimusa - ukratko, da imaju pravo na jednu 'grešku u proceni', poput ove koju je polanski načinio JEDNOM, u jednom trenutku svog života.

ovo je zanimljiva situacija u kojoj liberali skreću u fašizam

Ma klasični liberali i pošteni nacisti su bar dosledni.

Ova pinky ideologija mi je jako zanimljiva. Kad smo na pitanju univerzalnog važenja zakona, tad smo anarhoidni (sa natruhom elitizma). Kad država iz budžeta treba da nam isplati platu, tad poštujemo poredak i poreske obveznike (doduše uz grimasu na licu kao da smo zagrizli zelenu drenjinu)

Son of Man

Odbijam da glasujem, vec smo mu ubili zenu i nakot, dosta mu je.  :| 

Franz Xaver von Baader

Quote from: Ghoul on 02-10-2009, 22:11:56
pridružio si se rulji za linč jednog od najvećih živih reditelja zbog njegove omaške od pre 4 decenije samo zato što 'pravda mora biti jednaka za sve'?

hehe
ovdje si toliko zbrzao uskočivši u ničeansko odijelo (koje ti je preveliko) pa nisi u stanju rasuđivati elementarne stvari
naime, ja se uopće nisam izjasnio o 'slučaju polanski' te, sukladno, niti sam se pridružio rulji ovoj ili onoj
priznajem jedino posljednji dio rečenice - pravda jednaka za sve kao opće načelo
(do ovoga si mogao i sam doći, ali okej, može i ovako kada te Pingvin vodi ka Istini; ma i simpatične su te 'igre', odmjeravanje snaga, podbadanja - recimo da si vrckast, makar si ovdje napravio skokove iz općeg (pravda jednaka za sve) na posebno (polanskog treba uškopiti!) baš jeftino, ruljaški - tako to rade i oni najobičniji, anonimci od kojih bi se kakti distancirao)

ako te kopka baš ovaj slučaj, kažem sljedeće:
niti sam za linč niti za drastične mjere
i opet moram općenito - život nam se nadaje u nerazmrsivom klupku i antagonizmima. pod pretpostavkom da je seksualni odnos voljan s jedne i druge strane, nisam za neke drakonske mjere. premda odgovornost opet postoji. nitko na svijetu ne može neupitno rasplesti o čemu se tu radi, koji su motivi, koje su želje, nadanja, strahovi posrijedi. ono što netko tvrdi da osjeća, da je mislio, htio, također se dovodi u pitanje, jer često ni on sam ne zna što hoće. najčešće je i on sam zbrkan, obmanut, sa fantazmama, pa ono što misli sada će se rasplinuti za godinu dana itd. ukratko, već je moderna podrivala izvjesnost kartezijanskog subjekta i ukazivala na problematičnost toga 'ja' - mehanizmi formiranja 'ja' ostaju onkraj, nikad-do-kraja-rješivi. indoktrinacije, manipulacije, obmane, fantazije, pogrešni uvidi, budalaštine svih fela = sve to stoji iza i podupire 'ja'.

tako i 13-godišnja djevojčica može misliti ovo ili ono i osjećati da stupa u odnos upravo svojim 'ja' - društvo joj svejedno ne vjeruje, tj. analiza dovodi u pitanje njena htijenja, želje, misli itd. s druge strane, nisam ni za totalne kontrole, instrumentalizacije, psihoanalizu kao službenu ideologiju. tu nema nekog konačnog rješenja, koje bi bilo najpravednije i neupitno.

oslanjam se na vlastitu prosudbu, vlastite snage, vlastite uvide.
a to mi govori da odgovornost svejedno postoji, bez obzira na 'dobrovoljnost'. čovjek koji stupa u odnose sa djevojčicom preuzima na sebe odgovornost za nju. oni nisu na istim pozicijama, ne ulaze u razmjenu istim snagama, kao ni rob i gospodar ili radnik i kapitalist (ta marksistička priča je u pravu).
uglavnom, po meni, to još nije čovjek u punom smislu, nije sazrio.
izgleda mi da tu ima neke pogreške, i treba preuzeti onda i svoj križ. a kažem, ne vidim to kao neku strašnu stvar, nisam za rezanje jaja.

dakle, bez obzira radi li se o polanskom ili nekom sa ulice, određena krivnja postoji i slijedi pravedna kazna, hehe. (recimo, nešto kao javni rad, cijepanje drva itsl)

u ovom slučaju, kada je već prošlo toliko vremena, nije ni trebalo povlačiti takve kosture iz ormara. međutim, sada što je tu je, polanski treba snosti neku simboličnu gestu, recimo, neka mi se javi da mu dam spisak desetak knjiga koje mi treba naći i pokloniti (uključivši Jedini i njegovo vlasništvo)

Ghoul

"oslanjam se na vlastitu prosudbu, vlastite snage, vlastite uvide."

isto i ja.
zato i mislim da se, u ovom slučaju, ne treba slepački držati zakona ko pijan plota, nego pojmiti suštinu slučaja i shvatiti da polanskog ne treba više dirati po tom pitanju.

mac

Da, ali nije po zakonu ne držati se zakona. Sudije bi vrlo rado da zaobiđu zakon kad moraju zbog tehnikalija da puste kriminalca, ali ne mogu...

Eriops

Koje predrasude, Ghoule ? Pa sam si izneo stav da umetnici i zasluzni ljudi, treba da imaju povlasceniji status u ocima zakona, i sansu vise od ostalih. Time direktno govoris da zakon ne treba da vazi jednako za sve- kud ces vece i gore predrasude ??  :shock:
Ja imam predrasude, kao i svi ljudi, tacno, koji covek ih nema, bas bih volio toga upoznati. Ali ja nigde nisam rekao da zakon ne treba da vazi i za homoseksualce, ili na primer da treba vaziti za jedan narod, a za drugi ne.

Alex

Pravda je bitna, ne zakon.

Jedini super heroj, koji  stavlja zakon iznad pravde, je Daredevil i to zato što je advokat (pošteni). To je za posledicu imalo gomilu pogrešnih odluka, kao što je spašavanje života Bullseyeu, koji je posle toga pobio još gomilu ljudi.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

mac

Zakon je otelotvorenje pravde, ili bar pokušaj istog. Istina je da je pravda bitnija od zakona, ali problem s pravdom je što svako ima sopstveno viđenje toga šta je pravedno. Problem različitih stanovišta je i rešen uvođenjem zakona u pradavna vremena. Kasnije su zakoni pisani u korist raznih interesnih grupa, ali čak i ti krnji zakoni su bolji nego da svako sprovodi svoje viđenje pravde. Ne samo da su bolji, nego su i neizbežni. Da sad Polanski uđe u Ameriku, i da ga policajac na granici pusti, onda bi taj policajac napravio prekršaj.

Neka Ghoul predloži amandman na američki zakon, pa ćemo da razgovaramo, jer sva ova priča nema smisla.

Gwydion

U Srbiji su mislili da je sasvim OK da razbiju Jugoslaviju, počnu rati da idu po okolnim zemljama i da ubijaju i pljačkaju. Ovi navijači su mislili da je sasvim pravedno da "brane svoju teritoriju" i da ubiju onog nesrećnog Francuza. I ovde neki, videli smo implicitno, misle da je pravedno da Polanski zaskoči devojčicu od 13 godina jer se napila i verovatno "sama to htela". Ali eto, "ta Srbija" nije u pravu ni po čemu.

mac

A ti voliš da izvrćeš stvari. Nije rečeno da je pravedno da Polanski zaskoči devojčicu od 13 godina, nego da je sada već zastareo slučaj u kome Polanski nije znao da zaskače devojčicu od 13 godina.

mac

Ček malo, kako to misliš da se iz Srbije razbijala Jugoslavija? Odakle si se ti stvorio :-)

Alex

Quote from: Gwydion on 03-10-2009, 17:34:23
U Srbiji su mislili da je sasvim OK da razbiju Jugoslaviju, počnu rati da idu po okolnim zemljama i da ubijaju i pljačkaju. Ovi navijači su mislili da je sasvim pravedno da "brane svoju teritoriju" i da ubiju onog nesrećnog Francuza. I ovde neki, videli smo implicitno, misle da je pravedno da Polanski zaskoči devojčicu od 13 godina jer se napila i verovatno "sama to htela". Ali eto, "ta Srbija" nije u pravu ni po čemu.

Samo druga rečenica može postati  tačna ako se navijači zameni sa huligani. U ostalim bi morale da se zamene sve reči.  xrotaeye

Gwydion

Ovde je upotrebljena reč pravedno. Ako nije pravedno da neko odgovara za seks sa 13-togodišnjakinjom, pri čemu sad ne govorimo o tome da je prošlo 35 godina i da on to nije ponovio, onda je sasvim moralno i etično da neko spava sa 13-togodišnjakinjom. Jer da nije bilo bi pravedno da odgovara za to. Što se tiče dalje upotebe pravde kao reči, setimo se onih grafita "pravda za Uroša". Neko je pokušao da ubije policajca gurajući mu baklju u usta. Onda je posle to od strane nekih, pa čak i ljudi iz vrha DSS koji su izjavljivali "šta će policija na tribinama, one su navijačke - dakako mislim na onu mizeriju od čoveka Boru Djordjevića - tražena "pravda" za počiniova, pri čemu niko nije pominajo žrtvu ni pretnje njemu i njegovoj porodici. To nam govori o tome da je reč pravda veoma promenjiva po značenju, zavisno ko se njome služi.
Što se tiče pravde i zakona, te toga kako je Srbija razbila Jugoslaviju, stvar je tu jasna. Srbi kao narod su mislili da je pravedno da suspenduju Ustav iz 1974. To je uradjeno protivzakonito, ali uz osećaj pravednosti. Taj čin razbio je Jugoslaviju kao državu. Mada se mislilo da je to pravedno.

Ghoul

pih, vidim da bi ovi ovde 'legalisti' uapsili i isusa hrista što je kršio zakon, odnosno aminovali bi njegovu presudu, jer je bila 'po zakonu'.
kao i sokratova.
itd.

Gwydion

Isusa? Bez imalo pogovora i čekanja :D

Dry-Na-Nord

Pa Sokrat je sam branio sopstvenu smrtnu presudu baš na premisama tzv. zakonitosti...

A što se tiče zastarelosti Romanovog slučaja:

QuoteThere is no statute of limitations governing the case because Polanski had already been charged and pleaded guilty in 1978 to having had unlawful sex with a minor.

Boban

Quote from: Gwydion on 03-10-2009, 18:10:39
Što se tiče pravde i zakona, te toga kako je Srbija razbila Jugoslaviju, stvar je tu jasna. Srbi kao narod su mislili da je pravedno da suspenduju Ustav iz 1974. To je uradjeno protivzakonito, ali uz osećaj pravednosti. Taj čin razbio je Jugoslaviju kao državu. Mada se mislilo da je to pravedno.

Gwideone, ova izjava pokazuje da si ti mentalno zaostao, a ja ću ti objasniti kako.
Jugoslavija je imala Ustav pre 1974. godine; i te godine je donet ustav protiv interesa Srbije koji su potpisali podmićeni Srbi (Stambolić i ekipa).
Zar ne bismo mogli reći da su Hrvati i Slovenci suspendovali Ustav za koji se Srbija kao većinski narod izjasnila, a to je da je Jugoslavija jedna, nedeljiva država.
OK, Ustav je donet i mi idemo dalje.
20 godina kasnije, Srbija donosi ustav u kome menja pravni status pokrajina, kao što je ustav iz 1974. takođe uradio. taj ustav su potpisali i neki Šiptari i bio je odrađen potpuno u skladu sa važećim propisima, kao i onaj iz 1974.
Po čemu je onda ova nova promena nezakonita, a ona prethodna OK?
Kada to razjasniš sam sa sobom, imaš pravo da mi se obratiš sledeći put.
Do tada, s moje tačke gledišta, ti si osoba nižeg misaonog procesa i nemam razloga da trošim resurse na tebe.

što se tiče "pravde za uroša", pa dobio je pravdu, 10 godina, a u svetlu svega ovoga što se sada događa, očekujem da mu kaznu povećaju na 15.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

Sviđa mi se ova ideja! Kazna za prestup se određuje dinamički prema globalnim kretanjima u društvu, tako da se trajanje zatvora za neko delo prilagođava trenutnim društvenim potrebama. Huligani divljaju? Nema problema, automatski povećavamo kaznu već osuđenim huliganima :-)

Gwydion

Quote from: Boban on 03-10-2009, 19:37:12

Gwideone, ova izjava pokazuje da si ti mentalno zaostao, a ja ću ti objasniti kako.
Jugoslavija je imala Ustav pre 1974. godine; i te godine je donet ustav protiv interesa Srbije koji su potpisali podmićeni Srbi (Stambolić i ekipa).
Zar ne bismo mogli reći da su Hrvati i Slovenci suspendovali Ustav za koji se Srbija kao većinski narod izjasnila, a to je da je Jugoslavija jedna, nedeljiva država.
20 godina kasnije, Srbija donosi ustav u kome menja pravni status pokrajina, kao što je ustav iz 1974. takođe uradio. taj ustav su potpisali i neki Šiptari i bio je odrađen potpuno u skladu sa važećim propisima, kao i onaj iz 1974.
Do tada, s moje tačke gledišta, ti si osoba nižeg misaonog procesa i nemam razloga da trošim resurse na tebe.

što se tiče "pravde za uroša", pa dobio je pravdu, 10 godina, a u svetlu svega ovoga što se sada događa, očekujem da mu kaznu povećaju na 15.

Možda bih ti zamerio na ovome kada bih
Quote from: Boban on 03-10-2009, 19:37:12

bio siguran da pišeš trezan? No, ako si trezan onda sam sad definitivno uveren da si glupav. Ne glup, već baš ona ogavna jezička nepravilnost koja glasi glupav. Ustav je bio donet i Srbija je morala da ga poštuje. Na način protivno propisano Ustavu Srbija ga je suspendovala, sve što su Hrvati i Slovenci, tj Slovenci i Hrvati, potom uradili je bilo posle srbijanskog rušenja Ustava.
Što se tiče Uroša, ako to tvoj od alkohola oduzeti skup neurona nije skapirao, "pravdu" nisu tražili oni koji su izricali kaznu, koja je inače naknadno suspendovana i slučaj vraćen u proces, več navijači i delovi političkog establišmenta. Dakle u pitanju je relativizacija smisla te reči zavisno od toga koji suplemenici je koriste. 

Boban

Nije Srbija suspendovala ustav, već je donela drugi Ustav u skladu sa svojim ovlašćenjima, a potpise na ustav stavili su i predstavnici Vojvodine i Kosova.
Vidim da si zadojen liberalima i sličnim potuljenicima koji su zagovarali da Srbija treba jednostavno da se skloni i pusti da svako uzme šta hoće, pa da od onoga što ostane napravi državu... ili zaseok.

mac

Ja se sećam četrnaestog kongresa SKJ kada su Slovenci napustili salu i time pokazali da poštuju demokratiju samo kad njima odgovara. Posle toga je sve otišlo u PM.

Boban

mda, a Mesić koji se zakleo da će kao predsednik Jugoslavije raditi u njenom interesu, pa sve odigrao da je uruši... treba mu suditi kao ratnom zločincu koji se izrugao zakletvi i prihvaćenoj obavezi.

Alex

Eh, Bobane, gde si do sada na donjoj polovinki? Carstvu Gwydionovih nebuloza.

Boban

ma mator sam ja više da se preganjam sa budalama...

Gwydion

Bobane, problem i jeste u tome što si mator, što piješ i što si jedino uspešan u nečemu što nikom nije bitno i što je bezvredno. A zato i jesi uspešan jer niko drugi neće ni da se bavi o tome. Dakle pitanje je onda ko je budala? A ustav je srušen posle nezakonitog rušenja legitimne vlasti, dakle ne na izborima već "revolucijom naroda", pri čemu na Kosovu taj isti narod to nije hteo da prizna već su demonstrirali. Zvanično je saopšteno da su tokom tih demoinstracija poginula 24  demonstranta. I da nije bilo pravne nezakonistosti činjenica da posle 1989. nisu uspeli izbori na Kosovu i da su oni bojkotovali Srbiju govori o tome da Kosovo nije pristalo na promenu Ustava, a po Ustavu to bez njega ne može da se uradi.

Ghoul

ama jebali vas bre ustavi, rušenje jugoslavije, alkoholičari i ostala sranja - ovo je topik o polanskom i njegovom slučaju koji NIKAKO nije povezan sa kosovom, mesićem i YU ustavima - idite s tim idiotarijama na druge topike, ne morate na svakom opet to isto sranje!

Джон Рейнольдс

Tako je to kad niko ovom šizofreničaru gore nije skrenuo pažnju da se na temi o "Porno bandi" raspravlja o konjskom kurcu. Jeste, nije u pitanju poni nego veliki konj, ali šta da se radi kad na ZS postoji nedopustivo malo tema o ponijima. Gvidijone, reaguj!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Gwydion

Što bih reagovao na tvoje pominjanje drugih ljudi? A i ne interesuje me tvoja fetišizacija konjskog kurca. To raspravi sa svojim psihijatrom...

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Gwydion

angel011

Kako znaš da li se seksualno uzbudio ili nije? :evil:
We're all mad here.

Gwydion

Quote from: angel011 on 03-10-2009, 21:19:47
Kako znaš da li se seksualno uzbudio ili nije? :evil:

Kako ne bih znao. Ja poznajem MIlana Tarota, dakle ja znam sve :P

Alexdelarge

Quote from: Ghoul on 03-10-2009, 20:55:18
ama jebali vas bre ustavi, rušenje jugoslavije, alkoholičari i ostala sranja - ovo je topik o polanskom i njegovom slučaju koji NIKAKO nije povezan sa kosovom, mesićem i YU ustavima - idite s tim idiotarijama na druge topike, ne morate na svakom opet to isto sranje!

potpisujem.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Franz Xaver von Baader

evo onda ontopic

polanski je sve to predvidio u Stanaru; očito je šurovao s vragom kada je tako pretekao vrijeme. uselio se u sobu i turao nos po zabranjenim ormarima i zidovima (stupanje u odnos sa maloljetnicom) i sada ponovo treba skakati sa trećeg kata (već se povlačio po sudovima, i još će) - to je ključ za odgonetanje Stanara

EKSTREMISTA

Splav na zemunskom keju pre nekoliko godina u leto, kasno noću.
Dve lepe i zgodne cice,idealno sredjene i nabudžene, upoznaju se sa trojicom mojih ortaka(izmedju 30 i 35 godina).
One nisu mnogo popile ali su potpuno razuzdane i  navalentne da je ovoj trojici jasno da će im se bez  mnogo truda osmehnuti sreća te noći.

U jednom momentu L. pita devojke:
-Šta radite,jel studirate nešto?
-Ne studiramo,idemo u školu.

Kod momaka nema velikog iznenadjenja jer je poznato koliko su za svoje godine razvijene današnje generacije srednjoškolki.

-U koju školu idete vas dve tako lepe i namontirane? U kozmetičku?
-Ma idemo bre u osmi razred,sad treba da upišemo srednju.

Momci šokirani.

-Pa jel vam znaju roditelji gde ste sad?
-Ma nemojte vi da se brinete za naše roditelje.
-Ajte deco,bežte kući da ne zaglavimo robiju.

Klinke ustaju od stola uz sledeće reči:
-Koje ste vi pičketine!

A Polanskog nek puste bar da završi The Ghost da vidimo na šta će to da liči.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Gwydion

Mislim da ste me naterali da odem odavde. Ne prija mi društvo seksualno nenormalnih. Odoh da tražim neku ghej paradu gde su seksualno nromalni :D

Alex

Quote from: Gwydion on 04-10-2009, 03:59:14
Mislim da ste me naterali da odem odavde. Ne prija mi društvo seksualno nenormalnih. Odoh da tražim neku ghej paradu gde su seksualno nromalni :D

Znaš kako Gwydi, među gejovima su samo gejovi, a među ostalima, svi ostali.